VVV-Venlo ten onder tegen SV Straelen: 0-1

Zeven jaar nadat het natuurgras werd ingeruild voor het kunstgras, was zaterdag eindelijk weer de geur van echt gras te ruiken in Covebo Stadion De Koel. De eerste tegenstander op de nieuwe grasmat was SV Straelen, in de voorlaatste wedstrijd van de oefencampagne.

De wedstrijd begon met een ietwat verrassende opstelling. Zo kregen jongelingen Essanoussi en van Dijck de kans om zich vanaf het begin te laten zien, en mochten ook Dekker en de gebroeders van Crooij aan de aftrap verschijnen. Verder was Joshua John in tegenstelling tot de wedstrijd in Sittard wel weer aanwezig en waren Hupperts en Schmitz beide geblesseerd. Neudecker ontbrak nog steeds vanwege privéomstandigheden. Aan de kant van de tegenstander zagen we enkele oud-bekenden van de club. Ferry de Regt en Robin Udegbe staan namelijk onder contract bij SV Straelen en konden het dus opnemen tegen hun voormalig werkgever.

Na vier minuten gespeeld te hebben kreeg VVV de eerste kans van de wedstrijd. Een lange corner van John werd terug gekopt door Swinkels op de volledig vrijstaande Gelmi, maar de geboren Zwitser kopte de bal net over het doel. Zeven minuten later mochten de Venlonaren weer een kans laten aantekenen. Linthorst onderschepte de bal zelf, stoomde op naar voren en gaf de bal aan John. Die kon vrij uithalen maar vond Straelen-keeper Udegbe op zijn weg. Aan de andere kant van het veld kreeg ook Straelen haar eerste kans. Een bal in de diepte werd op waarde geschat door de lange spits maar deze kon de bal niet goed op doel krijgen. Zo kabbelde de wedstrijd in een rustig tempo voort en viel er weinig te genieten in de Koel. In de 41e minuut kreeg VVV nog één kans. Een afgeslagen hoekschop kwam precies voor de voeten van van Crooij die niet nadacht en hard uithaalde. Een goede redding van Udegbe voorkwam de openingstreffer. Dit was het laatste wapenfeit van de eerste helft en zo zochten beide ploegen met de brilstand nog op het scorebord de kleedkamers op.

De tweede helft begon met een wisseling aan Venlose zijde. De erg goed spelende Essanoussi bleef in de kleedkamer achter en werd vervanger door Giakoumakis. Dit betekende dat VVV in een andere formatie ging spelen met twee spitsen. De eerste grote kans van de tweede helft is ook gelijk voor de Giakoumakis. De Griekse spits krijgt de bal op een presenteerblaadje van John, maar hij weet de bal er van dichtbij niet in te krijgen. Na 56 minuten kregen de Venlonaren een vrije trap op de rand van de zestien. Vito van Crooij stond achter de bal. Via de muur werd het een hoekschop. Hetgeen wat volgde waren enkele hectische momenten voor het doel van Straelen maar de bal wilde er vooralsnog niet in. Ook het publiek liet nu, ondanks de maatregelen, van zich horen en VVV was in deze fase nadrukkelijk op zoek naar de 1-0. Na precies 60 minuten spelen gingen de Venlonaren voor de tweede keer wisselen. John verliet het speelveld en in zijn plaats kwam Roemer. Enkele ogenblikken hierna was het bijna raak voor de tegenstander. Een kopbal van een van de aanvallers van Straelen kon niet worden geklemd door van Crooij en stuiterde richting de doellijn. Gelukkig was onze keeper er nog net op tijd bij om de bal voor de lijn weg te plukken. Hierna wisselde Hans de Koning wederom. In een tijdsbestek van zeven minuten werden zowel van Dijck als Gelmi naar de kant gehaald en hun vervangers waren Kum en Schäfer. VVV probeerde door te drukken maar het was aan de andere kant van Crooij die zich liet gelden. Een goede voorzet werd ook goed ingekopt maar nog beter gered door van Crooij. Daar ontsnapten de Venlonaren. Gelijk hierna wisselde VVV opnieuw. Onder luid applaus verliet aanvoerder Danny Post het veld. Voor hem in de plaats kwam Bastiaans. Gelijk hierna was het dan toch raak. Voor SV Straelen welteverstaan. Slecht verdedigend werk kwam VVV duur te staan en het team van de Koning keek ineens tegen een achterstand aan. Tien minuten voor tijd vond de laatste wissel aan Venlose zijde plaats. Linthorst moest zijn plek afstaan aan testspeler S’rifi. In de laatste minuut was daar dan eindelijk de gelijkmaker, ware het niet dat de grensrechter hier een stokje voor stak. Het late doelpunt van Kum werd dus helaas afgekeurd vanwege buitenspel. Enkele seconden later floot scheidsrechter Ed Janssen voor het eindsignaal. Zo eindigde de eerste wedstrijd op het nieuwe gras in een deceptie: 0-1

De ene nederlaag is dus zeker niet de andere nederlaag. Waar er in Sittard een fris en fruitig voetballend VVV te zien was, was dit vandaag absoluut niet aan de orde. En eens te meer werd maar weer eens duidelijk dat het bij VVV ontbreekt aan een creatieve middenvelder. Maar laten we er vanuit gaan dat de technische staf dit ook ziet en nog voor de benodigde kwaliteitsimpulsen zal zorgen. Aanstaande vrijdag speelt VVV-Venlo in het kader van de Herman Teeuwen Memorial tegen Borussia Mönchengladbach. Wil VVV met een goed gevoel aan de competitie beginnen, zal er toch echt uit een ander vaatje getapt moeten worden tegen onze oosterburen. Gelukkig hebben we nog een wedstrijd om te laten zien dat er wel degelijk goed voetbal in de ploeg zit.

Opstelling VVV-Venlo: D. van Crooij, Dekker, Gelmi (Schäfer ’70), Swinkels, van Dijck (Kum ’63), Linthorst (S’rifi ’80), Post (Bastiaans ’75), Essanoussi (Giakoumakis ’46), V. van Crooij, Arias, John (Roemer ’60)

Scoreverloop:

’76 Kurt 0-1

40 Responses

 1. mats

  Ik weet niet waar ik naar heb zitten kijken.
  Oké het was een oefenwedstrijd met veel jonge spelers….maar De moed zakte me toch in de schoenen. Niks inzet, felheid en (de hoop op) een béétje techniek aan de bal.. wat is dat toch bij VVV. Bij Fortuna en Emmen en anderen maakt het niet uit wat ze huren of kopen die rennen zich helemaal kapot en vechten tot het eind…..(of maken belachelijk lucky goals zoals die Rota laatst)….. kom op VVV, dit was niet de basiself maar als de ‘reserves’ nog niet van ene club op het 4e niveau van Duitsland kunnen winnen dan hebben we dus idd nog een heleboel nieuwe spelers nodig en moet het gros van de jeugd maar eens verhuurd gaan worden aan wat KKD clubs….

 2. beek

  Ik heb alleen de eerste helft gezien. Daarin werd geen enkele kans geschapen. Ook als er naar voren gespeeld kon worden, werd er teruggespeeld, vooral door Dekker. Deze man is de laatste tijd zwak helaas en speelt zonder zelfvertrouwen.
  Ik dacht dat we er dit jaar op vooruit waren gegaan: Hupperts, John en van Crooij zijn toch beter dan Sinclair cs.

 3. RuiverCity

  Weer wordt bevestigd, dat een Dekker, Bastiaansen en Simon Janssen te kort komen voor de eredivisie. Tel daar bij het zeer slechte spel van Arias en John op dan ziet het er nog lang niet goed uit. Er zal hoe dan ook een spelbepalende middenvelder bij moeten komen!!! Dit VVV is tot op heden véél te licht voor de eredivisie. Vooral fysiek missen we dadelijk gigantisch de boot. Als Fortuna al zoveel feller is dan mag je je toch eens achter de oren gaan krabben. Gelukkig komt Borussia met de B-keus….

   1. mats

    Als Gladbach II hetzelfde is als B dan spelen ze op hetzelfde niveau als Straelen.

   1. Godfried

    we hoeven hier helemaal niet zo moeilijk over te doen. ja, niet best. maar zonder een aantal basisspelers, tegen een team dat 11 spelers achter de bal hield. vvv is gewoon nog niet zo ver dat ze zelf het spel kunnen maken. daarbij verloor nec hier onlangs met 0-3 van.

   2. lucien1978

    Dat klopt . Straelen kan hier makkelijk mee in de KKD divisie.

    Die wonnen idd dik verdiend van NEC met 3-0 .

    Daarbij gezegd is dat ook Rot Weiss Essen van Emmen won met 1-0 . Die spelen op hetzelfde niveau.

    Ook van Osnabruck en Duisburg konden de eredivisie teams dit weekend niet winnen. Sterker nog , verloren en gelijkgespeeld.

    De onderkant van de eredivisie zou geen kampioen worden in de 3de klasse van Duitsland

   3. RuiverCity

    Volgens mij is NEC KKD en géén eredivisieclub. Waarom kan VVV geen kampioen worden in de derde Bundesliga? Omdat ze de winnaarsmentaliteit, het loopvermogen en fysieke kracht niet hebben. Dat zijn de drie pijlers van het Duitse voetbal. VVV schiet op alle drie heel veel te kort!

 4. OooLGooO

  Ik denk persoonlijk dat vele de realiteit bij VVV niet meer voor ogen hebben. VVV zal het op de huidige manier jaar in jaar uit moeilijk hebben in de eredivisie met een middelmatig team, niet negatief bedoelt.
  VVV heeft een kleine begroting en groeit nauwelijks. Hierbij zijn het aantal seizoenskaarthouders ook zeer beperkt tov concurrerende clubs in de eredivisie of zelfs KKD. Sponsoring gaat VVV relatief goed af, maar ergens moet geld vandaan komen wil je groeien als club.
  Verkopen van spelers zijn de afgelopen jaren op een handje te tellen. Hiervan werden gaten gedicht in de begroting, geinvesteerd in een spelersfonds, betaald aan investeerders en huurspelers / contractspelers opgehaald. Echter leveren 9 van de 10 spelers VVV financieel amper iets op de laatste jaren. Waar NAC, Fortuna leuke transfergelden binnenharken en daardoor weer nieuwe talenten, gecombineerd met ervaring, kunnen binnenhalen, heeft VVV de middelen nauwelijks de middelen om even een met een contract ergens weg te plukken. NAC gaat zich versterken met de Rooij van Eindhoven die later weer een leuk centje gaat opleveren. VVV haalde jaren geleden ook de talenten uit de KKD divisie, maar kunnen niet op tegen de concurrentie.

  Zolang we niet groeien als VVV zijnde is dit de realiteit en kunnen we blij zijn dat we volgend jaar misschien weer een jaartje ED voetballen. Als supporters moeten we dit onder ogen zien en realiseer je je ook dat er niet even van willem 2 of fortuna gewonnen wordt en dat er ook eens van een Straelen verloren kan worden. Geen enkele speler verliest bewust een wedstrijd. Het is makkelijk zeggen dat er geen passie strijd etc. te zien is, maar weer reeel, VVV heeft een middelmatige selectie waarbij ik hoop dat ze weer regelmatig boven zich uit gaan stijgen.

  Als nu iedereen een SSC koopt zodat er 7500 SSC verkocht zijn, dan zullen er meer mogelijkheden om de selectie te versterken.

  1. Koelie

   Klopt. Alles behalve kansloze degradatie is topseizoen. Dat huilen over niet kunnen groeien in SCC daar moeten we ook meestoppen dan had je maar moeten investeren in het stadion en faciliteiten of moeten kiezen voor aantrekkelijk voetbal. Zonder dat ga je ook na corona niet groeien in bezoekersaantallen.

   Het blijft wel heel pijnlijke constatering dat andere concurrenten ondanks corona wel kunnen groeien of peil blijven en wij enkel kunnen bezuinigen.

   1. Leonardus

    Die kansloze degradatie is met deze selectie zo goed als een feit. Bij blessures en/of schorsingen is er totaal geen draagvlak.

    Om mee te kunnen doen voor plek 15 of hoger moeten er nog 3 spelers weg en zeker 6/7 nieuwe spelers van niveau bij. Dit team is buitengewoon zwak en by far het slechtste team wat VVV de afgelopen jaren had.

    Daarnaast is de directie verantwoordelijk voor een groei van de organisatie en de club. Mensen als Boogers zijn daar zeer zeker niet geschikt voor. Ook het bestuur is daar niet geschikt voor. En Valckx haalt ook niet meer de spelers binnen die geld opleveren.

    Ik vrees het ergste en dat is een roemloze degradatie en opmaat voor een grijze middelmaat.

   2. lucien1978

    Wauw je krijgt het wel voor elkaar om de prijs te krijgen voor de ” opper naolert ”

    Kom op zeg. 6 a 7 nieuwe spelers . Dat gaat echt helemaal nergens meer over.

    2 gerichte versterkingen en er staat een elftal dat zich gewoon obv kwaliteit moet kunnen handhaven .

    We moeten niet te zwaar tellen aan die voorbereiding met die pingpong uitslagen. Emmen bijv verliest werkelijk alles tot nu toe en ook van een divisiegenoot van Sv Straelen.

    VVV won vorig jaar vrijwel alles in de voorbereiding. Dat zegt echt helemaal niets .

    Het is echt paniekvoetbal troef hier op deze site, met ook nog onmogelijke voorstellen.

   3. Dond

    6 – 7 nieuwe spelers vind ik wel erg veel. Basis m.u.v. middenveld staat toch wel redelijk.

    * Cruciaal – Nummer 10 en een spelverdeler.
    * Optie – Vervanger Post

    Indien mogelijk zou het fijn zijn om spelers die afvallen bij hun club nog te kunnen huren om sowieso ook een sterke bank te hebben want dit vind ik nu nog erg zwak met teveel jeugdspelers. Echter lijkt me dit geen must.

   4. Leonardus

    Neudecker en Schäfer raus. Pachonik verkopen. Dat is min3. Dan moet er toch wel ruimte zijn voor 6-7 nieuwe spelers. Momenteel heeft VVV 5 spelers minder dan vorig seizoen.

    Zolang VVV dat klote stadion niet verbouwd en de fasciliteiten verbeterd krijg je nooit of te nimmer dit krot vol. Alle plannen voor verbouw en verbetering worden door deze week waardeloze directie niet gerealiseerd. Groei van inkomsten kun je allleen maar realiseren door investering. En daar heeft deze directie nog nooit van gehoord.

   5. Grad

    Het zal me een worst wezen in welk stadion we voetballen, al is het op de oude Kraal.
    Een eerste vereiste is zorgen voor kwaliteit op het veld en dat is voor VVV met haar beperkte middelen elk jaar weer een uitdaging, laat staan een stadion verbouwen.
    En als jij het zo goed weet, schrijf dan een business plan voor VVV en ga dit bij de directie aanbieden.

   6. chretien

    Ik hoop dat je het helemaal mis hebt. De Koning en Driesen moeten maar zien hoe ze het klaar spelen om in de eredivisie te blijven met deze selectie. FORZA VVV!

 5. De Realist

  Mooi verwoord hierboven OoolGooO, niet meer en niet minder. We moeten roeien met de riemen die we hebben. Er zijn zoveel factoren waarom een speler wel of niet voor een club kiest. Vaak zal voor Nederlandse spelers ook de afstand mee tellen. Als je voor VVV kiest, moet je er al bijna gaan wonen en dat zal voor veel spelers al een reden zijn om niet voor VVV te kiezen. We zullen zien wat Stan nog uit de hoge hoed tovert de komende dagen.

 6. OooLGooO

  We kunnen allemaal wijzen naar anderen en daar zitten ook zeker punten in die mijn inziens kloppen, maar we moeten ook kijken waar we zelf invloed op kunnen uitoefenen. Zolang de supporters niet massaal Ssc aanschaffen heeft vvv gewoon nog minder te spenderen dan concurrenten. Spelers spelen liever in Emmen, de graafschap, NAC, zwolle of bijvoorbeeld twente waar supporters in grote aantallen achter de club staan, dan een VVV waar het stadion 70% gevuld is en men meer kritisch is in negatieve zin op alles en iedereen dan wat anders. Persoonlijk vind ik dat jammer. Ook wij als supporters kunnen invloed uitoefenen op spelers en de club, zodat spelers ook graag hier willen spelen omdat VVV een club is waar het stadion uitverkocht is, supporters achter de spelers en de club staan, supporters door dik en dun hun club steunen. Dat wanneer de club degradeert er evengoed 7500 supporters in de koel zitten om de club te steunen etc… echter lijkt dit een utopie in Venlo…

 7. FC VVV03

  Het punt over het aantal verkochte seizoenkaarten ben ik het zeker mee eens. Het is nu eenmaal zo dat VVV +- 2500 echte vaste supporters heeft. Meer zullen dit er ook niet snel worden. Dat wij in Venlo altijd “noaler” worden genoemd vind ik grote onzin. Bij andere clubs gaat het er veel kritischer aan toe dan bij VVV. Die weddenschap durf ik wel aan. Hier heerst toch altijd wel een cultuurtje van jammer volgende keer beter. Bij andere clubs staan er 30 capuchons in de voortuin van de spelers of trainer. Als je met dat beetje kritiek wat je hier bij VVV af en toe krijgt niet kunt leven moet je geen profvoetballer worden maar gewoon 40 uur per week gaan werken.

 8. FC VVV03

  Als je het stuk in de Limburger leest gaat Neudecker ons dus verlaten en haalt VVV S’rifi en een middenvelder er voor terug. Dan heb je qua breedte van de selectie in mijn ogen wel een heel mager elftal. Als Post een keer wegvalt houd ik mijn hart vast. Wie weet weten ze nof wat te huren.

 9. Ievel Knievel

  Wat een kinkklare nonsens lees ik hier toch allemaal. Mijn handen jeuken echt.

  VVV heeft als beleid om op een slimme manier, niet op basis van de hoogte van de begroting, zo hoog mogelijk te eindigen, degradatie te ontlopen; lees: eindigen tussen pak ‘m beet plek 13 en plek 15. That’s it. Valkx geeft aan dat hij dit juist een leuke uitdaging is gaan vinden. Zo goed als gratis spelers vinden en selecties samenstellen tegen weinig budget die de doelstellingen kunnen halen. Selecties met spirit, met een smoel, een identiteit en rust in de tent.

  VVV heeft zo’n beetje de laagste begroting in de ere en zelfs de top van de KK-divisie heeft meer te besteden. Daarmee presteren ze nu al 3 seizoenen boven verwachting (en als je de lange termijn bekijkt, eigenlijk al vanaf 2003 in een stijgende lijn bezig, met af en toe een kleine inzinking, precies zoals voorspeld toen Berden ooit aantrad). Sterker nog, we outrulen vele in potentie grotere clubs waarvan er zelfs een aantal al jaren KK-divisie spelen; door slim beleid.

  Ergens in mei is er door Valkx gesteld dat VVV in staat zou zijn 3 spelers aan te trekken en dat de rest door jeugd aangevuld zou worden. We zitten nu al op 7 a 8 aankopen en nog is voor het sommigen niet goed. Dat van die aankopen een stuk of 4 a 5 spelers daadwerkelijke versterkingen zijn ten opzichte van de spelers die vervangen worden ontgaat ook velen. Kennelijk is het nooit goed genoeg. Verwachtingspatroon? Waarop gebaseerd? We hebben ook nog 3 jeugdspelers die goed genoeg zijn als aanvullingen op de selectie. Hoeveel clubs kunnen dat in Nederland nu eigenlijk zeggen, buiten de top?

  Onder Driessen en zeker onde Koning heeft VVV weinig/ nauwelijks puntverlies geleden. De kern van de selectie van vorig jaar is er nog gewoon. Waarom zou dat dan nu ineens minder gaan? Ja, VVV gaat niet het aantrekkelijkste voetbal ever spelen, dat weten we inmiddels wel. Als je dat verwacht dan spoor je eigenlijk gewoon niet. Voor aantrekkelijk voetbal moet je gewoon niet meteen in de Koel zijn, wel voor andere dingen: teamgeest, spirit, voor elkaar spelen. Precies de reden waarom een bepaald type speler WEL graag in de Koel komt (i.p.v je te focussen op sommige 3e rangsspelers die andere clubs verkiezen> dit doen ze niet zelf he, dat de doen de zaakwaarnemers voor ze).

  Ik lees steeds een soort van jaloezie ten opzichte van spelers die onze concurrenten aantrekken. Waar is dat op gebaseerd? Zijn dit allemaal zo’n toptalenten? Dit zijn toch ook allemaal spelers die het in selecties van andere clubs niet redden? Jeugdige talenten zijn toch vaak talenten, die het heel erg vaak uiteindelijk niet waar maken. Moeten we daar bang van worden?

  Zo goed als alle concurrenten van VVV spelen allerbelabberdste voorbereidingen. RKC/ ADO/ EMMEN/ FORTUNA en zelfs HEERENVEEN en HERACLES. Het is echt allemaal niet zo sterk en denderend. Sterker nog; ze vallen me allemaal stuk voor stuk tegen. Alleen Sparta kan ik moeilijk peilen. Ook al hebben ze meer geld en zogenaamd betere selecties. Je kan van ze allemaal verliezen, maar je kan zeker ook tegen allemaal punten pakken. Doe je dat consequent, eindig je gewoon boven deze clubs, net als afgelopen 3 (!) seizoenen.

  Moeten we jaloers worden op clubs als ADO/ NAC/ FORTUNA? Allemaal clubs met in het verleden of heden ten dagen wanbeleid en chaos (en intern gezeik) en onder hun niveau presteren. Moeten we bang worden van zo’n investeerder bij FORTUNA, waarbij mijn gevoel zegt dat het zaakje eigenlijk best wel weer eens zou kunnen gaan stinken? Moeten we jaloers worden van HERACLES en EMMEN, die draaien op 1 of enkele geldschieters, die zodra deze overlijden waarschijnlijk instorten als een kaartenhuis?

  Moeten we niet gewoon inzien dat we het al jaren beter doen dan gelijkwaardige clubs (sommige in potentie groter) als een NEC/ GAE/ VOLENDAM/ RODA/ DE GRAAFSCHAP, etc., etc,. etc…..

  Is het iemand al eens opgevallen dat de Koning nog geen enkele langere periode in wedstrijden in de voorbereiding in zijn op papier sterkste opstelling heeft gespeeld? Alle 11 samen in het beste systeem. Heeft hij nog nul keer gedaan. Met een reden.

  Moeten we negatief worden van de wedstrijd tegen Straelen? Een wedstrijd die men zeker niet had willen verliezen, maar waarbij ook overduidelijk met een reden zaken uitgetest en uitgeprobeerd werden. Waarom? Omdat het kon. Er viel niet veel te verliezen.

  Tegen FORTUNA en zeker tegen WILLEM II kan je gewoon verliezen. Niks om je voor te schamen. WILLEM II is een veel grotere club uit een veel grotere stad. die gewoon top 5 van NL is op dit moment. Ze zitten ook nog eens in een flow. Deden we het zo slecht in deze wedstrijden? Zo veel slechter? Deden we echt onder? Gingen we af? Neen.

  Misschien eerst maar eens afwachten wat er gebeurd als we waarschijnlijk wel met de beste basiself tegelijk in het beste systeem gaan spelen, denken we niet?

  Over de supporters en het genoäl kan ik oko nog uren doorgaan, maar ik laat het even hierbij.

  Het is wel erg negatief allemaal en echt werkelijk bijna nergens op gebaseerd (alleen Straelen viel even tegen). Maar goed dat de meeste reaguurders VVV niet runnen, want het is echt als een kip zonder kop rondkakelen.

  Maar goed, maak er van wat je wil. Ik zie VVV als ze in een goede bui geraken gewoon eindigen tussen plek 15 en plek 13. Prima wederom lijkt me, maar dan moeten wel de koppen dezelfde kant op staan en de supporters die in het stadion zijn de boel eens even echt supporten. Vanuit vertrouwen ipv wantrouwen (dat werkelijk nergens op gebaseerd is).

 10. 077

  Ik ben het ook eens met het bovenstaande. Er staat best een aardige selectie, in mijn ogen nog wel kwetsbaar op het middenveld en bij schorsingen/blessures worden het zware wedstrijden. Ik vermoed dat VVV nu langer wacht (lees: goedkoper wordt) op buitenkansjes die gehuurd kunnen worden en direct kwaliteit toevoegen.

  @Word: jij nog nieuws gehoord van de Berg?

 11. Venlooow

  Niets aan toe te voegen Ievel. Tuurlijk mogen wij wel eens zeiken over ons clubje maar we moeten vooral trots zijn wat ze de afgelopen jaren presteren en dat met zo’n klein budget.
  Ik denk en hoop dat er nog 1 of 2 spelers bijkomen en als wij daarmee de nacompetitie kunnen ontlopen dan hebben we het weer kei goed gedaan.

  1. pavisto67

   Het lukt VVV helaas niet om door te groeien. Wat hiervan de oorzaak is of oorzaken zijn laat ik in het midden.
   Ikzelf denk in ieder geval dat VVV wel leeft in Venlo, maar dat er desondanks toch maar erg weinig mensen bereid zijn om ook daadwerkelijk een seizoenskaart aan te schaffen.
   Ik denk wel dat VVV zichzelf ieder jaar in de eigen voet schiet, door niet de mogelijkheid te bieden een seizoenskaart in 2 of 3 termijnen te betalen. Ik kan mij voorstellen dat dit drempelverhogend is voor veel twijfelende supporters, en die haken dan af. Ik meen mij een onderzoek in VI te herinneren van jaren geleden waarin stond dat VVV relatief veel financieel niet daadkrachtige supporters heeft. Met deze begroting leeft VVV dus eigenlijk al jaren boven haar stand en is het niet de vraag of maar wanneer VVV weer een keer degradeert. Als je dat als uitgangspunt neemt doet de club het de laatste jaren fantastisch.
   Ik begrijp dat het gezien het huidige budget ieder jaar lastig is om goede spelers aan te trekken. Wat ik niet begrijp is dat iedereen al een seizoen of 2 kan zien, dat het VVV ontbreekt aan een verbindingsspeler op het middenveld, iemand met een stukje creativiteit die wat kan creëren op het veld. Ik snap niet dat, laag budget of niet, er anderhalve week voor de start van de competitie niet 1 speler is aangetrokken die deze rol op zich kan nemen. Natuurlijk, we hebben nog tijd, en wellicht komt er nog versterking, maar begrijpen doe ik het niet helemaal.

   1. Grad

    Nou, ik begrijp het wel, Valckx zal best een lijstje hebben met spelers die voor die plek in aanmerking komen, maar wil hierin geen overhaaste beslissing nemen, wetende dat de transferperiode nog tot begin oktober loopt en er dat tegen het einde hiervan nog voldoende kwalitatieve spelers vrij zijn/komen waar hij uit kan kiezen.

 12. Supportersvereniging afdeling Haelen

  Ik vond het tegen Straelen vooral ontbreken aan passie en dat vind ik wel kwalijk.
  Aangezien we niet mogen zingen is de stemming in het stadion ook minder als er slecht wordt gevoetbald.
  Ik ga nu eenmaal niet klappen voor knullig balverlies.

  In tegenstelling tot sommige heb ik wel vertrouwen in de jonkies. De manier om ze beter te laten spelen is volgens mij door ze ook daadwerkelijk op te stellen. Uitlenen kan ook natuurlijk maar daar is de selectie te smal voor.
  Dit jaar is gewoon overleven en als Bastiaans, Roemer en Co zich blijven ontwikkelen dan staat er volgend jaar een heel mooie selectie met veel eigen jeugd en daar mag je als club volgens mij verdommes trots op zijn.

  Over het gebrek aan supporters/seizoenkaarthouders heb ik ook nog wel een mening, geen oplossing helaas, maar ik vind wel dat VVV te weinig feeling heeft met de achterban.
  Een paar voorbeelden: Bij de huldiging in 2017 moesten we wel heel erg lang wachten op de spelers, dit ook nog onder het ‘genot’ van een DJ die zich niet had verdiept in de samenstelling van de gemiddelde supporter en bijna alleen maar house draaide.
  Toen er ook nog een half uur extra moest worden gewacht omdat er eerst bij de burgermeester op bezoek gegaan moest worden stond er een kwart minder supporters voor het gemeentehuis toen de huldiging daadwerkelijk begon.
  Mijn zoon heeft in de fan-shop ooit een VVV-bal gekocht, daar moet een jongen van een jaar of 10 toch echt even voor sparen. Na 2 weken kon je al niet meer zien dat er ooit VVV op de bal gestaan had, nog 2 weken later was de bal al kapot.
  Ik hoor het Maurice Steijn nog zeggen na afloop van het ‘eerste jaar’ Eredivisie, “Het was een fantastisch seizoen”. Persoonlijk vind ik een seizoen met 3 gewonnen thuiswedstrijden en 11 wedstrijden op rij geen winst waarbij je ook nog degradatie niet in eigen hand hebt geen fantastisch seizoen. Voetballen doe je volgens mij voor de supporters en dan was met die resultaten iets meer bescheidenheid op zijn plaats geweest.
  Bij de organisatie van het jubileumfeest in 2018 kwam VVV niet verder dan de prijs van het bier te verlagen naar €1.00.
  Waarom niet Torres Blues uitgenodigd?
  Had wat oud-spelers uitgenodigd.
  Er was niemand van de selectie.
  Wat een mooie avond had kunnen zijn was nu een avondje goedkoop bier drinken.

  Voor ons is het elk jaar weer puzzelen om te zien of we seizoenkaarten kunnen kopen en als ik pavisto67 mag geloven dan geldt dat voor meer supporters.
  Dan is een beetje waardering door de club extra prettig.

  Daar heb ik meer aan dan aan een belletje van Marco Bogers waarom dat ik mijn seizoenkaart nog niet verlengt heb.
  Toen ik met de heer Bogers tijdens een supportersavond over bovenstaande in gesprek wou gaan liep hij trouwens gepikeerd weg.

Leave a Reply