‘Tientallen trainers hadden voor mij nee gezegd, ik durfde het wel aan’

vvv-venlo-logo-d105a3119e-seeklogo.comWil Boessen reageerde zondag redelijk gelaten op de handhaving van VVV-Venlo in de Eredivisie. “Ik ben niet blij, eerder opgelucht”, zei de oefenmeester na afloop van het duel met FC Zwolle aan hetANP. Dat de Limburgers zich in De Koel pas in de slotminuten veilig speelden tegen FC Zwolle, was volgens Boessen typerend voor het seizoen van VVV. “Er is zo ontzettend veel misgegaan dit seizoen, dat het een klein wonder is dat we ons hebben gehandhaafd.”

“We hebben een olifant door het oog van de naald gewurmd. Eigenlijk kan het niet wat we hebben gedaan.” Boessen noemde het onrechtvaardig dat niet Zwolle, maar VVV volgend seizoen in de eredivisie speelt. “Op basis van de twee duels verdiende Zwolle de promotie. Toen we met tien man verder moesten na de rode kaart voor Bálàsz Toth, gaf ik weinig meer voor onze kansen. Een opvlieging van Ahmed Musa heeft ons gered. Soms kan sport onrechtvaardig zijn.”

Boessen weet nog niet of hij ook volgend seizoen hoofdtrainer in Venlo is. “Ik heb in blinde ambitie ‘ja’ gezegd tegen VVV, toen de club een opvolger zocht voor de ontslagen Jan van Dijk. Tientallen trainers hadden voor mij nee gezegd, ik durfde het echter wel aan. Ik weet wat ik wil volgend seizoen, maar ik wil eerst weten wat de plannen van VVV zijn.”

Bron:Voetbalzone.nl

Leave a Reply