VVV-Venlo in veilige Categorie 3!

Geweldig nieuws! Zojuist heeft de KNVB officieel bekend gemaakt dat VVV-Venlo terecht is gekomen in het veilige categorie 3. En dat is zeer opmerkelijk te noemen aangezien de Venlonaren nog niet zo lang geleden financiële problemen hadden. We hebben lang onderin het rijtje gebundeld en lang zwaar weer gehad. De vorige meeting was al zeer positief omdat we van categorie 1 naar categorie 2 stegen. Nu zitten we helemaal veilig en hoeven we ons voorlopig financieel geen zorgen te maken. Dit betekent niet dat we rijk zijn en het geld over de toonbank kunnen smijten. We moeten nog altijd goed op de centjes letten.

De licentiecommissie beoordeelt de financiële situatie van de clubs aan de hand van een puntensysteem. Per jaar zijn er drie meetmomenten. Clubs worden per meetmoment ingedeeld in een van de drie categorieën. Doelstelling van het systeem is het waarborgen van de continuïteit van de competities betaald voetbal en in het verlengde daarvan de continuïteit van de clubs.

Clubs in categorie 1 moeten werken aan financieel herstel. Zij zijn daar zelf verantwoordelijk voor en bepalen zelf op welke wijze zij dit doen. Daartoe maken de clubs een plan van aanpak dat er op is gericht de club binnen maximaal negen meetmomenten (een termijn van drie jaar) structureel naar categorie 2 of 3 te brengen. Gedurende het traject houdt de licentiecommissie betaald voetbal de clubs strikt aan de gemaakte afspraken in het plan van aanpak. Als de club daar zonder toestemming van afwijkt, volgen sancties oplopend van een waarschuwing, winstpunten in mindering tot intrekking van de licentie.

Bron: KNVB

18 Responses

 1. Goodie

  Het lijkt er op dat de tering naar de nering is gezet. Binnen 2 meetmomenten van categorie 1 naar 3. Financieel gaat het nu weer beter maar ook sportief gezien, chapeau VVV!

 2. chretien

  Mijn complimenten! Dit is fantastisch! Hopelijk zijn er ook maatregels genomen voor de langere termijn. Financiën zijn belangrijker dan de sportieve prestaties. Nooit anders om.

 3. RuiverCity

  Dit is zeker een goede zaak. Ik hoop dat er nog een paar sponsoren kunnen worden overgehaald. Nu moet VVV (lees Marco Boogers) toeslaan en die over de streep trekken. Dat levert het grote geld op!

  Peeters en Mwakali lijkt ondertussen echt op een soap…..

 4. kenfen

  Dat is natuurlijk uitstekend nieuws en dat zal naast het goede spel wat onze club laat zien, zorgen voor meer interesse in onze club. Dit zou ook ons budget wel eens flink kunnen vergroten.

 5. venlow077

  Ten eerste super nieuws! Hans Kraay Jr zei gister bij Voetbal Inside, dat Mink Peeters zijn contract met 3 jaar verlengd heeft bij Real onder het toezien oog van Zinedine Zidane. Dus dat lijkt me het punt niet meer te zijn aangezien dat eerst moest gebeuren. We wachten maar af ;-).

 6. robbaan

  Prachtig, dat het met een goed beleid, zowel financieel en sportief goed gaat met VVV.
  Wat de twee nog te verwachte spelers betreft, hoop ik dat het vandaag of morgen duidelijk wordt of ze komen.
  Geen man over boord, ook zonder deze twee jongens, kan Steijn een team opstellen, dat Ajax kan verslaan.
  Dus nog een paar dagen wachten vind ik niet erg.

 7. lucien1978

  Zo zie je maar. Verschillende bedrijven zijn gefinancierd door de gemeente en maken allemaal tonnen of miljoenen schulden. VVV heeft het een hele tijd op eigen kracht gedaan en zich met minieme hulp opgewerkt van categorie 1 naar 3. Ik zeg chapeau VVV en wanbeleid gemeente VVV. Ik zou die ook in categorie 1 indelen

  1. Nouja eigen kracht is een groot woord :). Transfer van Musa was natuurlijk gelukkig, de promotie kwam goed uit en natuurlijk het geld dat sponsoren hebben gegeven in moeilijke tijden moet natuurlijk ook benoemd worden :).

   1. lucien1978

    Daar heb je natuurlijk gelijk in . Echter door scouting heeft men een speler als Musa kunnen binnenhalen. De club heeft een doorverkooppercentage bedongen. Promotie met weinig budget afgedwongen. En sponsors geworven door veel arbeid in Nederland en over de grens. Zo kun je zien dat je met weinig geld aardig wat goeie dingen kunt doen. Zie bijv het aankoopbeleid. Een erg goede organisatie bij VVv

   2. Absoluut dat wil ik er ook niet mee zeggen dat ze niks zelf hebben gedaan. Is hun verdienste door slimme dingen te doen. Maar er zit natuurlijk een portie geluk bij, niemand weet natuurlijk dat we een de jackpot binnen halen met de doorverkoop van Musa. Sponsoren hebben wel wat extras gedaan. En dat is super, wil natuurlijk ook de mensen de credits geven die het allemaal mogelijk hebben gemaakt en niet alleen de credits aan het bedrijf VVV geven.

 8. chretien

  VI meldtzojuist: De komst van Mink Peeters naar VVV-Venlo is nu echt aanstaande. De middenvelder van Real Madrid heeft zijn contract met drie jaar verlengd en maakt zich op voor een verhuurperiode aan de Venlose Eredivisionist. Peeters reist donderdag naar Venlo voor de medische keuring.

Leave a Reply