VVV-Venlo verliest cruciale wedstrijd op bezoek bij Sparta Rotterdam: 2-0

De overwinning van Willem ll tegen RKC Waalwijk vrijdagavond is ook in Venlo niet onopgemerkt gebleven. Drie punten op bezoek bij Sparta Rotterdam zaterdag waren meer dan ooit noodzaak.

Voorafgaand aan het duel werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de deze week overleden Willy van der Kuijlen. Het was muisstil in het stadion. Iets wat zo ongeveer het hele seizoen niet zo vreemd zou zijn, maar dit keer toch wel een beetje. Er zaten namelijk zo’n 2000 Sparta-supporters op het Kasteel. Mooi om eindelijk weer eens wat geluid vanaf te tribune te horen. Zolang de drie punten maar mee naar Venlo gingen tenminste.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Harroui kreeg de bal op het middenveld aangespeeld en werd niet aangepakt. Op zo’n 25 meter van het doel haalde hij gevaarlijk de trekker over, maar Kirschbaum hield zijn doel goed schoon. Ook VVV kwam zo nu en dan op de helft van de Rotterdammers. Grote kansen leverde het tot nog toe niet op, want ook Roemer kon na een goede pass van Pachonik net niet vrij doorlopen op Sparta-doelman Okoye. Zo hadden de gastheren in de openingsfase licht de overhand, maar was VVV ook nog niet echt in de problemen gekomen.

Het gevolg van de eerste helft was voetballend gezien niet veel beter. Het geluid vanaf de tribunes was eigenlijk het enige wat de aandacht trok. De spanning was er echter niet minder om. Op slag van rust kregen de Venlonaren een grote domper te verwerken. Duarte kreeg niet voor de eerste keer deze avond alle ruimte om aan te leggen voor het schot. De poging leek makkelijk gepakt te kunnen worden door Kirschbaum, ware het niet dat de bal onderweg zeer ongelukkig van richting werd veranderd door Dekker. Erg jammer. De achterstand kon snel weer ongedaan worden gemaakt. Arias legde de bal goed breed op Van Crooij, maar het schot ging ruim over. Dat was het wat betreft het eerste bedrijf. Een matige wedstrijd die eigenlijk geen doelpunt verdiende, maar er wel een kreeg. VVV wist in aanvallend opzicht zeer weinig te creëren en er zat geen enkel idee achter. Er moest iets veranderen om niet met lege handen terug de bus in te gaan. Het positieve was wel dat de ploeg van Luhukay daar nog 45 minuten voor had.

Luhukay paste aan het begin van de tweede helft een wissel toe. Roemer bleef in de kleedkamer achter en zijn vervanger was Machach. Wie weet was dat wel de ontbrekende schakel om tot kansen te komen. Het begin was in ieder geval veelbelovend. Een prachtige aanval over verschillende schijven had een beter lot verdiend. De aanval liep namelijk uiteindelijk toch weer veel te gemakkelijk spaak. Niet veel later wél een grote mogelijkheid voor de Venlonaren. Machach, die tot nog toe uitstekend inviel, bereikte Pachonik. Diens voorzet kwam bij John, maar de buitenspeler maaide volledig over de bal heen. Ook de volgende Venlose aanval was kansrijk. Wéér was het Machach met een uitstekende actie. De Fransman dribbelde het strafschopgebied in en gaf de bal aan John. Het schot werd helaas geblokt door een Spartabeen. Deze druk hadden we deze wedstrijd nog niet eerder gezien, maar gezien het verlangen naar doelpunten was dat natuurlijk ook niet zo vreemd.

Waar VVV dus nadrukkelijk op zoek ging naar de gelijkmaker, was het aan de andere kant bijna 2-0. Beugelsdijk torende hoog boven alles en iedereen uit knikte de bal richting de lange hoek. Een formidabele redding van Kirschbaum hield de Venlonaren nog in de race.

Luhukay ging hierna voor de tweede keer wisselen. C. Donis werd naar de kant gehaald en werd vervangen door zijn broer Tassos, Hunte lost John af. Gelijk effect had het niet. Sterker nog; VVV kwam op een 2-0 achterstand. Een fraaie Spartaanse aanval kwam uiteindelijk via Harroui bij Smeets terecht en de Limburger rondde koelbloedig af. Het werd nu toch wel een erg lastig verhaal om nog een resultaat mee naar Venlo te nemen.

Met nog ongeveer tien minuten op de klok werd het leed bijna nog erger voor VVV. In eerste instantie raakte Thy de lat en enkele ogenblikken later was het invaller D. Duarte die de paal raakte. Wat een lijdensweg was het weer. Ondertussen was ook Essanoussi nog in de ploeg gekomen voor Van Crooij. Het mocht allemaal niet baten. In de absolute slotfase mocht VVV nog van geluk spreken dat het bij 2-0 bleef, want een grotere nederlaag was zeker niet ondenkbaar. Afijn, het bleef bij 2-0 en zo werd competitienederlaag nummer elf op rij geleden.

Tja…wat moeten we er nog van zeggen. Een wedstrijd die gewonnen moést worden, wordt eigenlijk toch redelijk kansloos verloren. Op enkele momenten in de wedstrijd na was er nauwelijks dreiging voor het doel van Sparta en vraag je jezelf toch af wat er op de training gebeurt. Was het gemis van Giakoumakis voorin het probleem, of toch het overschakelen naar de viermans defensie? Waarschijnlijk allebei niet. Zoals Danny Post als aangaf in het interview na de wedstrijd zit het probleem in de koppies van de spelers. En dat is natuurlijk zorgwekkend. Zolang dat niet veranderd lijken punten bijna uitgesloten. Maar we moeten positief blijven. Het is nog altijd niet gedaan en er zijn nog vier wedstrijden te spelen. Allereerst volgende week vrijdag in het Polman Stadion, waar dan Heracles Almelo de tegenstander is.

Sparta Rotterdam-VVV-Venlo 2-0 (1-0)

Scoreverloop:

’41 Duarte 1-0

’67 Smeets 2-0

Opstelling Sparta Rotterdam: Okoye, Abels, Beugelsdijk, Heylen (Auassar ’78), Meijers, Harroui, L. Duarte (Kharchouch ’73), Mijnans (D. Duarte), Smeets, Engels (Emegha ’78), Thy

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik, Dekker, Da Graca, Guwara, Post, C. Donis (A. Donis ’63), Van Crooij (Essanoussi ’84), Roemer (Machach ’46), Arias, John (Hunte ’63)

72 Responses

 1. mats

  Als die koppies nu al hangen dan knallen ze kregen definitief als Emmen drie punten pakt tegen Heracles.

  Maar misschien moet dat dan maar gebeuren. Misschien dat sommige spelers dan wakker worden.

  Ik zie het somber in.

 2. Goodie

  Heb er een heel hard hoofd in dat dit nog goed gaat komen. Willem2 en Rkc halen we niet meer in. No way dat wij nog minimaal 4 punten gaan pakken. Plek 16 is het hoogsthaalbare.

  1. chretien

   Krachteloze partij van ons VVV, verdiende nederlaag. Jammer, dat wordt degradatie en wellicht afgelopen met betaald voetbal in Venlo? Tenzij we de uitwedstrijd bij Ajax winnen. Niets is onmogelijk in deze Corona crisis. FORZA VVV!

   1. Goodie

    Ik snap die paniek over het bestaan van de club nooit zo goed? Elk jaar dat we niet promeveren hoor/lees ik het en ook wanneer we degraderen. Dat is nou eenmaal het lot van VVV.

   2. Koelie

    Degradatie komt nu wel op het meest ongelukkigste moment ever. Ze moeten sponsoren flinke korting gaan geven ter compensatie van de gemiste wedstrijden. Dan loopt je natuurlijk flink wat inkomsten mis. Daarnaast lijdt de club groot verlies op de begroting dit jaar. Eventuele transferinkomsten van Giakoumakis ben je alweer kwijt om gaten te dichten. Er blijft zo niks over om te groeien als club, bijvoorbeeld in de stadionverbouw. Dat project kan wel weer voor een paar jaar langer de ijskast in. Aan de andere kant een volle Koel gaan we in de KKD toch voorlopig niet meer krijgen. Met nog een onzeker jaar aan wedstrijdbezoek en weinig perspectief op sportieve revanche zullen veel seizoenkaarthouders ook wel afhaken. Ik zie ons wel diep terugvallen door dit klote jaar.

 3. Moet toch nog even wat frustratie kwijt:

  Het 90 minuten lang opstellen van een Arias mag je een VVV / technische staf toch echt aanrekenen. Tuurlijk is deze ellende niet alleen vandaag of door hem ontstaan want er staan er nog 10 op het veld de teller stond al op 10 nederlagen (waarin hij weinig inbreng heeft gehad door gelukkig ook maar weinig speeltijd te hebben gekregen) maar ik vraag me echt oprecht af wat die gast op de training laat zien dat hij überhaupt al op het veld mag staan.

  Maakt een lamlendige indruk, kan totaal niet voetballen, kan af en toe een bal even vasthouden maar verprutst het daarna weer net zo eenvoudig door of te lang te wachten met afspelen of hem doodsimpel bij de tegenstander in te leveren. Keer op keer gaat het voor 90% mis en is het uiteindelijk balverlies.

  De grootste irritatie factor zit hem bij echter in het volgende:
  Zodra de keeper of een verdediger de bal heeft en je bent op een afstand om het hem lastig te maken dan wacht hij;
  1. zo lang met druk zetten en/of afjagen dat het niet meer nodig is en hij daar na een halve meter sprinten al mee kan stoppen omdat het inmiddels zinloos is of..
  2. hij start met afjagen maar loopt er met een onmogelijke of compleet onlogische boog naartoe waardoor hij wederom na enkele passen al kan stoppen want dan is de bal inmiddels gespeeld en heeft verder afjagen geen zin want stel je voor dat je zou beginnen met zweten en je na afloop moet douchen of thuis moe op de bank neerploft na goed betaalde arbeid. Zum kotsen!

  Dat wekt buiten zijn gebrek aan voetbal kwaliteiten een mega irritatie bij me op en als een dergelijke speler dan 90 minuten lamlendig mag aankakken en dergelijke inzet mag tonen (en nee niet alleen deze wedstrijd) dan neem ik dat een technische staf zeer kwalijk. En kom me niet aan met gebrek aan alternatieven want ik denk als je desnoods een Kum of Swinkels in de spits zet dat die meer oorlog maken dan een Arias. Desnoods een snelle behendige Roemer rechtstreeks tegenover Beugelsdijk.

  En zet van Crooij (ook niet in beste doen maar werkt hard) eens op de vleugel neer in de frontlinie i.p.v. middenveld want ook meneer John is van een meer dan belabberde kwaliteit waarvan je snapt dat ze al 11 keer niet hebben gewonnen.

  Daarnaast vraag ik me af waarom Machach niet meteen in de basis stond want het is een van de weinige die kan voetballen en iets teweeg kan brengen. Als ik dan wel figuren als Arias en John 90 minuten zie aanmodderen met 0.0 rendement dan heb ik of geen verstand van voetbal of ziet een technische staf dingen die ik niet zie. Had gehoopt dat Luhukay dit soort dingen wel zou zien maar helaas, blijkbaar ook niet. Dan had je De Koning ook gewoon kunnen laten zitten.

  1. clubman

   Zou het ook kunnen dat HdK en Luhuhay het goed zien en dat jij er geen verstand van hebt?
   Het is net zoals Post het aangaf tijdens het interview: zet Mourinho voor deze groep en ook die zou er niet méér rendement uit halen dan nu het geval is.
   Arias is het enige alternatief voor Giako en daar moet iedere VVV trainer het mee doen. En kom nou niet met die fantasie opstellingen want dan worden we helemaal een kermis-club waarvan men zich zal afvragen wat we in hemelsnaam aan het doen zijn.
   Voor de näölers: nu niet Valckx weer de schuld gaan geven want dat is te makkelijk. Over Giako hoor ik niemand klagen en die is door diezelfde Valckx in huis gehaald. Get over it.

   1. kaalneetje

    Zou het kunnen dat HdK, Luhukay en jij het niet goed zien? Weet niet door welke bril jij kijkt maar de meeste van ons ergeren zich dood aan Arias. Heeft 0 rendement en wordt liever niet moe.

    Hoezo kermisclub. Al zetten ze kirschbaum in de spits. Kan mij het geven, zolang er maar inzet is en de wil om te strijden en te winnen. Niets van dat alles is terug te zien bij Arias.

    Vito heeft ook te weinig rendement maar rent op z’n minst de longen uit zijn lijf. Daar waar Arias elke vorm van inzet uit de weg gaat.

   2. @clubman

    Goh, ben toch blijkbaar toch niet de enigstee die enige waarheid in mijn verhaal ziet, zo te lezen hier en wellicht heb ik dus toch iets meer verstand van voetbal dan je denkt.

    Als je degradatie wil voorkomen en het 5 voor 12 is dan speel je desnoods maar met een kermis-opstelling met een speler die oorlog wil/kan maken voorin (ook al is die speler van origine geen spits door gebrek aan alternatieven) maar met een Arias ga je de oorlog bij voorbaat in elk geval niet winnen, nee dan begin je al meteen me een witte vlag te wapperen om je over te geven zodra je een dergelijk figuur een basisplaats geeft en 90 minuten kansloos laat aanmodderen.

    Denk dat 9 van de 10 mensen zich giga ergeren aan dit soort spelers (Arias, John, Hupperts enz enz) die uiteindelijk ook telkens weer werkelijk 0 rendement blijken op te leveren en dan vraag ik mij oprecht af waarom een De Koning, Luhukay enz dit soort dingen anders zien dan het gross van de supporters. Blijkbaar volgens jou omdat ze er meer verstand van hebben maar dat verstand blijft dan wel hangen bij 0.0 rendement een een score van 100% ergernis.

  2. Rossie

   Labrador, je hebt 100% gelijk! Ik ben het werkelijk met iéder woord dat je schrijft eens. En ik heb het al zo vaak geroepen hier: Arias kan niet voetballen. Punt. Alleen zijn motoriek is daar al ongeschikt voor. Hij heeft de motoriek van een basketballer. Maar goed…onze technische staf ziet dat allemaal niet, echt totaal onbegrijpelijk. Dit was allemaal zo voorspelbaar. En mensen die zeggen dat er geen alternatief is begrijpen echt helemaal niets van voetbal. Iedere speler die een actie kan maken, die behendig is met de bal, die iemand kan uitspelen, is beter in de spits dan Arias. Machach kun je daar neerzetten ipv Arias, Vito evt, Tassos Donis, zelfs Essanoussi had wat mij betreft nog gekund. Als Arias na dit debacle nog één minuut in het shirt van VVV speelt hoeft het van mij allemaal niet meer, dan maar lekker degraderen, prima. Tegen zóveel onkunde is gewoon niet op te boksen.

 4. clubman

  Zou het ook kunnen dat HdK en Luhuhay het goed zien en dat jij er geen verstand van hebt?
  Het is net zoals Post het aangaf tijdens het interview: zet Mourinho voor deze groep en ook die zou er niet méér rendement uit halen dan nu het geval is.
  Arias is het enige alternatief voor Giako en daar moet iedere VVV trainer het mee doen. En kom nou niet met die fantasie opstellingen want dan worden we helemaal een kermis-club waarvan men zich zal afvragen wat we in hemelsnaam aan het doen zijn.
  Voor de näölers: nu niet Valckx weer de schuld gaan geven want dat is te makkelijk. Over Giako hoor ik niemand klagen en die is door diezelfde Valckx in huis gehaald. Get over it.

  1. RuiverCity

   @Clubman. Als ik tig spelers gedurende een seizoen haal dan is de kans groot dat er één goede speler tussen zit. VVV scout al jaren op mentaliteit. Dan zitten ze er zeker dit jaar compleet naast. De mentaliteit is gewoon waardeloos. Dit zijn allemaal voorbijgangers die het niks interesseert of VVV volgend seizoen KKD speelt.
   Degene die Arias gescout heeft, mogen ze meteen de straat op schoppen. Bij Emmen lachen ze zich nu nog kapot dat ze van hem af zijn. Over de jeugdopleiding wordt ook heel hoog opgegeven. Nou, ik zie het niet hoor. Ze komen allemaal (vooral fysiek en wat betreft tempo) te kort.
   Gisteren hadden ze tegen Beugelsdijk een bewegende spits neer moeten zetten (Van Crooij/Roemer?). Beugelsdijk vindt het geweldig om tegen een statische spits te spelen. Dan kan hij erin kleunen en groeit hij met de minuut. Die gast kan voor geen meter voetballen, maar wordt door VVV sterk gemaakt.
   Erger dan dit kan gewoon niet……HdK heeft veel te lang mogen aanklooien. Die heeft er samen met Jay een zooitje van gemaakt, waardoor elk greintje zelfvertrouwen weg is. Zelfs bij de ervaren spelers. Je stelt toch ook geen Dekkers centraal achterin op. Dan ben je pas echt het lachertje van de eredivisie.

 5. Heezeg

  Heeft VVV met Luhukay niet eenzelfde type trainer voor de groep gezet als De Koning? Tactisch zijn er dingen aangepast (5 verdedigers bijvoorbeeld) maar qua energie is er binnen de groep geen verbetering. Post zegt dat Mourinho deze groep zelfs niet aan het voetballen krijgt maar het is wel een trainer die schreeuwt, zuigt, irriteert. Misschien had deze groep zo’n type trainer juist wel nodig gehad in de laatste fase van de competitie. Willem II heeft hier wel voor gekozen en daar lijkt het te werken.

 6. Oelie op zuid

  De geloofwaardigheid van Post is wat mij betreft ook op. Onnodige gele kaarten pakken op het middenveld. Hij komt gewoon snelheid tekort en compenseert dit met door te gaan ( een te late actie) waardoor hij een overtreding maakt. Ook de tweede goal van Sparta, komt volledig voor zijjn rekening. Hij is gewoon te laat en dekt Smeets niet. Arias ,John en Hunte zijn eredivisie onwaardig en moet je nooit meer opstellen.

 7. FC VVV03

  Als je het interview van Post en Van Crooij ziet is het allemaal vrij duidelijk. Dit VVV gaat gewoon 17e worden en degraderen. Te veel vreemdelingen die het geen zak interesseert als VVV eruit vliegt. Als je ziet hoe clubs als Willem 2 en Emmen voor de dag komen in deze hectische laatste weken dan is er voor VVV niks meer te behalen. Ik zie ze nog maximaal 1 punt behalen in de resterende potjes. Triest maar waar. Uithuilen en opnieuw beginnen!

  1. mats

   Helaas wel mee eens. Hij kan het niveau niet meer aan. Die 2e goal vanSparta zo knullig verdedigd…..als Smeets die bal kan hebben dan moet Post die ook kunnen hebben maar hij is totaal de weg kwijt, kijkt niet naar de bal, kijkt niet naar Smeets….. amateuristisch gewoon

 8. OooLGooO

  Het is idd een mentale kwestie, deze zelfde groep is in super januari met goed voetbal en het nodige geluk overwinningen af te dwingen. Dat was eigenlijk ook de enige maand in het hele seizoen dat VVV iets laten zien heeft.
  De conclusie was al langer bekend, dit team is geen team, dit team is geen eredivisie waardig team, dit team heeft dit seizoen de grootste nederlaag in de historie neergezet, dit team levert voor het eerst in de historie de eredivisie topscorer, dit team gaat een nieuw record neerzetten door 15 wedstrijden achter elkaar te verliezen, dit team heeft de meeste tegengoals, dit team heeft muv onze spits geen scorend vermogen, waardoor je alles bij elkaar kunt optellen dat dit team het verdient om te degraderen. Volgend jaar een flinke schoonmaak in de selectie. Kirschbaum, Pachonik en v Crooij proberen te behouden.. v Crooij kan het wel, laat hem maar vertrouwen tanken in een divisie lager. Giakoumakis verkopen om de de rode cijfers te dichten door degradatie en een hee nieuw team bouwen om deze spelers heen welke gemotiveerd zijn. Doel binnen 3 jaar promoveren.

  Het is wat het is….

  1. mats

   Ja een treetje lager kunnen Vito en Post en misschien een paar anderen ook nog wel mee.
   Maar liever een heleboel nieuwe frisse spelers plus jeugd en Jos lekker laten bouwen aan ene nieuw team.

   VVV zal altijd terugkomen. VVV is nou eenmaal een heen en weer. Ik zag een mooi spandoek van De Graafschap supporters ‘doa bun wi-jj weer’ ofzoiets …. of zoals wij het zouden zeggen ‘dao zien weej weer’ … auk weej komme altièd weer truuk!’

   1. Real VVV

    Misschien wordt het er in de KKD ook weer leuker op voor ons als supporters. Een grote schoonmaak in de selectie en beginnen te bouwen met als doel om de eigen jeugd te ontwikkelen. Dan eindig je het eerste jaar misschien onderin de middenmoot, maar je begint wel iets op te bouwen.

    Jongens die je veel speeltijd moet geven: Essanoussi, Roemer, Bastiaans, Van Dijk. In elke linie dan een speler die de jonge spelers moet coachen: Post, Vito, Da Graca (die hebben we toch al).

 9. mats

  Heeft iemand een idee waarom Christos gewisseld werd voor Tassos.

  Heeft iemand een idee waarom Tassos überhaupt ooit gehaald is net als die Shabani.

  Ik denk dat gisteren Bastiaansen en VanDijk voor meer gevaar hadden kunnen zorgen voorin man man man ..

  Of dat VanDijk gewoon CV had kunnen staan ipv Dekker?

  1. Gerardus

   Christos is net terug van een blessure. Ik ga er dus vanuit dat hij simpelweg niet langer kan volhouden. Net als dat Machach nu ramadan heeft en niet helemaal fit is. Wel zonde aangezien dit nu net de toegevoegde waardes zijn.

 10. Real VVV

  Het is hier al eerder gezegd. Voorheen werd er op mentaliteit gescout en hadden we het team dat bleef vechten en iets voor elkaar over had. Dat is dit seizoen niet het geval. De verhoudingen in de selectie lijken erg slecht te zijn (al maanden zie je dat er in aparte groepjes gejuicht wordt na een doelpunt). Daarom is het ook zo belangrijk dat je een trainer hebt die duidelijk maakt hoe er gecommuniceerd wordt en hoe iedereen zich dient te gedragen. HdK heeft altijd aangegeven dat hij zich hier niet mee bezighoudt en ik betwijfel of Luhukay dat wel doet.

  Ik denk zelf dat de druppel die de emmer heeft doen overlopen het aantrekken van de Donis broers is geweest. Er ging sowieso al veel aandacht uit naar Giako (en terecht), maar opeens creëer een Griekse clique. Giako krijgt het te hoog in de bol en hij loopt sindsdien alleen nog maar gefrustreerd en hoofdschuddend over het veld. Als er daarbij ook nog wordt gezanikt in het Grieks waar de rest niets van begrijpt dan zorgt dit voor wrijving in de groep.

  Ik dacht tot nu toe dat het gemis van Linthorst groter was dan ingeschat, maar volgens komen de onthutsende prestaties toch vooral doordat de kwetsbare balans in het team is verstoord door de wintertransfers.

 11. clubman

  Tuurlijk, laten we ook nog even de KKD gaan romantiseren. Lekker vrij ballen en bouwen aan een nieuw team met promotie binnen 3 jaar en dat soort melancholische onzin. Het is kommer en kwel in de KKD en even opnieuw binnen 3 jaar promoveren zit er echt niet in. Vraag anders even na bij NAC, NEC, Roda, GAE en consorten hoe makkelijk dat gaat en hoe fijn het is in de KKD.
  Degradatie zou een regelrechte ramp zijn en met de Venlose successupporters in het achterhoofd zou het op termijn zomaar de doodsteek voor VVV kunnen betekenen.
  Dus laten we vooral allemaal nu al gaan roepen dat we beter kunnen degraderen en dan bouwen aan een nieuw team.
  Van welk geld? De opbrengst van 800 verkochte seizoenkaarten?
  Dream on.

  1. rongo26

   Eigen jeugd inpassen, en werken naar een team dat in 3 jaar promotie kan afdwingen. Is ook onder steijn zo gegaan. Niet de illusie hebben dat je weer in 1 jaar terug bent.

   Ik zie VVV ook liever in de eredivisie, maar dan wel als ze ook af en toe winnen…zo is er duidelijk ook niks aan.

   Mijn inziens is trouwens middenveld het probleem. Donis zou erin moeten ipv post, maar dan mis je dus een type Linthorst met loopvermogen. Als je die nog zou hebben kan Machach wat meer vrijheid krijgen. De verdedigers kunnen namelijk niet opbouwen. Post ook niet. Maar donis wel.

   Altijd stelde ik post als eerste op, maar dit seizoen is hij dramatisch. Hij is steeds te laat en zeer matig aan de bal. Gisteren is die bij 2 corners in 1 minuut 2 keer zijn man kwijt.

  2. OooLGooO

   Ik denk dat het niks te maken heeft met romantiseren, maar reeel onder ogen zien wat er gebeurt. Ik hoop dit dat vvv gaat degraderen, maar acht de kans zeer groot. Natuurlijk zie ik vvv liever in de ere een nieuw team bouwen, denk alleen niet dat dit nog reeel is.
   En ja er zijn in de KKD meerdere gegadigden voor promotie, maar vvv heeft in het verleden vaak genoeg laten zien daar een serieuze kanshebber voor te zijn. Niet volgend jaar, maar wel over 2 a 3 jaar.

 12. FC VVV03

  Dat scouten op mentaliteit hangt me ook de babbelaar uit. In het betaald voetbal hoor je te kunnen voetballen en niet de ren je rot show te kunnen uitvoeren. Elk jaar een vreemdelingen legioen huren gaat een keer fout. Het lijkt erop dat dit dit jaar zover is. Emmen en RKC hebben ook een kleine begroting maar die hebben wel leuke voetballers op de mat staan. Daar begint het toch allemaal mee. Als je dan achteraf bekeken zon interview terugziet dat VVV afgelopen zomer keek naar spelers die om konden gaan met de corona periode dan moet je bijna hardop lachen. Een voetbalclub die spelers binnenhaalt op basis van het kunnen spelen zonder publiek.

  1. Gerardus

   Ik zou mij toch eens even in Emmen gaan verdiepen als je het hebt over een kleine begroting. Je schrikt je kapot als je ziet wat voor begroting die hebben ten opzicht van VVV. Als je dan ook nog eens de begroting van ADO erbij pakt dan schrik je al helemaal.

 13. Ievel Knievel

  Soms weet ik echt niet wat ik lees hier, maar goed, het zal wel.

  Lees ik nu in sommige reacties al serieus kritiek op Jos terug? Wat kan die er nu eigenlijk precies aan doen? We zaten al in verval he. Hij heeft het verval alleen niet kunnen stoppen

  In de goede januari-maand (2 goede wedstrijden gespeeld, de rest van de resultaten waren ook meer toeval dan wijsheid) was een deel van de nieuwe spelers nog helemaal niet ingepast. Sommige waren toen invalbeurten aan het maken. Toen alle nieuw gehaalde spelers ingepast werden stortte het kaartenhuis juist goed in elkaar (februari), met of zonder blessures. Overigens werden in het begin van de nederlagenreeks een aantal partijtjes ook door toeval verloren, niet door mindere kwaliteit. Het is wel duidelijk dat de mentale weerbaarheid in deze selectie nul is. Onder druk wordt er onder-gepresteerd. Door de komst van te veel spelers in de winterstop is de balans ernstig verstoord. Taal is en was een probleem in de Venlose selectie. Gezamenlijk , gemeenschappelijk 1 groep vormen ook. Welke actie is daar eigenlijk op ondernomen? Ik weet dat in de conservatieve voetballerij het werken aan teamspirit. het werken met sportpsyhcologen maar zweverige onzin wordt gevonden…..tja, dan krijg je dus uiteindelijk dit, als je daar niet aan wil.

  Dat is deel ook op het conto van Valkx te wijten. Dat soort dingen mag je hier nooit roepen is al mijn ervaring, maar het is wel gewoon de waarheid. Valkx heeft dit seizoen 2 a 2,5 goede aankopen gedaan. De rest slaat eigenlijk nergens op. Maar zijn persoonlijke contacten met zijn persoonlijk clubje zuid- en oost-europese makelaars zullen wel weer goed zijn. Overigens de reden waarom Valkx bij PSV weg moest, die te persoonlijke contacten met zaak-waarnemers. Van mij hoeft Valkx echt niet weg bij de club trouwens hoor, want alleen al dat zo’n naam bij je club werkt doet al wonderen en hij is natuurlijk wel in staat om namen te halen die eigenlijk niet haalbaar zijn voor een club als VVV, als ex-international en TD bij wat grotere clubs, alleen ook Valkx moet kort en scherp gehouden worden door een directie en bestuur, en vaker nee-verkocht krijgen. Een directie waar ik al eerder wat kritiek op heb gehad. In mijn ogen is die kritiek gewoon terecht, maar ook dat mag je hier niet zeggen.

  Linthorst en waarschijnlijk ook Bastiaans hadden never nooit de selectie mogen verlaten. Roemer had het hele seizoen door al meer invalbeurten moeten maken.

  Linthorst kon dan wel een minder seizoen maken en een beetje stokken in zijn ontwikkeling, hij zorgde wel voor balans op het middenveld.

  Het aantrekken van een hoop middelmatige spelers in de winterstop en het aantrekken van spelers als Swinkels zijn regelrechte blunders te noemen. (Swinkels was al voorspeld op de dag dat hij gepresenteerd werd).

  Als je dan ook nog een trainers hebt die dan al de matige kwaliteit verergert (duo HdK, Driessen, in samenspraak met Valkx overigens) door spelers niet op hun natuurlijke posities opstelt, tja…..dan is het verval al snel ingezet.

  Het erge is, ook nu is VVV nog helemaal niet dood en begraven. De negatieve sfeer onder de supporters (die dus ook echt wel via de wandelgangen de club binnenkomt; net als dat dit in februari gebeurde> gebeurde al na 1 matige wedstrijd namelijk), is dus ook aan ons zelf te wijten. Hier hebben wij een eigen verantwoordelijkheid in. Het traditionele afzeiken van je eigen spelers is bij VVV echt traditie binnen de club. Ik heb dat bij een andere club echt nog nooit in deze mate meegemaakt. Inmiddels zijn zo’n beetje alle spelers diet seizoen volledig door het slijk gehaald, op Kirschbaum, de Graca en Guwara na zo’n beetje. Dit moet echt een keer doorbroken worden, juist in het clubbelang. Sfeer is echt heel belangrijk. Zie Emmen waar een team dat nog geen winst had gepakt met vuurwerk toegejuicht wordt. Geloof maar niet dat dat onderpresterende Emmen zo door het slijk is gehaald. Of kijk naar Willem II. Eigenlijk een schande hoe die ballen dit seizoen, met dat budget, die selectie en op basis van hun prestaties van vorig seizoen. Dramatischer dan hoe een VVV presteert eigenlijk. Toch verliezen de supporters daar het vertrouwen niet en worden niet de eigen spelers afgemaakt als prutsers. Men blijft er in geloven. Hier is VVV al langer dan een maand dood en begraven. Bij die andere clubs gebeurd dat kritiek uiten ieder geval niet op de manier waarop dat bij VVV altijd gebeurd, waarbij een speler al snel geen vertrouwen meer krijgt (vraag ook maar eens aan Willem Jansen hoe hij zijn tijd bij VVV heeft ervaren; die komt dus bijv. al nooit meer terug hoor). Dat zit hem niet in het taalgebruik (schelden kunnen ze overal) maar in een gevoel dat overgedragen wordt. Als Emmen niet wint of gelijkspeelt, dan staan we nog steeds 16e. Als Willem II’s progressie ergens stokt is de achterstand nog steeds maar 3 punten.

  Ook na gisteravond heb je nog steeds alles in eigen hand.
  Van RKC winnen is gewoon mogelijk. Als je die hebt zien spelen tegen WIllem II. Onze selectie moet toch echt op scherp gezet worden en daarvan overtuigd worden. Bij RKC stonden gewoon stilstaande zandzakken op het veld, met de energie van een seniorenelftal. Tegen Emmen en Heracles zul je nog steeds voor een gelijkspel moeten gaan. Dan is 16e worden nog mogelijk en met een beetje geluk ook nog steeds 15e worden, hoe vreemd het ook klinkt.

  Wat VVV en de technische staf nu wel moeten doen, zij het te laat, zijn de disruptieve krachten in de selectie maar gewoon buiten de selectie parkeren (schorsen) en zal echt aan intensieve, zeer intensieve, groepssessies moeten werken met de overgebleven uitgedunde selectie. Hierbij moet de trainer echt de leiding nemen en bepaalde zaken niet meer accepteren.

  En @ Clubman, die succesupporters had VVV als jaren geleden moeten dumpen. Dat geld dat zij in het laatje berengen weegt niet op tegen de negatieve sfeer die zij de club inbrengen

  1. Gerardus

   Je hebt natuurlijk grotendeels gelijk. Maar even een nuance aanbrengen, bij andere clubs gaat het natuurlijk ook zo. Bij Willem 2 gaat/ging het ook zo natuurlijk. Het is niet zo dat ze daar nu super positief waren.

   Maar daarnaast is het hier ook niet altijd kommer en kwel. Gisteren stonden er nota bene in Ridderkerk de bus op te wachten ter ondersteuning, dat was ook zo voor de derby tegen Fortuna en de bekerwedstrijden. Zelfs in de bekerwedstrijd na de grootste nederlaag in de Eredivisie ooit. Het is niet zo dat er dus helemaal geen ondersteuning is.

   Hopelijk zijn in de twee wedstrijden met publiek de supporters nog van belang. Je ziet bij iedere wedstrijd dat het al helemaal nu voordeel oplevert. En hopelijk met een verse Giakoumakis en Donis dat het nog iets gaat worden om die strohalm te pakken. Maar als ik de koppies nu zo zag hangen en Emmen en Willem 2 het momentum hebben kan ik mij niets anders voorstellen dan degradatie. Al gaat zo’n lange reeks zonder overwinning echt wel een keer over, hopelijk snel ook…

  2. Koelie

   Dus het ligt aan de supporters dat VVV gaat degraderen. Wat een ongelofelijke onzin.

   Allereerst zie wat Gerardus zegt. Ook bij ons zelfs na de schande tegen Ajax stonden ze met vuurwerk de spelers toe te zingen.

   En daarnaast gaat het bij onze club zo goed dat de afgelopen twee jaar de fatsoenlijke wedstrijden van ons clubje op een hand te tellen zijn. Om het af te maken komen daar elf kansloze nederlagen op rij bij zonder passie en strijd. Degradatie kan gebeuren met onze eerste divisie begroting maar de manier waarop is onacceptabel. In een jaar waarbij we NB halve finale halen en de topscorer van de eredivisie hebben staan we daarmee nog meer voor gek dan dat het respect afdwingt. Het is beschamend.

   Daarom vind ik er nog netjes wordt gereageerd door de supporters. Bij elke andere club was de spelersbus of bestuurskamer bestormt.
   We hebben ze alle steun gegeven, maar blijkbaar is die steun niet wederzijds.

   Verschil met FC Emmen en hun support is dat zij de goodwill van de media en het land hebben. Wij niet vanwege ons jarenlange betonvoetbal en omdat we de troeteltrainer Hans hebben gedumpt. Jos was alleen voor ons supporters een grote aanwinst de rest van het land kent hem niet en gunt hem niks. Lees de reacties op diverse veotbalsites maar na.

   VVV mag haar seizoenkaarthouders op de blote knieën danken als ze volgend jaar weer gaan verlengen zonder compensatie.

   PS als de club hier toch meeleest: spaar je de 200 km en laat die sushi maar in Venlo, geef me liever GVD nog 1 wedstrijd waar de basiself er 100% voor gaat.

   1. Ievel Knievel

    Nee. Ik zeg niet dat het (alleen maar) aan de supporters ligt. Ik benoem een aantal facetten waar het (al dan niet deels) aan zou kunnen liggen dat VVV, in mijn ogen ook onnodig, afgegleden is.

    Daarbij moeten wij, en Clubman zegt het terecht, ook af en toe in de spiegel kijken en af en toe de hand in eigen boezem steken. Wij zijn, net als het bestuur, directie en de technische staf en spelers, ook VVV.

    Samen bepalen wij wat VVV is en hoe VVV overkomt op de buitenwereld.

    Is een Emmen het lieverdje van de media, dan zou je ook eens kunnen kijken hoe dat komt. Deels omdat ze de underdog zijn, maar dat waren wij ook ooit.

    Bussen opwachten door supporters? Leuk dat ze dat elders doen, maar dat past zo niet bij VVV en normaal is het ook niet; ook al gebeurt het steeds vaker. Overigens wordt dit nooit als normaal gezien en bericht de media daar altijd vrij kritisch over. In dat opzicht heb je gelijk dat het dan bij VVV nog wel meevalt, maar om dan op basis daarvan te concluderen dat de VVV supporter niet te kritisch is, dat is wat anders. Toch valt het me op dat spelers bij VVV zelden onvoorwaardelijke steun krijgen. Dat boost het zelfvertrouwen van die spelers niet bepaald.

    Overigens vind ik dat je ook gewoon kritisch mag zijn op de directie en het bestuur, ook zij zijn VVV, zij hebben dingen goed gedaan, maar doen ook dingen verkeerd natuurlijk. Ook zij moeten (toch echt ook) in de spiegel kijken.

    Het ontslag van van Dijk (dat eerst weer teruggedraaid werd, maar uiteindelijk toch niet) aanstellen van Lokhof, Trost, Maaskant zijn gewoon blunders geweest die structureel beleid en continuïteit van VVV in gevaar hebben gebracht.

    Uiteindelijk is dit waar we nu inzitten toch nog nog de nasleep van de aanstelling (vooraf betwist) en ontslag van Maaskant.

    Ook op het gebied van stadionverbouwing en inkomsten en uitgaven (zeker niet makkelijk overigens) is het beleid niet duidelijk en worden er stuctureel onduidelijke berichten gecommuniceerd en valse beloftes gedaan. Dit was al ver voor het coronajaar, dat ons overkomen is, het geval.

    Het toezichthoudende en controlerende bestuur wordt veel te veel samengesteld via vriendjespolitiek en niet op basis van kwaliteit en onafhankelijkheid (Limburgs probleem).

    Het is de directie (algemeen en technisch) die soms maar zijn gang gaat en te weinig op de vingers wordt getikt. Het is ook belangrijk dat zij kort gehouden worden.

 14. clubman

  Goed stuk Ievel.
  Voor de rest lees ik alleen als dit en als dat en als zus en als zo.
  Als we net gescheten hadden dan hadden we nu de boks vol gehad.
  Achteraf weet ik het ook het beste en vul ik zo de 6 goeie cijfers bij de Lotto in.
  In plaats van alles en iedereen binnen de bvo VVV te lopen afzeiken zouden we een voorbeeld moeten nemen aan Emmen en hun supporters. Vertrouwen houden in de trainer, vertrouwen houden in het team, consequent positief blijven en onvoorwaardelijke steun van de supporters. Alleen onder zulke voorwaarden kom je uit een collectieve dip, waarvan akte.
  Bij VVV gebeurt precies het tegenovergestelde, te beginnen bij de supporters (lees: näölers)
  #handineigenboezem

 15. Ievel Knievel

  Helaas staat op Emmen nu op voorsprong. Geef ze eens ongelijk. Genoeg motivatie om voor te strijden. VVV had evenveel om voor te strijden de afgelopen 2,5 maand. Laat dat duidelijk zijn. Het is zoals het is.

  1. Ievel Knievel

   Het enige dat je als VVV nog kan doen is winnen van RKC en een punt proberen te pakken tegen Heracles) of daar nog voor winst gaan. Meer kan je zelf niet doen. En natuurlijk weinig tegengoals krijgen tegen Ajax.

   Je hebt het niet meer in eigen hand. Wel alle kansen voor gehad. Hoop dat VVV vanaf morgen alles in het werk stelt om een goed plan klaar te hebben voor de KKD. Daar niet 12 uur per dag aan werken vanaf nu zal pas echt dom zijn. Morgen ook gesprekken voeren met iedereen die VVV over 4 wedstrijden moet verlaten. Deze spelers misschien ook maar gewoon niet meer opstellen en ze ook niet meer op trainingen aanwezig laten zijn als ze de juiste drive niet hebben. Je hebt toch weinig meer te verliezen. Gaan werken aan volgend seizoen en met een beetje geluk hebben de overgebleven spelers wel de spirit en de drive waarmee je verrassingen kan forceren. Misschien Bastiaans voortijdig terughalen, als dit kan volgens het regalement..

   Je weet nu dat de kans op 17 met 75% toegenomen is. Degradatie is reëel. Daar moet je nu als club echt naar gaan handelen. Gewoon vandaag al zelfs en zeker vanaf morgenvroeg 8 uur. Wij kunnen beter vandaag nog onze frustratie daar over kwijt, zodat we de komende weken ECHT ALS 1 BLOK zonder PESSIMISME achter VVV gaan staan. It ain’t over till the fat lady sings. Wij zouden zo’n vuurwerkactie als bij Emmen in de winterstop moeten gaan organiseren. Morgen of van de week ergens en daarmee ook positief het nieuws halen. Niet de club sn spelers aanvallen zoals bij Schalke, maar juist toejuichen zoals bij Emmen!

  1. Ievel Knievel

   Bij Emmen snappen ze dat het zin heeft je niet voortijdig over te geven. Zie ook vandaag. ook nog gewoon de 3-1 maken. Kunnen wij nog veel van leren hier. Precies dat is wat er moet veranderen bij VVV en in het Venlose.

 16. Real VVV

  Wat een verschil tussen de beleving van Emmen en W2 met VVV. Daar kun je toch alleen maar jaloers op zijn. Ja, ze hebben wel degelijk een thuisvoordeel met de supporters dit weekend en ja, Emmen heeft een paar keer geluk met de scheids, maar wat een inzet daar.

  1. mats

   Klopt. Ik heb alle drie die wedstrijden zitten kijken. Het is ook daarom dat ik er geen vertrouwen meer in heb. Want RKC en Heracles zijn niet zo slecht als hun wedstrijden dit weekend suggereren…..WII en Emmen hebben gewoon alles gegeven. Als je dan kijkt hoe VVV gisteren speelde, dan weet je genoeg. Het is over en sluiten. Helaas.

 17. Real VVV

  Ik heb een mooie wandeling gemaakt en ik ben weer wat positiever. Het seizoen is verloren, degradatie is een feit en ik zie het als een mooie kans om schoon schip te maken en opnieuw te beginnen. Bied Luhukay maar een contract voor 2-3 jaar voor een KKD- salaris. Voor het geld hoeft hij toch niet meer te doen en zo kan hij lekker ij de buurt van familie werken.

  Er zijn gelukkig weinig doorlopende contracten van de grootverdieners, dus de salarislasten zullen een stuk minder zijn volgend seizoen.
  De transferopbrengsten van Giako (ik schat 2M€) kunnen gebruikt worden om de jonge min of meer talentvolle spelers langer vast te leggen en het begrotingstekort van de komende 2 jaar te dichten. We gaan ons volledig richten als opleidingsclub de komende paar seizoenen. In elke linie misschien een ervaren rot en voor de rest jeugd. Vooral niet meer in zee gaan met zogenaamde talenten van topclubs. Dat heeft nog helemaal niets opgeleverd en alleen maar voor scheve gezichten in de selectie gezorgd.

  Zo bouw je ook weer goodwill bij de fans op en kun je weer langzaam iets op gaan bouwen. Ik ga mijn seizoenskaart iig verlengen!

  1. mats

   Tuurlijk. Ik verleng ook. Ben helemaal klaar met 4 jaar degradatie-afbraak voetbal. Wil wel weer eens kunnen juichen en trots zijn op mijn cluppie en de spelers op het veld.

   1. clubman

    Gaat een overwinning tegen een beloftenelftal op een bijveld voor 100 toeschouwers en een paardenkop jouw straks trots maken?
    De instelling hier van de näölers is net zo waardeloos als die op het veld. Wie heeft er dan het recht om de instelling van de spelers te bekritiseren? Kip en het ei verhaal.
    #handineigenboezem

   2. mats

    En zolang ik jou blijf negeren hier heb ik idd zelfs een positief beeld van VVV supporters in het algemeen en verheug ik mij erop straks samen met echte supporters weer fijn te juichen als ze ergens langs de A2 op een bijveldje winnen van een beloftenelftal. Ik begrijp dat een supporter als jij dat niet op kan brengen. Val mij er verder niet mee lastig. En bespaar je de moeite op mij te reageren. Dit was eenmalig.

   3. Ievel Knievel

    Clubman mag reageren wat hij wil, net als jij hier, Reageer nu eens een keer niet zo als de gebeten hond.

    Wij willen allemaal het beste met VVV, verschillen alleen soms wat van mening (denken we; als je alleen dan de reacties goed analyseert verschillen we vervolgens veel minder van mening dan we vooraf denken).

    Nu zal ik wel weer de volle laag krijgen, ondanks je eerdere beloftes.

    Als je niet tegen een tegenreactie kan, kan je beter niet reageren op dit supportersforum.

   4. supportertje

    Iedereen mag schrijven wat hij wil clubman, echter dat onze instelling waardeloos is iets wat overdreven denk ik. En als die overwinning er weer komt op een bijveld voor 100 man, in een nieuwe opbouw van VVV, dan ja, ben ik er blij mee. Dat is namelijk ook iets wat een supporter in zich heeft, blij zijn met een overwinning van zijn club, waar dan ook, wanneer dan ook, tegen wie dan ook, hoe dan ook. Het leven van een VVV supporter is niet makkelijk, maar daar hebben we ook voor gekozen. Anders waren we wel voor die club uit A’dam gegaan of Eindhoven, of een Duitse club.

  2. supportertje

   We vinden het allemaal klote dat het zo uitgaat als een kaars. We hadden denk ik wel iets anders verwacht dit seizoen, zeker na de januari maand. Echter het is anders dan wij denken, en we zullen er weer mee moeten leven. Alleen als er een godswonder gebeurd blijven we in de ED, maar ik tel er niet meer op.

   En dat heeft niets te maken met gebrek aan positiviteit, maar met realiteitszin. Als onze captain die altijd in de strijd voorop gaat, samen met Vito het niet meer ziet zitten, wie dan nog wel bij het team. Echter mogen deze spelers wel eens in hun hart kijken of ze het maximale gedaan hebben voor VVV. In mijn ogen zetten ze zichzelf ook een beetje te kijk, want het zit tussen de oren. Het heeft hier te maken met karakter en mentaliteit.

   Ben het helemaal eens met Real VVV, uithuilen accepteren en opnieuw opbouwen. Het zullen weer moeilijke jaren en eenzame jaren worden. De harde kern van VVV zal blijven, maar er zullen veel sponsoren verloren gaan, en ook supporters. Het is niet anders, maar ik blijf mijn kluppie trouw, en dat doet de rest van mijn groep ook heb ik begrepen. Hoofdzaak is dat VVV deze financiële klap kan verwerken.

   Maar misschien word het ook weer leuker, inzetten op eigen jeugd, inzetten op aantrekken van supporters, waarbij de supportersvereniging toch echt de leiding moet nemen. Zorgen dat we mensen binnen de club krijgen die ergens voor willen gaan. En daar wil geen afbreuk doen aan mensen die nu bezig zijn bij VVV. Misschien een andere instelling, het moet gewoon weer leuk zijn, en dat bereiken zal moeilijk worden, maar dat kunnen we met zijn allen.

   Maar wie weet wat er nog kan gebeuren, misschien nog nacompetitie, misschien lukt het nog. Als supporter blijf je altijd hoop hebben dat het toch nog goed komt. Niemand weet het. Maar vind wel dat wij gewoon kunnen zeggen wat we denken, over spelers en VVV en trainers. We zijn geen heilige boontjes. Waar het fout is gegaan weet niemand, en toch weet iedereen het. Maar waar nu de oorzaak ligt is een echt vraagteken.

   Maar volgend jaar ben ik er gewoon weer bij, ED of KKD, zo lang het geel/zwart maar blijft bestaan. Het is mijn club, het zijn onze spelers, wij zijn de supporters, en het is onze trots ongeacht wat de afloop is van dit seizoen.

   1. supportertje

    Echter mogen deze spelers wel eens in hun hart kijken of ze het maximale gedaan hebben voor VVV. In mijn ogen zetten ze zichzelf ook een beetje te kijk, want het zit tussen de oren. Het heeft hier te maken met karakter en mentaliteit.

    Deze zin geldt natuurlijk voor de gehele ploeg.

 18. Animal

  Het kan nog steeds !!! er nog 200% voor gaan !! Wie weet …de laatste 4 wedstrijden ala Januari ? Van Emmen en RKC kan al genoeg zijn.. die moet je winnen anders degraderen we ook terecht…

 19. RuiverCity

  Ik begrijp niet dat sommigen hier maar steeds terug vallen op de talenten die ons bij een degradatie de weg omhoog helpen inzetten. Noem mij eens een talent dat mee kan? Alle uitgeleende spelers komen bij zowel Roda als bij Helmond niet eens aan spelen toe! Daar wil je mee naar de top van de KKD?
  De jeugdspelers die nu af en toe mogen invallen komen echt te kort, zowel fysiek , ervaring als qua snelheid. Daar ga je echt geen hoge ogen mee gooien. Een degradatie is voor VVV dramatisch. De gehuurde spelers zal dat worst wezen. Die komen toch wel weer ergens aan de bak. Eens moest het huren van spelers VVV opbreken. Ik weet dat VVV dit niet anders kan door gebrek aan financiën. Daar moeten wij als supporters van VVV mee leven.
  VVV is de laatste jaren niet door gegroeid naar een stabiele middenmoter in de eredivisie. Die droom kunnen we nu voor een hele lange tijd uit ons hoofd zetten.

  Wat te denken van de ontslagen die dadelijk bij VVV gaan vallen; kantoorpersoneel, jeugdtrainers, etc.

  1. mats

   Degradatie is ook gewoon KUT. Maar de realiteit is dat VVV nou eenmaal een heen en weer club is.
   Ik ga er van uit dat het bestuur en de TS dat ook weten en dat ook deze (mogelijke) degradatie niet het einde van de club betekend.

   En wie er volgend jaar in het veld staan. Geen idee. Ik denk niet dat er behalve Giako veel vraag zal zijn naar deze spelers, dus vrees dat er wel wat zullen blijven.

   Maar van de gepromoveerde clubs weten we dat die het ook niet gaan redden met hun KKD spelers dus ik zou alvast eens gaan kijken bij De Graafschap en Cambuur. Haal je meteen spelers die vast nog wel eens kampioen willen worden.

  2. Leonardus

   Geld is alles waar het voetbal om draait. VVV heeft het minste geld en dan is het logisch dat je de minste spelers hebt.

   Dus laten we maar eens beginnen naar de herkomst van het geld en de groei die de club de laatste jaren heeft doorgemaakt. Daar zit namelijk de crux van het verhaal. VVV is niet in staat om meer inkomsten te genereren en kan daardoor in geld niet doorgroeien naar een stabiele eredivisie club. Daar waar andere clubs dat wel kunnen loopt VVV dus flink achter.

   En dan is degradatie op een bepaald moment onoverkomelijk.

   Wil VVV dus doorgroeien naar een stabiele eredivisie club moet er meer geld binnenkomen. En dat kan niet met het huidige stadion en de bijhorende faciliteiten.

   Daarbij twijfel ik aan de daadkracht van de directie. Die is verantwoordelijk voor de groei van de club. Helaas is Marco Bogers een lichtgewicht in de huidige functie.

   1. mats

    Ik wil het wel met je eens zijn. VVV moet toch echt in staat zijn om meer inkomsten te generen dan clubs als RKC en Emmen. Wat hebben die aan achterland en bedrijvigheid in de omgeving meer dan VVV?

 20. mats

  Net even interviews teruggekeken. Schrik wel van het interview met Vito. Als Jos serieus heeft gezegd ‘wie niet meer in rechtstreekse handhaving gelooft, heeft ene probleem met mij’…. dan lijkt het dat sommige spelers Jos nog zand in de ogen hebben kunnen strooien.

  En over wie gaat dit dan eigenlijk? De Donis Brothers? Arias? John?

 21. Real VVV

  Ik ben een van die mensen die zegt dat we een team op moeten bouwen met eigen jeugd in de kkd. Gedeeltelijk uit noodzaak (geen geld), maar ook om weer sympathie op te bouwen in de regio. Met spelers als Shabani, Coric, Donis, Machach, Peeters, Wright etc gaat dat niet lukken namelijk. Consequentie is inderdaad dat je het eerste jaar voor de 10e-12e plek speelt en niet aan promotie moet denken. Tweede jaar is dan het doel play-off en wellicht het derde jaar weer serieus meedoen om promotie.

  1. clubman

   Ja, en Sinterklaas bestaat echt!
   In 3 jaar weer meedoen… waarom lukt dat die andere heen-en-weer clubs als NAC, NEC, GAE en Roda dan niet?
   Omdat de realiteit heel anders is dan de roze wolk die hierboven in pure naïviteit geschetst wordt.
   VVV moet het al niet hebben van de onvoorwaardelijkheid van zijn supporters en dat zal in de KKD vast niet beter worden. Uit alleen jeugd bouw je geen kampioensteam en goede spelers kosten geld. En laten we daar nu al een gebrek aan hebben, laat staan straks in de kelder.
   Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst.
   Nu degraderen is dodelijk voor de toekomst van VVV.

   1. Real VVV

    Wat ben je lekker negatief, zeg. Als VVV degradeert, dan moeten ze iig niet op dezelfde voet doorgaan en meteen weer proberen te promoveren met behulp van overbetaalde huurlingen. Ik geloof daar niet in. De afgelopen jaren heeft het niet gewerkt (op Darfalou en Bruns na wellicht vorig seizoen). De enige mogelijkheid zal zijn om flink terug te schakelen in spelersbudget en verstandig financieel beleid voeren, al betekent dat dat je een paar jaar niet mee doet voor promotie. Laat clubs als ADO zich maar in de schulden steken.

    Laat een ding trouwens duidelijk zijn. Mocht er een wonder gebeuren en VVV blijft alsnog in de eredivisie, dan spring ik natuurlijk een gat in de lucht.

 22. Animal

  Deze selectie is de beste die VVV in jaren heeft gehad. De Koning heeft het verkloot. Tactisch onbenul en hoe kun je Machach een 1/2 jaar niet opstellen ? Selectie is te smal en daarmee is de halve finale beker een vloek gebleken. En als het 1 maal tegenzit krijg je hatde klappen .

  En toch kan het nog !! VVV is niets beter of slechter dan RKC / ADO / W2 / Emmen/ Fortuna .. We hadden ook zomaar 12e kunnen staan. 6 punten uit de komende 4 wedstrijden kan genoeg zijn degradatie te ontlopen. Hopelijk blijven de VVV supporters achter de ploeg staan….zeuren , het altijd(achteraf) beter weten en opgeven is gemakkelijk.
  Nu doorbijten en er toch nog vol voor gaan is karakter tonen. En met Gia en Machach terug in de ploeg kan het zomaar weer meezitten… net als in Januari. En als het toch in de KKD eindigt dan strijdend tot de laatste snik.

  1. mats

   Als je wel eens naar Emmen en RKC hebt gekeken dan zou je dit niet zeggen. Hoe graag ik het ook wil ik denk dat het heel moeilijk wordt van beide clubs te winnen.

 23. VVV 4ever

  Met negativisme kom je nu nergens….
  iedere grasspriet willen opvreten en als een geheel op het veld staan…. en niet 11 individuen….
  Strijdbaar zijn en durven te voetballen ipv dat angsthazen gepruts geen slappe hap….

  Alles geven godverdikkeme !!!!

  Forza VVV!!!

  1. mats

   En vergeet niet die penal die Emmen kado kreeg. Die De Leeuw is net zo’n smerige penalversierder als Tadic…. en eigenlijk ook Giako… het verschil is dat Giako op de een of andere manier de scheidsen nu tegen zich heeft.

   1. “dat Giako op de een of andere manier de scheidsen nu tegen zich heeft”……..

    Niet zo heel vreemd lijkt me. Dat continu vallen, mekkeren, klagen, zeuren, verongelijkt kijken, hoofdschudden en de handen ten hemel richten daar wek je geen sympathie mee bij scheidsrechters. Dat heeft hij toch voornamelijk aan zichzelf te danken.

Leave a Reply