VVV-Venlo verliest de eerste uitwedstrijd tegen FC Den Bosch

Gisteravond om 20.00 uur was Brainwash Stadion de Vliert het decor van de eerste uitwedstrijd van VVV-Venlo. Voor de wedstrijd tegen FC Den Bosch moest Maurice Steijn gaan puzzelen om een goed team op te kunnen stellen. Promes is geschorst en Khalouta was nog niet fit genoeg om de wedstrijd te beginnen. En Dylan Donkers had een griepje. Hierdoor moest Guus Joppen als centrale verdediger beginnen, stond Joeri Schroijen op de rechtsback positie en begon Medy Elito als rechtsbuiten.

VVV-Venlo begon de wedstrijd slap en hadden geen grip op FC Den Bosch. De Venlonaren lieten aanvallend heel weinig zien. Na een half uur konden we het eerste schot op doel van de Venlonaren noteren. Het schot van Quin Kruijsen was echter niet goed genoeg. De Bosschenaren waren de eerste helft beter maar wisten de vele kansen niet om te zetten in goals. De russtand was dan ook 0-0.

In de rust werden Nwofor en Schroijen gewisseld voor Khalouta en Post. VVV werd iets sterker maar kreeg halverwege de tweede helft een penalty tegen door een handsbal van Balkestein. In de 58ste minuut werd Mäenpää de redder in nood voor VVV-Venlo. Hij wist de matige strafschop van Barry Maguire te stoppen. VVV kreeg nog wat kansen. En was eigenlijk alleen gevaarlijk uit standaardsituaties. Het was FC Den Bosch die door een wereldgoal van Edoardo Ceria op voorsprong kwam. Hij krulde de bal mooi in de kruising.

VVV wist de achterstand niet meer weg te poetsen en kwam zelfs in de 84ste minuut op 2-0 achterstand door nog een goal van Edoardo Ceria.

Hierdoor verliezen de Venlonaren de eerste uitwedstrijd tegen FC Den Bosch met 2-0. Hetzelfde als vorige week. Er is nog veel werk aan de winkel voor Maurice Steijn. Deze nederlaag is meteen een grote tegenslag voor de ploeg van Steijn. Ook zullen de Venlonaren zich moeten versterken. Het kan niet zo zijn dat we na de eerste wedstrijd al moeten gaan puzzelen. Om mee te doen om het kampioenschap gaan we het met deze selectie niet redden.

Samenvatting

FC Den Bosch – VVV-Venlo 2-0 (0-0)

Scoreverloop: 68. Ceria (1-0); 84. Ceria (2-0)

Scheidsrechter: Sanders

Gele kaart(en): (FC Den Bosch); Elito, Altheer, Post (VVV-Venlo)

Toeschouwers: 3.700

Bijzonderheden: Maguire (FC Den Bosch) mist penalty

Opstelling FC Den Bosch:
Appels; Rutten, Boddaert, Hofstede en Van Huijgevoort; Van den Broek, Lurling en Maguire; Ceria (90. Van der Sande), Quekel (64. Thomassen) en Kabran (74. Belterman)

Opstelling VVV-Venlo:
Mäenpää; Fleuren, Balkestein, Joppen en Schroijen (46. Post); Kruijsen, Gijzen en Altheer; Wolters, Nwofor (46. Khalouta) en Elito (82. Van Crooy)

83 Responses

 1. RuiverCity

  En terecht als je radio verslag mag geloven. Weer dezelfde slappe hap als vorig seizoen. Op hoeveel plaatsen is dit team ten opzichte van vorig seizoen gewijzigd? 2? Zoals ik bij de voorbeschouwing al aangaf hoe kun je met een middenveld Kruijsen, Altheer en Gijzen beginnen? Zit totaal geen snelheid en power in. En dan een leemans maar geen contract aanbieden. Misschien worden ze nu wakker geschud en komt er eindeljjk eens versterking die dit team nodig heeft!

 2. YowVVV

  Uitnederlaag bij den bosch is niet dramatisch, het voetbal was wel erg matig (slechter dan vorige week, echter ook meer tegenstand). Veel ploegen krijgen het daar lastig. We missen die breker op het middenveld, Leemans bijvoorbeeld. Verder hebben we echt niet zo’n beroerd elftal, maar moeten veel meer vanuit eigen kracht ballen en niet afwachten..

 3. RuiverCity

  @yowVVV: uitnederlaag bij Den Bosch niet dramatisch? Volgens mij is elke nederlaag slecht voor zelfvertrouwen, toeschouwersaantallen etc etc. Inderdaad een breker op het middenveld en een diepgaande middenvelder hebben we heel hard nodig want dat is geen een huidige middenvelder.

  1. YowVVV

   @ruiver, het is erg jammer, we starten met een incompleet team aan de competitie, maar dit is niet anders dan jaren… VVV weet allang waar VVV te kort komt!
   den bosch uit is voor iedere club lastig, keep the head up, forza venlo!

 4. RuiverCity

  Dat je verliest kan altijd gebeuren. Het gaat om de manier waarop. Als ik hoor hoe slap dit VVV weer aan de wedstrijd begint baart me dat zorgen want dit is dus niet verandert ten opzichte van vorig seizoen. Dat ze daar maar eens aan werken, maar als ze dat nou nog niet weten slapen ze wel erg op d’n Berg

  1. YowVVV

   @Ruiver, volgens mij bedoelen wij precies hetzelfde. Iedereen weet waar het aan ontbreekt, het gaat vooral om het middenveld duels ten koste van alles willen winnen, 90 min strijd leveren en vechten voor de punten. Het is een stuk kwaliteit wat ontbreekt, echter ook een groot gedeelte inzet. Morgenvroeg om 09.30 trainen, hopelijk komt Bogers snel terug uit Milaan, leuk zo’n foto met Honda, maar verleden is niet het heden. En wat is dat geld verdampt! Het werk is hier nog lang niet klaar. Daarnaast begrijp ik ook niet dat andere beleidsbepalers en mensen van het technische hart op vakantie zijn in juli en/of augustus. Onbegrijpelijk.

 5. jason

  Het was dramatisch slecht. Den bosch kon zeker in de 2e helft op elke positie op het veld leuke driehoekjes maken zonder dat er ook maar 1 vvvér in kon grijpen. En maar terug lopen en maar overal op het veld aan zonedekking doen. Dit was een wedstrijd waar ik er de laatste 2 jaar al ongeveer 30 van gezien heb: kansloos voetbal. Nul kansen hebben ze gecreeerd. NUL. Ben bang dat we evenals Fortuna en mvv gewoon een simpele middenmotor in de jupilerleaque zijn geworden niet meer en niet minder. Op naar vrijdag in die mooie Koel.

 6. Meuske

  Denk ook dat dit weer de verkeerde kant op gaat want we kunnen wel weer zeggen Den bosch uit altijd lastig maar wie houden we dan voor de gek. Wil VVV wat bereiken dit seizoen moeten er gewoon spelers bij gaan komen, en dan met name een CV en een Spits met ervaring. We kunnen toch niet iedere keer met iedereen blijven schuiven als er een blessure of een schorsing is, zo krijg je nooit een basis. Je moet iemand kunnen vervangen als dat nodig is. Hopen dat Maenpaa blijft want hij pakt nog wel wat puntjes dit seizoen. Met Otsu Sevinc en Post op hun eigen plekken heb je wel weer meer keuze in de breedte. Laten we hopen dat Valcks zijn contacten nog even aanboort en dat er nog wat gehuurd of gekocht kan worden wat we nodig hebben. Laten we hopen op een doelpunten machine uit Verweggistan of zo. Forza VVV

 7. sultana

  Jason: inderdaad wedstrijden als deze hebben we de afgelopen twee seizoenen teveel gezien, wederom worden we voor de gek gehouden. Welke trainer je ook voor de groep zet het kan niet beter met dit zooitje, ene Nwofor die ongemotiveerd is en uitstraalt niet te willen snel weg met die luie gast. Wat heb ik me gisteren weer gestoord aan hem in het uitvak, terecht dat Steijn hem wisselde. Was bar en bar slecht wat VVV liet zien, het word met het jaar slechter, heeft wederom niet aan Trost gelegen. Hij presteerde met MVV goed en nu met Roda voor tweede week op rij gewonnen. Bij VVV moeten de heren beleidsmakers de hand eens in eigen boezem gaan steken en in gaan zien dat er balans moet komen in een elftal. En niet bij een schorsing en blessure schuiven met spelers van de ene na de andere positie, zoals Meuske ook al schrijft er moet zoveel mogelijk een vaste basis komen daar raak je op elkaar ingespeeld. Ik verwacht niet meer dan VVV als een middenmoter dit seizoen als er niet snel een goede snelle scorende spits aangetrokken word en een nummer tien, want wat missen we een bikkel op het middenveld en kom me nou niet aan met Yuki want ook die kan geen verschil maken, ligt alleen maar op de grond. Gladbach heeft hem niet voor niets weg gedaan, een type Holla of Toth moeten we hebben. En uh Fleuren moet ik nog meer zeggen, was gisteren het tweede doelpunt schuld, onbegrijpelijk dat wij zoiets in een elftal hebben staan. We kunnen blij zijn dat we Maenpaa nog hebben zegt genoeg lijkt mij! Vrijdag word een loodzware opgave tegen de Graafschap!!

 8. Marty2508

  Het verslag hier en op de website klopt niet. FC Den Bosch vond ik heer en meester, VVV heeft maar een paar kleine kansjes gehad en één afstand schot die de keeper van Den Bosch uit de kruising bokste. Voor de rest een erg verdedigend VVV gezien waarmee Den Bosch in de eerste helft geen raad mee wist. De eerste doelpunt van Den Bosch was inderdaad een wereldgoal door de huurling van Juventus, het 2e doelpunt van Den Bosch was een uitgespeelde aanval van de thuisclub. Aanvallend had VVV niks in te brengen tegen de verdediging van Den Bosch. Volgende week beter!!

  1. Lincoln

   Het verslag wat ik gisteren had getypt was nog niet volledig! Ik heb het net aangepast en heb nergens beschreven dat VVV goed speelde. Ze speelde zeer matig en hadden geen grip op Den Bosch. Je ziet gewoon als er 1 schorsing of blessure is dat VVV gewoon een matige ploeg heeft. Ze hebben gisteren enkele kansjes gehad maar dat was het dan. Aanvallend was het niet veel. Den Bosch was gewoon de verdiende winnaar en dat moeten we gewoon accepteren. Ik had er persoonlijk veel meer van verwacht. Ik vind Steijn echt een goede trainer en denk dat hij iets moois kan maken. Maar goed de selectie is niet in balans en niet op orde dan krijg je dit. Er moeten echt nog wat jongens bij komen met kwaliteiten anders gaan we het niet redden om bij de eerste 5 te eindigen. Daarnaast is de JL echt een rare competitie. Roda had gisteren ook heel veel moeite met Telstar en winnen weer in de laatste minuten. RKC verliest gewoon met 0-4 van OSS. Je kan gewoon niets voorspellen eigenlijk want elke wedstrijd is lastig. Enige ploeg die me tot nu boven de rest uit stijgt is NEC.

 9. RuiverCity

  Als ik alle reacties hoor en lees da kan ik maar tot één conclusie komen: ONACCEPTABEL zoals VVV deze wedstrijd(weer) is gestart. Hoe is dit mogelijk na een week voorbereiding??? Zo’n slappe hap weer! Het grote probleem ligt duidelijk op het middenveld waar VVV snelheid, diepgang en fysiek ALLES te kort komt. Ook een Yuki zal dit probleem niet oplossen. VVV moet op zoek naar 2 spelers die, misschien technisch iets minder zijn, maar wel het gras opvreten en knokken voor elke centimeter en vervolgens de bal snel inleveren bij een nr. 10. Met dit team worden we inderdaad een grijze middenmoter en hierdoor zullen de toeschouwersaantallen nog meer dalen…..Berden en co. trek de beurs voordat het ECHT te laat is…..

 10. Pala

  Lees net op FC Uodate dat Jonathan Reis graag in de Juup wil voetballen en er dan 30 in gaat schieten. Een lastpost naar wel een kleurrijke. Gebeurt er tenminste weer een iets want wat is het een kleurloze machteloze vertoning de laatste tijd. Dus Hai, op naar Brasil en je nieuwe ketting thuislaten.

  1. Lincoln

   Leuk dat hij dat zegt maar het financiële plaatje moet ook kloppen. Geloof mij dat Valckx een lijstje heeft met namen en versterkingen. En zoals hij in het filmpje van afgelopen weet zegt. Er zijn genoeg spelers te koop en zelfs goede eredivisie spelers die voor VVV willen spelen. Maar het financiële plaatje past niet bij VVV. Ze hebben gewoon geen rode cent om iets aan te trekken. Anders hadden ze dit wel gedaan. Ze hadden dit seizoen 20 doorlopende contracten en dat is niet fijn als je door wilt pakken en je team wilt versterken.

   1. RuiverCity

    Geen geld, 20 doorlopende contracten….en wie is daar verantwoordelijk voor??? Maar dat spelers niet het gras willen opvreten is net zo erg. In de Jupiler League is kwaliteit namelijk niet eens het belangrijkste maar inzet, passie en teamgeest telt daar vooral (zie Cambuur, GAE de laatste jaren).

   2. Lincoln

    Wie daar verantwoordelijk voor is. Dat zijn de mensen zoals Dusseldorp en Soentjens etc. De nieuwe beleidsbepalers balen een beetje omdat ze hun nieuwe visie niet kunnen uitdragen vanwege doorlopende contracten en dat er geen geld is. Daarom is Reimerink ook verkocht die kreeg ook een te hoog salaris en bakte er niet veel van. Dat je dan een club hebt die hem wilt overnemen ja dan heb je geluk. En passie en teamgeest, tjaa als Steijn dit niet lukt weet ik het ook niet meer hoor. We hebben nu al weet ik hoeveel trainers gehad en bij al deze trainers is het het zelfde verhaal. Het ligt niet alleen aan de trainers maar ook aan het spelersmateriaal als dit niet goed is dan kun je als trainer zeggen wat je wilt. Maar goed we zijn pas 2 rondes ver en iedereen kan verliezen bij Den Bosch. Je moet de trainer en de club ook de kans geven. Ze zijn geen goden die binnen 1 min alle problemen hebben opgelost! Je verliest een keer en gelijk is het weer feest! En dat snap ik ook wel na 3 kut seizoenen maar geef ze eens de kans. Soentjens, Dusseldorp, van Kempen zijn weg. De gehele organisatie is als het ware nieuw. Ze hebben een nieuwe goede visie en beleid. Ik ben allang blij dat het binnen de club rustig is wat voorgaande seizoenen niet zo was. We hebben mensen met vaardigheden binnen de club en Valckx en van der Weide weten echt wel wat ze doen.

   3. RuiverCity

    Natuurlijk met van der Weide en Valck heb je eindelijk praktijkmensen in huis gehaald. Maar wie heeft Soentjens, Dusseldorp en van Kempen destijds aangesteld? Wie verlengt een paar maanden geleden het contract met Kruijsen voor een paar jaar? Dat geld hadden ze 10x beter in een Leemans kunnen steken omdat hij wel alles geeft voor de club, team op sleeptouw kan nemen en zowel binnen als buiten het veld van grotere waarde is. Tevens zal het een boost geven wat betreft toeschouwersaantallen. Maar nee ze willen het beetje geld dat er is liever in dure buitenlanders steken (Otsu) en waarom al die buitenlandse proefspelers?

   4. Ievel Knievel

    Fijn dat je de rust weet te bewaren op dit medium Lincoln. Het is natuurlijk helemaal niet zo gek dat je verliest van een top 7 club (en waarschijnlijk eindigt DB hoger). Als de andere partij bovendien de bovenliggende partij is, is het int zo vreemd dat je eigen spel er matig uitziet.

    Als er bij VVV iemand verantwoordelijk was voor het verkeerde beleid was het toch ook echt Hi Berden, die zich nu ineens als de redder (opnieuw) van de club opstelt. Hij heeft jaren op rij de verkeerde mensen aangesteld en benoemd. Daarnaast heeft hij goedkeuring gegeven aan het betalen van (te) hoge salarissen en heeft dit zelfs ingezet door bewust buitenlandse spelers aan te trekken (scheve verhoudingen in kleedkamer). Daarnaast en dat is een kip of ei verhaal en naar mijn idee hebben ze bij VVV de kip en het ei omgedraaid, is er jaren geld weggesluisd voor de plannen voor het nieuwe stadion (en dus het hebben van te grote ambities voor de toekomst, waardoor het overleven steeds geaccepteerd was en aangemoedigd werd) en dat geld is verdampt. Je prioriteit had altijd de selectie en het spel moeten zijn om daarmee de supporters te behagen. Ik ben stinkjaloers op een PEC die jaren geleden toch echt veel kleiner waren dan VVV.

    Het is wel fijn dat er nu mensen met een zekere kennis en rust in de organisatie zitten. Echter VVV is geen titelkandidaat meer en de vraag is of ze dat de komende tijd nog kunnen worden. Ik denk dat er nu weer een periode van een jaar of 5 echt gebouwd moet gaan worden. Het is jammer, maar helaas en wij als supporters zullen dat moeten accepteren. Dat is het gevolg van fouten. Uithuilen en opnieuw beginnen dus en en helaas kost dat tijd. Veel tijd.

 11. binky

  als ik de naam kruissen in de opstelling zie staan
  kan het niets worden
  dit is toch echt waardeloos
  bij elke amateur club zou die nog niet op de reserve bank zitten
  kruissen rot op

 12. Meuske

  Laten we met zijn allen hopen dat Hay inziet dat het met dit materiaal niet gaat lukken dit seizoen en dat hij nog wat lijntjes uitgooit. Reis is misschien geen optie maar van zo een jongens heb je gegarandeerd doelpunten en dat betaald zich ook wel weer terug. Steijn kun je dit seizoen niks verwijten als er niks meer bijkomt. Heb nog wel vertrouwen. Forza os Clubke

 13. festina lente

  Geen geld lees ik.dat zal wel.wel erg duurbetaalde spelers als otsu en nwofor
  Voor de salariskosten van die tweee heb ik wel 5 of 6 bruikbare Nederlandse spelers.maar misschien vangen we nog wat van musa en linssen

 14. Lincoln

  Ievel Knievel ik bewaar zeker mijn rust. Want verliezen uit bij Den Bosch dat kan gebeuren. En let maar op veel clubs krijgen het daar lastig. Den Bosch heeft gewoon altijd een goede ploeg en doet altijd mee met de bovenste plekken. In de JL gebeuren gewoon rare dingen, je redt het niet alleen met goed voetbal. Zoals jullie al zeggen is strijd en passie nodig.

  Clubs als Pec, GAE, Cambuur zijn ons allemaal voorbij gegaan omdat wij stil zijn blijven staan en niet door zijn gegroeid en die clubs gedaan hebben wat wij hebben nagelaten. Honda was natuurlijk een koning maar niet elke buitenlandse speler gaat hier slagen. Daarom is het gewoon fout gegaan. Bij VVV hebben ze afgelopen zomer veel veranderd en vernieuwd om weer terug te gaan naar de basis wat VVV is. Een mooie cultclub! De club van Venlo. Het is zeker jammer dat we weer opnieuw moeten beginnen maar van fouten leer je! Hopelijk kunnen we snel iets moois opbouwen zodat we weer terug komen waar we horen en dat is de Eredivisie. Zoals je zegt we moeten dit accepteren en opnieuw beginnen en dat kost veel tijd zoals je zegt maar het vraagt ook heel veel van de supporters die de laatste jaren niet verwend zijn geweest. Het vertrouwen terug winnen is denk ik nog het moeilijkste van alles. Jammer maar ik zou nooit de hoop opgeven en zal altijd mijn club blijven steunen. Dat geld wat wij betalen voor de seizoenskaarten kan onze club goed gebruiken om te investeren.

  1. Koelie

   Evil Knievel zegt dat het kip en het ei zijn omgedraaid. Verschil met Zwolle is dat zij wel in een nieuw stadion spelen (met dank aan de gemeente Zwolle) en fatsoenlijke spelers hebben kunnen aantrekken. Alleen er beginnen nu de eerste scheurtjes te onstaan. Het lijkt er op dat ze daar iets teveel met het geld gesmeten hebben.

   1. Lincoln

    Daar heeft hij toch ook gewoon gelijk in! Dat is naar mijn mening ook zo! Maar een club als Cambuur, GAE en Dordt kunnen het ook goed zonder nieuw stadion. Daar is het geld gewoon besteedt. Ik heb er vertrouwen in dat de trainer en de nieuwe aangestelde mensen binnen VVV iets moois kunnen neerzetten.

   2. Godfried van Bouillon

    Het is heel simpel. Er zijn een aantal clubs, waaronder VVV-Venlo, die de potentie hebben om enkele jaren eredivisie te spelen. Cambuur, GAE, Exceslsior, Sparta, VVV, PEC Zwolle, Willem II, Volendam en De Graafschap.

    Deze clubs zullen om de zoveel tijd eredivisie spelen en om de zoveel tijd eerste divisie. Ze worden enkele seizoenen opgehemeld om hun leuke, frisse aanvalsspel en oogsten lof voor hun financiële beleid. Met beperkte middelen aardig mee doen. Dan gaat er iets mis en degraderen ze weer.

    VVV speelde enkele jaren eredivisie. Toen riep iedereen hoe knap het was dat een klein clubje met weinig tot geen financiële speelruimte zich wist te handhaven. Nu doen Cambuur, Zwolle en GAE het zelfde. Maar ook deze clubs spelen over 4 jaar geen eredivisie meer.

    Op de lange termijn bepalen begroting, stadion en achterban de positie op de ranglijst. VVV en enkele andere clubs pendelen tussen de eerste en eredivisie wat dit betreft.

   3. Ievel Knievel

    Gedeeltelijk heb je een punt.

    VVV kreeg is slechts twee keer bewierookt. Dat was onder Wetzel (totdat Wetzel het liet lopen; toen hij naar ADO ging) en onder van Dijk met de 12e plaats. In die zomer na de 12e plaats is het met het beleid ook helemaal mis gegaan. Daarna kreeg VVV eerder kritiek. Op het beleid, over hoe er met de media werd omgegaan en zeker niet op de laatste spel om het anti-voetbal. Imagotechnisch is dat (zeker de ruzie tussen van Dijk en Berden, waarin van Dijk gesteund werd door veel collegavoetbaltrainers en andere mensen uit het voetbalwereldje) erg slecht voor VVV geweest. Wetzel en van Dijk waren ook nog eens mensen die op basis van hun persoonlijkheid regelmatig mochten aanschuiven bij Studio Voetbal of VI (dat was erg goed voor je imago). Zeker wat betreft het matige spel en het matige imago, wordt VVV al een paar jaar op rij niet meer serieus genomen door supporters van andere teams (ik spreek er nog wel eens een paar).

    VVV had zich in mijn ogen eerst moeten richten op het consolideren van die 12 plek (of gaan voor plek 14 t/m 11) ipv zich op overleven te richten en het beschikbare geld op een verkeerde manier uit te geven. Je kan beter aan supportersbinding doen en pogen je supportersschare uit te bouwen en en een positief imago opbouwen binnen het voetbalwereldje (spelers/ trainers. “Ze hebben niet zoveel geld, maar het is wel een superclub”.) Eventueel zelfs in kleins stapjes had je de Koel kunnen uitbreiding tot 10.000 bezoekers en als je een paar seizoenen op rij stabiel bent, dan kun je pas gaan nadenken over een nieuw stadion. Overigens, in het beleid wat ons is voorgehouden (degraderen-promoveren-degraderen-promoveren) is er wel iets goed misgegaan, want VVV heeft nu voor het tweede seizoen op rij helemaal geen team om te kunnen promoveren en er ook het budget niet naar. Dus zelfs aan dat plan klopt van alles niet. Daarvoor is er simpelweg te veel geld doorheen gejaagd in de eredivisiejaren. Clubs als GAE en Cambuur (en noem ze maar op) denken veel meer in stapjes, kleine stapjes en dat is in mijn ogen de slimmere tactiek. Zo kom je ergens. Zo hebben Heerenveen en Heracles (weliswaar al met een nieuw stationnetje, wat wel heel slim stap voor stap is uitgebreid) het ook gedaan en zo doet Zwolle het nu ook.

    Clubs die te groot denken, daar gaat het altijd mis mee (ik denk dan aan Roda, NAC, Fortuna) duidelijke voorbeelden van clubs die op een gegeven moment te groot zijn gaan denken en daarmee hun eigen ondergang ingezet hebben. Zeker Fortuna is heel snel ingestort, van kleine club, met beperkte middelen tot succesverhaal tot ingestorte club in 2 a 3 seizoenen.

    Maar dit is mijn bescheiden mening.

   4. Koelie

    Ik zie nu pas dat de helft van mijn reactie is weggevallen. Jammer. Ook jammer dat je niet kunt reply’en op Ievel Knievel of komt dat doordat hij sneaky de derde reply’er is?

    Goed leuk al die voorbeelden van SC Cambuur, Dordt en GAE. Maar dat is nu 1 seizoen goed gegaan. Zoals Godfried terecht opmerkt die donderen straks weer terug naar de eerstedivisie. Vaste waarde worden in de eredivisie lukt alleen als je je budget kunt vergroten. Dat is alleen Heracles en nu Zwolle gelukt. En raad eens. Beide met een nieuw stadion. Heracles gaat zelfs voor 2e keer een nieuw stadion krijgen in 10 jaar. Beide clubs hebben gewoon mazzel met een meewerkende gemeenteraad. Bij VVV verhinderd het bestemmingsplan een verbouwing van De Koel, in Almelo en Zwolle hebben ze complete detailhandel in het stadion. Dat is zonder suikeroom toch een stuk goedkoper exploiteren.

    Stapje voor stapje weer bouwen inderdaad. Zoals VVV dat al eerder heeft gedaan van 2002 tot 2009. Toen zaten we op het plafond en hadden we een nieuw

   5. Koelie

    Mooie site maar als reageren niet werkt dan heb je er ook geen reet aan. Zit hier gewoon op Chrome een reactie te typen.

    Anyway even terugkomend nog op Ievel, dacht je nu echt dat Wetzel en Van Dijk mochten aanschuiven bij VI omdat ze wat te vertellen hadden? DIt kwam alleen door het briljante spel van Honda. Blijf toch zonde dat Berden die heeft binnengehaald hé?

   6. Lincoln

    Als je een klacht hebt over de website kun je ons mailen of via het contact formulier je klacht indienen. Dan kan ik het probleem onderzoeken en oplossen. Heb trouwens dat je niet meer dan 3 reacties eronder kan plaatsen al aangepast. Met de verdwijnende tekst ga ik even kijken of meerdere mensen er last van hebben en hoe we dit kunnen oplossen.

   7. Koelie

    Thx voor het oplossen.
    Als het korte berichtjes zijn gaat het goed. Bij langere teksten lijkt het erop dat het formulier de tekst afkapt bij versturen.

   8. Lincoln

    Geen probleem, ik heb er zelf geen last van en zie ook in de reacties dat meerdere mensen hier geen last van hebben aangezien ik best lange berichten zie :). Maar ik ga het zeker even nachecken. Volgende keer aub even een mailtje sturen dan kunnen we het zo even bespreken.

   9. Ievel Knievel

    Een beetje BS dit.

    Het nieuwe stationnetje van Heracles had welgeteld 4500 plaatsen of iets in die geest toentertijd. Du ze zijn zeker niet dankzij dat stadion in de ere gekomen en ook niet gebleven, maar door beleid. Ook qua sponsorfaciliteiten in eerste instantie niet beter dan momenteel in de Koel hoor. Wel stukje bij beetje uitgebouwd. Overigens heeft de gemeente Almelo helemaal niet welwillend meegewerkt aan de komende uitbreiding. Sla de stukken er maar eens op na. Ook bij Zwolle is het meer te danken aan beleid dan rendementen uit het nieuwe stadion. Dus niet de financiën waarmee ze beleid maken, maar de hersens waarmee ze het beleid maken. Daarnaast moet ik nog maar eens zien hoe snel GAE en Cambuur gaan degraderen. Ik zet mijn geld namelijk op Dordt en Excelsior. En bij Cambuur en GAE bewaren ze de rut. Beiden werken trouwens aan plannen (stadionverbouwing, nieuwbouw), maar doen dat heel slim als ze eerst het beleid op orde hebben.

    Toen Wetzel veel mocht opduiken in programma’s was er nog geen Honda (begin van het seizoen) en toen van Dijk bij VI mocht aanschuiven speelde VVV nog Juup en had niemand nog echt het talent van Honda ontdekt. Van Dijk mocht aanschuiven, ook bij Studio Voetba,l om wie hij is.

   10. Koelie

    De gemeente Almelo heeft inderdaad niet meegewerkt aan een nieuw stadion op een andere locatie. Maar ze hebben wel een lening gegeven om het huidige stadion uit te breiden. Dat trouwens nieuw een capaciteit van 7000 had en is uitgebreid naar 8500 en straks naar 15000.

    Het punt is dat VVV al eerder datzelfde beleid heeft gevoerd van 2002 tot 2009 en toen ook bezig was met het nieuwe stadion. Precies zoals jij nu bij andere clubs roemt. En nu gaat VVV het weer zo doen alleen moeten nu eerst nog de puinhopen van Lokhoff en Dusseldorp opruimen.

   11. Ievel Knievel

    Dat zou ook prima zijn, wat meer rust in de tent, echter zijn de puinhopen toch echt al veel eerder ontstaan, voor Lokhoff en Dusseldorp.

    7000 is trouwens nog steeds een beperkte capaciteit en volgens de geleerden kan je daar geen eredivisie begroting mee opbouwen (volgens diezelfde geleerden kan dat met 8500, gelijk aan onze capaciteit, ook niet), toch is het Heracles wel degelijk gelukt om met beperkte middelen en slim beleid ergens te komen (en dat is precies wat ik bedoel). Nu kijken of ze dat kunnen consolideren.

    VVV is veel te vroeg met die stadionplannen gekomen en die stadionplannen waren vanaf het begin (werd toen zelfs 20.000 toeschouwers geroepen) veel te wild en veel te vaag. Men heeft gewed op een halfslachtig plan wat niet van de grond kwam, waar te veel haken en ogen aan zaten (zoals trouwens al vanaf het begin door vele critici gezegd werd) en wat te risicovol was.

    Les voor de volgende keer, eerst 3 jaar op rij boven plek 16 eindigen en dan kun je eens groter gaan denken, maar misschien eerst weer eens een stabiele subtopper in de juup worden, dat lijkt me erg belangrijk en bovendien een club worden met de hand op de knip/. Misschien ook eens werk gaan maken van dat Duitse achterland en sowieso werk maken van het binnenhalen van meer supporters.

 15. Ben

  Wat er ook gebeurt, wat er ook wel of niet verandert, een nieuwe trainer coach, een wereldspeler wel of niet er bij, wel of geen nieuw stadion, welke club kan er nu echt tippen aan ons aller VVV? Juist, ja, geen enkele club in Nederland en ver daar buiten. FORZA VVV!

 16. RuiverCity

  @Lincoln: Je kunt van iedereen verliezen in de Juup maar het gaat over de manier waarop! Geen winnaarsmentaliteit en passie. Dat is onacceptabel. Zo denk ik niet alleen maar vele supporters en sponsoren. Als ik lees en hoor dat sponsoren pas weer willen gaan sponseren als een Leemans terug is en mensen na 18 jaar hun seizoenkaart niet verlengen….De Koel loopt leeg!
  @Ievel Knievel: Helemaal juist. Berden heeft VVV veel geld opgeleverd maar ook veel, heel veel geld gekost. Voor een type Otsu had je 2/3 Nederlandse spelers gehad. Die leveren net zoveel op als die Japanse contacten/merchandising.

  1. Lincoln

   Ruiver ik snap wat je bedoelt. Kijk een speler als Leemans, een beuk op het middenveld dat is een speler die we missen inderdaad. Maar ik weet niet of Leemans hier de geschikte persoon voor is. Hij heeft veel betekent voor onze club. Maar hij is langdurig geblesseerd geweest aan zijn knie. Daarnaast is het financieel denk ik een moeilijk verhaal.

 17. Goodie

  Ik heb gister de samenvatting even gekeken. En ik schrok van wat ik zag. Ik heb VVV niet voor het doel van Den Bosch zien staan. Tuurlijk heb je het in Den Bosch altijd lastig, maar dit sloeg natuurlijk nergens op. Er valt wel te concluderen dat er spelers bij moeten. Hoe zit het nu eigenlijk met Janse? Die zit nog altijd niet bij Nec geloof ik..

 18. De Koes

  Schofelende middenvelders zijn vaak te trage middenvelders, tja ze stralen wel inzet uit maar aan iemand die om de haverklap op de grond ligt heb je ook niet veel.

 19. Meuske

  Kom op man denk je nu echt dat er sponsoren zijn die afhaken omdat Ken Leemans niet gecontracteerd word. Sorry maar daar geloof ik echt geen reet van. Het is geen wereld speler of top talent wat de club laat schieten, we hebben het over een speler waar niet zeker van is wat hij nog kan brengen en dat is een risico.

 20. Sanderkuh

  Begrijp me niet verkeerd maar de problemen zijn niet opgelost door Leemans te halen. Kan hij uberhaupt nog brengen wat hij in het verleden heeft gebracht…..En er zullen eens meer mensen de mouwen moeten opstropen.

  Dit is een middelmatig team en we mogen blij zijn met de na-competitie…..instromen in de 2e ronde vind ik al een prestatie op zich. En daar richt ik me dan ook op. Hoop alleen op wat meer spectakel in de Koel maar ook daar ben ik bang voor. En af en toe hik ik tegen de gedachte: het is geen kwestie van willen maar van kunnen…..

 21. marcel

  of het perse leemans moet zijn voor die sponsors weet ik niet, maar ik kan me wel voorstellen dat deze mensen als ze met gasten naar VVV gaan, iets positiefs op het veld willen zien gebeuren. VVV lijkt op het veld de laatste jaren helemaal doodgebloed te zijn. Hoe wil je met hetgeen je de laatste jaren de supporters voorschoteld, nieuwe supporters winnen.
  de eerste keer dat ik naar de koel ging, was overweldigend, met supporters die GEZAMELIJK achter de club stonden, daarin werd je helemaal meegezogen. nu is er verdeeldheid, en overheerst het geluid van gepraat op de sfeertribune.

  ik kan me voorstellen dat als je nu voor een eerste keer meegaat, en er op het veld al jaren niets meer gebeurd, en de supporters verspreid en in een hoekje staan (terwijl je in ons stadion zo mooi recht achter, of in de buurt van het doel kan staan.
  om zo je team op te jagen, of de tegenstander te intimideren. Maar helaas (en die discussie wil ik niet meer voeren), staan hier overal plukjes. En waarom is dit begonnen, omdat men meent dat men de hele tijd moet vlaggen, en de mensen erachter zich maar aan moeten passen (lees: de wedstrijd missen).

  Winnen of verliezen, dat is in de situatie waarin VVV zit vele malen minder belangrijk. Het gras opvreten, aanvallen, baas in de koel willen zijn, en het publiek iets bieden is de basis om op voort te borduren. Wie hier niet in meewil, die moet maar opzouten.
  De eerste stappen in het omveld van de voetbalclub zijn genomen. nu is het noodzaak om op het veld door te pakken.
  Niet meewillen, dan zout maar op. moet je eens kijken zo’n interviews met ojo en drost, die beide aangeven hier niet hun beste beentje voorgezet te hebben. oprotten met zulke gasten, en dan maar iemand van het tweede erin die wel wil.

 22. RuiverCity

  Ik noem Leemans als een voorbeeld van tomeloze inzet. En de technische staf was tevreden over hem, dus…En ja sponsoren willen VVV pas sponsoren als er meer pit in dit team zit. Ze zijn dat slappe gedoe meer dan zat!

  1. Koelie

   Het is gewoon gebrek aan kwaliteit. Probleem is dat we geen geld hebben voor een brede bank.
   Leemans terug halen moet je niet meer doen, dat kan alleen nog maar tegenvallen. Een goeie nr 10 missen we al jaren. Otsu heeft de potentie, hopelijk komt dit jaar er eens uit. Dan met Sevinc en Post erachter en je hebt genoeg werkers om hem de ruimte te geven.

   1. sultana

    Koelie:

    Er is geen geld voor een brede bank omdat we een spits in dienst hebben die een gods vermogen verdient en er niets voor laat zien, omgemotiveerd is en VVV hem aan de straat stenen niet kwijt word. Wat te denken van onze geweldige middenvelder Yuki, ook hij verdient een gods vermogen en wat heeft hij laten zien tot nu toe? Niets onbegrijpelijk dat zijn contract verlengd is omdat Berden merchandising in Japan belangrijker vind dat de kwaliteit en prestaties op het veld en daar zit nu juist het probleem. Voor een club uit de JL is het belachelijk dat ze twee van zulke spelers op de loonlijst hebben staan. Tel maar eens uit wat en hoeveel spelers je voor die twee salarissen bij elkaar had kunnen hebben!

   2. Koelie

    Wat een onzin. Moeten ze dan maar Nwofor’s contract afkopen? En jij denkt serieus dat Yuki moet blijven omdat dat voor Berden belangrijk is. Als hij er echt geen reet van kan hadden ze hem echt niet verlengd. Die investeerders betalen niet zomaar. Ben blij dat we als kutclub een WK speler en Yuki hebben, liever Rajcomar en nog een juegdspeler gehad? Als Stein geen angsthaas is en gewoon gaat aanvallen dan komt het ook goed met Nwofor en Yuki.

 23. Drikus

  In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Wat ik daarmee bedoel is dat spelers die bij hun voorgaande clubs het aardig tot goed deden dit bij vvv op een of andere manier niet voor elkaar krijgen.
  hetzelfde geldt voor trainers. Wellicht is de verandering in mentaliteit een langer proces dan van tevoren Door Stein was bedacht. Andere mogelijkheid is de onzekerheid met spelers en samenstelling.
  Hoe dan ook, ik hoop dat Stein de groep eens flink wakker heeft geschud. Een weekje met een 2e rangs elftal starten om de “gevestigde orde” met de neus op de feiten drukken zou ik ook niet erg vinden .

  1. Venlooow

   Beste Word,

   Waar baseer jij dat op?
   Ik weet wel dat NEC een andere back heeft gehaald.
   Natuurlijk hoop ik wel dat hij een contract bij VVV gaat teken, krijgen we wel weer wat ervaring erbij!

   1. Lincoln

    Uit het verleden is gebleken dat wat Word zegt ook de werkelijkheid is! Hij tipt ook altijd over de testspelers en andere zaken heeft hij altijd gelijk gehad! NEC heeft vanmiddag inderdaad een back gehaald dus daarom zal hij wel niet naar NEC gaan.

  1. Lincoln

   Heb andere bronnen net geinformeerd. Zij bevestigen dat VVV proberen zijn Jens binnen te halen! Het is een gerucht tot nu toe dus het is even afwachten hoe en wat!

 24. RuiverCity

  Voor degene die vanavond Voetbal International hebben gemist. Kijk deze maar eens terug. Dan zie en hoor je hoe je met een bescheiden budget (2 miljoen in de Juup vorig seizoen) goede Nederlandse spelers kunt binnenhalen. Wat een openbaring die Marco Boogers van FC Dordrecht. Zoals vorig seizoen al bekend was; FC Dordrecht had vorig seizoen een salarisbudget van 500.000 euro.

  1. Ievel Knievel

   En Dordt heeft ook al jaren op rij goede trainers (best grote namen). Ik word gesterkt in mijn gedachte, dat je wel degelijk mensen binnen kunt halen met een goed verhaal en dat geld maar geld is.

  2. Sanderkuh

   Inderdaad RuiverCity, heb met open mond zitten kijken, zo simpel kan het zijn. Maar het Goede Doel zong het reeds jaren geleden: Alles draait om de eenvoud 😉

  3. Godfried van Bouillon

   Leg mij dan maar eens uit wat hij vertelt heeft en wat dat met een laag budget te maken heeft?!

   Het enige dat hij vertelde was dat ze een bepaalde strategie in gedachten hebben over hoe te voetballen en dat ze met die tactiek in gedachten spelers zoeken die daar in passen. Maar dat doet elke club en zegt niets over het budget en of spelers wel voor de club willen spelen. Toch?

   Dat verhaal dat het hem niet interesseert wat spelers voor of na een wedstrijd doen en dat ze te laat mogen komen slaat natuurlijk nergens op. Dat is echt niet de reden dat een speler wel of niet voor jouw club kiest. Zo van: “Daar verdien ik het minimumloon, maar mag ik wel met een kater een uur te laat komen. Daar kies ik voor!”

   Dordrecht heeft gewoon het geluk dat het Dordrecht is. Lag Dordrecht in Zuid-Limburg wilde er ook niemand voor het minimum loon voetballen. Zo simpel is het.

   1. Sanderkuh

    Kijk naar de uitzending en je weet het…was Jip en Janneke uitleg over scouting, invullen van de posities etc etc. En tussen zeggen en doen is een groot verschil, geweldige scouting aldaar…kunnen ze in Venlo HEEL wat van leren.En je redenatie over te laat komen slaat natuurlijk nergens op…..hij zei letterlijk: een keertje te laat komen, word het structureel is het een ander verhaal !

   2. Godfried van Bouillon

    Zoals ik al zei zegt dit helemaal NIETS over hoe je met een bescheiden budget goede Nederlandse spelers kunt binnenhalen.

    Het zegt iets over de scouting. Meer niet!

    Je kunt de beste spelers en grootste talenten scouten. Als die niet willen komen heb je nog niets!

    Waar ligt het aan dat Ojo hier er werkelijk niets van bakte en daar blijkbaar de terechte aanvoerder is? Ligt dat aan het beleid van de club? Geloof er niets van.

   3. Sanderkuh

    Leg me dan eens uit waarom die wel naar Dordrecht gaan ? Vanwege de entourage, je hebt toch gezien hoe dat er daar bij ligt: Dramatisch ….en omdat het Dordrecht is zoals je al aangaf in een eerdere post betwijfel ik. En waarom die wel in Dordrecht er iets van ‘bakte’ ?? Zeg jij het maar…..

   4. Godfried van Bouillon

    Ik ben dus van mening dat wanneer je een speler bent die niet naar de top van Nederland kan, maar goed bent voor de onderste laag van de eredivisie, je liever in de Randstad zit, dan in de provincie.

    Het zijn tenslotte jongens in de bloei van hun leven. Wat zullen die hier in Venlo komen doen? Op een zaterdagavond lekker naar de Rub-a-Dub? Of naar de Haan? Carnavals muziek luisteren in juli?

    Natuurlijk zoeken die en club in de buurt van Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Utrecht.
    Nou, Dordrecht is zo’n club. Voor veel jongens dicht bij huis en naast Rotterdam.

   5. Sanderkuh

    Als je op vrijdag in de Koel speelt heb je de hele zaterdag om naar de Randstad te rijden en te gaan stappen 😉

    Ben alleen van mening dat dat je instelling als profvoetballer niet moet zijn…wil je een stuk hogerop willen komen kun je je ook omhoog voetballen bij een provincieclub, voorbeelden: Schaken, Amrabat oa. Denk er dus anders over, maar dat mag, toch ?

   6. Godfried van Bouillon

    Zo denk ik er ook over. Maar blijkbaar een hele hoop spelers tegenwoordig niet.
    Spelers mét kwaliteit.

   7. Goodie

    Ojo heeft zelf toegeven dat hij bij zijn vorige clubs niet zijjn best deed. Dat heeft niks met VVV of Psv te maken. Als iemand geen zin heeft kun je daar weinig aan veranderen. Zat hier dus ook terecht op de bank. Voordat hij naar Dordrecht ging zag hij in dat het drastisch anders moest. Tja dit kun je geluk voor Dordrecht noemen en pech voor de vorige clubs. Heeft niets met scouting of wat dan ook te maken.

   8. Goodie

    Hij heeft de motivatie dankzij zijn hond weer herpakt. Hoe dat precies zat weet ik niet meer, maar dat zul je even op google moeten zoeken.

 25. Sanderkuh

  Blijkbaar heeft Dort hem wel aan het voetballen gekregen (stuk beleid), dus of op juiste moment gescout…maar is een patstelling waar we niet uit komen…ieder zijn mening….

 26. Godfried van Bouillon

  Bovendien denk ik dat JL clubs vooral succes hebben bij het aantrekken van regionaal talent.

  Voor Dordrecht betekend dat jongens van de straat uit echte volkswijken in Rotterdam.
  Voor VVV betekend dat zachtaardige Limburgers uit een katholiek dorp.

  Mentaliteitsverschilletje dat je terugziet in het veld.

 27. 5 for life

  Om te beginnen, de wedstrijd in Den Bosch was niet goed. Maar wat een negatief gezwam weer hier. 35 reacties bij verslag tegen jong Twente. Niet goed voetbal maar door rode kaart een hoop begrijpelijk.
  Nu al 73 reacties waarvan de meeste lekker negatief zoals eigenlijk normaal is hier. Als het slecht gaat lekker veel negatief ouwe h..ren en afzeiken en bij redelijk tot goede wedstrijden is het stil hier. Wees positief kritisch, afkraken is makkelijk en ga eens acher de club staan.
  Heja VVV !!!

  1. Godfried van Bouillon

   Heeft niet zo veel met negativisme te maken. Meer met het feit dat wanneer op tv over clubs wordt gesproken die wel of niet kunnen aanhaken bij de eredivisie, VVV al niet meer wordt genoemd. Zie het maar dat de fans betrokken zijn en de club hun aan het hart gaat. Je moet je pas zorgen gaan maken wanneer op deze site niemand meer iets post.

   1. Lincoln

    Dan is er inderdaad wat mis! Wij willen het graag zo houden :). Hoe meer reacties hoe beter eigenlijk. De reacties zijn bedoeld om de discussie aan te gaan en ieder zijn visie of mening te kunnen geven. Ik vind het fijn om mijn visie en mening te kunnen uiten dat iemand er niet mee eens is dan kunnen we lekker in discussie gaan. Wij doen dit ook omdat wij van de club houden en nooit onze rug toe zullen keren. Net als jullie, jullie hebben allemaal een binding met de club en willen gewoon het beste voor de club.

  2. Sanderkuh

   En Twente was ook een bagger wedstrijd, ook voor de rode kaart….en als iets slecht is mogen we dat hier toch gewoon zeggen…sorry maar ik kan van een stinkende drol geen lekkere bossebol maken…..

  3. Ben

   Helemaal met je eens, wat een gezeur hier op de site, lijkt veel op dezelfde quats om me heen bij onze thuiswedstrijden. Ik kan me voorstellen dat er spelers zijn die daarom nog liever ergens anders gaan spelen. Ik zal er mee moeten leven, het gaat voorlopig niet veranderen met die successupporters. FORZA VVV!

   1. Sanderkuh

    Kritisch een post plaatsen is heel wat anders quats……en hoe weet jij nu Ben wie een successuporter is of niet….dat is pas quats ! Velen die hier posten komen al jaren in de Koel, in goede tijden en in slechte tijden. Maar je mag alles met je geel – zwarte bril bekijken als jij dat wilt….Twente thuis was bagger (ook voor de rode kaart) en Den Bosch was ook slecht. Dan kunnen we moeilijk hierop positieve posten plaatsen toch ?

 28. Pingback : Filter Cloth

 29. Pingback : topfuck123gals.mobi

Leave a Reply