VVV-Venlo verliest de HTM tegen PEC Zwolle

Na 7 overwinningen op rij sluit VVV-Venlo de oefencampagne van seizoen 15|16 af met een nederlaag tegen Bekerfinalist PEC Zwolle. Door de overwinning van PEC Zwolle in de Herman Teeuwen Memorial gaat de beker voor de 6de keer in de historie niet naar de thuisploeg.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen PEC Zwolle werd talent Vito van Crooij gehuldigd met de Jan Klaassens Award. De aanvaller was afgelopen seizoen de meest talentvolle jeugdspeler uit de selectie van VVV-Venlo en kreeg de onderscheiding uitgereikt van de trainer van de opponent, Ron Jans.

VVV-Venlo startte met Donkers, Kruijsen en Simmons aan de aftrap, rechtervleugel verdediger Rutten en aanvaller Vito van Crooij waren niet fit genoeg om aan de wedstrijd te beginnen. Middenvelder Nijholt zat zijn laatste schorsingswedstrijd uit. In de eerste 15 minuten van de wedstrijd was het vooral aftasten voor beide ploegen. Het tempo lag niet bijster hoog waardoor het spel zich vooral op het middenveld afspeelde. De Zwollenaren lieten zien dat ze aardig konden voetballen en uit het niets kansen konden creëren. De Venlonaren verloren tot twee maal toe zeer klungelig de bal waardoor PEC in het eerste kwartier met 0-2 voor had moeten staan. Het was onze nieuwe doelman Jordy Deckers die met twee goede reddingen VVV op de been hield.

Na twee waarschuwingen was het de derde keer toch raak voor de Zwollenaren. Met een kinderlijk eenvoudige versnelling schudde PEC speler Sheraldo Becker, VVV-er Jason Bourdouxhe van zich af. Het schot wat daarop volgde was onhoudbaar voor doelman Deckers. Vlak voor rust kreeg VVV-Venlo nog een aantal mogelijkheden maar schoten van Seuntjens en Simmons waren niet krachtig genoeg om doelman Begois te verschalken.

Na rust werd er bij VVV gewisseld, Selman Sevinç kwam in het veld voor Quin Kruijsen. Aan het spelbeeld veranderde vrijwel niets. Het was VVV dat probeerde maar PEC Zwolle dat de gevaarlijkste kansen kreeg. Zwolle verdubbelde na zo’n 10 minuten in de tweede helft dan ook de score. Wederom werd er mager verdedigt op de linkerflank. PEC speler, Becker kon hierdoor vrij gemakkelijk de bal terugleggen. Centrale verdediger Robin Buwalda stond op het verkeerde been waardoor spits Lars Veldwijk de bal gemakkelijk kon binnen tikken.

Na de 0-2 achterstand begon VVV wat opportunistischer te voetballen waardoor de Venlonaren een aantal kansen kregen op de aansluitingstreffer. Vooral spits Ralf Seuntjens was dichtbij de 1-2.  Met een mooie kapbeweging schoot de spits half uit de volley maar de bal ging net over het doel. VVV-Venlo begon wat gemakkelijker te voetballen en steeds vaker de aanval te zoeken. Leandro Resida die goed speelde, glipte weg uit de verdediging van PEC. Dirk Marcellis probeerde dit foutje te corrigeren maar vloerde hierbij de rappe Resida. Scheidsrechter Jansen wees resoluut naar de penaltystip. Het klusje werd geklaard door Seuntjens die daarmee zijn eerste treffer in dienst van VVV-Venlo maakte.

De Venlonaren probeerde nog de gelijkmaker te maken maar kwam niet verder dan het 16 meter gebied. Er werd niet meer gescoord waardoor PEC Zwolle een minimale zege behaalde in Stadion de Koel. De 12de Herman Teeuwen Memorial ging hierdoor dan ook naar de gasten uit Zwolle.

We kunnen tevreden terug kijken naar de oefencampagne van seizoen 15|16. In 8 oefenwedstrijden werd er 7 keer gewonnen en slechts 1 keer verloren. De ploeg van Maurice Steijn wist 26 keer het net te vinden en kreeg het slechts 3 doelpunten tegen.  Volgende week vrijdag start de competitie met de uitwedstrijd tegen Almere City FC.

Samenvatting

Statistieken
VVV-Venlo – PEC Zwolle 1-2 (0-1)

Scoreverloop: 32. Sheraldo Becker 0-1, 54. Lars Veldwijk 0-2, 60. Ralf Seuntjens 1-2 (strafschop).
Gele kaart: Jason Bourdouxhe (VVV-Venlo).
Scheidsrechter: Janssen.

Opstelling VVV-Venlo:
Deckers; Donkers (79. Gijzen), Promes, Buwalda, Bourdouxhe (79. Fleuren); Post, Opoku, Kruijsen (46. Sevinç); Simmons (62. Bezzat), Seuntjens en Resida.

Opstelling PEC Zwolle:
Begois; Van Polen, Marcellis, Schenkeveld (64. Ehizibue), Van Hintum; Dekker (16. Marinus), Rienstra (64. Hebling), Thomas; Becker, Veldwijk en Menig (67. Lazic).

13 Responses

  1. marcel

   positief: VVV wil duidelijk vooruit voetballen, en zal tegen tegenstanders van een minder kaliber dan PEC, waarschijnlijk beter uit de verf komen, cq beter rendement hieruit halen.
   negatief: 1) de buitenspelers van PEC gingen vaak met individuele acties voorbij onze backs, en ook veel dieptepasses die achter onze verdediging gelegd werden (vooral de eerste helft), zorgden voor veel direct gevaar. 2 QK

 1. Meuske

  Die Resida daar gaan we nog veel plezier aan beleven of geld voor vangen want die is moeilijk af te stoppen. Die nieuwe back heeft mij niet kunnen overtuigen maar ik hoop dat het hier dan bij blijft. Het enigste wat mij echt een beetje zorgen baart is de breedte van de selectie want als je Nijholt op moet vangen met Kruijssen dat is triest. Desalniettemin ben ik positief gestemd en heb ik zin in het seizoen. Forza VVV

 2. YowVVV

  Lekker middagje vvv, wel jammer dat je alleen in de drukke fanshop merchandising kon kopen vooraf. Met zo’n weer gewoon ook buiten wat meer inspelen. Denk zo’n 1500 man op de tribunes, hopelijk een redelijk gevulde koel het komende seizoen. Laat de competitie maar begin. Na jaren hopelijk een aanvallende vechtploeg, goede hoop.

 3. Luis Erique

  De basis van vvv is prima, alleen is de selectie heel smal. Ik denk dat Seuntjens en Resida echte aanwinsten zijn, Opoku was onzichtbaar en van Bourdouxhe ben ik echt geschrokken. Dat was echt de slechtste man op het veld. Als t compleet is, met nijholt en van crooy, kan t een vrij leuk seizoen worden

  1. YowVVV

   Keepte een goede pot! Wat me wel op viel, 2/3 momenten liep hij ineens achter uit terug naar de goal, met 2 stappen naar voren was het geen kans geweest en had hij de bal kunnen oprapen.

 4. kenfen

  Ik vond Opuku helemaal niet zo onzichtbaar en vooral in de 2e helft speelde die een berepartij. Erg jammer en VVV onwaardig vond ik de geluidsinstallatie aar was van de toespraken en informatievoorziening niets van te verstaan mag toch hopen dat dit snel opgelost wordt

 5. Ben

  Leuke wedstrijd die het aanzien wel waard was. Al met al toch een oefenwedstrijd, maar ik hoop wel dat Bourdouxhe zijn slechtste wedstrijd achter de rug heeft? Verder speelde iedereen aardig tot goed. Laten we maar gsuw

 6. Ben

  Leuke wedstrijd die het aanzien wel waard was. Al met al toch een oefenwedstrijd, maar ik hoop wel dat Bourdouxhe zijn slechtste wedstrijd achter de rug heeft? Verder speelde iedereen aardig tot goed. Laten we maar gauw beginnen. FORZA VVV!

Leave a Reply