VVV-Venlo verliest dure punten tegen Telstar

Na de koude wedstrijd tegen RKC maandag, mocht er gisterenavond in de Koel weer een wedstrijd gespeeld worden. De tegenstander deze speelronde was Telstar. De ploeg uit Velsen-Zuid was de competitie goed begonnen maar is langzaam maar zeker weer teruggezakt richting de onderste regionen van de Jupiler League. De laatste weken was Telstar niet bepaald in vorm. Zaak was dus dat de Venlonaren hun verder naar onder zouden drukken en zelf de koppositie zouden verstevigen.

De Venlonaren speelde met dezelfde elf als afgelopen maandag. Never change a winning team dacht Steijn. De intentie van VVV werd meteen duidelijk, winnen! Net als maandag ontstond er uit een snelle vrije trap een grote kans. Ditmaal was het Roel Janssen die over kopte. Een aantal minuten later hield Johnatan Opoku de bal goed vast na een mooie aanval, hij legde de bal terug op Ralf Seuntjes maar die werd goed gepareerd door de keeper.

In de 17e minuut gaf Seuntjes een schitterende pass op de diepgaande Van Crooij. De keeper was net iets sneller bij de bal dan Van Crooij. Met het hoofd probeerde de keeper de bal weg te werken, echter tikte van Crooij met een gestrekt been de bal weg. Wat volgde was dat de keeper Van Crooij neerhaalde. De scheidsrechter twijfelde even maar gaf toch een rode kaart. Om eerlijk te zijn was dit geen rode kaart of misschien zelfs een vrije trap voor VVV. Feit bleef wel dat Telstar na 20 minuten met een man minder kwam te staan en VVV een vrije trap kreeg op een gevaarlijke plek. De vrije trap van Seuntjes ging onder de muur door maar werd vrij makkelijk tegengehouden door de nieuw ingevallen keeper.

De Venlonaren gingen met dezelfde intentie verder als met waar ze mee waren begonnen, de wedstrijd winnen. De scheids leek nog te twijfelen of de rode kaart een te zware straf was aangezien alle kleine overtredingen in het voordeel waren van de mannen uit Velsen-Zuid. Promes kreeg een gele kaart terwijl hij de bal speelde. Uit de daarop volgende vrije trap schoot Mahmudov op de lat. Dit was verder het enige gevaar van Telstar in de eerste helft. VVV probeerde daarentegen wel om een doelpunt te maken. Na mislukte schoten van Opoku, Post en een gemiste vrije trap van Leemans was het toch Opoku die de score opende. Na een schitterende voorzet van Seuntjes schoot Opoku de bal feilloos langs de doelman en de bevrijdende 1-0 viel op een belangrijk moment, precies voor het rust signaal namelijk.

De tweede helft ging verder zoals de eerste eindigde, de Venlonaren wilden een doelpunten maken en daarmee de wedstrijd beslissen. Vijf minuten na rust schoot Opoku van dichtbij in het zijnet. Telstar hield de ruimtes goed klein en VVV speelde niet in een al te hoog tempo. Toch kwamen de Venlonaren er geregeld door. Na een goede aanval gaf Opoku de bal goed voor op Hunte, die schoot op doel maar zijn poging werd gered door de ingevallen de Jong. Schoten van Post en Seuntjes hadden een paar minuten later ook niet het gewenste resultaat.

Na een uur spelende werd dezelfde wissel toegepast als tegen RKC, Hunte ging eruit voor Resida. Met de ingevallen Resida werd VVV via de vleugel een stuk dreigender. Nadat Opoku diep werd gestuurd door Post, gaf hij de bal mee aan Resida. Die liep recht op het doel af maar werd met kunst en vliegwerk door de defensie van Telstar van de bal afgezet en hieruit volgde een corner. De corner werd voorlangs gekopt door Röseler. Enkele minuten later waren er nog wat ongevaarlijke pogingen van Janssen en Van Crooij. Tussendoor had Seuntjes ook nog een penalty moeten krijgen. De Seun of god werd opzichtig gehinderd door de verdediger van Telstar bij een corner. De scheidsrechter sprak de twee eerst toe voordat de corner genomen werd dat ze moesten ophouden. De verdediger bleef toch opzichtig vasthouden en Seuntjes ging naar de grond. Opvallend genoeg besloot de scheidsrechter te fluiten voor een overtreding van Seuntjes.

Langzaam maar zeker konden we weer aan de oude voetbalwet denken die ook werd genoemd in het vorige verslag: ”Als je zelf je kansen niet afmaakt dan maakt de tegenstander ze.” En zo geschiedde. De verdediger van Telstar liep van de middenlijn op naar het vijandige doel. Hij passeerde Post en doordat Promes aan het doordekken was ontstond er veel ruimte in het defensieve centrum van de Venlonaren. De verdediger liep door richting het doel en faalde niet: 1-1. Een flinke domper!

De mannen van Steijn zette een extra tandje bij en probeerde nog de winnende te forceren maar slaagden hier niet meer in. Telstar werd uit een counter nog eenmaal gevaarlijk en raakte de paal. Na een klein opstootje besloot de scheidsrechter van dienst om af te fluiten. De spelers, trainers en de supporters waren allemaal teleurgesteld met het resultaat want ze hadden moeten winnen!

Helaas is er niet gewonnen en werden er dus dure punten verloren. Doordat MVV ook niet wist te winnen zagen we onze voorsprong op de concurrentie wel groter worden. Wat mij persoonlijk opviel was de kritiek van de supporters. Het uitschelden van spelers en het constant negatieve reageren is zinloos en helpt niemand. Na een nederlaag kan niemand er meer wat van en is het ineen onterecht dat we kampioenskandidaat zijn. Dit zorgt alleen maar voor een negatief imago voor de club en dit is ook niet prettig voor de medesupporters. Er mag natuurlijk best gezegd worden dat het kut was en dat het beter moet maar door niet direct alles en iedereen de grond in na een mindere wedstrijd en steun en geef de ploeg vertrouwen! Hierbij roep ik iedereen op om de club eens in een positiever daglicht te zetten ondanks dat het slecht gaat! Steun de club op een positieve manier en we staan vanzelf met een vol stadion op de eerste plaats na 38 wedstrijden! FORZA VVV!

Statistieken
VVV-Venlo – Telstar 1-1 (1-0)
Scoreverloop: 45. Opoku (1-0), 83. Van Berkel (1-1).
Gele kaarten: Promes, Leemans (VVV-Venlo), Dzepar, Serrarens (Telstar)
Rode kaarten: Zonneveld (Telstar)
Toeschouwers: 4.621

Opstelling VVV-Venlo
D.van Crooij; Janssen, Promes, Röseler, Dekker; Leemans (86. Sleegers) , Opoku, Post; Hunte (62. Resida) , Seuntjens en V. van Crooij.

Opstelling Telstar
Zonneveld, van Huizen, Korpershoek, van Berkel, Tutuarima, VD Broek, Dzepar, Abdulahi (20. De Jong), Serrarens, Mahmudov (79. Ajnane), Zamouri (62. Donald).

42 Responses

 1. RuiverCity

  VVV heeft hele dure punten laten liggen tegen Telstar. Na de rode kaart voor de keeper van Telstar was VVV compleet de weg kwijt. VVV wist totaal niet hoe met deze situatie om te gaan. In plaats van juist driehoekjes te gaan maken en de bal te laten lopen ging met veelvuldig de lange en hoge bal hanteren richting Opoku. Tactisch heel, heel dom.
  VVV zakte steeds meer weg en was compleet ideeënloos. Seuntjens op het middenveld is leuk voor één keer maar hoort daar absoluut niet thuis. Handelingssnelheid is veel te traag.
  De wijze mannen van ‘man of the match’ kiezen elke wedstrijd een speler die uit de put moet worden gehaald. Wat speelde die Dekker een zwakke wedstrijd zeg. Viel compleet door de mand. Van de 10 ballen gaan er 9 achterwaarts. Opbouwend zeer zwak. Ik blijf grote twijfels houden over Delano van Crooy. Bij twee gevaarlijke situaties blijft hij als aan de grond genageld staan.
  Uithuilen en weer opnieuw beginnen. Maar zuur, heel zuur is deze avond zeker. Aan klantenbinding is vanavond absoluut niet gedaan en dat mag Steijn zich mede aantrekken.

  1. SL

   Tuurlijk Ruiver City, in veel punten heb je ook gelijk, echter je heb wel vaak kritiek op de trainer Steijn. De jongens op het veld moeten het doen. Ik denk dat Steijn er goed aan doet niet te veel wijzigingen door te voeren in een team dat in de winning mood zit. En er kan een avond zijn dat het niet goed loopt, zoals deze om dan gelijk weer negatief te zijn, dat verdiend deze ploeg toch niet. Als ze volgende week weer winnen is het weer hosana, neem een voorbeeld aan NAC breda, in goed en slechte tijden staan er altijd 10.000 man achter deze club!

   1. RuiverCity

    Dus jij maakt een vergelijking tussen kritisch zijn met het aantal toeschouwers op de tribune? Ik ben er altijd, al tientallen jaren. In goede en slechte tijden. Je moet de mensen aanspreken die er NIET zijn. De mensen die elke keer aanwezig zijn, zijn juist de echte supporters.
    En nogmaals…Steijn had gisteravond na de rode kaart moeten ingrijpen door het concept te veranderen. Ik zeg toch ook niet dat hij spelers moest wisselen?! Het systeem daar ging het om.
    En wat betreft NAC. Die werden vorige thuiswedstrijd massaal uitgefloten door het thuispubliek. Dus jouw vergelijking gaat absoluut niet op.

  2. Ben

   Bedankt voor het verslag, juiste weergave van het gebeurde. Ik blijf hopen op goede afloop, maar de eerdere vergelijk door iemand met Sparta vorig jaar, gaat niet op. Ik zie in diverse wedstrijden een ploeg die zonder zelfvertrouwen speelt. Tegen dit zwakke Telstar hadden we meer dan 3 keer moeten scoren, maar het team kan enkele keren tempoversnelling niet aan. Op naar de volgende zware uitwedstrijd tegen Emmen. FORZA vvv!

 2. J@ski

  Wat zakt Steijn toch weer door het mandje. Opoku is geen spits, de slak Seuntjes staat op de plek van Leemans. Gedurende de hele wedstrijd stond er niemand in de punt, of was voorin aanspeelbaar. Steijn had veel eerder in moeten grijpen, zeker na de (zeer onterechte) rode kaart. En na de 1-1 kan er wel gas gegeven worden, ik zag vanavong geen kampioen, het riekte inspiratieloos tegen het arrogante aan. Heren werk aan de winkel

 3. Hmm beetje overdreven om nu alweer vingertje te wijZen en al het negative naar boven te halen. Wedstrijd werd totaal gedomineerd en genoeg mogelijkheden afgedwongen om die 2-0 binnen te rossen. Je weet en voelt dan ook dat Telstar met een kansje geboeg kan hebben net als vorig seizoen in Velsen. Dat kansje kwam en dan speel je gelijk. Maar goed ik snap dat mensen de boze emotie krijgen bij dit resultaat maar we staan nog altijd bovenaan en hebben alles zelf in de hand. Het is gewoon zonde en dom puntenverlies maar uiteindelijk geen man overboord.

 4. roermond

  Duidelijke fout van de trsiner. Hij begint met Hunte i.p.v. Resida, die afgelopen maandag puik inviel. Waarom niet met hem beginnen? Na de rode kaart had hij kans om zijn fout te herstellen. Waarom niet Rösler wisselen, die totaal geen tegenspeler had en Resida brengen? Ik denk dat het dan snel 1, 2, nee wel 5-0 had geworden… Ik denk dat deze trainer teveel behoudend zijn elftal laat spelen, waardoor je de laatste minuten zelfs nog moet billenknijpen om niet te verliezen. Dus m.i. tactische fout, waarmee je 2 punten weggooit….Maar uithuilen en 3 punten tegen Emmen…come on Venlo, forza VVV…

  1. Gerardus

   Belachelijke reactie. Steijn zoekt vertrouwen in spelers en Hunte heeft in het begin het aardig gedaan en wat doelpunten gemaakt, daarnaast werkt Steijn naar een vast team en wil spelers het vertrouwen geven, kijk naar Seuntjes en v Crooy in het bijzonder. V Crooy speelde in het begin kei slecht maar is steeds beter geworden en gegroeid tot een belangrijke speler. Waarom Röseler wisselen als ze bij Telstar met 3 man in de voorhoede blijven staan? Dan zou je het zelf moeilijk maken. Natuurlijk is het geen goed resultaat maar VVV heeft gewoon gedomineerd en was alleen in de laatste fase slordig. Dit is dezelfde wedstrijd als maandag, enige verschil is het verlossende doelpunt dat niet wordt gemaakt en daardoor blijft Telstar in de wedstrijd. Telstar schoof steeds een man door tussn het middenveld en de verdediging dus daar stond steeds iemand vrij. Als Steijn Röseler had gewisseld en er was een doelpunt uitgevallen dan was het ook een tactisce blunder. De trainer speelt juist aanvallend kijkend naar het elftal. Met Opoku heb je juist een halve spits erbij. Na een minder resultaat weer het negatieve naar boven halen. We zijn zelf uitgelopen vandaag en deze wedstrijden heb je er uiteindelijk ook gewoon tussen zitten. Dat kunnen AJax, Feyenoord en PSV ook gewoon zeggen. Kom op ben positief en zoek eens naar de positieve punten. Want dit is juist het probleem met de supporters.

 5. Gerardus

  Wat mij de laatste tijd opvalt is dat iedereen dit seizoen nog negatiever dan normaal is. We hebben dit seizoen wat pech gehad en vandaag was het niet super maar ook niet slecht. Na de rode kaart hadden we de scheids ook niet echt mee en toevallig scoren zij. We spelen in de Juup waar iedereen van iedereen kan winnen en niet in de Championsleague waar het al duidelijk is wie er ieder jaar in de kwartfinale staat. We moeten eens reëel zijn en niet zo rationeel als nu. Het probleem waarom VVV moeite heeft om te bestaan is niet eens van bestuurlijk niveau maar meer van burgerlijk niveau. Altijd wordt er het negatieve uitgehaald en vaak ook worden spelers uitgescholden. Iets wat nergens op slaat en niet logisch is. We kunnen zelf niets veranderen aan de opstelling, het enige wat we kunnen beïnvloeden is het spel. Als iedereen positief is en aanmoedigt in het stadion zullen de spelers beter presteren. Als er buiten het veld ook positief wordt gereageerd en niet constant wordt gezeikt over alles wat los en vast zit geeft dit ook de spelers een boost en daarnaast ook de club en andere supporters. Ik weet zeker dat er mensen niet meer op deze site komen of afhaken voor wedstrijden door het negatieve commentaar hier en in het stadion. Moedig de club aan en zie eens niet zo alles negatief. Na een gelijkspel gebeurd het weer en is alles negatief. Ik heb ook de wedstrijd gezien en had een vriend meegenomen die het wel leuk vind om eens te gaan. Dat was een van de opmerkingen die hij het meeste maken. Waar maken de mensen zich zo druk om en waarom zijn zo negatief over alles. Ik snap wel dat het na een wedstrjid zoals deze niet hosanna is maar dit gebeurd bijna iedere wedstrijd. Kom op en steun de ploeg. Het komt vanzelf goed! `Met de steun van iedereen hier zullen ze het nog beter doen daar ben ik van overtuigd. Kom op en ben eens positiever en steun de club verdomme en laat zien dat je echt voor VVV bent!

  FORZA VVV!

 6. eric

  Delano ook mij twijfel al vanaf eerste moment, heb hem zelden zeer kijken reddingen zien doen zoals bv de tegenstander keepers !!!, hij is nog niet echt in die situaties gekomen.Ale concurenten heb niet lief geptesteetst do wat.Allen NAC e do wat vind ik VVV

 7. RuiverCity

  De supporters zijn gewoon kritisch en realistisch dat was na Helmond, Fortuna en gisteren Telstar volledig terecht. Heeft niks met negativisme te maken. Iedereen die op deze site komt of in het stadion zit draagt VVV een warm hart toe.

  Onnodig puntverlies en weer twee hele domme gele kaarten ontvangen. Het is toch te gek voor woorden dat Telstar met 10 spelers zo kan spelen. VVV speelde tactisch heel dom. Jij noemt Opoku een halve spits erbij. Ik vraag jou dan waar die andere spits was? Er stond namelijk maar een halve spits want Seuntjens liep onnodig rond op het middenveld. Als je al de lange bal hanteert, tegen 10 man heel erg dom trouwens, dan moet je Opoku en Seuntjens SAMEN in de spits zetten. Dan zet je Telstar compleet vast en komen ze er echt niet meer zo gevaarlijk uit als gisteren. Die nummer 7 van Telstar was een heerlijke, irritante vent. Hij maakte Post, van Crooij en Janssen helemaal gek.
  Ook Steijn mag zich dit puntverlies aantrekken want hij koos voor dit concept en had na de rode kaart meteen moeten ingrijpen.

  1. Gerardus

   Ik snap best dat supporters kritisch mogen zijn maar naar een mindere wedstrijd is er direct kritiek op alles terwijl het wel meevalt. Jij somt nu 3 wedstrijden op die slecht waren, maar dit waren ook direct de enige mindere wedstrijden. Al vond ik vandaag wel meevallen. Vandaag was precies dezelfde wedstrijd als maandag, het enige verschil was dat VVV de verlossende treffer niet maakte. Dit is het enige verschil ten opzichte van maandag. Met Opoku en Seuntjes in de spits bedoelde ik vooral op vorig seizoen en de eerste paar wedstriden waarbij Seuntjes in de spits stond en Opoku erachter, hiermee probeerde ik zijn stelling te verleggen dat Steijn niet aanvallend speelt. Ik ben het er ook niet mee eens dat ze alleen maar de lange bal hanteerde want er werd nog redelijk gevoetbald, oke geen hoog baltempo helaas maar er werd niet alleen maar de lange bal gehanteerd. En waar had Steijn dan in moeten grijpen volgens jou ?

   1. RuiverCity

    Sorry maar ik vond het gisteravond helemaal niet meevallen. Ze wisten niet hoe de tegenstander kapot te spelen. Dat bedoel ik met ingrijpen van Steijn. Hij had Seuntjens naar de spitspositie moeten zetten, samen met Opoku. Dan via een-tweetjes of driehoekjes de opening moeten zoeken. Of een verdediger eruit moeten halen en een creatieve buitenspeler erbij (Resida/Sleegers) Dan had Telstar zo onder druk gestaan dat de doelpunten vanzelf waren gevallen. Nu vond ik het angsthazen voetbal door met 4 man achterin te blijven staan. Dekkers bracht aanvallend helemaal niks. Janssen iets meer maar ook veel te weinig. Tevens vind ik dat Röseler of Promes wat meer mogen opstomen door het midden waardoor je overtal krijgt.

   2. Gerardus

    Telstar bleef gewoon met 3 voorin staan en Seuntjes schoof regelmatig door, vooral met drukzetten stond hij met Opoku in de spits. Hij had misschien iets moeten veranderen maar ging de bal van Hunte erin dan was het ook klaar geweest. Het is jammer en het is niet anders maar als ze volgende week winnen hebben we weer de aankomend kampioen gezien.

   3. Ievel Knievel

    Het is dus al slecht als Telstar niet kapot gespeeld wordt? Wat verwacht je wel niet? Dat VVV Barcelona is? Of het Ajax uit de jaren negentig? Die zomaar even iedereen oprollen, wat vaak veel te voorspelbaar is en helemala niet zo leul trouwens.
    In de juup en de ere is iedereen tegenwoordig aan elkaar gewaagd, Je kan winnen of verliezen. Of gelijkspelen.

    In deze genivelleerde competitie kan VVV Zomaar kampioen worden en natuurlijk gaan ze wel eens tegen een verliespartij of een gelijkspel aan lopen. Ook thuis. En vreliezen doe je meestal niet door goed te spelen.

    Je hoeft niet iedere keer als dit geeurd te ontploffen en iedereen af te zeieken en af te katten en al helemaal niet in de “als dit, als dat”-modus te gaan.

    Ze hebben wat puntjes verloren en staan nog steeds eerste. Get over it en ben positief over de volgende wedstrijd.

   4. RuiverCity

    Lees eerst eens goed! Als je zelf pretendeert om kampioenskandidaat te zijn moet je gewoon van 10 man winnen daar hoef je echt geen Barca voor te zijn. VVV mist gewoon gogme om zulke wedstrijden te winnen. Op het veld maar ook bij de technische staf.

   5. Ievel Knievel

    Met begrijpend lezen heb ik geen moeite hoor. Ik deel gewoon je mening niet, that’s all.

    Nee. In de juup is iedereen aan elkaar gewaagd. Van tien man winnen is vaak niet zo makkelijk. Ik hoor VVV niet heel hard roepen dat ze kampioenskandidaat zijn, dat doen vooral anderen. Als je de beste blijkt te zijn, moet je om de titel meestrijden en dat doen ze. Ze zijn op kwalitatief gebied niet een ploeg die met kop en schouders boven de rest uitsteekt, dat supporters daar nog steeds wel van uitgaan vind ik vreemd. Dat is een nogal verkeer verwachtingspatroon denk ik.

    Iedereen gaat er van uit dat VVV kampioen moet worden; terwijl, het zou mooi meegenomen zijn. Dat lijkt me een beter uitgangspunt.

    In hoeverre gaat VVV vanuit deze kritiek dan beter worden? Dat kunnen ze niet, dat wat je ziet is dat wat ind eploeg zit, dat wat aanwezig is. VVV heeft ook geen geld om de beurs te trekken nu. We moeten het gewoon hier mee doen en dat is prima. VVV presteert gewoon goed en naar verwachting. Af en toe verliezen ze eens en en spelen eens gelijk. Geen einde van de wereld lijkt me.

    De technische staf is juist heel realistisch, weet wat voor vlees we in de kuip hebben en weet hoe we seizoensbreed bekeken het maximale resultaat kunnen boeken. Of dat de titel is, dat gaan we zien.

    Dat, met name dat, houdt het ook leuk en spannend voor de supporter. Precies datgene waarvoor ik naar voetbal kijk. Niet wetende waar het schip strand.

  2. Uiteraard mag er kritisch gekeken worden naar de wedstrijd! Ook ik baal ontzettend en weet zelf ook dat het niet goed genoeg was. Het probleem alleen is dat er een verschil is tussen kritiek geven en mensen met de grond gelijk maken. Er hangt sowieso veel negativiteit rondom VVV en als er dan een wedstrijd minder gaat wordt dit ook geuit. Bij goede wedstrijden wordt er direct gezegd oohja leuk maar over 2 wedstrijden gaat het toch weer mis. Dat is een negatieve instelling.

   Dat merk je ook aan de supporters aantallen. Men gelooft niet in VVV en in de kunde van deze ploeg. Als er hier iets fout gaat of een mindere periode is lopen mensen meteen weg. Dan willen ze niet meer geassocieerd worden met VVV en krijg je commentaren als prutsers, kunnen toch niks etc. Kijk als gewone supporter krijg je denk ik dit niet echt mee. Maar wij krijgen via onze website, twitter en facebook toch wel erg veel negatieve berichten binnen en wij hebben hierdoor een groot overzicht van hoe mensen denken en dat is zeer negatief.

   Dan heb ik het nog niet eens gehad over de mensen in het stadion. Ik zelf ben fotograaf en loop dus geregeld een rondje over het veld en krijg hierdoor heel veel dingen mee. Het is alleen maar geschreeuw wat ze op het veld niet goed doen. Gaat het even minder zakt ook de sfeer van O helemaal weg. Gaat het goed, gaan ze verdomme MVV is kut zingen… Beetje jammer, steun je club in goede en slechte tijden. Kijk eerst eens naar jezelf en daarna naar anderen. Wat interesseert het wat MVV doet.

   Wij moeten eens ophouden met alles van de negatieve kant te bekijken maar de goede punten eruit halen. Alleen hiermee kunnen we het gedrag van de medesupporters veranderen en alleen hiermee kunnen we de Koel weer vol krijgen. Zolang deze negativiteit rondom onze club blijft hangen kunnen de mensen bij VVV zoveel leuke dingen bedenken maar die hebben 0 impact.

   Dus mijn oproep is steun de club, steun het team en zing GVD eens 90 minuten lang. Zorg dat we een front vormen en eens ophouden met allemaal dat gezeik.

   1. Goodie

    Je hebt helemaal gelijk Lincoln. Ik mis fanatisme op de tribunes. De toeschouwers aantallen zijn ruk, zowel uit als thuis. Tip voor VVV/ De Fanclub: Maak die busreizen is aantrekkelijker. Er is weinig sfeer tijdens de busreizen. En over de sfeer op de tribunes ben ik het ook eens. Zolang het pro VVV is doe ik mee. Maar ik pas voor liedjes over het kampioenschap en andere clubs waar we niet tegen spelen.

 8. Meuske

  Natuurlijk teleurgesteld maar om nu gelijk weer alles en iedereen af te gaan branden gaat mij wel te ver!! Wij zijn VVV en kunnen een wedstrijd verliezen of zoals gisteren gelijk spelen anders zaten wij niet in de Koel maar in Barcelona. Zoals gezegd steun de jongens gewoon en maak hier geen drama van want denk je nou echt dat hun vandaag met een fijn gevoel wakker worden? Nee natuurlijk niet en ook Steijn heeft slecht geslapen neem dat maar van mij aan. Eredivisie is af en toe ook niet om aan te gluren laten we eerlijk zijn. Heb nog steeds vertrouwen dat het goed komt dus bij mij is het glas half vol!!! Forza VVV

  1. Ievel Knievel

   Helemaal mee eens Lincoln.

   Dat is volgens mij toch echt in de jaren negentig een beetje begonnen. Toen is VVV te veel van die zeiksupporters gaan aantrekken. “Alles is kut” roepen, maar zelf ook maar geen vinger uitsteken om ook maar iets in zichzelf te vinden om wellicht iets te kunnen verbeteren, zoals je ploeg aanmoedigen en blijven applaudisseren. Van die mensen die eerder naar huis gingen, omdat ze anders in de file kwamen te staan met de auto, ipv tot de 93e minuut in het stadion blijven. VVV is te lang vast blijven houden aan dit soort supporters. Deze kun je missen als kiespijn.

   Voorbeeldje. Leicester City komt in hun laatste wedstrijd erg goed weg, door op het laatste nippertje de gelijkmaker binnen te tikken. Het thuispubliek staat op de banken en er wordt geapplaudiseert alsof men de Champions League heeft gewonnen, terwijl Liecester erg teleurstellend heeft gespeeld in ene thuiswedstrijd nota bene. Dat is supporterern.

   Komt natuurlijk ook gewoon door de sfeer die vanuit beleidsmakers binnen de club zelf veroorzaakt is. Alles wat in de jaren tachtig was opgebouwd is door knulligheid en onhandigheid eind jaren tachtig om zeep geholpen, zelfde geldt na de promoties in de jaren negentig, zoveel onkunde. Dat is funest voor de sfeer.

   Ook binnen ons huiidge bestuur zie je dat. Het ging toen het goed ging alleen om het geld en het stadion, niet om het spel en de supporters. Dat kweet negativiteit, want de supoporters die je eigenlijk zich aan je club zou willen zien binden haken massaal af. Nu ineens, nu de clu aan het doodbloeden is op financieel gebied en qua aanhang, worden de supporters ineens belangrijk gemaakt. Dat riepen ik en vele anderen al in ’11, dat dit de keuze van richting in het beleid had moeten zijn.

   VVV moet een regio club worden. Mensen in d e regio vinden Venlo geen fijne stad. Waarom niet, omdat alles wat er goed aan is, en er is zoveel goed aan Venlo, door zijn eigen beleidsmakers en bevolking om zeep wordt geholpen. Het zijn de mensen die de stad maken. Mensen in de regio, tussen Boxmeer en Reuver en Tussen Deurne en de grens vinden Venlonaren enorm arrogant en een beetje misselijmakend. Wil je een regioclub worden, zul je iets aan die mentaliteit moeten gaan doen. Dan zullen de toeschowuersaantallen ook veel hoger gaan worden, want zeg nou zelf, VVV moet als enigeclub in deze rgeio met gemak tienduizend toeschouwers kunnen trekken en in de eredivisie gewoon vijftienduizend.

   Wil je als VVV iets, dan moet het anders en dan moet het radicaal anders. Het lijkt me goed als de huidige beleidsmakers plaats gaan maken voor een nieuwe frisse wind, die in de eerste plaats aan de gang gaan met de identiteit en de uitstraling van de club, om zodoende een hele nieuwe supportersschare aan te trekken. een minder negatieve en een minder pessimistische.

   Hoe doe je dat?

   Laat het Avé VVV weer terugkeren in de Koel en het Zutjes aan. Bonanza en daar boven op de Berg.

   Speel in op retro, op alles wat goed was vroeger, vertaal dat naar het nu. Wordt weer de club van Winnietoe. Wordt cool.
   Haal als adviseurs mensen binnen die van de voetbalromantiek zijn: zoek binding met merken als COPA, bladen en tijdschriften als Santos en de Staantribune. Probeer als club wat meer against modern football te zijn, ipv er zo erg in mee te willen gaan. Wij als VVV gaan die strijd niet winnen namelijk. Trek echte voetbaldieren aan in je organisatie die voetbal ademen, die voetbal eten en voetbal dromen. Die daar in den lande om bekend staan. Identificieer je met cult commentator Hugo Walker die, als bekend, graag in Venlo kwam. Trek Duitse cult-voetbal-helden aan in je organsiatie. Fuseer misschien met KFC Uerdingen, want die gaan echt slecht en bouw aan een grensnoverschijdende cultclub.

   Haal mensen binnen die gevoel hebben voor wat cool is. Zoveel film- en reclametalent in Venlo, betrek die mensen bij de club. Regisseurs als Taihuttu, Pieter Kuipers, Rob Lücker, bedrijfjes als Opslaan als.

   Draai lekkere Engelse football-muziek in het stadion.

   Zomaar wat ideetjes. Zo kan ik nog wel even door gaan.

   Het gaat over ideeën, over liefde, over passie, niet zozeer over geld. Neem dan maar Sankt Pauli als voorbeeld.

   Als je mensen wil terugwinnen, doe dan wat voor de mensen. Zoek samenwerking met een bedrijf als de uitgaansbus en laat “gratis” bussen rijden vanuit Maasbree, Baarlo, Reuver, Belferd, Horst, Grubbenvorst. Arcen en Velden en wellicht ook Strealen en Kaldenkirchen, om mensen naar het stadion te brengen. Zoek een heaterberdijf als sponsor om het wat warmer en behaachlijker te maken op de tribunes. Wacht niet tot ze naar jou komen, maar zoek ze zelf op, agressief bijna.

   VVV heeft heel wat goed te maken. Betaal busreizen bij belangrijke uitwedstrijden. VVV moet standaard ene mannetyje of hondervijftig mee hebben in uitwedstrijden.

   1. Luis Erique

    Hier zitten een aantal prima ideeën tussen

    Vooral een samenwerking aangaan met een bedrijf, zodat je op koude dagen toch wat aan het comfort kunt doen, en een samenwerking om bussen te laten rijden naar de Koel juich ik toe.

   2. Inderdaad staan logische en goede ideen tussen die ook nog eens haalbaar zijn. Meer dan prima reactie waar ik me zeker in kan vinden, het is eigenlijk hoe ik er ook over denk.

   3. Gerardus

    Top reactie! Hier kan VVV en Venlonaren zelf eventueel wat mee. Als ik de laatste supportersavond mag geloven wil VVV een echte cultclub worden, zoals ,jezelf al noemt , Sknt Pauli. Ik ben het volledig met je eens. Als je nog meerdere ideeën hebt horen we die graag en zou je eventueel een mail kunnen sturen naar Venlonaren zelf. Ik ben het echt volledig met je eens en hoop ook dat dit waar gemaakt kan worden.

 9. Jungske

  Dit was zo’n wedstrijd die we nog vele zullen gaan spelen. Er is geen team dat hierheen komt of zelfs als ze thuis spelen die aanvallend gaan spelen. Parkeren twee bussen voor de 16 meter en laat vvv het oplossen. Dit zal de ene keer makkelijker gaan dan de andere keer. Je hebt dan een hoog baltempo nodig en dat ontbrak gisteren in mijn ogen. Ook was het met momenten erg slordig, vooral in de eindpass. Al met al was het niet goed genoeg voor de winst, maar je kan het ook positief zien, we hebben niet verloren.

 10. jason

  Als ik dit verslag lees dan lijkt het net of vvv kans op kans krijgt echter dat was helemaal niet zo. Het waren vooral halve kansen. Mijn kritiek is dat deze trainer maar wat lijkt aan te klooien met voornamelijk de voorhoede. Trainer ga eens gewoon logische dingen doen en gooi die trainerscursus eens overboord. Resida is vvv zijn enigste creatieve speler en zit op de bank ?? Waarom wat heeft hij fout gedaan bij deze trainer ? gewoon een rechtsbenige speler (resida) op rechtsbuiten en dan maar slegers op linksbuiten want die kan nog wel wat met zijn linkerbeen dit integenstelling tot hunte die stijfrechts is. Seuntjes gaat hierdoor wat meer ballen krijgen en ongetwijfeld ook weer scoren. Nu staat van crooy rechtsbuiten en dat is hij gewoon niet. Wanneer kan dit grote talent wat iedereen behalve ik van hem vind eens een wedstrijd gaan beslissen want dat mag je wel eens verwachten toch.. Verder uit ik mijn kritiek hier en niet in het stadion daar zal ik altijd de spelers die spelen blijven steunen.

  Lang leve De Koel

  1. Gerardus

   Ben het deels met je eens. Het verslag is misschien te rooskleurig en sommige kansen waren ook echt halve kansen. Neem het schot van Jansen en van Crooij. Dit waren niet echt doelpoging en niet echt gevaarlijk. Zal het in het vervolg wat duidelijker proberen te omschrijven! Wat Resida betreft snap ik Steijn wel redelijk. Hij werkt zoals bekend toe naar een vast team en Resida was afgelopen seizoen slecht en komt nu weer goed in vorm. Hunte heeft meer krediet gehad vanwege zijn belangrijke aandeel in een aantal overwinningen in het begin van het seizoen. Ik denk eerlijk gezegd dat Resida de komende wedstrijden zijn plaats gaat innemen. Zie verder liever van Crooij aan de zijkant dan Sleegers want die bakt er ook niet veel van en daarnaast in van Crooij veel feller. Hij is ook niet mijn favoriete speler maar hij doet het de laatste tijd wel goed. Verder ben ik het wel met je eens!

   Forza VVV!

 11. sultana

  Geen paniek we staan nog steeds bovenaan, helaas gebeuren dit soort dingen in een seizoen! Ben het wel met Ruivercity eens dat Steijn tactisch niet slim was gisteren door Seuntjens op het middenveld te zetten, een zeer zeer domme zet. Hopelijk blijft het bij deze ene keer, volgende week 3 punten in Emmen!

  Forza VVV

 12. OooLGooO

  Leve knievel, lincoln…
  Ik observeer hier nu al enkele maanden de site en lees de weerstand van de mensen die hier reacties plaatsen. Deze reacties zijn allemaal frustraties wat meer uit onmacht en onbegrip komt.
  Zoals leve knievel beschrijft komt dit grotendeels over hoe er de laatste jaren als bestuur met vvv en zijn supporters is omgegaan. Een ding vind onze bestuurder het belangrijkstse en dat is zijn eigen status.
  Met de voorbeelden die leve knievel beschrijft kan ik me helemaal inleven. Zelf had ik ook al een aantal ideeen ingedachten.

  Misschien een interessante op met een aantal geintresseerde hier werkelijk werk van te maken, op papier zetten, toe te treden naar de mensen binnen vvv en in de praktijk gaan uitvoeren!!

  Is ben bereid me aan te sluiten, wie volgt?✋

  Positiviteit is meer aandacht is meer sponsoring is meer mogelijkheden is meer supporters is meer inkomsten is betere spelers is betere resultaten is stabiele eredivisie club!

  Maar dan moet er nog veel gebeuren …

  1. Dat is ook onmacht en frustratie maar ook voor ons is het frustrerend. We willen allemaal zoveel maar tot nu toe komt er weinig tot niets uit. Lijkt me leuk en goed om eens samen te gaan zitten.

   Al is dit al eens gedaan en werd het de socioclub waar ik niet zo heel tevreden over ben. Daarom heb ik mijn naam er ook niet aan verbonden. Ik hoop op meer en beter. Maar praten kan altijd. Stuur me maar een mailtje naar daniel@venlonaren.net dan kunnen we even verder babbelen.

 13. Goodie

  Onnodig punten verlies, jammer. We hadden 4 punten los kunnen staan, maar goed, het is allemaal niet zo erg als hier geschetst wordt, alle concurrenten op Nac na hebben ook puntverlies geleden.

  Maar zoals gewoonlijk, we verliezen en de reacties stromen binnen…

 14. marcel

  dure punten verloren, maar het blijft voetbal. als je vantevoren alles weet is er ook geen ene reet aan. onder de streep mag je wel verwachten dat met 70 minuten tegen 10 man er in elk geval gewonnen wordt. daar zal voornamelijk de grootste teleurstelling in zitten. Het rare in deze competitie: je loopt er ook nog een punt mee uit. had, zoals al eerder vermeld gehoopt op 9 punten uit de 3 thuiswedstrijden, daar had je namelijk volgens mij voor de winterstop prima zaken mee gedaan, (want ja, iedereen laat punten liggen). enige waar ik me in kan vinden is dat VVV slecht om is gegaan met de man meer situatie. het spel had veel breder opgezet moeten worden. ruimtes groot maken en de vrije man op de zijkanten blijven zoeken. op en neer laten rennen tot de gaatjes ontstaan. Met het inbrengen van Resida, werd het veld in elk geval weer breed gehouden, niet zo’n goede invalbeurt als afgelopen maandag, en (aan het aantal overtredingen wat ie maakte), wellicht wat frustratie bij hem?

  Veranderen doen we er in elk geval niets meer aan. maar toch een puntje uitgelopen, op naar volgende week

 15. Ben

  Alle mensen die op deze zich minder of vaker laten zien, zijn fans van ons aller VVV. Als iemand hier wat negatief schrijft, dan is het zij visie van het gebeuren. Of die visie klopt met de werkelijkheid? Wat doet het er toe? Iedereen kan hier zijn ei kwijt, elk VVV supporter. Dat we het niet allemaal.met elkaar eens zijn? Jammer dan, meer niet. FORZA VVV!

 16. Boris

  Het is december en we staan gewoon bovenaan. Dit is het eerste dat gewaardeerd moet worden, want dit is een geweldige prestatie. Dat er uitglijders bijzitten zoals afgelopen vrijdag, moeten we als kleine club accepteren. Ik heb geen moeite met een analyse van de wedstrijd die negatief is, want dat is subjectief. Het afbranden van spelers en organisatie irriteert bij wel. Helaas denk ik dat je dit in het verlengde moet zien met de sfeer in het stadion en heeft puur te maken met de mentatliteit van van de venlonaar die niet graag uit z’n comfortzone komt en graag in de grijze massa vertoeft. Niemand die eens een tribune op sleeptouw neemt , niemand die het team steunt als het moelijk gaat. Nee, wij gaan dan zeiken, Want dat is makkelijk en wordt snel goedgekeurd door omstanders. Opstaan en je club vooruitschreeuwen is gewoon een kwestie van durven en niet bang zijn om aangekeken te worden. Op de Z-tribune zie je dat mensen elkaar aanstaren als “sta op als…” wordt ingezet. Ze willen wel, maar durven niet. Sta toch gewoon op en denk niet te veel na over wat je buurman ervan vindt!!!.
  De sfeer in het sadtion ligt dus niet aan de negatieve gevoelens richting de club, maar is pure psychologie. Wellicht dat vaste aanjagers op de tribunes iets kunnen bijdragen.

  1. Koelie

   Er moet meer bier gedronken worden. 😉
   Trouwens nu we weer de muziek kunnen horen, dankzij de nieuwe boxen die wel het zicht ontnemen, blijkt maar weer wat een bagger playlist er wordt gedraaid. Misschien een idee om net als bij andere clubs met verzoeknummers te gaan werken. Voor elke thuiswedstrijd kun je stemmen op platen die dan voor de wedstrijd en in de rust worden gedraaid. De clubnummers voor de aftrap blijven altijd gelijk.

   1. We hebben dit twee keer gedaan om een top 10 te maken de afgelopen seizoenen. Mensen konden via onze Facebook pagina nummers doorgeven. Nummers die vaker gekozen worden werden op de lijst gezet.. Deze playlist is dan ook gedraaid. De tweede keer was de lijst wat minder en dus niet gedraaid. Er werd alleen maar gestemd op Juichen in de Koel en ja daar moet je van houden.

    Het is gewoon heel lastig, we zitten met 4.000 mensen in de Koel. De ene vindt Hardcore geweldig de ander Metal, de ene top40 muziek de ander juist jaren 70 klassiekers. Ik wil het best weer voorstellen dat we een lijst maken en of we wekelijks een aantal nummers aan kunnen dragen mocht hier animo voor zijn kan ik dit zeker bespreekbaar maken bij VVV, of ze er iets mee doen is de tweede vraag. Maar ik geloof dat dat de minste moeite is.

Leave a Reply