VVV-Venlo

VVV-Venlo verliest eerste wedstrijd onder Luhukay van PEC Zwolle met 2-1

Met voor de eerste keer Jos Luhukay op de bank begon VVV-Venlo zondagmiddag om 12:15 uur aan competitiewedstrijd nummer 27. In het MAC3Park was PEC Zwolle de tegenstander.

Luhukay begon in Zwolle met een ander strijdplan dan in de voorgaande wedstrijden. De nieuwe oefenmeester wilde meer zekerheid inbouwen en koos daarom voor een 5-3-2 formatie. Kum, Da Graca en Gelmi waren de drie centrale verdedigers, met Pachonik en Guwara ernaast als opkomende backs. Het middenveld was ongewijzigd en voorin moest Hunte de goals van Giakoumakis gaan voorbereiden.

VVV mocht aftrappen en na 11 seconden kregen de Venlonaren al een vrije trap op een kansrijke positie na een overtreding op Giakoumakis. Het was Van Crooij die met een goed schot bijna de vroege Venlose openingstreffer liet aantekenen, maar de vingertoppen van PEC-doelman Mous en de lat voorkwamen dat. Ook kans nummer twee was voor de geelzwarten en wéér was het Van Crooij. Giakoumakis kopte een lange bal van Kirschbaum goed door en met een slim tikje van Van Crooij zelf verschafte hij zich zichzelf vrije doortocht richting Mous. De oud-speler van PEC Zwolle had echter net teveel tijd nodig waardoor Kersten het schot nog kon blokken. De corner die volgde leverde niks op. Zo waren de bezoekers in de openingsfase absoluut de gevaarlijkste ploeg, maar stond er na een kwartier spelen nog altijd 0-0 op het scorebord.

Op precies een kwart van de wedstrijd was ook PEC Zwolle voor het eerst dichtbij een doelpunt. Misidjan kwam goed naar binnen en zocht met een geplaatst schot de lange hoek. De stuit in het schot was verraderlijk, waardoor Kirschbaum maar het zekere voor het onzekere nam en er een hoekschop van maakte. Maar de grootste kan van de wedstrijd tot nu toe was aan de andere kant van het veld en kwam op naam van Giakoumakis. Een goedlopende aanval kwam uiteindelijk via Post bij Pachonik. In het strafschop gebied liep Giakoumakis zich goed vrij en na een perfecte voorzet van Pachonik hoefde de Griek de bal alleen nog maar in het doel te koppen. De bal moest dan als vanzelfsprekend wel op doel gaan en juist dat lukte niet. Een zeldzame misser van de topscorer van de Eredivisie.

Met nog zo’n tien minuten tot de rust kwam PEC weer eens voor het doel van Kirschbaum. Het was bijna een identieke situatie als de voorgaande kans van de gastheren. Weer was het Misidjan die naar binnenkwam en de lange hoek zocht, maar weer hield Kirschbaum zijn doel schoon. De daaropvolgende hoekschop werd verdedigd door Da Graca. De bal kwam hierbij weliswaar tegen de arm van de Zweed, maar dat was natuurlijk niet genoeg voor een penalty. De laatste mogelijkheden voor de theepauze waren allebei voor de opkomende backs van VVV. Eerst was het Guwara die onverwachts naar binnen kapte. Hij kreeg daarmee een zeer goede schietkans, maar het schot met zijn mindere rechterbeen liet te wensen over. Vervolgens werd een vrije trap van Van Crooij snel genomen. Pachonik kon de bal goed meenemen en haalde hard uit. Helaas recht in de handen van Mous. Zo zochten beide ploegen met precies dezelfde tussenstand de rust op als waarmee ze aan de wedstrijd waren begonnen. Het balbezit was voor PEC, en doordat de Venlose defensie als een huis stond, werden de Blauwvingers alleen met afstandsschoten gevaarlijk. VVV daarentegen kreeg wel een aantal zeer goede mogelijkheden, maar de Venlonaren hadden het vizier nog niet op scherp staan. Er was wel degelijk iets te halen in Zwolle, maar dan moest er natuurlijk wel gescoord worden. Hopelijk in de tweede helft dan maar.

De beginfase van de tweede helft was voor PEC Zwolle. Maar net als in het eerste bedrijf kwam de thuisploeg niet verder dan afstandsschoten. Slechts één keer was er vrije doorgang voor invaller Pherai. De huurling van Borussia Dortmund glipte langs enkele verdedigers en kwam oog in oog met Kirschbaum te staan, maar op het moment dat hij wilde schieten, kwam Gelmi er nog nét tussen. Een serieuze waarschuwing voor de Venlonaren. Luhukay besloot niet veel later dan ook te gaan wisselen. Hunte werd naar de kant gehaald en zijn vervanger was Tassos Donis.

Waar het eigenlijk de gehele tweede helft al op af ging, werd in minuut 66 werkelijkheid. De voorzet van Misidjan kwam via de kluts bij Tedic. De Serviër kopte de bal behendig over Kirschbaum en op de lijn kon Da Graca ook geen redding meer brengen. Ongelofelijk knullig tegendoelpunt. Maar de Venlonaren waren niet van slag. Nog geen drie minuten later was de stand namelijk alweer gelijk getrokken. De hoekschop van Van Crooij werd hard ingekopt door Post, maar Mous kon knap keren. In de scrimmage die volgde kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Gelmi die de bal verwoestend hard tegen de touwen schoot. Een snelle gelijkmaker dus en nog tijd zat voor misschien wel meer.

De gelijkmaker deed de Venlonaren, hoe gek het ook klinkt, geen goed. Gevaarlijke kopballen van Kersten en Tedic leverde dankzij de paal en Kirschbaum geen doelpunt op. Tussendoor zat het ook niet mee bij onze aanvoerder. Post greep namelijk naar zijn hamstring en moest het veld verlaten. Voor hem in de plaats kwam Essanoussi. Even daarna zat dan ook echt alles tegen voor VVV. Pherai snelde voorbij Kum en met een uiterste krachtsinspanning probeerde Kum nog te verdedigen maar hierbij raakte hij het been van Misidjan. In het zestienmetergebied. Scheidsrechter Oostrom wuifde het voorval in eerste instantie nog weg, maar na interventie van de VAR wees hij toch naar de stip. Een typisch Kummetje zullen we maar zeggen. Lam benutte de strafschop en zette PEC dus voor de tweede keer op voorsprong.

In een poging nog iets te forceren bracht Luhukay Arias nog binnen de lijnen. De resterende minuten leverden echter geen kans meer op voor de Venlonaren en dus mondde de eerste wedstrijd van VVV onder Luhukay uit op een 2-1 nederlaag.

Wat een deceptie. Het vertoonde spel en de strijdlust was beduidend beter dan de voorgaande weken, maar het resultaat is toch weer hetzelfde. De vijfmans verdediging werkte aanvankelijk uitstekend, alleen in aanvallend opzicht konden er weinig potten gebroken worden. Het wordt hoog tijd dat de lappenmand leegloopt en de creatieve middenvelders terugkomen. Dat was namelijk een van de punten waar het vandaag aan ontbrak.

Enfin, de nederlaag is een feit en we moeten door. Nog zeven wedstrijden om handhaving te realiseren. Te beginnen met een thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Gelukkig hebben de mannen van Luhukay wel een week extra de tijd om zich daarop voor te bereiden in verband met interlandvoetbal. FORZA VVV!

PEC Zwolle-VVV-Venlo 2-1 (0-0)

Scoreverloop:

’66 Tedic 1-0

’69 Gelmi 1-1

’79 Lam (pen) 2-1

Opstelling PEC Zwolle: Mous, Van Polen, Lam, Kersten, Paal, Reijnders (Van Duinen ’63), Saymak (Clement ’63), Huiberts, Misidjan (Misidjan ’87), Buitink (Tedic ’46), Manuel (Pherai ’20)

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik, Kum (Arias ’81), Da Graca, Gelmi, Guwara, Post (Essanoussi ’74), Janssen, Van Crooij, Giakoumakis, Hunte (A. Donis)

60 Responses

 1. FC VVV03

  Door alle blessures speelt dit VVV gewoon zonder middenvelders. Post kan alleen maar zagen en hard werken. Hunte zeg ik niets meer over en Janssen zou bij elke KKD club in de top 6 op de bank zitten. Fijne Zondag.

 2. Real VVV

  Heeft er iemand hier nog de verwachting dat het goed kan aflopen dit seizoen? De concurrenten spelen veel beter en pakken punten.
  VVV heeft natuurlijk veel pech met blessures. De laatste 1-2 maanden zitten er continu 3-4 basisspelers in de ziekenboeg en dat is bij de concurrentie niet het geval. Maar goed, al zouden we een fitte selectie hebben, wat zijn de aanknopingspunten? We krijgen gegarandeerd elke wedstrijd min. 2 goals tegen en creëren nauwelijks iets. Tegen wie moeten er nog punten gepakt gaan worden als het al niet lukt tegen Sparta, Fortuna en PEC in mindere vorm.

  Het is het lot van VVV om tussen eredivisie en kkd te pendelen, maar het is toch altijd weer klote als het weer eens zo ver is.

  1. mats

   Ik wil de lichtpuntjes zien….en die zijn er ook, maar met zoveel pech continu ook, blessures etc….zie ik het eigenlijk niet meer zitten.

   Het voetbal is ook al 4 jaar zwaar kut, ik ben inmiddels wel murw ….misschien valt er in de KKD weer eens wat te juichen.

 3. beek

  De hoogst mogelijke plaats voor ons is de 16de.
  Maar dan moeten we wel wat geluk hebben.
  Kum vind ik niet slecht spelen. De penalty was pech.
  Pachonic wordt weer wat beter maar Guevara slechter.
  De corners van Vito zijn ook niet allemaal even goed.
  Kirschbaum is echt top!
  Arias en Hunte in geen geval nog opstellen!

  1. De Koel

   Kum heeft al zoveel penalties veroorzaakt en rode kaarten gepakt dit seizoen, dat kun je echt geen pech meer noemen. Dat begon al tijdens de voorbereiding op het seizoen. En wat heb je eraan als hij goed speelt, maar iedere wedstrijd een cruciale fout maakt, waardoor je steeds nul punten hebt? En verder is dit gewoon een KKD team qua niveau, op een paar spelers na. En die zijn bijna allemaal geblesseerd. Het is nu hopen dat we Emmen en ADO onder ons weten te houden en dat Donis en Machach op tijd fit zijn voor de nacompetitie.

 4. Ievel Knievel

  De laatste 3 wedstrijden, daar word ik ook lichtelijk sad van, maar het doemdenken dat al begon na AZ, slaat ook werkelijk nergens op.

  Bij ons zit het echt gewoon op cruciale momenten tegen de laatste weken, eigen goal, penalty’s, buitenspelgoal die goedgekeurd wordt. En ja, dat laat VVV ook gebeuren. Aan de psyche moet gewerkt worden. Geluk kan je ook in eigen hand nemen. Zie januari.

  Ik wil nog niet eens bedenken hoeveel wedstrijden en punten Swinkels en Kum ons gekost hebben dit seizoen (en hoeveel doelpunten tegen), echt niet normaal. De hele eventuele degradatie en nacompetitieplek is voor een erg groot deel aan hun verkeerde posities te danken. daar zijn zij ook niet helemaal zelf verantwoordelijk voor, maar de technische staf ook. En dat met een erg goede keeper en redelijke collega verdedigers. Je weet meteen waar het zwakke punt ligt. Overigens is ons middenveld natuurlijk niet dynamisch genoeg.

  Ik had trouwens een voorzetje gegeven qua opstelling verdedigers en middenveld. Daar had je ook met blessures nog wel beetje omheen kunnen werken. Hoop dat de technische staf toch voor die optie gaat over 2 weken.

  Maar: welke opties had Jos nu echt vandaag? Schmitz wellicht? Geen idee wat daarmee gebeurd is, maar die is sowieso niet wedstrijdfit momenteel en misschien speelt er wel iets anders bij deze speler. John op links? Had je kunnen doen. Roemer op rechts? Had je kunnen doen. Maar of dit het verschil had gemaakt.

  En ik blijf erbij, sinds Linthorst weg is (en de wedstrijden en punten en spelbeeld bewijzen het) is VVV echt ingestort. Balans weg. Ook al was ook Linthorst in slechte doen.

  Tegelijkertijd wordt je eigenlijk ook niet weggetikt de laatste 3 wedstrijden en kom je de laatste 2 wedstrijden wel terug met een goal.

  Dat al die andere ploegen de laatste paar weken gewoon dikke mazzel hebben wordt even over het hoofd gezien. Volgens mij werd Willem II laatst nog compleet weggetikt door FC Utrecht. Met 6-0 maar liefst. Hebben ze daar de kopjes laten hangen? Nee! Hebben ze zich daar snel herpakt? Ja; en met minder zeik dan hier heb ik het idee.

  Je had, even los van het resultaat van de laatste 3 wedstrijden, hoe dan ook voor iedere wedstrijd moeten strijden in deze periode als VVV zijnde. Op de plekken 14, 15 en 16 horen we gewoon thuis inmiddels namelijk.

  15e is helaas denk ik het hoogst haalbare geworden; maar nog steeds de moeite waard om voor te strijden. Je hoeft maar simpelweg meet punten te pakken dan Willem 2 en RKC en PEC. Hetgeen gewoon mogelijk zou moeten zijn, gelet op hun programma’s. Hopelijk gaat ADO wel gewoon volgen de verwachting eraf vandaag en Emmen moet 7 punten pakken in 7 wedstrijden om ons in te halen. Iets dat ze dit seizoen nog niet echt gelukt is.

  In ieder geval hebben we het in de laatste wedstrijd sowieso in eigen hand, net als tegen Sparta en RKC.

  We moeten hier echt niet meegaan in het doemdenken en de spelers al helemaal niet. Je koopt dar echt werkelijk helemaal niets voor. Zeker nu er gewoon nog opties open liggen.

  Hopelijk weet de medische staf wat wonderen te verrichten en wordt en er echt bikkelhard getraind de komende weken. Te beginnen vanaf morgen. Ik hoop dat er vandaag al wat gebeurd qua nabespreken Misschien nu al een uitloop bosloop of iets dergelijks. VVV moet namelijk topfit en topscherp zijn de komende weken. Zeker in de kopjes. Ook realiseren dat VVV vandaag punten tegen zichzelf heeft laten liggen. Het was niet per sé de tegenstander.

  Overigens valt Jos tot nu toe nog weinig te verwijten.

  De heiligverklaring van Valkx, die begint me wel mateloos te irriteren eigenlijk. Wie bemoeit zich kennelijk al het hele seizoen met de opstelling> juist ja. Wie heeft eigenlijk Hunte en Arias en nog wat mindere goden gehaald? Wie heeft Maaskant eigenlijk gehaald? Sowieso het begin van alle ellende eigenlijk, waardoor we achter de feiten aan zijn gaan lopen en waardoor we onnodig salaris aan meerdere trainers tegelijk moesten gaan betalen. Ook heeft zo’n beslissing enorm veel goodwill onder de supporters gekost.

  En nee, Valkx hoeft zeker niet weg van mij, want zonder Valkx hadden we helemaal geen selectie gehad. Echter moet Valkx ook kort en scherp gehouden door een directie. En ik roep het al een seizoen of 5.: als er iets anders moet bij VVV dan is het wel een wisseling op directieniveau. Bogers regeert te laat en te laconiek. Dankjewel voor bewezen diensten, maar heeft net het topsport gedeelte mijn inziens (en ik bekijk het van een afstand) niet in de vingers (denk ik). Je kan ook kalm en toch scherp zijn, bevlogen en vriendelijk en familair.

  Het is te prijzen dat VVV doorgaans een rustig familieclubje zonder al te veel gezeik en onvriendelijkheden is, maar er moet echt nu hard spel gespeeld gaan worden.

  VVV is iedere keer veel te laat met ingrijpen en hobbelt achter de feiten aan. Ik en sommige anderen hebben al in november voor inwisselen van HdK voor JL gepleit, op een menselijke manier. Als je dat toen had gedaan had alles er wellicht heel anders uitgezien.

  Je bent misschien wel eens veel te laat geweest en dat is zonde.

  1. DeOtjes

   Misschien de docu van Valkx nog eens terugkijken. Wij halen spelers met een kras(je) die binnen een budget passen. Dat niet iedereen slaagt kan tal van redenen hebben. Met een vollere beurs winkelt het makkelijker.

   Pacho, Donis, Giakomakis, de Graca, Machach zijn goed genoeg. John begon sterk maar is ver teruggevallen waardoor Hunte, die enkel voor de breedte is gehaald (ook weer betaalbaar) nu te vaak mag/moet starten.
   Hupperts en Swinkels hebben het niet meer. En Kum maakt teveel fouten. Daarin zit ook een deel pech en een deel de verantwoordelijkheid van spelers zelf in. Dat kan Stan niet volledig aangerekend worden.

   Bogers is iemand die op de achtergrond werkt. Ik heb er verder geen mening over. Persoonlijk vind ik dat VVV het behoorlijk doet op financieel gebied. Qua resultaten kan het natuurlijk beter maar nogmaals. De beurs is maar klein.

   Achteraf lullen kan iedereen. Na januari hadden velen toch de hoop / het idee dat het dit seizoen wel goed zou komen. Dan kun je nu wel makkelijk zeggen ik heb in november al geroepen dat … Als VVV alles wat geroepen werd hier had opgevolgd hadden we geen VVV meer gehad.

   Kortom. Een redelijk verhaal hierboven gebaseerd op een heleboel onderbuikgevoel / onvrede. Prima. Maar ik ben het er niet mee eens.

 5. FC VVV03

  En die Bogers krijgt een eigen docu op espn. Al zou het me niets verbazen als hij daar zelf op een slimme manier om gevraagd heeft. Ken die hele man niet, maar iets zegt me altijd dat die maar al te graag voor een camera staat.

   1. Ievel Knievel

    Helemaal niet triest. Op bestuurlijk niveau is er best wat te winnen bij VVV, en zeker ook op directie niveau. Prima dat men bij VVV pas in paniek raakt als het bier op, maar iets minder laconiek mag soms wel. Niet iedereen die Berden binnen heeft gebracht heeft een meerwaarde, ondanks respect voor Berden.

    Een businessclub runnen (lukt vrij aardig) is toch wel net iets anders als een voetbalclub runnen.

    Wil ook niet zeggen dat Bogers weg moet, nogmaals, dat runnen van het sposnordeel gaat aardig, maar er is op sommige andere punten echt nog wel winst te behalen. Kan dus ook betekenen iemand naast Bogers erbij. Dan wel het salaris delen (beiden part time), want laten we niet onnodig investeren in alleen maar staf- en directieleden. De spelers zijn al duur zat.

    Een frisse wind eens in de 5 jaar kan trouwens ook echt geen kwaad hoor.

   2. Venlooow

    Poeh he. Wat zijn de mensen weer negatief hier zeg.
    Ik ben de laatste tijd zelf ook wel negatief geweest maar watbik vandaag zag was toch weer beter dan de afgelopen tijd.
    Er stond weer een organisatie op het veld. Helaas dat Kum weer zoals de meeste wedstrijden weer onhandig in de fout gaat.
    Nu hebben we even 2 weken en hopelijk is Machach en misschien een paar andere er weer bij. En je mag niet direct wonderen verwachten in die paar dagen van Luhukay maar ik heb er nog wel vertrouwen in.

   3. Zeker wete

    Inderdaad Venlooow, Ik heb een fel VVV gezien dat strijdbaar was en door inzet de beste kansen kreeg. PEC had veel mazzel dat die 1-0 viel. Wel vreemd om te zien dat de meest simpele passes misgaan. Daar zie je toch aan dat er weinig zelfvertrouwen is. We moeten nu absoluut niet wanhopen. De strijd is nog lang niet gestreden en dit VVV kan de strijd met de onderste ploegen heel goed aan. Nu 2 weken herstel en werken aan nieuwe elan. Daar hebben ze de steun van ons bij nodig! HUP VVV

  1. Grad

   Als je ‘die man’ helemaal niet kent, maar je denkt dat hij zich zou aanbieden bij de media, dan vraag ik me af hoe serieus we je moeten nemen, of ben je maar wat aan het roeptoeteren.

 6. Muse2602

  We mochten niets zeggen over de verliezen tegen het ‘linkerrijtje’. De wedstrijden hiervoor waren ‘de schade beperken’ en de punten gaan pakken tegen ‘het rechterrijtje’. Nu 3 wedstrijden later heb je 0 punten en sta je op plek 16….

  Hopelijk kan Jos de aankomende twee weken gaan bouwen…

 7. mats

  Als we via de nacomp erin blijven is het een godswonder. En het kan, want dit team is gewoon linkerrijtje KKD niveau ….

  Maar wat mij betreft houden we Kirschbaum en Da Graca en de rest, …haije en bedankt!

   1. DeOtjes

    Pachonik, C Donis zijn meer dan goed
    Giakomakis maar die blijft niet
    Post. al speelt die de afgelopen tijd minder. Gisteren was hij wat beter.

   2. mats

    Pacho is geen schim meer van zijn eerste seizoen. Kan liggen aan het feit dat hij ook steeds minder vertrouwen heeft, …maar oké omdat je niet 9 man kunt vervangen tegelijkertijd mag hij voorlopig blijven.

    Post is een held natuurlijk. Ik vind ik dat hij te weinig aanvallend vermogen heeft. Dat hoeft ook niet, maar dan moet VVV echt twee meer aanvallend ingestelde middenvelders erbij hebben.

    Christos heeft mij wat dat betreft nog niet overtuigd en Machach is veel te grillig…..die was op zijn best als hangende rechts….
    Dus die kun je hoogstens houden als 2e garnituur op de bank.

    Vito heeft te weinig rendement als nummer 10.
    Leuk als wisselspeler, omdat hij op meerdere plekken kan… vooruit hij mag ook blijven…

    Dus vooruit, Kirschbaum, Pacho, Da Graca en Post …

    En Vito, Christos en Machach als goede wisselspelers…

    En de rest, haije en bedankt!

    Oh wacht, Roemer heeft wel potentie, die mag ook blijven ….
    Ik Ben coulant vandaag he Hahaha

 8. Goodie

  Pff wat een kut weekend. We zitten in de hoek waar de klappen vallen. Het interland weekend komt ons goed uit op dit moment. Hopelijk keren Machach, Donis en Post snel terug.

 9. RuiverCity

  Ik blijf het ongelooflijk vinden dat men bij VVV zo blij is dat Giakoumakis is geselecteerd voor Griekenland. Men bracht er zelfs een officieel bericht over naar buiten. Kans op blessure/corona en de energie die het hem weer kost, is tamelijk groot. En dan???

  De beker heeft VVV alleen maar blessures opgeleverd, waar ze nu nog mee zitten.

  Andere ploegen zijn fitter, feller en hebben meer geloof in eigen kunnen. Voorbeeld is toch Vito die geen knikker meer raakt voor de goal.

  1. VeniVidiVici

   Bracht men er zelfs een officieel bericht over naar buiten? Foei toch, hoe durven ze de social media te misbruiken voor zulke wantoestanden. We hebben sinds lange tijd weer een A international in ons midden die onze club veel positief in het nieuws heeft gebracht in een verder teleurstellend seizoen. Wat wil je nou, moet de club hem verbieden om af te reizen, of mag de marketing afdeling van onze club dit niet delen met de fans of wat stel je voor? Misschien geeft het hem wel een positieve vibe als ie even uit de Venlose sleur weg kan, en houdt ie ons daarna alsnog in de eredivisie.

  2. Noordsupporter

   Jij weet toch ook best waarom VVV zo’n bericht naar buiten brengt? Dat verhoogt de marktwaarde. Ja natuurlijk is er een kans op blessures. Hij wil zelf heel graag voor Griekenland uitkomen en voor de marktwaarde is het ook goed. Zo werkt dat.

  3. mats

   Ik snap je frustratie maar je kan VVV toch niet gaan verwijten dat ze reclame maken met Giako? Wat moeten ze dan? En vergeet niet dat als VVV straks degradeert met de topscoorder dat dat negatieve press is voor VVV en dus hoe beter Giako het doet als spits van Griekenland hoe hoger de verkoopwaarde blijft.

 10. clubman

  Nu zo ongeveer alles wel gezegd is over de misstanden op het veld, gaan de zwaar gefrustreerde kenners nu de organisatie fileren…
  Bogers is nu de schuldige dat VVV verliest en wellicht heeft hij een te groot kantoor en een verkeerd merk buro-stoel. Waarschijnlijk zit daarin het probleem van het grote aantal tegendoelpunten dat we incasseren. Of zal het in de absurde openingstijden van de fanshop zitten? De vloerbedekking?

  1. Grad

   Jazeker ‘clubman’ want ‘FC VVV03’ verbaasd er zich dan ook niet over, dat Bogers zelf een verzoek bij ESPN zou hebben een om een documentaire over hem te maken. Het lek is dus boven……

  2. Zeker niet altijd met je eens clubman, maar dit heb je mooi omschreven…
   Alles draait om de spelers die je hebt en de de TS die daar alles uit moet halen, en nergens anders om.
   En soms zijn die spelers gewoon niet goed genoeg, heb je teveel blessures en kunnen de vervangers het niet opvangen. En als het vertrouwen en geluk ook nog eens ontbreekt, dan sta je op dit moment waar je hoort te staan, helaas…
   Als de belangrijke spelers fit zijn vliegen we er m.i. niet uit, dus we gaan zien hoe het er na de interlandperiode uitziet…

 11. Real VVV

  We hebben nu al over veel gezanikt, maar mij viel ook de interviews met Luhukay op ESPN op. Ik vond hem niet echt goed overkomen en hij zei iets heel opmerkelijks. Dat hij had gemerkt dat de spelers moeite hadden om met elkaar te communiceren. Het schijnt allemaal in verschillende talen te gebeuren. Vervolgens zei hij dat het hem niet uitmaakt en dat de spelers het maar zelf moeten uitzoeken. Is dat niet heel vreemd? Ik verwacht van een trainer juist nu dat hij duidelijkheid geeft en daar horen duidelijke communicatierichtlijnen zeker bij.

  1. DeOtjes

   Nee hoor. Coaching in het veld gebeurt door de spelers. Dat zijn geen lange verhalen. Het gaat meer om instructies. Dat train je. Je moet je ploeggenoten leren kennen. Zowel qua voetballend vermogen als ook hoe je ze iets duidelijk kunt maken.

   1. Real VVV

    Je zegt het zelf: “dat train je”, dus ik verwacht dat een trainer zich ermee bemoeit en dat kun je toch niet aan het team over laten.

   2. DeOtjes

    Als trainer geef je stof en evalueer je situaties met spelers. Maar hoe ze het in het veld vertalen is aan de speler(s). In het werk gaat het niet anders. Je communiceert met je collega’s. En elke collega is anders en vraagt soms een andere aanpak. Een teamleider is slechts iemand die zaken kan signaleren. Maar die gaat niet vertellen met welke woorden ik iemand moet aanspreken.

   3. Dat klopt wel, maar het is wel in belangrijk in welke taal (letterlijk) er gesproken wordt onderling op het veld als je elkaar aanwijzingen geeft, anders verstaan (ook letterlijk) spelers elkaar niet op cruciale momenten tijdens de wedstrijd

  2. Lincoln

   Nee vind ik ook niet. Dat communiceren is denk ik overal een probleem maar je moet ervoor zorgen dat ze met elkaar een weg vinden. Daarnaast vind ik ook niet verkeerd dat Luhukay zegt dat moeten ze zelf uitzoeken. Je legt daarmee de verantwoordelijkheid bij de spelers dat vind ik goed dat ze een deel spreekrecht hebben maar daarbij is het ook zo die jongens staan op het veld en die moeten bespreken wat zij het liefste hebben.

   Je merkt gewoon aan Jos, dat hij nog een beetje Duits in zijn kop had bij interviews, zij een paar dingen waar je dat merkte. Ook hij moet even weer inkomen. Je moet je voorstellen als je 20 jaar interviews in het Duits geeft dat dat ook even anders is en hij moet ook een paar dingen nieuw leren. Mij boeit het aan het einde alleen wat er op het veld gebeurd. En je zag hier en daar wat lichtpuntjes en je had de wedstrijd ook gewoon kunnen winnen maar goed dan moet je eerst de kansen afmaken.

   1. Alles draait om kansen afmaken…
    Die tegendoelpunten krijg je toch wel, maar zelf scoren was het probleem gisteren.
    En de communicatie van de spelers onderling tijdens de wedstrijd is natuurlijk wel super belangrijk. Er moet vaak in a split second gehandeld worden en als je dan elkaar niet begrijpt of verstaat heb je natuurlijk wel een probleem.
    Je kunt het i.e.i. wel aan de spelers overlaten, maar als het niet werkt moet je dat als trainer dat signaleren en daar met de spelers iets over afspreken.

 12. supportertje

  Ik dat we met zijn allen gehoopt hebben dat we bij Zwolle punten zouden pakken, in ieder geval minimaal 1. Echter had het lot voor ons en VVV iets anders in petto. Dat is klote maar het is gewoon niet anders. Maar ondanks alles heb ik er toch nog vertrouwen in dat het goed komt. We blijven in de ED, al moet het via de nacompetitie. Jos moet de kans krijgen om de boel naar zijn hand te zetten, en daarvoor hebben ze nu twee weken de tijd. We kunnen nu wel alles weer negatief zien, maar dat was het al, dus laten we zaak maar eens positief gaan benaderen. Er was weer een organisatie, er werd weer gevochten, en als het goed is stroomt de lappenmand weer leeg in de komende twee weken. Dan heeft ook VVV weer de mogelijkheid om met de sterkste opstelling te gaan spelen in de resterende weken. Persoonlijk denk ik dat men er alles aan doet om in de ED te blijven. Dat moet ook wel, anders zijn er grote problemen. die hebben we nu al natuurlijk, maar dan komt er nog nog een berg zo groot, als onze berg naar de koel op. Het is moeilijk om positief te blijven, maar het moet gewoon. Voor ons zelf,voor het team, voor VVV.

 13. roeljenssen

  Benieuwd wanneer VVV eens een voorbeeld gaat nemen aan andere eredivisie clubs en wat meer en duidelijker gaat communiceren naar de achterban met betrekking tot blessures en afwezigheid van spelers!

  Ja ik weet dat je te maken hebt met de wet AVG, maar toch zijn er verschillende eredivisie clubs die met goedkeuren van spelers regelmatig en wekelijks een update geven over blessures van belangrijke niet te missen spelers, waarom kan dit in Venlo niet?

  Zou bij een groot gedeelte van de achterban een hoop frustratie wegnemen en duidelijkheid verschaffen!

  1. chretien

   Helemaal met je eens. Een klein beetje communiceren, zonder zich niet te houden aan de betreffende wetgeving, zou veel ergernis wegnemen. Is daar niemand verantwoordelijk voort?

   Ik vond het een overigens een redelijk goede wedstrijd van ons VVV en late n we wel wezen, er zijn genoeg scheidsrechters die de middelvinger zouden hebben opgestoken naar de VAR.

   De achterhoede stond redelijk goed en, ja, voorin hadden we dit keer dikke pech, want met de rust hadden we al met 3-0 voor kunnen staan en was de wedstrijd al lang gespeeld.

   Nu lekker herstellen en over 2 weken er volop tegen aan. FORZA VVV!

   1. DeOtjes

    Eens die speler viel omdat hij een aanraking voelde. Niet omdat het tikje hem uit balans bracht ofzo. Ik kan vrij slecht tegen dit geduikel en matennaaierij. Die duels van giakomakis met verdedigers zijn heel wat steviger. Vasthouden is een understatement. Maar daar wordt niks voor gegeven. En dan een zo een streling over het been en ze gaan al liggen.

   2. Grad

    Inderdaad, ik heb in deze wedstrijd veel zwaardere overtredingen gezien, waar helemaal niet voor werd gefloten

  2. Real VVV

   Eens. Ik snap niet waarom VVV nooit iets vertelt over blessures. Is dat eigenlijk een nieuwe richtlijn of zo? Vroeger was het nooit een probleem en andere clubs lijken er meer open over te zijn. Of zijn er bij VVV misschien geen journalisten die er naar vragen?

   1. Leonardus

    Dat heeft te maken met de AVG. Door de invoering hiervan op 25 mei 2018 mag alleen bij toestemming van de speler zelf iets gezegd worden over de blessure van de speler.

   2. Real VVV

    Thanks. Ik heb die hele AVG gemist en het is toch al een tijdje geleden ingevoerd.

  1. SneltreinMusa

   Klopt, waarschijn raken we Mohamed Essakkati kwijt aan Feyenoord, dat blijft het probleem bij kleinere clubs, alles met een beetje talent gaat naar Rotterdam, Amsterdam of Eindhoven, en maar afvragen bij de grote clubs waarom er geen grote talenten doorkomen bij mindere clubs, heel gek als je alles weghaalt

   1. mats

    Ja man, zo jammer dit. En maar klagen dat we zo’n Micky Mouse competitie hebben. Ze moeten voor hem een flinke afkoopsom vragen en een percentage van de winst eisen bij doorverkoop mocht hij helemaal slagen en naar het buitenland gaan.

 14. VVVYouth

  Off topic: klopt het dat er een bovenbouw jeugdspeler van VVV-Venlo een stage afwerkt bij Feyenoord Rotterdam?

  Zou een fikse tegenvaller zijn, nadat we de afgelopen jaren al verschillende jongens zijn kwijtgeraakt aan o.a. PSV en Ajax.

 15. Rossie

  Shabani rest van het seizoen (!) uitgeschakeld, Post MRI-scan…(bron: Omroep Venlo). Fijn hè, die transparantie en communicatie vanuit VVV? Ja, privacy, ik weet het…

  1. Goodie

   Geen goed nieuws, al hoop ik dat het bij Post puur uit voorzorg is.
   De communicatie bij VVV is niet best, maar ik weet niet of we ze hierin iets kunnen verwijten. Omroep Venlo is niet de werkgever en kan alles plaatsen wat ze ergens vernomen hebben.

 16. helden

  Giakoumakis deed gisteren trouwens een kwartiertje mee tegen Spanje.

  1-1 geworden, Griekenland had weinig te vertellen. Jako heeft ook weinig te doen gehad, kopte knap een aantal keer de bal door naar de buitenspelers, maar stond vooral alleen op een eiland. Kreeg wel een vervelende tik maar stond gelukkig snel op.

Leave a Reply