VVV-Venlo

VVV-Venlo verliest in blessuretijd van FC Emmen

Koud, dat was het. Al was het al stukken warmer dan een aantal dagen ervoor. Toch was er een warm welkom in Covebo stadion de Koel. Een afschuwelijk naam. Iedere supporter die vandaag naar de Koel was gekomen werd getrakteerd op een gratis kop koffie, dat gold ook voor de fans uit Emmen. Ook de opkomst was hartverwarmend. Een mooie sfeeractie met bijpassend vuurwerk zorgde voor een mooie opkomst.

De enige verandering in de opstelling ten opzichte van vorige week tegen ADO was Roel Janssen voor Kristian Kum. De Venlonaren begonnen gretig. Met veel druk zetten en een paar kleine kansen in het begin voor Mlapa en Susic.

Emmen dat met afstandsschoten vrij gevaarlijk is, liet dat vandaag ook zien. Een harde knal van Bannink werd door Unnerstall weggebokst. Niet veel later was het voor het eerst raak deze avond. Patrick Joosten ging met een samba actie twee maal zijn directe tegenstander voorbij. Zijn voorzet kwam terecht bij een Emmen speler in het vijfmetergebied. Die gaf op zijn beurt weer de bal goed aan Opoku en de geplaagde speler kon de bal intikken. 1-0 en de 2000e thuisgoal in de historie van VVV sinds de invoering van het betaald voetbal.

Niet veel later was Emmen zeer dreigend richting het doel. Anco Janssen, bloedzuiger van beroep, kon het hele veld oversteken en de bal op Bannink geven. Hij omspeelde op zijn beurt weer Janssen en kon de bal tussen vier man door schieten in de goal. Binnen een paar minuut was het dus alweer gelijk.

Niet heel veel later kon Promes vrij inkoppen op het doel van Emmen, helaas werd deze bal nog tegengehouden door de doelman. De bal kwam wel nog terug in het spel maar na een scrimmage werd een schot van Opoku van de lijn gehaald. Uit een volgende aanval werd op doel geschoten door Moreno Rutten, helaas kwam de bal niet tot het doel en leek deze gestopt te worden door de hand van de verdediger. Maar dit waas niet eens een VAR momentje waard volgens de scheids.

Ook Emmen liet af en toe van zich zien. Wat ongevaarlijke schoten vlogen langs het doel en dat was het dan voor de eerste helft. Het spel was redelijk alleen was het af en toe wat slordig. Emmen had niet veel de bal maar kwam er een paar keer gevaarlijk uit en VVV maakte de kansen helaas niet af.

In de tweede helft was de eerste grootte kans van de Venlonaren voor de Seun of God. Hij kwam net niet uit bij de tweede paal en zijn schot ging hoog over. Het duurde even maar de volgende mogelijkheid was voor Anco Janssen. Zijn schot werd nog door Unnerstall gekeerd. Maar dit was toch een voorbode voor nog een doelpunt. Van Emmen wel te verstaan. Wederom Janssen, die toch zeer belangrijk is voor dit Emmen, gaf de bal goed voor op Jafar Arias en die kopte de bal zo achter Unnerstall.

Ook ditmaal duurde het niet lang voordat de voorsprong van het bord was verdwenen. Het duurde zelfs langer om te checken of het doelpunt goedgekeurd moest worden of niet. Wat natuurlijk onzin was. Joosten gaf de bal voor op Opoku en die werkte de bal knap achter doelman Scherpen. Op het moment van spelen stond Seuntjes buitenspel maar de bal ging ruim over hem heen. Het duurde maar liefst meer dan drie minuten voordat het doelpunt uiteindelijk officieel werd geteld.

Wederom duurde het niet heel lang of er werd weer een doelpunt gemaakt, Patrick Joosten schoot volle poelen richting de hoek maar deze bal werd ook volle poelen gered door de doelman. Hij werd tijdens het schot wel nog geschept maar ook dit was geen strafschop.

Vanaf dit moment leek het alsof het spel helemaal open lag en het spel golfde op en neer. Er was niet echt meer sprake van controle. Er lag vrij veel ruimte aan beide kanten. Dat zorgde er ook voor dat Emmen steeds gevaarlijker werd.

Niet alleen Emmen was gevaarlijk, maar ook VVV. Peniel Mlapa kon een goede doorkopbal net niet converteren tot de winnende goal. Van dichtbij het doel kreeg hij de bal wonder boven wonder naast. Een dure misser zou later blijken. Ook de ingevallen Tristan Dekker en Tino Sven Susic konden een schot van buiten de 16 meter niet meer inwisselen voor een doelpunt. Wie dat wel kon was Michael Chacon. Uit een belachelijk voorzet van Emmen kopte, de voor de waarschijnlijk geblesseerde Promes, Van Bruggen de bal weg voor de voeten van Chacon. Eigenlijk ging alles hier net mis en blijkt voetbal een sport van centimeters te zijn. De bal kwam dichterbij Chacon dan Seuntjes terecht, Dekker was net een stap te laat en ook Unnerstall was enkele centimeters van de bal verwijderd. Maar toch was dit een doelpunt.

Steijn besloot nog om Grot in te brengen voor Susic voor de laatste minuut. Uit een hoekschop was VVV nog dicht bij een strafschop dankzij nota bene Unnerstall. Tijdens een kleine scrimmage werd Unnerstall op de kuit getrapt maar de scheidsrechter durfde het niet aan om hiervoor in de laatste minuut nog een strafschop te geven.

Helaas verloren onze mannen alsnog deze wedstrijd nadat er lang naar uitzag dat er minstens een punt in de pocket zat. De eerste helft was best goed maar de tweede helft was slordiger en hadden we meer moeite met de gasten. Ondanks dat gaven ze naar mijn mening alles en heb je dit soort wedstrijden ook gewoon. Want het is en blijft VVV en geen AZ, Vitesse of Utrecht. Vergeten en vergeven dus. Volgende week weer een nieuwe pot. Misschien nu wel eens een stunt in de Arena ? Waarom niet. FORZA VVV!

VVV-Venlo – FC Emmen 3-2 ( 1-1 ).
Doelpunten: 20. Johnatan Opoku 1-0, 25. Alexander Bannink 1-1, 63. Jafar Arias 1-2, 67. Johnatan Opoku 2-2, 90+5. Michael Chacon Ibarguen 2-3.
Scheidsrechter: Christiaan Bax.
Gele kaart: Rutten, Mlapa (VVV-Venlo), Janssen (FC Emmen).
Toeschouwers: 6.145.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Promes ( 87. Van Bruggen), Röseler, Janssen ( 79. Dekker), Seuntjens, Post, Sušić, Opoku, Mlapa, Joosten.

54 Responses

 1. RuiverCity

  Wat een slappe wedstrijd van VVV. De drie bonuspunten van vorige week tegen Den Haag worden zo weggegeven. FC Emmen kon combineren dat het een lieve lust was. Elke VVV-speler kwam, zeker de eerste helft, overal te laat!
  Rutten, Roel Janssen, Mlapa en Seun speelden zeer zwak. Janssen kwam wedstrijdritme te kort en werd terecht gewisseld. Bij de 1-1 staat hij compleet te slapen. De wissel van Promes was voor mij een raadsel. Steijn wisselt dus verdedigend in plaats van aanvallend!!
  Bij enige druk van VVV raakte men bij FC Emmen al in paniek. Maar nee hoor VVV laat zich liever inzakken en wacht op de tegenstander in plaats van zelf druk te zetten. Die linksback van Emmen (nr 22) kon er werkelijk helemaal niks van. Maar ook hij kon zijn gang gaan. Bijna elke aanval liep via hem.

  Grot werd (schandalige wissel weer) veel te laat gebracht. VVV heeft dit volledig aan zichzelf te wijten. Er werd te weinig gebracht en er werd gedacht dat dit varkentje wel even gewassen kon worden. VVV had gewaarschuwd moeten zijn want FC Emmen heeft in uitwedstrijden méér punten bij elkaar gesprokkeld dan VVV.

  Het belachelijke gezang na de 1-0 om Europees voetbal kan nu worden vervangen door de hoop op lijfsbehoud. Dat zal een hele klus worden op deze manier…..

  1. Godfried

   mwa. het was niet unnerstall zn dag. had hij vorig seizoen twee keer. nu dus thuis tegen emmen. alle drie de goals leken mij namelijk houdbaar.

   verder dan die drie doelpogingen is emmen niet gekomen. vvv daarin tegen miste toch wel 2 100% kansen.

   zat zelf in t stadion en in de samenvatting lieten ze t niet zien. maar die overtreding op opoku. was dat niet vasthouden in de 16?

  2. mats

   Ben het met je eens. Dat constante inzakken…. vreselijk en nog geen bal af kunnen pakken o Fucking angsthazenvoetbal van Steijn.
   Emmen mocht aanvallen wat ze wilden en VVV kwam constant een stap te laat in de verdediging. Ongelovelijk hoe slap . Die laatste goal, wat ongelovelijk amateuristisch.

   En dan dat gebrei in de aanval. Kijk eens naar hoe Emmen lekker vlot combinerend aan het ballen was. Ja en dan heb je maar vier keer nodig om voor het doel te komen en er drie te maken.

   En dan die wissels. Hetbwa duidleijk dat Emmen net zo veel kon scoren als VVV maar liever twee nieuwe verdedigers erin dan aanvallers.
   Oh wacht ik vergeet natuurlijk die fe-no-me-nale wissel van Grot in de fucking 96e minuut.
   Ik ben helemaal klaar met Steijn

   1. marcel

    ik zou zeggen doe die wat bij een 2-2 stand 2 minuten voor tijd “alles of niets” zingen. nou we hadden iets, en nu dus niets…………. en dan daarna ook nog lopen janken. ze kregen toch waar ze voor zongen?

    behoudens alle beschouwingen, wellicht ook eens in zo’n wedstrijd op een bepaald moment zeggen: oke het is goed geweest, wellicht zit er vandaag niet meer in. Laten we dat resultaat maar ff over de streep trekken.

   2. Koelie

    Dat was het idee van Steijn maar die wordt hierom op deze site afgemaakt. Nou moet ik wel zeggen dat die trainer van Emmen ballen heeft door bij 2-2 drie aanvallers erin te gooien. Toen dacht ik nog wij gaan dit eruit counteren. Echter als je al duels laat lopen dan komt er weinig van.

 2. rongo26

  Laten we nu niet helemaal doorschieten in negativisme. Het kan ook een incident zijn. Je verliest als VVV altijd wel een paar keer, waarbij je denkt: dit is niet veel. Heracles uit, nu emmen thuis.

  De analyse van Steijn op fox lijkt me juist. Zelf teveel kansen nodig, en te makkelijk de doelpunten weggeven

 3. chretien

  Ik wil graag een positieve reactie geven, hoewel het me ook enige moeite kost: goede eerste helft van VVV, ik zag ze hele mooie combinaties op de mat leggen en bij rust had het eigenlijk 3 of zelfs 4-0 moeten staan. Maar, wat lieten wij ook Emmen zijn gang gaan. Zij hebben nietdeze competitie zo lekker kunnen ballen. Tweede helft kwam Emmen nog beter in de wedstrijd. Roel Janssen hadden we wellicht nog 1-2 wedstrijden moeten laten werken aan zijn herstel? Had ook de indruk dat onze spelers de gehelde tijd dachten dat we de wedstrijd uiteindelijk gemakkelijk zouden gaan winnen. Niet dus! Complimenten aan Opoku, dat hij ondanks negatieve reacties van “ de kant” er zo maar twee inschopte. Unnerstall had bepaald niet zijn beste dag. Misschien laat PSV hem nu bij ons achter. Hijmag natuurlijk blijven. Op naar Ajax, daar gaan we even revanche nemen en dus 3 punten pakken, FORZA VVV!

 4. mats

  Ik ben ook helemaal klaar met de VAR. Dat tweede doelpunt van VVV kost de VAR drie minuten… en wie scoort er in de 95e?
  Er was nooit een 95e minuut geweest als die VAR niet zo lang bezig was eerst met wat iedereen al meteen kon constateren

  1. Koelie

   Ja dat duurde veel te lang. Maar keurde Blom nu de 2-2 goed terwijl Bax hem wilde afkeuren?

   Jammer dat wij dan lopen te pitten achterin zodat we met lege handen achterblijven.

 5. mats

  Maar vertel is het een kwestie van ‘I fucking told you so’ wat betreft Emmen!
  En de VVV spelers laten zich gewoon
  Ondanks die 2-2 van Emmen tegen PSV gewoon toch piepelen met de arrogantie dat ze wel effe van Emmen zouden winnen.
  Emmen! For fucks sake!

  Maar ik gun het Emmen wel. Zoals
  Ik al zei spelen zij wat mij betreft het leukste voetbal van de eredivisie. Ik hoop dat ze erin blijven.

 6. Depor

  Dat kostte Emmen toch ook 3 minuten? Wat een onzin. Zonder VAR was de rode kaart vorige week tegen ADO ook niet gegeven.

  Ik vond VVV gisteren erg goed spelen. Indien we de kansen hadden afgemaakt dan hadden we gewoon gewonnen. Erg zonde. Emmen speelde precies zoals VVV ook wekelijks speelt in uitwedstrijden.

 7. Lincoln

  Nouja ze hadden gisteren ook gewoon met 4-0 kunnen winnen, vond met vlagen VVV fris voetballen. Maar het was ook echt vaak slordig met ballen die niet aan kwamen en tekorte passes. Vooral het verdedigen was gisteren echt matig. Alle doelpunten hadden voorkomen kunnen worden. 1-1 ziet Janssen er bizar slecht uit, een mini actie en hij is omspeelt. 1-2 ook veel te veel ruimte om een voorzet te geven, Unnnerstall zet een stap naar voren om te bal te vangen maar ziet dat dat niet gaat, staat daarom fout.

  Ondanks dat VVV soms Emmen onder druk zette had ik na de wissels van hun en de wissels van ons heletijd het gevoel dat het fout zou gaan. Emmen was veel scherper voor het doel en ook soms best gevaarlijk en ja als je dan ook bij de 2-3 zo dramatisch verdedigt vraag je om problemen. Een rare goal maar goed hij valt wel in het netje. Er had zoveel meer ingezeten en je had je gewoon eigenlijk zo goed als veilig kunnen spelen. Nu moet je toch weer een beetje op gaan passen.

 8. Goodie

  Onnodig verlies tegen Emmen. Zij hebben geloof ik 4 schoten op doel gehad. Jammer, kan gebeuren. Het was niet zo slecht als iedereen hier doet vermoeden. Nou niet allemaal zo lopen te mauwen.

  Prachtige sfeeractie. Misschien een tikki aanmaken waardoor het budget hiervoor stijgt? De sfeer begon ook stukken beter hierdoor. Enig minpunt blijft dan die takkeherrie van een opkomstmuziek. De sfeer valt hierdoor ook weer grotendeels weg.

 9. roermond

  Het verschil tussen een aanvallend wisselende trainer en een angsthaas levert verdiende beloning op voor Emmen…Lukkien-Steijn 3-2….dit moet ik helaas bekennen als fervent VVV-supporter…?…maar niet getreurd, volgende week waarschijnlijk 0 punten tegen Ajax en de week erna, vol d’r op tegen de kruikenzeikers uit Tilburg…come on venlo…forza VVV…

 10. twiggy11

  Deze nederlaag mag Stein zich zelf aan rekenen hij zegt teveel kansen nodig nou probeer dan eens wat anders in de voorhoede opoku was wel man van de wedstrijd maar dat kwam door die 2doelpunten je hebt toch nog genoeg op de bank zitten Stein zegt steeds dat ze allemaal zo een ander kunnen vervangen nou doe er dan wat mee zou ik zeggen en dan die wissel van grot je zet die jongen gewoon voor schut om hem voor 1 min laten in vallen dat had eerder gemoeten je moet thuis de punten pakken het wordt nog een hele klus om zich veilig te spelen.

  1. RuiverCity

   Helemaal met je eens twiggy11. Steijn is grotendeels verantwoordelijk voor deze nederlaag. vooral defensief wisselen in plaats van in eigen huis de druk er op te zetten en te laten zien wie de baas is. Als dat tegen FC Emmen al niet lukt/kan dan houd ik mijn hart vast voor de rest van de competitie. VVV stortte vorig seizoen vanaf februari ook compleet in……

   1. mats

    Dat ja…. tegen Emmen twee verdedigende wissels … terwijl
    Iedereen kon zien dat het Emmen óók de andere kant op kon gaan met veel aanvallender voetbal en druk naar voren.
    Het had zomaar 4-2 kunnen worden in het laatste kwartier.

    Ik zeg trainerswissel!!

   2. DeOtjes

    Jansen voor Dekker was een semi-offensieve wissel. Er kwam zelfs een leuke kans uit voor Dekker. En Rutten heeft in die korte tijd enkel mooie ballen de 16 ingeslingerd.
    De mogelijkheden lagen inderdaad op de flanken.

    Promes – van Bruggen begrijp ik ook niet. Ik denk een lichte blessure bij Promes. Wat voor mij de enige logische reden kan zijn.

    De wissel van Grot was mogelijk al voorbereid om tijd te winnen. Maar het blijft voor mij pijnlijk om te zien om een speler zo laat nog in te brengen.

    Het niet met 100% lef en overtuiging verdedigen kan je enkel de spelers kwalijk nemen. Willen ze als ploeg zo hoog mogelijk eindigen moeten ze niet alleen als collectief werken maar ook individueel het maximale uit zichzelf halen.

   3. sam

    we kunnen beter Ruiver City trainer maken van VVV, wat een kletswous, iedere keer heb je aanmerkingen op de trainer…….verschrikkelijk!!

 11. ger

  Ik vondt het eigenlijk een heerlijke wedstrijd om naar te kijken jammer dat ze niet gewonnen hebben.
  En het tweede doelpunt van VVV was een eigen doel en niet Opoku.
  Die eindelijk eens een fatsoendelijke wedstrijd speelde.

  1. RuiverCity

   Opoku fatsoenlijke wedstrijd? Loopt toevallig twee keer tegen de bal aan. Dan wordt je dus uitgeroepen tot ‘Man of the Match’ terwijl je verder geen knikker hebt geraakt of hebt bijgedragen aan het spel.

   1. sam

    Ga er zelf staan, ben eens positief! Nogmaals ga anders kijken naar het eerste van Reuver, nogmaals wat een verschrikkelijk kwal zeg!

 12. jason

  Er was thuis tegen fortuna een opoku die de linksbuiten van Fortuna de bal gewoon liet voorzetten en die werd vervolgens door een dwerg ingekopt. Gisteren dezelfde situatie. Linksbuiten van emmen heeft de bal en opoku staat erbij en hindert hem nauwelijks om de voorzet eruit te halen. Gevolg 1-2.

  Twee keer hetzelfde lakse verdedigen in korte tijd wat een tegentreffer oplevert. alleen hierom al had hij nooit man van de wedstrijd mogen zijn.

  Lang leve De Koel

 13. RuiverCity

  Vanmiddag Fortuna gezien. Die vreten het gras op en gaan voor elkaar door het vuur. Daar doen alle 11 spelers 200% mee. Wat een verschil met sommige VVV spelers. Steijn laat ze morgen de video eens zien ….

  Fortuna, Willem II, PEC, Emmen, Excelsior al deze concurrenten pakken 3 punten. Ajax krijgt dik klop van Feyenoord. Die zijn volgende week tot op het bot gemotiveerd om VVV af te maken nadat ze 10 tegen doelpunten hebben gekregen in de laatste 2 wedstrijden…. Des te zuurder wordt de nederlaag van gisteren!

 14. Meuske

  Sjonge jonge jonge jonge jonge jonge jonge jonge jonge jonge jonge jonge!!! Man man man man wat een blamage!! Heb de hele dag een kater gehad terwijl ik gisteren geen druppel gedronken heb. Wat is die Steijn nou in hemelsnaam aan het doen? Heeft hij de wedstrijd Emmen-Psv geanalyseerd en gedacht dat gaan we eens hetzelfde doen maar dan de slechtere versie?? Hier hadden ze echt een gat kunnen slaan ten opzichte van de concurrentie maar nee hoor onze Maurice blijft volharden aan zijn klote verdedigende spel!! Hier had hij verdomme alles op alles moeten zetten voor winst te behalen angsthaas!!

 15. mats

  Je kan het Opoku amper kwalijk nemen dat Steijn hem opstelt. Ik denk oprecht dat Opoku heus wel zijn best doet, maar dat Steijn denkt dat Opoku een van zijn 11 beste spelers is vind ik getuige van gebrekkig inzicht.

  1. Lincoln

   Het is zo dat Opoku de taken uitvoert die de trainer meegeeft. Steijn speelt een bepaald systeem en Opoku is met en zonder de bal zijn man. Hij gaat nooit en te nimmer met 2 vaste buitenspelers spelen, daarvoor acht hij het team te kwetsbaar.

   Opoku staat op papier linksbuiten maar staat vaker op het middenveld dat op de buitenpositie, hij creëert daarmee ruimte voor Rutten om op te stomen en probeert met zijn lengte Mlapa te ondersteunen. Met bijvoorbeeld Samuelsen of Grot ipv Opoku wordt het team kwetsbaar op het middenveld. Lees aub keer de analyses die Allemaol d’n Berg op typt daarmee kun je zien hoe Steijn zijn team invult en waar hij kansen ziet en waar hij extra zekerheden inbouwt.

   1. sam

    Kijk Ruiver City, dit is nou positiviteit. Kun je een groot voorbeeld aan nemen!
    Chapeau Lincoln ! Goed weergegeven

   2. Lincoln

    Ieder zijn ding en mening, ik kijk minder vanuit emotie maar meer uit rationeel. Is niet daarmee dat ik dan gelijk heb.

   3. DeOtjes

    Vraag me af of Grot niet hetzelfde zou kunnen brengen op die positie. Is verdedigend een stuk beter. Lijkt me niet dat als Opoku uitvalt VVV dat systeem niet meer kan spelen.

   4. Lincoln

    Zou kunnen is wel echt een ander type speler, Grot is meer iemand van de snelheid en zijn actie, Opoku is meer een speler die de bal vast houdt en zoekt naar mogelijkheden. Maar zou denk ik ook wel kunnen maar zoals ik al zei ik denk niet dat Steijn het zo ziet. En hij heeft toch wel wat redelijk succes geboekt door zo te spelen.

    We moeten nu niet alsof doen na een nederlaag alsof we er niets van bakken.

   5. DeOtjes

    Zoals je elders al zegt was dit best een aardige wedstrijd. Alleen gaat het jammer genoeg mis. En wat Opoku betreft. Deze wedstrijd scoort hij 2 keer en dan heeft een speler het goed gedaan. Maar bij de rest van zijn acties ziet het er allemaal zo net niet uit (over alle wedstrijden dit seizoen). Het verdedigen is net niet met 100% overtuiging, het aanvallende ook niet. Af en toe zie je hem medespelers wijzen naar vrijestaande tegenstanders met als gevolg dat hij zelf lucht staat te dekken.Soms zie je hem lopen zonder te kijken naar de bal of naar een positie.
    Ik zie de bedoeling wel van het systeem. Maar het ziet er gewoon niet overtuigend uit wat hij neerzet.

 16. De Koel

  Typerend vond ik dat VVV na de 1-2 eventjes druk zette, met als gevolg dat binnen een paar minuten de 2-2 viel. Dat gaf al aan hoe kwetsbaar Emmen is als het onder druk wordt gezet. VVV had gewoon door moeten drukken, dan was het 4-2 of 5-2 geworden. En Mlapa had gewisseld moeten worden. Die won vrijwel geen enkel duel en had weer eens ruzie met de bal. Totaal onnodige nederlaag.

 17. VVV 4ever

  Anco Jansen was onze plaaggeest, Zelfs Post kon hem niet in toom houden….
  Iedereen inclusief Venlose aanhang irriteerde zich aan hem wat hem alleen maar meer liet groeien in de wedstrijd…..

  Al met al een leuke wedstrijd gezien, die inderdaad alle kanten op kon gaan en die uiteindelijk op het eind door het efficiëntere en aanvallender ingestelde Emmen is gewonnen…..

  Geef Samuelsen aub eens eerlijke kans….

  Forza VVV!!!

 18. Animal

  jammer . was een mooie kans om min of meer veilig te spelen. Voetbal valt best mee idd vaak slordigheden maar dat is al 2 jaar zo…de 2-3 had nooit mogen vallen . maar goed we staan 7e !!!! tus voetbal dut gebeurt af en toe.
  wat willen we nog meer? maar 6100man aanwezig, belachelijk. Als de Koel nu nog niet vol zit wanneer dan wel ?
  onderschatting van een ploeg die het al 1.5 jaar leuk doet. denken dat je wel effe Europa ingaat…dit is het verschil tussen middenmoot en subtop.. en VVV is middenmoot en daar mogen we heel erg blij mee zijn en dan val je wel eens op je snufferd terwijl dat niet hoeft. Steijn is nu eenmaal behoudende trainer en dat heeft VVV heel veel gebracht. hoop dat de verdediging eindelijk weer eens Italiaans muur kan optrekken zal nodig zijn in Amsterdam. nog 9 punten !!! laat daar de focus op liggen en dan zien we wel hoe veel hoger mogelijk is….VVV kan tegen geen ekele ploeg ervanuit gaan even 3 punten te pakken..Opoku afbranden heeft geen zin. die jongen kan best aardig ballen al lomt het er al een tijd niet lekker uit. 2x scoren is al grote stappen vooruit hoopt dat ie vertrouwen heeft opgedaan en weer de weg omhoog heeft gevonden. Steun hem nou gewoon !!! hij speelt voor VVV en due 2 goals waren gewoon heel goed. dtaat er toch mooi een keer of 4 tot 5 op de goede plek

  1. mats

   VVV speelt gewoon niet heel attractief voetbal. Dan kan je wel 7e staan, maar het trekt geen mensen. VVV is mijn club en zal altijd zo zijn en trots zijn op je club zit er dus ingebakken. Maar ik merk toch weinig trots bij mezelf voor het huidige speltype en spelkeuze (en dus van de trainer). Ik snap dus wel dat de Koel niet vol zit. Het is niet attractief, er is nauwelijks strijd door het speltype)…..en dat is wel wat mensen willen. Zeker als je ze wilt verleiden tot het kopen van een van de duurste kaartjes van de eredivisie.

   1. Koelie

    Duurste kaartjes uit de Eredivisie is onzin en geen strijd is totale BS. Dat was alleen zaterdag wat minder dan de afgelopen vier jaar (!).
    7e met de laagste spelersbegroting. En nog is het niet goed. Hef die volle Koel commissie maar op.

   2. Lincoln

    Denk dat het niet met speelwijze te maken heeft en of de trainer behoudend is of niet. Ik bedoel onder Steijn na een matig eerste seizoen gewoon 2e worden achter Sparta, Kampioen geworden met redelijk prima voetbal, Eredivisie eerste seizoenshelft meer dan prima voetbal en punten pakken en nu 7e staan en er is nog niemand die het echt boeit. En dat na een aantal belabberde jaren met degradatie, afbraakvoetbal en een bijna faillissement mag je toch wel verwachten dat de weg omhoog ingeslagen is.

    Ik denk dat het veel meer aan de norse mentaliteit ligt van onze omgeving, niks is goed genoeg en de bobos denken dat Venlo de belangrijkste stad ter wereld is. Hoogmoedswaanzin is het.

    Dat zie je ook aan de reacties en het gedrag hier op de site, gaat het goed meldt niemand zich, gaat het slecht staan er 45 reacties met dat alles kut is, spelers die geen kans krijgen, een trainer die niks kan, geen strijd en noem het hele rijtje maar op.

    Dit gedrag is een jaarlijks ritueel, dat was met Sam Westley ook al het geval die raakte geen knikker maar moest in de basis starten omdat hij van WHUFC kwam, Niels Fleuren is afgebrand tot de grond is nu in een keer de held bij diezelfde mensen. Jan van Dijk was de beste trainer op aarde heeft na VVV nooit meer iets laten zien, Vito raakte geen knikker volgens iedereen speelde wel in eens voor Jong Oranje. Ik hou er maar over op want dan ben ik weer de gebeten hond omdat niemand zijn “MENING” mag geven. Er is in mijn ogen een verschil tussen mening en azijnzeiken.

   3. mats

    Lincoln ik waardeer je.
    Maar zoal ik al zeg ik voel gewoon minder trots op de speelwijze van dit VVV.
    En het is elke wedstrijd weer billenknijpen omdat ze gewoon elke keer ook bij een voorsprong de verdediging ingaan en beginnen te rommelen.
    Echte mannen hadden Emmen gesloopt.

   4. DeOtjes

    Dat systeem is wel realistisch met onze begroting. Ik kan wel genieten van een goede verdediging. Daar moet wel tegenover staan dat je zelf ook wat creeert wil het ook leuk zijn.

    Meestal is het veel van het eerste en weinig van het tweede. Dat zijn de saaie wedstrijden waar je wellicht wel punten haalt maar wat weinig plezier oplevert voor het publiek.

    Deze wedstrijd was meer van het tweede maar helaas minder van het eerste. Dan verlies je en is het ook niet goed.

    Ik vind het ook niet altijd even leuk om te zien, maar ik snap het wel. En als ik dan de ranglijst zie dan is er wel gepaste trots. Niet enkel vanwege de stand op zichzelf. Maar meer dat je dat hebt bereikt met minimale middelen. En dat is de verdienste van de staf. Dat ze door scouting en taktiek een collectief kunnen smeden welk moeilijk te bespelen is.
    Het is aan de spelers om daar ook de juiste passie en inzet bij te tonen om het ook te laten werken.

   5. chretien

    Ik heb inderdaad ook heel veel waardering voor Lincoln en consorten. Zonder hen zouden we nergens ons “ei” krijt kunnen.
    Maar is dit Forum in het leven geroepen om alleen de jaknikkers iets te laten schrijven? Nee toch? Een echte fan, die er niet tegen kan dat zijn favoriete ploeg verliest, gaat dan natuurlijk in negatieve zin uit zijn dak en scheldt iedereen verrot, behalve zichzelf. Maar om daar enkele dagen later op terug te komen? Dat doet niemand, ook ik niet.
    Ik ben trots op VVV, maar als ze verliezen, dan weet iedereen hier thuis dat. Dus komt dat ook op de site.
    Natuurlijk zijn wij een kleine club, ik mag dat zo zeggen. Maar als een ander dat zegt, dan dan word ik eigenlijk boos…
    Als VVV uit bij ADO wint dan ben ik heel blij, kan mijn dag, wat zeg ik, hebben dagen laang goede zin.
    Maar als VVV dan thuis verliest van Emmen, let wel ik vond het eigenlijk een leuke partij van zowel Emmen als van VVV, ja dan ben ik niet te genieten. Heb ik moeite om “normaal” te doen. Gelukkig trap ik niks. Ook mijn vrouw en de kinderen hoeven niet bang te zijn.
    Maar, iemand die niks heeft met VVV, och waarom zou die iets negatiefs over VVV zeggen, laat staan iets op dit forum neerschrijven? FORZA VVV! FORZA Venlonaren. net

   6. mats

    Haha precies. En ondanks dat ik t misschien aan heb zien komen tegen Emmen (riep van te voren al dat Emmen gevaarlijk is) was ik me juist na dit verlies toch een partij chagrijnig, niet normaal! Maar misschien dus wel omdat Emmen precies dat doet wat VVV notmaal doet. Heel effectief! We zijn afgetroefd door het VVV van 2018-2019. Irritant!

   7. Lincoln

    Ik ben ook niet altijd trots op hoe we spelen en ben ook absoluut niet te genieten als we verloren hebben. Ben bij Heracles over de rooie geweest de hele terugweg. En soms moet ik me ook inhouden maar ik probeer het te ventileren en te relativeren.

    Kijk dat is precies altijd het probleem als ik wat schrijf of zeg en mijn menig geef komt altijd het argument ja maar wij mogen dat ook en dit forum is daarvoor. Ja klopt maar ik ben wel iemand van inhoud en zeiken om te zeiken daar hebben we niks aan. Kom met een onderbouwing kom met iets waar iemand wat aan heeft en daar bedoel ik niet jou persoonlijk mee maar in het algemeen. En van mij mag je alles schrijven wat je wil maar ik zeg ook altijd verwacht een tegen reactie. Ik bedoel niemand heeft daarin gelijk is allemaal emotie.

 19. jason

  Je bent behoorlijk aan het generaliseren Lincoln.

  Dat er meer mensen reageren als vvv verloren heeft is logisch. Je wilt dat het met je club goed gaat en dus ga je dan reageren. Is er gewonnen dan is dat (vaak) niet nodig. Probleem met trainers is gewoon dat ze teveel cursussen gehad hebben en daardoor geen logische dingen meer doen. Geloof mij dat als iedereen op de tribune hetzelfde denkt over een speler dan is het meestal ook zo. Maar die eigenwijze trainers doen dan juist weer iets anders want zij weten het natuurlijk beter dan de gemiddelde leek op de tribune.
  De meesten hier dat weet ik zeker steunen vvv in de koel en kunnen hier (waar het ook hoort) hun frustratie van zich afschrijven en dat lucht nou eenmaal op.
  En als je dit iets typisch venloos vind dan kan ik je aanraden eens op andere supporters sites te gaan kijken bv van NAC. 400 reacties na een verloren wedstrijd is daar vrij normaal en die zijn niet allemaal positief kan ik je zeggen.

  Lang leve De Koel

  1. Lincoln

   Generaliseren denk ik niet, ik beheer deze site al ruim 5 jaar en wat ik heb geschreven is allemaal gebeurd. Ik kijk al jaren op die sites als inspiratie en om te kijken hoe het daar gaat en ook daar wordt gezeikt maar op een ander niveau en niet constructief. Ik zou het gewoon graag anders zien en hoop soms dat mensen hun negatieve energie gebruiken om er mooie dingen van te maken en kansen te zien.

 20. Goodie

  Elk jaar is er zo’n moment dat je vol verbazing op deze site kijkt. Ik vond VVV niet eens slecht voetballen, maar helaas is er wel onnodig verloren. Dat kan gebeuren maar het was wel de meest vermakelijke pot die we dit seizoen te zien hebben gekregen. En ik ben het met Lincoln eens. Dat gezeik van supporters is iets typisch Venloos. Nergens zal er met de zelfde financiële mogelijkheden en prestaties zoveel gezeikt worden als hier.

  Ik heb het eerder dit seizoen al is tegen mijn vader gezegd toen we op bezoek waren in Doetinchem. Van dat publiek kunnen wij een groot voorbeeld aan nemen. Het voetbal is daar, net als de prestaties niet best. Toch is zit dat stadion elk weekend vol met veel sfeer en is zijn er al een aantal uitvakken uitverkocht.

 21. RuiverCity

  Iedereen die deze site bezoekt heeft denk ik het beste voor met onze club. Natuurlijk mag een iedereen schrijven wat men wil. Ieders mening dient gerespecteerd te worden. Als VVV goed speelt dan mag dat uiteraard in hallelujah stemming. Speelt VVV slecht dan mag dat uiteraard ook geschreven worden met een kritische noot/kanttekening.
  VVV doet het tot nu toe erg goed in de competitie. Toch is de voorsprong nog niet groot genoeg om achterover te gaan leunen. Die laatste 10 punten moeten snel behaald worden met behulp van ons, de supporters. Komende zaterdag verwacht ik een vernedering. De week erop vind ik veel belangrijker. Dan MOET het team er staan!! Hopelijk is Steijn dan ook beter in vorm dan afgelopen zaterdag…..

Leave a Reply