VVV-Venlo

VVV-Venlo verliest in eigen huis van Jong FC Utrecht

Afgelopen vrijdag stond alweer de negentiende wedstrijd van het seizoen op het programma. In De Koel – waar nog steeds geen publiek is toegestaan – trof VVV-Venlo laagvlieger Jong FC Utrecht.

De eerste kans van de wedstrijd kwam van de ploeg van Darije Kalezić (oud-trainer van o.a. Roda JC en MVV Maastricht). Stan van Dijck schatte een hoge bal op Nick Venema niet goed in, waardoor de Utrechtse spits vrijuit kon uithalen. Gelukkig verdween zijn inzet een halve meter naast het doel van Delano van Crooij – die vorige week geblesseerd uitviel, maar gelukkig kon hij vrijdag alsnog in de basis beginnen.
Na een klein kwartier kwam ook de eerste kans van VVV. Na een goede opbouw, kon Joeri Schroijen vrij eenvoudig twee verdedigers uitspelen, waardoor hij richting het doel van Jong FC Utrecht kon. Hij schonk de mogelijkheid echter aan Yahcuroo Roemer. Helaas was zijn aanname te matig, waardoor de hoek te moeilijk werd. Daar zat véél meer in…

Ook de volgende kans kwam van Venlose kant. In de 26ste minuut slingerde Schroijen een vrije trap voor het doel van Gadellaa. Hier werd Brian Koglin vastgehouden door Ruben Kluivert (zoon van Patrick Kluivert), waardoor scheidsrechter Eijgelsheim de bal op de stip legde. En dit vervroegd kerstcadeautje werd door Sven Braken uitgepakt, hij wist doelman Gadellaa in de linkeronderhoek te verslaan. 1-0!!
Buiten een afstandsschot van Schroijen, die een aantal meters naast het Utrechtse doel verdween, kregen beide ploegen geen kansen meer in de eerste helft.

Een kleine tien minuten in de tweede helft kwam VVV erg goed weg. Yuya Ikeshita kon makkelijk uit de rug van Koglin weglopen, waardoor hij een-op-een kwam te staan met Van Crooij, maar gelukkig kon de Venlonaar de bal met zijn vingertoppen nog van richting veranderen, waardoor de inzet op de paal belandde. Dat had zomaar de gelijkmaker kunnen zijn.
In de tegenstoot kwam VVV er direct uit en opnieuw was het Roemer met heel veel ruimte. Maar helaas ontbrak hij wederom aan de overtuiging, waardoor zijn voorzet onbereikbaar was voor Braken.

Het spel golfde in deze fase wat meer op en neer. Jong FC Utrecht wist, na een klein uur, VVV rond de zestien vast te zetten. Na slecht verdedigend werk aan Venlose kant kon Davy Van Den Berg uithalen, maar Van Crooij wist, met een knappe redding, ervoor te zorgen dat Utrecht niet langszij kwam.
In de 75e minuut was het opnieuw het belofteteam uit de Domstad met een kans. Een vrij kansloze corner kwam terecht bij Venema, die hard uithaalde. Zijn schot had eenvoudig geblokt kunnen worden door Simon Janssen bij de tweede paal, maar de Blerickenaar wist de inzet niet tegen te houden. En waar Janssen afgelopen week tegen Telstar door een flater verantwoordelijk was voor een tegendoelpunt, zag dit er wederom niet goed uit.

Waar VVV een prima eerste helft speelde, kwamen ze in het tweede bedrijf toch met de rug tegen de muur te staan. Drie minuten voor tijd zetten de rood-witten nog extra aan. Waar Janssen zich eenvoudig liet uitspelen op de linkerflank, werd de voorzet de zestien in geslingerd. Na een scrimmage, was het weer Venema die de bal achter Van Crooij wist te krijgen, 1-2… VVV leek op rozen te zitten, maar zo laten ze de voorsprong tóch uit hun handen glippen.

En na 94 minuten spelen, floot scheidsrechter Eijgelsheim af, waardoor VVV de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht niet heeft weten te winnen. Komende vrijdag spelen we in eigen huis tegen TOP Oss.

Wedstrijdverloop: 26′ Braken, 1-0. 76′ Venema, 1-1. 87′ Venema, 1-2.
Gele kaarten: Kluivert (Jong FC Utrecht) en Koglin (VVV-Venlo)

Opstelling VVV-Venlo: Van Crooij; Janssen, Koglin, Van Dijck, Pachonik; Van Rooijen, De Boer (65′ Theuerzeit), Smans (45′ Essanoussi); Roemer (60′ Bastiaans), Braken (77′ Hajdaraj) en Schroijen (77′ Leliendal).


Opstelling Jong FC Utrecht: Gadellaa; Culhaci (76′ Maddy), Kluivert (45′ Meissen), Mukeh, Eersteling (84′ Huizing); Ikeshita, El Azrak, Van Den Berg (68′ Van der Kust) ; Sellouf, Venema en Rijks (76′ Fernandes).

34 Responses

 1. beek

  Niets van de wedstrijd gezien. Volgens ESPN was er ook niets te zien buiten de doelpunten. Goed dat we thuis kunnen blijven. Ik denk dat we ergens onderaan eindigen met deze mensen hoewel ieder waarschijnlijk zijn stinkende best doet.

 2. rongo26

  Begint een treurig / kleurloos seizoen te worden. Er wordt gesproken over tussenjaar, maar daarvoor moet er wel potentieel zijn. Daaraan twijfel ik steeds meer. Jos heeft het steeds over jong en onervaren, maar VVV is bij lange na niet het jongste team in de KKD.

  Eigenlijk is het ook niet realistisch om met eigen jeugd de top van de KKD te bestormen in de komende jaren. Kijk maar waar de jeugd staat en in welke competitie; pure middelmaat.

  Het succes in het verleden was slim scouten in KKD, begin daar maar mee.

 3. Leonardus

  Geweldige wedstrijd van Delano van Crooy. Man of the Match. Zo jammer van de nederlaag. Helaas duurde de wedstrijd geen 75 minuten. Toch nog een prima resultaat van jong VVV in de laatste 15 minuten. Prima wissels Jos. Misschien moet je weet 1,5 km naar het oosten. Dit is niks voor jou.

 4. Slecht resultaat. Ik blijf de verdediging van VVV kwetsbaar vinden. Ook in de andere recente wedstrijden kregen de tegenstanders genoeg kansen, ze schoten ze er alleen niet in. Maar Venema van jong FC Utrecht maakte die kansen wel af…
  En Simon Janssen als linksback blijft verdedigend een achilleshiel wat mij betreft…

  1. Grad

   Klopt wel, maar zeker zo erg is dat er te weinig kansen gecreëerd worden en veel te weinig gescoord. Veel spelers met te weinig ervaring en/of steeds teveel en te verschillende wissels waardoor je geen ingespeeld team krijgt

  1. supportertje

   Jos er uit zeg je, en wie moet dan de opvolger worden. En belangrijker nog, wie gaat dit betalen. We zijn geen rijke club, en Jos heeft zijn sporen wel verdient als trainer, en zeker als speler. veel staat en valt met hoe de spelers zich opstellen, en of ze de vorm van de dag hebben. Wen er nu eens aan, de eerste jaren is het gewoon vallen en opstaan. Zet a.u.b. uit het hoofd dat we gaan meedoen voor de top. Ga eens proberen plezier te beleven aan het voetbal zonder dwanggedrag dat het allemaal k.u.t. is. Het is wat het is, geniet van de overwinningen, en heb vrede met het verlies, er is op dit moment gewoon niet meer te halen.

   1. Leonardus

    Vrede hebben met verlies? Wat ben jij een oetlul zeg. Wie kan er nou vrede hebben met verlies?

    VVV en met name Marco Bogers moeten zich kapot schamen. Deze club heeft totaal geen progressie geboekt de afgelopen decennia. En dat zal ook niet gebeuren met Bogers aan het roer.

   2. Grad

    Leonardus wat een onzin. Wat heeft Marco Bogers jou misdaan, dat je daar je pijlen op richt. Het beleid bij VVV wordt niet alleen door Marco Bogers bepaald!

   3. DeOtjes

    We hebben een aantal jaren ED gespeeld. Dat dit niet vol te houden was, was eigenlijk wel te verwachten. Kijk nu eens naar PEC. Het grote voorbeeld voor VVV tot voor kort.

    Dat de selectie te licht is nu en we te zwaar moeten leunen op onervaren spelers is wel duidelijk. Maar er kan progressie komen. Kijk naar de ontwikkeling van Sem Steijn. Was bij VVV ook niet zo goed als dat hij nu is. Oftewel het heeft, helaas, tijd nodig.

   1. kuebke

    Waar heb je dit bericht van Word?
    Ik kan het mij goed voorstellen dat er weel interne weerstand is.
    Het zal vooral wel gaan om zijn onnavolgbare wisselbeleid .
    Denk dat veel spelers hem wel zat zijn.
    Van mij mag hij gaan.

   2. supportertje

    Zou triest zijn als Jos moet vertrekken, mede door het interne geroddel achter zijn rug om. Maar dat is iets wat wel vaker heeft gespeeld bij VVV. Een rechttoe rechtaan benadering, waarbij eerlijkheid en openheid van zaken is vaak moeilijk bij VVV. En niet alleen daar, er word vaak om de hete brei heen gedraaid. Gewoon zeggen waar het op staat, word vaak niet in dank afgenomen. Te direct is men dan, en dat is voor velen moeilijk te verteren. Maar geeft ook te denken hoe het er op dit moment aan toe gaat bij VVV en de staf. De resultaten zijn er niet, of zijn matig te noemen. Te weinig sponsoren, en financieel verlies mede door het wegvallen van enkele sponsoren. Misschien zit er toch een kern van waarheid in dat Marco Bogers het niet meer geheel in de hand heeft. Wie zal het zeggen, maar als supporter zullen we moet afwachten hoe de hazen gaan rennen. Onze ploeg blijven supporteren is het enige wat wij op dit moment kunnen blijven doen.

 5. chretien

  Ik vind het interessant om de mening/visie van andere fans te lezen. Ik hoef het niet met iedereen eens te zijn. Iemand “verwensen” of nog erger heeft geen enkele zin. Met zijn allen achter de club staan, in goede en ook in slechte tijden, FORZA VVV!

  1. Eens met Chretien, het uitwisselen van mening/visie is leuk en daarom zitten we hier denk ik …
   Verwensingen en beledigingen, daar schiet niemand wat mee op lijkt mij en doet iedereen die daar behoefte aan heeft maar lekker op Twitter…

 6. zuid1

  Bogers is natuurlijk als directeur wel verantwoordelijk voor het beleid bij VVV. Om een voorbeeld te geven, ik hoorde van een sponsor die best wel een serieus bedrag ieder jaar sponsoren dat VVV alleen langs komt als de poen weer binnen geharkt dient te worden voor het nieuwe seizoen. Totaal geen communicatie door het jaar heen of vragen in het corona jaar over compensatie omdat je geen klanten mee hebt kunnen nemen. En dan nu in het begin van het seizoen de kaarten niet op tijd klaar hebben. Dat is gewoon ronduit slecht. Ook van Bogers heeft ie niet een hoge pet op. Hele aardige man maar of hij de juiste man is om een organisatie te leiden ?

  1. kuebke

   Volledig mee ens wat zuid1 zegt,
   Heb die verhalen ook gehoord van sponsoren( Nee ,ik ga geen namen noemen) .
   Dit gaat al jaren zo.
   Er zijn al veel sponsoren die zich hebben bedankt voor de eer .
   Alleen maar aan komen als er weer geld nodig is en er niets fatsoenlijk voor terug krijgen.
   En dan ook nog elk jaar bedelen of ze a.u.b. terug willen komen als sponsor.
   Er zijn ( waren ) sponsors die gezegd hebben ,zolang dat Bogers er zit komen wij zeker niet meer terug.
   Nou dan heb je het goed voor elkaar dat is wel duidelijk.

   p.s. ik heb al vaker gezegd dat hij er uit moet maar ja ik krijg toch allleen maar commentaar dat ik niet goed wijs ben maar we zullen zien hoeveel sponsoren er straks nog overblijven als het alleen maar bergafwaarts blijft gaan.

   1. DeOtjes

    Mijn idee is dat hier meer dingen spelen.
    – Als je sponsort weet je (of hoor je te weten) wat je ervoor terug kunt verwachten. Ik denk dat in sommige gevallen de verwachtingen te hoog zijn. Je krijgt geen accountmanager of iets dergelijks periodiek op bezoek. Een sponsor is een financieel ondersteuner. Niet meer en niet minder. Je koopt niks. Je krijgt ook niet meer inspraak. Je betaalt meer en daarvoor mag je gebruik maken van een (of meerdere ) stoelen, anders soortige catering en misschien nog wat zaken.
    – Vwb betreft Corona. Ik weet niet ghoe de afwikkeling is gegaan. Ik vermoed per mail of brief. Of dat helemaal conform verwachting is (weer die verwachting) ? Ik vermoed van niet. Maar VVV is maar een klein apparaat met weinig geld. Je gaat niet een callcenter ofzo inhuren om alle sponsoren persoonlijk te bellen.

    Sponsoren doe je denk ik om je bedrijf te promoten en te netwerken. En/of om een club te steunen. Niet om er DIRECT persoonlijk voordeel uit te halen. Het is allemaal indirect voordeel wat je kunt krijgen.

   2. clubman

    Inderdaad Kuebke: niet goed wijs.
    En elke fatsoenlijke sponsor hangt zijn of haar twijfels, als die er al zijn, niet bij de Kuebkes van deze wereld aan de grote klok.
    Het zal dus wel grotendeels uit je dikke duim komen of het betreft een kleine sponsor die mee zou willen doen met de grote jongens maar hier de middelen niet voor heeft en vervolgens afhaakt onder het mom van ondergewaardeerd te worden of iets van dergelijke strekking.

   3. Daar heb je gelijk in clubman. We kunnen het namelijk ook omdraaien. VVV heeft in de afgelopen jaren inderdaad genoeg sponsors gehad die maar al te graag bij een betaald voetbal club op het shirt wilden staan, maar stiekem geen cent te besteden hadden. Met TD&Company en Welkom Energie (dat in juni nog broeksponsor was en in oktober failliet verklaard werd) als mooie voorbeelden.

  2. Grad

   Ik hoorde van…., past in het rijtje van ik heb horen zeggen. Ik vraag me dan af waar deze sponsor was toen er dit seizoen wel sponsers en supporters nog wedstrijden konden bezoeken. Hij had toen toch alle gelegenheid om zijn beklag te doen bij Bogers.

   1. kuebke

    Grad …. één sponsor ( werkgever van mijn vrouw)heeft het mij persoonlijk verteld en het is dus niet : ik heb horen zeggen
    En die heeft mij verteld ook van die andere sponsoren.
    Deze sponsor heeft zich 3 jaar geleden a lbedankt en ja hij heeft zijn beklag bij Bogers gedaan en het kwam bij hem over als of het hem niets kon schelen.
    Hij komt niet meer terug zolang Bogers er zit.

 7. supportertje

  Leonardus
  11/12/2021 at 22:04

  Vrede hebben met verlies? Wat ben jij een oetlul zeg. Wie kan er nou vrede hebben met verlies?

  Hier wil ik toch even op reageren. Wat geeft jou het recht om te schelden. Heb jij geen fatsoensnormen. Ik ben het ook vaak niet eens met jou, maar dat geeft mij niet het recht om mij te gaan gedragen zoals jij dat doet. Nee, ik vind verliezen van mijn kluppie ook niet leuk, maar ik kan daar volwassen mee omgaan. Jij schijnbaar niet, iedereen en alles heeft het in jouw ogen gedaan. Draag je verlies van je club als een volwassen supporter, zoals vele jongeren en ouderen doen. En lukt dat niet, is het misschien verstandig je op een andere manier uit te laten.

Leave a Reply