VVV-Venlo verliest in laatste minuten van TOP Oss

VVV keert met lege handen terug uit Oss. Diep in blessuretijd was het Stephen Buyl die de Venlonaren in rouw dompelden. VVV keek vanaf de 61ste minuut tegen een achterstand aan na een doelpunt van Justin Mathieu, maar leek in de laatste minuut van de reguliere speeltijd een punt veilig te stellen via een eigen doelpunt van Jan Lammers. Daarmee blijft VVV steken op een puntje.

Exact drie maanden na de laatste uitwedstrijd in de Eredivisie ging VVV op bezoek in Oss. Trainer Jos Luhukay had een basisplek ingeruimd voor debutant Thijme Verheijen, die als linkerspits zijn opwachting maakte. Met naast Verheijen ook Wassim Essanoussi, Simon Janssen en Yahcuroo Roemer startten de Venlonaren met maar liefst vier spelers uit de eigen opleiding aan de wedstrijd. Janssen startte als linksachter, terwijl aan de rechterzijde Tobias Pachonik zijn rentree maakte. Net als tegen NAC vormden Kristopher Da Graca en Brian Koglin het centrale duo voor doelman Lukas Zima. Op het middenveld werd Essanoussi in de rug gesteund door Kees de Boer en Mitchell Van Rooijen, terwijl Roemer en Verheijen gelegenheidsspits Joeri Schrooien flankeerden.

Na vier minuten was daar de eerste grote kans voor de Venlonaren. Gelegenheidsback Janssen pikte de bal op de eigen helft op en dribbelde het gehele middenveld over. Hij beëindigde zijn solo met een prima steekpass op Roemer, die op snelheid lag en vanaf rechts voorzette. De bal kwam net niet voor de voeten van de instormende chroijen en ook de doorgelopen architect van de aanval, Simon Janssen, kwam net te laat om het afgeslagen leer op te pikken. Het was wél meteen het signaal dat VVV-Venlo naar Oss was gekomen voor de volle buit. Dat werd in minuut acht nog maar eens onderstreept, toen Mitchell van Rooijen uit een hoekschop het keeper Alblas moeilijk trachtte te maken met een kopbal. Pas in de 18e minuut liet de thuisploeg wat van zich horen. Leidsman schoot, zwaar gehinderde door aanvoerder Da Graca op doel van Zima. Zijn schot ging echter naast. Het spel bleef op en neer golven.

Eerst was het Wassim Essanoussi die in de 38e minuut een heerlijke pegel losliet van zijn linker. Het leer spatte uiteen op de kruising boven doelman Alblas. In de tegenaanval schoot Margaritha stevig uit zijn slof. Zijn inzet joeg hij echter meters naast het doel. En ook youngster Verheijen dacht te kunnen juichten vlak voor rust. De voorzet van Schroijen was echter net op maat om door de 18-jarige binnen te worden gekopt. Al met al een boeiende eerste helft in Oss.

De Ossenaren kwamen furieus van de thee. Anders dan in de eerste helft, kroop de ploeg van trainer Bob Peeters niet in de schulp. In de 55e minuut had het 1-0 moeten staan voor de roodwitten. Sanchez zag de kanonskogel van zijn collega echter nooit aankomen en kopte de bal onbedoeld zowat het stadion uit, in plaats van in het lege doel. De ploeg van trainer Jos Luhukay mocht zich achter de oren krabben. De Venlonaren lieten zich in het eerste kwartier na rust afbluffen op felheid en wilskracht. En precies dat leidde in de 61e minuut tot een doelpunt van de thuisploeg. Een ingooi kwam ver in de zestienmeter terecht en werd met de borst teruggelegd op Mathieu, die doeltreffend uithaalde : 1-0. Op basis van de tweede helft een verdiende tussenstand. Nu moest VVV-Venlo eens te meer. Jos Luhukay bracht met een frisse Levi Smans voor de moegestreden Schroijen wederom een speler uit de eigen jeugd en bracht later ook nog Danny Post, Calle Johansson, Aaron Bastiaans en gelegenheidsspits Stan van Dijck binnen de lijnen. VVV ging met opportunistisch voetbal op zoek naar de gelijkmaker. Die viel in de 89ste minuut: de zoveelste bal die de doelmond van de Ossenaren werd ingepompt, werd door verdediger Lammers verkeerd getaxeerd. Hij kreeg de bal op zijn hoofd en werkte de bal over zijn eigen doelman Norbert Alblas in de kruising. Daarmee leek een punt veiliggesteld. Maar het slotakkoord was voor de Brabanders via invaller Buyl. Meteen van de aftrap brachten de Ossenaren de bal nog eens naar voren en was het Buyl die het beste oplette. Bij de tweede paal werkte de aanvaller de bal in het doel, waarmee Top Oss zich in een klap tot koploper van de Keuken Kampioen Divisie bombardeerde en de Venlonaren zonder punten terug moesten naar De Koel.

TOP Oss – VVV-Venlo 2-1 ( 0-0 )
61. Mathieu 1-0, 89. Lammers 1-1 ed, 90+2 Buyl 2-1
Scheidsrechter: Oostrom
Gele kaart: Buyl, Post

Bron: VVV-Venlo

27 Responses

  1. supportertje

   Natuurlijk mag jij bagger zeggen, net zo als mensen die hier op reageren. Maar wat verwacht je nu eigenlijk. Tenzij jij een hele grote zak met geld hebt, zullen wij het met zijn allen hier mee moeten doen en leven. En een ieder heeft zijn eigen waarheid, waar jij ‘bagger’ roept ziet een ander weer iets anders. En dat mag allemaal. Maar we zullen geduld moeten hebben en onze verwachtingen moeten bijstellen. Volgend jaar zitten we echt niet in de ED. De eerste 8 van de KKD zou al een hele mooie prestatie zijn. Meer mag ook, maar dat is dan meegenomen.

  2. roermond

   Wat triest om je club zo af te zeiken. Ook ik kwam al op de Kraal en heb in weer en wind met 3 á 400 supporters de tuiswedstrijden gezien van MIJN club. Het zal altijd een heen en weer worden tussen eredivisie en KKD en daar is niks mis mee, daar leer je mee leven. Ook mijn weekend is naar de klote als VVV weer eens verliest, maar kan me ook geweldig voelen als WE winnen. Dit seizoen zal er een zijn van leren, uitproberen verliezen en wunnen, maar ben er vast van overtuigd, dat we over een jaar of 3 weer met zijn allen op de markt zullen staan….come on Venlo…forza VVV…..

 1. Geelzwart

  Het is vervelend 1 punt uit twee wedstrijden, maar verassend is het niet. Deze ploeg heeft tijd nodig, hoe lang? Of het dan goed gaat?
  De toekomst zal het uitwijzen.

 2. Oelie op zuid

  Een supporter steunt zijn team door dik en dun. Ook ik heb de pee in dat we verliezen van TOP. Maar ik zal nooit mijn club afvallen. Ik hoop op betere tijden. Ik ben al supporter toen VVV nog op de Kraal speelde. Ik heb goede en slechte tijden meegemaakt maar ik heb nooit de club uitgemaakt voor bagger .

 3. Gezien het feit dat er eigenlijk maar 1 reactie op dit bericht komt een wedstrijd om snel te vergeten. Dan maar een off-topic vraagje: waar was de Sloef bij VVV-NAC? Is die er tegen Almere weer gewoon, of is die wegbezuinigd? In dat geval had ik namelijk veel liever gezien dat die voetbalklappers wegbezuinigd waren.

  1. mats

   Keubke heeft gewoon gelijk, …het feit dat er zo weinig reacties zijn heeft te maken met de aanwezigheid hier van zogenaamde supporters die denken dat ze alles beter weten en die anderen opleggen welke mening ze moeten hebben. Te zielig gewoon.
   Succes met jullie ego’s.

   1. Grad

    Weet je wat zielig is, iemand die van zichzelf overtuigd is dat hij het (altijd) beter weet en als men kritiek hierop heeft, vindt dat het persoonlijk wordt. Dit heb je over jezelf afgeroepen.

   2. mats

    BedoelJe jezelf Graatje, of mensen als clubvrouwtje, ievel? Etc… misschien cursusje begrijpend lezen doen?

  1. mats

   Ja die hadden ze nog over van jouw kleuterfeestje waar niemand op af kwam. Smaakte prima! Wel
   beetje zielig voor jou. Maar zo is jouw leven dus daar ben je wel aan gewend denk ik.

   Wat ook zielig is, zijn jouw bijdrages aan dit forum. Die gaan namelijk alleen over het belachelijk maken van andere mensen hier en jezelf op de borst kloppen (lees je even goed mee Graatje?) . Ik lig er niet echt wakker van.

   Waar ik wel eens wakker van lig is de
   Clubcultuur van VVV, hoe ze met hun supporters omgaan en hoe ik dit graag anders zou zien.
   Samen met je uitsupporters juichen is iets wat ik zie als belangrijk punt voor het creëren van binding en een andere (betere?) clubcultuur. Als ik zie hoe de spelers van TOP met die drie paardekoppen publiek omgaan na de overwinning wil ik Idd ook zoiets voor de supporters van VVV.

   De negatieve reacties die ik daar op krijg zeggen volgens mij meer over diegene die ze maakten.. puur persoonlijks niks meer niks minder. Ach ja, zo is dit forum al jaren. Met de zelfbenoemde betweter Clubvrouwtje voorop.

 4. mausovenlo

  Wat is iedereen elkaar toch weer lekker aan het afzeiken, hou het gewoon bij voetbal. Ik ga er van uit dat de redactie hier iets mee doet, het blijft maar door gaan. Kinderachtig zeg

 5. Jacko

  … Totaal onnodig om elkaar af te zeuren.. dit topic gaat over de uitwedstrijd bij Oss niet over ieders mening over een bepaalde denkwijze..

  Ontopic: Hoezo speelt Leliendal niet? Was misschien vorige week niet de allerbeste en kwam later op gang, prima, maar het kan toch niet zo zijn dat je dan een middenvelder op de linksback positie zet die daar nog nooit gespeeld heeft? Natuurlijk vind ook ik voor eigen jeugd kiezen hartstikke goed maar dan moeten ze wel wat toevoegen, Roemer laat het ook 2 wedstrijden niet zien, zet Hupperts maar rechtsbuiten laat hem 10 wedstrijden staan met vertrouwen dan weet ik zeker dat die zijn Roda niveau ook weer aan kan tikken.

 6. CSR

  Jezus man, al maanden ( jaren) lopen hier bepaalde mensen elkaar op persoonlijke grond af te fakkelen. Anders wisselen jullie gewoon even telefoonnummer uit, kunnen jullie lekker over de app elkaar beledigen. Blijkbaar hebben jullie niet door dat er steeds minder mensen reageren. Dit is gewoon het gevolg van zoveel persoonlijke puin die jullie droppen. Grow up ! En nee ik ga niet reageren als er met “argumentaties gesmeten wordt waarom die dat zei en waarom die andere zo reageerde. Jullie maken het simpelweg minder plezierig hier op het forum. Misschien is dat iets om eens over na te denken voordat er weer geschreven wordt over een ander..

  1. mats

   Voor iemand die ik hier nog nooit ben tegengekomen (CSR? Really), heb je wel erg veel
   commentaar op mensen die je nog nooit eerder aangesproken hebt. Beetje raar. Maar je bent vast iemand die een ander profiel aan heeft gemaakt om dit te kunnen zeggen. Over ‘get a life’ gesproken!

  2. mats

   Maar je krijgt je zin hoor. Ik heb mij hier vaak geuit over VVV en nu ook weer over de clubcultuur van VVV. Heb er alleen maar negatieve reacties en aanvallen op gehad. En nu begin jij ook nog te zeiken. Prima, als ik hier iets van geleerd heb de laatste dagen dan is het wel dat ik geen deel meer uit wil van maken de supporterscultuur hier op Venlonaren. Echt, een grotere groep betweterige zeikerds bij elkaar (op een paar na) ben ik ook zelden tegengekomen.

  3. mats

   Dus CSR, bedankt voor het duwtje dat ik nodig had om Venlonaren te vragen mijn profiel te verwijderen. Scheelt me ws een heleboel gezeik. Ik wens jou en andere zeikerds zoals Graat en Bear nog veel plezier met elkaar én natuurlijk Ievel.

   1. CSR

    Lol, ik heb mn reactie in het algemeen geplaatst. Jij voelt je gelijk aangesproken, en kijk hoe je reageert, dat is dus precies wat ik bedoelde, gelijk op de man spelen. En bekrtitseerd me op basis van aannames.
    Ja mats je bent idd 1 van diegene die opvalt. Iets met bomen en wind. Ik gun iedereen zn plekje en zegje hier op het forum. Maar persoonlijk ben jij voor mij geen toegevoegde waarde met reacties als deze. Kom al jaren hier op venlonaren, laatste jaren zonder te reageren maar volg het dagelijks, en het valt gewoon op dat sommige ( waaronder jij) altijd maar aan het bekvechten zijn. Daar reageer ik op, thats it.
    Je moet doen wat je wilt, maar ik zal er niet slechter van slapen als ik je naam niet meer zie hier op het forum. En nee dat is geen persoonlijke aanval. Gewoon mijn mening…

    Vn5
    4
    Life

   2. clubman

    Opnieuw een vertrek van Venlonaren Kwats?
    Je zou eventueel een nieuw account kunnen maken onder de naam Heintje Davids. Zou dat helpen? Tot gauw maar weer 👍

    VVV OLE

 7. Grad

  Mats ook al noem je me een zeikerd, ook ik zal er niet slechter van slapen. Ik hoop alleen voor je, dat je door het duwtje van CSR niet in een zwart gat valt, omdat je je frustraties over VVV op dit forum niet meer van je af kunt afschrijven.

 8. chretien

  Wat ons allemaal bindt is de liefde voor onze club VVV. We hebben met zijn allen gemeen dat het wel en wee van onze club heel erg belangrijk vinden. Wat we op deze site neerschrijven is vooral een mening, onze visie… meer niet. Laat iedereen schrijven wat hij wil. Als je het er niet mee eens bent, het zij zo. Je kunt het zelfs zeggen of schrijven, zonder daarbij iemand neer te sabelen. Ik hoop dat we komende wedstrijd tegen Almere City FC gaan winnen. Zo niet, dan kijk ik uit naar de volgende wedstrijd en die winnen we dan zeker. Zo, niet, dan…

 9. supportertje

  Ik vind het gewoon erg jammer dat mensen hier wegblijven vanwege onderlinge spanningen. Ook het gekissebis onder elkaar, is iets wat wij als supporter in hart en nieren van VVV niet moeten doen. Begrijp dat het soms moeilijk is, maar ik denk dat diegenen die hier iets schrijven allemaal volwassen genoeg zijn om te begrijpen dat het om plezier gaat rondom ons cluppie. Laten we dat plezier niet vergallen, niet voor jezelf, maar ook niet voor een ander. We worden al niet verwend door VVV, maar als we zelf ook nog ons plezier gaan vergallen, word er echt niemand beter van. We kunnen er veel van vinden of zeggen, maar of dat altijd het gewenste effect op levert, betwijfel ik. Laten we elkaar in onze waardes laten en gewoon accepteren hoe de een of de ander in elkaar zit. Uiteindelijk hebben een gemeenschappelijk doel, en dat is VVV. Iedere supporter voor VVV is er een, en we zijn allemaal belangrijk voor de club. We tellen allemaal mee, en niemand is beter of slechter. En uiteraard is dit geen preek, al ziet het er wel zo uit, maar gewoon een gevoel dat ik even mee wilde delen. Het is gewoon zonde als mensen elkaar hier weg jagen, of niet meer op deze site komen. Laten we het gewoon over voetbal hebben, juist datgene wat ons bind.

  1. Helemaal mee eens supportertje, uiteindelijk is iedereen hier supporter. En Mats b.v. is dat ook zeer zeker, en ik zou het mooi vinden als hij gewoon actief blijft hier, want hij heeft geregeld inhoudelijk zinnige dingen gezegd over spelers van VVV of wat er moet veranderen. Alleen dat onderlinge gekissebis, daar zit niemand op te wachten…

Leave a Reply