VVV-Venlo

VVV-Venlo verliest in Sittard met 2-1

Met de teruggekeerde Vito van Crooij in de basis, begon VVV aan alweer de zesde oefenwedstrijd van de voorbereiding. De Venlonaren reisden zonder Joshua John af naar Zuid-Limburg. Hij ontbrak vanwege privéomstandigheden. Ook Hupperts speelde niet. Hij was wel aanwezig in Sittard maar vanwege een lichte blessure werd er geen risico met hem genomen.

Al na 3 minuten spelen is daar gelijk het eerste grote gevaar van VVV. Schmitz heeft erg veel ruimte aan de linkerkant, legt de bal goed en knalt vervolgens van ruim 25 meter verwoestend op de lat. Dat had een beter lot verdiend. In de 19e minuut krijgt ook Fortuna haar eerste kans van de wedstrijd. Rechtsback Rota combineert gemakkelijk met zijn teamgenoten en staat uiteindelijk oog in oog met Kirschbaum. Het schot is echter een makkelijke prooi voor onze doelman. Vijf minuten na deze kans van Fortuna krijgt VVV weer een dot van een kans. Schmitz bereikt Roemer met een prachtige breedtepass, die de bal laag en strak voor de goal brengt. Drie instormende Venlonaren kunnen helaas allemaal geen voet tegen de bal zetten. Amper twee minuten later is daar weer een mogelijkheid voor VVV. Een vrije trap wordt door van Crooij voor de goal geslingerd en Giakoumakis kan de bal richting doel knikken, maar de bal verdwijnt net naast. Zo zijn de meeste kansen in het eerste halfuur absoluut voor VVV. Maar wanneer de bal voor de tweede keer in de wedstrijd voor de goal van Kirschbaum komt, is het wel gelijk raak voor de Fortunezen. Een voorzet van Hansson wordt door de Duitse spits Polter tegen de touwen gekopt. Een fikse tegenvaller voor de Venlonaren. Maar 4 minuten later trekt VVV de stand alweer gelijk. Een goede voorzet van Roemer belandt uitgerekend op het hoofd van van Crooij die de gelijkmaker binnen weet te koppen. Lang kunnen de Venlonaren echter niet genieten van de gelijke stand. Geklungel in de Venlose defensie leidt de 2-1 van verdediger Rota in. Zo gaat het snel. Op slag van rust krijgt VVV nog een mogelijkheid om met een gelijke stand aan de thee te gaan, maar een vrije trap op de rand van de zestien wordt door van Crooij helaas over het doel geschoten. Zo zijn de beste kansen voor VVV geweest maar gaan de Venlonaren desalniettemin met een 2-1 achterstand de rust in.

De tweede helft begint met een nieuwe naam in het elftal. Aaron Bastiaans vervangt van Crooij, die zo dus 45 minuten mee heeft mogen spelen bij zijn rentree. Meteen na rust wordt Giakoumakis ondersteboven gelopen. Hij gaat zelf achter de daaropvolgende vrije trap staan maar deze verdwijnt in de muur. Twee minuten later produceert VVV weer een mooie aanval. Weer is het Roemer die de voorzet geeft. De bal gaat aan alles en iedereen voorbij, behalve aan de zojuist ingevallen Bastiaans. Hij kan de bal makkelijk in het doel schuiven maar schiet hem op onverklaarbare wijze naast. Zo gaat VVV rustig door met waar het de eerste helft mee eindigde: kansen creëren. In de 54e minuut komt de bal via de kluts bij Giakoumakis. Hij rondt koelbloedig af, maar doet dit helaas in buitenspelpositie. Zo blijft de 2-1 stand op het scorebord staan. Na precies 60 minuten spelen stoomt Pachonik op aan de rechterflank. Zijn lage voorzet komt op randje zestien precies voor de voeten van Linthorst, die de bal met links op doel werkt. Fortuna-doelman Koselev weet er nog net een hoekschop van te maken. Dit was tevens de laatste actie van Linthorst. Hij wordt namelijk meteen hierna vervangen door Nezar S’rifi. Ook Janssen en Gelmi worden niet veel later naar de kant gehaald door Hans de Koning. Voor hen in de plaats komen Essanoussi en Swinkels. Met nog een kwartier op de klok worden ook Giakoumakis en Pachonik gewisseld. Zij worden vervangen door Arias en Dekker. Zo hebben er intussen de nodige wisselingen plaatsgevonden bij VVV en komt dat het spel niet ten goede. Het frisse voetbal van de eerste 60 minuten is verdwenen en Fortuna komt weer iets meer in de wedstrijd. 10 minuten voor tijd mag ook Stan van Dijck nog zijn opwachting maken. Hij komt het veld in voor Lukas Schmitz. In het restant van de wedstrijd gebeurt er vrijwel niets meer in Sittard en zo gaat VVV met 2-1 ten onder tegen Fortuna.

Een erg leerzame en nuttige wedstrijd dus in Sittard. In vergelijking met de wedstrijd tegen Willem ll zijn er positieve ontwikkelingen doorgemaakt en is VVV op de goede weg. Het spel was bij vlagen erg goed maar achterin blijken de Venlonaren toch nog erg kwetsbaar. De conclusie is dus dat defensieve fouten uiteraard vermeden moeten worden en er op het middenveld toch écht nog versterkingen bij moeten komen want dat is nog te dun bezet. Ook moeten de kansen beter worden benut. Als je niet scoort kun je tenslotte ook niet winnen.

Aankomende zaterdag staat alweer de volgende oefenwedstrijd op het programma. SV Straelen is dan de tegenstander van de Venlonaren.

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik (Dekker ’75), Gelmi (Swinkels ’66), Kum, Schmitz (van Dijck ’82), Linthorst (S’rifi ’60), Post, Janssen (Essanoussi ’63), Roemer, Giakoumakis (Arias ’75), van Crooij (Bastiaans ’46)

Scoreverloop:

’33 Polter 1-0

’36 van Crooij 1-1

’38 Rota 2-1

34 Responses

  1. Van mij mag Immers komen, maar ik denk dat hij te duur is…
   Bij ADO wordt zijn contract juist ontbonden zodat ze daar wat meer financiële armslag hebben om te investeren in hun matige selectie. Ik denk dat ze daar een cruciale fout maken en nu samen met RKC rechtstreeks gaan degraderen…

 1. Geertje

  Jammer van de uitslag, maar heb toch vooral positieve dingen gezien.
  Goede keeper, twee uitstekende backs . Centraal één dissonant. Ben daar wel aardig klaar mee. Hoeveel kaarten, fouten en strafschoppen kost het ons nog voordat de technische staf dit inziet? Zeker als je ervaren rot Swinkels hebt binnengehaald en een jong talent uit eigen jeugd hebt die staat te trappelen.
  Middenveld eigenlijk ook niet slecht. Post staat buiten kijf. Linthorst en Janssen deden het prima, maar allebei tegelijk op het middenveld is één lichtgewicht teveel. Las net dat Lex Immers weg mag bij Ado. had als speler bij de tegenstander een spuughekel aan hem, maar zou hem graag op ons middenveld zien. Brengt kracht en agressie, kopkracht, diepgang en scorend vermogen. Middenveld met Linthorst, Immers en Post is goed genoeg voor plek 10-12.
  Voorin staan we er niet slecht op. Die Griek kan ik echt van genieten. Gaat er 8-12 maken, wat prima is voor ons. Met Vito, John en Hupperts heb je 3 uitstekende vleugelspelers voor twee plekken. Roemer is nog te licht, maar wel talentvol. Essanoussi is een pareltje. Een jaar subtop KKD zou eigenlijk super zijn voor deze 2.

 2. Nu over de wedstrijd.
  Wat de wedstrijd zelf betreft, ik vond het behoorlijk gelijk opgaan, Fortuna liet bij vlagen de bal wat gemakkelijker rondgaan, wij hadden de betere kansen..
  Wat me opviel is dat Kum inderdaad bij beide tegendoelpunten betrokken was, maar een luchtduel met hun spits, dat kun je verliezen. Kirchbaum had de bal ook wel mogen tegenhouden natuurlijk…
  Bij het tweede doelpunt ging Kum wel echt opzichtig in de fout, dit soort acties moeten er echt uit, want zo maak je de tegenstander het wel erg gemakkelijk. Maar zijn inspeelpass blijft prima, de bal bal wordt niet gelijk naar voren gepoeierd, maar er wordt geprobeerd nu vanuit het middenveld een aanval op te zetten. We zagen tegen Willem II dat Swinkels dat ook kan, dus kiezen uit die twee vind ik lastig, misschien heeft Swinkels toch iets meer snelheid…
  Op het middenveld missen we dus die spelbepalende speler, maar daar is genoeg over gezegd en is iedereen het wel mee eens. Daar gaat nog wel iets komen verwacht ik.
  Voorin leek het of van Crooij nooit is weggeweest, toch knap als je gelijk speelt na nog geeneens meegetraind te hebben.
  Onze spits , hij heeft zeker iets, maar of hij een makkelijk scorende spits is, ik weet het niet. Meestal krijg je als je spits bent bij VVV niet super veel kansen, dus de kansen die je krijgt moeten wel in ieder geval tussen de palen. Maar goed, hij moet nog wennen natuurlijk, dus we gaan het zien. Arias viel prima in trouwens, ik vind dat hij echt behoorlijk balvast is waardoor we de bal voorin niet gelijk kwijt zijn en teamgenoten kunnen aansluiten, maar Arias is natuurlijk ook geen doelpuntenmaker.
  Roemer was heel wisselend, had een paar goeie acties, maar ook soms heel gemakkelijk en simpel balverlies.
  Ik zou hem niet verhuren om hem te laten rijpen, maar gewoon geregeld speeltijd geven op eredivisie-niveau, daar leert hij het meeste van denk ik.

 3. chretien

  Blijkbaar hebben onze fans hierboven Immers afgelopen 2 jaar niet of nauwelijks zien spelen. Hij liep als een opa ongeïnteresseerd over het veld. Hij gaat waarschijnlijk bij de veteranen spelen. Niet hierheen halen aub…

 4. twiggy11

  Kom op mensen we hebben jeugd genoeg immers is te oud niet aan denken. dat zag je vorig jaar ook met Lee die kon het ook niet meer belopen .maar even terug na gisteren Kum ging toch 2x grandioos in de fout op die positie mag van mij toch ook wat anders probeerd worden .
  Daar in tegen vond ik onze Griekse vriend erg goed spelen trok veel gaten en heeft een groot loop vermogen als daar John nog bij komt op de vleugel en aria zie ik het voorin wel zitten . Een aanvallende middenvelder is wel nog nodig.

  1. Godfried

   1. Jeugd genoeg ja, maar voor de basis komen ze nog te kort.
   2. Bij de eerste goal ging Kum helemaal niet de fout in. De voorzet werd veel te makkelijk gegeven, hij had geen rugdekking en de keeper zat er niet goed bij. Hij verliest uit stand een kopduel van een speler die een kop groter is. Dat kan. Vind ik absoluut geen blunder.
   3. Met alleen een aanvallende middenvelder verandert er niets. Post is niet de man die het spel moet maken bij VVV. Naast hem hoort een creatieve spelverdeler te staan. Iemand die de bal komt ophalen en de spil op het veld is. Een nummer 10 doet dat natuurlijk niet. Die heeft een heel andere rol.

   1. mats

    Nou, er zullen toch wel meer voorzetten van de zijkant gaan komen, dat is amper te voorkomen…. en ja dan kan het ook gebeuren dat de CV’s er een keer naast zitten maar Kum blundert inmiddels teveel. In dit geval hij hij toch tijd genoeg dunkt me om die bal beter in te schatten.

   2. Godfried

    Vooral wanneer je met twee vooruitgeschoven backs speelt zoals VVV doet, is het belangrijk dat je met de punt naar voren speelt. De creatieve man naast post zakt bij balbezit dan wat uit, waardoor je 3-4-3 komt te staan, met hoge backs. Nu is Post te vaak de man die de bal krijgt in de opbouw. Maar daar ligt zijn kwaliteit helemaal niet. Hij is het slot op de deur. Degene die gaten dichtloopt. Een nummer 10 is natuurlijk wel nodig. Maar voor een hele andere fase in het spel. Nu zie je dat VVV het lage middenveld vaak overslaat. Dit resulteert te vaak in onnodig balverlies.

 5. ponnie veag oet de pan

  Ik merk dat er veel wordt afgegeven op kum, maar dat hij op de bank moet ben ik zeker niet mee eens. Hij heeft fantastische wedstrijden gevoetbald afgelopen seizoen, en het is niet voor niks dat zijn contract is verlengd. Oefenwedstrijden boeien niet, als ie er maar staat als de punten verdeeld worden! Dan moet ie scherp zijn en kan je hem afrekenen. Deze man heeft allang bewezen wat ie kan.

 6. De Koel

  Vorig seizoen telt niet, het gaat erom hoe hij nu presteert. Als andere CV’s op dit moment beter zijn, horen die in de basis te staan. VVV scoort nog steeds erg moeizaam, dus fouten als tegen Willem II en Fortuna kunnen we ons niet permitteren.

  1. lucien1978

   Vorig seizoen boeit zeker wel.

   Kum heeft vorig seizoen een zeer sterk seizoen gespeeld en was misschien in de moeilijkste wedstrijden wel de beste VVV er.

   Duidelijk dat hij nu een beetje ritme mist en er weer moet inkomen. Daar zijn oefenwedstrijden voor. Die staat er dadelijk wel weer.

   Nu eruit halen omdat hij 1 keer minder speelt gaat nergens over.

   Vertrouwen en speeltijd is het belangrijkste.

   Gewoon laten staan.

   1. Goodie

    Mee eens Lucien. Gaf het gister in een ander topic ook al aan. Het zal voor Kum met zijn 35 jaar ook lastiger te zijn om weer op niveau te komen na 5 maanden geen wedstrijden in de benen.

   2. lucien1978

    Precies . Geen enkele reden om te wisselen

    Komt allemaal goed.

    Wat de meeste VVV ers weer doen is korte termijn denken

 7. De Realist

  Klopt, ik meen me te herinneren dat Kum vorig jaar ook niet geweldig begon, maar uiteindelijk steeds beter ging spelen. Laat Kum gewoon lekker beginnen en dan zien we wel hoe het hem vergaat. We hebben met Swinkels echter een prima vervanger. Als je vorig seizoen alle wedstrijden hebt gespeeld voor subtopper KV Mechelen dan kun je ook wel wat natuurlijk. We zullen het allemaal wel gaan zien. Het belangrijkste is dat er nu z.s.m. een aanvallende box to box middenvelder komt. Daarnaast een verdedigende middenvelder met een beetje body zou ook geen overbodige luxe zijn.

 8. Geertje

  Kum heeft afgelopen jaar een serie van een wedstrijd of 8 zeer sterk gespeeld. Maar daarvoor en ook het seizoen ervoor, was hij toch schuldig aan veel tegendoelpunten, onnodige strafschoppen en kaarten. Leuk dat hij dan een paar wedstrijden goed was, maar ik zou daar niet op gokken, als je Swinkels en Van Dijk achter de hand hebt.

  1. lucien1978

   Wie zegt dat Swinkels niet die fouten maakt. Ik vond het trouwens reuze meevallen.

   V Dijck heeft nog helemaal niet gespeeld op dit niveau en is dus geen vergelijkingsmateriaal.

   Het verschil tussen jong VVV en de eredivisie is ook wel erg groot. Dit is ook gebleken in de voorbereiding.

   Ik zou spelers als Bastiaans , V Dijck , Roemer verhuren aan clubs als Helmond of Eindhoven om ervaring op te doen.

   Die hebben het niveau nog niet.

   Voor deze jongens de selectie aanvullen met 2 a 3 afvallers van andere clubs

   1. De Koel

    Twee tegendoelpunten (en misschien wel drie) in twee wedstrijden die hem direct zijn aan te rekenen vind ik niet echt meevallen.

   2. lucien1978

    Swinkels heeft ook al een fout gemaakt.

    Daarbij stuk of 12 wedstrijden geweldig gespeeld toen het erom ging.

    Dat blijkbaar wel vergeten.

    Messi maakte ook 2 fouten tegen Bayern. Ook maar gelijk wisselen.

    Kortzichtig .

   1. Godfried

    ?? volgens mij is hij gewoon een eigen voetbalschool gestart en heeft vvv hem een week vrij gegeven voor de lancering hiervan. niet meer, niet minder.

    ps. is de wedstrijd van vanavond nog ergens te volgen? naast live vanuit het stadion.

 9. FC VVV03

  Thomas Bruns mag vertrekken bij Vitesse. Wat zou het mooi zijn als hij deze kant op zou komen. Hij zal geen aanpassings periode nodig hebben ivm zijn eerdere periode hier in Venlo. Zou een prima 10 zijn.

  1. Koelie

   Is er na twee nederlagen totale paniek dat elke transfervrije speler nu opeens gehaald moet worden? Bruns heeft hier niets laten zien. Dan kun je net zo goed Neudecker een kans geven.

 10. Oelie op zuid

  Als je kijkt naar de status van Neudecker, als voetballer, dan vraag ik mij af of hij een echte kans heeft gekregen bij VVV. Het kan toch niet zo zijn dat hij het voetballen is verleerd. Hij stond op diverse schaduwlijsten van ploegen in de subtop van de eredivisie. Ik hoop dat hij het vertrouwen krijgt van de trainer boven met alle respect van onze talentvolle Simon Jansen.

   1. mats

    Ik hoop dat dat het was.
    Maar het was sowieso van een lamlendig niveau dat je je afvraagt hoe het toch kan dat VVV niet in staat is spelers te motiveren…..

Leave a Reply