VVV-Venlo verliest in slechte wedstrijd van Willem II

Uit spelen bij Willem II is doorgaans lastig voor VVV-Venlo en dat bleek ook gisteren toen VVV met een 1-0 nederlaag naar huis werd gestuurd. Dit lag aan verschillende dingen, maar de gedachte heerst dat het een ruimere nederlaag had kunnen zijn. Het was niet best.

VVV begon met een kleine wijziging in de opstelling. Neudecker werd uit de basisopstelling gehaald en daarvoor in de plaats zagen we het defensieve blok van Cattermole-Post op het middenveld, met Linthorst die op 10 speelde. Hiermee probeerde Maaskant Willem II te bestrijden, met de nadruk op probeerde want een ding was duidelijk: VVV maakte totaal geen aanspraak op de overwinning.

Al begon VVV met aanvallende intenties, na twintig minuten spelen veranderde het beeld van de wedstrijd. Kum ging hard door op een speler van Willem II, waardoor de gastheren een penalty kregen toegewezen. In eerste instantie wist Kirschbaum nog redding te brengen, maar uiteindelijk wist Pavlidis in de rebound alsnog de 1-0 te noteren. De geel-zwarten moest nu echt in de achtervolging om iets van een resultaat neer te zetten in Tilburg.

We kunnen er vrij kort over zijn; VVV-Venlo creëerde behoudens een schot van Linthorst echt werkelijk niets. Voor de rest was het vooral Kirschbaum die zorgde dat VVV-Venlo maar een tegengoal kreeg, waardoor de kans bleef dat VVV iets uit deze wedstrijd kon krijgen. Maar als we heel eerlijk zijn, zat dat er nooit echt in. In iedere linie zaten er zwakheden die ervoor zorgden dat de gasten constant aan het herstellen waren.

Maaskant probeerde nog alles op de aanval te gooien door Sinclair en Wright erin te gooien, maar deze beste mannen wisten zeker wel iets meer dreiging toe te voegen aan de wedstrijd, maar ook daar kwamen geen extra kansen uit.

Was het slecht? Ja. Dit zagen we echter al een paar wedstrijden aankomen. We hebben flink wat geluk gehad tegen FC Utrecht en tegen FC Groningen, maar het zal zowel verdedigend en aanvallend een stuk beter moeten, want als dit zo doorgaat kan het nog eens heel moeilijk seizoen worden voor de Venlonaren.

Volgende week wacht SC Heerenveen in Stadion de Koel en winst zou echt veel goed maken van de vertoning in Tilburg gisterenavond.

Willem II – VVV-Venlo 1-0 ( 1-0 )
Pavlidis ’22, 1-0
Scheidsrechter: Rob Dieperink
Gele kaarten
: Wellenreuther ( Willem II ), Post ( VVV-Venlo )
Toeschouwers: 13227

Opstelling Willem II: Wellenreuther, Heerkens, Holmén, Peters, Nelom ( ’79. Nieuwkoop), Saddiki, Vrousai, Llonch, Nunnely ( ’83. Kabangu), Pavlidis, Köhlert ( ’58. Ndayishimiye).

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik, Röseler ( ’71 Wright), Kum, Scheimann, Post, Linthorst, Cattermole, Yeboah ( ’86. Neudecker), Soriano, Van Ooijen ( ’76. Sinclair).

 22 Responses

 1. VVV 4ever

  Dankzij Kirschbaum is het slechts 1-0 geworden ……
  Linksback positie is duidelijk steeds de zwakste schakel…..
  Goede wissels maar weer veel te laat, in de rust had er al gewisseld moeten worden…..
  Kum die weer eens een kamikaze tackle maakt, heeft ons al zoveel punten gekost…..
  Volgende week thuis tegen Heerenveen volle poele ertegen aan en de 3 punten in Venlo houden!

  Forza VVV!!!

 2. De Realist

  Het zag er inderdaad allemaal niet zo lekker uit bij Scheimann, al moet ik zeggen dat die Nunnely ook wel een erg goede leuke speler is. Ik vond wel dat Scheimann het de 2e helft iets beter deed. Verder vraag ik me nog steeds af of er in de KKD geen betere spelers te halen waren dan die Wright en Sinclaire…. Soriano deed het erg goed in de voorbereiding, maar is nu vrij onzichtbaar.

 3. wuilus

  Waar heb ik gisteren naar zitten kijken?.
  Naar een functionele lee en een goede kitschbaum, verder was het verschrikkelijk.
  Niet 1 uitgespeelde aanval en maar steeds wachten op de 2-0.
  Tegen Heerenveen mag ik toch hopen dat we iets aanvallender gaan spelen, verliezen vind ik niet erg, maar dan wel graag op een waardige manier

 4. chretien

  De ene keer gaat het hopeloos fout, zoals gisteren, de andere keer hebben we het geluk aan onze kant.
  Hoe het gaat lopen in een wedstrijd weet je van te voren natuurlijk nooit zeker. Maar leg mij eens uit waarom je Soriano opstelt als je een verdedigende wedstrijd wil spelen? Dan heb je niks aan deze goeie man. Deze alleen opstellen als je dreigend naar voren, dus volop de aanval speelt.

 5. De Realist

  Zo defensief speelde VVV niet, ze hadden bijna net zoveel balbezit als Willem II. Ze doen er echter niks mee, totaal geen creativiteit op het middenveld. De vraag is dan ook of het verstandig is om Lee en Danny samen op het middenveld te zetten. Ze zijn echter allebei te goed om op het middenveld te zetten. Misschien eens proberen Post centraal achterin te zetten en Kum eventueel op de linksback positie. We moeten iets he.

  1. Kum als linksback vind ik geen optie, te traag… Moet het hebben van zijn goede positionering en ervaring, komt het beste tot zijn recht op de plek waar hij nu speelt. Natuurlijk is hij elke wedstrijd wel een keer te laat met zijn tackle, waardoor hij het risico loopt op een kaart , dan wel een strafschop, maar ik denk dat die kans met Post op die plek nog groter is

 6. Ik denk toch dat het euvel gisteren was dat Evert Linthorst gisteren veruit zijn minste wedstrijd van het seizoen speelde,
  waardoor er totaal geen creativiteit was vanuit het middenveld. Misschien is het ook wel alarmerend dat er niemand is die dan opstaat en het heft in handen neemt. Seuntjes had natuurlijk vorig seizoen ondanks al zijn tekortkomingen wel een belangrijke rol op dat gebied, net als Susic. Neudecker, die toch een beetje daarvoor is gecontracteerd volgens mij, blijft vooralsnog in gebreke wat dat betreft. En als je voorin dan zo weinig balvast bent, dan maak je het Willem II of welke tegenstander dan ook wel heel gemakkelijk. Gelukkig hebben we nog Kirchbaum in de goal staan, die elke wedstrijd beter wordt!

 7. RuiverCity

  VVV mist voorin een balvaste speler zoals Mlapa vorig seizoen. Er kan totaal geen aansluiting vanuit het middenveld komen omdat elke bal voorin snel weer ingeleverd wordt. Hierdoor neemt de druk op middenveld en verdediging te grote vormen aan.
  Cattermole is vooral bezig met het corrigeren van medespelers. Komt daardoor ook niet in zijn spel. Post krijgt weer geel voor een overtreding over het middenveld.
  Kum moet eens ophouden met die domme slidings in het eigen strafschopgebied. Scheimann komt veel te kort op dit niveau. Ik zou hem eerder gebruiken als (inval)linksbuiten.
  Wat mij vooral opvalt is de snelheid waarmee andere ploegen spelen en dan het trage, opbouwende spel van VVV.
  Al met al kan iedereen roepen wat hij wil maar de aanvallende intenties van Maaskant heb ik nog niet gezien. VVV heeft de minste doelpogingen van de hele eredivisie. Zegt genoeg lijkt mij.

  Kan VVV nog zoveel acties opzetten om kaarten te verkopen maar dit hele seizoen is er op het veld nog geen reclame gemaakt om mensen over te halen om naar het stadion te komen.

  1. Geertje

   Soriano is hartstikke balvast! Kan prima als kapstok functioneren. Probleem is dat er veel te weinig rond hem heen gebeurt en hij niet kan kaatsten op een speler die aansluit. Vervolgens probeert hij te draaien, en daar liggen niet zijn kwaliteiten. Mlapa kon op (wils)kracht nog wat te weeg brengen.
   Ter verdediging van Soriano; hij krijgt ook geen ballen van de vleugels. Zeker niet als je enige linksbuiten (Yeboah) vrijwel de hele wedstrijd vanaf rechts komt.
   Had Soriano in deze wedstrijd liever van de bank zien starten en dan met Yeboah en Wright of Sinclair voorin.
   Prima spits om wat te forceren.
   Kum kost ons idd weer punten. Maar daar hebben we er nog meer van. Janssen en Post zijn ook steengoed in het maken van oerdomme overtredingen.
   Wat me opvalt is dat er relatief weinig kopduels gewonnen worden, zeker aanvallend.
   Daarnaast een middenveld met 0 creativiteit. Neudecker laat het ook niet zien. Dieptepunt misschien wel die vrije trap op het einde. Wellicht je enige kans op een resultaat, komt er zo’n bal zonder enige gedachte.

   Qua spelersmateriaal zijn we er niet op achteruit gegaan. Het hangt alleen als los zand aan elkaar..

   1. Dond

    Dat ben ik niet met je eens Geertje.
    Soriano heeft diverse pogingen nodig om een bal onder controle te krijgen voordat het spel verder kan.
    Dat hij geen ballen krijgt via de vleugels ben ik met je eens. Maar ook dit vind ik al jaren zo bij VVV.
    Geen buitenspelers met een actie buitenom om de voorzet te geven.

 8. Lincoln

  Reclame maken op het veld boeit me niet zolang de punten worden binnengehaald. Zie RKC, veel complimenten voor het spel, gaan wel elke week met een grote uitslag van het veld. Wij doen het op een andere manier als de anderen maar goed op een of andere manier loopt het nog niet.

  Zoals er boven wordt aangegeven, te weinig creativiteit voorin terwijl er wel wat creatieve spelers rondlopen. De bal gaat te langzaam naar voren, te voorspelbare speelwijze en dus makkelijk te verdedigen.En zo kunnen we nog meer dingen aangeven. Het is heletijd net wel of net niet en weinig constante dus veel dalen weinig pieken.

  Er is in principe niets aan de hand want je staat er redelijk voor. Maar goed zorgen maken doe ik persoonlijk wel. Je verliest drie uitwedstrijden van concurrenten en dat is natuurlijk niet goed. Het goede is je speelt nog tegen ze thuis. Er zijn nog weinig knopen aan het spel vast te knopen omdat we ook elke week een andere opstelling hebben en elke week op een andere manier spelen. Ik ben benieuwd hoe Maaskant het vuur terug kan brengen.

 9. sjengske07

  Wedstrijd tegen Willem-2 dikke strond. Helemaal niks. 1 schot op doel van de tegenstander. Zielig wat een afgang. Enig goede: Kirschbaum, anders was het 4-5 nul geweest.

 10. twiggy11

  We zullen eens moeten kijken of er nog een spits transfervrij is want wat we nu hebben is helemaal niks daar voorin alle ballen springen van zijn voeten is niet snel heeft weinig inzicht voor zijn mede spelers zo kan je niet het hele seizoen mee door gaan.

  1. Dond

   Hier ben ik het helemaal mee eens Twiggy11.

   Ik begrijp dat VVV geen topspelers kan halen maar wat er nu staat heeft er mij nog geen 1 kunnen overtuigen.
   Ook de aanvoer vanuit het middenveld is er niet. VVV heeft al jaren geen echte creatieve nummer 10.
   Seuntjens heeft dit de afgelopen jaren meer dan goed ingevuld.

   Hopelijk is er transfervrij nog 1/2 speler(s) die we aan de selectie kunnen toevoegen.
   Er ligt heel veel druk op de verdediging omdat het voorin te slap is er kan geen bal worden vastgehouden.
   We zouden een balvaste-scorende spits en een creatieve middenvelder nodig hebben waardoor het team kan aansluiten.

   Ik ben niet snel negatief en dat wil ik ook helemaal niet zijn maar ik begin het ook somber in te zien.
   De 6 van de 9 punten die zijn gehaald zijn bonus punten. Waar je normaal punten zou kunnen pakken gingen vrijwel allemaal kansloos verloren.
   RKC – hadden het in de 1ste helft gemakkelijk kunnen afmaken zoveel kansen die ze kregen.
   FC Utrecht – gestolen overwinning
   FC Groningen – gestolen overwinning

   Kirschbaum – staat steeds beter te keepen.
   Scheimann – waar is die op gescout? Dramatisch die man, lijkt ook alsof het hem erg weinig interesseert op het veld.
   Pachonik – 100% inzet tot nu toe voor mij de beste van alle nieuwelingen. Al zijn we er ten opzichte van Rutten wel op achteruit gegaan.
   Neudecker – heeft goede momenten maar wisselt ze veel af met slechte momenten. Talent komt er nog niet echt uit.
   Yeboah – 1 wedstrijd erg goed ; 2de wedstrijd ook niet veel van gezien lastig beoordelen dus.
   Soriano, Sinclair, Wright – alle 3 hebben mij nog 0,0 kunnen overtuigen.
   Post en Roseler halen hun niveau van de afgelopen jaren ook zeer zeker niet. lijken beide ook wat gefrustreerd.

   – Honda heeft nog steeds geen club zo kan die zich toch zeker niet in de kijker spelen?
   -Assaidi zal vast nog wat kunnen. Prestatie contract?
   -Spits? Ik heb werkelijk geen idee

 11. chretien

  Heeft iemand enig idee, wat is de oorzaak geweest dat wij vanaf begin deze wedstrijd kansloos hebben verloren? Hetzelfde of bijna hetzelfde team heeft eerder 3 wedstrijden gewonnen. Lee is er nog extra bijgekomen… sluiten we het af met dat behalve kirschbaum iedereen een off day had? Lijkt me een gevaarlijke conclusie…

  1. marcel

   ze hebben er dan wel 3 gewonnen, maar je kunt moeilijk zeggen dat dit met overtuigend voetbal is geweest. zoals Dond hierboven al beschrijft, had de wedstrijd tegen RKC de eerste helft al beslist kunnen zijn in het voordeel van RKC. De wedstrijd tegen Utrecht kun (nee moet je eigenlijk) je ook met 6-2 verliezen. Groningen had hier ook meer vediend dan een nederlaag. Wat ik me wel afvraag, waar is het voetbal van de voorbereiding gebleven? want daar hebben ze wel laten zien dat ze het kunnen.

 12. Zeker wete

  Ik heb geen idee. Ik weet alleen wat ik zie. Verdedigend was het zeer matig en aanvallend was het ‘zum kotzen’. Degene die het tij moet keren is Maaskant met zijn stafmannen. Daar krijgen ze vet voor betaald dus daar mogen we ze ook op afrekenen. Robert: WIJ WILLEN VOETBAL ZIEN!!

  1. Koelie

   Ja want Robert wil liever handballen.

   Totale tactische faal deze wedstrijd. Nul aansluiting tussen middenveld en aanval. Als je wilt counteren doe dat dan met een Yeboah, Wright en/of Sinclair voorin.
   Als je dat niet wil, moet je op het middenveld keuzes maken. Maaskant durfde niet Linthorst te slachtofferen maar zal nu wel moeten. Op tien moet een Neudecker de kans krijgen (of Opoku).

   Ik geloof niet dat er nog nieuwe spelers worden gehaald. Deze selectie zal het moeten doen en zal ingespeeld moeten raken en dat kan je volgens mij alleen maar doen door een tijdje met hetzelfde team te spelen.
   Je bent nu sinds dit jaar het ingespeelde team van de afgelopen 3/4 jaar kwijt. Het is opnieuw bouwen en dat kost tijd.

   Wat te doen tegen Heerenveen? Counteren?

 13. Donderspeech

  Het was zeker niet goed afgelopen zaterdag. Echter het eerste kwartier speelde vvv gewoon een goede pot. Daarna werd het snel erg onzeker allemaal. Ik heb me ook gruwelijk zitten ergeren in het uitvak. Soriano speelde inderdaad een goede voorbereiding zoals ik in een van de commentaren las. Echter is hij veel te traag voor een ploeg die met de kont in de eigen 16 gaat hangen. Scheimann kan er echt helemaal niks van. Werd 25 keer voorbij gelopen ! Had in de rust gewisseld moeten worden. Van Ooijen heeft op papier ook mee gedaan, niet gezien. Gelukkig hadden we Lee erbij anders was het echt een drama geworden. Pachonik overtuigt mij wel in tegenstelling tot een commentaar hierboven. Sterk in de duels en kopkracht. Vond Evert zaterdag minder slecht dan tegen Groningen. Hou mijn hart vast als Scheimann zaterdag speelt. Komt dan tegen de pijlsnelle van Bergen te staan. Na 50 meter sprinten kan die nog eerst een kop koffie gaan drinken voordat Scheimann in de buurt komt. Op papier staat er een betere selectie dan vorig seizoen. Aan Maaskant de taak om er een team van te maken. Denk dat Maaskant erg blij mag zijn met een aanjager als Cattermole. Ben benieuwd zaterdag !

 14. Hup VVV!

  Een dramatische wedstrijd gezien zaterdag. Een elftal dat in dik 90 minuten eigenlijk geen enkele kans kan creëren… Dat dit nog bestaat in de eredivisie met al die matige verdedigers.
  Weet iemand of Scheimann hiervoor wel eerder gevoetbald/ verdedigd heeft? Hij wist totaal niet waar hij moest staan, dekt in 90 minuten minimaal 5 momenten liever de zijlijn dan zijn directe tegenstander… (iets met positie kiezen?!)

  Ik mag toch hopen dat er zaterdag een aantal wisselingen gaan plaatsvinden in het basiselftal!

  Hup VVV!

Leave a Reply