VVV-Venlo verliest met 0-1 van NAC Breda!

Hoe onverdiend kun je een voetbalwedstrijd verliezen? Vraag het de mensen die vanavond in stadion de Koel waren. VVV-Venlo was 90 minuten heer en meester in eigen huis. Je kon je de gehele wedstrijd afvragen wie eigenlijk in de eredivisie speelde. NAC Breda had werkelijk niets in te brengen.

Vanaf de eerste minuut waren het de Venlonaren die NAC terug drong op eigen helft. VVV zette met het hele team druk. NAC wist zich hiermee totaal geen raad. Over het gehele veld waren de Venlonaren de betere.
NAC Breda kreeg gedurende de gehele wedstrijd maar één uitgespeelde kans. Fernandez benutte dit buitenkansje in de 30ste minuut, 0-1. Dit was volkomen tegen de veldverhouding in.

VVV-Venlo speelde vanavond één van zijn beste, zo niet de beste wedstrijd van het seizoen. Met enorm veel druk en een ongekende ijver probeerde men tot een goed resultaat te komen. Vanavond stond er een hecht team dat voor elkaar door het vuur ging.

VVV-Venlo kreeg gedurende de gehele wedstrijd meer en betere kansen dan de tegenstander uit Breda. Vooral na rust werden 2 grote kansen helaas niet afgemaakt. Tweemaal was Melvin Platje dicht bij de gelijkmaker maar paal en lat stonden een verdiende Venlose treffer in de weg. VVV-Venlo deerde het niet en knokte zich helemaal leeg. Men bleef geloven in een succes. Na 90 minuten stond men echter, volledig onterecht, met lege handen.

De supporters op de tribunes stonden massaal achter het team. Geweldig om deze sfeer weer eens mee te maken in stadion de Koel. Het team verdiende dit ook.

Het was jammer dat aanvoerder Danny Post er niet bij was. Hij werd op het middenveld, met zijn diepgang, node gemist. Dit zeggende niks ten nadele van de spelers die vanavond op het veld stonden. De VVV spelers kregen vanavond een ovatie van het Venlose publiek.

A.s. maandag is de return in Breda. Hoe komen de spelers van VVV-Venlo uit deze slopende wedstrijd? Hoe is het herstel?
In Breda zal men een ander NAC kunnen verwachten. Een NAC dat thuis aanvallender zal moeten gaan spelen. Misschien ligt daar nog een mogelijkheid voor de Venlonaren.

N.B. gesloten hekken:
Een korte toevoeging bij dit verslag over het sluiten van de hekken tussen de verschillende tribunes. Het is werkelijk ongelooflijk welk beleid hier in gevolgd wordt. Mensen met krukken en oudere mensen kwamen voor een dicht hek vanuit de W-tribune te staan. Nee hedenavond moesten honderden VVV supporters onder het uitvak naar de uitgang lopen. De wereld op zijn kop! Nee men sluit wel de tribune onder het uitvak voor supporters maar er onder langs lopen tijdens en na de wedstrijd is géén probleem. Vreemde gang van zaken. Er braken bijna ongeregeldheden uit bij het verlaten via deze rondweg omdat er een stuk of 20 NAC supporters onder het uitvak stonden. Maar politie of ME was onder/rond het uitvak in géén velden of wegen te bekennen. Een hele vreemde zaak die bij veel Venlose supporters kwaad bloed zette.
De mensen die dit verzinnen ….ach….laat ik er maar over ophouden!

Statistieken
VVV-Venlo – NAC Breda (0-1)

Scoreverloop: 30. Fernandez (0-1);

Gele kaart: (VVV-Venlo); De Kamps (NAC Breda).

Toeschouwers: 6.350.

Scheidsrechter: Mulder.

Opstelling VVV-Venlo:
Mäenpää; Joppen, Promes, Buwalda en Fleuren; Voorn, Nijholt en Altheer (44. Kruijsen); Wolters, Platje en Van Crooij.

Opstelling NAC:
Ten Rouwelaar; Ligeon, Marcellis, Drost (46. Swerts) en Amieux; De Kamps, Naah Seuntjens en De Zeeuw (90. Suk); Tighadouini (90. Matic)en Fernandez

 

35 Responses

 1. Gerardus

  Als je het toch een keer verdiend was het nu wel…
  Ik dacht dat wij als supporters een rot seizoen hebben gehad met slechte wedstrijden maar dan moeten ze daar in Breda pas echt een slecht seizoen hebben gehad want NAC was echt tien x niks. Alleen na hun per ongelukke doelpunt na een enorme blunder van verdedings duo waren ze even de bovenliggende partij maar daarna niet lang meer. Het raken van het houtwerk en een bal van de lijn halen was wel hetgeen dat dit seizoen typerend is, dat het scoren niet lukt. Hopelijk hebben we volgend jaar een team dat wat makkelijker kan scoren want dat breekt ons helaas op. Maar als ze zo spelen kan ik het ze toch wel vergeven als ze niet winnen. Misschien nog stunten in Breda maandag, wie zal het zeggen he…

 2. roermond

  Het is nog niet verloren. Na een puike wedstrijd onverdiend verloren. Nu snel handelen VVV…regel voor de trouwe supporters een paar bussen en kaartjes en dan met zijn allen naar Breda…vol achter de ploeg…come on venlo, forza vvv. ..

 3. Godsamme wat frustrerend! Heerlijk om VVV na al die jaren weer eens fatsoenlijk voor elke meter te zien knokken en de tegenstander vaak geeneens de tijd te geven om naar lucht te happen. Jammer dat een 0-1 nederlaag i.p.v. een 2-0 zege het gevolg is. Als je in Breda er ook zo opkletst dan worden ze vanzelf zenuwachtig daar. Hoop niet dat VVV de zaak dichtgooit en hoopt op een counter want daar heb ik weinig vertrouwen in. Gewoon net als vanavond proberen ze van het veld te blazen want uiteindelijk zul je minimaal 1x moeten scoren. Genoten van VVV vanavond al was het resultaat helaas diep diep teleurstellend en volledig onterecht.

 4. marcel

  dit nac bewijst waarom ze in de play-offs zitten. dit is nog niet voorbij. hulde aan spelers en supporters.

  om dan toch een minpuntje aan bovenstaande verhaal toe te voegen. slim om het hek naar de toiletten dicht te maken. vooral handig voor de vrouwelijke supporters. weet niet of ze er uiteindelijk nog iets aan gedaan hebben (zal wel), maar wie bedenkt zoiets?

 5. brise continu

  Heerlijke pot voetbal gezien met een helaas totaal onverdiende winnaar….VVV heeft wel aan klantenbinding gedaan vanavond en dat werd hoog tijd!!
  In Breda heeft VVV niets te verliezen…dus maak ze maar lekker zenuwachtig daar….

  psssst…zo ff sprietse!!

 6. bear664

  Wat een strijd en wat een passie.
  Jammer van het resultaat, maar met zo’n vechtlust verdien je alleen maar respect.

  Maar wat een malloten daar bij NAC, veruit de meest onsportieve ploeg in het betaald voetbal.
  Die Joeri de Kamps is gewoon ontoerekingsvatbaar en ook Tighadouini heeft een klapt van de molen gehad.
  Ik snap werkelijk niet dat die scheidsrechter Mulder die overtreding van de Kamps niet zien; daarnaast laat hij zich ook nog uitkafferen door Tighadouini.
  En die grensrechters … ze vlaggen alleen als de scheids al een beslissing heeft genomen; betaald voetbal onwaardig !

 7. Meuske

  Dit is echt heel zuur natuurlijk maar wat heb ik genoten en wat was er weer een beleving bij zowel de spelers als supporters, echt top. Normaal gesproken heb ik een kater van het vertoonde spel maar nu toch weer van het bier want ondanks het verlies was ik weer trots en ik denk vele met mij. Voor de return zie ik het wel een beetje somber in want deze wedstrijd heeft veel krachten gekost en de jongens hebben alles gegeven wat er in zat dus of ze dat nog een keer op kunnen brengen. Scoren is echt het probleem dit seizoen en ik had het al een beetje voorspelt want op alle linies waren we beter. We hebben gewoon te weinig alternatief voor als Platje hem er niet in krijgt. Hoop op het beste in Breda want als ze vroeg scoren dan wil ik het nog wel eens zien als Nac zenuwachtig word. Kan er helaas niet bij zijn maar ik zit aan de radio gekluisterd dat is zeker. Trots ben ik zeker weer op os VVVke

 8. YowVVV

  Als de gemeente Venlo nu nog niet genoeg heeft gezien, hebben ze eigen wel betaald voor hun kaartje gisteren!

  Genoten gisteren, ik zou zeggen mensen neem een seizoenkaart hoe het ook afloop aanstaande maandag. Kans is er zeker! Verdediging NAC is zwakker dan die van ons. Wat waren we er gisteren een keer of 4 dichtbij. Met Post in de basis ook wat meer balans in het team, was gisteren jammer dat Altheer de strijd moest staken.

  Complimenten over 90 minuten, nog 90 te gaan en wie weet, NAC de afgrond in is dichtbij. Wat een walgelijke ego vent die Maaskant, slaat negatief over op de gestoorde selectie, lees meerderheid van de spelers. NB: Ten Rouwelaar keept nooit 2 goede wedstrijden achter elkaar.

 9. sultana

  Eindelijk weer eens een goed spelend VVV gezien, wat een strijdlust van begin tot het eind, en dan nog met lege handen staan erg zuur en onverdiend! Goal van NAC begon door weer eens slordig balverlies van Wolters, die jongen is zo gefrusteerd dat je aan alles ziet dat hij zo graag wil scoren dat hij soms vergeet dat er mede spelers om hem heen staan, team belang Randy! Hij doet het uiteraard niet extra, wat is dat NAC slecht zeg, als ze de volgende ronde bereiken gaan ze het niet redden tegen Roda en terecht, wat een onsportieve ploeg dat NAC. Hadden niets in te brengen, maar het zat VVV ook niet mee. Een scheids die duidelijk op de hand van NAC was, een grensrechter die ze terug op cursus moeten sturen of naar de opticien, wat een mongool zeg!! Dan die actie op Altheer dat was diep donker rood, schandalig. In de tweede helft flikte die zelfde gast een zware overtreding bij Wolters en weer geen gele kaart tot ieders verbazing kreeg NAC ook nog eens vrije trap op de plaats waar het gebeurde. Deze scheids schorsen en snel terug sturen naar de amateurs waar hij vandaan komt en thuis hoort, hij is duidelijk nog niet klaar om betaald voetbal te fluiten. Al met al heeft VVV hierdoor de wedstrijd verloren, Altheer speelde goed maar omdat hij zo vroeg in de wedstrijd het veld moest verlaten en NAC met tien man verder had gemoeten werd VVV zwaar benadeeld. Wat bleven ze drukken en vechten, klasse. Beste wedstrijd die ik gezien heb ik jaren, dit sloeg over naar de tribunes wat een geweldige sfeer! Ze kunnen het dus blijkbaar wel, alleen viel Kruijsen weer door de mand, wat is dat een slechte voetballer. Zitten we helaas nog een seizoen aan vast. Vond Promes en Buwalda erg sterk spelen, wat zou ik het fijn vinden als we Buwalda kunnen overnemen van Ado, zou een echte aanwinst zijn. Ik hoop dat VVV maandag met net zoveel vechtlust speelt dan gisteren en het geluk wel eens aan onze kant is en de bal er eens in gaat! Ik ben er bij om ze te steunen, want dit NAC is zeker te pakken laat het dan maandag in Breda maar gebeuren. Zo terecht zij na gisteren, VVV verdient meer na gisteren! Forza VVV

  1. Gerardus

   Nou ik vond Buwalda gisteren niet erg sterk spelen, over het hele seizoen gezien heeft hij het natuurlijk gedaan maar gisteren speelde hij echt een paar slechte en risicovolle ballen. Vooral een breedte bal in het begin van de wedstrijd die net niet onderschept werd omdat de NAC speler op het verkeerde been stond. Ik vond de scheidsrechter gisteren wel meevallen, hij liet tenminste veel doorgaan. Alleen zag ik pas bij de samenvatting hoe erg hij mis zat bij de overtreding op Alteer en hij had af en toe nog een keer een gele kaart moeten trekken alleen gebeurde dit helaas niet. En over Kruijssen heb je helaas gelijk, alleen dacht ik dat we er al na dit seizoen vanaf waren…

   1. marcel

    en dan heb je nog de flyingtackle in de tweede helft op wolters niet meegeteld. vliegend inkomen met gestrekt been op een cm of 10 – 20 hoog, dat is een benenbrekertje als ie je daar verkeerd raakt…… ja die scheids die viel mee. ze mogen van mij gerust wat mannelijker fluiten hier in nederland. maar verschil tussen hard en smerig is iets waar een scheidsrechter wel degelijk tegen op moet treden. daarnaast stoor ik me eraan, dat er in de play-offs (bij alle wedstrijden), schijnbaar andere regels gelden dan in de rest van de gehele competitie. fluit dan het gehele seizoen zo (mbt harde tackles en wel of geen geel bedoel ik daar dan mee. niet dat soort schandalige overtredingen als die randdebiel), dan weten we in elk geval niet beter. nu is het verschil in benadering van scheidsrechters tussen een normale competitiewedstrijd, en een play-off wedstrijd te groot, wat ook de nodige frustratie bij spelers en supporters met zich meebrengt.

   2. Gerardus

    Ja ik zie liever dat de scheidsrechter ook wat meer door laat gaan in plaats van steeds dat spel stil leggen na die kleine duwtjes. Onder die kaarten bedoelde ik ook dat voorval van Wolters, want dat was natuurlijk ook royaal een gele kaart. Jammer dat het nu niet mee zit, maar dat (helaas) gebeuren en dan kan het ook nog zo zijn dat het ons erdoor een stuk moeilijker worden gemaakt. Misschien krijgen we morgen wel een penalty mee voor niks of krijgt NAC nu wel een rode kaart.

 10. beek

  Grotendeels ben ik het met je eens Sultana. Alleen: ik vind Buwalda middelmatig. Aanvallend brengt hij niets. Hij levert elke bal in bij kan niet geven wie. Joppen was weer eens ouderwets sterk. Fleuren speelde ook weer een berenpartij.
  Voorn kon me tot nu toe niet erg bekoren, maart gisteren speelde hij ook prima.
  Van Crooij is ook niet meer weg te denken uit het elftal.
  Jammer dat Altheer waarschijnlijk niet speelt. Hij is beter dan Post. Die kan wel een bal afpakken, maar doet er vervolgens weinig goeds mee.
  Na zijn rode kaart in het begin van het seizoen is Promes geweldig!! Ik hoop dat hij blijft, maar ik vrees het ergste.
  Succes maandag!!

  1. Gerardus

   Wat voor wedstrijden heb jij dit seizoen gezien ? Post is een van de betere spelers en dat geldt ook voor Buwalda. En van Crooy komt amper een man voorbij alleen af en toe met een beetje geluk maar hij speelt in ieder geval beter dan eerst.

 11. Koelie

  Van Crooij moet nog wat fysiek sterker worden. Hij gaf wel een paar aardige voortzetten. Maar helaas stond er niemand bij de tweede paal. Dat moet volgend seizoen beter.
  Als zelfs Labrador en Brise positieve reacties geven dan zegt dat al genoeg. 😉
  Dit kNAC is te pakken, maar dat had gisteren moeten gebeuren. Hopen op een wonder in Breda.

 12. supportertje

  Laten we maar eens met zijn allen zeggen dat we een dijk van een wedstrijd hebben gezien vrijdagavond. Vuur, Passie, emotie, knokken, alles wat we in het seizoen niet altijd hebben we gezien, kregen we voorgeschoteld. Wat hebben de jongens gevochten en gestreden, en wat erg dat er geen beloning verkregen werd. Wat kunnen we trots zijn op de manier waarop het gegaan is. De staande ovatie is zeer verdient. Ondanks het verlies voelde ik mij als supporter trots en voldaan, wat ons cluppie liet zien maakt mij blij. Tevens laat het zien dat er wel degelijk mogelijkheden zijn ten NAC, want met echte knokkers kunnen zij moeilijk om, en als VVV bij NAC als eerste weet te scoren wil ik het nog wel eens zien wie doorgaat. Helaas kan ik er niet bij zijn in Breda. Dus ga maar hopen op een goede afloop, en zo niet, dan ben ik wel tevreden met wat ze hebben laten zien.

 13. spits

  Beste wedstrijd van het seizoen.
  Wordt het niet tijd een grote steunactie voor onze club te gaan organiseren?

  Het gaat sportief steeds beter maar het geld is op.

  1. supportertje

   Mijn gevoel zegt dat er al het een en ander gaande is. We moeten met zijn allen nog maar even afwachten wat er in het nieuwe seizoen te voorschijn komt. Ik zelf heb wel goede hoop dat er dingen staan te gebeuren.

   1. Ben

    Wat denk je? Een alom bekende VVV supporter, rijk geworden in de xx handel, die de gemeente een stadion schenkt met een capaciteit van 12.500 toeschouwers met mogelijkheid voor verdere uitbouw?
    Een andee suikeroom, die VVV geldt leent voor eventueel nodige versterkingen en bij doorverkoop alleen het geïnvesteerde geld terug wil en de winst bij VVV laat?
    Enkele jongens uit de streek die nu elders spelen en met heimwee naar VVV willen? Ik heb het ook gehoord, maar we moeten nog even wachten, geduld hebben,
    FORZA VVV!

   2. Nee die geruchten gaan rond inderdaad over een mega rijke meneer die wil investeren in VVV. Maar goed dat kunnen net zo goed fabeltjes zijn :). Wat Supportertje bedoel kan ik bevestigen. Er zijn hier en daar wat dingen gaande. Maar wij kunnen er nog niets over bekend maken hoe en wat. De komende weken/maanden wordt er waarschijnlijk meer bekend. Maar Spits ik ben eigenlijk ook wel benieuwd wat je in gedachten had. Dus of stuur even een mail, vul een contactformulier in of zet het gewoon hier in de reacties.

   3. Koelie

    Ik begreep dat er wel investeerder s maar dat het volgens Financial Fair Play niet kan. Laat de gemeente maar eerst snel duidelijkheid geven of ze wel betaald voetbal belangrijk vinden. Gezien het tempo en de eerste tegengeluiden van de SP zou ik daar niet teveel van verwachten. Dan kan die investeerder een nieuw stadion schenken in Roermond.

   4. Ben

    Ja, ik vind het jammer dat ik niks concreets kan/mag zeggen, maar het is nu eenmaal een belofte.
    Er gaat echt wat gebeuren, eindelijk.
    FORZA VVV!

 14. Goodie

  Ik ben heel trots op het VVV van vrijdag. Nac had helemaal niks in te brengen en werd enkel gevaarlijk op de counter. Ik had gehoopt op optimale steun morgen, en vind 200 man eerlijk gezegd een beetje treurig.

  1. Gerardus

   Misschien omdat het op een maandag midden op de dag is en er nog genoeg mensen zijn die moeten werken en omdat we verloren hebben dus dan gaan er sowieso minder successupporters mee. Maar qua tijd zal De Graafschap het meeste recht hebben tot klagen

   1. Goodie

    Het is een maanfag dat klopt, maar waarom lukt dit andere clubs wel? De graafschap heeft het zo bijvoorbeeld uitverkocht (voor de wedstrijd van vrijdag). Ook zal het uitvak niet meewerken. Ben nog nooit in Breda geweest, maar wat ik hoor is dat we morgen een schandalig uitzicht hebben.

   2. Gerardus

    Denk dat daar de mensen wat minder zeiken als hier. Maar ik denk ook dat de uitgangspositie en de tegenstander een verschil maken. Plus dat VVV uit bijna nooit wint maarja dit zijn allemaal verschillende factoren die een rol kunnen spelen. Maar ik weet het verder ook niet ben er zelf dan ook helaas niet bij.

 15. Meuske

  Denk ook dat het probleem was dat vrijdagavond de laatste keer was dat je kaarten kon krijgen voor de wedstrijd van maandag. Veel mensen wouden het resultaat van vrijdag afwachten en hadden een half uurtje na de wedstrijd voor te beslissen of ze gingen en dan ook nog een kaartje moesten halen. Helaas maar die klote combi is ook echt rot en werkt echt tegen om gewoon met eigen vervoer te gaan.

  1. Tsjaa misschien is een buscombi naar NAC wel het veiligste. Geloof mij maar als VVV, NAC uitschakelt dat de pleuris uitbreekt en jij niet veilig bent. Wat betreft kaarten verkopen tot vrijdag heeft met gemeente/politie Breda te maken 🙂

 16. spits

  Ik denk dat we van de gemeente Venlo niet veel kunnen verwachten die zijn ook blut.

  Toch maar een grootse actie starten ” Laat Ajax nu maar komen” !!!

  Zijn er mensen die mee willen denken over hoe we dat gaan aanpakken?

 17. spits

  De actie ” Laat Ajax nu maar komen ” is een verwijzing naar een actie uit de jaren 70- ig van de vorige eeuw. Ik ben 65 jaar maar kan me dat nog goed herinneren: VVV begon toen aan een opmars naar de eredivisie met trainer Ron Baan ( Hagenees!!!) en een zee succesvolle nacompetitie ( Wageningen wie weet het nog).

  Nu is de situatie anders. Ik mis het enthousiasme in de stad voor onze club het is net of dat we in slaap zijn gevallen( behalve de echte die-hard supporters op deze website ).

Leave a Reply