VVV-Venlo

VVV-Venlo verliest met 0-4 van effectief Vitesse

VVV-Venlo heeft vanavond een dikke 0-4 nederlaag geleden in stadion de Koel. Daar zag het in het eerste half uur niet naar uit. VVV-Venlo ging door waar het in Eindhoven tegen PSV mee gestopt was. VVV combineerde prima en de voorwaartse werden sneller gevonden dan in de eerste wedstrijden van het seizoen. Helaas stond het vizier van Yeboah en Wright niet op scherp. Hierdoor stond het in plaats van 2-0 slechts 0-0. 

Even later gaf Vitesse de Venlonaren een lesje in effectiviteit. Binnen een paar minuten stond de 0-2 op het scorebord door twee treffers van oud-VVV speler Brian Linssen. Bij de eerste goal glipte hij door het centrum van de verdediging waarbij Pachonik de verkeerde kant dekte. Pachonik speelde overigens een goede wedstrijd. De 0-2 viel ook geheel onverwachts. Beide keren had keeper Kirschbaum het nakijken. 

Net voor de rust werd het nog erger voor de thuisploeg. Een afstandsschot van Bazoer verdween precies langs de paal in het net. De Venlonaren en de supporters op de tribune keken elkaar verbaasd aan. Hoe was dit in godsnaam mogelijk? In plaats van met 2-0 te gaan rusten, keek men tegen een 0-3 achterstand aan. 

Na de rust hetzelfde spelbeeld. VVV probeerde de wedstrijd nog een andere draai te geven en trok weer voorwaarts. Echter is het scorend vermogen van de Venlonaren dit seizoen ver te zoeken. In de laatste vier wedstrijden werd er slechts één keer gescoord (Pachonik tegen PSV). Dit breekt het elftal op. De moed zonk zeker in de schoenen toen Vitesse de 0-4 liet aantekenen. Het vertrouwen bij de Venlose spelers was verdwenen. 

Een ontzettend zure nederlaag. Het eerste half uur de duidelijk betere ploeg zijn maar door een lesje effectiviteit weer nul punten overhouden. De frustraties bij de Venlose spelers liep ook steeds meer op. Een goed voorbeeld was aanvoerder Danny Post die zichtbaar gefrustreerd over het veld zwoegde.

Toch zal er héél snel iets moeten gebeuren. Volgende week staat de Limburgse derby in Sittard tegen Fortuna op het programma. Dan zal er toch eindelijk weer eens gescoord moeten gaan worden want de degradatiestreep komt anders wel heel dicht bij.

Werk aan de winkel om de komende week het zelfvertrouwen voor het beladen duel in Sittard op te krikken.

52 Responses

 1. Uitslag zeer geflatteerd en in de eerste helft een goed spelend VVV gezien. Alleen als je de kansen niet afmaakt en centraal achterin staat te schutteren dan zul je niet snel meer een wedstrijd winnend afsluiten. Hier moet je als trainer toch helemaal gek van worden.
  Vitesse 4 kansen 4 doelpunten. Maar wat is die Linssen toch een klasbak, Het is te hopen voor Vitesse dat Linssen niet langdurig geblesseerd raakt want hij is alles bepalend voordat team.

 2. Koelie

  We hebben nu op AZ en Heracles na het huidige linkerrijtje gehad.

  Wordt tijd dat Stan alvast gaat sparen voor nieuwe spitsen anders wordt het een kansloze missie.

  1. Ik vind Wright ook geen echte spits, echter ben ik wel van mening dat hij een doelpunt nodig heeft om zelfvertrouwen te krijgen want daar schort het namelijk aan, niet alleen bij Wright maar ook bij Soriano. Daarbij vind ik dat onze spitsen veel te veel op borst hoogte worden aangespeeld, vooral Wright heeft er veel moeite mee en moet de ballen in de voeten gespeeld krijgen ook daar zal hij zijn voordeel uit gaan halen.

   Ik heb gisteren echt genoten van de 1ste helft en heb alle vertrouwen in deze trainer en dit team. Gisteren hadden waren ze heer en meester op het middenveld en dat was in de voorgaande wedstrijden niet het geval. Middenveld win je normaal gesproken de wedstrijden. We moeten gewoon geduld hebben.
   Volgende week een vol uitvak in Sittard, dat zou een mooi gebaar zijn naar het team en de staf.

   1. Koelie

    Ik denk ook dat het door vertrouwen komt, dat zie je wel nadat elk tegendoelpunt boel in elkaar dondert. Maar het is ook gewoon kwaliteit. Linssen heeft maar halve kans nodig. Wright geen idee. Soriano en Sinclair bakken er ook niet veel van. Laat daarom dezelfde opstelling staan tegen Fortuna.

    Verliezen tegen Vite$$e gezien het kwaliteitsverschil is te verwachten. Echter dat het bier inderdaad alweer op was is onvergeeflijk. Genoeg te klagen op aanstaande supportersavond.

 3. Knoajboks

  Had meer ingezeten vandaag, helaas maakt Vitesse de kansen wel af. Laat maar weer eens zien dat wij een echt killer in de spits missen.
  Positief eerste half uur, meenemen naar de volgende wedstrijden en dan komt het resultaat hopelijk vanzelf.

  Puntje van kritiek voor de cateraar….hoe kan er in godsnaam 20 a 25 minuten lang geen bier achter de O4 tribune? Is volgens mij niet de eerste keer….

  1. sultana

   Exact, kansen genoeg voor vvv de eerste helft, gaan die ballen er in krijg je een hele andere wedstrijd. Maar ook ik ben van mening dat we geen killer hebben in de zestien en dat gaat vvv opbreken dit seizoen.

 4. Misschien is het ook een idee om wat stopcontacten te installeren op de Z tribune. Als iedereen dan een frietpan, een zak friet, een fles mayonaise of een doos frikandellen meeneemt hoeven we niet meer helemaal naar de andere kant van het stadion te lopen als we honger hebben.

 5. chretien

  Complimenten voor het verslag, geeft goed weer wat we hebben gezien.
  Overigens, hadden we pech, of kunnen we niet goed schieten?
  Wat me bij terugkijken vooral opviel is dat “onze ballen” naar het midden van het doel vlogen ipv richting een van de hoeken? Onkunde, of te voorzichtig, bang het fout te doen?
  Ik had wel eens het verloop van de wedstrijd willen zien als we na 25 minuten 3-0 had gestaan.
  Op naar Fortuna, FORZA VVV!

 6. supportertje

  Wat een begin van de wedstrijd het eerste half uur, en wat een domper daarna. Ongeloof, na 10 minuten met drie nul achter. Ik kon het bijna niet geloven hoe snel ze er in lagen. In voorgaande jaren overkwam VVV dit niet of nauwelijks, door de stugge verdediging die ze hadden.. Hoe kan dit nu toch. Voetballen kunnen ze, dat hebben ze wel laten zien, maar nu schort het toch echt in de verdediging. En aanvallend missen we echt de afmakers. Haji Wright laat het met name afweten, die heeft al de wedstrijden het nog niet laten zien, en dat moet toch snel opgelost worden. Zet dan Opoku maar neer op zijn plek, die heeft daar toch goede dingen laten zien in het verleden. Heb ik meer vertrouwen in dan Haji. Iedereen heeft desondanks zijn stinkende best gedaan, maar het is duidelijk dat er snel wat moet veranderen.

 7. Goodie

  VVV speelde het eerste half uur goed en leuk voetbal. Het was wachten op een doelpunt. Hadden er al 2 of 3 kunnen zijn en opeens stonden we 0-3 achter en was het klaar. Het team heeft misschien wat meer vertrouwen nodig en dan gaat dat cynisch applaudisseren richting Kirschbaum en Wright zeker helpen, worden ze beter van…
  Aankomende zaterdag wordt een belangrijke. Zelf kan ik er dit keer niet bij zijn. Nu het zowel auto- als buscombi is moet dit vak gewoon gevuld zijn met 5 á 600 man.

 8. Gerardus

  Ondanks dat iedereen hier afgeeft op Wright vond ik hem helemaal niet zo slecht spelen. Hij won vaak zat kopduels en zat er een paar keer goed tussen en verspeelde de bal nauwelijks. Hij had natuurlijk gewoon de 1-2 moeten maken want die bal werd gewoon heel slecht ingeschoten. Verder deed hij het eigenlijk prima. Ook ik denk dat hij een doelpunt nodig heeft en dat het dan pas gaat het lopen.

  Gisteren vond ik eigenlijk Cattermole de enige dissonant in de eerste helft, die speelde een paar keer een bal zomaar in de voeten bij een tegenstander op een gevaarlijke plek. Neudecker liet gelukkig ook eindelijk eens zien wat hij kon.

  Verschrikkelijk zonde deze wedstrijd maar het geeft wel vertrouwen. Al merkte ik dat dat niet zo was bij sommige supporters op de tribune die naast mij begonnen te klagen over inzetten, balverlies en verloren kopduels(Nota bene van Yeboah). Met een 0-4 stand. Volgens mij begrijp je dan iets niet…

  1. Henricus

   Wat moet je nu nog zeggen zonder in herhalingen te vervallen? VVV speelde het eerste half uur uitstekend en staat opeens, na de twee eerste ballen op doel, met 2-0 achter. Wright verprutste daarna nog een honderd procent kans op de aansluitingstreffer en enkele minuten later is het bij het derde schot op doel 0-3. Toen was het eigenlijk al gelopen. De wedstrijd heeft wel een aantal zaken duidelijk gemaakt. VVV kan heus wel voetballen maar heeft in Kirschbaum en Wright schertsfiguren op doel en in de spits staan. Het wordt een lang seizoen.

 9. ponnie veag oet de pan

  Wat me trouwens heel positief opviel, was de tandem post en pachonik en dan met name de eerste helft. Dat liep erg lekker waardoor vvv veel druk naar voren kon zetten. Post lijkt daar zijn draai steeds beter te vinden. Ook cattermole was weer erg goed. Ondanks paar keer balverlies (werd 2x ook niet gecoached) stond hij positioneel gewoon erg goed.. voorin mag maaskant van mij soriano eens een paar wedstrijden het vertrouwen geven want die wright heb ik te weinig van gezien tot nu toe..

  1. Kladderdaats

   Zeker, laat die Cattermole achter Post spelen. Twee keer balverlies is niet Cattermole maar de medespelers omdat ze het vertrouwen niet hebben dat ze kunnen voetballen. Team stond goed en ik ben blij met Post voor Cattermole. Echt weer eens plezier op het middenveld en dat zonder al te veel overtredingen van Post. Ze verleizen wel eens waar, echter het spel was goed en bij vlagen heerlijk om te zien Daar wordt je (ik iig) blij van. Dus Maaskantje, dankjewel. Zet het voort en zorg ervoor dat ik je met rust laat. Volgende week verliezen is dodelijk. Dus met deze elf weer beginnen en Fortuna afslachten.

 10. RuiverCity

  PEC Zwolle wint, Fortuna staat voor…. We zakken steeds verder weg. Volgende week moet je winnen in Sittard. Dat wordt een hele kluif want Fortuna speelt fris en snel. Tel daarbij op dat VVV amper tot scoren komt.
  Uitfluiten van eigen spelers mag je nooit onder de wedstrijd doen. Dat noemt zich supporters op de O-side.
  Wat speelde die Roel Janssen gisteren trouwens een zwakke pot.

  1. marcel

   wat mij opvalt is (en dat is al enkele wedstrijden zo, inclusief de penalty tegen heerenveen), dat wright elke bal die hij op doel probeert te schieten, verkeerd lijkt te raken. de linksbackpositie is al vanaf wedstrijd 1 de achilleshiel.

 11. Hup VVV!

  Het eerste halfuur was denk ik het beste wat we tot nu toe gezien hebben van VVV dit seizoen. Zonde dat je de kansen niet afmaakt en dat je er dan ineens 3 tegen krijgt. Maar het begin heeft laten zien dat dit team een goede wedstrijd kan spelen.

  Volgende week in Sittard wordt echt een hele belangrijke wedstrijd. Kom op venlonaren, koop allemaal die kaarten en steun VVV bij Fortuna! De ploeg gaat ons in deze wedstrijd hard nodig hebben en er is zelfs een auto-combi voor deze wedstrijd!

  Hup VVV!

 12. Rossie

  Ben nog steeds niet goed van de 0-4…zó onverdiend! Als je deze wedstrijd met 3-1 wint is er niemand, maar dan ook niemand die daar wat van kan zeggen. Helaas breekt het totale gemis aan scorend vermogen je echt op…en het aantal tegendoelpunten ook. Spel was prima maar daar alleen haal je geen punten mee. Drie van de vier doelpunten mogen nooit vallen. De 0-1 is een fout van Kirschbaum die uitkomt waar dat totaal niet hoeft (doet-ie wel vaker). Linssen was al uit balans door toedoen van Pachonik en puur omdat Kirschbaum uitkomt kan-ie de bal nog over ‘m heen wippen. Als onze keeper gewoon blijft staan is dat never nooit een doelpunt. De 0-2 kan vallen, die komt gewoon door botte pech voor de voeten van wederom Linssen en die is wél haarscherp momenteel. De 0-3 zeg ik gevoelsmatig is houdbaar dus die komt wat mij betreft ook op het conto van Kirschbaum. De 0-4 is een blunder van onze verdedigers waarvan er een eerst tegen de speler van Vitesse aanloopt, niet goed en fel verdedigt en de ander geeft geen goede rugdekking. Die goal mag ook nooit vallen. Tel daar de legio kansen (waaronder 100% kansen) bij op die je zelf hebt en je moet in een normale wereld gewoon met 3-1 winnen. Een gebrek aan scorend vermogen dus, een op z’n best matige keeper en verdedigend mag het ook allemaal wel wat scherper steeds. Op deze manier ga je niet veel punten meer pakken. Het voetbal/veldspel was eerste helft tegen PSV goed en nu wellicht nóg beter, dat biedt hoop. MAAR DIE BALLEN MOETEN ER IN!!! En iedereen maar roepen ‘het heeft nog tijd nodig’…onzin, die tijd héb je niet! Als je eenmaal bij die onderste drie staat kom je er niet meer weg vrees ik. ‘Tussen de oren’ gaat dan ook een steeds grotere rol spelen namelijk. Volgende week Fortuna uit wordt echt cruciaal. Die wedstrijd MOET gewonnen worden, iets anders is geen optie. Win je die dan sta je wellicht 6 punten voor op plek 16 en 17 (ADO moet uit naar Vitesse dus ik ga uit van 0 punten voor ADO). Dan krijg je weer vertrouwen, dan weten de spelers weer dat het tegen de échte concurrenten wél kan, etc. En misschien dan thuis een stunt tegen Feyenoord en je staat er weer super voor. Dat kán ook hoor! Het zit allemaal zo dicht bij elkaar…maar je kan ze óók allebei verliezen en dan is Leiden echt in last.
  Verlies je in Sittard dan vrees ik voorlopig het ergste want dan kom je onderin niet meer weg en het zelfvertrouwen zal dan nog meer dalen. Vreemd genoeg ben ik trouwens best wel tevreden over Maaskant (had ik niet verwacht vooraf) maar ik denk dat de gehaalde spelers gewoon te licht blijken te zijn (mag je dat Valckx aanrekenen?)…op Yeboah na, dat is de enige aanvaller momenteel die voldoet wat mij betreft.

  Kirschbaum: matig tot zeer matig, géén puntenpakker, Röseler: redelijk maar nog niet niveau van voorheen, wel onze beste verdediger, Schäfer: nog geen fan van hem, Janssen: echt te licht maar doet zijn best, Scheimann: nog meer te licht dan Janssen, Pachonik: geweldige drive aan de rechterkant maar ik vind hem verdedigend (nog) niet echt sterk genoeg, Post: lijkt een beetje terug te komen, moet wel duidelijk wennen aan Lee volgens mij, Cattermole: weet nog niet wat ik daar van moet vinden, vecht hard, slimme passjes, maar wel (te) veel onnodig balverlies, Linthorst: ons grootste talent, ziet vaak goed de ruimte en heeft (daardoor) een goede loopbeweging, dat hij nota bene onze topscorer is zegt alles, Van Ooijen: heeft een goede actie met de bal maar verdedigend vaak zwak, Neudecker: valt toch tegen, hoewel ik als ik ‘m zie steeds denk ‘dat moet een goede voetballer zijn’ (beetje type a la Bryan Linssen), Sinclair: lijkt best een aardige actie in huis te hebben maar vervolg is niet goed, Soriano: kan best een goede spits zijn wellicht maar past (momenteel) totaal niet bij spel dat VVV speelt, Wright: lijkt een totaal gebrek aan vertrouwen te hebben, oogt zelfs ‘unhappy’ vind ik, zie ‘m ook op trainingen de grootste kansen missen, Yeboah: snel, goede passeerbeweging, talent, maar moet wel wat meer oog gaan krijgen voor vrijstaande spelers voor de goal (gisteren ook), Opoku: nog te weinig gezien maar ik heb hem nu misschien nog wel liever dan Wright (en dat terwijl ik niet echt een Opoku-fan ben), Maaskant: nog niet echt op een fout kunnen betrappen, hoewel als je écht durft dan breng je gisteren na een kwartier al Soriano voor Wright omdat je ziet dat je Vitesse bij de strot hebt en constant naar/in de zestien van de tegenstander speelt en daar past Soriano veel beter bij.

  Voor hetzelfde geld legt Wright er tegen Fortuna drie in, ik hoop het echt van ganser harte…téveel wisselen in de opstelling steeds is ook niet goed. De wedstrijd in Sittard kan alle kanten op denk ik maar mijn gevoel zegt dat VVV daar gaat winnen. Ik hoop echt ontzettend dat ik gelijk krijg! Hup VVV!

 13. Behoorlijk goeie analyse vind ik, maar toch denk ik dat aanvallend niet slecht is ingekocht, iedereen vergeet soms hoe matig Joosten en Grot vorig jaar speelden. Ik vind Yeboah, Sinclair en Wright technisch betere spelers met een actie, maar ze missen op dit moment
  scorend vermogen. Mlapa was soms ook echt matig aan de bal, maar een waanzinige afmaker, dat ontwikkelde zich echter ook pas gedurende het seizoen, dus wie weet…
  Fortuna wordt echt cruciaal inderdaad, ik zou er zo graag bij willen zijn, maar dat gaat helaas niet lukken. Als ik in Venlo of omgeving zou wonen zou ik zeker gaan…

 14. roermond

  Op grond van wat ik de eerste helft heb gezien, heb ik vertrouwen in de komende 2 wedstrijden…winnen in Sittard en de week erop 3 punten pakken tegen een zeer kwetsbaar Feijenoord en we zijn weer boven Jan…zelfs 1 punt meer dan Feijenoord…come on Venlo…forza VVV…👍

 15. Animal

  veldspel 1e helft was prima maar als je al zo ver naar voren voetbalt tegen de best counterende ploeg van Nederland die al het hele seizoen dodelijk effectief is :waarom dan Wright in de basis ?? Soriano had daar moeten staan die is in de 16 veel handiger.

  Maaskant begint met de verkeerde opstelling of VVV voetbalde veel aanvallender dan afgesproken / laat zich in de val lokken door Vitesse en niemand grijpt in ….en als je zelf dan ook nog het scorend vermogen mist dan kan het niet anders lopen…

  op naar Sittard daar moet je keihard voor de punten gaan. liever lelijk winnen dan mooi verliezen. anders kom je vol in het moeras. En als het niet anders kan gewoon voor een gelijkspel gaan…

  VVV kan heel goed voetballen, betere selectie dan vorig jaar, hoop dat we wat makkelijker gaan scoren dan eindigen we gewoon fluitend in de middenmoot

 16. Zeker wete

  Het spel van VVV wordt steeds beter. Dit moet punten gaan opleveren, kan niet anders. De ommekeer komt eraan , zeke wete. Nu hop met 650 man naar die galmbak en 3 punten ophalen. Steun onze ploeg. Dat uitjoelen is heel slecht.

 17. Oelie op zuid

  Weer een rukartikel in de Limburger over vvv over het aantal tegendoelpunten. Lekkere stemmingsmakerij. Ik hoop dat we Fotuna(overigens meer tegendoelpunten) een vette nederlaag bezorgen. Hup VVV

 18. Goodie

  Ik ben gister niet aanwezig geweest op de supportersavond/wedstrijd Jong VVV, maar toch benieuwd naar 2 zaken:
  – Hoe speelde Opoku bij Jong VVV?
  – Is de verbouwing van de Koel ter sprake gekomen? De pagina over de verbouwing is ook al enige tijd geleden verwijderd van de officiële website.

 19. Koelie

  https://www.limburger.nl/cnt/dmf20191022_00128885/vvv-nieuw-fancafe-op-voorterrein-van-de-koel

  Vrees dat dit begin van het einde is. Als je geen verbouwing kunt realiseren dan is erg blijkbaar weinig draagvlak. Ik schrik er van dat de club er zo slecht er (financieel) voor staat.

  Dit zagen we wel aan komen.Vorig jaar mei zou fase 1 hoe dan ook gerealiseerd worden. Afgelopen mei was het nog een kwestie van vergunningen regelen. Nu melden ze dat het niet rendabel is. Wat hebben ze afgelopen jaren gedaan?

  Dan de argumentatie van Bogers. “Het zit nu al niet vol”. Dat klopt en dat gaat je ook niet meer lukken met geen perspectief op verbetering en waardeloze faciliteiten. Dus nieuwbouw doe je alleen voor mensen die nu niet komen? En de huidige supporters dan? Die mogen blij zijn met een tent.

  1. MMaas

   Eens Koelie.

   De huidige faciliteiten zijn slecht. Een voetbalwedstrijd bezoeken is tegenwoordig een dagje/avondje uit, een beleving en dat begint al buiten het station. Goede stadionfaciliteiten dragen daar aan bij, de nieuwe entree/fanshop en de opgewaardeerde parkeerplaats zijn een stap in de goede richting. Maar het gaat ook om een aantrekkelijk voorterrein met fatsoenlijke fietsenstalling, aantrekkelijke licht- en geluidsinstallatie, comfortabele zit-/staanplaatsen (stoeltjes op VW en W zijn klein en staan dicht op elkaar), fatsoenlijke horeca, nabijheid van toiletten, enz., enz. Ik zie nu vooral lapmiddelen: een tijdelijke tent op het voorterrein en tuinhuisjes als horeca. Buiten de hoofdtribune (en eventueel de Z-tribune) voldoen de tribunes niet. Enkel romantici genieten van het stadion in haar huidige vorm, maar de niet-hardcore VVV-supporter krijg je met de huidige faciliteiten (en entreeprijzen voor losse kaartjes) moeilijk naar het stadion.

   Dit is geen ‘näöle’, maar een constatering. Ik begrijp de financiële positie en beperkingen van de club, maar ik merk in mijn omgeving dat ik weinig mensen gemobiliseerd krijg om naar het stadion te gaan.

   1. Split

    Helemaal mee eens! Met de hoge prijzen (21 euro voor een staanplaats op O) en de slechte faciliteiten trek je geen volk naar de Koel. En misschien dat ze bij VVV denken ‘we moeten hoge prijzen vragen want dan verdienen we tenminste nog wat’. Maar ik denk wanneer je iedere keer 15 euro voor een kaartje op O vraagt, dat het veel voller is en dan is het financieel een beter resultaat. Voor jongeren is 21 redelijk veel geld om een wedstrijdje te bezoeken en die wil toch vooral op O hebben.

    Fase 1 had vorig jaar al af moeten zijn en nu dat het verbouwen van de O-tribune helemaal niet doorgaat, vrees ik ook het ergste. Zoals Berden ooit zei: “Geen nieuw stadion is, is de doodvonnis voor het betaald voetbal in Noord-Limburg”. Ik dacht tevens dat Berden wel gewoon bouwmeester van De Koel bleef? (dus dat hij zich daar nog mee bezig hield).

   2. Grad

    MMaas jij vindt het een constatering, ik blijf het näöle vinden. En weet je waarom, als ik jouw reactie lees en die van o.a. #Split, #Koelie, #Godfried en #rongo26 dan kom ik tot de conclusie, dat jullie helemaal niet op de supportersavond zijn geweest.
    Als jullie lef hadden gehad dan waren jullie naar de supportersavond gegaan en had jullie de ‘”constatering” zoals jij die noemt rechtstreeks met de verantwoordelijken kunnen delen. En mochten jullie een of andere reden hebben gehad om niet te gaan, dan hadden jullie de “constateringen” nog altijd schriftelijk kunnen indienen.

   3. Godfried

    Grad, mag ik even subtiel op je reageren?

    Persoonlijk ben ik nooit voor 19.00 uur thuis van werk. Daarnaast heb ik gewoon een gezin met drie kleine kinderen. Misschien voor jou onvoorstelbaar. Maar dan kies ik er dus voor om niet naar een supportersavond te gaan. Mag dat? Ik heb inmiddels denk ik al 21 jaar een seizoenskaart. Ook toen ze onderin de eerste divisie speelde. Hou van de club. Maar omdat ik dus niet doordeweeks naar zo’n avond ga zou ik geen mening mogen hebben en deze niet mogen uiten?

    Het is fantastisch dat VVV de parkeerplaats heeft aangepakt. De nieuwe gevel en administratie met “museum” is mooi. Maar 99% van de supporters komt gewoon via de Kaldenkerkerweg met de fiets of lopend bij het stadion aan. Die hebben niets aan die parkeerplaats. Die is er voor de sponsoren, spelers en de media. Prima hoor! Net zo goed dat het prima is dat de businesslounge een make-over krijgt en dat de eretribune wordt opgewaardeerd. Maar dan mogen de vaste supporters die ook geld betalen om elke keer daar te zitten toch wel iets vinden van de rest van het stadion.

    Wij moeten met onze poten door de modder en waterplassen lopen. Wij zitten onoverdekt in de regen. De helft van het stadion heeft tot afgelopen wedstrijd geen geluid gehad. Het plebs moet met 6000 man 10 toiletten delen en drank halen bij in totaal 4 horeca punten. Als er een beetje een tegenstander van formaat is worden de hekken gesloten, zodat oude mensen die slecht ter been zijn het hele stadion rond moeten lopen. Allemaal zaken die VVV in mijn ogen prioriteit moet geven itt bijvoorbeeld een bredere trap bij de eretribune, zodat de sponsoren in de rust sneller een gratis biertje kunnen pakken. Waarom denk je dat het stadion niet vol zit? Toch vanwege bovenstaande punten! Echt niet omdat ze verliezen van Vitesse of Heerenveen! De verwachting is er onder de supporters helemaal niet dat we freewheelend handhaven. Nee, het is vanwege de erbarmelijke staat van het stadion. ’s zomers en in de lente is het nog allemaal wel te doen. Maar in de herfst en winter is het kommer en kwel.

    En ik begrijp heus wel dat er weinig geld is. En ik snap ook dat het de sponsoren zijn die het echter geld in het laatje brengen. Maar sposoren haken ook af wanneer eht stadion straks maar voor de helft gevuld is. En de spelers gaan niet beter spelen van een volle eretribune. Wél van een vol stadion waar mensen meeleven. Dat zorgt direct voor een positiever beeld in het land. Of denkt VVV nu echt dat die lege tribunes en levensgrote spandoeken goed overkomt op TV?

   4. Gerardus

    Ook over de waterplassen is gepraat tijdens de supportersavond. Dit zal ik vanavond in het verslag zetten. Dan kunnen jullie hier misschien over verder discussieren met wat meer inhoud.

    Daarnaast heb je goedepunten, maar als je dat schriftelijk voorbereidt en opstuurt zouden deze vragen ook beantwoord kunnen worden.

   5. RuiverCity

    Per mail reageren naar VVV? Ik heb hier op de site al meerdere mensen horen klagen dat ze NOOIT geen antwoord krijgen als ze een mail sturen naar VVV.
    VVV belooft veel maar elke keer is er weer iets waardoor het uitgesteld dient te worden….elke keer weer!!!
    Stadion is gewoon niet meer van deze tijd. De randweg is ook een van de oorzaken dat fans van Feyenoord, Ajax en PSV lekker door het hele stadion kunnen lopen. kan in géén enkel ander stadion. Totdat het een keer goed mis gaat…..

   6. Grad

    Godfried, al die dingen waar je ontevreden over bent, had je, zoals ik in mijn vorige reactie al aangaf schriftelijk kunnen indienen. Helaas staat het verslag van de supportersavond hier nog niet online.
    @awaydays heeft al eerder een verslag op Facebook geplaatstst.
    Met aantal zaken o.a.de slechte staat van rondweg worden binnenkort mee gestart. Ook andere zaken waar jij je ongenoegen over uitspreekt zijn op deze avond behandeld en hoe VVV dit denkt op te lossen.
    Alle ins- outs zou een te lang verhaal worden.
    Hopelijk dat het verslag je wat meer duidelijkheid verschaft, al ben ik van mening dat je alleen goed geinformeerd kunt zijn en een mening kunt vormen als je ook daadwerkelijk aanwezig bent geweest.

   7. Godfried

    Grad, wat moet ik schriftelijk indienen? Slaat nergens op. Het is zoals Koelie idd aangeeft. Er wordt met veel bombarie aangekondigd dat het stadion een rigoureuze renovatie krijgt. Weliswaar in meerdere termijnen en uitgestreken over meerdere jaren. Maar toch.

    Vervolgens radiostilte. krijgen we een verslag op de site van VVV met letterlijk deze zin:

    Over het Fancafé was te melden dat deze er dan eindelijk komt. Niet op de eerder gecommuniceerde datum van 24 november. In overleg met de fans is namelijk besproken om het Fancafé op te leveren wanneer deze 100% af is. En dus vindt de opening plaats tijdens de eerste wedstrijd na de winterstop. Na de Supportersavond kregen onze supporters dan ook de kans om mee te denken over de inrichting.

    Dan denk ik: prima, een beetje vertraging. Geen punt. Maar nu blijkt uit een stuk in DDL dat het gaat om een tent op het parkeerterrein. Ja sorry, maar dat valt gewoon niet te rijmen.

    Vwb punten

   8. Godfried

    er ging wat mis… vwb de andere punten. We zullen zien. Inmiddels geloof ik er niet meer zo hard in. Verwacht dat de gaten in de rondweg worden opgevuld met grind en dat er ergens een toiletkar wordt neergezet. tja.. Maar ik laat me graag verassen.

   9. Grad

    Godfried je moet niets schriftelijk indienen, maar je kunt/mag, en niet alleen op de supportersavond, punten aanbrengen bij VVV die naar jouw mening voor verbetering vatbaar zijn.
    Er wordt op dit media zoveel geklaagd over zaken die niet goed zouden zijn en men is op zoek naar mensen die er ook zo over denken. Alleen ontbreekt het dan aan één ding, men heeft niet het lef om, als de gelegenheid geboden wordt, hier met de verantwoordelijken over te discussiëren.
    Voor wat betreft het Fancafé en de rondweg etc. basseer je je ongenoegen op aannames, feiten liggen echter anders. Hier ga ik verder niet op in omdat mogelijk het verslag, wat volgens Gerardus vanavond online komt, je voldoende informatie verschaft om je visie hierover te herzien.

   10. supportertje

    Begrip tent is hier verkeerd. Het betreft een paviljoen, geleverd door Neptunus, en een van het luxe soort. Deze gaat op een goede manier aangekleed worden omdat men wil beginnen in een kant en klare supportersruimte.

   11. Koelie

    Klopt Grad ik was er niet. Ik woon & werk ruim 100 km van de Koel af, ik heb al lef genoeg om al jaren naar deze kroetclub te komen. Moeten ze die supportersavond maar niet op een maandagavond plannen.
    De club heeft zelf hun trap omhoog afgekondigd. Hoezo moeten wij dan steeds om updates vragen? Als wij als enorm betrokken fans het al niet weten wat de status is, hoe moet het grotere publiek dat ze zo graag willen trekken het dan weten?
    De mensen moet je een perspectief bieden en ik hoop dat het er nu nog wel is en dat het is besproken op de avond. Maar communiceer dat dan nu ook wat plan voor de toekomst is, er staat in het officiële verslag staat helemaal niks. Behalve dat er door tegenvallende wedstrijdbaten verlies is geleden. Dat is juist het gevolg van uitblijven van het renoveren van het stadion.
    Eerst met veel tamtam de nieuwbouw van De Koel aankondigen en dan lezen we in de krant dat allemaal niet doorgaat.
    Volgens jou en VVV blijkbaar een detail, dat je dan schriftelijk had moeten vragen. Een bizarre opmerking over de toekomst van de club.
    Ik vind het niet erg om in de regen te wachten dat het bier is aangevuld of de helft van een wedstrijd te missen omdat de wc/horeca capaciteit te klein is. Die problemen lossen zich vanzelf weer op als we gedegradeerd zijn. Ik maak me meer zorgen over wat er daarna gebeurt als er niets veranderd.

 20. Godfried

  raar, waarom las ik eergisteren dat tijdens de wedstrijd tegen PSV het nieuwe supportershome geopend zou worden? dit is dus gewoon een tent voor t stadion?

  ben bang dat vvv hier een fout begaat. ja, je kunt alleen iets doen als je geld hebt. dat snap ik. maar je moet jezelf ook realiseren dat mensen wegblijven als het stadion er zo bijligt. er gaat toch niemand onoverdekt in de regen zitten! niemand gaat in de rust 10 minuten in een rij staan om een plastic beker bier te kopen. niemand vind het leuk om 10 minuten van de wedstrijd te missen omdat je een half stadion doorziet als je moet plassen. niemand wil door de modder moeten lopen voor en na de wedstrijd… ik sbap wel dat mensen dan liever thuis vanaf de bank kijken. vooral de wat oudere mensen. Maar blijkbaar zijn het administratief personeel en de eregasten belangrijker dan de overige supporters in venlo. zeer jammer en zeer teleurstellend.

  1. Koelie

   Ja het nieuwe supportershome wordt een tent van Neptunus op de oude plek van de Fanshop op de parkeerplaats.
   Ik heb spijt dat ik daarvoor meebetaald heb aan de crowdfunding.
   Als er dan toch financiële problemen (blijkbaar staan de investeerders van Hai niet in de rij) zijn om de nieuwbouw te realiseren gebruik dat geld dan om het te versnellen. Of doe een beroep op je achterban, want die verbouwing is volgens mij essentieel voor het voortbestaan.

   @goodie Weten we meteen waarom de pagina’s mbt nieuwbouw van de site is verdwenen.

 21. rongo26

  Dit is nog treuriger nieuws dan de resultaten. Dit is een kip – ei verhaal. Als je niet investeert dan komen er ook geen extra mensen.

  Zoals eerder genoemd, als er nu niet wordt doorgepakt, is dit het begin van het einde…

 22. Goodie

  Ik heb de laatste weken een aantal (terechte) redenen gezien waarom de Koel en uitvakken niet vollopen bij VVV. Boogers heeft gelijk dat het Venloos volk te negatief is en vaak ook onrealistisch is. Voor het begin van dit seizoen heb ik reacties voorbij zien komen om de doelstelling op te schroeven.. We zijn maar VVV mensen..
  Maar niet enkel het volk is hier schuld aan.

  – De prijzen voor thuiswedstrijden zijn te hoog. Je betaalt dik 20 euro voor een staanplaats of een onoverdekte zitplek. Vergeleken met Fortuna Sittard is dit veel te hoog. Vergeleken met clubs over de grens (Gladbach, Dusseldorf, Bochum etc.) is de prijs bij VVV te hoog.
  – De faciliteiten in de Koel zijn niet meer van deze tijd. Onoverdekt zitten, achter de tribunes over pallets lopen op droge voeten te houden en zo kunnen we nog wel even door gaan. VVV hoeft niet uit te breiden, maar de supporters die er nu zitten moeten wel fatsoenlijk faciliteiten hebben en dat is nu niet zo.
  – Fanatiekere supporters beteken veel voor een club (zie het verschil met Willem2 nu en aantal seizoenen terug), maar bij VVV wordt dit de kop ingedrukt.

  1. Godfried

   Dat was eigenlijk ook mijn punt. Uit onderzoek is gebleken dat de supporters van VVV in verhouding het minst te besteden hebben. Daar staat tegenover dat de faciliteiten van VVV ook écht het minste zijn (misschien samen met RKC, maar daar zit wel iedereen droog).

   Deze mensen die niet veel te besteden hebben kunnen hun geld maar één keer uitgeven. Logisch dat ze dan kritisch zijn. Begrijp heel goed dat ze dan liever voor de helft van de prijs een Eredivisie Live abonnement nemen en dan lekker droog en warm vanaf de bank kijken.

   Je moet als voetbalclub mensen wél iets bieden natuurlijk (naast de voetbalwedstrijd).

 23. Zeker wete

  Ik heb kennelijk iets gemist maar er komt een supporterscafe vóór het stadion.
  Er zou toch ook een supp. cafe gemaakt worden onder de nieuwe Oost tribune. Gaat dat dan niet door?

  1. Koelie

   Als je wil weten het zit moet je even je een brief sturen naar Grad. Misschien krijg je antwoord.

   Het eerlijke antwoord: ja er komt een luxe paviljoentent op de parkeerplaats, omdat de nieuwe Oosttribune er voorlopig niet komt. Planning is nu 2025. Als er voldoende publiek komt en investeerders worden gevonden.

Leave a Reply