VVV-Venlo verliest met 1-3 van Arminia Bielefeld

Op een zaterdagavond speelde VVV-Venlo een besloten oefenwedstrijd tegen Arminia Bielefeld, een team dat afgelopen seizoen uit de tweede Bundesliga degradeerde. Helaas eindigde de wedstrijd in een 1-3 nederlaag voor VVV.

In het begin had VVV het lastig, ze werden flink onder druk gezet door Bielefeld. Ze probeerden vooral gevaar te stichten met snelle tegenaanvallen. Een paar keer kregen ze kleine kansen, maar helaas werd een doelpunt van Soulyman Allouch afgekeurd wegens buitenspel. Ook een schot van Simon Janssen ging naast het doel.

Gelukkig kwam VVV daarna wat beter in hun spel en na een mooie actie van Berkan Bartu wist Allouch de 1-0 te scoren. In de tweede helft kreeg VVV meteen een tegendoelpunt te verwerken uit een hoekschop, waardoor Bielefeld op gelijke hoogte kwam. Even later scoorde Bielefeld opnieuw, dit keer na een fout in de verdediging van VVV.

VVV probeerde terug te vechten, maar een vrije trap van Roel Janssen raakte de lat. Uiteindelijk slaagde Bielefeld erin om via een verre inworp hun voorsprong uit te breiden tot 1-3.

Trainer Rick Kruys wisselde nog wat spelers in de slotfase, maar VVV kon niet meer terugkomen. Het is lastig om precies in te schatten wat deze nederlaag nu precies betekent in het licht van de gebeurtenissen rondom de Venlonaren, maar de toekomst zal uitwijzen op wat voor sterkte VVV zal gaan acteren dit seizoen.

Opstelling VVV-Venlo: Jan de Boer, Robin Lathouwers, Rick Ketting, Roel Janssen (70. Stan Henderikx), Simon Janssen, Moreno Rutten (70. Mo Odriss), Joep Kluskens, Levi Smans, Berkan Bartu, Soulyman Allouch (84. Ayoub Ahamad) en Nick Venema (84. Melano Thier).

14 Responses

 1. pierre

  Waar maken jullie je toch druk om.
  Het was O21 met alleen Sem Dirkx als eerste elftal speler.
  Top Oss trad aan met bijna allemaal selectiespelers.
  Resultaat zegt meer over Oss, dan over VVV!

   1. Ievel Knievel

    Ik mag dat niet als hoogst opvallend benoemen. Ik vind het zelfs verdacht. Winnende goals worden al maanden zowel direct als indirect door Sem Dirks veroorzaakt. Dat was ook al in competitieverband zo.

 2. Geelzwart

  Als je begint aan de voorbereiding is het noet goed dat je steeds met dezelfde 15 man speelt. Als je een jong team laat spelen weet de technische staf hoe die gasten erbij staan. Ik zie dit geen probleem en het is nog drie weken. Als er nog spelers bijkomen moet het team toch waarschijnlijk weer veranderen.

 3. Leonardus

  Wat me wel opvalt zijn de langdurig geblesseerde spelers. Dit zegt ook iets over de medische staf. Qua competentie schort het daar flink. Verheijen staat al 7 maanden langs de kant met een ogenschijnlijk simpele blessure. Sedlacek en Berden zijn ook al maanden niet fit. Timber komt binnen en is gelijk geblesseerd. En dan is er Klaassen die ook al weken langs de kant staat.

  Dit is niet niks met zo’n smalle selectie. Zonder deze spelers heeft VVV een zeer matige selectie.

 4. Frietei

  Voor de goede orde: de spelers die vanuit O18/O21 bij de selectie zaten, zijn van hun ‘vakantieadres’ geplukt. De jeugdopleiding heeft namelijk nog vakantie.

Leave a Reply