VVV-Venlo verliest met 10 man tegen RKC Waalwijk

Na het tegenvallende resultaat tegen PEC Zwolle vorige week moest en zou er dit weekend gewonnen geworden. Twee concurrenten, VVV-Venlo en RKC Waalwijk streden in Waalwijk om de felbegeerde drie punten. De winnaar van het belangrijke treffen zou zeer goede zaken doen op de ranglijst.

Bij VVV waren er twee wijzigingen in de opstelling ten opzichte van vorige week. In het doel verving D. van Crooij de in quarantaine geplaatste Kirschbaum. In het centrum was Kum de vervanger van de niet volledig fitte Swinkels.

In het alternatieve witte uittenue mocht VVV aftrappen voor het begin van de wedstrijd. De eerste corner was voor RKC en leverde ook gelijk het eerste kleine doelgevaar op. De kopbal ging echter ruim over het doel. Ook een schot van Tahiri ging richting doel maar die bal kon makkelijk worden opgeraapt door D. van Crooij. Goed voor het vertrouwen zullen we maar zeggen. Het eerste gevaar aan Venlose zijde kwam van Arias, maar het geplaatste schot ging ruim naast. Zo was het een rustig begin in Waalwijk zonder opwindende momenten voor een van de doelen.

Hierna begon RKC hoog druk te zetten op de helft van VVV, maar daardoor ontstond er wel veel ruimte achter de Waalwijkse defensie. Deze werd vooralsnog niet gevonden. Na 22 minuten was daar dan toch de eerste echte kans van de wedstrijd. Centrale verdediger Touba werd niet aangepakt en mocht vrij doorlopen. Hij legde de bal vervolgens panklaar op het hoofd van Ngonge, maar D. van Crooij stond goed op te letten en behoedde de Venlonaren voor een achterstand. Die achterstand kwam er enkele minuten later alsnog. Balverlies op het middenveld van VVV leidde een tegenaanval in. Het was Stokkers die tussen twee verdedigers wegliep en met een doorzichtig steekballetje van Tahiri oog in oog met D. van Crooij kwam te staan. De spits faalde niet en zo kwam RKC op een 1-0 voorsprong.

Heel lang hoefden de Venlonaren niet te treuren, want vijf minuten later kreeg VVV een penalty toegewezen na een handsbal van linksback Quasten. Natuurlijk was het Giakoumakis die achter de bal ging staan. De Griek leek geen last van spanning te hebben, want hij schoot de bal recht door het midden. Gelukkig koos Lamprou een hoek en zo scoorde Giakoumakis de gelijkmaker en tevens zijn tiende doelpunt van het seizoen. Niet veel later kreeg Linhorst de mogelijkheid om zelfs de voorsprong te laten aantekenen, maar zijn poging miste vaart. De goal had VVV goed gedaan, want het speelbeeld veranderde licht in Venloos voordeel. Tot kansen leidde dit niet meer en zo zochten beide ploegen met een 1-1 ruststand de kleedkamers op. Met iets meer bezieling en strijd was er zeker een resultaat mogelijk in het Mandemakers Stadion

De tweede helft was amper zes minuten oud of VVV had de voorsprong te pakken. Het was Schäfer die de bal voor de goal slingerde en V. van Crooij die de bal tegendraads binnenkopte. Een prachtig doelpunt van de Venlonaren, maar het enige minpuntje was dat ze deze voorsprong nog zo’n 40 minuten moesten verdedigen. Niet veel later kon Pachonik vrij doorstomen op Lamprou. Helaas werd de Duitser nog net genoeg gehinderd waardoor de doelman van RKC redding kon brengen. Waar VVV dus dicht bij de 1-3 was kregen de Venlonaren daarna een fikse tegenvaller te verwerken. Gelmi trok licht aan het shirt van zijn tegenstander en kreeg zijn tweede gele kaart van de scheidsrechter, waardoor VVV met tien man verder moest. De Koning besloot direct te wisselen en haalde Arias eruit. Van Dijck was zijn vervanger.

Het spelbeeld begon ondertussen toch aardig op VVV-Heracles te lijken, maar dan andersom. RKC viel nou alleen maar aan en VVV moest tegen houden. Op deze manier zou het nog een heel lang laatste half uur gaan worden. In de 66e minuut was daar al bijna de gelijkmaker. Stokkers kwam goed voor zijn man en kon een lage voorzet op doel werken. Met heel veel geluk verdween de bal over het doel en zo bleef de voorsprong nog altijd behouden voor de Venlonaren. De volgende kans was voor John, Ola welteverstaan. De buitenspeler van RKC kapte goed naar binnen en zocht de lange hoek. Het was Pachonik die er nog net tussen zat en er zo een corner van maakte.

Met nog ongeveer 20 minuten op de klok paste De Koning een dubbele wissel toe. Linthorst en Hunte werden eruit gehaald en hun vervangers waren Janssen en Hupperts. De wissels bleken op een slecht moment te komen want enkele ogenblikken later werd het toch 2-2. Touba mocht weer ver doorlopen en besloot het nu zelf maar eens te proberen. Het schot leek geen gevaar te zijn, maar werd door van Dijck ongelukkig van richting veranderd. D. van Crooij stond erbij en keek erna. Ontzettend zuur om hem zo tegen te krijgen maar de aansluitingstreffer zat er natuurlijk wel al een tijdje aan te komen.

De thuisploeg drukte nu door en was op zoek naar de overwinning. Het was een kansenregen voor het doel van D. van Crooij, maar de Venlose doelman keepte een prima wedstrijd. Ook dat mag gezegd worden. Drie minuten voor het einde van de reguliere speeltijd gebeurde dan toch het onvermijdelijke. Daneels ging de combinatie aan met Damascan en ramde de bal vervolgens schitterend in de kruising. Voorafgaand aan de goal zou Daneels Schäfer naar de grond hebben getrokken, maar zowel de scheidsrechter als de VAR zagen er geen overtreding in. Zo ging VVV de wedstrijd naar alle waarschijnlijkheid toch verliezen, of een wonder moest zich in de resterende vijf extra minuten nog voltrekken. Dit gebeurde helaas niet en daarmee was de nederlaag een feit.

Wederom een onnodige nederlaag voor VVV. Het was een gelijkwaardige wedstrijd tot aan het beslissende moment, de rode kaart voor Gelmi. Vanaf dat moment was het eenrichtingsverkeer en was het wachten op Waalwijkse doelpunten. Onprofessioneel verdedigen en persoonlijke fouten blijven keer op keer de oorzaak van het puntenverlies. Daarnaast is het misschien ook de vraag of de juiste 11 wel aan de aftrap verschijnen. Hier hebben wij helaas geen invloed op. Een cruciale pot wordt dus verloren en het wordt nu vooral naar beneden kijken voor VVV. Volgende week zondag krijgen de Venlonaren Feyenoord op bezoek. Een nieuwe mogelijkheid om dan mogelijk wel drie punten aan het totaal toe te voegen.

RKC Waalwijk-VVV-Venlo 3-2 (1-1)

Scoreverloop:

’30 Stokkers 1-0

’35 Giakoumakis (pen) 1-1

’51 van Crooij 1-2

’76 Touba 2-2

87 Daneels 3-2

Opstelling RKC Waalwijk: Lamprou, Bakari, Meulensteen, Touba, Quasten (Lutonda ’62), van de Venne, Anita, Tahiri, Ngonge (Daneels ’63), Stokkers (Mulder ’90), John (Damascan ’73)

Opstelling VVV-Venlo: D. van Crooij, Pachonik, Gelmi, Kum, Schäfer (Machach ‘90+2), V. van Crooij, Post, Linthorst (Janssen ’73), Hunte (Hupperts ’73), Giakoumakis, Arias (van Dijck ’60)

42 Responses

 1. clubman

  De 11 ideale schoonzonen laten zich opnieuw aftroeven op felheid en gogme.
  Volgende week weer schouderklopjes uitdelen en vooral geen harde woorden laten vallen.

 2. clubman

  Valt voetbal overigens tegenwoordig nog onder de contactsporten?
  Waardeloze scheids vandaag weer, en bij welke wedstrijd trouwens, week in week uit. De “overtreding” van Gelmi was niet eens een overtreding, laat staan geel.
  Het is een watjes-competitie geworden onder leiding van de KNVB.

 3. twiggy11

  Als je met scheafer hunte en linthorst in de basis begint terwijl ze alle drie niet in de vorm zijn kan je nooit winnen waardeloze opstelling deze nederlaag is geheel aan de staf te danken

 4. FC VVV03

  ik vraag me oprecht af waar zo’n VVV dan de hele week op traint. Er zit totaal geen idee achter dit spel. Zonder onze griek had VVV moedeloos onderaan gestaan.

 5. Rossie

  Voor de zoveelste keer een nederlaag die op het conto komt van de trainer & co. Ook deze wedstrijd had je met een andere spelopvatting en andere keuzes weer gewoon kunnen winnen hoor, zo goed was RKC niet. De Koning per direct out aub, Luhukay in. We spelen slap, angstig, zonder enige durf, zonder enige visie, etc. Nu 9 uit 11, straks 9 uit 14. Dan sta je gewoon op degraderen. De selectie is goed genoeg, ben ik van overtuigd. Nu actie en ingrijpen aub, straks is het te laat.

   1. Rossie

    Dan moet die ook weg. Er moet zsm echt iets veranderen anders gaat het mis. Goed mis.

 6. De Koel

  Hele wedstrijd amper iets gecreëerd. Tegen RKC notabene. Ik ben wel blij dat Sinterklaas er volgende niet meer omheen kan om andere spelers op te stellen, nu Post en Gelmi geschorst zijn. Linthorst heeft in deze vorm nul komma nul toegevoegde waarde, dus die mag wat mij betreft naar de bank. Laat Machach maar op die positie spelen.

 7. FC VVV03

  Zolang Hans als een helende grootvader na elke pot blijft zeggen dat ze prima speelde en goed in de wedstrijd zaten zal er bij VVV niets veranderen.. Is er dan niemand in de organisatie die hem eens op ze schouder tikt en zegt waar het op staat?! El positivo uithangen elke week houd een keer op he…

  1. De Koel

   Ik kan me niet voorstellen dat iemand die man nog serieus neemt. Er zit totaal geen lijn in het spel van VVV, laat staan een stijgende lijn. Hans de Koning gaat dit echt niet meer omdraaien. Hoogste tijd om in te grijpen.

  1. Venlooow

   En het 3e doelpunt van RKC is ook een lachertje.
   Net als de geloofwaardigheid van de Koning met z’n schouderklopjes.
   Misschien toch een lijntje naar een echte Venlonaar uitgooien?

 8. Real VVV

  RKC speelde gewoon beter en heeft verdiend gewonnen. Er zitten een paar zwakke schakels in het team en die gaan ons nog meer punten kosten. De tactiek en het wisselbeleid zijn zeer bedenkelijk, maar dan nog zie ik het niet heel somber in. Ze kunnen best wel eens ploegen als ADO, Fortuna en Emmen onder zich houden. Die zijn ook erg zwak.
  Wij hebben Giako en die andere ploegen niet

  1. De Koel

   Fortuna gaan we echt niet onder ons houden. Die trekken in de winterstop de beurs en halen genoeg kwaliteit binnen om zich veilig te spelen. We hebben sowieso slechts drie punten meer dan Fortuna. Ik zie het duister in voor VVV. Giakoumakis gaat ons niet in zijn eentje in de Eredivisie houden. Zeker niet als Linthorst en Schäfer iedere week cruciale fouten blijven maken.

 9. Goodie

  Ik vind het vrij zorgwekkend dat er geen enkele progressie in het team te zien is. Als je als niet van je directe concurrenten weet te winnen, tegen wie gaan we dan wel de punten pakken? Ik vind het knap dat Post nog zijn niveau haalt als je kijkt wat er op het middenveld staat. Hunte, van Crooij en Linthorst zijn hopeloos uit vorm.

  Maar de Koning gaat weer schouderklopjes uitdelen i.p.v. actie te ondernemen. Maar goed, we willen dan ook overal het braafste jongetje vd klas zijn. Ik bedoel, welke mafkees lekt er in de pers dat Kirschbaum in aanraking is geweest met iemand die Corona heeft? Test hij negatief dan zal er geen haan om kraaien dat hij niet in quarantiane is, maar bij VVV gaan ze het allemaal even onder een vergrootglas leggen.

 10. clubman

  Dat vraag ik me dus ook af: hij test negatief maar blijkt volgens een app iets te lang in de buurt van een positief geteste persoon te zijn geweest.
  Met je eigen negatieve uitslag negeer je dan toch die app en reis je goedgemutst af naar Venlo met je sporttas? Wie doet je wat? Of wordt je in Dld 2 weken onder schot gehouden? En waarom meldt VVV dit bij de KNVB? Verwijder die app en zet ‘m onder de lat met de negatieve testuitslag onder zijn arm!

  Maar goed, ook dat had gisteren geen punten opgeleverd. Wellicht levert een assertiviteitstraining voor zowel spelers, als staf als bestuur veel méér op.

 11. Rossie

  Het grote probleem blijft gewoon achterin liggen en dat heb ik vóór de competitie al geroepen. Op het middenveld en voorin heb je in principes keuzes genoeg (mits iedereen fit etc en een normaal denkende trainer). Maar van de 4 potentiële centrale verdedigers (Swinkels, Kum, Gelmi, Van Dijck) is er niet één onomstreden wat mij betreft. Je kunt niet zeggen: dié speelt sowieso. Wel: Swinkels en Kum samen gaat sowieso niet (want te oud, te traag, etc). Maar Gelmi en Van Dijck vind ik óók allebei geen 100% zekerheid. De opties zijn dus: Swinkels-Gelmi, Swinkels-Van Dijck, Kum-Gelmi, Kum-Van Dijck, Gelmi-Van Dijck. Zeg het maar. Wat jaren geleden was Promes-Röseler een 100% zeker basiskoppel. Zo’n koppel hebben we nu dus niet. Dat is toch heel triest eigenlijk? En slecht technisch beleid. Want ik blijf het roepen: dáár ligt het probleem. We krijgen teveel en te gemakkelijk doelpunten tegen. Vrijwel wekelijks. Ok, linksback is ook een probleem maar ik denk dat bv Gelmi of Schmitz daar nog beter zijn dan Schäfer. Conclusie: er moet zsm een goede, onomstreden centrale verdediger bij. En een andere trainer mag van mij ook 😉

  1. Kum is voor mij een zekerheid, mits niet geschorst of geblesseerd, wat vorig seizoen nogal eens het geval was.
   Met naast hem Röseler (snelheid en wendbaar) vond ik het over het algemeen prima staan. Maar Swinkels blijkt tegen te vallen (te traag, niet wendbaar genoeg, gewoon over de hill). En Gelmi valt wat mij betreft compleet door de mand. Ik denk dat de technische staf er op had gerekend had dat Gelmi 1 van de twee vaste centrale verdedigers zou worden, maar hij blijkt niet goed genoeg op dit niveau. Dat is dus een verkeerde inschatting geweest en kun je zeker als kritiekpunt aanvoeren. Van Dijck heeft nog geen ervaring op dit niveau, dus dat is even afwachten… Röseler dus proberen te huren in de winterstop?

   1. YowVVV

    Lef? Doen! Captain of niet, zoveel kaarten verzamelen, dat kan gewoon niet. Prima speler, maar vvv is en blijft zo wel z’n top, gewoon veel te veel kaarten en basis is al kwetsbaar. Verder, als je tegen RKC ook weer begint met 2/3 basisspelers op de bank, begrijp ik er niets van. Ontzettend dure nederlaag.

 12. Zeker wete

  Het was…godgodgodverdomme nog aan toe. Dat moest er even uit.

  Ik doe ook eens een tactisch voorstel aan the king. Zet Danny Post eens achterin. Machach op middenveld.

  1. robvvv

   Inderdaad Machach erbij , maar Post naar achteren zal a.s. zondag niet kunnen. Dus Swinkels of Van Dijk (ik hoop de laatste) en Kum centraal, en alsjeblieft geen Schäfer. Bijna alle doelpunten komen over de rechterkant (dus voor VVV via links) .. Waarom speelt Schmitz niet (meer) ?. Met Machach en van Crooij moet er een controlerende middenvelder bij en… die is er niet…..en Lindhorst zie ik dat niet invullen.. die is me de laatste wedstrijden te wisselvallig en maakt cruciale fouten.. Hunte werkt hard maar is geen middenvelder. . Tegen RKC zag ik hem vaker dan me lief was meeverdedigen… zegt iets over de zwakke linkerflank van VVV. Dan liever Jansen ipv Hunte…
   Ik hoop dat de heren van de technische staf eindelijk het licht gaan zien.
   Winst op Feijenoord zondag is noodzakelijk. In de seizoenen dat VVV degradeerde won het niet van Feijenoord ……….(behalve dan in 1962…)

 13. supportertje

  Moet nu toch onderhand is mijn ongenoegen kwijt. Wat is er toch aan de hand bij VVV, wat een klote niveau kwa voetbal. Ik kan mij toch echt niet voorstellen dat dit alleen aan het team ligt. Volgens mij hebben we een redelijk goed elftal staan en een goede bank. maar waar diverse spelers gewoon niet aan bod komen, en ik vraag mij af waarom niet.

  Die twee die samen op de bank zitten en daar verantwoordelijk voor zijn laten het maar gaan en er komt niets uit, behalve verlies voetbal. Maaskant moest na een aantal van dit soort wedstrijden het veld ruimen en dat was terecht. maar daar zagen bij flarden nog goed voetbal, maar zelfs dat is nu nergens te bekennen.

  Heel veel spelers halen hun niveau niet, de verdediging is geen schim van wat stond als een huis bij VVV, en een aanval is ver te zoeken. Volgens mij zit ook de frustratie bij vele spelers hoog, en is dat mede een oorzaak dat VVV gewoon niet in zijn spel komt. Ik kan mij geen andere oorzaak bedenken dan een gebrek aan kwaliteit op de trainers bank.

  Iedere keer weer zien wij als supporters de opstelling en weten we weer hoe laat het is. Waar komt in vredesnaam die volharding vandaan bij de trainers om hier maar in te blijven volharden. We hebben goede spelers op de bank, Stan wist er zelf twee weg te halen uit Italië, maar je ziet ze niet spelen, terwijl daar toch heel veel voetballend vermogen in zit.

  Ik ben er ondertussen helemaal klaar mee. De beide heren zijn de goodwill van de supporters, en mogelijk van de sponsoren aan het verspelen, cq op het spel aan het zetten. En laten we niet vergeten de clubs waar ze spelers van huren of kunnen huren. Ook hun verhaaltjes en sussende woorden en schouderklopjes heb ik wel genoeg van.

  Tijd voor actie van die twee, veranderen, spelers zo goed mogelijk gebruiken, tactisch de zaak eens goed voor elkaar hebben. Beginnen met je sterkste opstelling en punten gaan binnen slepen. Want de consequentie is anders aan het einde van het seizoen degraderen, supporters weg, sponsoren weg, geen geld meer en een totale ineenstorting van wat eens ONZE CLUB IS.

  DUS TIJD VOOR ACTIE, KOM OP, WANT VVV IS VAN ONS>

 14. supportertje

  En als die twee samen het niet kunnen moeten ze maar de stekker er zo spoedig mogelijk uit trekken en op zoek gaan naar iemand die wel die kwaliteiten bezit. Man wat ben ik het geleuter zat. Dit moest ik er gewoon nog even achteraan plaatsen.

  1. sultana

   Zo is het supportje, wat een lamzakken die twee! Supporters zien het, journalist van de Limburger ziet het, maar die twee blijven fout op fout op fout maken. Na het debacle Maaskant dacht ik slechter kan het niet worden, nou wel dus. Op deze manier stevenen we af op degradatie kan niet uitblijven, in deze tijd met corona kan degradatie wel eens de doodsteek zijn voor vvv.

 15. Rossie

  Even vooruitkijkend in het programma (competitie): nu Feyenoord, Twente en PSV…die verlies je alledrie vrees ik…dus dan 9 uit 14…daarna Willem II (thuis) en ADO (uit). Die MOET je dus allebei (!) winnen, geen enkele discussie. En dat is ook mogelijk. Dan zou je op 15 uit 16 komen. Wedstrijd 17 (precies op de helft dan dus) is Heerenveen thuis. Als je die dan in elk geval niet verliest kom je op 16 of 17 uit 17. En dat is voorlopig acceptabel denk ik. Maar dan moet je dus uit die drie wedstrijden tegen Willem II, ADO en Heerenveen minimaal 7 punten halen. Als dat niet lukt: einde verhaal.

 16. mausovenlo

  Het is toch duidelijk dat de Koning niet de juiste keuzes maakt, spelers die niet functioneren of te veel fouten maken worden niet gewisseld en de beste 11 staan nooit opgesteld. Kum en Machach zijn basisspelers. We zitten elke week naar het zelfde gepruts te kijken terwijl het echt wel anders kan! Waar ligt de grens?

Leave a Reply