VVV-Venlo

VVV-Venlo verliest met 2-0 van AZ en ligt uit de beker

VVV-Venlo heeft de volgende ronde van de beker niet weten te bereiken. In Alkmaar werd het 2-0 in het voordeel van AZ en daardoor bekeren zij door naar de volgende ronde.

Steijn staat er om bekend dat hij in bekerduels, andere spelers de kans geeft en dat was ditmaal niet anders. In de basisopstelling stonden Kum, Borgmann, Van Bruggen, Van Ooijen en Samuelsen. Dit hield tevens in dat Susic, Promes, Seuntjens en Mlapa op de bank begonnen. Opvallend was wel dat Unnerstall gewoon de wedstrijd keepte, waar voorheen Van Crooij de zogenoemde bekerdoelman was.

De eerste helft wist VVV prima stand te houden en met op het middenveld Van Bruggen en Post, was er een sterk verdedigend blok met een creatievere rol voor Van Ooijen. Het was een weinig aantrekkelijke wedstrijd van beide kanten en zo stond de brilstand na 45 minuten spelen nog steeds genoteerd. AZ was wel iets beter, maar echt iets te duchten van de gastheren hadden we niet.

Die tweede helft was vooral de helft van Unnerstall. Die was echt heel goed. Desondanks moest er twee gegraaid worden door de doelman. Direct na rust scoorde Mats Seuntjens de 1-0 en net voor het sluiten van de wedstrijd scoorde Oussama Idrissi de 2-0, waardoor AZ een vrij zakelijke overwinning boekte op VVV-Venlo. Unnerstall voorkwam dat we volledig afgingen, want hij hield 5 100% kansen tegen. Daarnaast pakte hij ook nog een strafschop in de blessuretijd, dus we mogen hem echt dankbaar zijn.

Aan de andere kant was het AZ dat na de 1-0 vrij ver terugzakte en zo de ruimte bood aan VVV om te aanvallen. Aanvallen in Alkmaar, het moet maar kunnen. Steijn anticipeerde hierop door Mlapa, Opoku en Seuntjens in te brengen en AZ bracht zelfs een extra verdediger in. Het mocht uiteindelijk niet baten, maar feit is wel dat Steijn zeer aanvallend gewisseld heeft. Iets wat hem nog wel eens wordt verweten.

Desondanks is het een nederlaag en is de uitschakeling in de beker een feit. Vorig seizoen was het PSV, nu AZ. Het zit erop en we kunnen ons nu dus volledig focussen op de competitie, met dat belangrijke doel: handhaving. Komende zondag is er weer een pittige wedstrijd. Dan spelen we namelijk uit in Rotterdam tegen Feyenoord.

AZ – VVV-Venlo 2-0 ( 0-0 )
Doelpunten: 46. Mats Seuntjens 1-0, 87. Oussama Idrissi 2-0.
Scheidsrechter: Allard Lindhout.
Gele kaart:
Toeschouwers:  6.026
Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Röseler, Kum ( 66. Mlapa), Borgmann, Van Bruggen, Post, Van Ooijen ( 78. Opoku), Samuelsen, Joosten ( 66. Seuntjens), Grot.

1 Response

Leave a Reply