VVV-Venlo verliest met 2-1 in Tilburg tegen Willem II

Met de kersverse international Giakoumakis weer terug in de selectie, stapte VVV-Venlo zaterdag in de bus richting Tilburg. Daar moest de ploeg van Hans de Koning gaan proberen om de overwinning van twee weken geleden tegen Heracles Almelo een goed vervolg te geven.

Om precies 18:45 uur zette Vito van Crooij de wedstrijd in gang. De wedstrijd begon een beetje rommelig. Het spel speelde zich vooral op het middenveld af, maar de eerste de beste kans was wel gelijk raak. Linthorst ging vlak buiten het eigen zestienmetergebied in de fout en werd afgetroefd door Trésor. De jonge Belg wist met een simpele pass Pavlidis vrij voor Kirschbaum te zetten, en met een lage schuiver zette hij de Tilburgers al na zeven minuten op een 1-0 voorsprong. Niet het begin waar de Venlonaren op hoopten. Na een kwartier het tweede gevaarlijke moment voor het doel van VVV. Kirschbaum had pas laat zicht op het schot van Romeny en moest grabbelen. De rebound van Pavlidis kon gelukkig nog net worden verdedigd door Swinkels. De kans daarna was wel raak. Saglam ontving de bal aan de rechterkant van het veld. Met een doodeenvoudige lichaamsbeweging schudde hij Schäfer van zich af en met een geplaatst schot in de lange hoek zette de Duitser de 2-0 op het scorebord. Ongelofelijk matig verdedigen kwam de Venlonaren tot twee keer toe duur te staan. Aan de andere kant kreeg ook VVV haar eerste mogelijkheden van het duel. Eerst was het Giakoumakis die een scherp aangesneden vrije trap van van Crooij net niet binnen kon koppen. Even later kwam van Crooij zelf oog in oog met Willem ll-doelman Brondeel, maar zijn rollertje ging net langs de verkeerde kant van de paal. Maar waar de Venlonaren dus beter in de wedstrijd kwamen, werd het aan de andere kant ogenschijnlijk 3-0. Pavlidis dacht zijn tweede goal van de wedstrijd te maken, maar de grensrechter stak zijn vlag in de lucht. VVV ontsnapte zo aan een nog grotere achterstand. Toch waren de geelzwarten in aanvallend opzicht zeker niet kansloos in Tilburg. En Giakoumakis wist dit ook in de score uit te drukken. Een hoge bal van Pachonik kon knap worden gecontroleerd door de Griek en met zijn linkervoet schoot hij in een keer op doel: 2-1! De aansluitingstreffer was gemaakt. Ook de gelijkmaker hing in de lucht. Vooral de vrije trappen van Crooij leverden keer op keer gevaar op, maar helaas zat het nog niet echt mee voor de mannen van Hans de Koning. Met de 2-1 tussenstand gingen beide ploegen de rust in. Een erg slecht begin van VVV leverde al snel een 2-0 achterstand op. Na de aansluitingstreffer van Giakoumakis veranderde het spelbeeld volledig en waren het vooral de Venlonaren die de aanval zochten. Met iets meer geluk zat er zeker nog een resultaat in, in het Koning Willem ll Stadion.

De tweede helft begon met exact dezelfde 22 namen als de eerste helft. De eerste kans was voor Willem ll en diende zich aan in minuut 49. Rechtsback Owusu zocht ruimte voor het schot. Kirschbaum had alle moeite met de poging, maar de Duitse goalie verwerkte de bal goed naar de buitenkant. Hierna namen de Venlonaren het heft weer in handen. VVV deed zeker niet onder voor de Tricolores, maar de echte daadkracht ontbrak vooralsnog. Na 67 minuten kwam er bij de gastheren een oude bekende binnen de lijnen. Het was namelijk John Yeboah die Ché Nunnely verving. Nog altijd lag de regie in handen van VVV. De Venlonaren probeerden een gaatje te vinden in de Tilburgse defensie, maar pogingen van onder andere Giakoumakis, van Crooij en Hunte liepen op niks uit. Met nog een kwartier op de klok begon het er moeilijk uit te zien. Er leek vers bloed nodig in het elftal, maar de technische staf wilde hier nog niks van weten. Enkele minuten later gebeurde dit toch. En een dubbele wissel welteverstaan. Hunte en Linthorst werden naar de kant gehaald, en voor hen in de plaats kwamen Hupperts en John. Drie minuten later weer een dubbele wissel aan Venlose zijde. Schäfer en doelpuntenmaker Giakoumakis gingen eruit en Kum en van Dijck kwamen binnen de lijnen. Het plan was om er een opportunistisch slot van te maken. Dit leek ook de enige mogelijkheid om nog een resultaat te behalen. Ook Machach kwam nog binnen de lijnen, maar het leek allemaal tevergeefs. Toch ontstond er nog een alleraardigste mogelijkheid. De zoveelste goede vrije trap van van Crooij belandde precies op het hoofd van Kum. Helaas kreeg de ervaren verdediger de bal ongelukkig op zijn schouder waardoor de  bal over ging. Ook John kreeg nog een kans op de gelijkmaker. En wat voor een. Een voorzet van Machach kwam recht voor de voeten van de invaller, maar de bal verdween op onverklaarbare wijze over. Dit was de laatste kans van de wedstrijd. Het eindigde in een 2-1 overwinning voor Willem ll.

Zo loopt VVV tegen een ontzettend onnodige nederlaag aan in Tilburg. Het zwakke begin is de Venlonaren fataal komen te staan. Op twee grote kansen en enkele kleine speldenprikjes voor de thuisploeg na is VVV eigenlijk nauwelijks in de problemen gekomen en zat er vanaf het doelpunt van Giakoumakis zeker een punt in. Helaas heeft het niet zo mogen zijn en hebben de Venlonaren de overwinning op Heracles geen passend vervolg kunnen geven. Volgende week staat er wederom een ontzettend belangrijke wedstrijd op het programma. Dan komt concurrent PEC Zwolle namelijk naar de Koel.

Willem ll-VVV-Venlo 2-1 (2-1)

Scoreverloop:

‘7 Pavlidis 1-0

’18 Saglam 2-0

’34 Giakoumakis 2-1

Opstelling Willem ll: Brondeel, Owusu (Schippers ’81), Holmén, Peters, Nelom, Nunnely (Yeboah ’67), Saglam, Trésor, Llonch, Romeny, Pavlidis (Gladon ’79)

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik, Gelmi (Machach ’88), Swinkels, Schäfer (Kum ’84), Post, Linthorst (John ’80), Hunte (Hupperts ’80), van Crooij, Arias, Giakoumakis (van Dijck ’84)

32 Responses

 1. chretien

  Wedstrijd kansloos verloren, waarbij jayke zich dit mag aanrekenen door niet in te grijpen. Hij mocht 5 spelers wisselen en wacht daarmee tot de 80e minuut. Onbegrijpelijk als je ziet dat menig speler een minder goede dag had.

 2. Na vandaag hoop ik toch dat Schäfer niet meer in de start-11 zal staan. Verdedigend dramatisch en in balbezit amateuristisch.

  Tsja, ze deden hun best maar in 90 minuten weer amper kansen creëren en veels te laat ingrijpen vanaf de bank.
  Tegen dit WillemII had je minimaal gelijk moeten spelen.

 3. roermond

  Compliment voor de vechtlust, maar oh oh oh, ik hou iedere keer mijn hart vast bij elke aanval van de tegenstander. Hoe kan het, dat wat elk jaar het sterkste punt was van VVV, nu het zwakste gedeelte van de ploeg is, de verdediging. Er is in de winterstop heel wat te doen voor Stan & co. Sterker nog, hoop dat ze al een paat spelers op het oog hebben…

 4. clubman

  4 – 4 – 2 is wel effectief voor VVV maar niet met deze verdediging. Kum en Schmitz op de bank is niet te vatten. Nu loop je na 15 mins alweer achter de feiten aan. Zonder onze Griekse held zouden we degradatiekandidaat nummer 1 zijn en als de verdediging in de winterstop niet versterkt wordt zal onze spits ons in zijn eentje niet kunnen redden.

 5. Goodie

  Schäfer speelde bij beide goals een cruciale rol. Maar ik neem deze nederlaag komt op conto van Driessen en de Koning. Zowel de basis als de wissels waren onvolgbaar.

 6. De Koel

  Iedere week hetzelfde liedje. Wederom veel te slap begonnen. Deze totaal onnodige nederlaag komt volledig op het conto van Hans de Koning en Jay Driessen. Onbegrijpelijk om met Schäfer in de basis te beginnen, terwijl vrijwel de hele selectie fit is. Die heeft werkelijk nog nooit een goede wedstrijd gespeeld voor VVV. Heel veel werk aan de winkel voor Stan, want met deze gatenkaasverdediging vlieg je er straks kansloos uit.

 7. kaalneetje

  Tweede helft stuk beter dan de eerste. Maar met zo’n verdediging gaat het gewoon nooit lukken. Slechte wissels en veeeeel te laat. Knap dat onze Griek in zo’n elftal toch steeds weer weet te scoren. Met een beetje geluk was die laatste kans erin gevlogen….. ow wacht toen zat de enige die deze kansen weet te scoren al op de bank.

 8. supportertje

  Vraag mij af wie de scepter vast houd op de bank als trainer. Ondertussen is het duidelijk dat de opstellingen niet kloppen, en dan vooral in de verdediging. 4-4-2 is duidelijk beter voor dit team, maar wie de opstelling achterin verzint, verdient een schop onder zijn je weet wel. Vooral als je ziet wat er beschikbaar is. We kunnen nota bene over iedereen beschikken. En dan de wissels, wel of niet en op welk tijdstip. Twijfel nu ernstig of de Koning weet wat hij aan het doen is, of is het Jayke. Wie weet mag het zeggen, maar als het op deze wijze doorgaat gaan we rechtstreeks de afgrond in. Wel een compliment voor de vechtlust en wil om te gaan. Maar het ontbreekt duidelijk aan een plan.

 9. Koelie

  Hier had meer ingezeten als we een normale trainer hadden gehad met kennis van zaken. Defensief wisselen als je achterstaat en met Swinkels en Schäfer in de basis beginnen. Giakoumakis was op of geblesseerd, want anders ben je toch echt achterlijk om hem te wisselen. Zonde.

 10. twiggy11

  Deze wedstrijd hadden we niet hoeven te verliezen maar als je de linker kant ziet kan je niet winnen .
  Die back is een ramp dan hunte verschrikkelijk iedere bal was hij kwijt of speelde hij na de verkeerde kleur.
  Vind het niet gek dat hij bij Almere geen nieuw contrakt heeft gekregen.
  Het trainers duo moet dat toch ook zien je hebt een bank met verschillende spelers daar zit toch wel wat beters bij als die 2 .

 11. Onnodige nederlaag, mijn vantevoren voorspelde 2-2 had er zeker ingezeten…
  Mooi om trouwens na afloop het interview met Pavlidas te zijn, de Griekse spitsen gaan blijkbaar heel vriendschappelijk met elkaar om en ze gunnen elkaar wat!
  Iedereen heeft het hier over de niet voor de hand liggende keuze voor Schäfer, waar ik het absoluut mee eens ben.
  Ik denk dat hij ook weer bij deze twee tegendoelpunten niet vrijuit ging.
  Misschien kan er eens bij “koffie met de Koning” een kritische vraag worden gesteld over het waarom van de keuze voor Swinkels en zeker Schäfer in de basis, want niemand hier die dat nog snapt… Of moeten we bang zijn dat dat item op de VVV-site geschrapt wordt bij te kritische vragen?
  Verder weet ik niet of er in de winterstop zoveel moet gebeuren op transfergebied, de technische staf moet gewoon de juiste spelers opstellen…Ik vraag me wel af of Röseler nog steeds op de reservebank zit bij zijn club, mocht dat zo zijn en er zou een mogelijkheid zijn om hem te huren dan zou dat zeer welkom zijn…

  1. roermond

   Sandhausen heeft vandaag weer verloren en staan zeer laag op de ranglijst. Niels zat de hele wedstrijd op de bank. Ik zou zeker proberen om hem weer terug te halen en daarnaast nog een linksback halen. Die Schäfer kan echt niet.

 12. ponnie veag oet de pan

  Ik vond swinkels juist erg goed spelen vandaag, ging voorop in de strijd en verdedigde goed naar voren en zat er steeds goed bij. Schäfer kan echt niet op dit niveau, brengt veel te weinig en dekt op 4 mtr. Machach speelde maar een paar minuten maar meteen zie je dat die gast kan voetballen. Die zie ik liever dan hunte hoewel ik hunte vandaag hard vond werken maar verder is het een beperkte voetballer op dit niveau.

  1. Venlooow

   Ja idd. Swinkels speelde niet slecht vandaag.
   Alleen ik snap nog steeds niet waarom je Schafer laat spelen terwijl je Schmitz op de bank heb zitten?
   Verder zoals velen hier aangeven, waarom zo laat pas wisselen??? Machach zou ik of laten beginnen of er eerder in zetten.
   Hopelijk is Corin snel hersteld van Corama en kan hij dan iets laten zien?
   Tegen Zwolle thuis en RKC uit moeten we toch echt 6 punten pakken.

 13. Rossie

  Totáál onnodige nederlaag, VVV verliest niet van Willem II maar weer eens van zichzelf. En dan hoor ik De Koning na afloop wederom zeggen dat ze niet goed begonnen…dat zegt-ie iedere week! Dus Hans, moet JIJ als trainer er voor zorgen dat dat verandert, ‘met z’n allen’ ! En blijkbaar lukt je dat niet dus vraag ik me af of je wel geschikt bent als trainer. Daarnaast, hoe kun je wederom Schäfer in de basis zetten? Hoe dan? Zet dan Kum linksback, áltijd beter. Schäfer betrokken bij de 1-0 (kado Linthorst) en 100% schuldig aan de 2-0 (wederom te ruim dekken en hélemaal niets doen). Schäfer is te slecht, klaar, punt. Mag nóóit meer in de basis, klaar, punt. Zonder Schäfer pak je hier een punt of win je misschien wel. Echt.
  En dan die wissels, waarom zo laat??? Machach had veel eerder moeten komen, John ook (Hunte bakte er niets van namelijk, eerste helft al niet). En Machach had meteen bijna een assist op z’n schoen (kans John). Deze nederlaag komt echt volledig op het conto van onze technische staf. Die laten steeds vaker zien ongeschikt te zijn. Hoe lang mogen zij nog blijven zitten? Wanneer komen er eens flink kritische vragen aan hen, ook vanuit de media?

  1. chretien

   Ik noem met opzet geen maken van de betreffende spelers, maar om werden enkele spelers niet heel veel eerder vervangen. Er waren er enkele bij die toch bijna alles fout deden? En op de bank zaten er genoeg die veel beter zijn, of heb ik het mis? Het trainerscursus grijpt niet in. Ja, in de 80e minuut. Of waren die spelers, die op de bank zaten niet fit? Alles kan natuurlijk, maar vertel het dan… oh ja, Swinkels speelde een goede partij. Extra gemotiveerd omdat hij tegen zijn oude club speelde?

   1. Rossie

    Denkt De Koning dat er een verbod is om tijdens de eerste helft of in de rust te wisselen? Lijkt het vaak wel op…man man man.

   2. Oelie op zuid

    Ik kan me met alle respect voor de inzet van Hunte, niet voorstellen dat een speler die in de kk divisie geen contract meer aangeboden krijgt een basisspeler kan worden bij VVV. Er zijn veel betere spelers beschikbaar. Ook de positie van Vito op het middenveld lijkt mij geen oplossing. Dan moet je met Arias wisselen. Zo komt er ruimte op het middenveld voor Coric en of Machach

 14. Ievel Knievel

  Van mij hoeven de trainers echt niet meteen ontslagen te worden en het is nog steeds minder dramatisch dan onder Maaskantje (omdat de potentie er is)……maar misschien met Stan nu wel gaan ingrijpen en een hartig woordje met de trainers gaan voeren, voor zover hij dat nog niet doet. Hai Berden bemoeide zich te veel met het voetbaltechnische aspect, maar ik heb het idee dat Grutterswjik echt alleen maar naar de bedrijfsvoering kijkt (te veel voetbalemotie vs te weinig voetbalemotie). De knuppel moet nu in het hoenderhok, want dit is het moment. Ook al is er geen paniek…want je hebt nog steeds maar 6-8 punten nodig in 7 a 8 wedstrijden; waarbij je tegen RKC en PEC minimaal 4 punten moet halen. Alle kans dus nog, maar het spel moet nu toch echt beter en het team is nog steeds geen team.

  EN…… waarom toch steeds starten met Swinkels? Swinkelers eruit, Kum erin. Swinkels lijkt me een hele nette fijne jongen en heeft veel ervaring, maar gebruik die ervaring dan vooral op trainingen en in de coaching EN als invaller (of wanneer de tactiek om Swinkels vraag)t. Dat is echt wel aan zo’n speler uit te leggen. Schäfer ook weer even out, Schmitz terug. DIE verdediging moet een kans gaan krijgen, want de verdediging nu slaat nergens op> Pachonik, Gelmi, Kun, Schmitz. Post ook meer in een controlerende rol.

  Daarnaast wil ik onze Franse vriend zien op het middenveld. In ieder geval steeds een helft laten spelen. Die spelers hebben ritme (en waardering) nodig en het team moet een team worden. Waarom haal je die spelers dan? Puur om de ‘fans’te sussen? Het gebeurd me iets te vaak dat spelers bij VVV steeds voor goed verneukt worden, doordat ze op een bank zitten te verpieteren. Het kan zijn dat dit aan de spelers zelf ligt (inzet), maar ik heb zo mijn twijfels. Of is het Engels van Diressen en de Koning niet je van het? Het is in het moderne voetbal tegenwoordig heel normaal dat spelers geen hele wedstrijden spelen, maar laat goede spelers wel gewoon spelen aub. Zeker nu er meer gewisseld mag worden. Coric ook graag (als hij fit is) steeds een helft laten spelen.

 15. Zeker wete

  Jammer. Punt was verdient geweest. Prima vechtlust. Alleen jammer dat VVV in begin niet scherp was. W2 was op eerste kwartier na zwak en kwetsbaar. Ik begreep de wissels ook niet. Waarom Giako eruit als je nog moet scoren? Waarom Machach niet eerder brengen. Die liet in een paar minuten tijd toch zien waarom hij moet spelen. Hopelijk Coric weer snel van de partij.

 16. Rossie

  Kijk, bij Willem II uit kan en mag je verliezen. Het was werkelijk volstrekt onnodig maar daar zijn we het allemaal wel over eens geloof ik. En als je nu van PEC en RKC wint is er niets aan de hand, dan kom je op 14 uit 11, heel erg prima! Als dat echter niét lukt (en dat kan ook zomaar) heb je toch een probleem denk ik gezien het programma daarna. Mocht je ze onverhoopt allebei verliezen (hopen we natuurlijk niet) dan heb je wel écht een probleem: je loopt dan duidelijk niet meer 1 op 1 en haalt dat daarna ook niet snel in. In dat geval vind ik dat de positie van De Koning écht ter discussie komt te staan. Eigenlijk moet je uit die twee wedstijden minimaal 4 punten halen en zelfs dán heb je nauwelijks marge richting de wedstrijden daarna. Maar goed, is allemaal koffiedik kijken, dat weet ik ook wel. Hoe dan ook, door de nederlaag gisteren zou twee keer winnen nu wel héél welkom zijn…

 17. off topic: interview met Ralf Seuntjes bij het wekelijkse programma van Kees Jansma op het you tube kanaal van VI. Seuntjes geeft nu zelf ook aan dat hij zelf nogal koppig was bij het weggaan etc bij VVV-Venlo, had hij anders moeten doen samen met de leiding van VVV, toch prima dat hij daar op terugkomt. Verder heel vermakelijk interview trouwens, mochten mensen interesse hebben, maakte zelf ook maar weer eens duidelijk dat hij prima weet waar zijn eigen beperkingen liggen…

 18. VVV 4ever

  Keer op keer hetzelfde liedje….
  Zelf durven te voetballen ipv leunen op de gatenkaas achterin….
  30 tm 45 en 85 tm 95 minuut speelden ze veel sterker…
  Uitgaan dus van je sterkere kanten en geloven in een goed resultaat…ipv dat angsthazen voetbal!

  Forza VVV

 19. Even een positief bericht. Ik zat even naar de stand in de eredivisie te kijken, als je kijkt naar het doeslaldo van ons , dan staan we er – ondanks die historisch grote nederlaag
  van 0-13 tegen Ajax – helemaal niet zo slecht voor met een doelsaldo van -14.
  Dan doen we het per saldo dus helemaal zo slecht nog niet, met een verdediging die er geregeld uitziet als gatenkaas, maar m.n. mede dankzij onze veelscorende Griekse spits blijft de schade beperkt wat dat betreft…

 20. Goodie

  Het blijft zonde dat deze wedstrijd onnodig is verloren. Als je echter Ado en Fortuna gister zag geeft dat vertrouwen. Deze waren echt dramatisch. Daarnaast ben ik er van overtuigd dat wij beter kunnen daar een aantal aanpassingen in de basis, maar dat heeft iedereen kunnen zien. Nu de staf nog.

Leave a Reply