VVV-Venlo

VVV-Venlo verliest met 2-1 van Vitesse

Gisteravond mochten we weer eens getuige zijn van een potje voetbal van onze favoriete ploeg. Ditmaal was Vitesse de tegenstander in het Gelredome. Vitesse is bezig aan een wisselvallig seizoen. Vitesse heeft niet echt positieve opzienbarende overwinningen geboekt dit seizoen en staat in de middenmoot/subtop. Bij VVV gaat het de laatste weken iets minder. Dat is niet zo gek gezien de tegenstanders en de blessures die de ploeg getroffen hebben. De Venlonaren begonnen in dezelfde opstelling als tegen Groningen, dat betekende dus weer een basisplaats voor de jonge Evert Linthorst en met Peter van Ooijen als een soort van hangende linksbuiten.

De wedstrijd was een paar minuten oud toen de bal al op de paal viel van het Venlosche doel. De jonge Noor, Martin Ødegaard maakte door een goede actie ruimte voor een schot en trof dan ook hard de buitenkant van de paal. Enkele minuten later was het Darfalou die in een gevecht om de bal met Linthorst gretig richting de grond ging. Hier was ook verder niets aan de hand en gelukkkig kon Unnerstall de bal rustig in de handen pakken.

De wedstrijd kabbelde rustig voor zonder echt opvallende momenten. Pas na een half uur kwam het volgende opmerkelijke moment. Een weggewerkte voorzet kwam voor de voeten van Susic terecht, in plaats van de bal naar voren te peren ging de bal naar Kum die de bal alleen maar naar voren kon roeien. Helaas bereikte hij geen een van de voorwaartse spelers. De bal werd ingeleverd en kwam weer bij Ødegaard terecht. Die zette een combinatie op maar Kum probeerde met een tackle nog de aanvaller te stuiten maar Ødegaard is ietsjes sneller dan Kum, dus hij was wat eerder bij de bal. Hij omspeelde daarna Kum nogmaals en haalde verwoestend uit in de lange hoek, stand is 1-0.

Odegaard was los want hij haalde enkele minuten llater weer verwoestend uit, ditmaal was de Duitse reus Unnerstall de winnaar. Voor rust probeerde Roy Beerens het nog eens met een bal achter het standbeen maar hier bleef het dan ook bij.

De Venlonaren kwamen er af en toe wel eens uit, maar buiten een verdwaald schot van afstand werd er niet al te veel gecreerd. De tweede helft ging previes zo verder, als de eerste helft. Er gebeurde niet al te veel. Totdat ineens de ingebrachte Joosten de combinatie aanging met Opoku en de bal maar eens voorslingerde. Pennie Mlapa bewees weer eens dat hij een neusje voor de goal had. De afgelopen paar wedstrijden lukte het niet maar nu wel, hij tikte de bal knap achter de Vitesse doelman. De stand was weer gelijk 1-1. Het was alweer de zesde treffer van het seizoen.

Helaas konden we niet lang van deze stand genieten. Vitesse bracht Hillary Gong in, dit was waarschijnlijk ook direct de snelste speler van het veld. Zijn directe tegenstander werd Kum en die heeft het niet zo op hele snelle tegentanders. Bij de eerste de beste actie werd hij er dan ook uitgerend. De bal werd goed voorgegeven en prachtig achter het standbeen in het doel gewerkt door Darfalou. De stand werd weer 2-1 in het voordeel van Vitesse.

De Venlonaren kregen nog een grote kans om weer gelijk te maken. Na een goede doorkopbal van Opoku bracht Mlapa zichzelf in stelling. Helaas kwam de bal voor zijn linkerbeen en raakte hij de bal volledig verkeerd waardoor de kans verkeken was. De Venlonaren zette nog wel aan maar helaas kwamen er geen goede mogelijkheden meer voor de Venlonaren om de stand alsnog gelijk te trekken. Deze wedstrijd werd dus verloren met 2-1 waardoor de Venlonaren op de 9e plaats blijven staan met 20 punten. Volgende week vrijdag wacht er weer een nieuwe kans op drie punten. Dan komen Vito en Clint op bezoek met het laag geklasseerde PEC voor de laatste wedstrijd van deze jaargang.

Vitesse – VVV-Venlo 2-1 ( 1-0 )
Doelpunten: 32. Ødegaard 1-0, 76. Mlapa 1-1, 79. Darfalou 2-1.
Scheidsrechter: Christiaan Bax.
Gele kaart: Clarke-Salter, Ødegaard (Vitesse), Mlapa, Joosten (VVV-Venlo).

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Promes ( 72. Joosten), Röseler, Kum, Van Ooijen ( 58. Seuntjens), Linthorst ( 8. Van Bruggen), Susic, Opoku, Mlapa, Grot.

33 Responses

 1. RuiverCity

  Steijn blijft maar vasthouden aan Opoku (als verkapte) rechtsbuiten. Zeker in een uitwedstrijd tegen een op papier sterkere tegenstander moet je het vooral van snelheid voorin hebben. Dus zou je logischerwijze Joosten mogen verwachten.
  Het gemis van Post en zelfs Janssen breekt VVV op. Kum kon mij vandaag weer niet bekoren. De voorsprong op de onderste plekken is echt niet zo groot. Unnerstall wat een keeper. Klasse apart. Als PSV hem geen nieuwe eerste keeper maakt zijn ze stekeblind.

  In de winterstop zal er, vooral in de voorste linie, echt wat bij moeten komen…..

 2. Goodie

  Je kunt uit tegen Vitesse verliezen, maar zij waren niet eens goed. VVV vond ik gister slecht, geen enkele overtuiging. Het leek op een verkapte 4-2-3-1 opstelling. Ik snap niet dat er vast wordt gehouden aan bepaalde spelers. Grot deed gister vrijwel alles verkeerd, waar Joosten na 4 minuten een assist had. Mlapa vind ik overigens ook niet sterk spelen, maar hij maakt ze wel. Momenteel 6 doelpunten en 2 assist vd 19 doelpunten.

 3. pierre

  Kum was betrokken bij beide tegengoals. Hij is veel te traag als linkerverdediger en niet wendbaar genoeg.
  Op een plaats centraal in de verdeging zou hij veel beter tot zijn recht komen. Waarom heeft VVV Borghmans gehaald als hij niet goed genoeg is voor Steijn. Had dan wat langer dooorgezocht om de juiste man te vinden.
  Kum kost VVV veel te veel punten.
  Ik hoop dat Steijn dit eindelijk gaat inzien en een snelllere man op de backplaats neerzet.

 4. OooLGooO

  Het verschil als je wel durft te voetballen met de intentie om gewoon voor de punten te gaan. Na 56 minuten 0-1 in de kuip. Complimenten voor het spel uit Sittard!

  1. Koelie

   Ja goeie counter. Wel makkelijk lullen Fortuna op volle oorlogssterkte en Feyenoord met het B team. In tegenstelling dat wij met B team naar De Kuip gingen. Maar ze spelen wel beter dan wij.

   1. Goodie

    Is inderdaad makkelijk lullen. Maar met 1200 supporters de 3 punten in de Kuip pakken is iets waar ik met een jaloers oog naar kijk.

   2. OooLGooO

    Feyenoord met een B team?? Volgens mij nog altijd een volwaardig a team wat daar staat.

   3. Met een C team is Feyenoord verplicht nog van Fortuna te winnen.
    Bij Fortuna knokken ze met 11 man.
    Dat is bij VVV Met Grot en Opuku o.a zeker niet het geval.

   4. Koelie

    Zeker maar wel een verschil als ze met van persie, toornstra, Clasie, st juiste, hele wedstrijd spelen zoals tegen ons dan dat ze gisteren tegen Fortuna met de jonkies moesten aantreden. Had ons ook meer kans gegeven tegen dit Feyenoord.

  1. marcel

   Nee, maar zoals laatst al in de voetbal international uitgelegd werd, zit daar iemand achter die daar de nodige centen insteekt. Fortuna wou hem net zo graag als VVV, echter hier heeft de financiele daadkracht van Fortuna het verschil gemaakt.

 5. chretien

  Wat een stelletje negatievelingen weer! Verliezen van Vitesse is geen schande. Wij speelden niet best, Vitesse nauwelijks beter. Wij moeten de punten halen vooral tegen de teams van ons niveau. Dat Emmen bij Groningen wint, dat zegt mij dat wij het thuis tegen Groningen slecht hebben gedaan.
  Wij zijn VVV en zijn trots op onze club. Fortuna is nu eenmaal een veel grotere club dan wij van VVV. Dat zij bij Feyenoord winnen zegt iets over hun niveau. Wij hebben van Fortuna gewonnen, terwijl zij de betere spelers hebben.
  Volgende week thuis tegen PEC. Ja, een wedstrijd die we eigenlijk moeten winnen. Nog 15 punten pakken en we spelen nog een jaartje eredivisie
  .

 6. twiggy11

  Het was weer zwak maar als je met opoku begint start je al met 10 tegen 11.in de 19de min hoorde ik hem voor eerst in het live verslag . Wordt tijd voor een andere vleugel speler hij heeft nu genoeg speel tijd gehad. Op de linksback plaats komt cum veel snelheid te kort ( ik denk dat Hai Berden hem er nog uit loopt) met deze instelling mogen we blij zijn dat wel snel genoeg veilig zijn voor volgend jaar anders wordt het nog een lange en moeilijke competitie .

  1. Godfried

   jij ook al? Opoku speelde helemaal niet op de buitenpositie!!

   wat is dat toch met supporters van VVV? het enige dat ze kunnen is ongefundeerd mensen persoonkijk afkraken. denken dat ze het beter weten, maar zien niet eens op welke positie iemand speelt.

   we verloren met 2-1 op bezoek bij een absolute subtopper die ook nog iets goed te maken had. wat verwachten nu eigenlijk? dat we serieus om europees voetbal spelen ?

   1. Goodie

    Opoku was inderdaad geen buitenspeler maar aanvallende middenvelder. Grot en van Ooijen waren de buitenspelers. De ene speelt al weken ruk, de andere vind ik persoonlijk geen buitenspeler. Tijd dat Joosten (weer) eens een echte kans krijgt.

   2. jason

    Wat maakt het uit waar opoku speelt. Hij bakt er gewoon niks van en is net als teveel spelers van vvv traag. Blijkbaar wordt je daarop geselecteerd. Ik weet ook wel dat we kunnen verliezen van Vitesse en feyenoord. maar wat zorgen baart is dat we tegen Fortuna 38% balbezit hadden en met geluk gewonnen hebben. tegen feyenoord 28 % balbezit en het leken wel amateurs die van ons. 2 keer de bal naar elkaar overtikken was teveel van het goede. En dat voor mensen die elke dag met elkaar op het veld staan. Deed Fortuna het toch een klein beetje beter gisteren. Ook tegen heracles was het spel dramatisch. Tegen vitesse anderhalve kans gehad. Er zit totaal geen voetbal in deze ploeg. Daarom zijn mensen hier terecht bezorgt. En wat ook zorgen baart is dat onze technische staf andere dingen ziet dan iedereen op de tribune. Maar ja wij zijn dan ook niet in zeist geweest om die fantastische cursus te volgen over tactiek etc. Blijkbaar verleer je daar om gewoon logische dingen te doen.

    Lang leve De Koel

   3. De Koel

    Helemaal mee eens jason. Andere ploegen zitten in een stijgende lijn en gaan steeds beter spelen, bij VVV gaat het met de week slechter. Onvoorstelbaar hoe slecht de passes zijn bij VVV. Ik ben bang dat het weer billenknijpen wordt aan het eind van het seizoen. Volgende week moet er in ieder geval gewonnen worden van PEC. Hopelijk is Seuntjens dan weer 100% inzetbaar.

 7. mats

  Eerlijk gezegd heb ik dit elftal dit jaar nog helemaal geen keer echt leuk/goed zien spelen. Niet als je dat vergelijkt met ‘t frisse doel van bv Gortuna of Emmen.
  Maar ja zolang er punten gepakt worden denk je het zal wel.

  Over Opoku loop ik al jaren te zeiken. Over Seuntjens ook, Maar die heeft tenminste nog vechtlust. Zo is er over alle huidige voetballers wel wat te zeggen ….Kum is écht te traag, en Susic maakt ook vaak rare acties…etc etc…maar we moeten tevreden zijn met wat we hebben en waarmee staan.
  Hoe vreselijk het er soms ook uitziet.
  Ik beleef helaas weinig plezier aan het spel van dit VVV. Angsthazenvoetbal? Of kunnen ze gewoon écht niet beter

  En dat laatste snap ik niet. Lijkt idd of ze steeds slechter gaan voetballen. Hoe kan dat nou? En eerlijk gezegd denk ik niet dat ‘t aan de spelers ligt…kan me niet voorstellen dat die niet willen of niet beter willen worden…. dus hoezeer ik Steijn ook mag, ….zijn tactiek, spelinzicht, spelopvattingen etc…het klopt niet en hij maakt spelers/het team overduidelijk niet beter. Helaad. Maar ik zaler niet om treuren als hij VVV. verlaat. Het was goed, maar nu ook klaar wat mij betreft. The patch on the front is more important then the coach on the bench

  1. Koelie

   Ben benieuwd welke coach dan meer punten uit deze selectie weet te halen? We staan nog altijd boven Fortuna en Emmen. Fortuna wint ook een keer met 4-5-1 op de counter tegen Feyenoord en meteen staat iedereen op de banken. Doen wij dat dan is het angsthazenvoetbal. Probleem is onze krappe selectie, we kunnen Post en Seuntjens blijkbaar niet vervangen.

   Hopelijk tegen PEC:

   Samuelsen – Mlapa – Joosten
   Susic – Seuntjens (indien fit, anders Opoku) – Linthorst
   Borgmann – Promes – Roseler – Rutten
   Unnerstall

   Grot alleen nog gebruiken in 4-4-2 als 2e spits of als vervanger voor Mlapa. Bij balverlies aan de linkerzijde licht het daar helemaal open omdat meneer het vertikt om een stap extra te zetten. Kum en Van Bruggen alleen nog als CV inzetten. Van Ooijen zou eventueel wel rechtsbuiten, maar liever niet meer op middenveld.

   1. DeOtjes

    Ik zie Grot toch regelmatig teruglopen. Zelfs de commentator bij deze wedstrijd gaf aan dat Grot vaker linksback speelde dan op zijn eigen positie. Als hij dan voorin blijft hangen .. zal dat dan te maken hebben met bepaalde instructies ?

    Van Ooijen niet op middenveld snap ik ook niet. Ik zou hem liever daar zien maar dan als balafpakker en Susic op de plek van Seuntjes. Susic als verdedigende middenvelder met zijn gedribbel … brrr

Leave a Reply