VVV-Venlo verliest met 3-1 van FC Utrecht

Vijftien dagen na de nederlaag tegen Fortuna Sittard stond er voor VVV eindelijk weer een wedstrijd op het programma die wél doorging. Na afgelastingen tegen Sparta Rotterdam en NEC ging het treffen met FC Utrecht ‘gewoon’ door.

Hans de Koning voerde een wijziging door ten opzichte van die verloren derby twee weken geleden. Nieuweling Anastasios Donis mocht meteen vanaf de start beginnen en verdreef Roemer daarmee uit de basis. Verder begonnen ook zijn broer Christos Donis en andere landgenoot Giakoumakis natuurlijk weer in de basiself.

Met drie Grieken in de basis dus zou je zeggen dat het aan strijdlust deze middag niet zou ontbreken. Toch begonnen de Venlonaren erg slap aan de wedstrijd. FC Utrecht had met Dalmau namelijk binnen anderhalve minuut al twee mogelijkheden gehad om de score te openen. Gelukkig had de Spaanse spits het vizier nog niet op scherp staan. Aan de andere kant stichtte debutant A. Donis het eerste gevaar aan Venlose zijde. De huurling van Stade Reims liet gelijk zien over een behoorlijke snelheid te beschikken. Zijn sprint vanaf de eigen helft leverde een hoekschop op. Deze was echter ongevaarlijk. Ook hierna drongen de Venlonaren aan. Zo was de openingsfase voor Utrecht maar was VVV inmiddels toch zeker gelijkwaardig aan de Domstedelingen.

Na een minuut of twintig zette de thuisploeg weer even aan, maar een drietal mogelijkheden leverde gelukkig geen treffer op. Allereerst kon een scherpe voorzet nog net op tijd worden verdedigd door Da Graca. Enkele seconden later verkeek diezelfde Da Graca zich op een hoge bal. De Zweed liet de bal bewust gaan voor Kirschbaum, maar had daarbij Dalmau over het hoofd gezien. Gelukkig liep het met een sisser af. Tot slot wist ook Kerk een lange bal over de verdediging niet langs Kirschbaum te werken. Zo hadden de Venlonaren duidelijk moeite met de lange ballen die net achter de defensie vielen.

Aan de andere kant kreeg ook VVV een grote kans om op voorsprong te komen. Van Crooij onderschepte de bal goed en gaf mee aan Giakoumakis. Die kapte de bal naar zijn linkerbeen en stelde C. Donis vervolgens in staat om oog in oog met Utrecht-doelman Oelschlägel uit te halen. Het was echter Machach die zijn kans schoon zag en de bal voor de voeten van C. Donis wegplukte. Het schot mistte kracht en richting. Een grote kans die zo dus een beetje knullig verloren ging.

Na precies een half uur spelen kreeg Utrecht de uitgelezen mogelijkheid om dan toch de voorsprong te pakken. Een corner werd op doel gekopt door Willem Janssen, maar werd daarbij getoucheerd door de hand van Post. Nijhuis zag het in eerste instantie niet maar werd even later gecorrigeerd door de VAR. Penalty. Bijzonder ongelukkig want Post had er totaal geen weet van, maar regels zijn regels. Het was Maher die achter de bal ging staan en dit varkentje wel even zou wassen. Kirschbaum dacht er anders over en ranselde de bal fraai uit de linkerhoek. Het was maar weer eens een teken dat de Duitse doelman zeer belangrijk is voor dit huidige VVV. Ook even later hield hij VVV op de been. Dit keer wel met het nodige geluk. Rechtsback ter Avest kwam goed naar binnen en zocht de verre hoek. Via een uiterste krachtinspanning tikte Kirschbaum de bal op de paal. Het was inmiddels toch wel een klein mirakel dat het nog altijd 0-0 stond in de Galgenwaard. Niet alleen omdat de thuisploeg nog geen goal had gemaakt, maar ook omdat VVV de nodige kansen om zeep hielp. Het was namelijk Machach ,die net als eerder in de wedstrijd, onterecht voor eigen succes ging. Samen met Giakoumakis ging hij samen op een Utrechtse verdediger en de doelman af. Één balletje breed zou waarschijnlijk de openingstreffer hebben opgeleverd aangezien Giakoumakis geen grote kansen mist. Machach had echter geen oog voor zijn medespeler en schoot de bal zelf hoog over. Zonde!

Dit was het wat betreft de eerste helft. Opmerkelijk dus dat de brilstand nog altijd op het scorebord stond. Utrecht was de bovenliggende partij en had met een penalty de grootste kans op een treffer. Ook VVV was niet kansloos en had met Machach twee goede mogelijkheden gekregen. Afijn, er was zeker iets te halen in de Domstad. Nog 45 minuten te gaan.

De tweede helft werd in gang gezet door Giakoumakis. Het eerste moment van enige opwinding vond pas plaats in minuut 55. Da Graca zat op het veld en greep naar zijn lies. Hij kon helaas niet verder. Toch wel een flinke aderlating voor de Venlonaren. Zijn vervanger was Swinkels. De eerste mogelijkheid van de tweede helft was voor Giakoumakis. De Griek kreeg de bal na een goede dribbel van Machach dit keer wél aangespeeld. Het schot van de topscorer van de Eredivisie kwam recht in de handen van Oelschlägel. Maar de Venlonaren roken dat er meer te halen viel in Utrecht dan alleen een punt. Ook de aanval daarop leek kansrijk, maar tot een gevaarlijke doelpoging kwam het niet.

Net wanneer VVV geloof begon te krijgen in meer kregen de Venlonaren het deksel op de neus. Invaller Sylla snelde gemakkelijk langs Swinkels en gaf de bal voor op een andere invaller, Mahi. Via het lichaam van Pachonik was Kirschbaum gezien en ook Gelmi kon op de doellijn niet meer redden: 1-0 voor FC Utrecht. Niet lang hierna besloot de Koning voor de tweede keer te wisselen. A. Donis, die een sterk debuut kende, werd naar de kant gehaald. Zijn vervanger was John.

Maar het was nog alles behalve beslist in Utrecht. Deze keer was het van Crooij met de mogelijkheid op de gelijkmaker. Hij kreeg de bal goed aangespeeld van Giakoumakis, maar het schot ging ruim over. Aan de andere kant bleef het ook opletten geblazen om niet de genadeklap om de oren te krijgen. Warmerdam, Kerk en Mahi waren allen zeer dichtbij de 2-0, maar de lat en Kirschbaum voorkwamen vooralsnog een verdubbeling van de score.

De Koning greep voor de laatste keer in. Kum en Arias werden het veld ingestuurd. Zij vervingen Pachonik en C. Donis. Veel effect leek het niet te hebben. Sylla en Maher hadden een tweede Utrechtse treffer op de schoen, maar zij vonden Kirschbaum en de paal op hun weg. De 2-0 hing momenteel dus meer in de lucht, dan de 1-1.

Met nog vijf minuten officiële speeltijd leek de wedstrijd te worden beslist. Ramselaar kwam via de kluts in balbezit en kreeg alle tijd om uit te halen. De bal ging door de benen van Post waardoor Kirschbaum pas laat zicht op de bal had. Té laat zou dus later blijken, want de bal verdween in de lange hoek. Bij het ingaan van de extra speeltijd kreeg VVV toch nog de kans om terug te komen. Giakoumakis had als enige geloof in een lange bal van achteruit. Oelschlägel kwam onnodig uit zijn doel en werkte Giakoumakis tegen de grond. Nijhuis wuifde een penalty weg, maar wederom greep de VAR in. Penalty voor VVV! Natuurlijk nam Giakoumakis deze taak op zich en met een fabuleuze afronding bracht hij de spanning toch weer even terug. Was er dan toch nog een puntje haalbaar? In een alles-of-niets poging ging iedereen op Kirschbaum na mee naar voren. De vrije trap leverde echter niks op en in de omschakeling was het Mahi die gemakkelijk de beslissende 3-1 tegen de touwen schoot. Afgelopen en uit!

Aan de ene kant een onnodige nederlaag, maar aan de andere kant toch ook een zeer terechte nederlaag. Er bekroop mij gedurende de eerste helft en aan het begin van het tweede bedrijf het gevoel dat er wel degelijk wat te halen viel in de Galgenwaard. VVV deed niet onder voor FC Utrecht en creëerde enkele zeer goede mogelijkheden op een Venlose treffer. Maar ook FC Utrecht was dichtbij een doelpunt geweest. Het was de blessure van Da Graca die het wedstrijdbeeld veranderde. Na de openingsgoal van FC Utrecht was het dan ook eigenlijk een gespeelde wedstrijd en was het dankzij de paal, de lat en Kirschbaum een wondertje dat het nog lang spannend bleef. De mannen van de Koning hebben vandaag gestreden voor wat ze waard waren, maar het heeft vandaag helaas niet zo mogen zijn. Positieve noot: debutant Donis speelde een prima wedstrijd. Dat belooft veel goeds. Ook Giakoumakis heeft weer zijn goaltje meegepikt en staat nu op 22 goals in 21 wedstrijden. Weer een paar miljoen erbij!

Aankomende woensdag moeten de Venlonaren alweer spelen. Dan is in Almelo NEC de tegenstander in het kader van de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker.

FC Utrecht-VVV-Venlo 3-1 (0-0)

Scoreverloop:

’61 Mahi 1-0

’85 Ramselaar 2-0

‘90+1 Giakoumakis (pen) 2-1

‘90+5 Mahi 3-1

Opstelling FC Utrecht: Oelschlägel, ter Avest, St. Jago, Janssen, Warmerdam, Maher, van de Streek, van Overeem (Ramselaar ’56), Kerk, Dalmau (Sylla ’56), Boussaid (Mahi ’56)

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik (Kum ’75), Gelmi, Da Graca (Swinkels ’56), Guwara, Post, C. Donis (Arias ’75), Machach, van Crooij, Giakoumakis, A. Donis (John)

85 Responses

 1. VVV 4ever

  Var was ook weer een drama….
  Als je Utrecht een cadeautje geeft moet je het in blessuretijd bij het schot van uitgerekend Post ook doen,die speler kreeg de bal ook duidelijk op zijn
  hand……..inconsequent
  Aanvallers waren vandaag ook zelfzuchtig….
  Forza VVV!

 2. rongo26

  Terechte nederlaag. VVV miste het overzicht bij de uitbraken en was achterin niet goed genoeg vandaag. Als achterin dan ook nog je beste speler wegvalt, en de tegenstander kan zo wisselen, tja…

  Hopelijk is het een lichte blessure van da graca. Achterin is de spoeling dun. Positief is dat er voorin heel veel voetballend vermogen is. Nu nog elkaar vinden, en elkaar iets gunnen.

  Pachonik is trouwens geen schim van de speler die hij vorig jaar was. En eigenlijk is gelmi, als je hem alleen beoordeeld zonder da graca, ook erg matig.

   1. Sorry Rosie, dat is echt vragen om problemen, Post centraal achterin.
    Roermond formuleert waarom je dit niet moet doen prima elders…

 3. Godfried

  Jammer. slecht veld en de hele week niet kunnen trainen op een normaal veld. uit verliezen van Utrecht doen er wel meer. op naar komende week! hoop dat de Graca er niet lang naast staat. beste man centraal achterin.

 4. Real VVV

  Nederlaag jammer, maar verdiend. Stiekem had ik nog hoop dat VVV nog een puntje kon stelen op het eind, maar dit keer geen geluk. Als Da Graca er echt een paar weken uit is, is dat wel een enorme aderlating en vind ik dit erger dan de nederlaag.

  Voorin loopt er nu toch wel wat creativeit rond met Machach en Tassos. Christos vond ik onopvallend spelen. Ik krijg geen beeld van hem.

  De scheids vond ik heel slecht vandaag. Ik krijg bij Nijhuis steeds meer de indruk dat hij het per sé zijn show wil laten worden door helemaal nergens meer voor te fluiten (aan beide kanten). De penalty van Utrecht was belachelijk. Ik dacht dat deze ballen niet meer als hands gezien zouden worden?!

  1. De Koel

   Machach vond ik vandaag niet geweldig spelen. Had zeker twee keer Giakoumakis vrij voor de keeper kunnen en moeten zetten.
   Zonder Da Graca moeten we weer terugvallen op Swinkels of Kum en dat is vragen om problemen. Hopelijk is het een lichte blessure.

   1. Real VVV

    Eens over Machach. Het is wel zo dat hij het allemaal zelf creēerde gisteren, maar hij moet eerder afspelen om meer gevaar te stichten. Schieten is niet zijn sterkste punt, dus dat kan hij beter aan anderen overlaten.

    Verder moeten ze snel ingespeeld raken, want er moet nog 4 keer gewonnen worden!

   2. chretien

    Machach zou onze beste speler zijn geweest, als hij niet de beide doelkansen had verprutst. Hij deed wat bijna niemand deed. Naar voren met de bal, indien nodig ook nog een mannetje passeren. Ik zie hem graag spelen, altijdopstellen.

  2. DeOtjes

   Volledig met Real VVV eens. Adonis speelde leuk als linksbuiten. Onze rechtsbuiten was niet thuis. Als je een speler opstelt voor enkel de vrije trappen en corners kun je hem beter niet opstellen. De gevaarlijkste corner was trouwens die kort op Machach werd gespeeld. Daar had best iemand tegenaan mogen lopen.

   Christos onopvallend is een understatement. Hij was onzichtbaar. Post kreeg steeds de bal op het middenveld maar dat is duidelijk geen spelmaker. Hij leek zelfs onzeker als hij de bal kreeg. Christos staat er niet in de buurt om van daaruit het spel te gaan verdelen.

   Ook lijken Machach en A. Donis een voorkeur te hebben voor links. Daar was het wel erg druk.

   Pacho lijkt zijn rushes niet te mogen of kunnen maken. Bij het laatste is het trainen geblazen

   Er zit wel wat voetbal in dit VVV maar die onbalans op het middenveld moet er denk ik eerst uit.

   1. Venlooow

    Zo de eerste speler onder Hans De Koning is al weggejaagd.
    Coric naar Slovenië.
    Dat Hams zelf maar weggaat.

 5. chretien

  VVV heeft de selectie behoorlijk versterkt, maar ze spelen niet als een team. Alsof het vreemdelingen zijn voor elkaar. De komende drie wedstrijden 1 of maximaal 2 punten, gebruiken om op elkaar ingespeeld raken. Daarna als de sodemieter de ontbrekende punten pakken. Hopelijk met wat publiek op de tribunes? FORZA VVV!

  1. supportertje

   Denk niet dat men dat wil zeggen, maar als de ander er beter voor staat, moet je niet voor je eigen kans gaan. Dan moet je in dienst van het team staan. Met een doelpunt van VVV had er toch anders uitgezien denk ik. Vooral het zelfvertrouwen van het team krijgt dan een opkikker, en geeft net dat extra zetje.

 6. twiggy11

  Machach speelde niet zijn beste wedstrijd maar dat was bij meerdere spelers.alleen moet machach zich afleren dat als de scheids niet in zijn voordeel fluit dat hij door moet gaan en niet stil blijven staan dat geld ook voor de Griekse spelers

 7. RuiverCity

  Na de super januari maand komen we nu hopelijk niet in de slechte maand februari. De komende drie competitiewedstrijden AZ, Feyenoord en Vitesse. Als je daar één of twee punten tegen pakt is het een meevaller.
  VVV heeft slechts één speler met de directe drang naar voren: Machach. Gisteren creëerde hij de kansen zelf. Hij had die bal naar Giakoumakis moeten geven. Deze speler geef je het liefst een vrije rol. Dat betekent dat het middenveld extra moet lopen voor hem. Vito was weer niet in goed doen. Wellicht toch weer Machach naar links zetten. De afstand tot Willem II blijft 9 punten. Aangezien we daar ook nog naar toe moeten…
  Ik blijf hier herhalen wat voor een slappe trainer we hebben. Zit als een dooie in zijn dug-out. Kan hij dit team, dat gisteren uit los zand bestond, wel motiveren?

  1. Rossie

   Klopt niet, we hebben nóg zo’n speler: Shabani. Maar die stelt onze trainer natuurlijk weer niet op en/of brengt ‘m niet in. Shabani voor Vito had de eerste wissel moeten zijn. Ik erger me echt kapot aan HdK. Tactisch falen iedere week en zit als een zoutzak op z’n stoel de hele wedstrijd. Analyses na de wedstrijd ook wekelijks een drama. Hij begint altijd met ‘weet je’ en dan komt er weer een nietszeggende dooddoener. Vreselijk. Ik blijf het zeggen, hoe hard het ook klinkt: ondanks hem hebben we nu 22 punten. En Machach was inderdaad veel te egoïstisch gisteren. Is sowieso een pingelvot, daardoor ook te vaak balverlies, dat moet er echt uit. Ik zou ‘m áltijd opstellen, maar hij moet wel echt vaker en eerder opstellen. Die bal die breed naar Giakoumakis moest toen ze uitbraken was anders echt een 100% zeker doelpunt geweest. En dan had een punt echt gekund.

   1. mats

    Elke keer als HdK verdedigend wisselt en/of Arias inbrengt voor een middenvelder zie je dat VVV helemaal uit elkaar valt. Het idee is waarschijnlijk de lange bal te creëren. Op goed geluk voetbal ofzo. Maar iedereen kan zien dat het middenveld opofferen elke keer alleen maar tegengoals oplevert. De druk op de verdediging wordt te groot ze komen er niet meer uit… en die lange bal komt ook niet dus je hebt niks meer aan je aanvallers. Geen idee waarom HdK elke keer denkt dat het middenveld opofferen een goed idee is. Dus ja ik vind ook dat HdK angsthazenvoetbal speelt en dat VVV gewoon uit moet gaan van de eigen kracht (zie de wedstrijd tegen Vitesse) en met een sterk middenveld moet blijven spelen. Vito kan het al weken niet laten zien dus waarom stel je Shabani dan niet op? Wat voor signaal is dat naar zo’n speler?

    Ja het is klote dat Da Graca er uit moest… en het is klote dat je weet dat er goals gaan vallen als Swinkels of Kum (het maakt geen bal uit) erin komen…. maar dat je niet ziet dat je met dit verdedigende wisselbeleid de druk achterin alleen maar opvoert, dat je het spel ermee uit VVV haalt en dat je er wedstrijden door verliest is tactisch gewoon debiel… en dat je die fout 1 keer maakt oké maar als je die fout steeds blijft maken, dat kan ik gewoon niet begrijpen.

    Als we er in blijven is dat mi ondanks HdK en zal blij zijn als hij weg is.

 8. Oelie op zuid

  Aan alle supporters die kritiek hebben op Hans de Koning, die moeten zich realiseren dat hij vijf nieuwe spelers moet inpassen in het team. Ik ga er vanuit dat Coric einde verhaal is. Je zag ook de geniale bal van Giakoumakis voor Donis, die helaas door Machach werd onderbroken . Geef ze de tijd om aan mekaar te wennen en zorg dat de hiërarchie weer wordt hersteld en dat er als een team wordt gevoetbald. Hdk staat niet te boek als een trainer die veel risico’s neemt, anders had hij ook onze 5e winterversterking nog opgesteld ipv Arias. Het is geen schande om van Utrecht te verliezen, maar met een beetje pech hadden we met zeker 5 doelpunten verschil verloren. Tegen Vitesse zat het allemaal mee. Ook nu hadden we niet te klagen , met alle ballen op paal en lat. Wat wel zeker is dat we behoorlijk aan kwaliteit hebben toegenomen kwa voetbal mogelijkheden en creativiteit.

 9. ponnie veag oet de pan

  Was niks te halen in utrecht. We hadden makkelijk met 7-1 kunnen verliezen, zo vaak bal tegen het aluminium. Machach speelde goed maar was de man van de wedstrijd geworden als hij wat vaker de bal afspeelt in de eindfase. Dan wordt het een hele andere wedstrijd omdat utrecht dan moet komen. Jammer maar utrecht uit kan je verliezen. Nu alles op de wedstrijd tegen nec!

 10. Rossie

  Er ontstaat nu trouwens door de beker en inhaalgedoe een heel raar programma: áls je van NEC wint en de halve finale beker bereikt moet je ineens twee keer achter elkaar tegen Vitesse (uit) binnen een paar dagen! Eerst voor de competitie en daarna voor de beker. Is natuurlijk heel gek. En je krijgt nu ook Sparta en Fortuna achter elkaar thuis binnen een paar dagen. Twee héle belangrijke wedstrijden. Kun je binnen een paar dagen 6 punten pakken. Als je die twee wedstrijden wint (en dat kan!) denk ik serieus dat je veilig bent.

 11. Oelie op zuid

  Volgens mij zijn we Maasjant al weer vergeten. Je ziet inderdaad dat Jay de aanwijzingen / coaching voor zijn rekening neemt. Samen met Hans zijn ze nog minder dan 10% van de drukte die Maaskant teweeg bracht vanuit de dugout. Waarom de trainer wordt afgerekend op zijn gedrag langs de lijn ( in dit geval rust uitstralen) zal wel te maken hebben met jeugdtrauma’s van enkele hier onder ons. Denk maar aan die razende en tierende ouders langs de lijn.🤪

  1. Rossie

   Er zit natuurlijk een wereld van verschil tussen de hele tijd heel druk doen en de hele tijd als een zoutzak op je stoel zitten…dat begrijp jij toch ook wel? Ook vroeger vond ik het fijn als een trainer af en toe een aanwijzing riep, motiveerde, aanspoorde, etc. HdK doet helemaal niéts, week in week uit.

  2. RuiverCity

   Waarom was Frans Korver zo populair als trainer in Venlo? Frans jutte de zaak geweldig op en kon een groep raken met zijn enthousiasme, wat destijds oversloeg op de tribunes.
   Alles beter dan die dooie die nu op de bank zit en ondertussen zijn oneliners zit te oefenen.

   1. Rossie

    Eens. En als Jay daadwerkelijk de ‘trainer’ is dan moet VVV dat gewoon eens uitspreken en aangeven dat Hans er alleen voor de papieren is. Want dit gaat nergens meer over zo. Wat is de toegevoegde waarde van HdK nog op deze manier (behalve de papieren dan)?

   2. supportertje

    Frans Korver was inderdaad een klasse apart. Als hij langs de lijn zich druk maakte, had iedereen peper in zijn reet. Inclusief het aanwezige publiek. Hij stak alles en iedereen aan met enthousiasme, en het leverde altijd wat op . Al was het maar plezier, en het idee dat er alles was uitgehaald wat er in zat. Het werkte altijd zeer aanstekelijk, en daar kan deze bank helaas wat van leren. Waarmee ik niet wil zeggen dat het niet goed voor hebben met VVV en ons als supporter.

 12. Rossie

  Cijfers van VI gezien? Tassos Donis krijgt het hoogste cijfer van alle veldspelers bij VVV (terecht). En juist dié haalt onze geweldige trainer dan eruit…zegt genoeg wat mij betreft en bewijst het gelijk van velen hier. Overigens heeft Kirschbaum het hoogste cijfer bij VVV (ook terecht).

 13. supportertje

  Er was zeker wat te halen in Utrecht. Echter vergat men dat te doen. De eerste helft waren er kansen aan beide zijden. Als VVV scoort dan moet Utrecht komen, en komt er ruimte voor counteren. Met een snelle Machach en Jako kan en moet dit dan goed uitgespeeld worden. Dat dit mogelijk is hebben we wel gezien met beide goede kansen. Voetballend gaat het er op vooruit, maar de wissels vind ik nog steeds niet te begrijpen.

  1. supportertje

   En zo wie zo had Kum de plek over moeten nemen van Da Graca na zijn uitvallen. Swinkels is echt een maatje te klein, maar vooral niet meer de speler die hij ooit was.

   1. De Koel

    Zelfde geldt voor Kum. Beiden zijn niet goed genoeg meer voor de Eredivisie. Te oud en te traag. Aan het eind van het seizoen afscheid van nemen en betere spelers voor terughalen.

   2. Rossie

    Ze hadden Van Dijck nooit moeten verhuren. Die zit nu bij Roda op de bank te verpieteren. Of hij nu daar of bij ons op de bank zit, wat maakt het uit? Had je wel nog een extra centrale verdediger gehad. Want inderdaad: zowel Kum als Swinkels zijn niet meer goed genoeg. Van Dijck wellicht ook niet meteen, maar hij heeft potentie en zal door spelen alleen maar beter worden. En bij Roda speelt hij nu (volgens mij) ook steeds niet.

   3. Goodie

    En hoe wordt je beter? Juist, door wedstrijden te voetballen. De kans op minuten is bij RJC groter dan bij ons op dit moment. Dat die nu niet speelt is jammer, maar nog altijd is de kans op speelminuten daar groter dan hier. En wat als RJC een deel, of zelfs het volledig salaris heeft overgenomen? Dan lijkt het me wel degelijk verschil maken of hij daar of hier op de bank zit.

   4. Rossie

    Natuurlijk, de kans op spelen bij RJC is wellicht groter. Maar ook dit heeft weer met mijn kritiek op HdK te maken: je moet zo’n jongen gewoon dúrven te laten spelen. dat kan ook gewoon bij VVV he. That’s it. En zo heel veel zal Van Dijck niet verdienen dus dat argument valt denk ik wel mee…

 14. lucien1978

  Dat ben ik niet met je eens . Ja ok Swinkels heb je een punt.

  Kum daarentegen was vorig seizoen de beste VVV er. Ja hij zat even in een dipje maar dat zaten alle verdedigers op Da Graca en Guwara na.

  Kum hoort natuurlijk gewoon in de basis ipv Gelmi.

  1. chretien

   Ja, met je eens, met Kum is niks mis. Die hoort bij de selectie. Hij is misschien niet de snelste, maar wel slagvaardig en dat dipje, dat hadden ze allemaal toen… ik wil het niet meer weten.

  2. De Koel

   Vorig seizoen speelde Kum idd goed, maar het gaat erom hoe hij dit seizoen presteert en dat is heel erg matig. Te veel fouten gemaakt die een tegendoelpunt als gevolg hadden. Hij is gewoon niet snel meer genoeg, waardoor hij vaak met een riskante ingreep de boel moet repareren. Vergelijk dat eens met Da Graca: hoeveel riskante tackles heeft die ingezet?

   1. Rossie

    Swinkels is nóg trager dan Kum. En puur verdedigend minder. Dus HdK mag mij eens uitleggen waarom hij bij vervangen van Da Graca voor Swinkels kiest ipv Kum. En als antwoord ‘ervaring’ is word ik gek. Trouwens, die heeft Kum ook. Swinkels laat bij de 1-0 volledig z’n man lopen, kan ‘m gewoon niet volgen/houden/bijbenen. Ik zeg niet dat dat Kum niet was gebeurd maar het was wel weer heel tekenend. Swinkels kan echt niet meer. Ze hadden Van Dijck hier moeten houden dan had die gisteren kunnen invallen. Zit bij Roda ook alleen maar op de bank volgens mij, wat hebben we daar aan? Had beter hier kunnen blijven als extra centrale verdediger, blijf ik bij. Centrale verdediging blijft namelijk echt onze zwakste plek, dat zie je nu meteen als Da Graca een keer uitvalt. Peppi en Kokki (zo noem ik Kum en Swinkels altijd) zijn namelijk allebei gewoon te zwak daar. Maar toch nog liever Kum dan Swinkels.

   2. VeniVidiVici

    Ik stel voor dat we jou 1 wedstrijd de hoofdtrainer maken van onze club. Kan HdK en Jay eens kijken hoe een gelouterde trainer de zaken aanpakt, ik denk dat we met ons allen nog heel veel van jou kunnen leren namelijk. Maar misschien is VVV wel een paar treden te laag voor jou om in te stappen, denk dat Liverpool binnenkort wel een plekje voor jou heeft. Waarom denk jij dat vDijck bij Roda op de bank zit? Misschien dat HdK en Jay die dagelijks met hem gewerkt hebben toch een goede kijk op potentieel hebben..? Je hebt je punten duidelijk gemaakt, wat mij betreft, je valt in herhaling.

   3. Rossie

    Hahaha, ik vind het prima. Durf ik zo aan, geen enkel probloeem. Weet zeker dat ik a) bijna iedere wedstrijd een betere/logischere opstelling produceer en b) dat ik beter/logischer zal wisselen. Maar dat zullen jullie toch wel niet geloven en dat is ook prima trouwens. Heb geen papieren, heb niet héél hoog gevoetbald…maar heb wél kijk op het spelletje, dat durf ik hier zonder meer te zeggen zonder arrogant te zijn. Heb vaak kritiek en opmerkingen vooraf, maar heb ook heel vaak gelijk gekregen achteraf. Kijk het maar na. Niet altijd, absoluut niet, maar wel vaak. En verder mag je van mijn opmerkingen vinden wat je wil uiteraard. Overigens, voor Liverpool ben ik echt niet bekwaam genoeg hoor. 😉

 15. Goodie

  We verliezen een wedstrijd uit tegen Utrecht, waarbij de beste verdediger van ons ook nog geblesseerd weg valt. Ik ben ook geen fan van HdK, maar om deze nederlaag op hem af te schuiven gaat veel te ver.

  Ook dat vragen om Shabani is wat overdreven. Ik verwacht dat 95% hier hem ook maar geen minuut heeft zien voetballen. Ik ken zijn kwaliteiten niet, dus ik ga hier ook niet over oordelen.
  Zelfde geldt voor Coric, Zalalem, Mink Peeters en noem maar op.

  1. Rossie

   Het feit dat VVV zélf Shabani haalt bewijst je ongelijk. Dan zien ze blijkbaar iets in hem. Als je ‘m dan vervolgens op de bank zet kan-ie ook spelen wat mij betreft (al dan niet een hele wedstrijd). Zet ‘m dan ook in. Alweer: gewoon durven. Vito speelde als een dweil. Shabani had ‘m prima kunnen vervangen. Durven durven durven. Gewoon doen. Stoppen met angsthazerij; nu weer Swinkels én Kum gebracht, Arias (letterlijk geen bal goed geraakt)…wat levert het uiteindelijk op? Precies, helemaal niets en drie tegendoelpunten. Dan had je net zo goed Shabani kunnen brengen. Wie weet had die Giakoumakis nog voor de keeper gezet. Dát is mijn punt maar dat wordt hier allemaal blijkbaar niet begrepen. We voetballen vaak alleen maar om niet te verliezen of geen tegendoelpunten te krijgen…en dat lukt dan vervolgens toch heel vaak sowieso niet…dus kan je beter eens voetballen om te winnen of in ieder geval om te scoren.

   1. Gerardus

    Wat een onzin verkondig jij hier zeg. Dus omdat VVV hem haalde bewijst Goodie zijn ongelijk omdat er ook voldoende jonge huurspelers hier zijn gefaald? Misschien is die jongen nog niet zo ver?

    De trainer brengt nota bene een extra aanvaller in plaats van een middenvelder. Dat heet ook durven. Het is maar net hoe je het wilt zien of net hoe je je gelijk wilt halen. Ook over van Dijck. Als die jongen hier geen basisplaats krijgt en bij Roda ook niet terwijl die nog een mindere verdediger dan Swinkels erin hebben staan, hoe kan die dan hier uberhaupt een basisplaats krijgen?

    Emmen probeert ook te voetballen en te winnen net als RKC vorig jaar. Resultaten zijn bekend…

   2. Rossie

    Als die jongen nog niet zover is moet je hem wellicht niet halen en ook niet op de bank zetten. Heeft dan geen zin namelijk. Je haalt nu spelers die er meteen kunnen staan en iets toevoegen. Waarom doe je het anders? Het is allemaal geen hogere wiskunde hoor…

   3. Gerardus

    Omdat je meestal geen idee hebt of zo’n jonge speler die voornamelijk in het tweede elftal speelt er direct kan staan en als die onder de categorie “buitenkansje” valt. Bij zulke spelers is en blijft het hopen of het was is, kijk maar naar de spelers die Goodie opnoemt.

    Daarnaast is er een optie voor een huurperiode van een extra jaar. Dus ook al naar volgend seizoen wordt gekeken. Of hij goed genoeg is moet dus nog maar blijken. hopelijk blijkt het snel dat hij goed genoeg is en dat je gelijk hebt.

   4. Rossie

    Daar ben ik het op zich wel mee eens. Alleen denk ik wel dat dit soort spelers bij VVV vaak veel te weinig kansen krijgen, niet tot goed spel komen en dan weer weg moeten. Coric is daar denk ik ook een voorbeeld van. Die jongen móet goed kunnen voetballen, kan niet anders. Anders zit je niet in de EK-selectie van Kroatië. Lastig voor VVV was nu natuurlijk wel dat er geen jong-VVV speelde. Hoop dat Shabani snel aan het spelen komt en dat hij ons positief gaat verrassen!

   5. Goodie

    Het feit dat VVV hem haalt wil niet zeggen dat ze het geschikt vonden om hem gister te brengen. In augustus zullen ze ook iets in Hupperts gezien hebben en dat geldt voor elke speler die VVV haalt. Een speler waarvan ze verwachten dat die er geen klote van kan wordt ook niet gehaald lijkt me.

    En daarbij is het ook achteraf weer makkelijk lullen. Had HdK Arias niet gebracht, had iedereen hier kritiek dat hij Arias niet als stormram ingezet heeft.

   6. Rossie

    Nee hoor, ik had Arias nooit gebracht gisteren namelijk. Mijn bescheiden mening is namelijk dat Arias niet echt goed kan voetballen en dat je er gisteren sowieso qua type niets aan had. Maar dat mag ik weer niet zeggen natuurlijk. Arias brengen was geen durven maar gewoon niet slim.

   7. Gerardus

    Qua type had je er wel iets aan gehad. Maar waar ik mij dan weer aan stoorde was dat hij niet in de punt stond.

    Maar waarom heet het brengen van een extra spits dan niet durven? Maar het brengen van een middenvelder voor een buitenspeler/spits wel durven?

   8. Rossie

    Precies. Alléén in de punt had je er gisteren iets aan. Dus hoe hij nú gebracht/gebruikt werd had je er niet veel aan. Feitelijk zijn we het dus eens. Ik bedoel met ‘geen durven’ dat Arias bij zo’n achterstand zo’n beetje altijd standaard wordt gebracht. Dat is dus geen ‘durven’ meer, dat is bijna routine zonder er bij na te denken. Het feit dat hij op de bank zit wil nog niet zeggen dat je ‘m bij iedere achterstand standaard moet brengen. Wellicht vraagt de situatie een andere speler. Zoals gisteren. Vito eruit en een creatieve middenvelder eruit die wellicht Giakoumakis kan bedienen. Dát was durven geweest. Niet kiezen voor de standaard oplossing.

   9. Rossie

    Wat ik vergeet: met zo’n goeie in bloedvorm zijnde spits als Giakoumakis in de ploeg heb je denk ik veel meer aan extra aangever/bediener dan aan een extra spits als Arias die feitelijk niet veel met een bal kan.

   10. Rossie

    Ik zie dat ik in mijn enthousiasme wat taalfouten maakte en verkeerde woorden typte…sorry daarvoor! Boodschap is helder denk ik. Een ‘bewerk’ functie hier zou trouwens ook wel handig zijn.

   11. Gerardus

    We zijn het ook niet helemaal oneens hoor. Ik vind alleen dat je je mening te veel verkondigd als een feit, net als eventueel aannames. Verder mag je van mij gewoon zeggen wat je wilt en mag daarover natuurlijk de discussie gevoerd worden zoals nu met Arias.

    Ik vind het eerlijk gezegd wel durven dat je de opstelling om durft te zetten door er een extra spits bij te zetten aangezien Giakoumakis constant op een eiland stond met maar één medespeler in de buurt. Met Arias in de buurt kon je daar de bal eens wat beter vasthouden want dat werd nu niet gedaan. Persoonlijk had ik Swinkels dan ook maar direct naar voren gestuurd richting de laatste f5 minuten maar goed. In retrospectief had HdK waarschijnlijk ook andere keuzes gemaakt en is het achteraf makkelijk lullen natuurlijk voor ons.

    Alvast excuses voor de typos want ik ben nu op wel een heel klein scherm aan het typen zonder dat ik iets goed terug kan lezen.

   12. Rossie

    Ik snap wat je bedoelt Gerardus, maar ik bedoel het nóóit als feit of als ‘de waarheid’. Ik bedoel het altijd als hoe IK het zie, puur persoonlijke visie dus. En wellicht slaag ik er niet altijd in om dat voldoende op die manier te formuleren, klopt. Ik claim totaal niet de waarheid in pacht te hebben. Ik zou alleen veel dingen anders doen dan ons huidige trainersduo nu doet. En daar heb ik zo mijn argumenten voor. That’s it.

   13. Gerardus

    Ik kan helaas niet direct op je laatste bericht reageren.

    Om het voor je zelf wat makkelijker te maken zou ik nog eens terugkijken voordat je iets post. Op de manier hoe je nu reageert kan iedereen zien dat je het anders bedoelt. In eerdere post gebruikte je nogal wat aannames als feiten zoals over de wissel met Donis. Als je het dan iets anders verwoord komt het voor jezelf wat beter over maar vinden onze mede forumgenoten het waarschijnlijk ook wat prettiger. Nu lijkt het soms te veel dat je iets brengt als een feit terwijl je eigenlijk je mening wilt geven. En over die edit knop heb je gelijk :).

   14. supportertje

    Rossie, kan je niet in alles gelijk geven, maar met een paar zaken ben ik het wel eens. De verdediging die we eerst hadden hebben we niet meer, maar dat is zo kwaad als goed redelijk hersteld. Ben het met je eens dat je gewoon moet durven in te zetten, en ik snap soms de wissels van HdK ook voor geen meter. Ik begrijp ook niet op dit moment dat Vito, ondanks alle vuile meters die hij maakt nog steeds in de basis staat. Hij is inderdaad nog steeds uit vorm, en vrije trappen nemen kan Machach ook als de beste, als je kijkt naar de corners en voorzetten die hij geeft. Ik zou ook graag zien dat HdK meer aanvallend wisselt, als we achter staan heeft verdedigend wisselen weinig nut in mijn ogen. Maar je weet natuurlijk niet wat er op het veld aan de hand is, maar wie wel. Ik schuif de nederlaag niet in de schoenen van HdK, maar twijfel vaak, en ik niet alleen aan zijn wissels. Als je het spelers materiaal van nu ziet is het lang geleden dat we zo’n selectie hebben gehad. Daar moet m.i. veel meer zijn uit te halen. Dat is wel iets wat waarvan ik vind dat HdK duidelijk achterblijft, maar dat is mijn persoonlijke mening. Ook mij stoort het dat hij daar altijd onbewogen zit, een beetje peper in zijn reet kan geen kwaad. Maurice was ook niet druk, maar als het nodig was stond hij langs de lijn. laat zien dat het aan je hart gaat wat er op het veld gebeurt.

   15. Gerardus

    Bijna helemaal eens. Feit blijft dat er pas na de winterstop een noemenswaardige selectie staat, met name achterin zoals je al zegt. En daar is na mijn mening toch wel bijna alles uitgehaald. Alleen de verliespartij tegen Fortuna was zonde en onnodig.

    Verder maakt het mij persoonlijk niet zo veel uit wat een trainer doet, aangezien Jay de coaching waarneemt. Maar dat is natuurlijk ieder zijn smaak. Aangezien sommige Klopp of Guardiola geweldig vinden, hier vind ik dan weer niet aan. Maar over smaken valt dan weer te twisten.

 16. Rossie

  Jongens (en meisjes wellicht), we komen er niet uit, is ook helemaal niet erg. Ik heb een duidelijke mening, sommigen zijn het er (deels) mee eens, anderen totaal niet. Geen probleem. Daar is dit forum ook voor. Om aan de hand van die verschillende meningen over ons geliefde VVV te discussieren.

  1. supportertje

   Heel fijn zelfs, en wat ook zo fijn is, dat het nu kan zonder elkaar tot de grond toe af te branden, of elkaar van alles te verwijten. Dat is wel eens anders geweest.

   1. Rossie

    Zeker, super! Ik weet dat ik nogal uitgesproken kan zijn en een duidelijke mening heb, maar ik sta ook echt altijd open voor goede andere argumenten hoor, absoluut. En zolang we gewoon op een normale en respectvolle manier daar met elkaar over praten blijft dit een heel fijn forum! Houden zo!

  1. chretien

   Ik vind het jammer dat VVV eigenlijk niet communiceert over zijn vertrek. Het is natuurlijk eigenlijk jammer dat dit gebeurt. Zonder de wet van de privacy geweld aan te doen kunnen ze toch wel iets meedelen? Boven alles FORZA VVV!

 17. Helemaal mee eens! En dan niet een of ander algemeen lulverhaal waarvan je nog niks wijzer wordt, maar graag een kort inhoudelijk verhaal van waarom het geen succes is geworden en Coric nu al weer vertrokken is,,,
  Zal inderdaad I.v.m. de privacy lastig worden, maar we hebben sowieso tijdens zijn verblijf weinig gehoord over Coric, met uitzondering dan zijn + coronatest en zijn kuitblessure.

  1. chretien

   Ik lees net dat hij in Slovenië een contract heeft getekend tot medio 2023! Daar zien ze het in hem wel zitten, ondanks Corona en de “ oude “ mannen kwaal aan de kuit……

   1. mats

    Ik geloof Maurice Graef in deze. Coric wilde niet echt voor VVV ballen, dan kan je iemand maar beter laten gaan. Scheelt salaris en negatieve sfeer in de groep.
    En Coric is een Kroaat hè, dus hij zal zich vast wat beter thuis voelen in Slovenië. Vanuit Zagreb is het amper uurtje rijden.

   2. Leonardus

    Prima. Dan hebben ze hem gekocht en gelijk weer doorverkocht. Wat extra centjes en een luie bankzitter weg. Win-win.

   3. Rossie

    Hoezo? Denk je dat VVV ‘m eerst gekocht heeft en richting Slovenië weer verkocht? Volgens mij niet…volgens transfermarkt is hij gehuurd door NK Olimpija tot 30 juni 2021. Van AS Roma neem ik aan.

 18. RuiverCity

  Morgen geen Kirschbaum en Da Graca!
  Zal De Koning wel weer Swinkels uit de hoge hoed toveren. En met Delano van Crooij weten we dat elke hoge bal gevaarlijk is.
  Dan maar vooral aanvallen zodat we er één meer maken dan NEC. Geloof maar dat die er vol voor gaan. Een Gelderse derby tegen Vitesse is natuurlijk zéér aanlokkelijk.

  1. supportertje

   Bij NEC kan Kum zeker Da Graca vervangen op die plek, laat Swinkels maar op de bank. Zorgen dat het achter goed dicht blijft, en Delano heeft de laatste keer ook goed gedaan. Maar heeft niet het niveau van Kirschbaum, maar dat wisten we al. Hoop dat ze zo verstandig zijn om op de aanval te gaan, een mooie kans om alle nieuwe spelers de kans te geven om te laten zien wat ze samen waard zijn.

  2. Rossie

   Wanneer is Kirschbaum geblesseerd geraakt dan? Niets van gemerkt tegen Utrecht en keepte uitstekend. Wel erg balen zeg. Hopen dat ze er tegen AZ allebei weer bij zijn!

   1. RuiverCity

    Zal toch niet met de afspraak Kirschbaum competitie en Van Crooij beker te maken hebben? We zijn toch geen amateurclub waar zulke afspraken gemaakt worden…..

   2. VeniVidiVici

    Lekker negatief weer..Kirschbaum is geblesseerd van het veld gegaan bij Utrecht met een ijsbeen. Valt overigens gewoon te lezen op de site van die amateurclub.

Leave a Reply