VVV-Venlo verliest met 4-1 in Arnhem van Vitesse

VVV-Venlo heeft de uitwedstrijd tegen Vitesse niet winnend af weten te sluiten. In Arnhem werd er met 4-1 verloren van de gastheren, waardoor de tweede 4-1 nederlaag achter elkaar een feit is.

Vitesse begon stormachtig en dat helaas voor de Venlonaren, meteen resultaat. In de 3e minuut kwam Vitesse op voorsprong door een doelpunt van Openda: 1-0.. Direct moest VVV op zoek naar de gelijkmaker en dat bleek in de eerste fase van de eerste helf lastig, aangezien de storm maar bleef komen.

In de 19e minuut had VVV-Venlo een meevaller. Hunte wist ervan door te gaan met de bal na een uitbrak, maar werd neergehaald in het strafschopgebied: penalty voor VVV. Uiteraard ging hier Giakoumakis achter de bal staan en die faalde niet vanaf elf meter en scoorde zijn 23e Eredivisie doelpunt van het seizoen: 1-1.

Hierna begonnen toch meer kansen te ontstaan voor VVV-Venlo en werd het een meer open wedstrijd, maar de pauze werd gehaald met een 1-1 tussenstand. Dit bood voldoende perspectief voor de tweede helft, want effectief omgaan met de kansen kon zomaar tot meer leiden.

Helaas bleek dit ijdele hoop, want Vitesse was in de tweede helft in staat om wel goed met de kansen om te gaan en wist via Bazoer, Tronstad en Broja uit te lopen naar een 4-1 overwinning.

Vitesse is natuurlijk een goede ploeg waarvan het geen schande is om te verliezen en natuurlijk staat ook de halve finale van de beker op de planning, maar het baart enigszins zorgen dat er zo makkelijk goals weggegeven worden momenteel.

De maand januari was voor VVV-Venlo top met solide verdedigende wedstrijden, maar dit is op dit moment weg. Momenteel is de voorsprong op plek 16 nog aanzienlijk, maar we weten allemaal dat in de tweede helft van de competitie – de degradatiekandidaten de meeste punten pakken. Een ding is zeker: het zal spannend blijven tot de laatste paar speeldagen.

Vitesse – VVV-Venlo 4-1 ( 1-0 )
3. Openda 1-0, 19.Giakoumakis 1-1, 57. Bazoer 2-1, 75. Tronstad 3-1, 82. Broja 4-1
Scheidsrechter: Blank Opstelling

Opstelling Vitesse: Pasveer, Dasa, Doekhi, Bazoer, (Hajek/80 ), Rasmussen, Wittek, Tronstad (Bruns/85 ), Tannane, Bero (Vroegh/85 ), Broja (Ohio/85 ), Openda (Darfalou/80 ).

VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik, Gelmi, Da Graca, Schäfer, Shabani (S.Janssen/79 ), Post, C.Donis, Machach (Roemer/79 ), Giakoumakis,Hunte (Arias/65 ).

28 Responses

 1. jurgen

  Jammer, Vitesse zat enigszins in een dip, VVV had hier mogelijk van kunnen profiteren, maarja.
  Hopen dat er komende dinsdag bij Vitesse toch onbewust sprake is van onderschatting en dat we hiervan kunnen profiteren. Dan heeft die 4-1 toch nog iets opgeleverd. Met het mes tussen de tanden EN graag gewoon de sterkste opstelling aub. Onze Duitse vriend dus tussen de palen en over het woord vermoeidheid wil ik niets horen.
  Op naar een finale tegen Heerenveen 😉

 2. RuiverCity

  VVV begon deze wedstrijd ook weer als een slap zooitje. In de eerste drie minuten kreeg Vitesse al twee grote kansen, waarvan er dus één een doelpunt werd. Dan vraag je je toch hoe deze ploeg wordt voorbereid/klaar gestoomd voor zo’n wedstrijd?
  Opvallend dat de spelers van Vitesse hun trainer in de armen vallen van vreugde. Die man kan dat team dus blijkbaar wel motiveren!

  Velen denken dat we die 9 punten nog makkelijk gaan binnen halen. Ik heb daar zeer mijn twijfels over.
  De concurrenten krijgen vertrouwen en pakken punten.

  Als je die 90 minuten bekijkt en moet concluderen dat Giakoumakis wel geteld twee bruikbare ballen krijgt of beter gezegd had kunnen krijgen. De tweede keer ging Machach helaas wéér voor eigen succes. Dat had dus de 1-2 kunnen zijn. Aanvallend brengt VVV veel te weinig.
  VVV moet eens trainen om de bal in voorwaartse richting te verplaatsen. Dit levert veel meer snelheid/verrassing in de opbouw op.

  Dinsdag is leuk en levert ook publiciteit op, maar een club als VVV is meer gebaat bij overleving in de eredivisie.

  1. Leonardus

   Vrijwel iedere week hetzelfde verhaal. Ga daar ook niets meer over zeggen. Ben je alleen maar een zeiker en een negatieveling.

   Maar laten we eerlijk zijn. VVV is gewoon niet goed genoeg voor de eredivisie. Een terugkeer naar de KKD is beter dan allemaal die waardeloze wedstrijden en kansloze nederlagen.

   1. Goodie

    Over kansloos gesproken… Wat verwacht je nou? We zijn VVV. Werkelijk elke vorm van realiteit ontbreekt hier bij bepaalde mensen.

   2. sultana

    Heeft niks met zeiken en negatief te maken, is gewoon de waarheid, realiteit en dat mag gezegd worden!
    Waarom schrijven dat het goed was als het dit niet was en dit al zowat het hele seizoen zo is?
    Dit team valt veel meer uit te halen en zou ook hoger moeten/kunnen staan ben ik van mening, de huidige technische staf haalt er niet het maximale uit. Tactische blunders, vreemd wisselbeleid en de steeds weer wisselende basis opstellingen. Het wordt tijd dat ze ook Driessen weg sturen en er eens een trainer neer zetten die dit team aan het voetballen krijgt en eens meer aanvallend en aantrekkelijker gevoetbald gaat worden. We hebben de topscorer van de eredivisie op het veld lopen maar als ik zie wat hij voor aanvoer krijgt, beter gezegd geen tot weinig aanvoer krijgt, dan vraag ik me af wat er de hele week op het trainingsveld gebeurt. Een Hunte dat kan toch echt niet op dit niveau, aan zijn inzet zal het niet liggen maar deze jongen komt gewoon veel tekort voor het niveau eredivisie! Zonder Giakoumakis hadden we helemaal onderaan gestaan!

   3. Goodie

    Het was gister helemaal niet zo slecht. Giakoumakis moet de 2-2 maken, doet dat niet en een paar minuten later is het klaar. Dat kan tegen Vitesse en dat is geen ramp. Maar om nou te roepen dat we in de KKD beter af zijn slaat werkelijk nergens op.

    Dat er uit dit team meer te halen is geloof ik ook hoor. Maar momenteel zit iedereen maar aan de poten van HdK te zagen bij elke beslissing die zij persoonlijk anders zouden doen. Nu bijv. Hunte. Wie had je dan willen zien? John? Was dat nou beter geweest. Feit is dat we beide buitenspelers missen.

    Feit is ook dat een grote meerderheid hier aan het roepen was om Shabini in de basis. Juist hij was gister de slechtste bij ons. En ik heb van niemand nog een reactie gezien dat zij het wellicht mis hadden en HdK de juiste speler opstelde.

    Ook ik ben het lang niet altijd eens met zijn wisselbeleid. Maar er mag hier best eens wat minder gezannik en meer support zijn.

   4. mats

    Jij moet echt per se je gelijk halen over Shabani he? Hij wordt toch niet voor niets gehaald? Is het niet logisch dat mensen daar verwachtingen bij hebben? Is het niet logisch als Shabani een keer leuk invalt en ons bij de 2e invalbeurt naar de halve finale schiet dat mensen roepen om een basisplaats voor Shabani. Allemaal compleet logisch. Ja, tegen Vitesse was het niet veel maar als hij er 10 keer in heeft gestaan en hij balt al die keren net zo verschrikkelijk als Vito of Hunte dan zal ik de eerste zijn om je een aai over je bol te geven hoor. Tot die
    tijd slaat het nergens op Shabani meteen af te serveren op basis van wat je tot nu toe van hem hebt kunnen zien.

    Maar goed, blijkbaar moet jij hier per se laten weten dat jij als enige niks ziet in Shabani en dat ook altijd al geweten hebt…..
    het is dat ik Shabani niet persoonlijk ken anders zou ik hem vragen vooral niet het winnende doelpunt te maken tegen Vitesse dinsdag … jonge jonge

   5. Goodie

    Hoe krijg je het voor elkaar om zoveel aannames en onzin in zo’n kleine stukje tekst te zetten?

    Het hele punt is dat HdK met de grond gelijk wordt gemaakt. Maar wanneer hij het goed ziet, er op die momenten maar weinig zijn die het toe willen geven.

   6. mats

    Misschien eerst eens reageren op wat ik zeg over jouw Shabani verhaal voordat je en andere discussie begint

   7. RuiverCity

    Omdat het sinds februari weer elke week hetzelfde liedje is! Waarom niet net als in de thuiswedstrijd Vitesse bij de strot pakken. Die waren bezig met een negatieve reeks. Ontbrak hun aan zelfvertrouwen, maar VVV helpt ze weer in het zadel. Als je niet tegen de realiteit kunt, moet je jouw fantasie maar lekker laten gaan. Dit VVV kan véél beter (zie wedstrijden in januari)!

   8. Goodie

    Het enige wat in januari beter was dan nu zijn de resultaten. Daar zat het ons gewoon mee. Giakoumakis die in de blessuretijd tegen Willem2 scoort, Kirschbaum met een geweldige redding, Hunte die in de laatste minuten tegen Twente (lichtelijk tegen de verhouding in) de winnende scoort, Vitesse die na rust de bal er maar niet in kreeg en 3x de paal/lat raakt.

    Scorebordjournalistiek.

   9. Goodie

    Tuurlijk Mats. Nou ben ik ineens de negatieveling. Ik stel voor om naar een cursus begrijpend lezen te gaan.

   10. mats

    Ja ben je toch ook? Je doet negatief over die fantastische goal van Giako in de laatste minuut tegen WII en de daaropvolgende nóg fantastischere redding van Kirschbaum.

    Doe ik een cursus begrijpend lezen, doe jij dan een cursusje zelfkennis ?

   11. Ievel Knievel

    Beste mats, verleden week had je jouw eigen mond vol over respect. Dat is in deze post (en in een eerder grijs verleden) ver te zoeken.

 3. supportertje

  Tja, we kunnen van alles er van zeggen, maar wat ging het makkelijk voor Vitesse in de tweede helft. Terwijl in de eerste helft, aan het einde hiervan er duidelijk meer druk stond van VVV en ik toch wel het idee kreeg dat er meer te halen viel voor VVV. Tweede helft had er na de eerste stormachtige minuten van Vitesse er anders uit kunnen zien. Daar kwamen ze doorheen, en opnieuw wisten ze het Vitesse moeilijk te maken. De wissel van Hunte kon ik begrijpen, maar niet dat ze Arias er in brachten. Had dan gelijk Roemer en Jansen er in gezet. Arias was een verzwakking en voegde niets toe aan het geheel. Terwijl Hunte heel veel verdedigend werk deed. Maar het tweede doelpunt was wel de ommekeer, en er mocht heel makkelijk door de verdediging gelopen worden. Er had toch wel iemand een been kunnen uitsteken. Daarna was de wedstrijd eigenlijk gelopen. Denk wel dat als Giakoumakis toen hij alleen voor de Keeper kwam gescoord had, we meer kans hadden behouden om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Helaas mocht dit niet zo zijn. Maar voor de handhaving zal het er nog om gaan. Dat is het enige wat telt op dit moment en makkelijk zal het niet worden. Ik maak mij toch grote zorgen. Wat hebben we aan een beker als we naar de KKD verhuizen, en ik maak mij eigenlijk ook geen illusies dat we die gaan winnen. Dus vol inzetten op behoud met alle middelen.

  1. Grad

   Hunte veel verdedigend werk? Is wel zijn opdracht, maar kjjk eens de beelden terug, in de wedstrijden die hij speelde, naar zijn manier van verdedigen. Hij loopt/sprint namelijk alleen maar terug zonder oog te hebben voor de opkomende en/of vrijstaande back, of middenvelder, hij zet totaal geen enkele druk en staat lucht te dekken. Gisteren ging het zelfs mis toen hij rond het strafschopgebied knullig balverlies leed, wat indirect een tegendoelpunt opleverde. Het ergste vind ik nog, dat zijn speelwijze (nog) niet door de technisch staf is opgemerkt, of het moet zo zijn dat dit de opdracht is van de TS, wetende dat hij niet echt kan verdedigen en alleen maar zorgt voor een extra man in de verdediging.

   1. DeOtjes

    Eens Grad . Hunte speelde meer als midenvelder dan als buitenspeler. En veel meer dan lucht dekken was het niet

 4. twiggy11

  De 4-1 is wel wat geflankeerd moet ik zeggen maar vvv was erg slordig in balbezit vooral machach had veel bal erlies Donis speelde een geweldige wedstrijd was duidelijk de beste aan vvv zijde acterin waren ze wel kwedsbaar je had ook met swinkels kunnen starten speelde de laatste weken best goed nu stonde er 2 die net uit een blessure komen is ook een risico.
  Dinsdag is een hele andere pot meschien kunnen we uit deze 4-1 nederlaag de conclusie trekken dat het dinsdag anders moet laten we dat hopen en op weg naar de kuip gaan.

  1. supportertje

   Machach is duidelijk een goede speler, maar sneller de bal afgeven, niet pingelen, en oog houden voor de situatie. Daar moet hij duidelijk op gewezen worden. Schafer viel mij absoluut niet tegen, en Donis is gewoon voor VVV begrippen een topper. En Swinkles was zeker een optie geweest achterin. Maar veel spelers halen gewoon niet het niveau, ook onze captain laat veel steekjes vallen v.w.b. bal afgave, en dat moet toch beter. Shabani zou ik graag een keer zien als rechtsbuiten, lijkt mij daar ook goed uit de voeten te kunnen en heeft voldoende snelheid daarvoor.

 5. Ik denk dat Vitesse gewoon een goede tweede helft speelde en een klasse beter was met prima doelpunten, wij hadden daar weinig tegen in te brengen. Maar als Giakoumakis die bal gemaakt had, was het misschien weer een andere wedstrijd geworden, je moet ook een beetje geluk hebben…
  De bekerwedstrijd van dinsdag wordt misschien een heel andere wedstrijd, maar dan zal er meer met het mes tussen de tanden gespeeld moeten worden, anders ben je kansloos.
  Ik hoop dat de gehuurde spelers deze wedstrijd ook zullen laten zien waarom ze bij zulke grote clubs spelen, want zo’n halve bekerfinale is wel een podium natuurlijk.
  En Machach, zoals al eerder gememoreerd, graag meer oog voor je medespelers en de bal afspelen als er iemand beter voor staat…
  En wat de andere degradatiekandidaten betreft: Emmen speelde een prima pot en lijkt het tij te gaan keren sinds ze hun keeper vervangen hebben en spelen met vertrouwen. Gaan denk ik niet als laatste eindigen en onze laatste wedstrijd tegen Emmen thuis zou wel eens een cruciale wedstrijd kunnen worden… Misschien wel met een beetje publiek?

  1. clubman

   Er is alle reden om zenuwachtig te worden. De focus moet op de competitie want in het bekertoernooi zijn we hoe dan ook kansloos, alle dagdromerij ten spijt.
   Vraag is of HdK de groep nog voldoende kan motiveren en hoe het zit met zijn eigen motivatie gezien het feit dat hij al openbaar aan het solliciteren is ipv de focus volledig op VVV heeft.
   Bij de minste twijfel per direct afscheid nemen van de beste man en doorgaan met handhaving als enige doel zonder aanziens des persoons.

   1. twiggy11

    Clubman als je ziet hoe HDK op zijn stoel zit lijkt het mij sterk dat hij deze groep kan motiveren.
    Plus als je hoort dat ze hard gewerkt hebben (dat hoor je iedere week van hem ) dan weet ik genoeg.

   2. Ievel Knievel

    :Leg eens uit; hoe kan goed spelen in een bekerwedstrijd er nu precies voor zorgen dat je slecht speelt in de competitie?

    In mijn ogen is het de grootst mogelijke onzin die er bestaat. Een profsporter moet in staat zijn om af en toe 2 wedstrijden per week te spelen.

    Bovendien moet ons team nog steeds in een flow geraken. Best vreemd aangezien we richting einde competitie gaan inmiddels. Lijkt me prima om daar morgen nu eens mee te beginnen, want de 1e wedstrijd tegen Vitesse begint al weer lang geleden te zijn. Daar hebben ze aankomend weekend alleen maar profijt van, van die flow.

    In de beker ben je sowieso nooit kansloos. Tegen Vitesse kan je revanche nemen en zij zullen ons licht onderschatten na zaterdag en de kans dat Ajax te gemakkelijk over ons denkt is ook zeeeeeeer groot. Met een beetje geluk weet je in de finale de nul te houden en als je dan zomaar een pingel meekrijgt of een geluksmoment hebt ben je er al.

    Verder: laten we gewoon de wedstrijden tegen onze concurrenten eerst eens afwachten, voordat de kritiek te groot (en te onrealistisch) wordt. VVV gaat geen afscheid nemen van HdK, omdat er in wezen niks verandert. Jay bepaalt namelijk nu al voor een deel de tactische keuzes. Het kost je dus alleen maar geld. Het is gewoon zaak om het seizoen door te komen, hetgeen gewoon kan. Ik zie Ado en Willem II namelijk nog genoeg punten verspelen en beiden hebben bewezen zwakker te zijn als VVV. Waarom zouden die niet onder ons blijven? VVV = beter dan Ado en Willem II. Ondanks dat Emmen beter speelt, moeten die wel 10 punten goed maken. Zij zullen echt niet in alle wedstrijden punten gaan pakken, daarvoor zijn ook zij te “slecht”.

    Het is jammer dat PEC ook ineens goed is gaan spelen en dat de ploegen rondom positie 10 te ver zijn weggelopen inmiddels (als VVV inhaal wedstrijd wint, 5 punten). Ik denk dat VVV gewoon moet gaan spelen om plek 13. Worden ze 14 of 15 is er alsnog niks aan de hand. Wel jammer, aangezien plek 13 mogelijk is. Je eindigt dan 3 seizoenen op rij op zo’n beetje dezelfde plek. Dat is voor een ploeg die ieder jaar als degradatiekanshebber genoemd wordt en met zo’n beetje de laagste begroting bijzonder knap te noemen. Het is zeer realistisch dat VVV op plekken 13 t/m 15 eindigt, mits ze punten pakken in de 3 belangrijke wedstrijden tegen concurrenten. 5 a 6 punten. VVV moet dan nog 4 a 5 punten zien te halen in het restprogramma, hetgeen mogelijk is.

 6. chretien

  Ik heb de nabeschouwing van de wedstrijd 3-4 keer teruggekeken. Oké, bij iets meer geluk had de wedstrijd een heel ander verloop kunnen krijgen, denk aan de grote kansen voor Giakoumakis en Machach. Maar goed, kansen zijn kansen en niet meer dan dat. Verdiende overwinning voor Vitesse.
  Wat mij echter heel erg opviel is dat elke Vitesse speler onze VVV speler er uit liep. Alle Vitesse spelers waren sneller dan VVV spelers. Het is een constatering waar ik verder niets mee kan. Ik denk niet dat dat dinsdag ineens heel anders zal zijn.
  Maar, misschien een puntje van aandacht voor onze coach?
  Ik ben benieuwd naar de opstelling die de Koning en zijn kornuiten zullen bedenken. Er is een kans om door te gaan naar de finale. Ja, er moet inderdaad een wonder gebeuren. Succes jongens!

Leave a Reply