VVV-Venlo verliest met 9 spelers van SC Heerenveen

Zonder de zieke Lukas Schmitz en de niet-fitte Arjan Swinkels stapte VVV-Venlo afgelopen zaterdag de bus in voor de lange rit naar Friesland. In het Abe Lenstra Stadion was koploper SC Heerenveen de tegenstander van de Venlonaren.

Om exact 20:00 uur zette van Crooij de wedstrijd in gang. Het begin ging gelijkwaardig op. De eerste serieuze poging van de wedstrijd was voor Heerenveen. Een afgeslagen bal kwam voor de voeten van Kongolo maar zijn schot werd eenvoudig gekeerd door Kirschbaum. Aan de andere kant kregen ook de Venlonaren hun eerste kans. Een voorzet van John werd op acrobatische wijze op doel gewerkt door Giakoumakis maar zijn omhaal ging helaas via de paal naast. Dit was het voorlopig qua kansen. Een erg gezapig potje tot dan toe in Heerenveen waarin beide ploegen, behoudens de eerste 5 minuten, weinig kansen wisten te creëren. Pas na een halfuur viel er weer iets noemenswaardigs te noteren. En het was gelijk een reuzekans voor Heerenveen om de score te openen. Post beging een overtreding op de rand van het strafschopgebied en scheidsrechter Blom wees zonder twijfelingen naar de stip. Het was nog even de vraag of de overtreding binnen of buiten het zestienmetergebied werd gemaakt, maar de VAR hield zich stil en zodoende mochten de gastheren aan gaan leggen voor de 1-0. De penalty werd prima ingeschoten door Joey Veerman en VVV moest na 32 minuten spelen in de achtervolging. Een fikse tegenvaller voor de Venlonaren, want er was eigenlijk geen vuiltje aan de lucht. Vanaf dit moment ontbrandde de wedstrijd een beetje. De openingstreffer deed Heerenveen goed en de thuisploeg was vastberaden om op zoek te gaan naar de tweede treffer van de avond. Gelukkig stond Kirschbaum op zijn post en wist hij zijn doel schoon te houden. Maar het bleef paniekerig achterin bij VVV. De tegentreffer kwam hard aan, en de mannen van Hans de Koning snakten dan ook overduidelijk naar de rust. Deze werd gelukkig zonder nog meer kleerscheuren bereikt. Een prima eerste halfuur werd jammer genoeg overschaduwd door de penalty, want sinds dat moment kwamen de Venlonaren er niet meer aan te pas. Het was zaak om tijdens de pauze de rust terug te vinden om zo toch nog tot een goed resultaat te komen.

De tweede helft begon met een wisseling aan Venlose zijde. Aanvoerder Danny Post moest met een lichte blessure achterblijven in de kleedkamer en zijn vervanger was Simon Janssen. VVV begon, net als in de eerste helft, ook goed aan de tweede helft. Eerst was het Pachonik met een goede actie over de rechterkant van het veld en vervolgens mocht John aanleggen voor het schot. Beide pogingen waren niet van een dusdanig niveau om Heerenveen-doelman Mulder te verschalken. Opvallende statistiek deze wedstrijd was dat de Venlonaren uitzonderlijk veel balbezit hadden. Maar zoals we zelf maar al te goed weten gaat het om doelpunten maken, en dat lukte VVV vooralsnog niet. Net na het uur moesten de geelzwarten de tweede grote tegenvaller van de wedstrijd incasseren. Pachonik speelde de bal iets te ver voor zich uit en probeerde dit door middel van een sliding te herstellen. Hierbij raakte de Duitse back ook per ongeluk de enkel van zijn tegenstander, maar Blom kende geen twijfel: rode kaart. Zo ging het wel een heel lastig karwei worden om niet met een nederlaag huiswaarts te keren. Met nog 25 minuten op de klok ging de Koning wisselen. Hupperts en John werden naar de kant gehaald en van Dijck en Arias waren hun vervangers. Op deze manier probeerde de technische staf toch nog iets te forceren voorin. En dat lukte aardig. Heerenveen speelde dramatisch en VVV ging op zoek naar de verdiende gelijkmaker. Het was zonde dat de Venlonaren met 10 man speelden, want de gasten deden echt niet onder voor Heerenveen. En waar VVV zich dus van haar beste kant liet zien, dacht Blom hier helaas anders over. Invaller Janssen ging het duel aan met Joey Veerman maar raakte zijn tegenstander daarbij op zijn knie. Gevolg was dat na Pachonik ook Janssen het veld moest verlaten met een rode kaart. Het zat dan ook echt allemaal tegen deze avond. De ruimtes werden nu natuurlijk groter en het was wachten op de definitieve genadeklap. Dankzij Kirschbaum gebeurde dit niet en zo mocht VVV nog steeds blijven hopen op een puntje. Net voordat de officiële 90 minuten erop zaten, kreeg VVV de uitgelezen mogelijkheid om toch niet met lege handen terug naar Venlo te reizen. Van Crooij legde een vrije trap panklaar op het hoofd van Giakoumakis maar de Griekse spits knikte centimeters over. Dit was de laatste kans voor de Venlonaren. De 5 minuten extra speeltijd leverden geen grote mogelijkheden meer op en dus verloor VVV met 1-0 van SC Heerenveen.

En zo is de eerste nederlaag voor VVV dit seizoen een feit. Maar wel een hele zure. De Venlonaren waren vrijwel de hele wedstrijd gelijkwaardig zo niet beter dan Heerenveen, maar 3 cruciale (enigszins discutabele) momenten in ons nadeel beslisten deze wedstrijd. Ondanks het resultaat zijn er ook lichtpuntjes te benoemen. Zo speelde Tristan Dekker, die dit seizoen al meer minuten heeft gemaakt dan het hele vorige seizoen, een prima wedstrijd en hield Kirschbaum een aantal ballen op fraaie wijze uit zijn doel. Verder ook wederom de complimenten voor de inzet en strijdlust, maar het heeft deze keer helaas niet mogen baten. Volgende week de ontzettend belangrijke thuiswedstrijd tegen concurrent ADO Den Haag. De uitgelezen mogelijkheid om dit verlies weg te spoelen.

SC Heerenveen-VVV-Venlo 1-0 (1-0)

Scoreverloop:

’32 Veerman (pen) 1-0

Opstelling SC Heerenveen: Mulder, Floranus, Bochniewicz, van Hecke, Woudenberg, Kongolo, Batista Meier (Hajal ’68), J. Veerman (Dresevic ’82), van Bergen, H. Veerman, van der Heide (Driouech ’82)

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik, Gelmi, Kum, Dekker, Post (Janssen ’46), Linthorst, van Crooij, Hupperts (van Dijck ’68), Giakoumakis, John (Arias ’68)

25 Responses

 1. OooLGooO

  Gisteren een leuk voetbalend VVV gezien, wat groten delen van de wedstrijd gedomineerd heeft. Deze dominantie leidde echter tot zo goed als geen enkele kans, maar het spelbeeld stemt me
  Positief. Goede inzet van de spelers.
  Blom heeft een sterke wedstrijd gefloten. Helaas voor ons, maar beiden overtredingen, waarvan de intentie echt de bal (Pachinik) was maar doorgaan op de enkel van de tegenstanders en schrikmoment (Jansen) waarbij hij met de ogen dicht met gestrekt been op de knie van de tegenstander in gaat is gewoon beiden ongelukkig maar terecht rood. Ondanks dat was het collectief VVV wat bij vlagen nog kon mee voetballen ook. Ondanks deze teleurstellende nederlaag ben ik trots op wat VVV heeft laten zien tegen een Heerenveen wat angstig (zoals Veerman zegt) voor de uitbraken van VVV. Dat tegenstanders rekening gaan houden met VVV is ook wel eens leuk om te horen. Als we zo spelen volgende week tegen ADO zie ik een leuke overwinning tegenmoet.

   1. OooLGooO

    Persoonlijk zou ik een poging wagen in hoger beroep te gaan zodat beiden ADO meemaken en de volgende wedstrijd erop geschorst worden.

    Zo niet;
    Die 2 aanwinsten zouden dan binnen mogen zijn. Hier verwacht ik toch wel het eea van. Hoop dat deze personen er direct kunnen staan.

    John – Goukoumakis – Hupperts

    Linthorst – aanwinst – v crooij.

    Schmitz – Kum – Gelmi -Dekker

   2. Die rode kaarten kun je geven maar als Veerman het niet zo had uitgeschreeuwd van de (vermeende) pijn was zeker die 2e rode kaart niet gegeven. En die strafschop ook, dat was toch gewoon een fel duel? Maar goed, anderen zullen het wel een terechte strafschop vinden, ik weet het niet…
    Maar ik ben dan ook absoluut geen fan van Blom, hij neemt heel vaak zeer discutabele beslissingen in zijn wedstrijden.
    En de kritiek op John snap ik wel, maar toch heeft hij in een wedstrijd altijd wel een goede voorzet of – doelpoging, maar het zou fijn zijn als we dat wat vaker zouden zien…
    De komende dagen komen dus de twee nieuwe aanwinsten, ik ben benieuwd wie dat gaan worden..
    Maar overall is dit natuurlijk een beter voetballend elftal in vergelijking tot vorig seizoen, dus dat biedt perspectief!
    Als daar zeker 1 kwalitatief goede middenvelder bijkomt zal de aanval hopelijk nog beter bediend worden..

   3. mats

    Dat zeg. Ik die aanstellerige Vermeen krijgt het iets te hoog in de bol. Twee keer krijst meneer het uit van de pijn en twee keer gaat Blom mee. Heel makkelijk.

    En Post krijgt niet eens een gele
    Kaart voor dat dat felle duel (op de Lin ) dus waar heb je het dan over om überhaupt een strafschop te geven

   4. Rossie

    Wie zegt dat Post er tegen ADO niet bij is? Is er al iets bekend over de ernst van zijn blessure?

 2. mats

  Ik kan me amper heugen dat ik VVV zo verzorgd en aanvallend heb zien spelen…hoe lang is dat geleden? ik word er wel blij van. Zelfs met 9 man kon dat uitermate zwakke Heerenveen helemaal niks. Ben trots op die gasten en heb zeker wel vertrouwen in dit seizoen. Wat een strijdlust. Prachtig. Komt goed!!

  Waar ik minder blij van werd zijn Hupperts en John. Onzichtbaar. Ook vanaf het middenveld (Of Pachonik) is die laatste voorzet steeds niet goed. Dan kun je dus niet scoren en niet winnen. En komt dat lousy Heerenveen weg met 3 punten dankzij een wat makkelijk gegeven strafschop. Post kreeg er niet eens heel voor, nou eaR heb je het dan over?

  En die rode kaarten mogen dan terecht zijn. Blom gaf ‘m niet toen Floranus met gestrekt been landde op de enkel van (ik dacht) VanCrooij. In die zin had hij bij Pacho best iets coulanter kunnen zijn. Volgens mij kreeg hij vooral rood omdat die aanstellerige Veerman het uitschreeuwde alsof zijn teentjes gelakt werden.

 3. clubman

  VVV is nog altijd binnen en buiten het veld het braafste jongetje van de klas.
  Precies het aantal geoorloofde aantal toeschouwers toelaten in het stadion op precies de juiste afstand van elkaar.
  Op het veld komt niemand op het idee om ook eens als een stervende zwaan naar de grond te gaan bij een onschuldige tackle van Heerenveen of om Blom de huid vol te schelden als hij weer eens een belachelijke beslissing neemt in het voordeel van de thuisploeg, de schijtleister.

  Wat dat betreft zou zowel het bestuur als de selectie eens een weekje stage moeten gaan lopen in de Kuip.

  1. Koelie

   Dat past bij ons niet, want dat is ook niet onze clubcultuur. Gewoon genaaid door Blom (gister bij Feyenoord was hij ook weer bezig om zijn stempel te drukken, gelukkig wuifde de scheids zijn hands herziening weg. En dat hij als VAR de penalty van ADO niet heeft herroepen. Hij is of blind of inconsequente prutser) en dat heeft ook weer zijn charme. Dan heb je tenminste nog wat om te zeiken.

  2. Niet mee eens, dat moet je niet willen.
   Bovendien hebben we ook nog eens een aantal spelers die uit zichzelf met hun af en toe onbesuisde spel al genoeg kaarten verzamelen, als je dan ook eens gaat lopen zeiken tegen de scheidsrechter dan loop je kans op extra kaarten of zelfs een 2e gele kaart in 1 wedstrijd op te lopen waardoor je je eigen glazen ingooit, niet doen dus…

 4. idderzienmeining

  Op de instelling en werklust is helemaal niets aan te merken
  Ook vind ik dat VVV aan de bal stappen heeft gemaakt.
  Verdedigend waren we al jaren prima en ook dit seizoen trekken we die lijn door !

  Al met al positief … maar nu gaat de smalle selectie zich al laten voelen. Mits Danny Post niet tijdig hersteld is !

  Danny Post die ik overigens niet héél veel gogme vond hebben bij die actie waaruit de strafschop ontstond. Daar moét je vooral meelopen en géén duel aangaan …

  Ik moet overigens Tristan Dekker een gróót compliment maken want hij deed het prima. Zéker omdat hij hiervoor amper minuten gemaakt heeft …

  Ervan uitgaande dat Danny Post en Lukas Schmidt er weer bij zijn kunnen we een prima elftal de wei in sturen tegen ADO Den Haag:

  Kirschbaum

  Dekker – Gelmi – Kum – Schmidt

  Linthorst – Post – v. Crooij

  Hupperts – Giako – John

  Ik heb trouwens ergens nog hoop dat Janssen vrijgesproken wordt maar Pachonik zijn we denk ik minimaal 3 wedstrijden kwijt !

  Komende week de media goed in de gaten houden –> wat gaat de tuchtcommissie beslissen en welke nieuwe spelers komen erbij ?

  Al met al een VVV gezien waar we denk ik weer trots op moeten zijn !

  1. mats

   Je kan zeggen wat je wilt over hem maar Dekker verdient idd een compliment voor wat hij gisteren liet zien. Niet perfect maar wel heel goed.

   De KNVB heft al vaker bewezen juist bij rode kaarten van VVV een voorbeeld te willen stellen dus ik maak me geen illusies over het eventueel kwijtschelden.

   Als Post terug is staat er tegen ADO idd gewoon weer een prima elftal.

   Trouwens – ondanks de rode kaart bevalt die Janssen me prima. Hij zorgt toch wel voor dreiging en werkt als een paard

  1. mats

   Blom is echt een Ajacied zeg. Die penalty van ADO vandaag sloeg ook nergens op en hij grijpt hij als VAR niet in en die penalty van FEY wilde hij liefst af laten keuren. Wat een mongool .

  2. chretien

   Bijzonder aantrekkelijk wedstrijd van ons VVV gezien. De bal werd heel gemakkelijk rondgespeeld alsof het een training betrof.
   Er werden alleen te weinig kansen gecreëerd. Geen enkele speler onder de maat, ook Dekker speelde op een voor hem vreemde plaats een puike partij, terwijl hij tegen de supersnelle van Bergen speelde.
   Jammer dat de selectie deze site niet leest, want dan zouden ze zijn gewaarschuwd voor Blom.

 5. De Koel

  VVV was voetballend zeker niet minder dan Heerenveen, dat een goedkope penalty nodig had om te winnen. Zelfs tegen 9 VVV’ers konden ze geen velddoelpunt maken. Werd bijna zelfs nog een gelijkspel.
  Bij de eerste rode kaart speelde Pachonik de bal te ver voor zich uit en probeerde dat te repareren met een riskante tackle. Was wel terecht rood vond ik. Als je de bal mist, kun je je tegenstander ernstig blesseren. Tweede rood was vergelijkbaar met de rode kaart van Roel Janssen vorig seizoen, toen hij een tegenstander in de edele delen raakte. Vooral onhandig, maar geen opzet. Hopelijk vecht VVV deze aan.

 6. FC VVV03

  Dat was nou juist het punt. Pachonik mistte de bal niet, maar gleed na het wegtikken van de bal hard door. Niet met opzet, maar raakt de tegenstander ongelukkig. Bij de kaart van Janssen kun je niet veel bezwaar maken aangezien hij enkel de tegenstander raakt en geen bal. Ook niet met opzet maar vond dat eerder een rode kaart. Wel apart trouwens dat een overtreding op Linthorst, wat vergelijkbaar was met die van Pachonik niet bestraft wordt met een rode kaart.

 7. lucien1978

  Jammer dat we door de rode kaarten verloren hebben.

  Dekker speelde wel een prima wedstrijd. Dit is ook een jongen met enorm veel talent . Ondanks dat hij 2 betere backs voor zich heeft staat hij er als het moet. Hij wordt hier nog wel is om niks bekritiseerd maar hij verdient eigenlijk gewoon iedere week basis te staan bij een eredivisieclub.

  1. lucien1978

   Emanuelsson speelt als amateur bij Utrecht.

   Hij is 34 jaar maar dat maakt in dit overlevingskans niet zoveel uit. We hebben een aantal spelers die waarde vertegenwoordigen.

   Op zich zou je hem er prima bij kunnen hebben . Ook een speler die nog wat toevoegt en op meerdere posities inzetbaar is.

   Hij weet ook hoe het is om in deze competitie te spelen

   1. Ik denk niet dat hij daar zin in heeft…
    FC Utrecht Is zeer tevreden over hem, ook voor zijn bijdrage buiten het veld en ze willen hem op een of andere manier langer aan de club binden, dus ik denk niet dat hij gaat verkassen…

 8. In potentie is hij dat ook, maar hij doet af en toe dingen (b.v. terugspeelballen zonder te kijken, aan de verkeerde kant dekken) waardoor je niet blind op hem kunt vertrouwen. Als die mindere punten er uit gaan is het zeker een prima back. Na 1 goede wedstrijd vind ik nog niet dat je een oordeel kunt vellen, maar als hij deze lijn doorzet zou het zeker een basisspeler kunnen worden, mocht Pachonik b.v. alsnog vertrekken!

 9. chretien

  Bijzonder aantrekkelijk wedstrijd van ons VVV gezien. De bal werd heel gemakkelijk rondgespeeld alsof het een training betrof.
  Er werden alleen te weinig kansen gecreëerd. Geen enkele speler onder de maat, ook Dekker speelde op een voor hem vreemde plaats een puike partij, terwijl hij tegen de supersnelle van Bergen speelde.
  Jammer dat de selectie deze site niet leest, want dan zouden ze zijn gewaarschuwd voor Blom.

Leave a Reply