VVV-Venlo verliest met duidelijke cijfers van AZ: 1-4

Ruim drie weken na de laatste thuiswedstijd mocht VVV eindelijk weer eens aantreden in het eigen Covebo Stadion De Koel. Tegenstander was AZ, de nummer drie van de competitie.

Hans de Koning voerde drie wijzigingen door ten opzichte van de gewonnen bekerwedstrijd tegen NEC. Waar D. van Crooij afgelopen woensdag nog het doel verdedigde, stond Kirschbaum tegen AZ weer onder de lat. Daarnaast kreeg ook Kum een basisplaats van de trainer. Dit ging ten koste van de lichtgeblesseerde Gelmi. In de voorhoede kreeg Hunte de voorkeur boven A. Donis. Waarschijnlijk met de gedachte om de aanvallende backs van AZ beter te kunnen bestrijden.

VVV begon afwachtend aan het duel en het was eigenlijk al vrij snel duidelijk wat het wedstrijdbeeld zou zijn. AZ aan de bal, VVV verdedigend en loerend op de counter. Al binnen vijf minuten resulteerde dit in twee kansjes voor Koopmeiners. De aanvoerder van de Alkmaarders kreeg de bal eerst uit een hoekschop voor zijn voeten en niet veel later was hij het eindstation van een goedlopende aanval. Beide pogingen waren echter ongevaarlijk. Aan de andere kant was een kopbal van Giakoumakis het eerste wapenfeit aan Venlose zijde.

In minuut 13 ontsnapte VVV nogmaals aan een vroege achterstand. Gudmundsson zette Boadu met een handig steekballetje alleen voor Kirschbaum en met een wild schot raakte hij de paal. De rebound van Evjen was een prooi voor de Duitse doelman. Maar iedere bal naar voren was inleveren. Het was dan ook wachten op de openingstreffer van de bezoekers. Die kwam er bij de volgende aanval dan ook. Driemaal is scheepsrecht zoals ze zeggen. Letschert bediende Karlsson met een prima pass. De Zweed werd niet aangepakt en had alle tijd om de bal een aantal keer goed te leggen. Toen hij in de gaten kreeg dat hij écht niet werd aangevallen besloot de aanvaller maar eens uit te halen. Kirschbaum had ditmaal geen antwoord op het schot waardoor AZ de leiding nam.

De aanvallen bleven zich in rap tempo opvolgen. Nu was het Boadu die een teenlengte tekort kwam. Het begon zo langzamerhand te lijken op de thuiswedstrijd tegen FC Twente waar VVV er in de eerste helft ook totaal niet aan te pas kwam. Waar de Venlonaren toen geen goal wisten te maken in het eerste bedrijf, lukte dit nu wel. Van Crooij sneed een vrije trap perfect aan en het was C. Donis die de bal alleen maar hoefde aan te raken om Bizot te passeren. Volledig uit het niets kwam VVV dus weer op gelijke hoogte.

Maar de goal had de mannen van De Koning goed gedaan. De Venlonaren gingen een stuk dominanter spelen en creëerden nu zelfs de beste kansen, maar Machach en Hunte hadden het vizier niet op scherp staan. Zo was het begin ontzettend zwak van VVV, inmiddels lag een voorsprong meer in de lijn der verwachting. Die voorsprong kwam er niet veel later ook bijna, ware het niet dat deze dan voor de uitploeg zou zijn geweest. Een voorzet van Karlsson leek aan alles en iedereen voorbij te zeilen, maar vond in de persoon van Boadu toch nog een bestemming. De lange hoek lag open maar Boadu raakte de bal compleet verkeerd waardoor deze kans verloren ging. Het was tevens de laatste kans van de eerste helft. Een helft met twee gezichten. AZ was heer en meester in de openingsfase en kreeg kans op kans. VVV mocht niet klagen dat het slechts bij een tegendoelpunt bleef. Uit het niets kwamen de Venlonaren weer langszij en dit was dan ook het signaal om meer naar voren te gaan spelen. Dat leek beter te werken want er kwamen kansen zat om zelfs de leiding te nemen. Maar goed, een voorsprong was ook wel iets te veel van het goede geweest waardoor 1-1 een logische ruststand was.

De tweede helft begon met exact hetzelfde spelbeeld als de eerste helft. AZ had het initiatief  en moest een gaatje proberen te vinden in de compacte Venlose defensie. VVV leek een puntje prima te vinden. De geelzwarten kwamen in de eerste tien minuten na rust amper over de middenlijn. Op deze manier zou het wel nog een lange tweede helft gaan worden.

Het verdedigende spel van VVV werd al in de 56e minuut afgestraft. Een balletje van Gudmundsson werd ongelukkig aangeraakt door C. Donis en kwam zo voor de voeten van Evjen. De vervanger van de zieke Stengs wist wel raad met dit buitenkansje en schoof de bal zeer koeltjes in de lange hoek. Nog geen twee minuten later kreeg VVV de volgende tegenslag te verwerken. Kum maaide volledig over de bal heen en in een poging zijn fout te herstellen vloerde hij Boadu. De scheidsrechter beoordeelde het als een doorgebroken speler en stuurde Kum met rood van het veld. De vrije trap van Koopmeiners die volgde werd stijlvol door Kirschbaum uit de kruising getikt. Zo sloot VVV de eerste helft toch met een goed gevoel af, maar werd de wedstrijd in het eerste kwartier na rust ogenschijnlijk uit handen gegeven.

Het mannetje meer werd al zeer snel uitstekend benut door de gasten. Sugawara vond de volledig vrijstaande Evjen in het strafschopgebied. Deze had de medespelers voor het uitkiezen en ging voor Boadu. De spits had enig geluk maar wist de bal uiteindelijk toch in het doel te frommelen: 1-3. Ongelofelijk hoe makkelijk het nu ging. In een mum van tijd gooide VVV de hele wedstrijd in de prullenbak. Het was nu zaak om het achterin dicht te houden om niet tegen een onnodig grote nederlaag aan te lopen. Dit deed De Koning met het inbrengen van Da Graca en Shabani. Zij kwamen binnen de lijnen voor C. Donis en Hunte. Ook Schäfer kwam er even later in. Hij verving de geblesseerde Guwara.

De komst van Shabani bracht meteen een stuk meer voetbal in de ploeg. Waarom niet gelijk van de eigen krachten uitgaan in plaats van proberen zo min mogelijk tegendoelpunten te krijgen? Het is een groot raadsel. Vijf minuten voor tijd prikte er AZ er nog één doelpuntje bij. Wijndal werd weggestuurd door Karlsson en schoot hard op doel. Kirschbaum kon er in eerste instantie nog een handje tegen krijgen, maar in de rebound was het wederom Boadu die de bal in een leeg doel kon binnentikken. Het bleek het laatste moment van opwinding te zijn in deze wedstrijd. VVV verliest verdiend met 1-4 van AZ.

Een duidelijke nederlaag dus voor VVV. Het is natuurlijk geen schande om te verliezen van AZ, maar de manier waarop deze verliespartij tot stand is gekomen is dat wel. Volgens mij moet je een wedstrijd altijd ingaan met de intentie om deze te winnen en niet om de schade zoveel mogelijk te beperken. Vanuit dit oogpunt was de startopstelling dan ook niet goed. Torino Hunte kan absoluut van toegevoegde waarde zijn als je hem op de juiste manier gebruikt, maar hem in de basis zetten om alleen maar te verdedigen is vragen om problemen. Logisch gevolg was daardoor ook dat er in aanvallend opzicht weinig tot niks werd gecreëerd, en een resultaat schier onmogelijk was. De rode kaart van Kum hielp natuurlijk ook niet mee en maakte het een nog lastiger karwei. Afijn, beter zo’n wedstrijd tegen AZ dan tegen pak ‘m beet Sparta of PEC Zwolle. Om het dan toch nog enigszins positief af te sluiten: de voorsprong op de gevreesde 16e plaats bedraagt ondanks de nederlaag nog altijd negen punten!

Volgende week zaterdag is de volgende wedstrijd voor VVV. Dan treden de Venlonaren voor de eerste keer in drie dagen tijd aan in het Gelredome tegen Vitesse.

VVV-Venlo-AZ 1-4 (1-1)

Scoreverloop:

’15 Karlsson 0-1

’25 C. Donis 1-1

’56 Evjen 1-2

’64 Boadu 1-3

’85 Boadu 1-4

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik, Kum, Swinkels, Guwara (Schäfer ’70), Post, C. Donis (Da Graca ’60), Machach, van Crooij, Giakoumakis, Hunte (Shabani ’70)

Opstelling AZ: Bizot, Sugawara, Letschert, Martins Indi, Wijndal, Midtsjö, Koopmeiners, Gudmundsson, Evjen (Goudmijn ’83), Boadu, Karlsson (De Wit ’87)

91 Responses

 1. RuiverCity

  Wat een onnodige nederlaag. Na de 1-1 werd er redelijk gespeeld en werden zelfs kansen gecreëerd. de 0-1 overduidelijke fout van Vito die met Pachonik mee rent. Wat Kum voor een wilde trap in gedachte had, is mij een raadsel. Daar komt het onbesuisde van hem weer om de hoek kijken. Kost je gewoon punten!

  Bij de 1-3 staan vier (!) vvv spelers tegen twee van AZ. Ongelooflijk op dit niveau. VVV heeft deze nederlaag volledig aan zichzelf te danken. Na de geweldige maand januari komt de donkere maand februari. Buiten het bereiken van de halve finale, is er niks gepresteerd. Op de bank zit een trainer die een lieveheersbeestje nog niet kan inspireren. Hopelijk is dit zijn laatste seizoen in de Koel.

   1. rongo26

    Waarom is dit vito zijn fout? Ik ken de afspraken niet. Maar pacho staat bij de man met de bal, waarom zouden ze dan switchen van man? Ik weet niet wat de afspraken zijn, maar feit is dat pacho slap speelt en al het hele seizoen ruim dekt.

    En inderdaad zoals andere zeggen. Je begint met Kum. Enige logische reden is om deze wedstrijd te laten ‘lopen’, en da graca te sparen. Maar dan moet je hem natuurlijk niet alsnog brengen!

    Man dat je in betaald voetbal eerst een bal verkeerd kopt, dan eroverheen trapt en dan ook nog een overtreding begaat. Ongelooflijk. Maar vreemde is dat iedereen dit wel verwacht van Kum….

   2. robvvv

    De fout zit’m in de coaching. pachonick gaat met zijn man mee .Als Vito zich had gemeld als backup had Pachonick de keus kunnen maken naar links terug te gaan naar de opkomende man…. of Vito had die moeten opppakken. In ieder geval geen fout van Pachonick maar van Vito !!

 2. RuiverCity

  De Koning mag wat mij betreft vanavond nog vertrekken! Wat een waardeloze, ongeïnspireerde trainer is dat zeg! Dit team kan veel meer, maar De koning weigert de beste elf op te stellen. Als je Da Graca wel laat invallen dan had je ook met hem kunnen beginnen. Dan weigert hij de matchwinnaar van afgelopen woensdag te laten beginnen. Deze man is tactisch echt een onbenul van de eerste klas.

  1. Rossie

   Eens. Hij moet weg nu. Kan niet anders meer. Zeker nadat hij zelf geruchten de wereld in helpt dat er dingen spelen rondom hem. Dan is hij dus sowieso niet 100% met VVV bezig. En we zijn nog lang niet veilig hoor! Dit is niet goed, ik maak me zorgen. Hoop echt dat Stan snel en stevig ingrijpt. En die halve finale is geen prioriteit, handhaving is prioriteit, altijd!

   1. sultana

    Precies, Hans is niet meer gemotiveerd, dit straalt hij uit en heeft zijn weerslag op het team! Had vanmorgen wel een bericht verwacht van zijn ontslag…..

 3. mats

  Overigens riep ik maanden geleden al dat Kum alleen maar punten kost… en Swinkels helemaal niet zo slecht als het lijkt. Blij dat ik eindelijk mijn gelijk kan halen :p

 4. Real VVV

  We moeten niet denken dat VVV een wereldploeg heeft. AZ heeft gewoon op bijna iedere positie een betere speler staan (behalve in de goal en in de spits), dus zo’n wedstrijd kun je gewoon verliezen.

  Over het gespeculeer over de positie van de trainer. Ik denk dat er gewoon is aangegeven door VVV dat ze niet met HdK verder willen na het seizoen, maar dat willen ze natuurlijk niet zo uitspreken in deze fase. En misschien wil HdK misschien wel dichterbij familie of zo zijn en zegt hij daarom dat er iets anders speelt. Niet te veel belang aan hechten allemaal.

 5. Of het nu komend jaar de Koning gaat worden of een andere trainer…. feit is dat elke trainer wel 1 of 2, 3 spelers heeft waarvan een heel stadion ziet dat het rampzalig is behalve diegene die de opstelling maakt. Als je naar de historie van VVV (maar ook andere ploegen) kijkt dan duikt dat fenomeen elk jaar weer op denk ik. Er staan elk jaar wel weer spelers in de basis die maandenlang of een hel seizoen dramatisch spelen of weinig toevoegen terwijl er op de bank spelers zitten waarvan iedereen er haast van overtuigd is dat ze juist een meerwaarde zijn.

  VVV heeft geluk dat WillemII, Den Haag en Emmen voorlopig nog allemaal op een afstandje blijven ook na dit weekend.

  1. De Koel

   Natuurlijk heeft AZ een veel sterkere selectie. Ze staan niet voor niets derde. Maar je kunt in ieder geval proberen om een resultaat te halen. Met deze opstelling was het bij voorbaat al kansloos. Kum is al het hele seizoen dramatisch, Hunte rent als een kip zonder kop over het veld en Van Crooy is hopeloos uit vorm. Er zitten (veel) betere spelers op de bank, daarom zijn er geen excuses.

   1. sultana

    Daarom begrijp ik niet dat Hunte terug gehaald is, hij was destijds al van het niveau net niet! Hij komt tekort voor de eredivisie!

 6. Datzelfde kun je ook zeggen van het vaak verdedigend starten om de boel dicht te houden en zo lang mogelijk op 0 tegentreffers te hopen en zelf op de counter toe te slaan. Je ziet het ontzettend vaak en zelden tot nooit heeft het resultaat. Een betere tegenstander prikt er uiteindelijk toch wel 1 of 2 in in 90 minuten al bouw je een compleet fort rond je eigen 16.
  Ga gewoon voetballen en dan kun je of tegen een goede tegenstander van de mat worden gespeeld met als zelfde resultaat 0 punten of je hebt een goede dag, drukt de tegenstander in de ellende en komt wellicht met een puntje of overwinning uit de strijd.

  1. rongo26

   Maar het vreemde is. Je ziet dat dit dit niet werkt. Na de 1-1 zet je meer druk. En dan laat je na rust meteen weer zo inzakken tot je eigen 16. Wat zegt HDK en Jay dan in de rust?

   1. mats

    Het is voor iedereen een raadsel. Maar ik kan me gewoon niet voorstellen dat een andere trainer niet veel meer uit deze spelers weet te halen. Liever vandaag dan morgen.

   2. De Koel

    Volgens mij probeert Jay te spelen zoals onder Maurice Steijn. Maar daar hebben we de spelers niet meer voor. We hebben de meeste tegendoelpunten van de hele Eredivisie.

  2. supportertje

   Niks mis mee om de zaak verdedigend goed neer te zetten, maar als je de spelers hebt om ook aanvallend mee te spelen moet je die wel gebruiken. Stan haalt van alle kanten toch wel een aantal goed spelers. Dan moet je ze ook gebruiken. Shabani bracht in die korte tijd meer dan Hunte.

 7. door diek en dun

  Wat een waardeloze avond en dat wisten we eigenlijk al bij het zien van de opstelling. Geen aanvallende intenties terwijl je daar nu absoluut de spelers voor hebt. Doodzonde! En Kum…tja…..daar is genoeg over gezegd. Positief punt: fijn dat het verslag ruim een uur na de wedstrijd al online staat. Compliment aan de schrijver.

  1. supportertje

   Hunte en Vito spelen om de opkomende backs te verdedigen. Ze maken enorm veel vuile meters, maar heeft geen echte uitwerking. Kunt er beter spelers hebben staan dat de backs van de tegenpartij het wel uit hun hoofd laten om op te komen.

 8. twiggy11

  Kum meteen op non-actief zetten dit seizoen niet meer gebruiken je kan beter van dijk terug halen bij Roda dit kan toch echt niet wat die doet brengt vvv alleen maar in de problemen en ik begreep de hele basis opstelling niet als je ziet wat op de bank zit. Pak bv hunte die bal wat hij aannam hij liep weer naast de bal in plaats er achter zo Jantje toch nooit op doel schieten dat leren ze je bij de jeugd al.

 9. FC VVV03

  Aan het interview na de wedstrijd met de Koning merk je aan alles dat hij na dit seizoen gaat vertrekken en VVV dat pas na de bekerwedstrijd naar buiten wil brengen. Ik hou me hart vast. We zijn nog lang niet veilig en dit is nougeen lekkere situate met een vertrekkend trainer op de bank.

  1. Venlooow

   Ik heb van de week wel gehoord wie er interesse heeft. Sta er niet gek van te kijken als Luhukay komt.
   Het is natuurlijk wel afwachten hoe hij gaat presteren maar wel een man van de club.

  1. Voor welke voetbalfilosofie staat Jos Lukukay eigenlijk? Is het resultaattrainer of wil hij zijn elftal vrnl. aantrekkelijk en aanvallend voetbal laten spelen?
   En moest hij bij St. Pauli alleen vanwege de tegenvallende resultaten vertrekken of waren er ook conflicten?
   Als iemand iets meer weet hoor ik het graag…

   1. supportertje

    Weet meestal met weinig middelen toch goede prestaties neer te zetten. Houd van attractief en aanvallend spel, maar loopt daarbij zichzelf wel eens voorbij. Houd van vroeg druk zetten en spelen op de helft van de tegenstander. Bij een intervieuw voor aanvang tegen Gladbach ” We willen ons eigen spel spelen, los van wie de tegenstander is. We verdedigen ver voor ons eigen doel en geven de tegenstander daardoor ruimte om te counteren. Die tactiek luistert erg nauw, maar dat risico nemen we graag voor lief. Ook in de toekomst zullen we gewoon zo blijven spelen’, liet Luhukay tegenover de aanwezige pers weten.” Heeft toch wel een behoorlijke carrière achter de rug bij onze oosterburen, en is altijd een graag geziene trainer geweest die daar toch wel indruk heeft gemaakt. Maar alles is niet altijd even goed gegaan.

 10. Rossie

  Toch wel grappig: toen ik hier een tijd geleden steeds riep dat VVV Van Dijck niet moest verhuren werd ik met de grond gelijk gemaakt. Nu wil (bijna) iedereen Van Dijck terug. Zelfde geldt voor het feit dat zwakste schakel bij VVV het centrum van de verdediging is en blijft, roep ik ook al het hele seizoen. Vóór het seizoen zei ik al dat De Koning een waardeloze trainer is, mocht ook niet. En hoe vaak heb ik gezegd dat er meer voor voetbal gekozen moet durven worden? Dat roept nu zo’n beetje iedereen. Zou ik er dan tóch een beetje kijk op hebben?

  Het gaat me er niet om gelijk te krijgen hoor, echt niet. Maar moest het tóch even kwijt, ben té vaak afgefakkeld hier. Onterecht blijkt nu. 😉

  Wat veel belangrijker is: hoe nu verder? De Koning kan gewoon echt niet meer blijven nu, maar natuurlijk gaat dat wél gebeuren. Gevolg: een eigenlijk zeer kwalijke en onwerkbare situatie. Tel dat op bij het feit dat zo’n beetje iedereen al denkt dat we veilig zijn dan resulteert dat erin dat ik me heeeeele grote zorgen maak. Handhaving komt in gevaar nu en dat is volstrekt onacceptabel. Beker of niet!

  Kijk, natuurlijk zou het geweldig zijn om die bekerfinale te halen, maar laten we nou eens realistisch zijn: twee keer in één seizoen winnen van Vitesse gaat niet gebeuren (en die derde wedstrijd gaan we sowieso kado geven, let maar op). Mocht je tóch de finale halen dan is dat zeer waarschijnlijk tegen Ajax en dan ben je, met alle respect, kansloos. Conclusie: de beker winnen we niet, punt. Niet leuk om te horen, snap ik, maar dat is toch gewoon de realiteit jongens? Uiteraard gaan we het wél proberen, dat lijkt me helder. Maar de focus, álle focus, moet bij die handhaving liggen. Echt. Vele, vele, vele malen belangrijker. En dat is wél haalbaar en realistisch overigens. We zullen nog zo’n 6-8 punten moeten halen denk ik. Meest voor de hand liggende wedstrijden daarvoor zijn die tegen Sparta, Fortuna, PEC, RKC en Emmen. Echter, je moet het NIET laten aankomen op de laatste wedstrijd tegen Emmen, aangezien er dan een enorme spanning op komt nog en de voorlaatste wedstrijd ook nog Ajax uit is. Die verlies je dus. Kortom: vóór Ajax uit moet je veilig zijn. Kortom: het rijtje Sparta, Fortuna, PEC wordt van levensbelang. En vele malen belangrijker dan de halve finale tegen Vitesse. Als je van die drie wedstrijden er twee wint ben je zo goed als veilig, echt. En trouwens, je móét van die drie wedstrijden er twee winnen anders kom je nog serieus in de problemen denk ik.

  En onze trainer? Zsm afscheid van nemen aub.

  1. supportertje

   Inderdaad, de prioriteit ligt bij handhaving en de beker gaan we echt niet pakken. Lijkt mij ook een kansloze missie. En veilig zijn we zeker niet zoals je aangeeft. Maar wie maakt nu eens duidelijk aan de TS dat het anders moet. Dat kan alleen in de top gebeuren.

   1. Rossie

    Gaat niet gebeuren vrees ik. Beker win je niet, hopen dat handhaven wel lukt, that’s it. En dan echt zsm schoon schip maken. Op deze manier jaag je spelers als Tassos Donis en Shabani ook weer de tent uit hè? Dat zijn voor VVV-begrippen echt hele goede spelers. Maar stel ze gewoon op aub, vanaf begin wedstrijd. En zet Hunte en Vito op de bank. Is allemaal niet zo moeilijk.

   2. Goodie

    Rossie, jij roept zoveel. Soms heb je zeker gelijk hoor, soms ook niet. Ik begrijp de keuze voor Hunte ook niet. Maar het roepen om van Dijck vind ik te makkelijk. Centraal achterin is inderdaad de zwakte als Da Graca niet speelt. Maar wie HdK achterin neer had gezet, er werd toch wel wat van gezegd. Of het nu Swinkels, Kum of Schaefer was. Ook Gelmi valt zwaar door de mand als Da Graca niet mee doet.

    Wat ik wel opmerkelijk vind is dat Da Graca inviel. Niet met hem starten en geen risico mee nemen is wat voor te zeggen. Hem dan vervolgens alsnog een half uur laten invallen niet. Dan had je er ook mee kunnen starten lijkt me.

   3. Rossie

    Heb zeker niet altijd gelijk, dat weet ik ook wel. En bedoel Van Dijck ook niet voor de basis, maar voor de breedte. Ik had ‘m serieus hier gehouden, vooral ook omdat de centrale verdedigers dié we hebben op twee na wellicht niet basiswaardig zijn. Plus hun leeftijd (blessures), evt schorsingen, etc. Nu heb je dus een probleem. En inderdaad, je hebt helemaal gelijk: laat Da Graca dan gewoon starten! Overigens: Van Dijck zit nog stééds op de bank bij Roda dus meerwaarde van verhuur is ook nog steeds nul komma nul. Dan had ik ‘m liever hiér op de bank gehad voor noodgevallen zoals nu.

   4. Goodie

    Elke club, op Ajax misschien na, heeft geen 2 CV’s achter de hand die de 2 basis CV’s moeitelooe kunnen vervangen. Swinkels en Kum hebben echter wel de ervaring maar ook dat zegt niks. Ik vond het eigenlijk gister nog vrij aardig gaan tot het (zoveelste) Kamikaze actie van Kum.
    Een trainer kun je moeilijk aanrekenen dat hij in 2 instanties de bal niet weg werkt en rood pakt.

  2. VeniVidiVici

   Ik wil het toch ff opnemen voor ‘bijna iedereen die Van Dijck terug wil’, Rossi. Ik weet niet waar je dat gelezen hebt, maar het gegeven dat velen nu Kum liever niet hebben, wil niet zeggen dat we van Dijck liever achterin hebben staan hoor, wat mij betreft absoluut niet. Swinkels/ Gelmi met Da Graca is prima.er is een verschil tussen gelijk nemen en krijgen he …;-)

   1. Rossie

    Haha, daar heb je zeker gelijk in. Maar als je alle berichten sinds gisteren hier terugleest zijn er toch behoorlijk wat mensen die pleiten voor een terugkeer van Van Dijck. Ik heb ze niet geteld hoor, misschien waren het er maar drie, haha! 😉

   2. DeOtjes

    Ik heb liever een meer ervaren van Dijck volgend jaar dan een voor de breedte van Dijck nu. Met 3 meer ervaren verdedigers snap ik de keuze voor verhuur. Ook omdat het weer wat geld scheelt.

 11. supportertje

  Weet meestal met weinig middelen toch goede prestaties neer te zetten. Houd van attractief en aanvallend spel, maar loopt daarbij zichzelf wel eens voorbij. Houd van vroeg druk zetten en spelen op de helft van de tegenstander. Bij een intervieuw voor aanvang tegen Gladbach ” We willen ons eigen spel spelen, los van wie de tegenstander is. We verdedigen ver voor ons eigen doel en geven de tegenstander daardoor ruimte om te counteren. Die tactiek luistert erg nauw, maar dat risico nemen we graag voor lief. Ook in de toekomst zullen we gewoon zo blijven spelen’, liet Luhukay tegenover de aanwezige pers weten.” Heeft toch wel een behoorlijke carrière achter de rug bij onze oosterburen, en is altijd een graag geziene trainer geweest die daar toch wel indruk heeft gemaakt. Maar alles is niet altijd even goed gegaan.

 12. chretien

  Een goede scheidsrechter had een vrije trap gegeven tegen Boadu. Wellicht met gele kaart. Dan had niemand geprotesteerd.
  Geen beste wedstrijd, maar ja, waarom deze opstelling?. hunte zou ik hooguit als pinchhitter gebruiken, om iets te forceren. Van Crooij, die totaal uit vorm is, blijven opstellen? Er zijn meerdere spelers die een vrije schop behoorlijk kunnen nemen.
  Kum naast de Graca kan wel, niet naast Gelmi en Swinkels.
  Swinkels, dramatisch begonnen, speelt al enkele wedstrijden een heel behoorlijke partij.
  De komende twee wedstrijden zal het moeilijk worden om puntjes te pakken. We mogen nu geen punten verspelen tegen gelijkwaardige ploegen.
  FORZA VVV!

  1. mats

   Goede scheidsen zijn er niet in NL. Of gaat er iemand geloven dat Daley Blind voor hetzelfde vergrijp als Kum rood had gekregen? Hoogstens geel.
   Over beroepsmatennaaier Tagliafico helemaal maar niette spreken…die
   Komt werkelijk overál mee weg.

   1. sultana

    Precies, scheidsrechters in nederland van een bedenkelijk niveau! Ajax hé meer zeg ik niet 😉

 13. RuiverCity

  Volgende week weten we een hoop meer. Willem II speelt deze week tegen ADO en Sparta. Winnen ze die dan wordt de druk op VVV enorm vergroot, want ik verwacht niet dat VVV punten pakt met zo’n trainer en opstelling. De maand februari lijkt op een deceptie uit te draaien.

  Sinds jaren hebben we eindelijk weer eens voetballend vermogen in het team, maar waarom zou je dat gebruiken? Het systeem van De Koning/Driessen lijkt meer op het betonvoetbal van Lokhof. Tikkie-terug Jaap is het devies in plaats van in voorwaartse richting. Giakoumakis krijgt amper bruikbare ballen. Het is echt ongelooflijk dat hij er al zoveel gemaakt heeft. Tegen Vitesse was toch duidelijk wat deze ploeg kan! Gebruik dat systeem dan ook….

 14. FC VVV03

  Komende zomer schone lei! De Koning/Driessen out. Vvv grijpt altijd terug naar een kleine begroting enz enz. Maar als je de huidige groep ziet moet er echt wel meer inzitten dan alleen maar beton voetbal spelen. Met durf en lef naar voren spelen wil niet meteen zeggen dat je achterin alles open moet gooien, dus het argument dat VVV dan wekelijks in het mes loopt vind ik grote onzin. Voor het eerst sinds jaren heeft VVV enkele spelers die erg creatief zijn en dan doet men er niets mee of stelt ze niet op. Zelfs tegen directe concurrenten speelt VVV niet met durf naar voren. Het is echt een wonder dat Jako er zoveel gemaakt heeft met dit anti voetbal.

  1. Rossie

   Precies, helemaal mee eens! Meer vooruit voetballen wil niet zeggen dat je achter alles open zet. Het gaat om de balans uiteraard. Maar die balans is inmiddels doorgeslagen naar laf betonvoetbal waarbij de tegendoelpunten tóch wel vallen. Zie gisteren, zie bijna alle andere wedstrijden. Één keer de nul gehouden tot nu toe. Kortom, het is zinloos en werkt aantoonbaar niet. Je hebt nota bene (eigenlijk toevallig) de topscorer van de eredivisie in huis (en zelfs hoog op Europees lijstje), geef die dan zoveel mogelijk ballen! Zorg voor aanvoer! Voetbal naar voren! Bijna alles wat hij aanraakt vliegt erin, hoe dom ben je dan om daar je elftal niet omheen te bouwen? Ik vind dat ongelooflijk en eigenlijk bijna schandalig zelfs. Als Stan zijnde zou ik dat ook niet accepteren.

   Na het rijtje Sparta-Fortuna-PEC weten we waar we staan. Je kunt je dan definitief gehandhaafd hebben. Eerder gaat dat echt niet lukken, onmogelijk. En als je maar max 3 punten uit dat rijtje wedstrijden haalt (dat kan ook namelijk) heb je écht nog een groot probleem hoor. Heb net het gehele resterende programma nog eens bekeken en ik denk persoonlijk dat je daar nog zo’n 10 punten uit kunt halen als je realistisch bent. Dan kom je op 32 en ben je dit seizoen gegarandeerd veilig. Maar dan mag er ook niéts tegen zitten: 3-4 punten minder en het wordt wellicht toch nog penibel. Ik ga dan overigens uit van winst tegen Sparta thuis, dat is écht essentieel. Of tegen Fortuna uiteraard maar ik denk dat winnen van Sparta momenteel realistischer is. Hoewel ook echt niet op voorhand zeker.

   Ander belangrijk punt nog: het doelsaldo! Nu heb je een beter doelsaldo dan alledrie de onderste ploegen. RKC heeft een béter doelsaldo. Als je eea zo houdt heb je dus nog een punt extra en sta je dus feitelijk 10 punten voor op plek 16 nu. Houden zo, heel erg belangrijk! Ook dáárom moet je zorgen dat je vóór Ajax uit veilig bent (want in die wedstrijd kan je evt nog doelsalso-voordeel weggeven).

   1. mats

    RKC gaan we niet onder ons houden. Als er niks veranderd mbt opstelling/tactiek is 15e het hoofd haalbare en zijn we afhankelijk van wat ADO, WII en Emmen nog gaan doen.

   2. Rossie

    Dat denk ik dus ook. RKC gaat ons nog passeren. Wordt echt serieus nog billen knijpen. Maar dat mag je niet zeggen want ‘we hebben 9 punten voorsprong’. Jongens, 9 punten is echt helemaal niets! Handhaven kan, absoluut, maar degraderen kan nog net zo goed hoor. En als ik moet kiezen, beker(finale) of handhaving: handhaving, 100% zeker. Iedereen die anders kiest is knettergek (wat mij betreft). En ja, het een hoeft het ander niet te bijten maar ik zou nu gewoon graag echt 100% focus op die handhaving zien. En die is er nu niet! Dat kan ook niet vanwege dat bekerverhaal. Plus een trainer die aan het rondkijken is…etc. Niet goed! Duimen en hopen dat het allemaal gaat goedkomen!

   3. Goodie

    Groot deel ben ik het eens. Alleen een 9 voorsprong op concurrenten die er slects 13 gepakt hebben in 22 wedstrijden is toch behoorlijk te noemen. Er zit echter een grote maar aan dit verhaal. Nog 12 wedstrijden te gaan geeft een vertekend beeld t.o.v. andere jaren. Willem en Ado spelen bv. nog 2x tegen elkaar. Met een beetje pech pakt 1 van beide hier 6 punten.

    Ik zag gister overigens ook het programma van Pec. Ik denk zelfs dat zij zich nog meer zorgen moeten maken.

   4. Rossie

    Ik heb dan ook van álle evt concurrenten het gehele resterende programma bekeken en geturfd hoeveel punten ieder wellicht nog gaat halen realistisch gezien. Ben echt niet over één nacht ijs gegaan hoor, haha! Conclusie: VVV moet blij zijn als het 15e wordt én doelsaldo gaat super belangrijk worden.

   1. Rossie

    Jouw rijtje namen, inclusief de twee ‘of-jes’ zijn er toch echt 10…zónder Kirschbaum.

   2. supportertje

    Rossie, ik was inderdaad Kirschbaum vergeten, maar die vind ik zo’n vaste waarde dat je begrijpt dat hij er bijzit. Voor de reacties van clubman, verder niet op reageren. Ik ben blij met wat jij schrijft en velen met mij denk ik. Je maakt wat los en we kunnen er leuk over stoeien met hetgeen wat geschreven word. We hebben hier vaker mensen gehad die de boel willen frustreren, en net al ik ook heb gehad in het verleden, lekker links laten liggen en niet op reageren. Fijn je mening blijven schrijven en daar niet mee ophouden.

 15. clubman

  Ik vind dat Rossie per direct de taken van HdK moet overnemen. Ongelofelijk hoeveel kijk deze man op het spelletje heeft en hij weet altijd achteraf het beste wat er gedaan had moeten worden. Die eigenschappen in combinatie met zijn onvervalste bescheidenheid maken hem tot de ideale kandidaat voor VVV.
  Vraag is natuurlijk alleen of het Vincent van Gogh Instituut hem voor een gelimiteerde transfersom laat vertrekken. Droomkandidaat!!

 16. Rossie

  Weet je, door dit soort zielige reacties denk ik er serieus over om dit forum definitief te verlaten. En ik denk dat ik dat ook ga doen. Klaar d’r mee. Ik denk veel na over onze club, post er veel over, heb een mening maar dat mag blijkbaar niet. Ook vooraf vaak al hoor. En gisteren had ik vooraf weer helemaal gelijk bleek later.

  Ik wens jullie veel sterkte met zielige figuren zoals Clubman en hoop dat VVV zich handhaaft, al zal dat nog lastig genoeg worden.

  Als we hier niet meer normaal met z’n allen over voetbal kunnen praten hoeft het voor mij niet meer. Alleen bij een ban van Clubman blijf ik, anders niet. Het Vincent van Gogh instituut…doe effe normaal man…moderator, dit mag gewoon allemaal?

  Doei!

  1. mats

   Jammer Rossie, maar ik snap je. Ik ben hier ook maanden niet geweest vanwege hetzelfde gevoel en mensen als Clubman met hun zurigheid.
   Mensen als jij brachten me er juist weer toe om ook weer een beetje te reageren. Daarbij wetende dat de clubmannen helaas niet verdwenen zijn. Maar ik heb besloten daar gewoon niet meer op te reageren. Hopelijk kun jij dat ook en blijf je. Ik vind je bijdrages goed en verhelderend.

  2. sultana

   Rossie voor mij mag je blijven, je zegt precies zoals het is. Velen kunnen niet tegen kritiek, dat is dan hun probleem. Ieder zijn eigen mening, kun je het mee eens zijn of niet punt!

   Ik zou blijven als ik jouw was en niet reageren op trieste figuren zoals Clubman, negeren die lui.

  3. clubman

   “Alleen bij een ban van Clubman blijf ik, anders niet”
   Haha, wat een aderlating zeg, Rossie weg… hoe moeten we nu in hemelsnaam verder?!
   HdK heeft in ieder geval meer ruggengraat dan Rossie, die meteen bij wat commentaar de handdoek gooit.
   Wel uitdelen, niet incasseren…thuis bij moeders op de bank de gelouterde trainert uithangen.
   Ik hoop dat ze bij VVV na dit zeer pijnlijke vertrek niet in paniek raken.

 17. Helemaal met Mats eens.
  Rossie, jij houdt het forum tenminste nog een beetje levend hier…
  Je mag je echt af en toe op de borst slaan als je het allemaal al voorspeld had en ee een beetje verstand van hebt, geen probleem!
  We merken aan alles dat je een echte supporter bent en het beste voor hebt met de club!
  En zo’n zuurman, die kun je hier niet zomaar weren, maar als hij het op de man gaat spelen gaat hij natuurlijk wel te ver, maar dat zegt meer over hem dan over jou.
  En zijn bijdrage hier is toch zeer beperkt, dus zoveel last hebben we er nou ook weer niet van…

 18. Depor

  Rossi, ik vind dat je wel erg negatief bent in de punten die we nog gaan pakken. VVV is moeilijk te verslaan dat is de afgelopen weken wel gebleken. Daarnaast is de selectie ook nog eens sterker geworden en hebben we een spits die makkelijk scoort en gedreven is om topscorer te worden van de Eredivisie. Ik zie ons nog voldoende punten pakken, zeker indien je kijkt welke tegenstanders we nog allemaal in de thuiswedstrijden hebben. Alle vertrouwen er in. Ik heb er alleen minder vertrouwen in dat De Koning de verkeerde spelers opstelt. Maar ondanks dat moet het gewoon eenvoudig gaan lukken!

  1. mats

   Ik vond VVV uiteindelijk toch erg makkelijk verliezen van FS, Utrecht en AZ hoor. en je zegt het zelf, ligt ook aan tactiek/opstelling en daar maak ik me dan toch zorgen over en hoe VVV dan nog punten moet pakken. Maar ik weet, ik ben eerder een zwartkijker.

 19. chretien

  Ik ook begrepen dat het de bedoeling is dat we onze visie laten weten. Of je het met wel eens bent is niet zo bijzonder dan je het niet met iemand bent. En dan vooral waarom niet. Met Rossie ben ik het vaak helemaal niet eens, maar ik lees het juist graag. Voor alles: FORZA VVV!

 20. Geelzwart

  VVV speelt een prima pot en er is niets aan de hand totdat we een ongelukkige goal tegen krijgen, gevolgd door een persoonlijke fout en rood. Daarna gaan er veel los op de TS. Als ze de schuld krijgen van een nederlaag, prima. Geef ze dan ook de complimenten bij winst. Helaas heeft dan onze Griek of een andere speler het gedaan. Je wint en verliest samen

  1. De Koel

   Een persoonlijke fout van een speler die er dit seizoen al veel te veel gemaakt heeft. In de voorbereiding op het seizoen was dat al zo. En wie stelt deze speler op? De spelers die gisteren op de bank zaten, waren vaak beter dan de spelers op het veld. Dit was gewoon een kansloze opstelling.

   1. DeOtjes

    Vorig seizoen was hij juist ijzersterk op het laatst. Vond hem tot zijn fout ook erg goed spelen. Ook in de passing een paar keer goed.

   2. Vond ik ook, maar op een gegeven moment is het krediet op natuurlijk!
    Als centrumverdediger zijn dit soort missers dodelijk. Dan speel je tot dat moment prima, maar dat cruciale moment is dan doorslaggevend. Ik snap dat supporters dan op zo’n moment wel helemaal klaar zijn met Kum. Ik denk dat niemand op die plek in het centrum van de verdediging naast Da Graca onomstreden is.
    Swinkels lijkt het nu even wat beter te doen, maar dat kan ook weer zo maar helemaal misgaan.

 21. Geelzwart

  Als de spelers op de bank fit waren geweest om te spelen, hadden ze ook gespeeld. Maar beiden CV waren dat helaas niet. In deze fase van de competitie is roofbouw geen optie. De spelers die we graag zien spelen geven zelf aan niet 100% te zijn. Maar het gaat me meer om de nuance. Twee maanden terug moest Schäfer snel verkocht worden, want die kon er geen kloten van en nu had hij moeten spelen. Swinkels mocht niet opgesteld worden tegen AZ en sommige roepen nu, hij is MOTM. Voetbal is een sport van fouten en bij VVV heb je spelers die dat vaker doen. Daarom zijn wij VVV en geen Ajax.

 22. Dit heet opportunisme ten top, zie je vaak in het voetbal, zeker bij voetbalsupporters.
  De ene dag kan die niks en moet ie weg, de volgende keer is ie inderdaad MOTM en moet ie altijd opgesteld worden. Maken we ons allemaal wel eens schuldig aan denk ik, is ook niet erg, hoort bij voetbal.
  Maar af en toe relativeren kan geen kwaad inderdaad…

 23. Desalniettemin denk ik, dat als we in de eredivisie blijven, dan ligt dat m.i. niet aan de geweldige tactische vondsten en het fantastische wisselbeleid van HdK en Jay Driessen, maar wel aan het feit dat Stan Valckx dit seizoen voor het merendeel de juiste spelers aangetrokken heeft met als absolute topper de wrsch topscorer van de eredivisie, dat geluk heb je soms ook nodig!

  1. DeOtjes

   Dus linksom of rechtsom kan de technische staf het nooit goed doen. Of de Griek is goed of het team is goed of de tegenstander slecht. En bij verlies is het natuurlijk wel de schuld van de staf.

 24. helden

  22 punten na 22 wedstrijden. Dan houd je op dit moment nog steeds gelijke tred om aan het einde te handhaven. Bovendien verlies je de laatste 3 wedstrijden wel van de nummer 9, 7 en 3. Geen schande dus.

  Echter ben ik wel van mening dat er na de bekerwedstrijd goed geëvalueerd moet worden om door te gaan met de technische staf. Er worden vaak verkeerde keuzes gemaakt en de keuzes in de afgelopen wedstrijd zijn dus ook geen incident.

  HdK gaf na de wedstrijd wel aan dat Da Graca en Gelmi niet fris waren, dan kan ik het ook wel begrijpen dat zij er niet vanaf het begin bij waren. Een wedstrijd tegen de nummer 3 win je 80 vd 100 keer niet, zo eerlijk moet je zijn.

  De focus moet de komende periode liggen op de bekerwedstrijd tegen Vitesse, en zeker de wedstrijden tegen Sparta, Fortuna en PEC. Pak je daar 5 of meer punten, dan kan je met nog 7 wedstrijden voor de boeg je achter de schermen gaan focussen op het samenstellen van de selectie voor alweer het 5e(!) eredivisieseizoen.

  1. DeOtjes

   Mwja maar dan moet bij sommigen de vorm/fitheid wel snel terugkomen. Post lijkt erg onzeker aan de bal. Van Crooij lijkt het ook niet te hebben. Hunte en John op links zijn verdedigend ook niet geweldig.
   Met Swinkels en Kum mis je snelheid achterin en kun je vrijwel niet hoog gaan spelen. Elk balletje achter de verdediging wordt dan een kans.

   Echt 90 minuten voetbal heeft dit team nog niet gedaan. Het is of counteren of oppurtinisme. Ik snap wel dat de staf niet van deze gedacht af durft te stappen maar juist in wedstrijden die je 8 van de 10 keer verliest zou je dit eens moeten proberen (AZ / Utrecht)

Leave a Reply