VVV-Venlo

VVV-Venlo verliest met grote cijfers van Ajax

In de kille en koude Johan Cruiff Arena werd gisteren de wedstrijd Ajax – VVV-Venlo gespeeld. Ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen FC Emmen, was er maar een verandering in de basis. Jonathan Opoku was niet fit genoeg om te spelen en daarom begon Jay-Roy Grot in de basis als linksbuiten.

Uiteraard was er in deze wedstrijd maar een spelbeeld. Ajax kwam en VVV stond op een lijn van zes tot zeven man rond het strafschopgebied. Het eerste gevaar was dan ook van Ajax. Een goede tackle van Tagliafico zorgde voor een onderschepping rond het strafschopgebied van de Venlonaren. Hij gaf de bal straks voor op de inkomende Dolberg. Die schoot de bal weer knap achter het standbeen richting het doel. Deze bal werd echter katachtig door Unnerstall gered in de korte hoek.

Toch kwamen de Venlonaren er sporadisch eventjes uit. Maar echt concreet gevaar werd er niet gesticht in het begin. Na nog een redding van Unnerstall was het nu de beurt aan Jay-Roy Grot. Na een goed gewonnen kopduel kon hij richting het doel van Onana lopen. Schrijnend om te zien is het gebrek aan techniek en misschien ook wel concentratie om hier een echte kans van te maken. Want die mogelijkheid was er zeker wel. Helaas ging Grot te lang door met pingelen en bleef er niets over van deze mogelijkheid.

Ook Mlapa had constant ruzie met de bal. Was af en toe zeer sterk en speelde best aardig als aanspeelpunt en zorgde er af en toe goed voor dat de geel-zwarten er uit konden komen. Ook hij kwam er op fysiek een keer goed voor maar kon er niet voor zorgen dat hij een goede voorzet gaf.

De Amsterdammers waren uiteraard nog steeds de bovenliggende partij maar ze wisten geen 100% kansen te creëren. Enkele goede afstandsschoten werden wel afgevuurd. Bij dreigend gevaar in de zestien wierpen de mannen van Steijn zich deze wedstrijd wel voor de bal.

Rond de 25e minuut was er een bijzonder moment te zien. Twee Venlonaren gingen richting het doel van de Amsterdammers met maar één Ajacied tegenover zich. Grot ging diep met de opkomende Danny Post naast zich. Grot wist echter geen keuze te maken en liep de bal kinderlijk eenvoudig en beschamend gewoon over de achterlijn. Dit zijn de mogelijkheden die je niet veel krijgt en die je moet benutten wil je hier een kans maken.

Om het nog lulliger te maken voor Grot was hij ook nog degene die een vrije trap veroorzaakte rond de zestien meter. Lullig omdat Ziyech zich gewoon voor Grot gooide en er eigenlijk niks aan de hand was. Helaas werd deze vrije trap ook in het doel geschoten en stonden de Amsterdammers op een 1-0 voorsprong. Ondanks dat ze het zo moeilijk hadden met de gele muur.

In de tweede helft ging het eigenlijk echt nog maar een kant op. Na wat gefrommel en het blokken van een bal gaf van de Beek de bal schitterend over Promes heen, die er echt op een millimeter na niet bij kon komen. Dolberg nam de bal aan op de borst en al vallend schoot hij de bal knap in de kruising. 2-0 en het verzet was nu ook echt verbroken. De Venlonaren kwamen er nu al helemaal niet meer uit en Ajax zette steeds meer druk en zette de Venlonaren helemaal vast. Nota bene rechtsback Kristensen ging op zoek naar een doelpunt. Zijn schot werd nog gekeerd maar kwam lullig voor de voeten van Tadic die de bal rustig in het doel kon schuiven.

De pech voor VVV was ook nog eens dat de invallers van Ajax heel erg gretig waren en nog wouden gaan voor een paar doelpunten. Huntelaar en Neres waren nadrukkelijk opzoek naar doelpunten en vonden deze ook vrij eenvoudig. Met nog vijf minuten op de klok was het nog 3-0. Op het eind was het alsnog 6-0 geworden. In de laatste paar minuten werden de doelpunten wel heel erg makkelijk weggegeven en was het ook echt gelopen. Aanvoerder Danny Post was hier dan ook niet echt blij mee en terecht.

Ondanks alles waren er wel degelijk mogelijkheden voor een resultaat, al moet dan uiteraard wel alles kloppen. Als Grot beter met de mogelijkheden om was gesprongen dan was er wat mogelijk geweest. Helaas gebeurde dit niet en werden de Venlonaren op het laatst nog weggespeeld omdat we het lieten lopen. Kan gebeuren natuurlijk, verliezen uit bij Ajax. Volgende week weer een kans tegen Willem II, een ploeg waartegen VVV natuurlijk wel een kans heeft om te winnen. Dr aan teage die Kruuke! FORZA VENLO!

Ajax – VVV-Venlo 6-0 ( 1-0 ).
Doelpunten: 35. Ziyech 1-0, 52. Dolberg 2-0, 60. Tadic 3-0, 85. Neres 4-0, 87. Huntelaar 5-0, 90+2 Van de Beek 6-0.
Scheidsrechter: Allard Lindhout.
Gele kaart: Mlapa (VVV-Venlo).
Toeschouwers: 52.868.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Promes ( 66. Van Bruggen), Röseler, Janssen, Seuntjens, Post, Sušić, Joosten ( 70. Van Ooijen), Mlapa, Grot.

 

28 Responses

 1. RuiverCity

  Zoals voor de wedstrijd al te verwachten viel, gebeurde ook. VVV werd naar de slachtbank geleid.
  De eerste helft ging het nog wel met tegenhouden maar de tweede helft werden ze compleet overlopen. VVV met de elf ideale schoonzonen. Te weinig killers in het team die de rest meenemen.
  Ajax kun je maar op een manier aanpakken; 90 minuten afjagen en er bovenop zitten. Als je positiespel gaat spelen tikken ze je, in normale doen, finaal weg. VVV kan dat dus niet. Daarom begreep ik het optimisme hier op de site ook niet dat VVV wel zou gaan stunten.

  Steijn met zijn angsthazentactiek moet eens snel de speelwijze gaan veranderen.
  Tegen FC Emmen wisselt hij twee verdedigers en laat hij zijn ploeg inzakken terwijl iedereen zag dat met een beetje druk de defensie van Emmen de weg volledig kwijt was (zie tactiek van AZ gisteravond tegen hun!)
  Laat VVV eens voetballen want dat kunnen ze beter dan ze laten zien maar met de tactiek van Steijn worden de spelers volgepropt met defensieve opdrachten.
  Ik blijf het zeer onverstandig vinden dat VVV in de winterstop geen voorhoedespeler heeft gehaald. VVV scoort veel te weinig over het hele seizoen genomen.
  Nog even en we staan weer, geheel onnodig, in de gevarenzone. Komend weekend MOET er gewonnen worden van Willem II en dat wordt een hele klus.

  Dan tot slot de supporters. Respect dat supporters ook de weg naar Amsterdam maken. Te triest om hier te benoemen dat er ‘supporters’ in het uitvak staan met een Ajax-sjaal om. OM JE KAPOT TE SCHAMEN!!! Had de supportsvereniging of de vvv- veiligheidscoördinator hier niet in moeten grijpen? Deze gasten hadden zonder pardon uit het uitvak gezet moeten worden. Wat een nep-supporters zeg. En dan maar commentaar hebben op supporters van andere clubs dat het gloryhunters zijn……bahbahbah. Komend weekend die gasten weren uit de Koel. Dan gaan ze ook maar weer naar die Amsterdammers kijken!

  1. mats

   Eens eens eens
   Ik schaam me nog meer voor Venlose Ajax supporters in het uitvak dan voor de nederlaag eerlijk gezegd.
   Serieus, zo wordt het dus echt nooit wat.
   Als de club hun supporters exht serieus neemt moeten ze hier echt wat aan gaan doen!

 2. Goodie

  Over de wedstrijd is genoeg gezegd. Maar ik wil het ook even hebben over de supporters. Het verbaast mij niet eens dat (Venlose) Ajax supporters in het uitvak zaten. Eerder dit seizoen ook in mindere mate bij PSV en Feyenoord. De reden dat ik twijfel om de uitwedstrijden tegen top 3 clubs niet meer te bezoeken. Het is de omgekeerde wereld, maar bij VVV zullen ze dit blijkbaar prima vinden. Vroeg of laat gaat dit problemen opleveren, en zal er wel met het schuldig vingertje naar de trouwe VVV-supporters gewezen worden.

  1. chretien

   Dit boeit het bestuur niet, of nog erger, ze weten het niet eens. Tot er een.keer hommeles is, dan met het vingertje wijzen naar de eigen VVV supporters. De gemakkelijkste weg, ja…

 3. mats

  Nee, dan pauperclub Feyenoord!
  Kunnen alleen winnen van Ajax en PSV!
  Godverdomme ook Excelsior weer drie punten kado….

  En goh wat speelden we toch goed tegen Emmen he Maurice!!

 4. De Realist

  Ik wil positief zijn, maar kan het niet.
  -6-0 verliezen en geen gele kaart gepakt.
  -1 afstandrollertje vanaf 20 meter was het enige wapenfeit van VVV. De keeper vd C1 van Ajax had deze bal ook gepakt.
  -vrije trap van Ajax was terecht, domme duw van Grot.
  -Mooie vrije trap van Zyech, maar Unnerstall stond niet helemaal goed opgesteld.
  -Wat Grot liet zien was gewoon lachwekkend. Hij kan hard rennen, maar daar blijft het ook bij.
  -Mlapa liet zien dat hij af en toe een bal vast kan houden, maar overall is het huilen met de pet op.
  -Dolberg stond bij de 2-0 gruwelijk vrij.
  -Heel VVV zakte compleet door het ijs in de 2e helft.
  -Nog slechts 5 punten boven de streep en een mirakel dat we nog 7e staan.
  -Zaterdag tegen Willem II is een hele belangrijke wedstrijd. Mocht VVV deze wedstrijd verliezen dan zijn de rapen gaar vrees ik.

  1. RuiverCity

   Die Dolberg staat bij de 2-0 zeker 20 seconde compleet vrij bij de tweede paal. Geen enkele VVV-speler neemt zich de moeite om die eens te gaan dekken.
   VVV heeft té veel ideale schoonzonen die geen pijn kunnen/willen lijden en geen 200% geven voor onze club (de namen kan iedereen invullen).

   1. chretien

    Alle reporters NOS, FOX, etc., vonden het een fantastische goal van Dolberg. Wat een blinde paarden, die alleen maar naar Ajax zitten te kijken. Ze hadden moeten zeggen, alleen Promes redelijk in de buurt, waar staan Röseler en Janssen? Nergens te bekennen. We mogen blij zijn dat Ajax een heel slechte partij speelde. Tjonge, tjonge.
    Steijn heeft wel bewezen dat 2 spelers als Grot en Mlapa niet samen e=in een team kunnenn worden opgesteld.
    Nu op naar thuis tegen Willem II. Zal een heel zware partij worden, maar als wij als supporters onze spelers vanaf de eerste minuut bijstaan, dan maken ook wij een kans op de overwinning. FORZA VVV!

 5. Depor

  Jezus, wat een klote supporters hebben we toch. Stelletje negatievelingen. Ga lekker bij PSV op te tribune zitten ofzo.

  Zelfs negatief over Unnerstall, triest dit heren!

  En maar vreemd vinden dat spelers kiezen voor een andere club. Wat wil je met zulke supporters. Schaam Je!

  1. OooLGooO

   Gaf ik op vorige vorige stuk ook al aan. Ik sluit me hierbij aan!

   Ga eens achter de club staan, ook in mindere periodes. Het zou een luxe moeten zijn dat we er zo riant op staan, met een van de laagste begrotingen van de ED.
   Het zijn nog altijd RUIM 5 punten voorsprong!
   Er zijn jaren geweest dat we niet eens boven plek 15 uitkwamen….

   Doen ze dat een keer menen enkele dat het vanzelfsprekend is om even in het linker rijtje te staan en een kans bij ajax te maken. Verlies aub de realiteit niet.

 6. LJ

  Ingecalculeerde nederlaag. Op zich redelijke eerste helft waarbij ajax de hulp krijgt van de scheidsrechter om op een 1-0 voorsprong te komen. Het enige wat je de ploeg kunt verwijten is dat ze de laatste 10 minuten gewoon de boel weggaven.

  Voor de winterstop was de hoop op 4 punten de eerste 3 wedstrijden. Het zijn er 3 geworden. So be it. Het is en het blijft zo dat VVV een van de laagste begrotingen heeft en daar zullen we het toch mee moeten doen.

  Nog 12 punten uit 14 wedstrijden moet voldoende zijn voor handhaving, Dat moet toch te doen zijn met nog 8 thuiswedstrijden.

 7. twiggy11

  Ik zou ook eens op de wissels van Steijn letten als je tegen Ajax promess eruit haalt en van bruggen brengt dan zet je de deur wel erg ver open voor een club als Ajax dan is het gewoon prijs schieten.zou ik zaterdag maar niet doen en ook niet verdedigend spelen we moeten 3 punten halen anders wordt het krap de laatste wedstrijden laat samuelsen toch een keer beginnen kan niet slechter worden dan dat je met grot of opoku begint.

  1. mats

   Ik snap sowieso niet zo goed waarom Promess er uit moet? Wat is er met hem aan de hand? Kan hij niet meer 90 minuten maken?

   Ik wil niet te negatief doen over VanBruggen want lijkt me in ote tie een hele goede speler. Maar met hem op de plaats van Promess… ik weet niet, verdediging werd toch wel beetje gatenkaas steeds… ook de 2-3 tegen Emmen zag er niet uit. Is gewoon een aderlating als Promess weg valt. Dus wat is de reden van die wissels van de afgelopen weken?

 8. Animal

  VVV staat 7e !!! nogmaals 7e !! wat wil je nog meer dat had 17e moeten zijn qua begroting. Ben idd eens wat positiever en realistischer. Laatste 10 minuten waren niet best maar kijk eens naar die 6-2 in Rotterdam. .gebeurt gewoon af en toe.

  nog 9 punten en je bent waarschijnlijk veilig , met 35 punten moet het heel raar lopen moet je nog nacompetitie spelen. tegen WII knallen. positief achter de ploeg en minimaal 1 punt pakken

  1. mats

   Ja met fantastisch voetbal!
   Hou toch op!
   Dat gezeur hier elke keer dat we positiever moeten zijn?
   Dit is een fansite waar iedereen zijn mening moet kunnen geven.
   Kunnen we het daar gewoon eens over eens zijn….

   Die 6-0 tegen Ajax boeit me persoonlijk niet zo.
   Maar dat een aantal VVV supporters zoveel tijd en moeite en geld hebben gestoken in dat megaspandoek tegen Emmen en dat je dan als speler blijkbaar nog niet dat fokking kunstgras opvreet. Laten we het dáár eens over hebben.

  2. Koelie

   18e zelfs. Maar je mag toch pissed zijn op die laatste tien minuten.. want dat sloeg werkelijk helemaal nergens op. Zie ook de terechte cijfers in de krant.
   Zand erover en nu maar rechtzetten as zaterdag.

 9. OooLGooO

  Voetbal is een hobby, hier ben je bij aanwezig omdat je het leuk vind. Dat er als hobby, omdat je het leuk vind bepaalde sfeeracties gemaakt worden voor VVV is prima. Maar als het tot zoveel frustratie leidt zou ik zeggen, blijf thuis en ga Wie is de Mol kijken.
  Dat er verwacht wordt dat spelers tot op het bod gemotiveerd worden, kan ik inzien. Je mag er vanuit gaan dat een sportman dit niet bewust niet gaat doen. Maar als dit tot zoveel frustratie leidt als dit, zou ik nooit meer een spandoek maken. Helaas zijn we allemaal mensen, is de bal rond en kan de wedstrijd alle kanten opvallen.

  Ps: fantastisch voetbal? Wie heeft het daar over, niemand. Realistisch zijn, dat is iets wat aan de orde is. En tuurlijk mogen al die negatieve emo reacties, vraag me alleen af wat daar de meerwaarde van is. Vvv heb je hier niet mee, waarschijnlijk alleen jezelf doordat je je nog meer opfokt voor iets waar je geen invloed over hebt..

 10. Ievel Knievel

  Precies!

  Wat ik me afvraag, nu VVV bezig is aan 1 van zijn sterkste seizoensopeningen ooit; met wanneer, wie en wat wordt dit VVV vergeleken, als het nu allemaal zo slecht zou zijn?

  Wanneer heeft VVV op Eredivisieniveau dan zo spectaculair gepresteerd sinds, ik noem maar even een 1993 ofzo (of eigenlijk op een paar seizoenen na ooit in hun bestaan, op de jaren vijftig, twee seizoenen in the eighties en half seizoen Honda na)?

  De discussie zou moeten zijn, presteert dit VVV op hun toppen van hun kunnen of niet. Daar gaat volgens mij ook steeds de discussie over.

  Het rare is dat het in Venlo altijd of naast-de-schoenen-over-the-top is of helemaal kut. De middenweg bestaat kennelijk niet, terwijl VVV juist een toekomst als middenweg/ middenmoot kunnen hebben, maar dan moet iedereen er wel eerst eens van overtuigd zijn wie of wat we nu eigenlijk zijn als club.

  Met gefrustreerd zeiken heb je helaas alleen maar jezelf. Je denkt dat je invloed hebt door je mening rond te spuien, terwijl veel mensen er toch maar gewoon het hunne er van denken. Bij de club/ het bedrijf VVV gaan ze toch gewoon stug door met wat ze aan het doen zijn, ongeacht de vibe bij sommigen daaronder. Ze hebben namelijk ene lijn ingezet waar ze aan vast houden.

  1. supportertje

   Ben het helemaal met je eens. Zo gauw het even fout gaat, viert iedereen zijn frustratie bot op alles en iedereen. VVV gaat voor 35 punten en een plaats in de eredivisie die net boven, of net onder nummer 14 ligt. In ieder geval boven de degradatie zone. Alles boven nummer 14 of 15 is meegenomen. En wat de supporters betreft. Vroeger zat iedereen door elkaar, zonder matpartijen of wat dan ook. Zo zou het moeten zijn, maar kennelijk hebben vele supporters hier moeite mee. tijd om volwassen te worden. Ik zal nu wel een aardige bui over mij heen krijgen. Maar het gewoon mijn mening.

  2. Koelie

   Een discussie over een de supportersbeleving, zoals de voorzitter van de fanclub dat noemt in de krant. Negative sentiment,verwachtingen
   hoe je het ook wilt noemen is hier ook een onderwerp in. Net als de vragen waarom het niet lukt om het stadion vol te krijgen, waarom zijn wij de enige club waar supporters in notabene het uitvak commentaar krijgen van gloryhunters uit de eigen regio. Dan kun je nog zo goed presteren en stadion upgraden maar als dit niet veranderd dan heeft deze club geen toekomst meer.

  3. jason

   Oke Knievel bedankt voor je wekelijkse mening maar dit topic gaat over de wedstrijd ajax-vvv. Daar geven mensen hun mening over hier. Dat we 7e staan is prima maar daar gaat het hier niet over. Het zou bijzonder saai worden met die algemene meningen van we hebben het kleinste budget dus moeten we maar nergens over zeiken. Gaap gaap.

   Lang leve De Koel

 11. De Realist

  De 35 punten grens is dit jaar niet heilig in ieder geval. De nummer 16 Emmen heeft 21 punten uit 20 wedstrijden. Indien de ranglijst zich zo blijft ontwikkelen dan zou de nummer 16 op 35 of zelfs op 36 punten uit kunnen komen. Desondanks ben ik ervan overtuigd dat VVV er toch nog 3 onder zich gaat houden.

  1. supportertje

   Tja, er gebeuren vreemde dingen dit jaar in de ED. Deel je mening dat het VVV moet kunnen om er drie onder zich te houden. Uiteraard hoop ik op meer zoals, iedere supporter.

  2. mats

   Dat denk ik dus ook.
   Gelukkig spelen NAC, Emmen, Fortuna en de Graafschap ook in dr ED dit haar dus de kans dat we er drie onder ons houden is aanwezig.

   Maar de komende weken zullen beslissend zijn.
   Is deze ploeg in staat om de rig te rechten?

Leave a Reply