VVV-Venlo

VVV-Venlo verliest met ruime cijfers van Jong Ajax

VVV-Venlo heeft afgelopen maandag fors verloren van “Jong” Ajax. Op Sportpark De Toekomst werd het maar liefst 6-1. Ons cluppie was niet opgewassen tegen “Jong” Ajax, dat beschikte over een aantal spelers die simpelweg te goed zijn voor de Keuken Kampioen Divisie. Met Mohamed Daramy (waar Ajax 12 miljoen voor betaalde), Mohammed Ihhataren (nog onder contract bij Juventus) en Mohammed Kudus (vorig seizoen basisspeler bij Ajax 1) wordt het bij de aftrap al een hele zware klus. Maar enfin.

VVV begon nog vrij aardig aan de wedstrijd. We zakten ver in, maar de organisatie stond best prima. Maar waar we eerst nog goed wegkwamen en de lat de 1-0 voorkwam, viel de bal een aantal minuten later alsnog binnen. Kudus schoot van randje zestien, door de benen van een VVV-speler, raak. Maar de herhaling was nog amper in beeld geweest en de bal hing al in het Amsterdamse netje. Na een prima combinatie van Janssen en Johansson, kon El Azrak de bal voorgeven, waardoor Joeri Schroijen raak kon schieten. 1-1!
Enkele minuten later kon hij zelfs de 1-2 maken, sterker nog: die moest hij die maken. Maar zijn inzet, van twee meter afstand, was te slap. En ook “Jong” Ajax kreeg nog een dot van een kans. Spits Rasmussen schoot de bal, ietwat onhandig, op de paal en schoot ook de rebound tegen Van Crooij aan.

En waar VVV nog prima speelde in de eerste helft, leek dat alles verdwenen in de tweede helft. Vanaf minuut 1 was “Jong” Ajax simpelweg te sterk. Hij leek zo nu en dan op een trainingspartijtje. Eerst maakte Ünüvar een geluksdoelpunt: zijn schot van buiten de zestien werd van richting veranderd, waardoor Van Crooij kansloos was: 2-1. En hierna zette Ajax even aan. Binnen een kwartiertje wisten ze van 1-1 ineens 5-1 voor te staan. Driemaal kapte Ihattaren naar binnen en kon vrijuit uithalen in de verre hoek. Continu hetzelfde recept.
Tien minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg “Jong” Ajax ook nog een penalty. Mitchell van Rooijen tackelde wat onbesuisd op de achterlijn, waardoor de bal op de stip ging. Ünüvar benutte deze, waardoor de eindstand op 6-1 uitkwam.

Vlak voor tijd maakte jongeling Joep Kluskens nog zijn debuut, maar voor de rest ging de wedstrijd als een nachtkaars uit. Opnieuw een afstraffing voor onze ploeg. Ik ga er niet te veel woorden meer aan vuil maken, dit seizoen moeten we zo snel mogelijk vergeten.
Komende vrijdag mogen we weer d’n berg op. Dan staat hoogvlieger Excelsior Rotterdam te wachten.

Wedstrijdverloop:
22′ Kudus 1-0
23′ Schroijen 1-1
52′ Ünüvar 2-1
58′ Ihattaren 3-1
62′ Ihattaren 4-1
68′ Ihattaren 5-1
80′ Ünüvar 6-1

Opstelling VVV-Venlo:
Van Crooij; Janssen, Koglin, Pachonik, Ngobi; De Boer, Van Rooijen, El Azrak; Johansson, Schroijen en Braken.

Opstelling “Jong” Ajax:
Raatsie; Salah-Eddine, Aertssen, Hillen, Regeer; Ünüvar, Fitz Jim, Kudus; Daramy, Rasmussen en Ihattaren

29 Responses

 1. clubman

  “Lekker ballen in de KKD en rustig bouwen aan een nieuw team” was een veelgehoorde kreet toen VVV volop in de degradatiestrijd verwikkeld was.

  Nou hier zijn we dan 1 seizoen na dato…tevreden met het biertje op de vrijdagavond, paar winstpartijtjes en het team in aanbouw? Lekker he?

  Volgende keer wellicht tot het einde achter VVV blijven staan in plaats van halverwege te gaan roepen dat het wellicht beter en gezelliger is om te degraderen.

  Op naar het volgende gezellige opbouwseizoen in de KKD onder het genot van een vrijdagavond biertje, cheers!

  1. Ievel Knievel

   Dat werd vorig seizoen alleen maar gezegd, omdat de weg die bewandeld werd> een leger aan overbetaalde niet gemotiveerde huurspelers> het publiek geen plezier opleverde en er door de beleidsbeslissingen van VVV in de eredivisie op lange termijn er geen toekomst in de eredivisie in zat op die manier.

   Echter is er na de uitgebleven en niet gecommuniceerde zogenaamd heftige evaluatie van afgelopen seizoen niets verandert bij VVV. Door Bogers overigens alleen maar in de pers geuit om zijn eigen hachie te redden verleden seizoen (en dat van Valkx). Het beleid bij de club rammelt net zo hard als verleden seizoen, als bij het aanstellen van Maaskant. Ook dit seizoen zijn er onnodige aankopen en huren geweest, waarbij weer geld verkwist wordt. Spelers zonder toegevoegde waarde, bedoeld om de zaakwaarnemers te pleasen; ook wordt er nog steeds slecht gecommuniceerd met achterban, sponsoren en de pers. Er wordt alleen gecommuniceerd wanneer het Bogers uitkomt. Een 9e of 10e plek dit seizoen, met een opbouwfase naar volgend seizoen, was toelaatbaar en acceptabel geweest. Zelfs zonder deelname aan nacompetitie, met groei in het spel richting volgend seizoen en het bouwen aan het team. Er is echter geen team en er is geen groei in het spel.

   Nu is de conclusie dat Bogers en Valkx, voor het zoveelste seizoen op rij, gefaald hebben en constant verkeerde keuzes maken> exit derhalve. Waar blijft het ingrijpen van het bestuur. Je kan nog zomaar 14e worden dit seizoen en in deze vorm is dat niet ondenkbaar. 14e worden als je doelstelling 8e of 9e is, of een periodetitel winnen, is dus ver onder de maat en daar zijn verantwoordelijken voor. Als degradant bij de laatste 6 eindigen, bijna 18 plekken lager als verleden seizoen is ronduit slecht te noemen, zeker als je kijkt naar het gebrek aan winnaarsmentaliteit. Ook als je kijkt dat je 2 en 3 seizoenen gelden nog 12e en 13e wordt in de eredivisie (het niveau van Heracles nu). Ik wilde in de winterstop geen mensen en het team afvallen (als supporter, ik hou sowieso niet van de op man spelen), maar helaas hebben sommige criticasters gelijk gekregen (al hadden ze dit anders moeten verwoorden).

   1. kuebke

    Ik heb het al zo vaak gezegd dat Bogers en Valckx schuld zijn aan deze ellende maar als ik er iets over zei kreeg ik alleen maar verwijt dat ik niet zo negatief moest zijn over hen maar nu krijg ik toch het gevoel dat er steeds meer mensen met mij eens zijn. ( Rara hoe kan dat ) .
    Over het ingrijpen van het bestuur kan ik alleen maar zeggen dat het toch niet gaat gebeuren want het is allemaal maar één groot kliekje daar op den Berg.

    ps, ik snap de sponsoren niet ,dat zij dit allemaal zomaar pikken hoe het gaat ,ze moeten gewoon zeggen tegen Bogers en Valckx jullie er nu uit anders stappen we allemaal op dan ben ik benieuwd wat er gaat gebeuren.

   2. DeOtjes

    Uit nieuwsgierigheid. Welke aankopen en huren zijn er dit seizoen geweest die onnodig zijn geweest ? Ik zie elke aankoop en huurspeler in de basis staan. Volgens mij alleen die linksback die verhuurd is. Maar die is dus wel mooi op proef geweest, goed bevonden door de staf en pas daarna door de mand gevallen. Wat er daar is misgegaan, geen idee.

    Dat er spelers niet het gewenste nivo halen is ook wel duidelijk. Maar ze staan wel in de basis dus zijn ze beter dan hun vervangers (of er is geen vervanger).

    En ja er zit of beleidsmatig iets fout of er is veel minder geld aanwezig dan wij willen denken waardoor bepaalde kwaliteit niet te halen is. Daarmee praat ik het beleid niet goed maar probeer ik slechts een nuance aan te brengen.

    Ook nu alles op conto van Valkx schrijven is een beetje flauw. Als een aankoop goed is komt die op conto van van Hintum anders op die van Valkx. Het blijft een teameffort. Maar Valkx gaat toch exit dus we moeten om die wijzigingen te zien echt wachten op volgend seizoen.

    Mar goed we hebben nu 3 seizoenen gehad waarbij is gegokt op een bepaald type speler. 1 seizoen met grote sterke spelers. Dit was geen doorslaggevend succes maar succesvol genoeg om in ED te blijven. 1 seizoen met voornamelijk oude ervaren krachten. Totaal geen succes maar gered door corona. En 1 seizoen waar we hebben gegokt op de jeugd. En dat is duidelijk ook geen succes. Iets wat ze van te voren ook wel hadden kunnen verzinnen.

    Er moet iets anders en als dat beleidsmatig is, is het aan het bestuur om daar iets van te vinden. Ik vind het gewaagd om zelf conclusies te trekken als ik niet alle feiten en randvoorwaarden ken. Ik onderschrijf dus wel delen van je mening maar ben er zelf iets minder stellig in.

   3. Ievel Knievel

    Zima, de Graca, Lelïendal, Sorga

    En er is sinds 2018 zoveel geld over de balk gesmeten, dat wil je niet weten…. Onnodig ook nog eens, eerder uit paniekvoetbal.

    En Valkx> weeg even het aantal successen af tegen het aantal flops, en sterker nog: kijk via welke zaakwaarnemers spelers gehaald zijn. Daar zitten potentieel dubieuze tussen. En zoek op waarom Valkx ooit bij PSV weg MOEST.

    Ik ben blij dat Valkx zich, soms belangenloos, voor VVV heeft ingezet, vele jaren, maar dat maakt hem nog geen heilige met oneindig krediet, net zo min als Berden dat heeft of had. En Bogers…..tja….1 van zijn belangrijkste dossiers is het stadion> daar wordt keer op keer gefaald en dat ligt NIET aan de gemeente Venlo (dat is vaak de afleidingsmanoeuvre om het eigen falen te verhullen). Verder worden structureel de sportieve doelstellingen niet behaald. Dan deugen of die doelstellingen niet of de uitvoering er van niet. 1 van de 2. Of je hebt pech. Maar je kan weer bijna niet alleen maar pech hebben.

   4. DeOtjes

    Oh ja Zima en Sorga. De eerste is inderdaad een misser. De tweede ook maar dan met name door zijn interlandverplichtingen die wel heel slecht uitkwamen. Da Graca was er natuurlijk vorig seizoen al.
    Leliendal is een verhaal apart. Speler op proef die men heeft gecontracteerd. Dus ik ga uit van geen enkele twijfel bij de staf.

    Als je het door mijn bril bekijkt dan is het 1 echte misser op de hoeveel spelers zijn er binnen gehaald ? Dan valt het dit seizoen nog alleszins mee.

    Vwb Valkx. Er is wellicht terecht over het transferbeleid geklaagd. Mij gaat het bevriende makelaarsverhaaltje als feit poneren gewoon te ver, maar dat is mijn mening. Waar het mij om gaat is dat, nu er scouts zijn bijgekomen, je niet alles meer op het conto van Valkx kunt schrijven. Dat is het enige.

   5. Ievel Knievel

    De vraag is; in hoeverre heeft van Hintum zich wel of niet bemoeit met welke spelers. Wat heeft Valkx gefixed? Afgaande op de stijl weet je al dat een Zima via een zaakwaarnemer via Valkx binnen is gehaald. Hoe kom je anders aan een niet opvallende speler uit de serie B?

    Voor een journalist bijvoorbeeld (voor mij niet) is dat cruciale info op basis waarvan er een oordeel (neutraal) geveld kan worden over het sportieve (en financiële) beleid van VVV. VVV is hier volstrekt niet open over. Sterker nog, een beetje kritische journalisten worden op een denkbeeldige zwarte lijst gezet en in de toekomst genegeerd.

    En nogmaals, zoek op waarom Valkx bij PSV weg moest. Maaskant was sowieso al een bevriende connectie en niet puur en alleen een sportieve afweging. Kijk verder van waar en hoe spelers binnengehaald zijn, Kijk naar de Donis-broers bijvoorbeeld (en de lijst is langer en langer).

    Nogmaals: de komst van Maaskant is sportief en financieel de grootste blunder in 10 jaar tijd geweest en de oorzaak voor de verregaande neerwaatse spiraal waar we inzitten. De vraag is hoeveel jaar we nodig hebben om te herstellen> 3 jaar, 5 jaar, 10 jaar, 25 jaar of nooit? Wie zal het zeggen. Het kan zijn dat door de laatste 2 (3) seizoenen de club onherstelbare schade is aangedaan. Nog een grotere blunder dan het halen van Lokhoff (en het uit de organisatie kicken van Jan van Dijk> had je net zo goed het seizoen kunnen laten afmaken).

    Dan:

    De Graca is gehaald ook met het oog op dit seizoen, dat was klip en klaar. Wel niet nagedacht over eventuele degradatie (vrij dom).

    Verder tel ik dus gewoon 4 genoemde mislukkingen, welke draai je er ook aan geeft en niet 1.

    Tel daar een zeer wisselvallige Schrooien en Braken bij en dan zit ik al op 6.

    Verder zijn er met de in de winterstop gehaalde spelers ook al wat probleempjes, zo lijkt het .

    Jeugdspelers met potentie worden niet beter, maar slechter. De verkeerde posities zijn dubbelbezet.

    Het op 3 gedachten hinkelen qua stadion, het ronduit liegen over de ontwikkeling en het tijdspad, het zeer wisselvallige beleid, het niet constructief (kunnen) uitbouwen van de organisatorische fundamenten> het werkt/ lukt niet. Net als het goed samenwerken met de lokale overheden (gemeente en provincie). Dat is de conclusie. Waarom dan niet met versere poppetjes verder gaan? Waarom altijd leunen op de contacten en het netwerk van Berden. het is al eerder mis gegaan met Soentjes.

   6. DeOtjes

    Duidelijk dat jij vasthoudt aan je verhaal en dat vind ik prima. Dat je het nodig vindt om hetzelfde verhaal te herhalen maakt het voor mij niet beter of anders. Daarmee heb je niet meer of minder gelijk. Ik wil niet mee in dat verhaal.

    Hetzelfde geldt voor de spelers. Da Graca is dit seizoen niet gehaald maar vorig seizoen. Dan moet je hem niet als miskoop neerzetten bij dit seizoen. Sorga en Leliendal vind ik dat je kunt nuanceren. Maar ook dat is weer mijn mening.

    Schroijen speelt niet goed maar blijkbaar goed genoeg voor de basis, lijkt lekker in de groep te liggen en speelt de concurrentie er toch uit. Best of the rest dan maar. Ik ben er ook geen fan van maar kan op papier wel snappen dat hij is gehaald.

    Jij vind Braken wisselvallig. Ik vind het wel een goede spits maar niet in een countersysteem. Wel als aanspeelpunt en, mits je hem goed bedient, als afmaker. Venema heeft dan weer veel te veel kansen nodig om tot een goal te komen.

    Maar goed als jij er nu 6 wil tellen tel je er vrolijk 6. Dat komt jouw verhaal ten goede. Ik vind het te ver gezocht en daar hoef je het van mij niet mee eens te zijn. Zo lang er maar geaccepteerd kan worden dat er andere meningen zijn.

    Het causale verband van het hele Maaskant verhaal en nu ontgaat me volledig. Er zijn genoeg momenten geweest om dat bij te sturen alleen zijn er blijkbaar op die momenten ook weer verkeerde beslissingen genomen. Bijvoorbeeld het te laat afscheid nemen van de Koning. In hoeverre het afscheid van Maaskant een financiële dreun is geweest die nu nog doordreunt weet ik niet dus daar kan ik je aanname noch bevestigen noch ontkennen. Wel zeg ik hier dat ik hem weer te kort door de bocht vind.

    Ergens had je een zinnetje met: ‘er iets iets diepers aan de hand’. En dat idee heb ik ook. Maar ik ga niet op basis van veronderstellingen en eigen conclusies maar een en ander inkleuren. Ik hoop dat het bestuur over genoeg info beschikt om er iets van te vinden. En dat Bogers er zit niet omdat de stoel zo lekker zit maar omdat hij oprecht het beste voorheeft met VVV. En als die partijen er vertrouwen in hebben om het tij te kunnen keren dan neem ik dat aan. Ik heb ooit al eerder gezegd ik kan enkel naar het stadion om de jongens op het veld aan te moedigen. Meer invloed heb ik niet en wil ik niet. En met enkel de info die ik op het veld zie mensen te slachtofferen gaat mij wat te ver.

   7. Ievel Knievel

    Je gaat niet-niet mee in mijn verhaal, je negeert gewoon keiharde feiten.

    De Graca is specifiek voor dit seizoen gehaald, welliswaar de 2e seizoenshelft vorig seizoen, maar zeer specifiek voor dit seizoen (als 1 van de weinigen).

    Verder doe je net alsof ik maar wat raak lul, ook al voel je ergens hetzelfde.

    Nou, ik baseer me gewoon op feiten die in het nieuws zijn gekomen, dus naar buiten, waar VVV alsnog erg schimmig en vaag over doet.

    En Bogers kan wel de beste intenties hebben (aldus hemzelf), dan nog kan hij de verkeerde man op de verkeerde plek zijn. Iets met iets te veel (met name communicatieve) blunders. Oftewel: het meerma

   8. Ievel Knievel

    Oftewel: het meermaals aantoonbaar liegen. Lijkt d’66 wel.

    Het zijn niet zomaar meningen van mij he, dat wilde ik even zeggen.

    maar goed: ieder zijn mening.

   9. Ievel Knievel

    en @ DeOtjes: het probleem van een bestuur dat met name bestaat uit bekenden van Hai en dus ook Marco, is dat het dus een netwerkclubje van met name (zakelijke) vrienden is en nauwelijks van mensen van daarbuiten. In hoeverre deze club mensen wel kritisch genoeg is, is de grote vraag. Van bijsturing op bestuursniveau en leidinggevende-niveau heb ik in ieder geval weinig meegekregen, terwijl de vlag er echt niet goed bij hangt, met name financieel gezien niet.

   10. DeOtjes

    Ik heb, om je een plezier te doen, even opgezocht waarom Valkx wegmoest.
    Hij moest weg omdat hij een conflict had met de directeur van PSV. Naast Valkx hadden ook Gomes en Piet Visser kritiek op Reker. Die laatste naam is niet de minste.

    Reker beschuldigt Valkx ervan teveel met de spelers van 1 (EEN) specifieke makelaar te flirten.

    Als die spelers zoals Reis en ook Gomes onder contract heeft gehad dan was dat een prima makelaar. Het is net zoals zeggen dat een club geen zaken meer mag doen met Raiola. Die begeleid ook veel spelers. Dat hij te duur wordt voor een club of wellicht geen ideale partner is een ander verhaal

    Er staat voor zover ik heb kunnen vinden niks over meerdere makelaars. Dus ook dit verhaal zou ik kunnen nuanceren en dat doe ik dus ook. Wat jij feiten noemt noem ik een verhaal met nuances.

    En ik zeg niet dat je maar wat raak lult. Ik zeg dat je conclusies trekt waar ik ze niet wil of kan trekken. Dat betekent niet dat je ongelijk hebt. Maar ook niet dat je gelijk hebt.

    Voor de rest vind ik je stukken interessant om te lezen. Ik sta er enkel niet altijd 100% achter. Zoals gezegd. Soms vind ik dat je iets te kort door de bocht gaat. Maar dat laat niet onverlet dat we beiden van mening zijn dat er iets misgaat. Maar waar jij meer neigt naar het zoeken van de oorzaak en problemen probeert te duiden op jouw manier, probeer ik het meer in het midden te laten wat nu de oorzaken ( en de bijpassende oplossingen) zijn puur omdat ik ze niet weet.

    Verder wil ik je niet het gevoel geven dat ik je aanval. Nogmaals ik nuanceer daar waar ik vind dat dat past. In de hoop nieuwe zaken te ontdekken om mijn kennis te vergroten om of eventueel mijn mening bij te stellen. Dat laatste is je nog niet gelukt.

    Tevens heb ik wel geleerd dat jij meer weet over de (bestuurlijke) historie van VVV en door dit soort discussies leer ik ook weer bij. Verder is het gewoon leuk om op een volwassen en respectvolle manier te discussiëren. Als jij het anders beleeft spijt me dat. Dat is geenszins mijn bedoeling.

 2. rongo26

  Tja denk dat niemand rekening hield met de slechtse klassering sinds de verbouwing van de koel.
  En als ze nog 2 keer verliezen dan pakken ze mogelijk (14de) het slechtste resultaat in 40 jaar na de “historische” 18de plek.

 3. chretien

  Wat zal ik zeggen? Eerste helft was redelijk. Tweede helft was niet om aan te zien.
  Terecht verloren wedstrijd, de manier waarop is VVV onwaardig. Er werd plichtmatig “meegevoetbald”, meer niet.
  Er stonden geen kerels op het veld, maar hele lieve jongetjes. Voor de rest verwijs ik wat Ruivercity schrijft. Zo simpel is het.
  FORZA VVV!

 4. wuilus

  Je verliest van een miljoenen team. Je moet gewoon zeggen, dat je nooit meer op maandag tegen VVV wilt voetballen. Dan mag je tenminste tegen het echte jong Ajax spelen.
  Voor de rest is het gewoon een klote seizoen. Als dit volgend jaar ook gebeurd, dan kun je de komende 10 jaar aan schadeherstel werken……

  1. Ievel Knievel

   Welk schadeherstel?

   VVV is nu al de weg van een Haarlem en FC Dordrecht aan het bewandelen. Op deze manier is er geen over een paar jaar meer. Je hebt best kans dat VVV volgend seizoen of over 2 seizoenen failliet wordt verklaard. Ik denk dat Bogers een giga probleem van jewelste heeft. Ben benieuwd wat Willem Janssen volgend seizoen kan, wie hem gaat begeleiden en met welke middelen hij uit de voeten kan. Niks mis met eigen jeugd, maar dan moet je die spelers niet aanvullen met spelersmateriaal dat van MVV en dergelijke afkomt. Dan is het logisch dat je 12e of 13e wordt. Stel dat Jos of op een gegeven moment opstapt of ontslagen wordt? Wat dan? Volgens mij geven we ook meer geld uit dan er binnen komt> hoe keren we dit tij?

   Ik zie geen grote cultuurveranderingen binnen de club, sterker nog, de poppetjes die, met uitzondering van de Steijn-jaren, er al vanaf 2010-2011 een potje van maken vervullen nog steeds functies. Het stadiondossier wordt al vanaf 2007 verkloot. Naar buiten toe wordt een mooi-weer-show opgevoerd.

   Jos kreeg van mij alle kansen, maar er zit iets dieper mis.

   Ik ben de laatste die paniek wil veroorzaken en hou van rust in de tent, maar bij VVV zit toch echt iets goed mis, ergens in een verborgen laag.

   Zal mij trouwens ook niks verbazen als verschillende spelers (en makelaars) bij VVV banden hebben met de gokmaffia en bepaalde wedstrijden laten lopen> vanwege geld of intimidatie. Matchfixing= een groot probleem en het wordt ontkent. Bij een club als VVV liggen de highs en lows (dit en vorig seizoen) mijlenver uit elkaar. Dat is opvallend en opmerkelijk te noemen.

   1. Ievel Knievel

    Het verval is overigens al begonnen met het aanstellen van Maaskant. De verantwoordelijken voor die beslissing, tegen alle adviezen uit de voetballerij in, zijn de verantwoordelijken voor waar we nu staan.

   2. supportertje

    Vind het laatste alinea’s van jou nogal een bewering. Buiten dat je dit niet kunt staven, daarom gebruik je ” het zou je niks verbazen ” gaat dit in mijn ogen richting laster en smaad. Voor de rest lees ik graag de commentaren.

   3. Koelie

    Verbanden met gokmaffia gaat wat ver. Het is heel simpel er worden gewoon teveel miskopen gedaan. Spelers die niet de kwaliteit hebben om te presteren. Het begint al met het ontbreken van een winnaarsmentaliteit. Zoals onze “sterspeler” Joeri Schroijen na afloop van deze wedstrijd keurig samenvatte tegen ESPN: “bijna vakantie”. Dit is precies wat er mis is met deze selectie en de vorige.
    De enige die ik er beetje voor zie gaan zijn de jeugdspelers, maar die ontberen dan weer de technische en fysieke kwaliteiten voor linkerrijtje eerste divisie, maar dat was te verwachten.

    De meeste supporters hebben het al in de gaten. Het scanderen van JOERIII is daar een mooi voorbeeld van. Dat is cynisme, berusting op een mislukt seizoen en weemoed. Want eigenlijk weten we allemaal wel dat dit niet snel meer goed gaat komen. Daarvoor ontbreekt het perspectief en dat mag Bogers en co zich aanrekenen. Tijd voor vernieuwing dus.

 5. DeOtjes

  Het was de 2e helft niet goed. Maar er stond ook een zeer gehavend elftal. Daarnaast mist er ook nogal wat in de selectie. Met name voor wat betreft fysiek en ook ervaring.

  VVV heeft slechts 7 spelers ouder dan 23. Daarvan 2 keepers (waarvan er 1 speelde), 2 geblesseerden en 1 terug van een blessure. De rest is 23 en jonger. Ergens is VVV dus ook gewoon een jong team. De blessures en jeugdigheid bekijkende is het dus helemaal niet raar dat je verliest. De manier frustreert natuurlijk wel enorm en dat is karakter. Maar dat is heel moeilijk te scouten. Zeker bij jongere spelers.

  Qua aankoopbeleid hoop ik dat VVV hier lering uit trekt. Meer ervaring en fysiek, maar ook zorgen dat de posities dubbel bezet zijn .

  1. rongo26

   Excelsior heeft een jonger team. Natuurlijk is ervaring belangrijk, maar we zijn duidelijk niet goed genoeg.

   En misschien wel erger, niemand is beter geworden dit seizoen (smans, enoussi, Roemer, etc), en we eindigen met een elftal van huurlingen.

   1. DeOtjes

    Volgens mij zeg je vrijwel hetzelfde als ik. Alleen op een andere manier. Maar ik heb dan ook 1 element vergeten. We hebben geen echte leider in het veld. Iemand die anderen beter laat spelen en het team op sleeptouw kan nemen.

   2. RuiverCity

    Er zijn volgens mij meer teams die een jongere basis hebben dan VVV. Excelsior is er daar eentje van. Die spelen wel aanvallend en dwingend, waardoor hun spits enorm veel scoort. Venema/Braken komen amper in het spel voor, waardoor hun productie veel minder is.

    Zeer gehavend team? Ik begrijp het echt niet. Alleen één centrale verdediger werd gemist. Voor de rest gewoon basisspelers. Dekker en Van Dijk wordt je echt niet sterker van! Dat VVV zo’n jong team heeft mag de technische staf zich aanrekenen. Tevens het enorme kwaliteitstekort van de jeugdspelers. De meesten spelen binnen afzienbare tijd bij regionale amateurclubs.
    VVV scout amper. Zeker niet in de lagere divisies. Stan haalde veel spelers via bekende spelersmakelaren.

   3. DeOtjes

    Dekker en van Dijck in de basis wordt je niet echt sterker van. Maar als je kijkt wat nu op de bank zit dan is het bedroevend. Met alle respect. Dit zijn spelers die je in wil brengen als het goed gaat. Geen spelers waarvan je verwacht dat ze de wedstrijd in balans houden of in je voordeel laten doen kantelen.

    Verder vergeet je Sedlacek die wel een absolute meerwaarde was.

    En op de een of andere manier klopt de balans bij excelsior wel, net als bij Eindhoven. En als je kunt zeggen waar dat precies aan ligt dan is dat heel knap. Voor mij is dat op dit moment iets met beginnen als een type Seuntjes. Balvast. Zoekt naar eenvoudige oplossingen en is een leider die de lijnen kan uitzetten. Dat er daarnaast nog meer onbalans in dit team klopt ook. Maar als je fundament voor een team niet goed is kun je bouwen wat je wil. Het is een waggel bouwwerk.

    Sedlacek was voor mij ook zo een type, beide het leiderschapsdeel. Maar veelal het vuile werk opknappen en op een eenvoudige manier anderen aan het voetbal brengen. En dat soort types mist VVV nu

   4. marcel

    ik moet bekennen dat ik de leeftijds opbouw van evt vergelijkbare jongere teams kan beoordelen, en hoe deze elftallen tot stand zijn gekomen (opleiden/aangetrokken). Duidelijk is wel dat de jongere spelers van VVV uit elftallen komen die niet op de hoogste nivo’s speelden. Het is dan ook logisch dat deze niet ineens in het betaald voetbal (ook al is dat maar de KKD), het verschil gaan maken. Daar moeten we niet al te moeilijk over doen. je mag je wel afvragen hoe men zich met het samenstellen van deze selectie deze groep beoordeeld heeft, en wat daar de verwachtingen van waren.

 6. Leonardus

  Het probleem zijn niet de spelers, maar de coach. Luhukay heeft dit seizoen geen enkele speler beter gemaakt. Daarbij traint hij ontzettend hard. Zorgt voor onvrede bij de selectie met het vertrek van een aantal spelers als gevolg.

 7. FC VVV03

  Ik zag vandaag een mooi stuk van Paul Bosvelt( TD GAE) voorbij komen. Waarin hij heel open en eerlijk communiceert over transferzaken. Waarom er wel of niet met iemand door word gegaan en een aantal updates over gesprekken met eventuele nieuwe spelers. Dit is hier ook al vaker aangekaart door sommige. Je hoeft als club echt niet in details te treden, maar waarom de supporters niet veel nauwer betrekken bij zulke dingen. Dit zorgt misschien ook wel voor wat meer rust bij de achterban. Af en toe een signaal dat er hard gewerkt word achter de schermen. Natuurlijk is VVV al druk bezig met volgend seizoen, maar waarom altijd die totale stilte richting supporters. Die verbondenheid die je dan kunt creeeren is nu totaal niet aan de orde in Venlo. Het enigste wat van de berg af komt rollen is een mail over het verlengen van je kaart.

Leave a Reply