VVV-Venlo verliest na penalty’s van Almere City

Hier hoeft geen uitgebreid wedstrijdverslag voor geschreven te worden. VVV-Venlo ligt na een belabberde strafschoppenserie uit de play-offs. Nadat het na 120 minuten eindigde in 1-1 – mede door een wereldgoal van Soulyman Allouch – moesten er strafschoppen aan te pas komen. VVV scoorde er geen één. Hier houdt het seizoen dus op…

71 Responses

 1. Godfried

  dit is echt waardeloos. 0 minuten zelf gevoetbald. geen enkele ka s in de verlenging gecreëerd. elke pingel gemist….. ik voorspel bij deze. over 3 jaar is vvv failliet.

  ze hebben verloren vslan een amateur team. venema en die uit Maastricht hebben vandaag niets, maar ook echt niets goed gaan.

  volgend jaar beter.. ik gok op plek 12

   1. Godfried

    stinkpeard. als jij vindt dat vvv zich gepresteerd heeft, spoor je niet. hetwas waardeloos. 1 bal op goal in 110 minuten. echt, om je kapot te schamen. maar jij, pony, vindt het ok… nerd.

 2. clubman

  Emmen veegt straks met het grootste gemak Almere van de mat. En VVV had het niet anders vergaan.
  We gaan nog een jaartje lekker bouwen aan een jong team. De wens van velen uit het degradatie-jaar komt uit. Veel plezier en tot volgend seizoen met nieuwe rondes en nieuwe kansen! 🙂

 3. RuiverCity

  Ongelooflijk slecht weer. Jaren geleden hadden we commentaar op het beton voetbal van Lokhoff. Nou dit lijkt er toch heel sterk op. Ik schrijf al langer dat ik Kruijs geen geweldige trainer vind. Wat een angsthazen voetbal. Toen ze gingen voetballen kwamen de kansen.

  VVV moet dringend op zoek naar creativiteit, dat wordt node gemist!

  1. ponnie veag oet de pan

   Helemaal gelijk. Ik riep voor de winterstop al dat het middenveld van vvv ondermaats is voor de kkd,. Dat heeft ook te maken met hoe kruys wil voetballen. De boer en van rooijen zijn veel te licht. Huisman is dit seizoen niet beter geworden. Dat kan je de trainer wel aanrekenen.

 4. RuiverCity

  Wat was die De Boer weer een drama. Staat als een regisseur te wijzen, maar zijn man kan elke keer de ruimte inlopen omdat meneer staat te slapen.

  Willem Janssen heeft een hele klus deze zomer, want het elftal van dit moment kan echt niet. Zit véél en veel te weinig voetbal en snelheid in!!!

 5. Gerardus

  Ontiegelijk zonde deze wedstrijd. Deze had je gewoon moeten winnen. Die bal van Yasar in de verlenging moet er gewoon in, dan ben je klaar. Zo´n grote kans heeft Almeere niet eens gehad. Deze wedstrijd had je gewoon moeten winnen, hoe dan ook.

  Van der Gouw keept al weken zeer sterk en in deze penalty reeks keept hij gewoon geweldig. Het is toch verschrikkelijk dat als je keeper er 2 ballen uit haalt, dat hij dan alsnog voor jan Lul daar heeft gestaan. Zo jammer dit. Seizoen is over, hoe het volgend jaar goed gaat komen…. geen idee. De meeste spelers gaan weg die iets toevoegen en er staan er maar weinig onder contract…

  Hopelijk wordt het sws niet Almere, dat vind ik sowieso een afschuwelijke geldverslindende club…

 6. Venlooow

  Het was niet geweldig en de penalty’s waren echt slecht.
  Hopelijk dat dit ook het einde van Bogers is en schoon schip maken.
  Op naar aankomend seizoen! Come on Venlo!!!

 7. FC VVV03

  Schaam me bijna om VVV supporter te zijn na deze 120 minuten. Ik wil het niet eens hebben over de pingels. VVV had (en heeft al maanden) gewoon 0 intensie om te voetballen. Je speelt gvd KKD he! Daar waar je jaren geleden heerlijke avonden had waar je aanvallend voetbalde is he tnu gewoon lange ballen en hopen dat Venema of Braken er iets mee doet. Spelers die iets forceren( Allouch en Johansson) zijn gewoon bankzitters. Die doen ook dingen fout, heel veel fout, maar die voetballen wel zoals het hoort. Frivool en zonder een tacktische rem erop. Enigste waarvan ik vandaag genoten heb zijn vd Gouw en Ketting. Wat een verschil van benadering van het spelletje van Pastoor en Kruys. Teleurstellend!

   1. Ik ben het niet eens met de naegatieve commentaren hier.
    Ik denk dat we gezien de kwaliteiten van het elftal top gepresteerd hebben in de nacompetitie. We hebben geen elftal om gewoon op de aanval te spelen, daar missen we gewoon de creativiteit voor op het middenveld.
    Kees de Boer kan iets, maar ook heel veel niet, dus hopelijk komt er op zijn plek een speler die de creativiteit brengt wat nu zo nodig gemist wordt.
    We hebben genoeg controlerende middenvelders, mits van Rooijen bijtekent, wat ik hoop…
    Voorin speelt Venema, je zet daarnaast een type Braken die een bal vast kan houden, maar ook een spits met meer snelheid die je ook de diepte in kunt sturen en een doelpunt kan maken.
    Voor de linksbuiten hebben we Allouch aangetrokken die elke wedstrijd beter wordt en veel potentie heeft. Een rechtsbuiten hebben we ook: Berden.
    Vergeet niet Verheijen, die blijkbaar langdurig geblesseerd is, maar al een aantal keren heeft laten zien dat hij veel in zijm mars heeft.
    Centraal achterin was Ketting deze nacompetitie geweldig in vorm, daarnaast misschien Timber opstellen? Geen idee wat zijn kwaliteiten zijn.
    De backposities zijn wel bezet, maar niveau max linkerrijte KKD, dus dat is wel een aandachtspunt.
    Keeper Van der Gouw was top deze (na)competitie, dus daar kun je ook echt op bouwen.
    Verder is het qua inzet, veerkracht en onderlingen verhoudingen ook top, zeker een belangrijke factor in het voetbal. Daar geef ik Kruys alle ctedits voor.
    Dus met wat gerichte aankopen en wat spelers voor de breedte die echt wat toevoegen spelen we volgend jaar weer nacompetitie.
    Als Kruys er voor zorgt dat met de nieuwe spelers thuis ook aanvallender en attractiever gespeeld wordt, zie ik het helemaal zitten…

   2. Grad

    @distortion grotendeels met je eens. Je vergeet Smans en Sedlacek nog, ik denk als deze spelers met Verheijen gedurende het hele seizoen meer samen hadden kunnen spelen en kunnen rijpen, dan had je wat meer alternatieven en creativiteit op het middenveld gehad.

  1. Koelie

   Eens. Het was een seizoen vol lucky overwinningen en dramatisch slechte thuiswedstrijden. Uiteindelijk werd het even spannend in de playoffs maar gaat het dankzij blamerende penaltyserie toch als nachtkaars uit. Volgend seizoen met de financiële puinhoop zal er weinig kwalitatief kunnen worden door geselecteerd.

 8. RuiverCity

  En VVV durft op sociale media te schrijven; ‘Wat een seizoen!’ Schamen ze zich niet op d’n Berg???
  Thuiswedstrijden waren dit seizoen amper aan te zien. Géén snelheid, creativiteit of overwicht.

  Boogers en Bongaerts OUTTTTTTTT

  1. VeniVidiVici

   Och gut…wat waren jouw verwachtingen met dit budget aan het begin van dit seizoen?? Spel was noet geweldig maar als ik moet kiezen tussen resultaat en instelling en tikkie takkie…dan geef mij maar dat eerste. Ik ben tevreden over het resultaat in het licht vd zwaarte van de tegenstanders en het budget. Denk dat er vele clubs meer reden tot ontevredenheid zullen hebben dan wij. Maar goed, glas half vol, half leeg…voor velen hier zal er niet eens een glas zijn ….mss tijd om een ander clubje te gaan supporteren dan, fijne zomer!

   1. RuiverCity

    @VeniVidiVici
    En daar gaat het bij jou helemaal mis. Met deze begroting zeg je. Daar zit het hete hangijzer. Boogers weet grote sponsoren niet binnen te hengelen (of zelfs te behouden!), terwijl die er in de regio wel zijn!!!
    Tevens komt uit de jeugd maar bar weinig richting het eerste elftal. Al jaren stromen er spelers uit de jeugd door naar het eerste. Waar komen ze na één of twee seizoenen terecht? Juist, bij regionale amateurclubs. Enige uitzondering is Vito geweest. Dus Bongaerts bakt er ook weinig van!
    Simon Janssen vind ik fysiek veel te kort komen voor de linksback positie.

  2. Grad

   Nee op d’n Berg hoeven ze zich niet voor te schamen, want als je een echte VVV supporter bent moet je toch erkennen ‘Wat een seizoen!’ Het spel was vaak niet best, maar er stond wel een team met karakter, want hoeveel wedstrijden werden na een achterstand nog omgezet in een gelijkspel, of overwinning. Bovendien hadden velen aan het begin van het seizoen niet voorspeld, dat dit VVV zover zou komen.

 9. Daar gaan we al(weer)…..

  De komende 3 maanden kan de anti-Bogers en Bongaerts-club weer lekker het forum volzeiken hier maar persoonlijk heb ik weinig zin in om dat geroeptoeter elke keer weer te lezen dus ik kom na de vakantie wel weer een keer terug om nieuws over vvv te lezen.

  Ja, van diverse plannen en uitspraken van Bogers en andere bewindvoerders in Venlo is lang niet altijd alles uitgekomen en ja geregeld zelf het tegenovergestelde.
  Echter niemand van ons is elke dag aanwezig bij vvv en weet exact wat er speelt. Je kunt een hoop plannen hebben maar daarbij ben je meer dan eens afhankelijk van externe en/of interne factoren waardoor je plan helaas de keolkast in kan. Dat zal bij VVV niet anders zijn.

  Ik wil ook graag miljonair worden en roep dat al jaren maar er komt toch maar bitter weinig van terecht maar hoor hier thuis toch maar weinig kreten zoals hierboven: “OUTTTTTTTT”

  Daarbij kun je het roepen wat je wil, je denkt toch niet dat dat enige invloed zal hebben of wel soms?

  Fijne zomervakantie en tot volgend seizoen en succes met julie overloze, en zinloze geschreeuw om het vertrek van enkele beleidsbepalers want zoals vele voorbeelden in het betaaldvoetbal al meermalen hebben bewezen hoeft dat niet te betekenen dat daarna opeens alles ten goede zal keren als jullie droom uit zal komen.

   1. Ievel Knievel

    Er waren nog eens tijden dat we een beetje lacherig konden doen over de kleine clubjes Heracles, Emmen, waar dan 1400 man op de tribune zaten, maar zelfs ook een club als Heerenveen speelde lang in de marge van het betaalde voetbal (maar goed, die spreken zo goed als de hele provincie Fryslan aan).

    Het moment dat zowel Heracles (inmiddels 3 dubbel en dwars) MAAR ZEKER Emmen VVV dubbel en dwars zijn ontstegen> het VVV met een rijke historie, 1 van de oudste clubs in het land, ex-bekerwinnaar, ex. nr. 3, ex. nr. 5, 4x kampioen in de KKD, deelnemer aan de meeste nacompetities/ play offs als ik mij niet vergis, het VVV dat onder Maurice Steijn nog maar een paar jaar geleden aan een groeispurt begon en als nr. 15, nr.12 en nr.13 in de eredivisie eindigde> dan gaat er toch echt iets niet heel erg goed qua het benutten van het potentieel. Zeker als je dan ook nog maar een middelmatige of zelfs lage begroting voor Keuken-Kampioen-begrippen hebt.

    Venlo is een grotere stad/ gemeente, in een regio met meer inwoners en waar meer bedrijvigheid is dan beide bovengenoemde voorbeelden. Daarnaast zou VVV op basis van haar historie een grotere club moeten zijn, een sleeping giant met een bepaalde cultwaarde.

    Even zonder inhoudelijke kritiek op de beleidsmakers, dat doen anderen in dit topic al, het zou toch goed zijn als beleidsbepalers zelf na een x-aantal jaar plaats zouden maken voor een echt frisse wind? Mensen met frisse ideeën die niet uit het bestaande netwerk komen? Die eens een keer wat kunnen toevoegen aan de club? Die het anders willen en kunnen doen, die kunnen omdenken?

    Als er iets duidelijk is in het voetbal is dat mensen met ideeën het verschil maken. Het gaat om de mensen. Daarom is een Heerenveen ooit een subtopper geworden, anders was het gewoon nog een KKD-club geweest, om maar eens wat te noemen. Daarom heeft die club ooit zo kunnen groeien. Zelfde geldt voor Heracles. Zonder de Almelose Jan Smit was het gewoon de nr.10 in de KKD geweest (of lager). Of dan de Volendamse Jan Smit, die al jaren die club omhoog stuwt en een grootheid als Wim Jonk die club in krijgt. Zonder de steun van Jan was dat niet zo gauw gebeurd.

    Voetbal is in principe een vrij eenvoudig spelletje en als je maar zo efficiënt mogelijk je zwaktes kan verhullen en van je kwaliteiten gebruik kan maken, kan een VVV zelfs van een Willem II winnen. In het voetbal draait het vooral om efficiënt zijn, het draait om het afmaken, scoren en winnen.

    De mensen in de club moeten daar gewoon ideale voorwaarden voor creëren. Als Helmond Sport meer te besteden heeft gaat dat zeker niet goed. En het gaat nog niet eens alleen om het geld. Het gaat vooral om een gevoel. Bij gevoel kan je de vinger niet zo goed op de goede plaats leggen of in woorden zeggen wat je dan precies bedoelt. Het is een gevoel. Ik krijg bij de huidige beleidsbepalers een wiebelig gevoel.

    Stel je toch eens voor dat we; en ik droom graag hoor, maar dromers heb je zeker ook nodig, daadwerkelijk voor Ron Jans waren gegaan na zijn ontslag bij Standaard Luik of dat we vol weer voor Maurice Steijn waren gegaan na zijn ontslag in de woestijn, dat we hem terug hadden kunnen ompraten met een meer dan goed verhaal. Het afbreuk risico was nu voor hem te groot. Bang dat hij er niet meer het maximale uithaalde, of hij wilde zelf graag hoger op en meer verdienen; maar stel dat we die groei met hem hadden kunnen maken?

   2. Ievel Knievel

    *3 x kampioen natuurlijk. En wat een sfeer trouwens gisteren in dat stadion van Emmen, op de Meerdijk. Je kan dus daadwerkelijk van een club waar supporters eind jaren negentig nog op gras hellinkjes naar een wedstrijd stonden te kijken en waar het stadion bestond uit maar 2 echte tribunes, in 30 jaar tijd groei doormaken. En bij Emmen is die groei zelfs pas het laatste decennium echt ingezet.

  1. mats

   Bogers en Bongaerts en de Gutterswijkjes out!
   VVV was dit jaar niet om aan te zien.
   Behalve de strijdlust die af en toe een helft te zien was, was het niks stront niks

 10. FC VVV03

  Ik hoop meer dat Janssen en v Hintum weten wat ze moeten halen om wel voetbal in de ploeg te krijgen. Er gaan er weer een hoop vertrekken. Achterin staat het nog enigzins goed. Maar op het middenveld moet er echt wat gebeuren.

  1. Grad

   Ik ben het met je eens, dat er op het middenveld nog wat moet gebeuren, dan zal dat iemand met ervaring/leider moeten zijn die de lijnen uitzet. Verder heeft VVV zelf nog voldoende talentvolle (Smans,Verheijen, Kluskens?) middenvelders in huis, alleen hebben die zich door blessures en/of invalbeurten nog niet optimaal kunnen ontwikkelen.Voeg hierbij nog Sedlacek, Klaassen en eventueel van Rooijen (contractverlenging?) dan lijkt me het middenveld compleet

 11. chretien

  Het afgelopen seizoen was uiteindelijk een groot succes. De nacompetitie werd gehaald en ons werd een halt toegeroepen in de halve finale: In de verlenging bereikten we bijna de finale, maar de bal wilde er niet in en, nadat FC Almere twee penalties er niet in kreeg, rekende ik me al rijk, de finale is zeker, ging het dus alsnog fout. We misten 4 penalties!!! Ter verdediging, als we het nog een keer overdoen, gaan ze allemaal in.

  En Emmen? Dat zou helemaal eitje, eitje worden.

  Oké, het is niet geworden wat we stiekem hebben gehoopt, maar volgende seizoen worden wij kampioen. Zeker weten, eredivisie, wij komen er aan….. als het dan niet lukt, dan het jaar erna.
  FORZA VVV!

 12. @ Grad
  Wat betreft Sedlacek, die was ik niet vergeten. Dat is voor mij 1 van de 3 controlerende middenvelders.
  Bijtertje, brengt strijd en energie in het elftal, maar speelt wat mij betreft nog te vaak de bal naar de tegenstander.
  Het is maar net hoe je gaat spelen het komend seizoen, met 1 of 2 controleurs.
  En wat wordt de rol van Smans?
  Smans heeft mij ook nog niet overtuigd, maar hij is nog jong, dus we gaan het zien…
  Ik denk dat je echt moet gaan voor een nieuwe creatieve middenvelder, anders blijf je hangen op hetzelfde niveau.
  Wij hebben wat mij betreft ooit het beste voetbal gespeeld met Honda en Remy Reijnierse als creatieve middenvelders, in heel verschillende periodes dus…
  Ik hoop dat we ooit weer eens zulke pareltjes ergens opduiken, maar in deze tijden met al die data die voor iedereen toegankelijk zijn, ben ik bang dat dat op ons niveau een utopie is…

  1. Leonardus

   It’s all about the money. VVV (lees Boogers) moet maar eens op zoek gaan naar echte geldschieters. Het budget moet omhoog anders blijven we aankloten. En de Koel moet fors verbouwd en uitgebreid worden. Pas dan kun je stappen maken, niet eerder. Maar ja, ik acht Boogers daar i.i.g. Niet geschikt voor. Er moet een andere directie komen die geld gaat genereren. Anders is het over een paar jaar over en sluiten.

   1. De Koel

    VVV heeft zelfs minder te besteden aan spelers dan een club als Helmond Sport, gaf de club zelf aan. Dan ben je als directie inderdaad niet in staat om voldoende geldschieters aan te trekken. Ik heb er ook weinig vertrouwen in dat Bogers dit kan omdraaien. De Eredivisie is verder weg dan ooit.

 13. Trouwens, wat ik ook nog kwijt wilde:
  Hulde voor de 400 meegereisde supporters, zij hebben het elftal de hele wedstrijd gesteund en ook nog netjes toegezongen en bedankt na het strafschoppendebacle.
  Ik was mee met twee Almere-supporters, zat dus op de lange zijde en heb alles van dichtbij kunnen aanschouwen.
  In het stadion was het een geweldige sfeer, met veel angst bij de Almere-supporters dat het toch weer mis zou gsan tegen hun “Angstgegner”.
  En wat ik tenslotte ook nog mooi vond was de reactie van Braken na de wedstrijd.
  Hij was zichtbaar geraakt en emotioneel, voelde zich verantwoordelijk als aanvoerder voor het seizoen en wist dat dit het einde was…
  Het is toch een soort van vriendengroep die door zo hecht te zijn zo ver gekomen is, en weet dat deze groep nu uit elkaar gaat vallen…
  Mooi dat dit in het huidige voetbal op dit niveau nog voorkomt wat mij betreft, en daarom zal ik dit seizoen nooit vergeten…

 14. supportertje

  We moeten gewoon eerlijk zijn. Met zijn allen diep teleurgesteld, we hadden het graag anders gezien. Echter wisten we ook dat we geen wereld ploeg hebben. Het niveau is niet voldoende omhoog gegaan. Oorzaak ligt in beetje in het midden. Het doel is en was nacompetitie. Gehaald en in gespeeld, echter niet goed genoeg tegen Almere, maar tegen W2 boven verwachting, en daardoor hoopten we op meer. Niet gelukt, helaas. Maar i.m.o. toch een mooi seizoen geweest. Spannend, met vlagen van WAT GEBEURT HIER EIGENLIJK. Soms goed, soms niet om aan te zien. Ze hebben hun best gedaan, en wij als supporter ook. Maar het was niet genoeg. Hopelijk in het nieuwe seizoen, wat beter. Maar ook onder de reageerders hier. Heb eens wat respect voor elkaar, gun elkaar je mening over zaken. We hebben uiteindelijk allemaal een geel en zwart hart. Nu op naar het nieuwe seizoen. Zal moeilijk worden, we weten niet wat er staat te gebeuren. Zal het jaar van de waarheid worden denk ik. Wat word er verandert aan het beleid, en wat gaat er gebeuren met het stadiondossier. We weten het niet, en daar snel echte communicatie over moeten komen. Zo als dat de laatste jaren is gegaan, kan echt niet meer naar de supporters. Er zal echt duidelijkheid moeten komen, en die moeten we ook krijgen. Wij als supporters moeten achter onze club blijven staan. Nu is het afwachten geblazen, waar ze op de berg meegaan komen.

 15. Oelie op zuid

  Was slim om seizoenskaart actie al vast te starten. Veel zal afhangen wat vvv gaat doen met de contracten die niet zijn verlengd. Worden ze allemaal opzij geschoven voor nieuwe onbekende spelers. Leuk voor een naam als Timber. Maar Koglin heeft veel ervaring en is duidelijk beter dan Dirks. Johansson is goede voetballer, maar misschien te blessure gevoelig. De Boer wisselt te veel van niveau. Van Rooiijen is een half seizoen niet gebruikt en mocht de bank warm houden, Yassar deed het goed bij jong VVV , maar heeft nog niet kunnen overtuigen, Huisman begon sterk maar werd steeds minder, Klaasen ????? De laatste maanden zeer matig. Zeg het maar. Laat de geruchtemolen maar draaien.

 16. Bij VVV betaal ik 240 Euro voor een seizoenkaart op Z6.

  Als ik bij Helmond Sport precies dezelfde plek in het stadion zou willen hebben, dan moet ik er 289 betalen. Dat is bij 2500 seizoenkaarten al een ton extra aan inkomsten.

  1. Ik weet er alles van. Maar dan komt dus de vraag: is het zo duur omdat er maar 1500 man zitten, of zitten er maar 1500 man omdat het zo duur is?

   Voor die 1500 man wordt overigens wel een nieuw stadion gebouwd dat over een jaar open gaat.

   1. RuiverCity

    Hoe is het mogelijk dat een club als Helmond met tweewekelijks 1500 toeschouwers wel een nieuw stadion kan bouwen en hier in Venlo kan dat al tig jaar niet. Dat ligt echt niet alleen aan de gemeente!

   2. Ievel Knievel

    Alleen bouwen ze heel vreemd weer geen tribunes achter beide goals in Helmond. Raar soort voorkeuren hebben ze daar.

    Van buiten ziet het stadion er wel mooi uit! En slim met verschillende partijen samen opgetrokken.

    Het rare is dat dit stadion (na wat teleurstellingen) heel snel is getekend en ontwikkeld. Nadat het proces daar in 2020 stil lag hebben ze in het najaar van 2020 een nieuw ontwerp gemaakt dat in 2021 klaar was. 2 jaar later/ 2,5 jaar later is de bouw gerealiseerd.

    Dat is nog eens tempo maken.

 17. FC VVV03

  @ de Koel.

  Dan moeten ze juiste info verstrekken aan de achterban. Boogers gaf bij een supporters avond aan dat VVV ging werken met een spelersbudget van een kleine 2 mil. Helmond Sport heeft dit seizoen een budget van 1.7.

 18. RuiverCity

  Hoe is het toch mogelijk dat er nog mensen op dit forum zijn die dit een geslaagd seizoen durven te noemen?
  VVV heeft inderdaad de playoffs behaald, maar ook daar is het gisteren op een onthutsende wijze uit gegaan. Lees de landelijke voetbalsites en commentaren eens er op na. VVV had nergens recht op. Net als de gehele competitie is VVV in bijna geen enkele wedstrijd dwingend, overtuigend of spelbepalend geweest. De wedstrijden tegen de Jong-elftallen waren weer een voorbeeld. Top Oss, etc.

  Hoe kun je dan als supporter tevreden zijn?

  Elk jaar wordt het minder. Het management faalt in het binnenhalen van (grote) sponsoren. Sponsoren lopen zelfs weg (o.a. Justfire). Boogers doet elk jaar beloften die niet nagekomen worden.
  De geweldige jeugdspelers die VVV bij andere clubs weghaalt zijn ook niet om over naar huis te schrijven (Dirks, Lathouwers en een Yasar). De eigen jeugd kan het niveau niet aan en speelt binnen afzienbare tijd in een regionaal amateurteam.

  VVV is technisch gezien failliet en toch zijn er nog mensen die dit beleid onvoorwaardelijk steunen!

  Komend seizoen komen FC Groningen en Cambuur erbij. Tel daarbij Willem II, Almere/Emmen, Graafschap, NAC, Roda (?) en het wordt een hels karwei om je met deze clubs te onderscheiden.

  Als VVV veelal met jeugdspelers gaat beginnen dan wordt het een héél zwaar seizoen.

  Maar ja, deze realiteit mag je hier niet schrijven, want dat is tegen het zere been van sommigen.

  1. Ievel Knievel

   En het is een club die de ambitie heeft/ had om binnen 3 jaar terug te promoveren naar de eredivisie?

   Hoe willen ze dat precies gaan bewerkstelligen? Of is die ambitie stiekem, zonder dat we het weten, al bijgesteld of verdwenen?

   Je moet wel echt werken om ambities waar te maken, hard werken, ook achter de schermen.

   1. Koelie

    Pas promoveren in 2025/2026 dus ze hebben nog ff, want dan loopt het “Strijdplan” af.

   2. Ievel Knievel

    @ koelie

    Nee hoor, want dan zijn ze alweer aan het draaien geslagen. Er is duidelijk verteld bij degradatie dat de ambitie was binnen 3 jaar promoveren (en dat dit zelfs een must was). Dat is een jaar geleden en zelfs afgelopen seizoen ook nog herhaald.

  2. Gerardus

   Over het eerste stuk ben ik het niet helemaal eens. Ik heb wel een aantal leuke wedstrijden gezien, alleen het was te wisselvallig.

   Daarnaast speel je vaak negatief op de man/spelers (Simon Janssen bijv) en dat is wat mensen irriteert.

   Ik kan mij verder niet voorstellen dat iemand het met de rest van je verhaal oneens is. VVV was afgelopen jaar zelfs technisch financieel failliet, dat is niet iets wat je in een paar dagen omdraait, laat staan in een paar maanden of een jaar. Zoals Einstein zei:“We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt”. Eerst de “trap omhoeg” presenteren, dat wegflikkeren en vijf jaar later het een andere naam geven en presenteren als DE oplossing zonder dingen te veranderen.

   Dus met andere woorden: Kundige mensen erin en deze pannenkoeken dr uit.

  3. Noordsupporter

   Geen verschil met afgelopen seizoen. Toen kwamen Zwolle en Heracles er bij.
   Die zijn er nu niet meer bij. Denk overigens niet dat Cambuur gaat presteren wat Zwolle/Heracles presteerden. Hoeft er dus echt niet moeilijker op te worden.

 19. VenloVVV

  Wat ik niet begrijp is dat iedereen zo negatief is over het seizoen. Ik denk echt dat Kruys het maximale uit dit team gehaald heeft. Was het voetballend altijd goed, nee zeker niet. Maar er stond wel een team met inzet. We hebben nu eenmaal niet het best voetballende team. T.o.v. vorig seizoen hebben we wel weer een stapje gezet.

  We hebben een trainer die op mij een prima indruk maakt, een technish diricteur die goed uit zijn woorden komt. Met Ketting, Van der Gouw, Venema, Janssen, Sedlaçek, Berden ook al een aantal prima spelers.

  Hier kunnen we op bouwen en komend seizoen een nieuwe stap zetten. Ik laat me iig graag verrassen door het duo Kruys en Janssen!

  1. Ievel Knievel

   Nou, veel mensen zijn het er dus niet mee eens dat Kruijs het maximale uit de groep heeft gehaald. Kruijs heeft naar mijn idee veelvuldig met zijn tactiek en opstelling lopen rommelen. Ook als het nergens op sloeg. Dat deed hij vorig jaar bij FC Utrecht ook en dat kwam hem daar ook op kritiek te staan, al is het hier meer hetw erk van de gehele staf.. Al weken wordt niet het maximale rendement uit de groep gehaald door een mix van factoren.

  2. Ievel Knievel

   Ik zie trouwens niet veel verschil tussen dit VVV en dat van vorig seizoen, behalve dat dit VVV net aan de play offs heeft gehaald en het VVV van vorig jaar 2 plekken te laag is geëindigd daarvoor.

   1. Gerardus

    Dan heb jij niet gekeken vorig jaar. Volgens mij was alles anders ten opzichte van vorig jaar. Als je tien wedstrijden voor het einde al net zo veel punten bij elkaar hebt als vorig jaar en met 10 punten meer eindigt heb je het toch een stuk beter gedaan. Ook al was het de laatste 10 wedstrijden kommer en kwel.

    Ik heb vorig jaar voldoende ruk wedstrijden gezien waarin de ploeg ook maar geen een kans kon creëren en geen enkele seconde in de wedstrijd zat. Dat was dit jaar iedere wedstrijd anders, iedere wedstrijd had je een kans om te winnen en speelde deze ploeg nog mee voor een resultaat. Met name de wedstrijd tegen ADO afgelopen jaar vond ik symbool staan voor dat jaar. In April terwijl het sneeuwde met 0-5 er thuis afgaan.

    Waar ik mij vorig jaar wezenloos heb geïrriteerd aan Braken en vooral aan Schrooijen, heb ik dat dit jaar niet gedaan. Braken is voor mij precies het juiste voorbeeld. Hoe vaak die man belangrijk was in de duels en wedstrijden tov vorig jaar is grandioos. Vorig jaar schoot hij er af en toe eentje in en verder zat hij maar een beetje te lamballen. Dat heeft hij dit jaar geen seconde gedaan en met zijn inzet was hij de terechte en voorbeeldige aanvoerder die een club als VVV kan hebben. Schrooijen was het absolute dieptepunt, ik heb nog nooit een speler zo ongeïnteresseerd gezien als hij met zo weinig inzet. Zelfs de kolonie Portugezen van 10 jaar terug hadden meer inzet. Daarnaast was er niet voor niets vorig jaar gelekt naar de Limburger dat spelers niet achter de trainer stonden.

    Let wel op, ik zeg niet dat dit een geweldig jaar was met enkel en alleen maar tikki takka en hosanna voetbal. Dat was het verre van niet, maar ik heb echt wel een leuker seizoen gezien dan afgelopen jaar met meer lijn en veel meer inzet. Daarnaast heb ik zeer veel respect voor Jos en vind ik het nog steeds gaaf dat hij terug is gekomen voor zijn/ons cluppie te coachen, al is het niet geworden wat iedereen ervan hoopte.

   2. Ik snap er niks van hoe jij soms naar dingen kijkt…
    Gerardus heeft het hieronder perfect het verschil tussen de seizoenen onder Luhukay en Kruys verwoord.
    Ook ik heb alle respect voor Jos Luhukay, maar er is genoeg geschreven over de onderlinge verhoudingen binnen de spelersgroep onder beide trainers.
    En Braken is idd. een typerend voorbeeld van hoe verschillend hij in beide seizoenen heeft gefunctioneerd binnen het team.
    Het is duidelijk dat Jos Luhukay voor jou weinig fout kan doen, en Gert Kruys weinig goed, maar probeer objectief te blijven…

   3. Leuk als je 10 wedstrijden voor het einde al het aantal punten bij elkaar hebt van vorig seizoen.

    Maar als je dan in die laatste 10 wedstrijden maar twee keer wint en nog bijna je deelname aan de playoffs verkloot schiet je daar niet zo veel mee op.

 20. kaalneetje

  Vaak hebben we het hier over alle veldspelers behalve 1. En dat is Ennio van der Gouw. Deze jongen staat veelal een dijk van een wedstrijd te keepen. Mag ook wel eens gezegd worden.

  1. Ievel Knievel

   Mee eens, weer een top keeper bij VVV! Al de zoveelste. Dat moet toch haast ook wel aan Roox liggen, met zoveel goede keepers al jaren op rij. En die sturen ze nu net weg. Kan natuurlijk zijn dat VVV gewoon goed is in keepers scouten of veel goede keeperstips krijgt.

  1. Ievel Knievel

   Die geldschieter is vooral bezig met het investeren spelers en staf heb ik het idee.

   Dat staat los van het stadion. Dat wordt namelijk door een soort van consortium gefinancierd; met heel slim onderwijspartijen als belangrijke co-financiers. Daar zit namelijk subsidiegeld en onderwijspartijen zijn betrouwbare medefinanciers/ co-huurders. Slim dus van die Hellemonders. (Venlo> Gilde-CIOS? Fontys/ HAS/ UM).

   Daarnaast is het de taak van de directie en zeker van de financiële mensen om ook (zelf) actief op zoek te gaan naar dergelijke samenwerkingspartijen en financiers (die wel de clubwaarden in tact laten).

   Dat is zo’n beetje 1 van de belangrijkste taken van de directie, waar zij tot op heden een 6’je/ 6,5’je voor scoren.

 21. FC VVV03

  Precies dat! Gewoon iemand die wel even dacht Helmond naar de eredivisie te kopen. Dat nieuwe stadion krijgt volgens mij maar 2 zijdes daar dus dat gaat ook nergens over.

 22. Over zielig gedoe gesproken. Onderaan de pagina staat dat er een nieuwe reactie is van Clubman, en voordat je er op klikt weet je al dat het zoals altijd weer over ‘Wazel’ gaat.

  Zou me niks verbazen als Thijs Zeeman binnenkort bij je op de stoep staat, want het begint aardig op stalken te lijken.

Leave a Reply