VVV-Venlo verliest oefenduel van PAOK

VVV-Venlo heeft haar tweede wedstrijd gespeeld van de oefencampagne en die werd verloren. Op het terrein van Arnhemse Boys werd er met 1-0 verloren van PAOK Saloniki, de nummer 2 van het afgelopen seizoen in Griekenland.

Het had de hele morgen geregend, ondanks het zeer natte veld ging de wedstrijd ging gewoon door. Aan de aftrap stonden veelal bekende namen, de enig opvallende namen die in de basis mochten startte waren Unnerstall en ook kreeg testspeler Hans Nunoo Sarpei de kans om vanaf minuut zich te bewijzen.

VVV-Venlo speelde een goede eerste helft waarin veel balbezit was en ook er enkele kansen werden gecreerd. Zo waren er voor Seuntjens, Van Crooij, Bezzat, Roseler mogelijkheden om de score te openen. Vooral de kans van Van Crooij, die een volley bijna tot goal wist te promoveren, had er wel in gemogen. Echter stond de keeper van PAOK goed te keepen en redde hij zijn team.  De grootste kans viel echter aan de overkant, wanneer PAOK  van een moeilijke op de paal schoot. Gelukkig voor Unnerstall en VVV, werd de paal geraakt en bleef de stand op 0-0.

In de tweede helft begonnen we met een wijziging in het elftal, Delano van Crooij verving Lars Unnerstall. PAOK kwam sterker uit de startblokken met flink wat wijzigingen, en VVV moest wat tandjes bijschakelen om aan te haken. De eerste kans van de tweede helft was voor Tissoudali, die alleen voor de keeper stond, maar vreemd genoeg koos voor hij voor een pass, waardoor er geen doelkans kwam. In de 69e minuut kwamen de Grieken op voorsprong door een doelpunt van Prijovic en werd het 1-0. In de slotfase van de wedstrijd van de wedstrijd gebeurde er vrij weinig al had Delano van Crooij in de allerlaatste minuut nog een goede redding zodat de stand op 1-0 bleef.

Al met al, was het geen fantastische wedstrijd, maar VVV-Venlo wist zich goed staande weten te houden tegen een tegenstander van formaat. Roel Janssen werd na een ongelukkige confrontatie gewisseld en maakte hierdoor maakte de kersverse aanwinst, Leroy Labylle zijn debuut voor VVV-Venlo.

Daarnaast kwamen ook beide proefspelers in actie voor de Venlonaren. Sarpei maakte een sterke indruk. Met veel inzet en inzicht was hij zeer aanwezig op het veld. Sezer speelde onopvallend.

PAOK Saloniki – VVV-Venlo 1-0 (0-0)

Scoreverloop: 69. Prijovic (1-0)
Gele kaarten: Malezas, Angel Crespo (PAOK Saloniki) Promes (VVV-Venlo)

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall (46. D. van Crooij); Janssen (59. Labylle), Promes, Röseler, Rutten; Sarpei (66. Sezer), Post (80. Gielen), Van Crooij; Tissoudali, Seuntjens en Bezzat (66. Respen)

14 Responses

 1. Goodie

  Sarpei vond ik vrij goed voetballen. Die kan hier wel eens een contract verdienen. Volgens transfermarkt beschikt hij alleen over een Ghanese nationaliteit. Zijn de salariskosten voor een 18 jarige niet EU-speler ook zo hoog?

  1. Volgens mij is het bedrag dan gehalveerd maar wellicht gaat het ook over een huurperiode, ik weet de details niet. Soms heb je van die buitenkansjes en die moet je dan ook zien en benutten. Ik vond hem echt zeer degelijk voetballen en met zijn leeftijd heeft hij nog aardig wat potentie. Het enige wat ik me afvraag wat moeten we met zoveel middenvelders. We hebben voor die positie onze aanvoerder Danny Post en smaakmaker Leemans. Dan hebben we afgelopen weekend nog Antonis gehaald. Als Sarpei er dan nog bij komt dan hebben we misschien wel teveel middenvelders :).

   1. Godfried

    Te veel middenvelders vind ik wel meevallen. Vooral wanneer je bedenkt dat post geregeld een kaart pakt en opoku blessuregevoelig is. Ook is het nog naar de vraag of post en leemans wendbaar genoeg zijn voor de eredivisie. Twee beweegbare jongens met drive, techniek en inzicht zijn altijd welkom. Bovendien moeten we dit jaar de slag winnen net voor de verdediging en kan post eventueel centraal achterin bij blessures of schorsingen.

   2. Daar heb je natuurlijk gelijk in. Ben benieuwd wat er gaat gebeuren de komende dagen. Hoop dat die spits komt en wellicht nog Sarpei. Weet niet of er dan nig echt spelers komen.

   3. Godfried

    Mochten deze twee nog gecontracteerd worden, dan zal de selectie wel rond zijn denk ik. Hoogstens nog net voor het sluiten van de transferwindow een speler vanuit Whu.

  1. Machiavelli

   Wellicht een nieuwe zakjapanner. Of puur uit commercieel belang een speler die goedkoop is en vooral opvulling van de selectie zal zijn zoals die Japanner van afgelopen seizoen. Een echte versterking zal dat echter niet worden.

 2. VenloVVV

  Volgens twitter account van Werder Bremen is de Lennart Thy deal met VVV-Venlo bijna rond!!

  Frank Baumann: “In the coming days, Lennart Thi will be transferred to the Dutch VVV Venlo as a loan, some minor things remain to be agreed upon”

Leave a Reply