VVV-Venlo verliest onnodig met 3-2 in Sittard

Onder luid gejoel en het nodige vuurwerk vertrok VVV zaterdagmiddag naar Sittard. Om 20:00 uur stond daar namelijk de wedstrijd Fortuna Sittard-VVV-Venlo op het programma. De winnaar van deze provinciederby zou de titel ‘beste van Limburg’ toebedeeld krijgen.

Hans de Koning voerde een wijziging door in de opstelling ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen Vitesse. Evert Linthorst was een dag eerder afgereisd naar de Verenigde Arabische Emiraten om daar zijn transfer af te ronden. Zijn plaats werd toch wel enigszins verrassend ingenomen door Roemer. Hierdoor zakte Machach weer een linie terug.

In een sneeuwachtig Sittard begonnen beide ploegen aan dit Limburgse onderonsje. Het duurde niet lang voordat alle 22 spelers weer naar de kant moesten. Waar de VVV supporters hun helden voor de wedstrijd met vuurwerk een extra steuntje in de rug gaven, deden de Fortuna supporters dit bij aanvang van de wedstrijd. Een kleine vijf minuten later kon de wedstrijd dan echt van start. En al vrij snel kreeg VVV haar eerste kans. Een slecht genomen corner werd door alles en iedereen gemist en kwam zo voor de voeten van Gelmi. Helaas heet niet iedereen Giakoumakis. De bal mistte het doel ruim.

Na een kwartier gespeeld te hebben was er, behoudens het vuurwerk buiten het stadion, nog niks spetterends te beleven. Het was een erg afwachtend begin in Sittard. VVV had het meeste balbezit, maar kon dit nog niet omzetten in grote kansen. Ook Fortuna wist nog niet gevaarlijk voor het doel van Kirschbaum te komen. Tot aan de 24e minuut. Een glijpartij van Da Graca verschafte Seuntjens de nodige ruimte. De broer van onze Seun of God hield goed het overzicht en bereikte Hansson. Die vond op zijn beurt de volledig vrijstaande Flemming, maar zijn poging miste kracht. Aan de andere kant waren het de Venlonaren die de grootste kans tot nog toe kregen. Een vrije trap van van Crooij werd knap door Gelmi verlengd. De bal viel pardoes op de lat en kon daarna ternauwernood worden weggewerkt door de Sittardse defensie. Bijna was de openingstreffer daar voor VVV.

Maar ook de gastheren kwamen langzamerhand iets meer in de wedstrijd. Ze hadden echter wel een fout van Gelmi nodig om tot een levensgrote kans te komen. De centrale verdediger wilde de bal terug op Kirschbaum spelen maar deed dit veel te zacht. Flemming zag heil in de slechte terugspeelbal en streed samen met de Duitse doelman wie er als eerste bij was. Een kleine botsing was het gevolg en via een scrimmage kwam de bal uiteindelijk bij Hansson terecht. Kirschbaum was in geen velden of wegen te bekennen waardoor Hansson de bal in een leeg doel kon schieten. Gelukkig was Da Graca naar de doellijn gesprint en kon de Zweed de bal uit de doelmond koppen. De corner die daarop volgde was wel raak. Flemming stond, net als eerder in de wedstrijd, helemaal vrij. Deze keer had Kirschbaum geen antwoord op de inzet van Flemming, en zo kwam Fortuna licht tegen de verhouding in op voorsprong. Een slappe kopbal van Giakoumakis was eigenlijk het enige moment van opwinding dat daarna nog volgde. Het was niet genoeg om Fortuna-doelman van Osch serieus in de problemen te brengen. Zodoende ging VVV met een 1-0 achterstand de rust in. De Venlonaren begonnen beter aan de wedstrijd en kregen ook de betere mogelijkheden, maar vanaf het doelpunt van Flemming zakte de manschappen van Hans de Koning in. Er moest de tweede helft een tandje bij om niet met lege handen uit Sittard te vertrekken, en met de minimale achterstand was dit dan ook nog zeker mogelijk.

De tweede helft opende met een grote kans voor de thuisploeg. Roemer liet zich verassen en liet zijn directe tegenstander Cox zo uit zijn rug weglopen. De voorzet kwam gevaarlijk voor de goal, maar Kirschbaum ranselde de bal met enig fortuin uit zijn doel. Ook de tweede mogelijkheid na rust was voor Fortuna. Een vlijmscherpe counter had als eindstation Hansson. Het schot was echter een makkie voor Kirschbaum. Zo kwamen de Venlonaren niet scherp uit de kleedkamer en moest VVV oppassen dat het niet tegen een snelle tweede tegentreffer aan zou lopen. Die kwam er wel. Da Graca vergreep zich in het strafschopgebied aan Flemming. De doelpuntenmaker ging gretig naar de grond en vroeg om een penalty. Güzübüyük gaf gehoor aan zijn verzoek en wees naar de stip. Een ontzettend domme actie van Da Graca, vooral omdat er totaal geen bal in de buurt was. Het was Seuntjens die de penalty ging nemen. Hij wachtte lang en stuurde Kirschbaum naar de verkeerde hoek: 2-0. Nu werd het wel een erg lastig verhaal om nog tot een resultaat te komen.

De Koning besloot in te grijpen. Roemer en Donis werden naar de kant gehaald. Voor hen in de plaats kwamen Hunte en Arias. Het leek gelijk effect te hebben. Wederom was het van Crooij met een gevaarlijk vrije trap. Wie anders dan Giakoumakis werkte de bal fraai in het doel en zo was de spanning snel weer terug in de wedstrijd.

Het was nu alleen nog maar VVV dat de klok sloeg. Fortuna deed, overigens net als de rest van de wedstrijd, niets anders dan de bal naar voren schieten en loeren op de counter. VVV probeerde met de aanvallende wissels nog verder vooruit te spelen om zo de gelijkmaker te forceren. Het was Hunte die er enkele ogenblikken later dichtbij was. De invaller werd vrijgespeeld door van Crooij, maar het schot mistte de goede richting.

Er waren inmiddels nog maar tien minuten te spelen en het moest nu toch wel echt bijna gaan gebeuren. Ook de Koning zag dit in en ging met het inbrengen van John voor Gelmi voor een heus slotoffensief. En als het voetballend niet lukte kon het nog altijd van afstand worden geprobeerd, zo dacht ook Post. De aanvoerder haalde van een metertje of 25 maar eens de trekker over en schoot de bal er schitterend in. Maar bijna is niet helemaal, en dus keken de Venlonaren nog altijd tegen een achterstand aan. Drie minuten voordat het scorebord 90 minuten aangaf, zette de Koning zijn laatste troef in. Kum kwam erin voor Machach en werd gelijk naar de frontlinie gestuurd. Alles of niets nu. Het werd niets. Weer was het een counter waaruit Fortuna gevaarlijk werd. Het schot van Semedo kon in eerste instantie nog worden gered door Kirschbaum, maar de rebound was een prooi voor de doorgelopen Rienstra. Balen! Toch was 3-1 niet de einduitslag. In de 92e minuut was het Hunte die met een afstandsschot de 3-2 maakte. De tijd die resteerde was te kort om nog serieus aan de gelijkmaker te denken. De Strijd om Limburg werd zodoende met 3-2 gewonnen door Fortuna.

Zo lijdt VVV een totaal onnodige nederlaag in Sittard. Individuele fouten kostten de Venlonaren vandaag de kop. Hoewel er na de aansluitingstreffer van Giakoumakis nog voldoende tijd over was om de gelijkmaker te forceren, was de dadendrang te magertjes. Hoewel VVV eigenlijk alleen maar in de aanval was en Fortuna iedere bal blind naar voren schoot, werd dit defensieve spel van de thuisploeg dus wel beloond. Maar goed, zo hebben de Venlonaren de punten ook vaak zat verkregen. Een ontzettend lelijke wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende, kreeg die zo dus toch.

Ongeveer drie weken geleden brak voor VVV de cruciale januarimaand aan. Twintig dagen later hebben de Venlonaren dertien punten vergaard en spelen de mannen van Hans de Koning in de kwartfinale van de beker tegen NEC. Een fantastische prestatie waar iedereen die VVV een warm hart toedraagt een tijdje geleden alleen maar van kon dromen. Volgende week zondag staat voor VVV weer een belangrijke wedstrijd op het programma om de draad weer op te pakken. In Covebo Stadion De Koel is dan Sparta Rotterdam de tegenstander.

Fortuna-Sittard-VVV-Venlo 3-2 (1-0)

Scoreverloop:

’33 Flemming 1-0

’58 Seuntjens (pen) 2-0

’63 Giakoumakis 2-1

90+1 Rienstra 3-1

90+2 Hunte 3-2

Opstelling Fortuna Sittard: van Osch, Tirpan, Angha, Janssen, Cox, Rienstra, Tekie, Flemming, Semedo (van Beijnen ‘90+3), Seuntjens (Smeets ‘90+2), Hansson (van den Buijs ’81)

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik, Gelmi (John ’81), Da Graca, Guwara, Post, Donis (Arias ’61), Machach (Kum ’88), van Crooij, Giakoumakis, Roemer (Hunte ’61)

20 Responses

 1. Fortuna en VVV waren gewoon erg matig vanavond maar VVV wist met bijna 60% balbezit gewoon niet wat het er mee moest. Enkele domme individuele fouten heeft ze vanavond de das om gedaan.
  Jammer want als je nu 1 of 3 punten rijker was geweest had je met wat meer rust en ontspannen de komende wedstrijden kunnen voetballen.
  Nu blijft het toch met een schuin oog naar beneden kijken.

  Roemer was helaas niet best vandaag.
  Machach lag aan een 3-mans-ketting.
  Arias blijf ik persoonlijk van een belabberd niveau vinden.
  Gelmi had weer enkele zeer ongelukkige acties vandaag

  Jammer en hopen dat emmen van willemII gaat winnen en den haag de punten ook gaat verspelen zodat de marge 11 punten blijft na dit weekend.

 2. Gerardus

  Zonde van het resultaat. Fortuna was nu net wat gelukkiger in een wedstrijd tussen twee ploegen die gelijkwaardig waren aan elkaar. Uitermate zonde. Over de wedstrijd valt veel te zeggen, met name over de scheidsrechter. Giakoumakis is goed, maar hard, uit de wedstrijd gespeeld. Zolang de scheids het toelaat mag hij doen en laten wat hij wilt. Maar toch zo ontiegelijk knap dat hij die goal nog maakt. Hunte doet eindelijk eens wat hij moet doen na al die seizoenen. Een tegenstander voorbij gaan en scoren in plaats van een tikkie terug. Maar dat veld? Hoe kan dat in godsnaam in de Eredivisie? Ieder kunstgrasveld is nog beter dan dit veld. Ik had pas na een paar minuten door dat er aan de zijkanten zelfs twee lijnen lagen. Het was gewoon al wachten op een foute terugspeelbal waarbij iemand uitgleed, zoals Gelmi deed. Ook bij die actie kwam Fortuna overigens goed weg met het gevaarlijke been van Flemming bij Kirschbaum.

  Hoe kan in godsnaam Janssen geen rode kaart hebben ontvangen voor zijn elleboog/stoot richting Pachonik? Als van Polen al rood kreeg voor een duw bij PEC, hoe kan dit dan geen rood zijn? Hoe kan die speler van Fortuna eerst een block uitdelen aan da Graca, maar daarna wel de pingel mee krijgen na een botsing? Hoe kan er in godsnaam 3 minuten blessuretijd zijn, terwijl Fortuna nog voor de 90e minuut gescoord heeft en de aftrap pas plaats vindt in minuut 91?

  Verder wil ik het bij deze eens opnemen voor Hans de Koning. Hij heeft genoeg kritiek over zich heen gehad, mits met goed fatsoen en onderbouwing, de welbekende stuurlui aan de zijlijn simpelweg gelijk hadden. Toch heeft hij vandaag uitstekend en snel gewisseld, net als afgelopen woensdag tegen Vitesse met het inbrengen van Swinkels. Ik vond dat hij nu tenminste snel en duidelijk wisselde waarbij ook de juiste mensen eraf gingen. Ook dat mag een keer gezegd worden.

  Helaas is het geluk nu op voor deze goede maand. Ik had eerlijk gezegd na PSV uberhaupt niet verwacht dat dit het resultaat van deze drukke maand zou zijn. Een 14e plaats waarbij we dichter bij de play offs plaatsen staan voor Europees voetbal dan voor degradatie. Daarnaast had ik 11 doelpunten ook niet echt zien aankomen voor onze Griekse held. Er is nog niets verloren na deze nederlaag, maar ook nog niets gewonnen. Hebben we die open deur ook weer gehad…

  1. bear664

   Inderdaad … die hoek van Roel Janssen op Pachonik was donkerrood … Gözübüyük is ons nooit goed gezind … maar dan had op zijn minst de VAR in moeten grijpen …
   Maar ook de andere overtredingen van Janssen op Giokomakis waren minstens goed voor geel …

 3. robvvv

  Niet teveel woorden aan vuil maken . na de mooie resultaten van deze maand zat een verliespartij eraan te komen. Jammer dat het deze was , maar niet getreurd er komen nog genoeg wedstrijden waar resultaat gehaald kan worden. A.s. zondag Sparta en daarna Utrecht uit…

 4. jurgen

  Jammer van die kopbal van Gelmi tegen de lat, miste een beetje de over mijn lijk mentaliteit.
  Vond de overtreding van Da Graca erg dom, waardoor Fortuna een penalty kreeg. De moeite waard om het terug te kijken, wat hem nou bezielde.
  Positief dat we niet tegen een rode kaart zijn opgelopen, op naar de volgende wedstrijd.

 5. Rossie

  Totaal onnodige nederlaag, verdorie. Fortuna is ook zo sterk niet als ze zelf denken. Thuis winnen we, let maar op. Nu moet je wel van Sparta winnen trouwens, anders blijf je toch naar beneden aan het kijken, ook met het oog op het verdere programma. Nog drie keer winnen en je bent veilig, daar ben ik 100% van overtuigd. ADO en Willem II of RKC gaan niet meer boven de 31 punten komen. Je krijgt thuis oa nog Sparta, Fortuna, RKC en Emmen. Als je er daar twee van wint ben je al een heel eind. Ik denk serieus nu dat we ons gaan handhaven. Winst gisteren was wel héél welkom geweest daarbij, maar goed…

 6. VVV-O1

  Totaal onnodig helaas. Ik dacht dat Fortuna beter zou zijn. 2 stomme fouten breken je op. Op zich nog niks aan de hand. Maar de onderste clubs spelen alleemaal tegen elkaar de komende weken en ook nog tegen Pec en Sparta. Met een paar ongunstige uitslagen kan het dus nog verkeerd gaan. Winnen van Sparta dus!
  De verslaggever van ESPN zei gisteren dat VVV een vleugelspeler gaat aantrekken die uit de jeugdopleiding van Feyenoord komt? Ben benieuwd… iemand enig idee? Ikzelf dacht aan Cabral, maar dat hoop ik niet. Andere namen?

   1. Rossie

    Dat is een middenvelder. Als opvolger van Linthorst? Maar die is toch verhuurd aan Dordrecht nu?

   2. Grad

    Update VVV wil maandag nieuwe aanwinst presenteren, transfer Linthorst is definitief. Het wordt niet El Bouchataoui, men gaat voor een speler met meer ervaring.

  1. lucien1978

   Ze waren al met een buitenspeler bezig voordat Linthorst ging vertrekken. Het zou dus zomaar kunnen dat VVV bezig is met die jeugdspeler van Feyenoord als opvolger van Linthorst .

   Ik zou zeker niet aan Cabral denken als het om een oud buitenspeler van Feyenoord zou gaan maar aan Crysencio Summerville.

   Die jongen speelt in het jeugdelftal van Leeds en is daar uitblinker. Misschien wil Leeds dat hij een stapje hoger gaat voetballen. Daarbij heeft VVV al eerder contacten met Leeds gehad door toendertijd Grot te huren.

 7. chretien

  Jammer, nederlaag was niet nodig. Penalty? Janssen geen rode kaart, ik noem maar wat. Giakoumakis en Machach werden door Fortuna extra “bewaakt”, maar overige VVV spelers kregen daardoor meer ruimte en daar is niet van geprofiteerd. Nu moeten we van Sparta winnen. Zal niet gemakkelijk worden. FORZA VVV!

  1. sultana

   Janssen had er in de eerste helft met rood vanaf gemoeten, wat speelde hij smerig zeg! Hij maakte een paar smerige overtredingen, de frustatie van Giakoumakis was terecht richting Janssen, dat ziet Gözübüyük dan wel, waar was de VAR bij de overtredingen van Janssen. Penalty te makkelijk gegeven, dat was het keerpunt in de wedstrijd. Fortuna was de onderliggende partij, ze hadden de scheidsrechter mee dat was hun geluk. Tactische goede zet aan Fortuna zijde door Machach uit te schakelen, daar komt de meeste dreiging van uit de opbouw. 14 maart kan VVV revanche nemen op Fortuna, hopelijk dat Gözübüyük dan niet fluit.

   Complimenten aan de Koning dat hij nu eens goed gewisseld heeft, zal hij dan eindelijk het licht gezien hebben? Volgende week zondag Sparta, vol erop knallen en de volle buit pakken.

 8. jurgen

  Ultee heeft VVV prima tactisch geanalyseerd na de wedstrijd tegen Vitesse. Onze Griekse vriend kent hij natuurlijk, duidelijk dat hij geneutraliseerd moest worden, de tandem met Machach moest ook aan banden worden gelegd. Voetballen vanuit de omschakeling is altijd lekker/makkelijker, zeker als je de kwaliteit niet hebt om dominant te voetballen. VVV had gisteren meer balbezit als Fortuna !! Ik zeg bewust, terwijl Fortuna thuis speelt. Speel je tegen Ajax ontkom je er niet aan, maar nu speelde ze tegen VVV !!
  De staf van VVV moet dit maar eens laten bezinken en iets creatiefs verzinnen, dit zien de komende tegenstanders van VVV ook.
  Fluister Gio maar in zijn oor, dat hij komende maanden flink gaat worden aangepakt op het veld.
  Messi was het ook zat, vandaar zijn slaande beweging, gooi het maar een beetje veel in de media, dat hij wat bescherming nodig heeft, een rode kaart en 4 duels schorsing, motte we niet hebben.
  Als een tegenstander weet wat hij kan verwachten, wordt het een stuk lastiger, tracht hierop te anticiperen. Huiswerk voor de staf.

 9. Oelie op zuid

  Als Machach wordt uitgeschakeld , is VVV een beperkte ploeg kwa creativiteit.
  Van Crooij kan gevaarlijke vrije trappen nemen maar is niet erg creatief. Speelt ook bijna nooit een tegenstander uit. Roemer is leuk als hij de ruimte krijgt, masr is verder ook niet erg creatief. CORIC ???????? Ik heb daar geen enkel zicht op. Of hij heeft er geen zin in of hij is het voetballen verleerd.Ook Post moet het niet hebben van zijn creativiteit. Donis lijkt mij ook geen speler met geniale steekballen. Kortom : tactiek van alle aanstaande tegenstanders ; schakel Machach uit en maak geen overtreding op 25 meter afstand van het doel.

  1. En geen corners weggeven, maar verder klopt je verhaal helemaal. Natuurlijk is Coric het voetbal nog niet verleerd, maar ik denk dat het iets met zijn mentaliteit v
   te maken heeft. En toen hij laatst opgesteld stond speelde hij ook niet de pannen van het dak….
   Maar hij zou zeker een derde wapen kunnen zijn, maar misschien kan HdK daar eens iets over zeggen…

Leave a Reply