VVV-Venlo verliest van FC Oss

Hooggespannen waren de supporters vanavond benieuwd naar het ‘nieuwe’ VVV-Venlo. Na een zeer goede voorbereiding en een teleurstellend resultaat vorige week tegen Almere. Stond vanavond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Tegen Oss zouden de eerste 3 punten binnen gesleept moeten worden. Echter liepen de Venlonaren vandaag direct tegen een thuisnederlaag aan. Na twee wedstrijden moeten we concluderen dat de seizoensstart dan ook mislukt is.

In een matig gevulde Stadion de Koel (vakantieperiode) begonnen de Venlonaren slapjes aan de wedstrijd. Met een te laag tempo was VVV wel de bovenliggende partij maar werden er nauwelijks kansen gecreëerd. Het leek wel of de Venlonaren, die toch een zeer positieve balans hadden tegen de Ossenaren,  angst hadden.

Op een aantal mogelijkheden vanuit afstandschoten en hoekschoppen was VVV-Venlo niet dreigend genoeg om het de voorsprong te forceren. Het enige gevaarlijke moment voor het doel van FC Oss was na een inzet van spits Ralf Seuntjens. Echter zag hij de bal van de lijn gehaald worden door een verdediger van FC Oss.

Oss daarentegen kon helemaal niets creëren, het leek absoluut niet op de ploeg die we vorig jaar troffen in de Play-Offs. Van goed voetbal was amper te spreken. Toch kwam FC Oss tegen de verhouding in op voorsprong. Het was wederom de nieuw aangetrokken linksback Jason Bourdouxhe die in de fout ging. Na PEC Zwolle en tegen Almere City liep de linkvleugelverdediger zich dit keer weer kinderlijk eenvoudig door Istvan Bakx voorbij spelen. Bourdouxhe schatte de situatie volledig verkeerd in en haalde de routinier van Oss vervolgens neer. De scheidsrechter was onverbiddelijk. Hij gaf een strafschop en een rode kaart voor de linksback. De nieuw aangetrokken spits van Oss, Seku Conneh wist wel raadt met dit buitenkansje en scoorde de 0-1. Een fikse domper en een streep door de rekening. VVV-Venlo moest met nog meer dan een helft te spelen met 10 man spelen.

Trainer Maurice Stein wilde geen extra risico nemen en verving, net voor de rust, de matig spelende van Crooij door Niels Fleuren om het gat dat ontstaan was aan de linkervleugel op te vullen.

Na rust gooide VVV  eindelijk de schroom van zich af. Met veel meer pressie en power werd de tegenstander achteruit gedrukt. De vraag is waarom toen pas?  Duidelijk werd dat FC Oss een heel matige tegenstander was die totaal niet om wist te gaan met de overtal situatie. FC Oss had in het hart van de defensie twee houthakkers en een onzekere keeper staan die er weinig van bakte. Door wilskracht, passie en strijd lukte het de Venlonaren om de gelijkmaker te forceren. De goed spelend Resida maakte een mooie solo en rondde die goed af met een lobje. Hierna leek FC Oss rijp voor de sloop maar weer een onachtzaamheid in de Venlose verdediging bezorgde FC Oss wederom een voorsprong, 1-2. Met de doelpuntmaker, Fortes, is meteen de beste speler van de Ossenaren genoemd.

Een grote klap voor VVV-Venlo maar de kopjes gingen niet hangen. VVV-Venlo probeerde nog de gelijkmaker te forceren. Maar helaas moeten we concluderen dat er bij VVV enkele spelers niet in hun spel zaten. Rasspits Seuntjens werd verkeerd gebruikt. Hij werd constant de diepte in gestuurd maar The Seun of God is geen sprintkanon waardoor VVV een aantal keren balverlies leed.

Zoals gezegd probeerde VVV met het tiental nog wat aan de achterstand te doen. Kreeg ook enkele kansen maar deze werden onbesuisd en knullig om zeep geholpen. Ook FC Oss kreeg nog enkele mogelijkheden maar verprutste deze ook. Opvallend was ook het feit dat VVV-Venlo ontzettend weinig resultaat haalt uit stilstaande situaties. Enkele spelers die een voldoende haalde aan Venlose kant waren Nijholt, Resida en Post. Ook invaller Hunte viel goed in.

Al met al dus een zwaar tegenvallende start van de Venlonaren. Mede gezien het zware programma de komende weken zal het een hele klus worden om te stijgen op de ranglijst.

Samenvatting

Statistieken
VVV-Venlo – FC Oss 1-2 (0-1)

Scoreverloop: 38. Seku Conneh 0-1 (strafschop), 54. Resida 1-1, 59. Fortes 1-2.
Gele kaarten:Istvan Bakx (FC Oss).
Rode kaart(en): 38. Jason Bourdouxhe (VVV-Venlo).
Toeschouwers: 3050.
Scheidsrechter: Perez.

Opselling VVV-Venlo:
Deckers; Rutten, Promes (75. Hunte), Buwalda, Bourdouxhe; Post, Opoku (89. Gijzen), Nijholt; Van Crooy (44. Fleuren), Seuntjens en Resida.

Opstelling FC Oss:
Henkelman; Pique (78. Van de Ouweland), Balk, Stuy van den Herik, Van der Sluys (58. Kok); Janssen, Kamaci, Roshanali; Bakx, Conneh (81. De Vogel) en Fortes.

33 Responses

 1. Godfried

  Jammer. Vraag me wel af waarom metaj geen contract kreeg? Hoop dat een iemand zich nog gaat herstellen in de loop van het seizoen. Want het is nog niet wat het moet zijn met die persoon.

 2. clubman

  Welke knappe kop kan mij uitleggen waarom er zowat ieder seizoen geld verkwanseld wordt aan een vervanger voor Niels Fleuren terwijl Niels ieder jaar opnieuw bewijst dat er voor VVV begrippen geen betere speler te krijgen is?

 3. supportertje

  Ondanks het verlies van vanavond kon VVV met een opgeheven hoofd van het veld verlaten. Passie, vechtlust, wil om te winnen, en ook goed voetbal vielen ons ten deel. Helaas niet genoeg om te winnen, maar ziet er voor de toekomst zeer goed uit. Velen met mij op de tribune waren ondanks het verlies zeer tevreden over het vertoonde spel van VVV. Chapeau voor al die die spelers die zo hard hebben geknokt om er nog een gelijk spel of winst uit te slepen. Lang zo’n passie niet gezien bij VVV. Jammer dat de toeschouwers( de meeste ) snel weg waren. Een echt bedankje was wel op zijn plaats geweest voor hun inzet. Blijf de volgende keer eens wat langer zitten om onze ploeg te laten zien dat we het gewaardeerd hebben.

 4. Ben

  Ik weet zeker dat het allemaal goed komt, ze speelden goed, verdedigend niet fantastisch en we hebben aanvallend teveel kansen nodig. Toch weet ik zeker dat het goed komt. FORZA VVV!

   1. Gerardus

    Ze zaten er de hele wedstrijd goed op alleen liet Oss het wat lopen in de tweede helft.

 5. Gerardus

  Opzicht wel een goede wedstrijd, zeer domme en onnodige rode kaart. Deed me denken aan de wedstrijd van vorig jaar tegen Emmen. Het lot bepaald gewoon dat wij maar een linksback mogen hebben en dat is NIELS FLEUREN. Hoop alleen dat Hunte een basisplaats gaat krijgen ipv van Crooy want die vind ik nog steeds de zwakste schakel. De tweede helft was zeer goed, vooral het duo The Seun en Opoku vielen mij op. Ze wonnen veel kopduels en passen met hun lengte veel beter in het spel dan bijv Platje en Kalouta. Vind wel dat Seuntjes laconiek oogt en dat het lijkt alsof hij net een nieuwe heup erin heeft gezet. Misschien een idee om vaker 4-4-2 te gaan voetballen ? Overigens wat mij het meeste zorgen baart is dat Promes en Opoku geblesseerd uitvielen en dat Buwalda op het laatst nog op de grond lag. Aangezien we een dubbel programma hebben lijkt mij dat niet bepaald ideaal..

  1. supportertje

   Ben ook nog steeds geen fan van Crooy, maar hij oogt al beter dan vorig seizoen, ook sterker, maar is nog lang niet op niveau voor een basisplaats. En 4-4-2 ben ik altijd al voor geweest.

 6. brise continu

  kzal wel n andere wedstrijd gezien hebben..wat un boksepoepers…maar..maar…
  VVV deed vanavond weer ns aan klantenontbinding…proficiat!

  pssst…zo ff sprietse!!

 7. Donderspeech

  Smurf Bourdouxhe was samen met grote smurf Steijn verreweg de zwakste schakel ! Bourdouxhe is nu 3 wedstrijden aan alle kanten voorbij gelopen maar mag gelukkig volgende week niet mee doen. Hoop dat Niels zijn basisplaats daarna niet af hoeft te geven !
  Steijn gaat bij een 0-1 achterstand weer eens lekker verdedigend wisselen ! (Niels deed het daarna goed maar dat terzijde). Wacht op zijn minst tot de rust om overleg te plegen. De wissel van Opoku begreep ik al helemaal niet. Inmiddels wel nu ik gelezen heb dat hij geblesseerd uit viel.
  Als we een beetje pech hebben zijn we die Resida in de winterstop al weer kwijt. Seuntjes beleven we vooralsnog weinig plezier aan. Hij lijkt de eerste wedstrijden op een lantaarnpaal met de draaicirkel van een scania !
  Overigens wel genoten van de passie en inzet in de tweede helft met 10 man. Volgende week vanaf minuut 1 svp.

 8. marcel

  ja, dat is toch een tegenvaller. had toch meer verwacht dan 1 punt uit 2 wedstrijden. 3 wedstrijden gezien, en telkenmale is bourdoux de zwakste schakel. Een aanvallende back is een leuke insteek, mits hij nog altijd back is, en verdedigen kan. drie wedstrijden op rij cruciale fouten die tot tegendoelpunten en eigenlijk ook gewoon puntverlies leiden. Van Crooy kan dan wel een talent zijn, maar balt al weer 2 wedstrijden onzichtbaar mee. de invalbeurt van Hunte was sterk, en liet zien dat deze jongen veel verder is dan Vito. Daar is niets mis mee, gewoon vito brengen met (langere) invalbeurten. Heeft bewezen wat in zijn mars te hebben, maar m.i. te licht om wekelijks van een basisplaats gegarandeerd te zijn.
  Vooral na rust heeft VVV laten zien wat het wel kan, drukken om de gelijkmaker te forceren, en hierna had ik het gevoel, dit kan gewoon gewonnen worden. Helaas maakte oss snel 1-2, maar ook hierna heeft VVV geprobeerd met 10 man (en kansen waren er wel degelijk) om een beter resultaat te boeken. jammer, want zoals al in het artikel genoemd wordt, de seizoensstart is mislukt, en zal de buitenwereld en de mensen die je met losse kaarten over de streep wil trekken, al een eerste conclusie over dit VVV getrokken hebben.
  desondanks heb ik nog steeds vertrouwen in dit seizoen. er zijn namelijk ook genoeg positieve dingen te zien.
  weinig volk, maar dat zal toch nog wel met de vakanties te maken hebben.

 9. Goodie

  Ik had verwacht dat Bourdouxhe de eerst was die Niels uit de basis ging spelen, maar we hebben nu eigenlijk gewoon de wedstrijd door hem verloren. Een gemiddelde C-junior zou nog beter op de voorzet timen dan wat hij nu deed. Ik ben wel blij met wat ik heb gezien. Bij vlagen goed voetbal met als uitblinkers Opoku en Resida. De afwerking zat helaas ook niet mee, maar de wil en de passie om te winnen was er tenminste wel. Zo’n 3000 man op de tribunes, dat zijn er toch een stuk meer dan vorig seizoen. Ik ben benieuwd of de meeste met het zelfde gevoel naar huis zijn gegaan en gewoon trots op dit VVV zijn. Deze wedstrijd werd gewoon verloren door 1 individuele actie en heel veel pech.

 10. Depor

  Bourdouxhe deed het helemaal niet slecht. Alleen die domme overtreding was niet nodig en kostte ons de wedstrijd.
  Werd een beetje ziek van dat applaus voor Fleuren steeds. Bourdouxhe is 3 klassen beter!

  1. sultana

   Depor wel eens van een opticien gehoord? Word tijd voor een brilletje, Bourdouxhe speelt al 3 wedstrijden slecht en ja ik ben vorige week in Almere geweest dus ik weet waar ik over praat! Hij leidde de nederlaag van VVV in, hij heeft zijn team hiermee zwaar benadeeld. Ik ben geen fan van Fleuren maar op dit moment verdient Niels de voorkeur boven Bourdouxhe. Wat komt deze jongen tekort zeg, vraag me af waarop de ts vond dat hij een versterking is voor VVV. Verder vond ik dat er strijd werd geleverd en daar is waar ik voor naar het stadion kom, het spel was niet slecht. Resida wat een geweldige speler, gaan we nog veel van zien en genieten. Seuntjens heb ik mijn twijfels over, vind hem tot nu toe niet wat ik ervan verwacht had, misschien komt het nog. Rutte ook een goede aanwinst. Hoop dat er volgende week eens 3 punten gepakt gaan worden. Forza VVV

 11. YowVVV

  Ik liep ondanks de nederlaag tevreden de berg af, voetbal is meer dan punten, de wedstrijd heeft me vertrouwen gegeven. Vertrouwen in de toekomst, op het middenveld en de aanval zit het gewoon goed. Verdedigend in de basis ook, alleen moet hier zeker nog 1 speler (vervanger Balkenstein) bij. Overtreding, was een pingel en ja, je kunt rood geven (wel wat zwaar). De komende wedstrijden gewoon weer lekker onbevangen beginnen, de punten gaan komen. Forza Venlo!

 12. Ben

  Opvallend dat we allemaal toch positief blijven, dus het komt allemaal goed! Alleen we moeten wat geduld hebben!
  Fleuren lijkt steeds meer op Waterreus, de vroegere keeper van PSV, die werd ook nooit goed genoeg gevonden voor PSV’s eerste, maar uiteindelijk verdreef hij elke nieuwkomer uit het team. Of het met Niels Fleuren ook zo gaat gebeuren? De toekomst zal het uitwijzen, FORZA VVV! Op naar de volgende wedstrijd!

   1. Ben

    Ik sta onder curatele, ook voor de wiet trouwens. Toch mag ik niet mopperen, het leven is dragelijk, FORZA VVV!

 13. CSR

  Heb inderdaad een vechtend/strijdend Venlo gezien, die eindelijk wel eens pressie uit kunnen oefenen op een tegenstander die hier zelf niet komt om te voetballen… Dit is zeker een postieve ontwikkeling binnen VVV.

  Waar ik echter een beetje bang voor ben is dat we nu pas echt de waarde van onze vorige keeper gaan missen, deze beste man was altijd zo druk bezIg met coachen en de verdediging op zijn plek te zetten, met daarbij de juiste alertheid om restant aanvallen van tegenstanders onschadelijk te maken… Hiermee bedoel ik te zeggen dat misschien daarom juist Promes en Buwalda zo weinig gepasseerd werden. En nu dat we een ogenschijnlijk mindere keeper ( niets tegenover Deckers ) maar hierdoor pas echt de kwaliteiten gaan zien van ons centrale duo achterin!
  Maar goed ik hoop dat ze mij laten zien dat ik het bij het verkeerde eind heb.
  FORZA

 14. binky

  sorry maar helaas van crooy hoort er helemaal niet in te staan
  waardeloze balletdanser loopt alleen maar in de weg houd het veld niet breed zodat seuntjes
  ook geen kans krijgt totaal geen inzicht en altijd maar
  proberen om de man uit te spelen
  een irritant mannetje met heel veel sterallures nu al
  ts treed hier eens tegenop

 15. Meuske

  Zooo terug van vakantie dus ben blij weer in ons Venlo te zijn met de mooiste club van Nederland. Was niet blij met de uitslagen op het vakantie adres maar als ik nu de reacties lees viel het allemaal nog wel mee. Samenvatting is wel heel erg beknopt als je het mij vraagt. Wel teleurstellend om te lezen dat die nieuwe back zo’n drama is en Niels weer een plek in de basis verdient. Seuntjens buiten een pingel nog geen goal gemaakt en Opoku ook nog niet dat valt me ook tegen tot nu toe maar we zullen zien hoe de rest van het seizoen verloopt. Kump dr nog wat beej? Dat is afwachten maar ik heb er zin in en volgende thuis wedstrijd ben ik er weer bij en schreeuw ik de mannen weer naar voren. Forza VVV

 16. Venske

  En. dan moet je vandaag de beoordeling van de spelers in het dagblad zien… Ik vraag me af of die beoordelaar überhaupt in de Koel is geweest. Iets wat ik me wel vaker afvraag als ik de verslagen lees. Zelden lees ik iets zinvols over de wedstrijd. Alleen maar verhalen over het randgebeuren.

 17. champ

  Verloren maar toch leuke spannende wedstrijd gezien, waren veel beter wat zich helaas niet in doelpunten vertaalde.
  komende wedstrijden zullen moeilijk worden maar heb er vertrouwen in dat dit team hoge ogen gaat gooien in deze competitie Forza vvv

 18. RuiverCity

  VVV lijkt weer punten te verspelen tegen laagvliegers want met alle respect, Almere en Oss schat ik dit seizoen niet echt hoog in. Jong PSV heeft VVV het altijd moeilijk tegen en vervolgens Sparta die titelkandidaat zijn, dus de start van de competitie kon wel eens compleet mislukken. Hopelijk draaien ze dit toch nog om……..

Leave a Reply