VVV-Venlo verliest van hekkensluiter RKC Waalwijk

VVV-Venlo heeft zich een slechte dienst bewezen door wederom punten te verspelen tegen een laagvlieger. Dit keer was hekkensluiter RKC Waalwijk te sterk voor de Venlonaren. Door de nederlaag hebben de Geel-zwarten al elf verliespunten opgelopen tegen ploegen uit de onderste regionen van de Jupiler League.

De Venlonaren die voorafgaand aan deze wedstrijd nog ongeslagen waren in de uitduels, wisten dat het een lastige pot ging worden in Waalwijk. In de voorgaande tien ontmoetingen bij de Geel-blauwen wisten de Venlonaren pas twee keer te winnen. Ondanks dat de hekkensluiter al acht wedstrijden in de competitie niet wisten te winnen en daarnaast ook al ruim 500 minuten niet wisten te scoren begonnen zij veel scherper aan de wedstrijd. Vanaf minuut 1 zat er bij VVV-Venlo geen tempo en beleving in het spel van de Venlonaren. Er werden veel balletjes breed gelegd en nauwelijks de spitsen gezocht.

De Waalwijkers speelden zeer slim en knokten voor elke meter waardoor de Venlonaren niet in hun spel kwamen. Het was dan ook niet gek dat de Geel-blauwen de eerste grote kans kregen in de wedstrijd. Na een foutje van Buwalda, schakelde RKC zeer snel om. Via de linkerflank werd de bal voorgezet en die kwam terecht bij de instormende Valpoort. Het was dat hij snoeihard de bal over het doel schoot. Anders waren de Venlonaren al vroeg tegen een achterstand aangelopen.

Hierna volgde een lange periode met veel Venloos balbezit maar echte kansen werden er nauwelijks gecreëerd. Toch kwam VVV-Venlo door een gelukje op een voorsprong te staan. Na een goede hoekschop van Gianluca Nijholt kon Johnatan Opoku vrij makkelijk de bal binnen koppen. Maar ook hierna bleef het spel van VVV-Venlo bar en boos, waardoor er nog geen 5 minuten later de gelijkmaker alweer op het bord stond. Na een goede aanval van RKC, kon Yildirim vrij eenvoudig het middenveld oversteken. Met een goed geplaatst schot verschalkte hij doelman Deckers.

In de tweede helft hadden we de hoop dat de Venlonaren wakker waren geschud, maar niets leek minder waar. Het was wederom RKC die het betere van het spel liet zien. Het tweede doelpunt van RKC zat er al enige tijd aan te komen. Dit was naar aanleiding van het vertoonde spel ook zeer terecht. Na een vrije trap die afketste kwam de bal op de rechterflank terecht. Na een goede voorzet van de vleugelaanvaller kon middenvelder Verkoelen vrij de bal binnen koppen. Wederom een dekkingsfout waardoor de Venlonaren op een achterstand kwamen te staan.

Met nog ruim een half uur te spelen was er nog genoeg tijd om het resultaat om te buichen. Maar de Venlonaren waren zeer slordig in de opbouw en gingen al snel over op de lange bal. Deze tactiek bleek niet goed uit te pakken voor de Venlonaren. Bijna geen enkele bal kwam aan, en als deze wel goed aankwam werd Seuntjens afgefloten voor een overtreding. De Venlonaren konden voorin absoluut geen vuist maken waardoor het spel zeer matig en vooral inspiratieloos bleef.

Een alles of niets poging van VVV-Venlo kwam er nog wel. De Venlonaren gingen steeds meer risico’s nemen en opportunistischer spelen waardoor de invallers Bourdouxhe en Hunte nog een twee geweldig grote kansen kregen om de gelijkmaker te maken. Het zat er niet in vanavond! Na 93 minuten floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en gingen de Venlonaren met een gebogen hoofd de kleedkamer in.

Er zijn drie kostbare punten verloren en wederom tegen een laagvlieger. Dit is helaas al jaren een probleem. Goed spelen tegen de bovenste ploegen, slecht spelen tegen de lagere ploegen. Dit is echt een probleem wat snel opgelost moet worden anders kunnen we de top 5 klassering op de buik schrijven.

Samenvatting

Statistieken
RKC – VVV-Venlo 2-1 (1-1)

Scoreverloop: 34. Opoku (0-1); 40. Yildirim (1-1); Verkoelen (2-1)

Gele kaarten: Engberink (RKC Waalwijk); Promes (VVV-Venlo)
Rode kaart(en):

Toeschouwers: 2.500

Scheidsrechter: Van de Graaf

Opstelling RKC Waalwijk:
Vos, Van Weert, Verkoelen, Nieuwendaal, Yildirim (74. Naja), Van Sonsbeek, Cicilia, Engberink, Valpoort, Rienstra en Ndefe

Opstelling VVV-Venlo:
Deckers; Rutten, Promes, Buwalda en Fleuren (81. Hunte); Post, Opoku en Nijholt; Van Crooij, Seuntjens en Resida (59. Bourdouxhe)

35 Responses

 1. mats

  Inmiddels 7 punten laten liggen tegen de laatste drie…. Maar goed, het is nu wel duidelijk dat VVV een mentaliteitsprobleem heeft tegen de laagvliegers. Jammer hoor.

 2. Yoep

  Ben er helaas geweest. Het nivo was ver ondermaats m.u.v..onze nieuwe international, die was nog slechter. Als het dan niet voetballend lukt, knok er dan voor, de beuk erin. Nee, deze wedstrijd hadden we al op voorhand gewonnen, en was dus maar een formaliteit. We zijn drukker met vluchtelingen trainen en dat soort randzaken. Ik hoop dat ze ervan geleerd hebben.

  1. Ik zie geen verband tussen het verliezen van de hekkensluiter en het trainen van vluchtelingen wat pas maandag gaat gebeuren. Ja het zijn randzaken en ja ze verdienen op dit moment dat iedereen boos is en ja het was een wanvertoning. Maar het blijven ook gewoon mensen die na hun eigen training en in hun eigen tijd dit gaan doen. Ik hoop dat ze ervan hebben geleerd maar ben bang dat we nog vaker tegen een nederlaag tegen een laagvlieger gaan aanlopen. Het is iets mentaals en iets wat denk ik niet 123 is opgelost.

  2. Nederkoorn

   Gast. Beetje perspectief alsjeblieft. Geweldig initiatief van VVV, dat ze maandag vluchtelingen gaan trainen. Wat heeft dat met een wanprestatie in Waalwijk te maken? Niet de eerste slechte pot van VVV, ook niet de laatste. Welkom bij een subtopper in de eerste divisie.

 3. Meuske

  Sjonge jonge jonge jonge jonge jonge, wat een wanprestatie en dan ook nog tegen een ploeg die 530 min niet gescoord hadden. Diep en diep schamen is wat ze zich moeten. Laat het hierbij want ieder woord wat ik hierover zeg is er 1 teveel. Weekend verpest!!!!

 4. jason

  Tot de 1-1 was er niet zo heel veel aan de hand. vvv had het meeste balbezit maar creeerde weinig en rkc loerde op de counter wat af en toe net niet gevaarlijk werd. Toen vvv voor het eerst dit seizoen gevaarlijk werd uit een corner zat hij er gelijk in. Echter vanaf dat moment ging onderschatting een rol spelen. Men dacht de ban gebroken te hebben maar vanaf dat moment door slap verdedigen zag je de 1-1 aankomen en dat gebeurde dan ook. Na de rust was het vanaf seconde 1 slappe hap en zag je idd ook de 2-1 aankomen. Weer slap verdedigen van het hele team zorgde voor de 2-1 maar die had al veel eerder kunnen vallen. Toen kwam onze trainer met een wereldwissel door Bourdouxhe als linksbuiten in te brengen voor natuurlijk resida die vaak geslachtofferd wordt terwijl hij de enige was met snelheid voorin en creativiteit wat bij de andere spelers voorin en op het middenveld ontbreekt. Hele rare wissel temeer daar op het einde van de wedstrijd deze bourdouxhe als linksback voor fleuren moest spelen.Ik blijf me verbazen dat van crooij altijd mag blijven staan terwijl hij ook deze wedstrijd weer figurant was. Hij doet alleen maar voorspelbare dingen en geen een actie waarbij ik denk net als de trainer en die van het nederlands elftal onder 20: “wat een talent” . Ook toen er met lange ballen gespeeld werd en hij rond Seuntjes zou moeten lopen om te rennen op doorgekopte ballen stond hij gewoon aan de zijlijn te kijken veel te ver van seuntjes af. Een voor mij onbegrijpelijke wissel dus. Deze jongen (ja ik blijf erbij) is nog niet rijp voor een basisplaats. Pas in de 93 ste minuut mocht vvv de enigste echte kans noteren. Ondanks dat er de hele week gepraat wordt dat we rkc niet onderschatten gebeurt het toch maar helaas is dat heel menselijk en gebeurt het op alle niveaus. ook ergerlijk is het dat voetbal de enigste sport is die ik kan bedenken waarbij tijdrekken loont zeker in nederland. Altijd maar die 3 minuten extra terwijl rkc bij elke bal die ze in het spel moesten brengen eerst koffie ging drinken. En de scheidsrechter maar op zijn klok wijzen om vervolgens 3 minuten extra (inclusief wissel en blessures) te laten spelen. Maar ook een half uur extra had gisteren waarschijnlijk niet gebaat.

  Lang leve De Koel

  1. sultana

   Sluit me volledig bij jou woorden aan Jason! Is nu wel gebleken dat je van Crooy niet de volle 90 minuten moet laten spelen maar moet brengen met inval beurten dan scoort hij tenminste! Begrijp niet dat hij word opgeroepen voor oranje onder 20, schijnbaar is er niet veel beters. Ik sla de volgende uitwedstrijd even over, was er behoorlijk slecht aan gisteren op weg terug naar huis en nu nog steeds overigens. Wat een wanvertoning, schandalig. Wil het word kampioen niet meer horen want dat word VVV zeker niet dit seizoen met zo een instelling. Man man man …….

 5. RuiverCity

  Ik hoop toch dat ze ondertussen rondjes aan het rennen zijn rondom de Koel want deze WANPRESTATIE kan en mag niet geaccepteerd worden. Als je Oss, Telstar en RKC optelt had je bovenaan gestaan. Gevolg: enorme boost in de regio! Meer bezoekers in de Koel, sponsoren die weer interesse gaan krijgen. Maar nee deze voetballers kunnen zich niet opladen tegen deze laagvliegers……Laat ze het maar eens voelen! Twijfels over technische staf zijn er ook volop. Blijkbaar krijgen zij deze ploeg niet zo gemotiveerd dat ze tegen deze tegenstanders vanaf minuut 1(!) het gras opvreten…….

  1. Ooh geloof mij maar dat ze vanmorgen gezweet hebben en 10 keer gestorven zijn! De trainer was onverbiddelijk en heeft de spelers lange tijd alleen maar laten rennen. En dan niet zomaar beetje rondjes rennen met sprint gedeeltes en na elk rondje moesten de spelers zich opdrukken. Ik had wel een beetje met ze te doen maar goed aan de andere kant misschien is dit ook maar eens goed.

   1. Meuske

    Fijn om te horen Lincoln, want ik vroeg me al af wat Steijn hier nou van vond maar dat is nu dan duidelijk. Forza VVV

   2. Lees DDL van gisterenmorgen :). Daar staat denk ik goed beschreven wat de trainer ervan vond en wat hij tijdens de persconferentie zei.

 6. binky

  met dank aan onze trainer en verdere ts om ons zgn talent maar te laten spelen en niet te wisselen
  laat staan dat hij een basisplaats heeft maar ja als steijn je vriendje is kan dit
  bestuur grijp jullie ook eens in 3want dit pikken de fans niet meer lang bah verschrikkelijk

 7. Zeker wete

  ik zou het liefst met rotte tomaten en eieren naar de koel fietsen nu. Wat un drama gister.
  Maar daarna verheug ik me toch weer op de volgende pot en blijf aanmoedigen!!!

 8. marcel

  nadat we een eerste periode te zien krijgen met fris voetbal, waarbij de wedstrijden tegen almere, sparta gewoon terecht gewonnen hadden moeten worden, en tegen oss met 10 man nog op een manier gespeeld werd die het publiek kon bekoren, moeten we de tweede periode toch vooralsnog een waar DRAMA noemen.
  tegen telstar, denbosch (wel nog winst), en nu RKC, is het voetbal niet om aan te gluren. daarnaast is er in de enige wedstrijd (een machteloos ECHT JONG ajax), die gewonnen werd, ook maar 45 minuten gevoetbald.

  alle goodwill wordt op deze manier weer te grabbel gegooid? waarom…………hoe……….. wie kan het verklaren. maar wat gisteren vertoont werd, is na het trieste voetbal wat we de laatste jaren te zien hebben gekregen wel een van de grootste dieptepunten.
  een kwaliteitsloos elftal is 80 minuten beter. waarom? door een beetje inzet en vechtlust te tonen. dat was gisteren genoeg om dit povere VVV in grote problemen te krijgen.
  de opmerking die hierboven ergens gemaakt wordt, kan ik dan ook niet begrijpen. “tot de 1-1 was er niets aan de hand” ik heb rkc diverse malen zeer gevaarlijk voor rust voor het doel zien verschijnen, en met het nodige kunst, vliegwerk en geluk, werd er niet gescoord. VVV zet hier nagenoeg niets tegenover.
  Na rust werd het nog vele malen erger, en leek het wel of een paar kleurblinden in ons team speelden. binnen 2 minuten had een vvvspeler al 3x een bal zonder onder druk te staan bij een tegenstander ingeleverd. dat mocht een voorbode zijn van hoe de tweede helft zich verder af ging spelen.
  enige conclusie: triest.

  hoop dat deze gasten zich ook realiseren dat er mensen over 4 weken ook zo gek zijn om naar emmen te rijden. hoop dat ze dan wel het FATSOEN op kunnen brengen om minimaal wat inzet op de mat te leggen. verliezen vind ik namelijk niet zo erg, wat ze gisteren lieten zien (niets eigenlijk), daar heb ik wat meer moeite mee.

 9. supportertje

  Datgene wat vele bang voor waren gebeurde bij RKC. Er werd verloren, en waarschijnlijk onnodig. Net als tegen Telstar was het hommeles op het veld. Niet onder de spelers, maar de wijze waarop VVV voetbalde. Niemand die het begrijpt hoe het zo kan lopen. Onderschatting, geen werklust, onvermogen, mentaliteit. Wie het weet mag het zeggen. Wat erger is, dat veel mensen opnieuw teleurgesteld worden en de spelers zichzelf geen plezier doen. Dit is nu ook precies wat vele mensen tegenhoud om naar VVV te gaan of te ondersteunen. Het is te wisselvallig, geeft geen vertrouwen, maar bovenal geen plezier. Ja, het seizoen duurt nog lang, maar op deze manier kan het wederom weer verloren gaan. Als VVV supporter ben je wel gewend aan een zeperd, maar niet op deze manier. Velen wensen VVV het beste toe, maar dan moeten ze er wel voor knokken. Dan zet je wat neer, en ben je interessant voor mensen die willen investeren en voor een grotere supporters schare. En nee ik wil niet zaniken en zeiken, maar hier gaat je de lol een beetje van over. Des ondanks blijf ik vol goede moed dat we toch ver gaan komen, maar dan moeten ze er wel knokken. Als je dan verliest alla. Dan heb je in ieder geval de intensie getoond

 10. supportertje

  Datgene wat vele bang voor waren gebeurde bij RKC. Er werd verloren, en waarschijnlijk onnodig. Net als tegen Telstar was het hommeles op het veld. Niet onder de spelers, maar de wijze waarop VVV voetbalde. Niemand die het begrijpt hoe het zo kan lopen. Onderschatting, geen werklust, onvermogen, mentaliteit. Wie het weet mag het zeggen. Wat erger is, dat veel mensen opnieuw teleurgesteld worden en de spelers zichzelf geen plezier doen. Dit is nu ook precies wat vele mensen tegenhoud om naar VVV te gaan of te ondersteunen. Het is te wisselvallig, geeft geen vertrouwen, maar bovenal geen plezier. Ja, het seizoen duurt nog lang, maar op deze manier kan het wederom weer verloren gaan. Als VVV supporter ben je wel gewend aan een zeperd, maar niet op deze manier. Velen wensen VVV het beste toe, maar dan moeten ze er wel voor knokken. Dan zet je wat neer, en ben je interessant voor mensen die willen investeren en voor een grotere supporters schare. En nee ik wil niet zaniken en zeiken, maar hier gaat je de lol een beetje van over. Des ondanks blijf ik vol goede moed dat we toch ver gaan komen, maar dan moeten ze er wel knokken. Als je dan verliest alla. Dan heb je in ieder geval de intensie getoond.

 11. mats

  We kunnen de komende wedstrijden alvast invullen. Thuis tegen Eindhoven wordt t een zwaarbevochten 1-0. Vervolgens vegen we de vloer aan met MVV om daarna (tegen die tijd) nummer laatst Fortuna aan een voor hun broodnodige overwinning te helpen omdat we het weer denken af te kunnen met handtasjesvoetbal.

 12. Ben

  Ik wil niet afzeiken, daar onthoud ik mezelf vanzelfsprekend van. Natuurlijk kun je van een laagvlieger verliezen, maar wij spelen tegen alle lasgvliegers slecht voetbal en scoren nauwelijks punten. Tegen de betere teams spelen we goede wedstrijden en behalen we vele pinten. Hoe bestaat het? Dat mag me iemand uitleggen. Of het zinvol is betwijfel ik want hier bestaat geen wetenschap voor.
  Als we van dit probleem kunnen worden verlost zijn we top en krijgen we automatisch een volle bak. FORZA VVV!

 13. Meuske

  Hey Lincoln, is het geen ideetje om 1 keer in de 2 weken een speler uit te lichten en iets dieper in te gaan op deze persoon zowel sportief als privé en daar iets over te schrijven. Zie regelmatig op Twitter persoonlijke dingen voorbij komen misschien leuk om te delen met de supporters en daar wat aan toe te voegen.

  1. Hey Meuske, dat is zeker een goed idee en iets waar we al vaker over hebben gesproken. Het is namelijk leuk om meer van de speler te komen te weten dan wat ze op het veld laten zien. Het is ook zeker mogelijk vanwege onze contacten met de club. Het is namelijk zo dat niet iedereen zomaar iedereen mag en kan interviewen. Het enige probleem is dat we op dit moment echt met 2 man zijn die voor alle artikelen en FB/Twitter/Instagram berichten zorgen. Daarnaast ben ik momenteel aan het afstuderen. Hierdoor is het gewoon een kwestie van tijd. Het grappige is dat we zoiets voor volgende week eigenlijk met de club wilde inplannen. Maar als je een idee hebt over iets mail me even naar daniel@venlonaren.net dan kunnen we eens kijken hoe en wat.

   1. Meuske

    Twee man is inderdaad bar weinig voor een site bij te houden, ben niet handig met computers anders had ik jullie team wel willen versterken.

   2. Hahah ja ben heel erg blij met de versterking. Vorig jaar deed ik alles alleen :). We zijn nu met 3 man maar 1 iemand doet de technische kant zoals site en SEO en dergelijke. En nu 2 die commerciële doen zoals verslagen FB posts etc etc. Dus stijgende lijn 🙂 Maar we gaan eraan werken om meer achtergrond verhalen te doen. Dat is natuurlijk wel iets wat ons uniek maakt de korte lijntjes met de club.

Leave a Reply