VVV-Venlo verliest wederom van Jong PSV

Nadat er vrijdag vrij gemakkelijk werd gewonnen van de Graafschap stond er op maandag alweer een nieuwe speelronde op het programma. In een troosteloze ambiance op de Hertgang was Jong PSV de tegenstander. Gezien de resultaten uit het verleden kan Jong PSV met recht een angstgegner worden genoemd. Eerder dit seizoen werd er al onnodig met 1-2 verloren in de Koel. Thuis wonnen de Venlonaren nog nooit van de beloftes van PSV. Er werd uit een keer gelijkgespeeld, een keer gewonnen en een keer verloren. De mannen van Steijn waren dus gewaarschuwd en het zou een stuk moeilijker worden dan afgelopen vrijdag.

Bij de Venlonaren viel Jonathan Opoku afgelopen vrijdag uit en hij was niet fit genoeg om de hele wedstrijd te spelen, in zijn plaats speelde Leandro Resida. Aangezien VVV tegen de beloften mocht was het weer eens een verassing wie zou gaan spelen bij PSV. Ditmaal deden er drie spelers mee van het eerste. Talent Steven Bergwijn, routinier Remko Pasveer en de jonge Oekraïner Oleksander Zinchencko, die afgelopen zomer voor twee miljoen euro werd gekocht door Manchester City, mochten allemaal opdraven bij Jong PSV.

Nadat iedereen die niet op het veld hoorde eindelijk van het veld af was konden we dan eindelijk beginnen. Het tempo was niet heel hoog in het begin en het eerste gevaar kwam van de kant van VVV. Joey Sleegers probeerde het met een solo van links maar Pasveer plukte goed de bal uit zijn voet. Hierna liet VVV de Eindhovenaren aan de bal en speelde het spel zich vooral af op het middenveld en werd PSV heel sporadisch maar gevaarlijk. Vooral op de linkerkant had Roel Janssen het lastig tegen de pure rasvoetballer Zinchencko. Ondanks het overwicht van PSV was het VVV dat de score na een kwartier opende . Na een goede voorzet werkte Ralf Seuntjes de bal in het doel. De ban was gebroken, 1-0!

De Venlonaren vonden het wel goed zo en lieten de Eindhovenaren aan de bal. Waar PSV voor het doelpunt nog niet echt voor concreet gevaar kon zorgen was het na het doelpunt wel steeds wat dreigender en begon het er slechter uit te zien voor de Venlonaren. VVV verloor vooral de grip op het middenveld. Met schoten van Bergwijn en Sam Lammers werd PSV langzaamaan steeds wat gevaarlijker.

Nadat Lammers verdediger Nils Röseler uitkapte zorgde keeper Delano van Crooij ervoor dat de bal over de achterlijn ging na een half uur spelen. Uit deze corner wist PSV de stand gelijk te trekken. Het doelpunt kwam echter niet op naam van een PSV’er maar op naam van een VVV’er, het was namelijk rots in de branding Jerold Promes die de bal via zijn hoofd in het doel terecht zag komen nadat keeper van Crooij faliekant mis tastte bij de hoge bal. Een aantal minuten later was het weer Lammers die voor gevaar zorgde, ditmaal bracht nota bene aanvaller Seuntjes redding op de lijn.

VVV had de grip totaal verloren op de wedstrijd, het middenveld werd weggespeeld en de linkerkant oogde heel erg wankel. Trainer Maurice Steijn besloot dat het genoeg was en haalde Resida eruit voor Torino Hunte. De wissel baatte niet echt want het was PSV dat één minuut voor rust op voorsprong kwam. Nadat een schot geblokt werd door Promes kwam de bal bij Lammers terecht en die faalde niet oog in oog met doelman van Crooij. De Venlonaren konden dus na rust helemaal opnieuw beginnen.

In de tweede helft speelde de Venlonaren richting het uitpubliek en ze mochten wel eens uit een ander vaatje gaan tappen de tweede helft. Maurice Steijn had ze duidelijk wat pepers in de vot geduwd want ze waren direct al veel feller en alle duels werden gewonnen op kracht en inzet. Hunte zorgde voor het eerste gevaar in de tweede helft, hij wist op inzet het duel te winnen van zijn tegenstander maar schoot helaas in het zijnet. Het was duidelijk dat we een ander VVV te zien kregen.

De Venlonaren waren sterker en drukte PSV vol terug maar konden helaas zelf niet echt gevaarlijk worden. Er werden enkel wat kleine kansjes gecreëerd. Na een uur spelen werd er na een goede aanval door Seuntjes op doel gekopt, echter verdween de bal op de hand van een PSV speler. Scheidsrechter Martin van de Kerkhof besloot niet te fluiten tot grote woede van de supporters.  Een aantal minuten laten schoot aanvoerder Danny Post goed op doel maar zijn poging werd gekeerd door de prima keepende Pasveer. Bijna alle aanvallen in de tweede helft gingen door de lucht of via de rechterkant met Vito van Crooij en Tristan Dekker. Echter was het vooral Pasveer die ervoor zorgde dat de voorzetten van VVV niet aankwamen.

Twintig minuten voor tijd besloot Steijn om in te grijpen en haalde Promes naar de kant en voor hem kwam Opoku in de plaats. VVV ging nog opportunistischer spelen en speelde nu met vier aanvallers. Het lukte de Venlonaren niet echt om de muur van de Eindhovenaren te doorbreken, Sleegers zijn schoten werden tot tweemaal toe gekraakt. Opvallend was dat de scheidsrechter veel aanvallen van VVV affloot maar het duwen en leunen van de spelers van PSV steeds door liet gaan. Zo’n tien minuten voor tijd was het weer Seuntjes die zijn schot gekraakt zag worden door een hand van een PSV’er en wederom besloot de scheidsrechter de bal niet op de stip te leggen. Dit zorgde weer voor woede onder de Venlosche aanhang. Aanvaller Bergwijn van PSV had een aantal minuten later de verlossende treffer kunnen maken maar het was aanvoerder Danny Post die de poging onschadelijk maakte door een schitterende tackle.

De man van het Venlosche doelpunt had ook zijn tweede kunnen maken. Uit een corner van Clint Leemans kreeg Seuntjes een vrije kopkans maar ook nu kopte hij de bal weer tegen een hand aan. Dit resulteerde wederom in geen penalty en dus bleven de Venlonaren op koers naar de eerste nederlaag sinds november. In de 90e minuut was het Janssen die vanaf de zestien de bal nog wild over het doel heen schoot en weer een kans was verkeken. In de 95e minuut zorgde aanvoerder Danny Post met een solo voor nog wat gevaar, hij leverde de bal in bij Opoku die richting doel kon lopen maar hij werd geblokt in het strafschop gebied. U raad het natuurlijk al, geen strafschop maar het laatste fluitsignaal en de eerste nederlaag sinds oktober is een feit!

Vandaag zat het niet allemaal mee. De scheidsrechter niet en de tegendoelpunten ook niet. Maar deze nederlaag had VVV aan zichzelf te danken. De eerste helft leek wel een déjà vu van de wedstrijd tegen MVV, eerst zelf scoren en daarna in slaap sussen en zo de tegenstander in zijn spel laten komen. De zwakke eerste helft werd weggespoeld door het spel in de tweede helft. Direct na rust had VVV alweer de controle over het middenveld en werd er volop gestreden voor de gelijkmaker wat helaas niet zo mocht zijn. We gaan ervanuit dat de mannen er tegen de Kattenmeppers er alles aan zullen doen dat dit maar een incident bleek te zijn. Er is verder nog niets aan de hand want de concurrentie staat nog steeds maar liefst 8 punten achter.

Op naar vrijdag, weer een kans op drie punten!

Statistieken
Scoreverloop: 15. Seuntjens (0-1), 32. Promes E.D (1-1), 44. Lammers (2-1).
Gele kaarten: Rigo, Verreth (Jong PSVV), Janssen (VVV-Venlo)
Rode kaarten: –
Toeschouwers:

Opstelling Jong PSV
Pasveer; Van Vlerken, Van Bruggen, Koch, Carolina, Rigo (78. Verreth), Zinchenko (90. Alberto), Rosario, Paal (73. Rommens), Lammers en Bergwijn.

Opstelling VVV-Venlo
D.van Crooij; Janssen, Promes (73. Opoku), Röseler, Dekker (86. Rutten); Leemans , Post, Van Crooij; Sleegers, Seuntjens en Resida (41. Hunte).

32 Responses

 1. janssens

  Allereerst geen paniek niets aan de hand. VVV staat weer met beide beentjes op de grond na een verlies tegen PSV.

  Zwakke eerste helft, op een fatsoenlijke aanval na, kost je de punten. Bij 1-1 maakt Delano een ontzettend grote fout en zijn zwakte kwam ook weer gelijk aan het licht, hoge ballen bij drukte in de zestien, iets waar Pasveer btw zeker in 2de helft in uitblonk. Bij de 2-1 duurt het te lang voordat Post meen ik druk zet op het middenveld, daarbij stond Dekker te pitten. PSV was in eerste helft heer en meester mede door het goede spel van Zinchenko, ondanks dat kwam er ontzettend veel gevaar vanuit de linkerzijde van PSV o.a. door het zwak mee verdedigen van Resida die naar mijn mening terecht gewisseld werd. In de tweede helft een beter VVV, dat veelal de lange bal op Seuntjens plaatste. Mede dankzij geweldig verdedigingswerk van Menno Koch (heer en meester) werd hij aan banden gelegd. Jammer dat de meegereisde supporters weinig tot geen kabaal gemaakt hebben, mogelijk dat dat het verschil nog gemaakt had.

  Onder de toeschouwers o.a. john Heitinga, Erik ten Hag, Danny Landzaat en Philip Cocu. Denk dat deze heren niet onder de indruk zullen zijn als dit VVV volgend jaar tegen hun cluppies speelt!

  1. jason

   Resida werd mss wel terecht gewisseld volgens jou maar o wat hadden we hem nodig in de 2e helft. Creativiteit en een echte rechtsbuiten werd node gemist aangezien vito er alweer eens helemaal niks van bakte maar die jongen heeft zoveel krediet bij deze trainer. Over de trainer gesproken. Alweer heeft hij resida vernederd door hem dit keer vlak voor rust te wisselen. Nergens voor nodig die paar minuten en als ik resida was ging ik snel op zoek naar een andere club. Ook de andere wissels waren zeer bedenkelijk. Een back voor een back een kwartier voor tijd ?? Een geblesseerde speler inbrengen die ook in die trechter ging spelen.

   Nee ook onze trainer had niet zijn beste dag.

   Lang leve De Koel

   1. Godfried

    Jason, zo te lezen heb je zelf nooit op het veld gestaan. Misschien hoogstens ergens in de vijfde klasse.

    VVV is geen filantropische instelling. Wanneer een speler verzaakt of de gemaakte afspraken niet nakomt, dan wordt deze gewisseld. Van jou moet hij snel op zoek naar een andere club? Volgens mij moet hij kritisch naar zichzelf kijken. Wat hij speelde gewoon belabberd gisteren.

    En ja, de wissel van back vond ik wel logisch. VVV speelde namelijk al een-op-een achterin. Maar jij had natuurlijk nog een verdediger gewisseld voor een aanvaller? Er stonden geloof ik al continu 16 man in de 16 van Jong PSV. Het was veel te druk. Daarbij moet je wel een restverdediging overhouden om niet tegen een counter aan te lopen, want dan is het helemaal afgelopen. Rutten is aanvallender gevaarlijker dan Dekker, vandaar deze wissel. Je blijft met 3 verdedigers achterin, maar brengt wel meet aanvallend vermogen. Heel logisch dus.

   2. jason

    Ja meneer Johan C. dat heb ik gezien dat aanvallende van Rutten. Hij gooide de bal hoog in de trechter dat had decker ook wel gedaan hoor. Een rechtsback voor een rechtsback wisselen terwijl de gene die rechtshalf staat te ballen ene vito er niks van bakt. ja dat is onlogisch. En volgens jouw logica moet iemand die belabberd speelt gewisseld worden alleen deze trainer doet dat alleen bij resida.

    Mooi woord trouwens restverdediging. Zelf verzonnen ?

    lang leve De Koel

   3. Godfried

    Mijn god wat een niveau heb jij. Doet alsof je voetbalexpert bent maar kent de term restverdediging niet eens.

    Vraag me af wat mensen zoals jij hier überhaupt komen doen. Laten zich alleen blikken wanneer ze een keer verloren hebben en dan heel hard roepen dat alles kut is. kom je uit Maastricht toevallig?

   4. jason

    haha restverdediging. En jij was vast een van die knvb cursisten die niks anders leren dan onzintermen.

    Maar uh wat vond je dan van vito ?

    Lang leve De Koel

   5. Godfried

    Vito moet simpeler voetballen en zijn acties niet zo ver doorvoeren. speelde gisteren slordig en af en toe egoïstisch.

 2. Donderspeech

  Allemaal wat slapjes vandaag. Tegen de jong teams moet je er vol op knallen; niet laten voetballen want dan ben je weg. Vvv deed dit in Amsterdam perfect. Toen was het de mannen tegen de jongetjes van jong Ajax. Vandaag niets van dat alles. Hoop dat ze weer wakker zijn komende vrijdag.

 3. RuiverCity

  Het is al vaker gezegd dit seizoen. De keeers gaan ons nog punten kosten. Wat een verschil tussen van Crooy en Pasveeer vanavond. Het geluk dat vvv de laatste weken wel had, liet ze vanavond in de steek. Maar goed. Iedereen weer met beide benen op de grond. We zijn er nog lang nidt want concurrentie ruikt bloed.

 4. kiekoputspelke

  Op basis van de 1e helft was deze nederlaag terecht. VVV begon erg slap aan de wedstrijd en slaagde er niet in om de duels aan te gaan….

  Desondanks een 0-1 voorsprong na een ouderwets goede spitsen goal van Ralf Seuntjens. Maar daarna ging VVV met de minuut slechter spelen en voelde je dat het zomaar eens de avond zou kunnen worden van het einde van een prachtige serie.

  Wat zuur is, is dat de doelpunten van Jong PSV vallen door ongelukkige momenten achterin. Waar we normaal zo safe zijn als de bank in Zwitserland, zagen we er nu niet goed uit bij de tegendoelpunten. Eerst irriteert Delano van Crooij door in het luchtledige te springen Jerold Promes en de 2-1 valt nadat Nils Röseler de bal goed blokt maar deze valt precies voor de voeten van Sam Lammers.

  De 2e helft was er op de inzet van VVV minder aan te merken, maar voetballend was het niet goed genoeg om Jong PSV echt in de problemen te brengen. Toch hadden we een aantal momenten waarop de 2-2 had kunnen en misschien wel moeten vallen.

  De goede serie is beëindigd; geen man overboord. Laten we vooral positief blijven en samen zorgen dat er weer een nieuwe serie overwinningen wordt gestart; vrijdag thuis tegen Helmond Sport moet de 1e worden !!

  Zeiken op de ploeg is nu makkelijk maar in mijn ogen niet terecht. We waren allemaal trots op de ploeg hoe als collectief en op basis van wil en strijd de koppositie is gepakt en nu moeten we na 1 slechte wedstrijd niet alles gaan afkraken.

  Gewoon de wedstrijd analyseren, de slechte dingen bespreken en vooral realiseren dat er te weinig arbeid geleverd is (met name de 1e helft).

  Op naar vrijdag waar VVV moet laten zien dat het een incident was !!

  1. sultana

   Ik ben nog steeds trots op mien clubke, het is en blijft oneerlijk dat de jong teams op maandag zowat het halve eerste elftal op kunnen en mogen stellen, dit maakt de Jupiler League echt niet aantrekkelijker, mij irriteert het mateloos in ieder geval! Het is mij nog steeds een raadsel waarom Jordy Deckers weg moest, vond hem beter keepen dan de Fockert en van Crooy! Op naar vrijdag hopelijk dan een feller spelend VVV. Forza VVV weej wirre kampioen????

   1. Deckers zit nu op de bank bij FC Oss en is in Cyprus ook weggestuurd dus dan moet je je afvragen was Deckers zo goed of was het team zo goed. Ik vond Deckers vrij matig. Dusja opzicht vond ik het een goede beslissing maar dan moet je wel een verbetering halen. Dat is niet gelukt.

 5. Godfried

  Ik had dit stiekem wel verwacht. alle ingrediënten waren namelijk aanwezig om tegen een zeperd aan te lopen:

  Ten eerste de goede reeks die VVV voor deze wedstrijd heeft neergezet. Overwinningen tegen Cambuur, MVV en de Graafschap zorgen onbewust voor onderschatting tegen de kleintjes als Jong PSV. De spanning van ‘het moet’ is er niet, dus spelen ze op 90%

  Ten tweede speelt de ambiance een belangrijke rol. Als profspeler op een amateurveld als de Herdgang voetballen motiveert natuurlijk totaal niet.

  Als derde valt net voor de wedstrijd je topscorer uit….

  En als vierde doen bij de tegenstander enkele ‘reserve’ spelers mee die niet misstaan bij een subtopper in de eredivisie. En staat er een ervaren, goede keeper op goal.

  Wanneer je als laatste dan ook nog een broekie van een scheidsrechter hebt die er werkelijk niets van bakt, dan is de optelsom snel gemaakt.

  Neemt natuurlijk niet weg dat VVV de nederlaag op basis van de eerste 45 minuten volkomen aan zichzelf te danken had. Als je zo begint weet je dat de bal er in de tweede helft niet in wil. VVV zal elke wedstrijd alles moeten geven, anders hebben ze het tegen elke tegenstander lastig. Dat zag je wel in de wedstrijd tegen Fortuna. Toen dachten ze ook wel even te winnen.

  Voor de komende wedstrijden geldt dus maar een ding. De volle 100% geven en gaan voor elke bal! Alleen dan worden we kampioen!

  1. jason

   Dit is pas 5e klasse afdeling gelul. Verloren op o.a. inzet en scheidsrechter. Ik mis nog dat je de spelers in de kroeg hebt gezien zondagavond dan hebben we alle standaard gelul na een nederlaag wel gehad.

   Lang leve De Koel

   1. Godfried

    Goed onderbouwd. Jij weet mensen we te raken met je splijtende teksten.

    Op basis waarvan heeft VVV dan wel verloren/ Kwaliteit zeker. daarom staan ze ook 8 punten los. En Jong Ajax heeft gisteren natuurlijk ook verloren op kwaliteit.

    Met die opmerking van jou geef je dus echt aan dat je zelf nog nooit op het veld hebt gestaan. Niet erg. Maar hang hier a.u.b. niet de expert uit over onbegrijpelijke wissels.

   2. jason

    Nou ze staan voornamelijk zo hoog door de prima verdediging maar dit seizoen zeker niet door de creativiteit voorin. Ze creeren te weinig kansen en kom je dan een keer achter dan is het moeilijk terugkomen.

    Maar ga effe lekker door man met je persoonlijke opmerkingen tegen iemand die je niet kent. Het begint echt amusant te worden.

    Lang leve De Koel

   3. Godfried

    O en jij plaatst geen persoonlijke aanvallen tegen mensen die je niet kent. Iets met een pot en een ketel en oogsten wat je zaait.

    En je staat natuurlijk niet alleen hoog door een prima verdediging. Kijk maar naar Roda. Die verdedigen ook prima, waardoor ze relatief weinig doelpunten tegen krijgen, maar toch staan ze op degraderen. VVV doet heus wel meer goed dan alleen verdedigen.

   4. Waar ben je allemaal mee bezig Jason, heb het gevoel dat je expres mensen aan het irriteren bent .Afgelopen wedstrijd zonder enige toelichting overal commentaar op. En nu zie ik weer dat je je emotie niet onder bedwang kan houden.

    Nergens voor nodig en behandel elkaar met en als je het ergens niet mee eens ben wat natuurlijk kan geef dan ook een toelichting want hier wordt niemand wijzer van.

   5. jason

    Beste Lincoln, mss moet je mijn posts hier eens terug lezen (want dat kan je niet gedaan hebben) dan zie je dat ik nogal wat toelicht en onderbouw. Vervolgens is er ene godfried die nogal geirriteerd reageert op mij omdat hij het niet met me eens is.

    Jij draait het nu om en dat begrijp ik wel want in het vorige onderwerp over de graafschap had ik wat kritiek op je wedstrijdverslag. Nou nou nou wat erg.

    Lang leve De Koel

 6. supportertje

  uiteraard zijn we teleurgesteld met zijn allen. Maar ik zie die zeperd liever nu als aan het einde van de competitie. Het zat er een keer aan te komen, maar belangrijker is het nu dat ze er vrijdag weer staan.

  1. supportertje

   Fortuna wint weer eens voor de verandering. Leuk voor Fortuna, maar zouden die Amsterdammers niet te lichtvaardig zijn afgereisd naar Fortuna. Er zij er meer die in die val trappen.

   1. Kom nu niet aan met Fortuna want die verliezen eigenlijk alles, alleen tegen de hogere ploegen lichten ze een beetje op maar daar kun je geen lijn op trekken.

 7. De Koel

  Zo, staan we weer met beide beentjes op de grond. Het ging na de winterstop allemaal veel te gemakkelijk. Prima om weer eens te verliezen, zorgt hopelijk weer voor wat meer scherpte. Vrijdag tegen Helmond er weer vol tegenaan.

 8. Goodie

  Weer met beide benen op de grond. Er is nog geen man overboord. Het moest er een keer van komen. We hebben in de 5 wedstrijden na de winterstop 12 punten gepakt en de nummer 3,4,6 en 7 op de ranglijst al gehad. Jammer dat we gister verloren hebben, maar het is nog altijd een prima resultaat!

 9. Ben

  Ik mag och nog wel zeggen dat VVV een heel slechte wedstrijd speelde? PSV speelde ondanks dat er meerdere spelers van het 1e stonden opgesteld, minstens even slecht. Ze hadden het geluk dat de scheidsrechter erg lief voor ze was. Op naar vde volgende wedstrijd. Dan met inzet volle inzet spelen, alsof het kampioenschap er vanaf hangt. Alleen dan zijn wij beter dan de tegenstanders. FORZA VVV!

 10. Baba

  Na zo’n geweldige reeks kan dit gewoon gebeuren. Vrijdag gewoon weer knallen tegen Hellemond en daarna minstens 1 punt tegen Volendam. Vervolgens komt er een reeks met zwakke tegenstanders. Ik ben en blijf trots op VVV, want ze staan nog steeds bovenaan! Hopelijk is Opoku er vrijdag weer bij en zit Vito de eerste helft op de bank.

 11. brise continu

  ..Fortuna verslaat Jong Ajax dat met meer 1ste elftal spelers aantrad dan JPSV…en die kleuters winnen wel…pffff…aanfluiting…dit VVV verdient een trap ônger die kloëte !!

  …pssst…zo ff sprietse!!

 12. Goodie

  Met het vertrek van Zeljko Petrovic als trainer van ADO Den Haag gonzen direct geruchten over een mogelijke opvolger. Zo worden Robert Maaskant en Alfons Groenendijk genoemd als belangrijke kandidaten, maar voormalig coach Maurice Steijn komt ook voorbij. Hij sluit een terugkeer naar Den Haag op korte termijn echter uit.

  “Ik ga voor geen enkele club weg bij VVV-Venlo”, vertelt de coach aan het Algemeen Dagblad. “Ik wil in Venlo de kroon op mijn werk zetten.” De ploeg uit Limburg staat met een flinke voorsprong bovenaan in de Jupiler League, waardoor de kans groot is dat zij dit seizoen naar de Eredivisie promoveren.

  “Ik focus me op dit jaar”, vervolgt Steijn. “Als we hopelijk in mei gepromoveerd zijn, zie ik wel wat er op mijn pad komt. Of ik blijf nog een jaar bij VVV.”

  Die clownen uit Den Haag blijven het maar proberen. Steijn zou gek zijn om daar in zo’n slangenkuil te stappen.

Leave a Reply