VVV-Venlo

VVV-Venlo verliest wederom ruim in Almelo

VVV-Venlo heeft de wedstrijd tegen Heracles Almelo in Almelo niet winnend weten af te sluiten. In Almelo gingen de Venlonaren de boot in en werd er met 4-1 verloren van de thuisploeg. Een off-day.

Het vorige seizoen speelde VVV misschien wel haar zwakste wedstrijd in Almelo en graag wilden we daar deze wedstrijd niet meer aan terugdenken en dat gaan veranderen. Helaas, bleek een herhaling van het vorige seizoen toch te gebeuren met de 4-1 eindstand.

De Venlonaren moesten het in de opstelling doen zonder Roel Janssen, Danny Post, Peter van Ooijen – die officieel afscheid nam van zijn vorige ploeg Heracles – en Tristan Dekker doen. Zij waren niet aanwezig vanwege blessures en schorsing. Ook Christian Kum was er niet bij vanwege buikgriep. Dat betekende dat Axel Borgmann weer op de linksback positie stond en dat Damian van Bruggen de plek van Post overnam op het middenveld. Voor de rest zag de ploeg er hetzelfde uit als de wedstrijd tegen AZ.

We kunnen er heel kort over zijn, maar VVV-Venlo kwam er in deze wedstrijd simpelweg niet aan te pas. VVV-Venlo was zwak en Heracles was sterk, en dat leidt dan tot het feit dat er een forse nederlaag geleden werd door de geelzwarten. De krachtsverhouding werd na drie minuten al duidelijk toen Heracles op voorsprong kwam door Dalmau. Die wist snel de 1-0 aan te tekenen nadat Kuwas niet goed werd aangepakt en daardoor een voorzet kon geven: 1-0 voor de thuisploeg en dan weet je dat het een hele lastige wedstrijd gaat worden voor de Venlonaren. In de eerste helft bleef VVV-Venlo voor de rest overeind door een goede Unnerstall en solide verdediging + ook een flinke dosis geluk. Met Mlapa, Seuntjens en Opoku kreeg VVV zelf nog drie kansen, maar deze werd niet goed afgemaakt en waar de wedstrijd tegen AZ zo klinisch was, was er in deze wedstrijd geen sprake van. Bovendien miste de kansen overtuiging en dat is het toverwoord in deze wedstrijd. Heracles had het wel en VVV niet. Maar in principe, was er met de 1-0 ruststand geen man overboord, want dan kun je nog gewoon resultaat halen tegen deze ploeg.

Direct na de onderbreking dacht iedereen in Venlo dat VVV de gelijkmaker had gescoord via Jay-Roy Grot, maar de scheidsrechter floot uiteindelijk voor buitenspel en het feestje ging dan ook niet door. De VAR keek hier ook nog naar en vond ook dat het buitenspel was, maar na het zien van de beelden was er absoluut geen sprake van en zo was de VAR deze keer weer in het nadeel van VVV. Natuurlijk is de nederlaag niet het resultaat van die VAR beslissing, maar het had wel een ander beeld van de wedstrijd kunnen geven.

Hierna was het Heracles dat twee minuten later wel wist te scoren. Een foutenfestival ging vooraf aan de goal van Duarte en ja, het zag er gewoon verdedigend niet goed uit. Balverlies werd bij de counter direct afgestraft en daardoor werd de achterstond groter: 2-0 voor Heracles. Vijf minuten later werd het nog pijnlijker, want toen kregen de gastheren ook nog een strafschop toegekend door de arbiter. Röseler maakte een overtreding en uiteindelijk ging Peterson achter de bal staan: 3-0. Eigenlijk was nu het vonnis echt geveld, maar aan het spel van VVV kon gewoon gezien worden dat er niets te halen viel deze wedstrijd.

Steijn wisselde toen aanvallend door Joosten erin te brengen en Promes uit het veld te halen, en dat leverde een kans op. Een hakje van Mlapa belandde op de paal en het was ook gewoon niet echt de wedstrijd van VVV met hier en daar ook wat pech. Na een uurtje kregen we toch een klein beetje hoop door Röseler. Na een vrije trap bleef de bal hangen en wist de centrale verdediger de bal tegen de touwen te werken: 3-1. Maar vier minuten later werd alle hoop wreed weggewerkt door Duarte, die meteen de 4-1 aantekende en dat was ook de eindstand. Een zure nederlaag.

VVV speelde zwak deze wedstrijd en we hadden het zien aankomende met de verdediging die ook tegen Fortuna Sittard en AZ, niet goed speelde. Daarnaast kwam daar bij dat Heracles Almelo wat te bewijzen had en sterk speelde deze wedstrijd. VVV speelde dus echt geen goede wedstrijd en dat mag gezegd worden, maar het feit is ook dat we nog steeds op de 7e plek staan en het dus nog steeds heel goed doen op de ranglijst. Hopelijk was deze wedstrijd een incident en kunnen we ons de komende wedstrijden tegen Feyenoord en FC Groningen herpakken.

Heracles Almelo – VVV-Venlo 4-1 ( 1-0 ).
Doelpunten: 3. Dalmau 1-0, 49. Duarte 2-0, 55. Peterson 3-0 (strafschop), 65. Röseler 3-1, 69. Duarte 4-1,
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis.
Gele kaart: Toeschouwers: 10.223.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Promes ( 62. Joosten), Röseler, Borgmann, Seuntjens, Van Bruggen, Susic, Opoku ( 75. Samuelsen), Mlapa ( 82 Korkmaz), Grot.

27 Responses

 1. RuiverCity

  Zoooo! Hopelijk staat iedereen weer met beide beentjes op de grond. Europees voetbal? Hou toch op. We leven boven onze stand. We mogen blij zijn als we er in blijven. Vandaag stonden er een paar spelers op het veld die het prachtige rode shirt van VVV niet aan hadden mogen trekken!

  Sommige spelers denken na een goede helft tegen AZ dat ze wereldvoetballers zijn. Ze vergeten echter dat VVV alleen resultaat kan halen als ze zich voor 200% inzetten. Vanaf de eerste minuut straalde het team dit absoluut niet uit. Zelfs Unnerstall maakte fouten. De verdediging wordt met de week zwakker. Promes is niet in goede doen en daar heeft ook Röseler onder te lijden.

  Dan heeft VVV er voorin twee lopen die net doen of ze geweldig hard werken maar werkelijk niks uitvoeren. Zowel Grot als Opoku scoorde vandaag een hele, dikke onvoldoende.

  Dan toch weer een punt van kritiek op Steijn. Waarom mag Opoku steeds als rechtsbuiten beginnen terwijl iedereen ziet dat hij dat niet is?! Tevens moet je in een uitwedstijd juist gebruik maken van snelheid. Dat heeft Opoku zeker niet.

  Komende weken wordt het op deze manier heel zwaar. PASSIE graag!!!!!

  1. Ach ach er wordt eens dik verloren en meneer is weer aanwezig met een heel betoog. Dit is dus het probleem van onze club! Zodra het een beetje tegen zit gaan we vol in de aanval op onze eigen ploeg ipv de ploeg te steunen. Alles is kut, we gaan zeker degraderen blablabla.

   Het was alles behalve goed en we hadden 0 aanspraak op iets gisteren en werden helemaal kapot gespeeld maar goed dat was vorig jaar ook bij Heracles, die gewoon buitengewoon sterk zijn in eigen huis. Als het structureel slecht gaat kan ik kritiek nog wel begrijpen maar gewoon nog altijd 9e met 19 punten uit 13 wedstrijden. Dat betekent dat al over de helft bent met het aantal punten dat je nodig hebt. Daarnaast zijn er vele zwakkere broeders in deze competitie waar we gewoon onze plicht hebben gedaan en punten hebben gepakt. Al wordt het de komende weken zwaar, je hebt een goede buffer gepakt en ook al zak je op de ranglijst er is absoluut geen sprake van paniek! Paniek probeer jij overigens wel te zaaien.

   Dus doe me een plezier, of kijk gewoon niet meer of probeer eens iets in je leven positief te zien. Dankje alvast.

   1. RuiverCity

    Meneer? Zooooooo. Ik ben er altijd hoor. Ik hoef niet zoals jij een wit voetje te halen bij VVV. Want één verkeerde letter en je bent weer op je tenen getrapt. Als het goed is, is het goed en als het slecht is, is het slecht!!!

   2. Ik hoef bij niemand een voetje te halen. Jammer want je weet beter, heb schijt eraan wat zij ervan vinden. Als je kan lezen zeg ik ook dat het slecht was maar bij de meeste is het zo zwart/wit. Zo kun je nooit wat opbouwen en dat is jammer.

    Bij de Graafschap en NAC daar gaat het slecht, verliezen van concurrenten, hebben weinig punten en er is ook weinig perspectief. We staan 9e en nee Europa halen we nooit maar dat moet je ook niet willen. Gewoon ervoor zorgen dat je niet bij de laatste 3 komt en alles is prima.

   3. Piet Verbong

    Zeg Lincoln, ben je niet goed bij je hoofd? “Zorgen dat je bij de laatste drie komt”, dat betekent dus nacompetitie of rechtstreeks degraderen. “Zo kun je nooit wat opbouwen en dat is jammer”, schrijf je. Ja, dat klopt, begin daar zelf eens mee! Ik mag toch hopen dat VVV jouw advies in de wind slaat en minimaal de prestatie van vorig seizoen herhaalt (15e plek). En tot twee keer toe zet je VVV op de 9e plaats in de huidige stand, terwijl we toch echt 7e staan! Het zou je verder als moderator ook sieren als je niet zo los gaat tegen mensen die hier gewoon kritisch reageren. Dat mag toch? Begin anders een wellness-café voor zachte zielen

   4. Volgens mij heb je niet goed gelezen… Er staat NIET bij de laatste 3 eindigen. Maar goed doet er ook niet toe. De waarheid ligt overigens in het midden, VVV staat namelijk 8e.

    Wellness cafe voor zachte zielen? Nee dankje, ik geef mijn mening op iemands mening waar ik het al jaren niet mee eens ben. Alles is zo zwart/wit bij sommige mensen, maar zo werkt het niet. Bij alles wordt altijd commentaar geleverd zonder maar iets verder te kijken dan de neus lang is.

    Als je met een mening komt, verwacht een reactie en ben niet meteen op je pik getrapt als er iemand iets van zegt. Dat gezeik ben ik wel een beetje moe. Doe iets of gewoon je bek houden, aan de kantlijn zitten zaniken kan iedereen.

    Ben overigens geen moderator meer en doe eigenlijk niks voor deze site meer. Die eer moet ik sinds de zomer laten aan andere mensen. En ohja “niet goed bij mijn hoofd” dat ben ik al jaren niet meer. Dus daar heb je me niet mee.

   5. Piet Verbong

    Lincoln, ik wil niet eigenwijs zijn, maar VVV staat wel degelijk 7e, achter Vitesse (6) en vóór AZ (8). Kijk de stand er maar op na. En sterkte met je frustraties

   6. sam

    Volledig met je eens Lincoln!!!
    Deze “supporter” heeft altijd kritiek als ze verliezen, en vooral op trainer steijn, dit niet goed dat niet goed. Hou daar mee op Ruiver City, en blijf gewoon positief ook al verliezen we dik!!!
    Of anders ga kijken naar het eerste van Reuver…..

   7. jason

    Ja Ruiver City hoe durf je hier je mening te zeggen. Wie denk je wel dat je bent. Polonaise en niets anders !!

    Zou vvv trouwens van Reuver gewonnen hebben ?

    Lang leve De Koel (zonder dat kunstgras natuurlijk)

 2. supportertje

  Ik ben niet kinderachtig, en probeer altijd het positieve te zien, maar vanmiddag wilde dat echt niet lukken. Mijn god wat werden we op onze plaats gezet in Almelo. Op alle fronten schoten we te kort, en dodelijk waren die ballen door het midden met uit verdedigen. Seuntjes, een van de sterkhouders op het middenveld, en de man van de listige steekballetjes bakte er ook weinig van ondanks zijn werklust. fout op fout werd er gestapeld, en er kwam geen einde aan.

  En Opoku maakte een uitgebluste en matte indruk, en dat niet alleen in deze wedstrijd. Dit is al weken gaande en snap niet dat Steijn op dit moment aan hem vast blijft houden. We hebben meer mensen, en het is niet zoals vorig jaar of daarvoor dat we niemand kunnen inzetten op die positie. Kortom een slechte wedstrijd, maar vooral overal te laat. Toch m.i. een stukje mentaliteit. Daar waar VVV vaak de mouwen opstroopte, leek het of ze nu berusten in hun lot.

  VVV moet het hebben van teamwork, mentaliteit, vechtlust, inzet. Dat werd vandaag node gemist, en daardoor een terechte uitslag. Hopelijk gaan we zo niet verder, want er komt nog een zware wedstrijd aan tegen Feijenoord. En daarna Groningen, toch wedstrijden waar we denken om een puntje mee te snoepen of te winnen. (Groningen). Maar daar twijfel ik nu een beetje aan gezien de resultaten van vandaag.

  Dus VVV schud jezelf door elkaar, en maak dat je weer die teamgeest hebt die je zo ver heeft gebracht. Ga ons niet teleurstellen, want de kansen liggen er. je moet ze alleen oppakken als het moment daar is.

 3. mats

  Idd, wat is er met Promes aan de hand? Alweer een overtreding die tot een strafschop leidt. Hij maakt elke week dure fouten. Ik ga die man niet afvallen want hij stond er wel de afgelopen jaren, maar hier is iets aan de hand????

  En Seuntjens…. zonder Post kan hij het dus overduidelijk niet. Dat is niet erg, ….erg is wel dat Steijn dat niet ziet. Maar ja die stelt ook elke week Opoku op omdat hij het tactisch beter vindt om met 10 man te spelen ofzo

  1. supportertje

   Was volgens mij Nils Roseler , die de overtreding maakte waaruit de strafschop ontstond. Des al niet te min het rommelt achterin waar normaal er een betonnen muur staat.

  2. sultana

   Precies Mats, met Opoku speel je met 10 man, wat ziet Steijn toch in hem?
   Promes begint steeds meer fouten te maken, kan hij het niveau niet meer aan? Jammer heb hem nog steeds hoog zitten, hopelijk is het tijdelijk en kan hij snel zijn oude vorm weer herpakken.
   We missen Post op het middenveld is na gisteren weer eens duidelijk, het verschil met plek 16 zijn 6 punten ? zeg het maar………..

 4. roermond

  Tjonge, tjonge, na vele maanden van hosanna en dromen van Europees voetbal, loop je een keer tegen een zeperd op, nou en? Hier kon je een keer op wachten. Andere ploegen hebben dat al gehad of krijgen dat ook een keer…
  Als we aan het eind maar rond de 12e stek staan, ben ik meer dan tevreden…come on venlo…forza VVV…

 5. Piet Verbong

  We missen Danny Post, dat is zonneklaar. Maar let wel even op hoe sterk Rutten, Röseler en Susic vandaag speelden. Dat zou je bijna vergeten bij zo’n nederlaag. Opoku speelde opnieuw zwak. Ik zie graag Samuelsen in zijn plaats in de aanvalslinie. Te beginnen donderdag in De Kuip.

 6. Godfried

  jammer van het resultaat. maar als je het even zonder emotie bekijkt zijn er heus wel een paar pluspunten te ontdekken.

  het eerste kwartier was slecht. daarna herpakte vvv zich echter goed. iets scherper of iets nauwkeuriger 8n de eindpass en je komt 3 keer een-op-een met de keeper. een afgekeurde goal, waarvan ik nogsteeds niet zeker ben of t wel buitenspel was. was er maar 1 camera ter hoogte van de middenlijn? geen VAR? Subliem hakballetje op de paal. daar waar het vaak meezit ging de bal er nu niet in.

  dan scoren ze twee keer dankzij een foute pass door t midden. stom en mag niet gebeuren. seuntjes en Sucic meen ik. daan speel je een verloren wedstrijd.
  vervolgens ga je nog een op een spelen achterin en kan de uitslag idd nog groter worden.

  leren van de fouten en donderdag stunten in de kuip. iig je huid duur verkopen. zei missen waarschijnlijk v Persie, clasie en Jurgunson. er liggen dus echt wel mogelijkheden.

  1. chretien

   Kansloos verloren wedstrijd? Ja, als je kritisch wil kijken naar onze verdediging. Je mag VVV fan zoals ik en altijd zal blijven, maar tijden de sterkste linie van ons, nu erg zwak. Toch hebben we kansen gehad. Was de afgekeurde goal niet afgekeurd en de hakbal niet tegen de paal, maar in het netje gevlogen, dan zou de wedstrijd heel anders zijn afgelopen. Zolang de onmisbare Post niet kan spelen, wellicht overwegen om Rutten op zijn plaats te zetten en Joosten op de plaats van Opoku? Geef ook Samuelson een een kans als Grot moe is. Op naar Feyenoord om dar 3 punten op te halen? FORZA VVV!

 7. jason

  Tja een ruime kansloze nederlaag zat er gewoon aan te komen. Als je tegen fortuna 38 % balbezit hebt en tegen az zal het ook niet veel zijn geweest dan kun je dit verwachten. Je kunt niet iedere wedstrijd het geluk hebben dat je tegen deze tegenstanders had.
  Een aantal spelers kan het niveau gewoon niet aan. Rutten loopt alleen maar terug en zijn directe tegenstanders krijgen iedere wedstrijd aan aantal 100 % kansen. Opoku is een man van momenten maar deze zijn zeeeer schaars. Bovendien is hij traag en geen buitenspeler. En seuntjes hoe hoog ik hem ook heb zitten kan dit niveau niet meer aan. Hij mag dan af en toe mss een leuke pas hebben maar tegen een tegenstander met beweeglijke middenvelders (en dat zijn er nogal wat) zoals bv heracles wordt hij aan alle kanten voorbij gelopen. En ben je hem eenmaal voorbij dan zie je hem niet meer terug daarvoor heeft hij helaas het loopvermogen niet meer. Je mag echter alleen de trainer iets verwijten mbt bovenstaande.

  Al met al een voorspelbare nederlaag.

  Ps wel een leuk stadion na de verbouwing.

  Lang leve De Koel

 8. peter

  ik snap niet waarom Maurice steeds Opoku opstelt als rechtsbuiten. Hij heeft geen snelheid en komt aan die kant niet tot zijn recht! Opoku is een nummer 10 en komt op die positie met zijn technische basis het beste tot zijn recht.

 9. brise continu

  ….pffff….nog niks veranderd…zolang Ivo Dahlmans in de spits blijft staan, wordt t niks..
  Vond Booijmans erg sterk vandaag…sterker dan gisteren.
  Psssst…zo ff sprietse!

 10. De Koel

  Pijnlijk om te zien hoe gemakkelijk die Duarte en Dalmau onze verdediging te kijk zetten, net als Idrissi vorige week. Terechte nederlaag tegen een ploeg met duidelijk veel meer kwaliteit dan VVV.

 11. pavisto67

  Deze nederlaag kon je van te voren al zien aankomen. Los van de persoonlijke fouten gisteren is deze speelstijl uit tegen Heracles dodelijk. Heracles staat bekend om zijn frivole en technische aanval. Wat moet je dan juist niet doen? Inzakken en Heracles het spel laten maken zoals gisteren. Ik vind dat je dat Steijn wel kunt aanrekenen. De zwakte van Heracles ligt juist achterin maar als je niet in bal bezit wilt komen en afwachtend speelt is de nederlaag bijna logisch. Je hebt tegen Feyenoord uit juist wel kans met deze speelstijl omdat Feyenoord juist uitblinkt in een aanvallende speelstijl. Die hebben juist wel moeite met een gesloten defensie

  1. Koelie

   Steijn paste het aan door vol op de aanval (Promes eruit voor Joosten) te gaan spelen, echter toen lag achterin compleet open. Heracles is gewoon een paar maatjes te groot desondanks ontbrak onze gebruikelijke felheid en had je wat meer van je af kunnen bijten. Jammer dat het dan ook niet meezit met die onterechte afgekeurde goal en die bal op de paal.

 12. Rikki077

  Volgens mij moet iedereen zijn mening hier kunnen geven. Men mag positief zijn als het goed gaat en men mag negatief of kritisch zijn als men dat vindt. Zo werkt het en niet anders.

  Samengevat staat VVV nu rond 8e plaats . Men begon sterk maar zakt nu af naar een matig niveau waarin men overigens toch de nodige punten pakte. Hopelijk volgt er weer een sterkere serie.
  Vanuit het oogpunt “tribune’is het jammer dat VVV momenteel zo defensief en ogenschijnlijk zonder passie voetbalt. Dat is nu wel een beetje zorgelijk. Dragende spelers moeten dan opstaan.
  Avé VVV!!

Leave a Reply