VVV-Venlo verliest wederom van semi-profs Achilles’29

VVV-Venlo is het jaar 2015 slecht begonnen. Vanmiddag speelde de selectie van VVV een oefenwedstrijd tegen de semi-profs Achilles’29. Waar VVV zich blameerde in Groesbeek en verloor met 3-0. Werd er vandaag wederom verloren met 0-1. Hierdoor wordt de negatieve lijn van 2014 gewoon door getrokken.

De middag begon met een nieuwjaarsborrel voor de supporters. Deze werd redelijk goed bezocht en de supporters hadden weer zin in een pot voetbal.

De Venlonaren startte met testspeler Gianluca Nijholt in de basis. Danny Post, Jeffrey Altheer en Niki Maenpaa moesten de wedstrijd laten schieten. De twee middenvelders hebben last van een blessure en de Finse keeper is ziek.

In het begin van de wedstrijd was het aftasten voor beide ploegen. De bal werd rustig rond gespeeld en er gebeurde vrij weinig. Na een minuut of 10 begon VVV iets meer grip te krijgen op de wedstrijd. Er ontstonden een aantal kansen voor de Venlonaren echter was de eindpas niet goed. De voorzetten waren vaak te hoog of te hard en hierdoor konden de spitsen niet in stelling worden gebracht. Het oogde een beetje onrustig wat de Venlonaren lieten zien en werden enorm veel verkeerde keuzes gemaakt. VVV had wel het overwicht de eerste helft maar kwamen niet tot scoren.

In de rust werden Wintjens, Buwalda, van Crooy, Nijholt en Kruijsen gewisseld voor Verstappen, Balkestein, Elito, Sevinc en Gijzen. Nog geen twee minuten na het fluitsignaal voor de tweede helft trok er een enorme hoosbui over het stadion. Het veld was nog amper zichtbaar en besloot scheidsrechter van Herk om de wedstrijd stil te leggen. Gelukkig klaarde het snel weer op en kon de wedstrijd worden hervat.

De wissels pakte wat minder goed uit voor de Venlonaren. VVV was volledig de grip op de wedstrijd kwijt. Waar het de eerste helft nog enigszins van niveau was kon VVV de tweede helft geen potten breken. Achilles kon rustig de bal rond laten gaan en kwam nauwelijks in de problemen. Na een aantal hoekschoppen en wat dreiging van Achilles waren ook de Groesbeekers die de score opende. Kursad Sürmani van Achilles schoot met een geplaatst afstandschot de bal goed binnen. Keeper Verstappen was kansloos.

Kort hierna kreeg Achilles nog een levensgrote kans. De spits van de Groesbeekers liep goed weg uit de verdediging en kwam 1 op 1 te staan met keeper Verstappen die goed uitkwam waardoor de spits niet kon schieten. De bal werd teruggelegd en kwam er alsnog een schot. Verstappen gleed uit en kon niets meer uitrichten gelukkig stond Pim Balkestein op de achterlijn en kon hij de bal wegschieten.

VVV kreeg in de slotfase nog een aantal grote kansen maar het vizier staat op alles behalve scherp. Platje schoot twee keer de bal hard over en ook Khalouta kreeg de bal niet op doel. Hierdoor eindigde de wedstrijd met een 0-1 verlies.

Er werd beterschap beloofd maar ook deze wedstrijd was de onmacht van VVV goed te zien. De spelers van Achilles kregen alle ruimte om te voetballen en konden goed gebruik maken van de ruimtes die VVV ze gaf. VVV zelf was enorm slordig en maakt veel fouten in de opbouw. Daarnaast werd de lange bal te veel gebruikt en konden de spelers van Achilles de aanval van VVV makkelijk uitverdedigen. We hopen niet dat dit een voorteken is voor de tweede seizoenshelft. Anders is het echt een verloren seizoen en kunnen we de Play Offs op onze buik schrijven.

 
VVV-Venlo – Achilles’29 0-1 (0-0)

Scoreverloop: 62. Sürmeli (0-1) 

Toeschouwers: 500

Scheidsrechter: Van Herk

Opstelling VVV-Venlo: 
Wintjens (46. Verstappen); Fleuren (68. Maksimenko), Promes, Buwalda (46. Balkestein) en Joppen (74. Hendriks); Kruijsen (46. Sevinç), Nijholt (46. Gijzen) en Van Crooij (46. Elito); Wolters (56. Simmons), Platje en Khalouta

21 Responses

 1. RuiverCity

  Goede weergave van de wedstrijd..Het was echt mega slecht. Het middenveld komt zwaar tekort. VVV moet dringend op zoek naar bikkels op het middenveld. Nijholt is technisch goed maar meer een speler van dertien in een dozijn. Hij voetbalt en denkt wel vooruit, iets waar Kruijsen nog nooit van gehoord heeft. Als je middenveld niet in balans is, zwemt je hele team doelloos rond. Wanneer zien de beleidsmakers dit nu eens?! Platje mist laatste weken grote kansen maar dit is niet verwonderlijk. Hij ergert zich dusdanig om de onkunde en missen vana spelinzicht om hem heen dat zijn eigen spel hier onder lijdt. van Crooy, Wolters, Joppen, Sevinc, Khalouta hopeloos uit vorm…….

 2. Drikus

  1-0 verlies is al een hele verbetering tov 3-0….. ik zie een stijgende lijn….. *sarcasme*
  Maar wat zeggen ze ook alweer over een slechte generale……
  Laten we daar maar op hopen. Iets wat we de rest van het seizoen mogen doen…. hopen….
  Hopen dat de spelers zin hebben
  Hopen dat ze in vorm zijn
  Hopen dat ze inzet willen tonen
  Hopen dat ze geen blunders maken
  Hopen dat ze scoren
  Hopen dat Stein zijn zaakjes op orde heeft
  Hopen dat alle stukjes bij elkaar opgeteld kloppen
  Hopen dat ze niet verliezen maar winnen…. ook uit….
  Hopen, hopen, hopen…. want het is allemaal zwaar wisselvallig dit seizoen…..

 3. binky

  dit is een wedstrijd waar je de supporters die nog komen
  ook nog naar huis jaagt.
  ts en beleidsbepalers als jullie nu nog niet inzien dat dit nog slechter als slecht is dan hebben jullie stront in de ogen
  wat daar vanmiddag op het veld liep zo lopen er tientallen bij de amateurs rond alleen deze spelers hebben tenminste nog inzet en bezieling
  vvv voetbalt als sinds wetsels weg is zonder enkel systeem
  en als ik dan kruissen en van crooy rond zie dwarrelen het zijn net balletdanseressen
  wat een bagger zonde van mijn tijd
  ik kom voorlopig niet meer
  bikkels hebben we nodig die de mouwen opstropen ala ken leemans
  beter ken leemans op halve kracht als dat stellketje nietsnutten de zogenaamde talenten van vvv
  het zijn een stelletje over het paard getilde kwallen
  en het ergste is ze krijgen er ook nog voor betaald
  bestuur treed eens op

 4. Meuske

  Mijn hemel wat heb ik me weer geërgerd vanmiddag, wat een slappe hap en dat na een paar weken geen wedstrijden. Platje heeft niet gescoord maar voor mij wel man off the match wat heeft deze jongen een drive ongelooflijk met zo’n stel lapzwansen in je team. Ruiver city heeft gelijk want Platje wordt duidelijk helemaal gefrustreerd van de onkunde van sommige spelers om hem heen en laat dat ook merken. Totaal geen aansluiting naar voren en helemaal geen druk op de bal want iedereen staat erbij en kijkt ernaar de enigste die rent is Melvin die zien we na dit seizoen niet meer terug en terecht. Vond de eerste helft net zo bagger als de 2e helft dus daar kan ik kort over zijn. Elito had wel een paar leuke acties maar niet meer dan dat. Die nieuwe niet opgevallen in positieve of negatieve zin zoals gezegd maar Steijn viel me wel tegen want die zat ook maar als een dooie in de dugg outfit, nu moet je een team sturen daar is een oefenwedstrijd voor. TELEURGESTELD! !!!!!

 5. supportertje

  Vandaag weer met een grote teleurstelling van het veld weggegaan. Ik heb al eens vaker lopen vertellen dat de trainer het allemaal niet trekt, en niet de baas is over de spelers en deze niet kan motiveren. Onbestuurbaar is het hele zooitje geworden. Hij weet volgens mij niet wat hij aan het doen is, en daardoor ook de spelers niet. Het klikt voor geen meter in het team en met de trainer. Zonde van de goedwillenden met name Platje.

 6. Ben

  Schuld van de voorzitter? Van de trainer? Van Kruysen? Come on, vandaag was een oefenwedstrijd, niet om een wedstrijd te winnen, maar om diverse spelers bepaalde patronen te laten spelen.
  Op naar de volgende competitiewedstrijd FORZA VVV!

 7. 5 for life

  Wat ik ook aan andere uitslagen voorbij zag komen:
  Flevo Boys – Almere City FC 3-3
  FC Emmen – HHC 0-2
  FC Den Bosch – GVVV 2-1
  Bossenaren scoren in de 83e min uit een penalty en winnen door een eigen doelpunt in de 90e min van GVVV.

  1. marcel

   voor het gevoel van een supporter totaal onvergelijkbaar, omdat almere en emmen hun fans wekelijks wel leuk voetbal voorschotelen. van den bosch weet ik het niet. voor VVV is elk van dit soort wedstrijden een zoveelste bovenop hetgeen men wekelijks te zien krijgt, en dus wederom een tegenvaller bovenop de overige tegenvallende wedstrijden.

 8. supportertje

  Marcel, ik kan je wel steunen in je uitspraken. Ook ik heb het gevoel dat ze niet gaan tot het uiterste om te winnen. Ook begrijp ik niets van de trainer die blijft volharden in het opstellen van bepaalde mensen. Kijk naar zo’n van Crooy die over veld dartelt, en eigen niet weet wat hij doet. Wij zien dat , maar ziet de trainer dat ook. Hij moet eens een wedstrijd op de tribune gaan zitten, en kijken naar wat wij voorgeschoteld krijgen vanaf de tribune. Misschien dat hij dan zijn ogen op andere spelers richt. Ik ben er van overtuigd dat het echt wel beter kan. Die kwaliteiten zijn er echt wel aanwezig in dit team. Maar het is zijn taak om die nu snel naar boven te halen.

  1. sultana

   Supportje, wat is het verschil met op de tribune zitten of op de bank zitten? Wie wil je dan dat Steijn opstelt?? Hij heeft niemand anders enkel en alleen veel je jonge, onervaren spelers vaak van de jeugd. Ook ik vind van Crooy en Kruijssen zwaar onder de maat, onbegrijpelijk dat deze jongens uitgeroepen zijn tot talent. Vraag me af wie dat beoordeelt, iemand die geen verstand van voetbal heeft in ieder geval. Steijn ziet ook heus wel waar het probleem zit en de schoen wringt maar op versterkingen hoeft hij niet te rekenen want er is geen geld. Dit was niet nodig geweest als er de afgelopen jaren goed beleid was gevoerd! Nu zitten we met de gebakken peren en ik ben bang dat ze niet meer uit deze neerwaartse spiraal gaan komen, wat willen we ook met dit stadion? De Koel heeft een prachtige ligging maar wil je hogerop komen en ooit weer eredivisie willen spelen dan gaat dit met het huidige stadion in ieder geval niet gebeuren. Is de Koel te oud voor, ik vrees het aller ergste voor ons cluppie als dit zo doorgaat. Op het veld is het inderdaad allemaal te lief, er zitten geen bikkels bij zoals Toth en Leemans, spelers die de mouwen opstropen en het gras zowat opvreten. Totaal geen vechtlust enkel en alleen ideale schoonzonen die bang zijn dat hun tenue vuil wordt. Ik heb al eens eerder hier gezegd ik denk dat Steijn na dit seizoen er zelf mee stopt en daar kan ik hem geen ongelijk in geven als dit zo zou zijn. Je ziet dat hij zich inhoudt voor de camera maar gefrustreerd is hij zeker en die frustatie komt er vroeg of laat uit. Welke trainer je ook voor deze groep zet dat word nooit iets.

   1. marcel

    en wat nog erger is, welke speler komt zomaar naar onze mooie club, als je ziet wat er op het veld gepresteerd wordt, en wat voor invloed dit heeft op de sfeer op de tribunes. Als men kan kiezen, kan ik me voorstellen dat je liever naar een club gaat waar de algehele beleving positiever is. Ondanks dat de laatste tijd echt geprobeerd wordt op 2 plekken (nog steeds uitermate jammer dat het verdeeld is), om regelmatig langdurig de sfeer erin te houden, is de sfeer op heel O ver te zoeken. veel mensen zitten de hele wedstrijd te kletsen (geroezemoes op de tribune ipv gezang), en te spelen met de telefoons.
    vwb de talenten. normaal is het voor elk talent beter om in een team te komen dat lekker draait. VVV zit in zo’n negatieve spiraal, dat deze jongens veelvuldig voor de leeuwen geworpen worden. kan me niet voorstellen, dat het als talent lekker spelen is als je in zo’n lamlendig gebeuren moet meespelen.

   2. supportertje

    Weinig tegen in te brengen. En ik onderschrijf je mening. Bij mij heerst ook een zekere frustratie als trouwe VVV supporter Maar soms moet je roeien met de riemen die je hebt, en moet je als trainer bedenken hoe kan ik die riemen op een andere manier gebruiken. Er zijn best wel andere mogelijkheden met deze spelers. Vechtlust kun je aanwakkeren, denk eens aan een speler van Oranje die op een hele andere plek ging spelen, en dat verdomde goed deed. Dat is wat ik bedoel. Wees inventief als trainer, en vooral spelers die er niets van bakken niet constant er in zetten.

 9. Meuske

  Dacht ook dat er genoeg kwaliteit in deze groep zat maar ik begin er langzaam aan te twijfelen want ik zie 0.0 progressie bij niemand en het lijkt alleen maar erger te worden. Deze ploeg heeft in ieder geval een impuls nodig wil het nog wat worden maar dat gaat alleen als je financiële mogelijkheden hebt en laat dat nou net hetgene zijn wat we niet hebben. Willen deze jongens het beste in zichzelf naar boven halen heb je een echte ervaren spelverdeler nodig die leiding kan geven in en buiten het veld.

 10. supportertje

  Dit bedoel ik bijvoorbeeld met out of the box denken. Misschien een heel gek. En het is maar een hersenspinsel. Er zullen in ieder geval genoeg mensen zeggen dat ik niet spoor.
  Maenpaa
  Donders Maksimenko Balkensteijn Fleuren
  Joppen Post sevinc
  Platje Khalouta Wolters

  1. Goodie

   Ik vind het wel zeer opmerkelijk dat je de 2 CV’s er uit haalt die het de afgelopen tijd wel redelijk doen. Verder ben ik het ergens wel met je eens. Er zijn spelers die niet echt de kans hebben gekregen onder Steijn. Er was dit seizoen 1 thuiswedstrijd dat ik Schroijen vrij leuk vond voetballen. Ik wil hem wel is op 10 zien in plaats van Van Crooij.

   1. supportertje

    Beide CV,s die in mijn opstelling staan hebben in Engeland gevoetbald, en in Engeland spelen ze vooruit, en zo snel mogelijk richting het goal van de tegenstander. Ik denk dat omdat het Engels voetbalgespeeld hebbend elkaar sneller en beter aanvoelen. Schroijen zou inderdaad ook een goede keus zijn op de plek van Vito, alleen is hij te veel een pingelaar die niet op het juiste moment de bal speelt. Als dat verandert, ja.

   2. Je kunt je teksten altijd aanpassen door op edit te klikken volgens mij.

    Ontopic: Creatieve oplossing maar persoonlijk zou ik niet kiezen voor deze opstelling. Dat mag en kan, iedereen heeft zijn eigen mening en idee over de opstelling en misschien is het daarom juist moeilijk om trainer te zijn van VVV. We hebben namelijk teveel mensen die denken dat ze het beter weten :). Maar ik vind dit juist goed omdat dit aangeeft dat iedereen juist hart voor VVV heeft. Maar zoals Goodie aangeeft ben ik over veel dingen ontevreden maar juist de keeper en het centrale duo ben ik zeer tevreden. Ik ben juist van mening dat Buwalda een van de betere CV’s is die VVV ooit heeft gehad. Sterk, opbouwend goed, rustig en bewaard het overzicht. Promes heeft na zijn rode kaart laten zien dat hij een goed CV is. Maenpaa spreekt voor zich. Ik zou kiezen voor een 442 formatie omdat ik denk dat er meer zekerheden in kunnen bouwen en meer kunnen spelen vanuit de verdedeging en middenveld. We zijn voorin niet creatief en daarnaast zijn alle voorzetten slecht waardoor we de spitsen niet in stelling brengen. Khalouta en Platje lopen elkaar in de weg en ik denk dat je dat oplost door 442 te spelen. Dan wordt het spel wel helemaal anders maar je gaat dan meer op balbezit spelen. Ook zal ik Elito graag op het middenveld zien, een jongen met veel kwaliteit in passing en voetballend zeer slim. Het is nog niet een jongen die veel heeft laten zien in het veld maar is wel iemand die slimme steekpasses geeft en sterk is. Daarnaast verdedigd hij altijd mee. Maar goed dit is mijn mening en oplossing 🙂

   3. supportertje

    Ja, het barst van de trainers op de tribune, en je kunt het niet iedereen naar de zin maken. Voor alles is wat te zeggen. Wat ik probeer te zeggen is dat naar mijn idee er niet genoeg creativiteit is. Buwalda is inderdaad erg sterk, Promes ook, maar ik mis dat gevoel van weten intuïtief waar mijn collega staat, en waar de bal naar toe moet. Het duurt vaak te lang naar de omschakeling. En dat is wat mijn hart zegt. Met Maksimenko, en Balkensteijn, hebben we wel mensen achterin die snel kunnen schakelen en een goede geplaatste bal naar voren kunnen geven.

 11. YowVVV

  Je hebt een testspeler, die stel je maar 45 minuten op terwijl je tekort komt op een bepaalde positie (al zijn dat er wel meer…), hoe kom je op het idee om hem na 45 minuten al te wisselen? Zo’n jongen moet toch zeker wel 70 minuten kunnen spelen en zich bewijzen bijvoorbeeld. Maar wat we nodig hebben, voor het seizoen riep iedereen dit al, een type Toth, Leemans uit Duitsland halen ofzo, iemand die de baas is of speelt op het middenveld. Adil Aussar vult die rol bij excelsior perfect in, zo’n soort jongen moeten we halen. Scoutingsnetwerk is zo goed, dat de testspeler(s) die komen vrijwel de afgelopen periode vrijwel allemaal aangeboden spelers zijn..

Leave a Reply