VVV-Venlo

VVV-Venlo verrast en wint in Enschede van FC Twente

De tweede wedstrijd van het Eredvisieseizoen is gespeeld en dat deden we in de Grolsch Veste tegen FC Twente. Voor de Venlonaren pakte het uitstekend uit! In Enschede wisten we met 1-2 te winnen van de Tukkers. 6 punten uit 2 duels, dat is een geweldig start van het Eredivisie seizoen.

Daar leek het op het begin totaal niet op. FC Twente begon furieus aan de wedstrijd en dat resulteerde in de eerste paar minuten gelijk tot een serieuze mogelijkheid voor de gastheren. Een scherpe aanval kwam terecht bij Marko Kvasina en zijn poging raakte de paal. In de rebound was het oud-VVV’er Danny Holla die rakelings voorlangs schoot, daardoor bleef de stand op 0-0 staan. Gelukkig maar.

In de 20e minuut doet zich de eerste offensieve actie van VVV voor en dat zien we terug in de corner van VVV. Die is ingestudeerd en eindigt bij Clint Leemans die de bal in een keer op de pantoffel neemt. Zijn poging gaat langs het doel, maar het eerste gevaar van de Venlonaren is een feit. Enkele minuten later volgt nogal verrassend de voorsprong voor de Geelzwarten. Vito van Crooij werd weggestuurd door Danny Post en Vito bedenkt zich geen minuut wanneer de bal voor zijn voeten komt. Hij jaagt de bal kiezelhard langs leeper Jorn Brondeel in het dak van het doel: 0-1 voor VVV!

Na een half uur spelen kwam Jensen twee keer gevaarlijk voor het Venlose doel, maar in beide instanties liep het goed af voor de Venlonaren. FC Twente zette extra druk op de Venlose defensie aan het einde van de eerste helft, maar het was juist VVV dat een doelpunt maakte in die slotfase van de eerste helft. Van Crooij werkte harde en sleepte er een corner uit. Deze werd genomen door Clint Leemans, die nam hem kort op Tissoudali. Zijn voorzet leek te diep, maar Ralf Seuntjens kopte de bal goed terug en daar stond Jerold Promes die de bal tot doelpunt wist te promoveren: 0-2!

Met een geweldige 0-2 tussenstand gingen we de theepauze in, met de wetenschap dat FC Twente nog wel een stormend uit de kleedkamers kon komen. Dat viel eigenlijk reuze mee, het was niet zo slecht als wat Sparta liet zien vorige week, maar echt goed was het ook niet. In de 50e minuut was het wederom Jensen die een schot loste, maar dat was niet meer dan een speldenprikje.

Tien minuten later was het wel raak voor de Tukkers. Het begon eigenlijk met een zeer trage wissel aan Venlose zijde. Labylle kwam in het veld voor Janssen en het spel werd daardoor echt vertraagd. De standaardsituatie die volgde, zorgde ervoor dat de bal uiteindelijk op het hoofd van Tom Boere kwam en hij kopte de bal langs Lars Unnerstall in het doel: 1-2. Hierna leek FC Twente en vooral het publiek er weer in te geloven en ging er flink achterstaan. Van de 60e t/m de 70e minuut was het even billenknijpen voor iedereen die VVV een warm hart toedraagt. FC Twente was een stuk dreigender geworden, nadat Assaidi in de ploeg was gekomen en hij legde Rutten en Röseler een paar keer in de luren.

In de 72e minuut leek Promes het slot op de wedstrijd te gooien, met een kopbal vanuit een corner. Maar eerlijkheid gebied te zeggen dat keeper Brondeel de bal prachtig wist te pareren en daardoor bleef de stand op 1-2 staan in het voordeel van VVV. Het werd daardoor nog even langer billenknijpen. In de 83e minuut werd Torino Hunte neergehaald en kwam er een vrije trap op 20 meter van het doel. Helaas werd de vrije trap van Leemans gekraakt en ook de rebound van Thy leverde niks op.

De vierde official gaf in de 90e minuut aan dat er 5 minuten bij zouden komen en VVV beperkte zich tot het verdedigen van die 1-2 voorsprong. Tristan Dekker werd ingebracht als extra verdediger en de Venlonaren bleven compact spelen, waardoor na 95 minuten de 1-2 zege een feit was!

Een ongekende goede start van VVV. 6 punten na twee wedstrijden en ook nog eens 5 gescoorde doelpunten en slechts 1 tegen. Niet slecht voor promovendus, zeker niet slecht! Maar wie had dat gedacht? Maurice Steijn ook niet: “Dit zijn ongekende beelden voor ons als je naar de ranglijst kijkt. We hebben twee wedstrijden gespeeld en zes punten. Natuurlijk hebben we gekeken naar FC Twente en ze geanalyseerd en ik vond dat ze vorige week tegen Feyenoord een hele goed wedstrijd hadden gespeeld. We waren ons dus beducht van de kracht van Twente. Het was ook voor veel spelers de eerste keer in zo’n ambiance, dus het is altijd even afwachten hoe de ploeg daarop gaat reageren.
De eerste kans was voor Twente en als die de bal erin vliegt in plaats van tegen de paal, dan krijg je een hele andere wedstrijd. Maar soms moet je ook gewoon een beetje geluk hebben en dan hadden we in die beginfase. Twente was veel aan de bal en ook dwingen, maar creerden zelf niet veel. Wij waren scherp en Vito opende de score met een werelddoelpunt  en vlak voor rust scoren we de 2-0. Dat is lekker de rust in gaan uiteraard. Ik vond dat we in de tweede helft de zaakjes op orde hadden. Dan maken ze een goal en dan hoop je dat de voorsprong standhoudt. We hebben geknokt en we hebben pijn geleden, de jongens zijn niet voor eigen succes gegaan. We hebben het uit het vuur moeten slepen en ik ben ongelofelijk trots op mijn mannen.”

 Trainer van FC Twente, Rene Hake, vond dat VVV goed voor de dag kwam: “Je ziet dat VVV gewoon verder is als team. Ze spelen langer in deze samenstelling, ook al was dit in de Jupiler League. Je ziet dat bij hen de automatismen veel meer in de ploeg zit en dat het allemaal logisch verloopt”

FC Twente – VVV-Venlo 1-2 (0-2)

Scoreverloop: 23. Van Crooij (0-1), 42. Promes (0-2), 60. Boere (1-2)
Toeschouwers: 23.800
Gele kaarten: Van der Heyden, Thesker (FC Twente) Tissoudali, Van Crooij (VVV-Venlo)
Rode kaarten: –
Scheidrechter: S. Mulder

Opstelling FC Twente
Brondeel; Ter Avest (6. Van der Lely)xxx, Andersen, Thesker, Trajkovski; Van der Heyden (74. Liendl), Holla, Jensen; Gjorgjev (63. Assaidi), Boere en Kvasina

Opstelling VVV-Venlo
Unnerstall; Janssen (58. Labylle) , Promes, Röseler, Rutten; Leemans, Post, Seuntjens; Tissoudali (72. Hunte), Thy en Van Crooij (90. Dekker)

 

33 Responses

 1. VVV 4ever

  Wat een geweldige wedstrijd van os VVV….(had 1-2 voorspeld)
  Wereldgoal van Van Crooij….
  Teamspirit was TOP!
  Enigste kritiekpuntje is dat het rendement omhoog moet, dan speel je de wedstrijd makkelijker uit

  Waarom kreeg Thesker slechts geel?!!!

 2. Goodie

  Heerlijke wedstrijd! VVV was Twente voetballend gewoon de baas in eigen huis. Twente in de 2e helft nauwelijks kansen gegeven.

  Ps. Mocht iemand Vito nog willen ophalen voor 1 september, met de huidige markt kunnen er een aantal miljoenen voor vragen. Maar hopelijk blijft hij nog gewoon minstens dit hele seizoen in Venlo te bewonderen.

 3. john

  TOP TOP en nog eens TOP.

  nou zal DE koel wel vol lopen. want als er succes is dan wil de Venlonaar er wel bij horen !!!!

  venlonaren steun VVV nou eens in goede maar ook in mindere tijden !!!!!!!!!!!!!!

 4. Gerardus

  Godnondeju wat was dit lekker. Het begon bijna dramatisch maar daarna liep het toch wel ff lekker. Bijna niets weggegeven en langzaam werden de mannen sterker. De goal van Vito is natuurlijk belachelijk. Die zat er wel aardig in zullen we maar zeggen. Het tweede doelpunt was ook lekker en perfect uitgevoerd door de Telstar driehoek. Tussen 8 man het zo goed uitwerken, top! Na de tegengoal ook amper in de problemen gekomen en had Twente nog rood moeten hebben. Maar we hebben het gered. Nu Ajax op de slachtbank leggen die we op een ideaal moment treffen en op naar het kampioenschap!

  Met alle gekheid op un stökske, handhaving gaat op deze manier zeker well lukken. Er moet alleen niet gedacht worden dat we er al zijn want we hebben nog 28 punten nodig. Maar daar heb ik wel vertrouwen in. Op naar volgende week!

 5. supportertje

  Wat een thuiskomst vanavond. Tot negen uur gewerkt, en nog niets gehoord van de uitslag. Blijkt dat VVV gewonnen heeft van FC Twente. Mijn avond kon niet meer kapot, en ik heb er een flinke op gedronken. Zo zie je maar wat teamgeest en spirit kan doen. Onbevangen aan de klus begonnen om zich te handhaven, en met deze inzet, en moreel besef ben je ver op weg. Ben buitengewoon trots op het team en wat ze hebben laten zien.
  Chapeau, petje af en op naar de wedstrijd tegen Ajax, waar ik ze ook niet geheel kansloos acht. Ik heb er vertrouwen in.

 6. robbaan

  Een avond om niet snel te vergeten, wat een prestatie.
  Het vasthouden aan een jaren geleden ingezet beleid werd in de Enschede beloond.
  Zoals ik al eerder heb gezegd een goede teamspirit, incl de staf, en de overtuiging die VVV uitstraalde, maken het dat wij apentrots op onze jongens kunnen zijn.
  De wereldgoal van Vito en zijn enorme drive tot presteren, is alleen maar gunstig voor VVV. Groot compliment ook aan onze sterke verdedigers en middenveld, want een ding werd duidelijk, VVV is topfit, en heeft een groot loopvermogen.
  Dat het nog even spannend werd, kwam voornamelijk doordat de 1-3 niet viel, want een grotere uitslag was logischer geweest gezien de kansen. Hulde aan het collectief!

 7. mats

  Prachtige overwinning. Wat een teampredtatie.!!
  Mij viel vooral de inzet, werklust en agressie op om de bal te veroveren gecombineerd met hele aardige pogingen snel op de counter te spelen. Waar ze vaker wel dan niet heel goed uitkwamen. Ik heb zitten genieten!
  Waar gaat dit nog heen!????

 8. mats

  Oh een minpuntje…. op het moment dat overduidelijk is dat Tissoudali niet in de wedstrijd zit had ik toch liever Amenyido gezien. Hunte Mwoh….
  Daartegenover vond ik Labylle wel aardig invallen.

 9. nidan

  prachtige prestatie, dit moet de twijfelaars toch de laatste zet geven om snel een seizoen kaart aan te schaffen. Kom op, laat de koel bruisen, de jongens, de staf en alles daar om heen verdienen dit
  forza VVV Venlo

 10. Luis Erique

  Lekker as zondag zonder enige druk tegen Ajax. Hopen dat die in de Europa league tot het gaatje moeten gaan en dan vol afjagen zondag. Dan heb je gewoon kans op punten.

Leave a Reply