VVV-Venlo verslaat Almere City na masterclasses De Boer en Van Der Gouw

VVV-Venlo heeft afgelopen maandag de derde plek op de ranglijst veroverd na een overwinning op Almere City. Mede dankzij een sterke tweede helft, een wereldgoal van Kees De Boer en fantastisch keeperswerk van Ennio Van Der Gouw eindigde de wedstrijd in 1-3.

De Venlonaren kregen vroeg in de wedstrijd een aantal kleine mogelijkheden, maar zowel Nick Venema als Martijn Berden waren net niet scherp genoeg in de afronding. Hierna kwam Almere steeds beter in de wedstrijd. Resink wist twee VVV’ers te omspelen en legde de bal panklaar voor rechtsback Akujobi, die richting Van Der Gouw volleerde, maar de Venlose doelman bracht knap redding!
Helaas was het vijf minuten later alsnog raak voor de Zwarte Schapen. Pascu zette de bal scherp voor in de zestien, in eerste instantie zat Van Der Gouw er nog goed bij, maar in de rebound kon Jochem Ritmeester Van De Kamp (wat klinkt als een fictief stripboekkarakter) de bal in het doel werken, 1-0… VVV was zichtbaar aangedaan door deze treffer: veel balverlies en aanvallend geen enkele vorm van dreiging hadden een slechte eerste helft tot gevolg.

Maar in de rust zette trainer Rick Kruys het om. De zwakste schakels, Richard Sedlacek en Robin Lathouwers, bleven achter in de kleedkamer en voor hen betraden Mitchell van Rooijen en Daan Huisman het veld. En deze omzetting zorgde vanaf seconde één voor meer voetbal in de ploeg – met succes. Binnen drie minuten zette De Boer uitstekend voor, perfect op het hoofd van Nick Venema (wie anders) die de bal knap tegendraads binnenkopte: 1-1! Vlak na de gelijkmaker moest Van Der Gouw opnieuw redding bieden, ditmaal op een afstandsschot van Duijvenstijn.

Vijf minuten later was het opnieuw raak voor VVV. En hoe. Mitchell van Rooijen speelde De Boer in de zestien aan, die de bal wat achter zich kreeg, maar dat was geen probleem omdat De Boer in Dennis Bergkamp transformeerde en de bal werkelijk fenomenaal meenam. Ook de afronding was uitstekend, waarmee hij VVV op een 1-2 voorsprong zette. Doelpunt van de week. Nee, doelpunt van het jaar. Wát een goal.
En binnen het uur verdubbelde VVV de voorsprong ook nog eens. Wederom werd De Boer aangespeeld, die maar liefst driemaal in de zestien over kon spelen met Berden, waarna de vleugelaanvaller de bal feilloos in de linkerhoek schoot: 1-3!!! De thuisploeg kreeg hierna nog drie dotten van kansen, maar Van Der Gouw keepte zijn beste wedstrijd van het seizoen waardoor VVV de drie punten pakte – én nu derde staat. Wie had dat gedacht…

Aankomende zondag staat de volgende wedstrijd op de kalender en wederom een Limburgse derby. Om 12:15 spelen we in De Koel tegen Roda JC. Alles Heej is VVV!

24 Responses

 1. mats

  Kolere, wat een wedstrijd.
  Compleet zaaddodend weer in de 1e helft en dan in 10 minuten gewoon Almere een knock out toedienen.

  Heb het al eens eerder gezegd. Kees de Boer is echt een hele toffe gast. Transplanteren, hart voor de club, sfeermaker….. maar niet goed genoeg voor dit niveau – áls je hem op mis zet – hij lief vooral weer te dolen… maar zeg kennen dan op rechts dan is ‘ie opeens gevaarlijk en volgens mij bij alle doelpunten betrokken .

  Venema goed vondnik. Berden en sedlacek echt de mannen die we nodig hebben. Maar MOTM is toch echt Ennio. W a t. E e n. R e d d i n g e n . Ongelovelijk!

  1. supportertje

   Samen top de zaak omgedraaid. De Boer word vaak verguisd, zet hem op de juiste plek, dan leverde hij. Berden gaat ook een topper worden. De rest hebben we het al vaak over gehad. Laat ze eens spelen, geef ze de ruimte, en verwacht niet altijd een wereldprestatie, maar geef ze vertrouwen. Daar groeien ze van.

 2. Eindelijk weer eens live geweest bij een wedstrijd van VVV-Venlo.
  Over de eerste helft kunnen we kort zijn.
  Na een goed begin gingen we steeds meer achter Almere aanlopen en keken we bij rust verdiend tegen een 1-0 achterstand aan.
  In de rust heeft de trainer wat aanpassingen aangebracht waardoor de wedstrijd compleet kantelde.
  Met een mannetje meer op het middenveld zagen we de ene na de andere aanvalsgolf van VVV-Venlo waaruit maar liefst 3x gescoord werd binnen een tijdsbestek van 12 minuten, met een uitblinkende Kees de Boer in een hoofdrol.
  Toch knap dat Rick Kruys dit heeft gezien, want als ik het voor het zeggen had gehad had ik Kees de Boer in de rust gewisseld, want ik vond hem in de 1e helft één van de zwakkere spelers in ons team.
  Verder speelde Venema ook een belangrijke rol tijdens deze korte, maar geweldige opleving van het elftal.
  Daarna liet het elftal Almere weer wat meer in het spel komen, waardoor zij nog de nodige kansen kregen op een aansluitingstreffer, maar Van der Gouw keepte de hele wedstrijd een puike partij. Ook Ketting haalde met het hoofd veel ballen weg, waardoor Almere verder niet meer tot scoren kwam.
  Topresultaat dus, met in een fase in de 2e helft mooi aanvalsspel, waarin het elftal heeft laten zien waartoe het in staat is!

 3. roermond

  Geweldige teamprestatie en wat een geweldige trainer met zijn omzettingen en wissels in de 2e helft…blijft vaak onderbelicht Ricky Kruys…chapeau trainer…👍✌️💛🖤💛

  1. mats

   Nou, ik vind er toch wel wat van te zeggen dat het vaak pas gaat lopen na wissels en omzettingen. Waarom? En heb ook al vaak gezien dat hij 10 minuten voor tijd nog eens gaat wisselen en het. vervolgens weer helemaal NIET loopt en het weer billen knijpen is. Zie ook gisteren. Wat brachten Allouch en Yasser dan? Laat spelers staan ook aanzien ze moe, ze zitten vaak wel beter in de wedstrijd dan die verse krachten.

   1. Wat deze wedstrijd betreft ben ik het niet met je eens. Venema kon bijna niet meer lopen, moet ook geen spierblessure oplopen, dus een wissel was noodzakelijk!
    Bovendien kwam er door Allouch en Yasser ook weer iets meer dreiging, waardoor Almere ook weer meer aandacht moest schenken aan zijn verdediging.
    Dus deze wedstrijd waren wat mij betreft de omzettingen en wissels wat mij betreft perfect!

 4. Piet Verbong

  Kees de Boer heeft wat vroeger (elftal dat nog in De Kraal voetbalde, ik heb ’t als langjarige supporter gezien, tijd van Frans Swinkels en Huub Vercoulen) aanvaller Jan Verbong had: een frêle, technisch verfijnde, maar ogenschijnlijk laconieke speler. Die kon de woede, maar een minuut later ook de bewondering van het publiek opeisen. Laten we zuinig zijn op zo’n jongen.

   1. Eens. Als hij hangend van rechts speelt komt hij aanvallend sowieso het best tot zijn recht met zijn exceptionele potentiële kwaliteiten.
    Zaak blijft echter dat hij met beide benen op de grond blijft staan en zijn man niet laat lopen…

 5. chretien

  TOP! Wat heb ik genoten. In 12 minuten werd de wedstrijd beslist….
  Leuke., mooie doelpunten…
  Wat moeten we van Kesie de Boer vinden? In ieder geval siert hem dat hij met volle kracht er tegen aan gaat. Dan heb je bij ons altijd een pluspunt…
  Almere FC liet zich in het begin van de tweede helft volledig overlopen. Oorzaak? Inzet van VVV spelers? De omzettingen? Ik weet het niet….
  In ieder geval heel blij met de overwinning…
  Zondag Roda, onze jarenlange Angstgegner…. Vooral niet denken dat wij die nu gaan inpakken. Ik ben heel tevreden met de kleinst mogelijke zege, liefst nog in de 96e minuut…. een onverdiende overwinning… prima… FORZA VVV!

 6. chretien

  TOP! Wat heb ik genoten. In 12 minuten werd de wedstrijd beslist….
  Leuke., mooie doelpunten…
  Wat moeten we van Kesie de Boer vinden? In ieder geval siert hem dat hij met volle kracht er tegen aan gaat. Dan heb je bij ons altijd een pluspunt…
  Almere FC liet zich in het begin van de tweede helft volledig overlopen. Oorzaak? Inzet van VVV spelers? De omzettingen? Ik weet het niet….
  In ieder geval heel blij met de overwinning…
  Zondag Roda, onze jarenlange Angstgegner…. Vooral niet denken dat wij die nu gaan inpakken. Ik ben heel tevreden met de kleinst mogelijke zege, liefst nog in de 96e minuut…. een onverdiende overwinning… prima… FORZA VVV!

 7. chretien

  Oh ja, vergeten… onze keeper was top! Gek toch, ‘n keeper wordt zo gemakkelijk vergeten,. Hij was gisteren, zoals eigenlijk vaak, absoluut top!
  ‘n Keeper scoort bijna nooit, de doelpunten maker(s) krijgen meestal de eer.
  Nogmaals, we hebben een topkeeper!

 8. Gerardus

  Nou precies zoals ik gisteren al zei. Goede tegenstander, dus weer een overwinning. Alleen ben ik heel erg bang voor zondag… Een lucky kut goal of een eigen doelpunt in minuut 90+3 die voor 0-1 zorgt zie ik eigenlijk wel aankomen.

  Ik blijf het nog steeds raar vinden dat je achter komt te staan en binnen no time beter bent als de tegenstander in de tweede helft. Ik weet niet hoe vaak we dit al gezien hebben. Karakter is er in ieder geval wel. Dat kan deze ploeg zeker niet ontzegt worden en chapeau daarovoor. Het enige wat ik jammer vind is dat de ze voor de winterstop in de sterkste opstelling speelden met: Klaassen, Sedlacek, Huisman en daarvoor Johanson, Braken en de Boer. Om Venema kun je niet meer heen want die schiet er nogal vaak eentje in. Ik snap daarom die winterse transfers van onze buitenspelers niet helemaal. Je hebt nu Johansson, Berden, Allouch, Roemer, Yasar en zelfs Venema en de Boer die nu aan de zijkanten spelen. Al snap ik dat je Venema regelmatig als spits gebruikt dat hij daar niet altijd zal staan maar goed. Dan leek een aanwinst mij wel voldoende.

  Maar goed, speel maar lekker zondag zoals de tweede helft en dan gaat het genieten worden 🙂

 9. Gerardus

  Overigens chapeau waar Rick mee bezig is, met dit elftal waar niemand op voorhand iets in zag op de derde plaats staan. Met redelijk veel dezelfde namen als afgelopen jaar. Dan doet hij het toch wel lekker.

 10. Zeker wete

  2e helft was werkelijk affengeil. Opmerkelijk inderdaad dat VVV zulke contrasten kan laten zien maar het toont ook wel de veerkracht.

  En nu 7.500 man in de koel tegen Sterfrade. Un mooie sfeer en draan wie verrekes willum.

 11. Zeker wete

  Kees is een groot talent, Sedlacek doet het prima net als Klaasen, We hebben de beste 2 spitsen van de KKD en een prima defensie. VVV heeft gewoon een prima elftal. Kon nog wel eens lachen worden dit seizoen.

Leave a Reply