VVV-Venlo verslaat De Witte Leeuwen met 1-3

Afgelopen vrijdag nam VVV-Venlo het op tegen de Witte Leeuwen – in het BUKO Stadion was Telstar de tegenstander.

VVV begon goed aan de wedstrijd. Binnen 2 minuten volgde al de eerste kans: na een vrije trap van Levi Smans was het Mitchell van Rooijen die de voorzet binnen kon glijden. Helaas stuitte zijn inzet op paal. Vlak hierna creëerde VVV nog twee kansen. Allereerst was het Brian Koglin die de hoekschop van Smans over het doel van Mounaim kopte. En vlak daarna was het Simon Janssen die met zijn voorzet spits Erik Sorga – die samen met Braken in de spits speelde – bereikte, maar de kopbal van de Ests international werd helaas gepareerd door Mounaim.
Binnen het kwartier was het opnieuw VVV dat aanzette. Een uitstekende corner van Smans kwam bij de eerste paal terecht bij Van Rooijen, die de bal feilloos in de korte hoek werkte. 0-1!

Waar VVV begin dit seizoen veel kritiek kreeg op de veelal matige corners, beginnen ze er nu meer rendement uit te halen. Met wederom Van Rooijen als doelpuntenmaker, die nu ook gedeeld clubtopscorer is – hij en Sorga scoorden beiden driemaal.
Na een klein halfuur vond er een minder moment plaats. Uit een voorzet van Telstar kwam doelman Delano Van Crooij hard in botsing, waarna hij, na een minutenlange blessurebehandeling, bebloed het speelveld moest verlaten. Tweede doelman Lukas Zima was zijn vervanger.
Hierna zakte VVV wat verder in en lieten ze Telstar het spel maken. Buiten een ietwat klungelige hakbal van Van Rooijen, creëerden beide ploegen voor de rest geen grote kansen meer in de eerste helft.

Vroeg in de tweede helft waren het De Witte Leeuwen met de eerste kans. Verdediger Zakir kon, omdat het gehele middenveld van VVV open lag, vrijuit doorstomen naar de zestien. Zijn schot werd echter, enigszins moeizaam, gestopt door Zima.
Na een klein uurtje was het opnieuw Telstar met de kans. Na een corner van Berenstein was het Aktas die de bal richting de hoek kopte. En door het matige werk van Simon Janssen, die zijn enige taak bij de tweede paal verwaarloosde, verdween de bal in het doel. 1-1…

De eerste helft was vrij aardig aan Venlose kant, maar in de tweede helft hadden de Venlonaren het uiterst lastig. Desondanks waren het de geel-zwarten met de eerste grote mogelijkheid. Uit een corner (over rendement gesproken) was het Kees De Boer met een afstandsschot, die helaas geblokt werd door een Telstar-verdediger. De rebound kwam voor de voeten van Brian Koglin, die de bal snoeihard in de bovenhoek werkte, 1-2!!

Hierna zakte VVV in, waardoor ze opnieuw Telstar het spel lieten maken. En dat resulteerde in een kans voor Telstar: opnieuw was het Zakir met de kans, maar gelukkig bood Zima redding.
En zo bleef het toch nog heel spannend. In de 92e minuut was het Telstar met een vrije trap rond de zestien, waar ook keeper Mounaim mee naar voren kwam. Uiteindelijk was het Simon Janssen die de bal wist te veroveren en Yahcuroo Roemer weg wist te sturen. Hij wist, door zijn snelheid, de bal tamelijk eenvoudig in het lege doel te schuiven, 1-3!

En zo zijn we drie wedstrijden achter elkaar ongeslagen, voor het eerst dit seizoen. Wat is dát lekker zeg! Vooral een blik op de ranglijst is weer een stuk positiever: we staan nu op een 11e plek. Komende vrijdag nemen we het, in eigen huis, op tegen Jong FC Utrecht.

Opstelling VVV-Venlo: Van Crooij (30’ Zima), Janssen, Koglin, Van Dijck, Pachonik; Van Rooijen, De Boer, Smans (63’ Essanoussi), Schroijen (75’ Bastiaans), Braken en Sorga (63’ Roemer).

Opstelling Telstar: Mounaim; Berenstein (79’ Liesdek), Aktas, Tugarinov, Zakir; Vlijter, Van Doorm, Van Wetten (86’ Blackson); Smit (79’ Van Velzen), Plet en Dijkstra (68’ Kökcü).

Gele kaarten: Kees De Boer (VVV), Aktas (Den Bosch)

Wedstrijdverloop: 14’ Van Rooijen, 0-1. 57’ Aktas, 1-1. 75’ Koglin, 1-2. 92’ Roemer 1-3.

18 Responses

1. Oelie op zuid

Waor blieve de reacties van de nölers. Drie maal niet verloren en slechts een doelpunt tegen. Het gaat de goede kant op met VVV. Of beginnen ze te zeiken over percentage balbezit.😡

1. jason

Ja ja een groot feest. We hebben met geluk gewonnen van Telstar. Ook leuk dat we ons laten inzakken. Alsof we het extra doen. 34% balbezit in de eredivisie snap ik maar in de keuken tegen de lamme en de blinde ?

Maar goed lang leve De Koel op echt gras

2. chretien

Prachtig deze broodnodige overwinning. Jammer dat we het moeten doen met spaarzaam weinig minuten. Zo doorgaan jongens, jammer volgende wedstrijd thuis ook nog zonder publiek. FORZA VVV!

3. chretien

Prachtig deze broodnodige overwinning. Jammer dat we het moeten doen met spaarzaam weinig minuten beeld op de tv. Zo doorgaan jongens, jammer volgende wedstrijd thuis ook nog zonder publiek. FORZA VVV!

4. roermond

Nog maar 3 plaatsen verwijderd van een nacompetitieplaats…het gaat de goeie kant op en smaakt naar meer…come on venlo…forza VVV, make us proud….Ga zo door en toon het ongelijk van de nölers aan…Een nieuw team opstarten en een nieuwe strijdwijze creëren kost nu eenmaal tijd….

5. Leonardus

Fantastisch resultaat tegen een ploeg met een budget wat ongeveer 10x lager is dan dat van VVV. Maar de kwaliteit op het veld is vergelijkbaar.

Over het spel en de wedstrijd kan ik niets zeggen. Niet gezien. Maar de statistieken tegen deze semiprofs zegt genoeg over de kwaliteiten van deze ploeg.

1. lucien1978

Gewoon prima gepresteerd . Met deze jonge ploeg moet je strijden voor ieder punt. Zo is het nu eenmaal als je speelt met een half elftal wat nog amper professioneel voetbal heeft gespeeld. Al speelde nu iets meer ervaring.

Leonardus , je blijft maar gedeprimeerd. Misschien niet zoveel naar je cluppie Fortuna kijken. Met jou uitspraken iedere week kun je mij niet wijsmaken dat je een VVV supporter bent.

En nog iets . Nu moeten we presteren omdat ons budget 10x hoger is. Vorig jaar was ons budget 10x hoger en toen hoorde ik je daar niet over. Nee toen moesten we ook hoe dan ook presteren.

Je praat jezelf keer op keer tegen. Zoeken om te naolen noemen ze dat.

Prima prestatie VVV

1. Leonardus

Hoezo noalen?
        Ik zeg toch fantastisch resultaat.

Daarnaast is het toch ook logisch dat een club met een veel hoger budget beter moet zijn dan de tegenstander. Vorig jaar had VVV de laagste begroting en de eindstand heeft dat ook aangetoond.

6. Prima resultaat, ook absoluut nodig wil je de 8e plaats in het zicht houden…
    En het % balbezit intereseert me nu op dit moment echt niet, laten we ons vooral focussen op het behalen van overwinningen. Ik lees her en der dat Smans prima corners neemt de laatste tijd, nou dat vind ik veel belangrijker, want dat was vrij dramatisch tot voor kort en uit spelhervattingen scoren is o zo belangrijk om resultaat te halen, dat is zelfs in de absolute top het geval!

7. chretien

Het enige “negatieve” wat je van deze wedstrijd zou kunnen zeggen dat het na enkele minuten al 0-3 had kunnen staan met een einduitslag van 1- of 0-5.
    Van Dijck en van Rooijen worden sterkhouders…

8. VeniVidiVici

Prima resultaat, verdedigend staat het steeds beter en middenveld met Van Rooijen en Smans staat prima. Aanvallend ook progressie en eindelijk leveren de corners ook iets op. Na zo n wedstrijd kun je alleen maar positief zijn lijkt me, tenzij je denkt dat VVV een budget heeft van 26 miljoen in vergelijking met die 2.6 miljoen van Telstar….maar goed, dan moet je wel heel erg buiten de werkelijk leven en zul je wss een onaangenaam leven hebben. Forza Jos, Forza Venlo.