VVV-Venlo verslaat SV Venray in eerste oefenduel

VVV-Venlo speelde dinsdag het eerste oefenduel van het nieuwe seizoen. Op Sportpark de Wieën stond eersteklasser SV Venray te wachten. En het bezoek aan Venray voelde weer als vanouds: zonder restricties, op een doordeweeks dag naar een sportpark afreizen om voor het eerst de nieuwe spelers van VVV te kunnen aanschouwen.

VVV begon de wedstrijd met een veredeld b-elftal. De nieuwe spits, Sven Braken, stond wel in de basis. Het eerste optreden van Braken verliep nog wat stroef. De nieuwe aanvaller oogde wat statisch en won amper duels, wat tot frustratie leidde bij de Maastrichtenaar.
In de basis stond ook Yannick Leliendal. De linksback, die sinds een week op proef is, maakte een prima indruk. Met een aantal fanatieke rushes en prima voorzetten aan de linkerkant liet hij veel van zichzelf zien. In verdedigend opzicht maakte hij wel nog wat (positionele) foutjes. Kristopher Da Graca en vooral Simon Janssen staken er in de eerste helft met kop en schouders bovenuit. Beiden speelden foutloos en ondanks dat Da Graca aanvoerder was, liep Janssen als een soort Danny Post over het veld. Janssen was fysiek sterk en voortdurend bezig om zijn teamgenoten op te peppen.
Ook Guus Hupperts, waar VVV in de winterstop nog vanaf wilde, stond in de basis – als rechtsback. Daar maakte hij niet veel indruk met veel balverlies en weinig aanvallende impulsen. Ook Yahcuroo Roemer liet niet veel van zichzelf zien, op één actie na had hij een moeizame wedstrijd tegenover de Venrayse linksback. Voor de rest bestond het team uit de jeugdspelers Lars Nabbe, Thijme Verheijen, Stan Henderikx en Niek Munsters. Met name Verheijen en Munsters lieten een prima indruk achter. VVV creëerde in de eerste helft niet veel kansen. Sterker nog: de meeste kansjes kwamen van Venrayse-kant. Doelman Delano van Crooij hoefde alleen geen enkele keer gestrekt te gaan, waardoor de spelers de rust in gingen met een 0-0 tussenstand. 

De rust stond met name in het teken van Giorgos Giakoumakis. De “Griekse God” was sinds een paar dagen weer in Venlo en besloot de wedstrijd te bezoeken. Hij verstopte zichzelf in de hoek van de Venrayse tribune, maar werd snel ontdekt. Hierna ontstond er een flinke rij voor een fotoshoot. Bij de dug-out stonden ook Tristan Dekker (die onlangs zijn contract verlengde) en Danny Post. Danny, die zelf hint op een vertrek, had zijn arm in het gips. Wellicht dat dit een vertrek kan gaan belemmeren? Al helemaal omdat Stan Valckx tegenover Omroep Venlo zei dat hij Post nog “twee weken gaf voor een vertrek”.

In de tweede helft, zoals vaker bij oefenduels, stond er een geheel nieuw team op het veld. Nieuweling Brian Koglin maakte ook zijn debuut, opvallend: als aanvoerder. Ook maakten Stan van Dijck, Joël Roeffen en Aaron Bastiaans de terugkeer na hun periodes bij Roda JC en Helmond Sport. De twee spelers die in verband worden gelegd met een eventueel vertrek, Tobias Pachonik en Roy Gelmi, mochten alsnog ook een helft spelen tegen SV Venray. De rest van het team werd opgevuld met jeugdspelers Joep Munsters, Levi Smans en Jonas Theuerzeit. Die laatstgenoemde zorgde ook vroeg in de tweede helft voor de openingstreffer. Nadat hij een bal vanaf de zijkant kreeg, volleerde hij deze koelbloedig in de verre hoek.
Lang liet de 0-2 niet op zich wachten: slechts 4 minuten later wist Van Dijck de score te verdubbelen uit een vrije trap. Dit onder luid applaus vanaf de zijkant, Van Dijck doorliep namelijk zijn gehele jeugd bij SV Venray. Dit was ook het moment dat SV Venray knakte, ze kwamen de middellijn niet meer over en VVV had de wedstrijd rustig onder controle. De net ingevallen Joël Roeffen moest het spel in de 58ste minuut alweer verlaten. Na afloop vertelde hij dat hij amper een warming-up had gespeeld. Volgens VVV zelf hoorde namelijk linksback Leliendal ook in de tweede helft te spelen, hij nam echter in de rust (na een douche) plaats op de bank. 

Na de 60e minuut viel de wedstrijd redelijk dood. Na wat kleine mogelijkheden kreeg VVV pas weer een echte kans in de 79e minuut. Vanaf de linkervleugel gaf Bastiaans de bal voor, waarnaar jeugdspeler Smans knap voor zijn man kwam en de bal met links binnen schoot. Na de 0-3 zette VVV weer eventjes aan. In de 85e minuut wordt de bal, na een heuse scrimmage, in eigen doel gewerkt door een speler van Venray. Hiermee kwam de eindstand uit op 0-4.

Het was niet allemaal flitsend en spectaculair, maar voor een eerste wedstrijd hebben we in ieder geval al een béétje een indruk kunnen krijgen van volgend seizoen. Het voelde lekker om, na 292 dagen afwezigheid, weer eens een wedstrijd van VVV te mogen bezoeken. Vrijdag staat alweer de volgende wedstrijd van VVV op het programma, dan nemen we het op tegen VV UNA uit de Derde Divisie. Daarna volgen nog oefenwedstrijden tegen SV Straelen (15-7), Helmond Sport (23-7) en tegen de nog onbekende tegenstander in de Herman Teeuwen Memorial (30-7/31-7).

Opstelling eerste helft: Van Crooij; Hupperts, Da Graca, Henderikx, Leliendal; Janssen, Nabbe, N. Munsters, Roemer, Braken en Verheijen

Opstelling tweede helft: Verbong; Pachonik, Van Dijck, Koglin, Roeffen (58’ N. Munsters); Gelmi, J. Munsters, Theuerzeit; Essanoussi, Smans en Bastiaans

Scoreverloop: 0-1 Theuerzeit (48’), 0-2 Stan van Dijck (52’), 0-3 Smans (79’) en 0-4 E.D. Venray (85’)

29 Responses

 1. mats

  Bedankt voor het verslag. Verhelderend.

  Ik hoop dat Danny En Pacho het nog op kunnen brengen voor VVV te spelen mocht er geen club geïnteresseerd zijn ze over te nemen.

 2. Leonardus

  Volgens mij heb jij een andere wedstrijd gezien.

  De eerste 30 minuten stond de verdediging van VVV enorm te schutteren. Venray kreeg 3 opgelegde kansen die allemaal door het centrum van de verdediging werden gecreëerd. En wie stond daar? Jawel, da Graca.

  Ook het middenveld onder leiding van Simon Jansen werd door de amateurs van Venray regelmatig overlopen.

  Er moeten nog zeker 5 nieuwe middenvelders en aanvallers bij wil VVV enige betekenis spelen in de Keukenla divisie.

 3. RuiverCity

  Dit vvv is veel te licht voor de KKD. Er moet nog heel wat bij, wil je überhaupt in het linker rijtje eindigen.
  Ik hoorde dat Valckx twee Duitse keepers zijn aangeboden. Hopelijk zit daar wat bij….

  1. DeOtjes

   Dat je een nieuw keeper wil weten we nu wel. Jij draait op dit moment continu maar 2 plaatjes. Dekker is niet goed genoeg en van Crooij kan niet uitkomen. Meer heb je niet te melden.

   We hebben nog geen nummer 10, geen linksbuiten, geen 2e spits, een jeugdige rechtsbuiten en huppertz, geen reserve middenvelder met ervaring. En je blijft maar zeiken over een keeper. En straks huilen dat ze een middenvelder erbij moeten of een ervaren verdediger

 4. Donderspeech

  Venray creëerde 4 goede kansen in de eerste helft tegen een halve kans voor vvv. Vooral het centrum was een gatenkaas. Ik verwacht niet dat er een keeper bij gaat komen met al 3 keepers onder contract. Leliendal was zeer gretig en liep zich af en toe zelf voorbij. Voor een verdediger lijkt hij aan de kleine kant. Al met al nog veel werk aan de winkel voor Stan en Jos.

 5. Louis van Gaal

  Uiteraard was het maar de eerste oefenwedstrijd maar de eerste helft was zeer,zeer matig. Er vielen mij echt maar 2 spelers positief op: Simon Janssen die een aantal prima lange ballen liet zien en met name Leliendal. Dat zou voor VVV absoluut een aanwinst zijn als je aanvallend wil gaan spelen. VVV mocht blij zijn dat het niet met 0-3 achterstond na 45 minuten. De 2e helft was iets beter waar mij met name Koglin opviel als heel stabiel … verder moet het echt gezien worden als een eerste oefenwedstrijd… er zullen echt nog wel wat versterkingen komen… wat ook echt wel nodig is..

 6. Venlooow

  Mensen geen paniek. Het is pas de 1e wedstrijd en er moet een nieuw team gebouw worden dus gun het de tijd.
  Het zou een (mega) wonder zijn als we direct promoveren.
  Als Giakoumakis is verkocht komt er meer geld vrij en verwacht ik meer versterkingen.

  1. Leonardus

   Wat een pot zeg. Heb deze wedstrijd met open mond bekeken. Eerste helft NUL kansen of uitgespeelde aanvallen. Man man man wat is dit een zeer matige selectie zeg. Hiermee haal je het linkerrijtje in de KKD bij lange na niet.

   1. chretien

    Dit soort wedstrijden zijn geen wedstrijden. Ik veronderstel dat coach spelers wil zien spelen. Niets meer dan dat…

 7. zuid1

  Als ze er 8 augustus maar staan. Ajax speelt ook 1-1 tegen amateurs. Als je de opstelling van de eerste helft ziet zijn bijna alleen maar jeugdspelers wat verwacht je dan.

 8. VVV-O1

  Ik was erbij gisteren. 1e helft inderdaad alleen het jeugdteam met Gelmi en Pachonik erbij. 2e helft was een stuk beter natuurlijk. Maar het gaat om fitheid, passing etc. Niet om de uitslag of whatever. Ik wil toch 1 speler er even uitlichten.. ondanks dat je weinig tegenstand had. Brian Koglin liet een sterke indruk achter. Groot, sterk in de duels, rustig aan de bal. Lijkt me een prima duo met Da Graca. Maar het was natuurlijk maar tegen UNA.
  Op naar de volgende! En niet zeuren…. er komen echt nog nieuwe spelers binnenkort.

   1. Zag ik, maar toch staan er op Pinterest een paar elftal foto’s van Lundby IF onder 16 waar zijn naam ook op voorkomt. Vandaar dat ik toch niet helemaal zeker weet of het onzin is 🙂

  1. Dond

   Inderdaad. Maandag een scan om de ernst van de blessure te bekijken.

   Toch hoop ik snel op nieuwe spelers en snel duidelijkheid over de vertrekkende spelers.
   Zijn ook nog maar 3 oefenwedstrijden. Neem aan dat je deze ook wilt gebruiken om met je sterkste opstelling te spelen.

 9. chretien

  De kkd divisie telt 38 wedstrijden.
  We kunnen de eerste 5 tot 10 wedstrijden gebruiken om de selectie ingespeeld laten raken.
  Het EK is nu voorbij, de transfer periode, het aan- en verkopen van spelers, zal nu snel beginnen en uiteindelijk komen wij ook een keer aan de beurt.
  We gaan het komende weken zien of er nog een speler of meer bijkomt.
  FORZA VVV!

  1. Real VVV

   Ik denk ook dat het zo gaat lopen. Geen enkele kkd-ploeg zal de selectie compleet hebben en ingespeeld zijn over 3 weken.

   Verder verwacht ik toch niet dat VVV om de titel gaat spelen, dus ze kunnen best een paar wedstrijden ‘laten lopen’. Nacompetitie halen ze toch wel.

 10. kuebke

  V.V.V heeft de 27 jarige nieuwe Tsjechische keeper Lukás Zima aangetrokken,hij komt over van het Italiaanse Genoa CFC en hij heeft een contract getekend voor twee jaar.

Leave a Reply