VVV-Venlo versterkt zich met Soulyman Allouch

VVV-Venlo heeft de tweede winterse versterking binnen: de pas 21-jarige Soulyman Allouch komt over van AZ. Een opmerkelijke transfer, Allouch werd eerder dit seizoen uitgeroepen voor het “Beste Talent van de Eerste Periode” en zette dit seizoen prima statistieken neer voor Jong AZ. . De vleugelaanvaller speelde 20 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, waarin hij zesmaal wist te scoren en zeven assists gaf. Puike statistieken voor zo’n jonge speler. In Venlo tekent het talent een contract tot medio 2026.

“Soulyman is een creatieve aanvaller die met veel lef speelt en graag zijn acties maakt. Bij AZ heeft hij bewezen zijn attractieve spel te koppelen aan rendement”, vertelt Willem Janssen op de site van VVV. “We zijn dan ook erg trots dat hij voor VVV kiest ondanks interesse vanuit de Eredivisie. Hij maakt bewust de keuze om bij ons de volgende stappen te zetten in zijn ontwikkeling en daar zijn we ontzettend blij mee. We zijn er namelijk van overtuigd dat hij uit kan groeien tot een echte smaakmaker van VVV”

Allouch is zelf ook blij met de transfer: “Ik had direct een heel warm gevoel bij de club. Inmiddels volg ik VVV al een tijdje en het is een grote club met een goed team.  “Ik krijg veel vertrouwen van de clubleiding en daardoor voelt het voor mij als de juiste stap in mijn carrière. Hopelijk kan ik het vertrouwen terugbetalen door belangrijk te zijn voor het team en de club te helpen bij het behalen van mooie successen. Ik heb in ieder geval enorm veel zin om hier aan de slag te gaan en te laten zien wat ik in huis heb.” 

Allouch is per direct inzetbaar tegen ADO Den Haag (aanstaande vrijdag), maar zal volgens Dagblad De Limburger op de bank beginnen. Welkom, Soulyman!

©omslagfoto van vvv-venlo.nl

20 Responses

 1. idderzienmeining

  Beloftevolle speler en als we Willem Janssen en Marc van Hintum mogen geloven een speler met potentie.
  Laten we ons maar eens verrassen en hopelijk wordt dit inderdaad een speler met flair, een actie en ook nog eens scorend vermogen en dan wordt dit inderdaad een potentiële publiekslieveling.
  En met het oog op het nieuwe Strategisch Strijdplan is dit óók een goede zet want – net als de langdurige verbintenis met Lathouwers – dit kan een speler zijn die VVV bij een vervolgstap een mooie transfersom KAN opleveren.

  Al met al een mooie transfer en misschien zien we hem dus morgen wel al debuteren tegen ADO Den Haag ?

  Welkom in Venlo Soulyman en heel veel succes –> vecht voor onze club en supporters en dan zullen wij jou steunen als 12e man !

  1. Ievel Knievel

   @idderzienmeining

   Maar het halen van jeugdspelers uit andere jeugdopleidingen lijkt wel een beetje het failliet te zijn van de wens om 30-40% van je elftal uit zelf opgeleide jeugd te laten bestaan.

   1. Hermano

    Je kletst maar wat Ievel Knievel.
    Van de 26 spelers zijn er 8 spelers uit eigen jeugd:

    1. Simon Janssen
    2. Thijme Verheijen
    3. Joep Kluskens
    4. Levi Smans
    5. Yahcuroo Roemer
    6. Stan Henderikx
    7. Jens Jacobs
    8. Jens Craenmehr

    8 gedeeld door 26 = 30,76. Afgerond dus 31%.

   2. Leuk dat 8 van de 26 spelers uit de eigen jeugd komen. Maar hoeveel van die 8 hebben nou echt de kwaliteiten om straks een vaste basisspeler te worden?

    Ik denk dat we heel blij mogen zijn als 4 van de 8 dat lukt.

   3. roermond

    En ja hoor, weer negatief gebazelvan Ievel Knievel, had weer niet anders verwacht. Welkom Soulyman en veel succes bij onze mooie club…goed bezig Willem & Co….come on Venlo..forza VVV…💛🖤💛

   4. Ievel Knievel

    @ hermano

    In het fantastische plan van Bongaerts ging het om basisspelers, geen selectiespelers. Dat is er dus 1.: Janssen. De rest niet. 1 van de 26. Dat is 4%.

    Met Verheijen erbij 1,5. Met Roemer erbij 2. Iets meer dan 7%.

    Leuk dat de Marco-fanboys weer opgetrommeld zijn.

    Kregen jullie al een strakke pl*sser van Det Strategisch Strijdplan? Je weet wel; dat ding waar een 4 havo leerling een 4,5 voor zou hebben gekregen. Dat ding dat wanneer het door ChatGPT geschreven zou zijn wel een degelijk iets zou zijn geweest.

    Het is dat Willem Janssen in een tandem met Rick Kruys en van Hintum nog wel tot iets komt, maar de rest van het management, hou toch op.

    Maar goed dat die Bongaerts dus langzaam steeds minder te vertellen krijgt. Dat zal ook wel een natuurlijk proces worden.

   5. RuiverCity

    Helemaal gelijk Ievel Knievel. Dat plan van Bongaerts moeten ze heel snel van afstappen en Bongaerts wegsturen. Die man gelooft in zijn eigen fantasieën. Tot nu toe is alleen Simon Janssen vaste basisspeler, door gebrek aan iets anders. Want iedereen ziet toch dat Janssen geen linksback is.

 2. chretien

  Zéér verbaasd dit te lezen. Hij doet het zo goed bij AZ. Toch?
  Zijn data liegen er niet om, waarom dan naar subtop club in de kkd?
  Soulyman, welkom bij onze club, ik wens je een gouden tijd bij onze club VVV.
  FORZA VVV!

  1. supportertje

   Denk dat VVV nu slim bezig is, spelers die nu gehaald zijn kunnen VVV beter maken. En ze kunnen geld opleveren, en andere spelers beter maken door hun niveau. Nick Venema bijvoorbeeld is echt wel gebaat bij een goede linksbuiten. Als je ziet wat hij doet bij een perfecte voorzet van yasar.

 3. @ Evel Knievel
  Natuurlijk lijkt er genoeg aan te merken op Bogers, maar je valt wel vaak in herhaling…
  En volgens mij kun je de jeugdopleiding van AZ niet vergelijken met die van VVV.
  Dat is volgens mij nog geeneens appels met peren vergelijken, zo groot is het verschil.
  De jeugdopleiding van AZ wordt geregeld geroemd, en volgens mij staat ie als één van de beste in Ned. bekend.
  Dus ik vind het een prima actie dat inmiddels 4 spelers van jong AZ nu bij ons spelen. De spelers lijken potentie te hebben en kunnen misschien op een gegeven moment met winst verkocht worden, dus dat past helemaal in de nieuwe filosofie.
  En je opperde al eerder ergens dat spelers niet beter worden, en soms zelfs slechter…
  Ik denk dat best lang zo geweest is, ook vorig jaar onder de door jouw bejubelde Luhukay, maar ik denk toch dat dit jaar een aantal spelers progressie boeken en wel degelijk beter worden, en dat mag je ook wel eens benoemen.
  Bovendien heb ik het idee dat Kruys een duidelijke visie heeft en ernaar streeft om er duidelijke vaste spelpatronen in te slijpen waar de spelersgroep achter staat, dat was vorig seizoen ook wel eens anders…
  Dus niet teveel blijven hangen in dingen die in het verleden niet goed gingen, maar kijk naar het hier en nu, de veranderde visie op waar nieuwe spelers vandaan moeten komen, wat dat betreft alleen maar hulde voor de nieuw ingeslagen weg wat mij betreft…

 4. mo

  Ik denk dat dit een prima versterking is en hopelijk een speler die het verschil kan maken, ik vond jong AZ een hele goede voetballende ploeg toen ze dit seizoen VVV versloegen in de koel, er waren toen 2 a 3 spelers die mij opvielen en er bovenuit staken. En deze jongen was er een van. Er liep toen ook een kleine hele snelle rechtsbuiten bij, ik geloof van Surinaamse afkomst. Haal die er ook maar bij👍 maar een creatieve middenvelder is geloof ik eerder prioriteit. Prima zet van VVV, mijn gevoel zegt dat deze speler weer eens geld kan gaan opleveren. Ik zag ergens dat zijn marktwaarde 4.5 ton was en ooit 7 ton. Vind ik best wel hoog voor een jeugdspeler, alhoewel VVV beslist geen 4.5 heeft betaald. Ik hoop dat hij vanavond een minuut of 20 mag meedoen.

 5. mo

  Ik denk dat dit een prima versterking is en hopelijk een speler die het verschil kan maken, ik vond jong AZ een hele goede voetballende ploeg toen ze dit seizoen VVV versloegen in de koel, er waren toen 2 a 3 spelers die mij opvielen en er bovenuit staken. En deze jongen was er een van. Er liep toen ook een kleine hele snelle rechtsbuiten bij, ik geloof van Surinaamse afkomst. Haal die er ook maar bij👍 maar een creatieve middenvelder is geloof ik eerder prioriteit. Prima zet van VVV, mijn gevoel zegt dat deze speler weer eens geld kan gaan opleveren. Ik zag ergens dat zijn marktwaarde 4.5 ton was en ooit 7 ton. Vind ik best wel hoog voor een jeugdspeler. Ik hoop dat hij vanavond een minuut of 20 mag meedoen.

   1. VenloVVV

    Dit lijkt mij een prima versterking voor VVV. De contractduur spreekt veel vertrouwen uit.

    Knap dat ze hem hebben kunnen vastleggen. Dit was wel echt het type dat nog miste in onze selectie. Een creatieve buitenspeler mét rendement. Dit zal Venema ook meer in zijn kracht laten spelen. Ook Huisman zal dit goed doen. Al is dit natuurlijk de enige speler die volgend jaar sws niet meer in ons team speelt. Ik ben benieuwd voor wie hij uiteindelijk in de plaats komt als hij het goed doet. Ik zie Johansson graag (in vorm) maar zijn rendement is veel te laag. De Boer speelt iets beter de laatste tijd maar is vaak te traag in mijn optiek. We gaan het zien.

    Na Lathouwers iig weer een prima aanvulling op de selectie op het eerste oog.

    Buiten het vage plan (misschien bang voor valse beloftes, gezien het verleden) ben ik zelf heel tevreden met de veranderingen op de berg sinds dit seizoen. Kruys maakt echt een hele goede indruk, we mogen blij zijn met zo’n trainer. Daarnaast heeft Willem een goede uitstraling naar buiten toe en is hij jong en gedreven. Marco Bogers is een harde werker, misschien maakt hij fouten en misschien beheert hij niet alle kwaliteiten. Maar we moeten het er toch mee doen, naar mijn mening heeft hij iig een goed team om zich heen staan. Dit kan ook Marco beter laten functioneren.

    En wat betreft de jeugdspelers is het inderdaad wat mager. Maar ze leveren ook niet echt. Niets gaat boven het clubbelang. Dit zijn toch de sportieve resultaten. Verheijen zie ik zelf nog wel doorgroeien tot een vaste waarde. Roemer komt helaas te kort, Janssen is al een vaste waarde. Realistisch gezien zou 1 basisspeler uit de jeugd per seizoen al heel mooi zijn.

    Vraag is natuurlijk wat de jeugd VVV kost en of het genoeg oplevert. Het is alleen al fijn om de selectie mee aan te vullen. We gaan het zien.

    Al met al, een tevreden gevoel over dit seizoen tot nu toe!

Leave a Reply