VVV-Venlo

VVV-Venlo vol vertrouwen naar Tilburg

De trein die de Eredivisie heet dendert gewoon door. Morgenavond spelen we de belangrijke uitwedstrijd bij nummer 14 Willem II. Het belooft een koud avondje te worden in Tilburg, maar het vertrouwen is groot bij VVV-Venlo Om 20.45 uur wordt er afgetrapt in het Koning Willem II Stadion.

Dat vertrouwen komt voort uit de laatste 5 wedstrijden, want daarin werd niet verloren. Sterker nog, de Venlonaren wonnen 4 duels en eenmaal was daar het gelijkspel. Er werd gelijkgespeeld tegen ADO Den Haag, maar van Roda JC, Heracles Almelo, NAC Breda en Feyenoord werd gewonnen door de Venlonaren. Vooral de wedstrijd tegen Feyenoord was een enorme prestatie van de Venlonaren. Alles zat mee afgelopen zondag, maar VVV speelde ook gewoon goed en op de overwinning was dan ook weinig af te dingen. Om het wedstrijdverslag daarvan te lezen, klik je hier.

Eerder dit seizoen was Willem II ook al de tegenstander van VVV. Toen werd er gespeeld in Stadion de Koel en dat was een wedstrijd die de Venlonaren het liefste willen vergeten. Met name in defensief opzicht. VVV kwam 2-0 en 3-1 voor, maar  twee late doelpunten van Ogbeche – de laatste zelfs in de blessuretijd – zorgde ervoor dat we met een gelijkspel de wedstrijd verlieten. Dat was een enorme domper en dat moeten we absoluut voorkomen morgenavond. Ook al staat Willem II op een 14e plek. Dat beaamt ook onze trainer Maurice Steijn: “Ik geloof daar niet in. Willem II is een lastige ploeg met bijzonder gevaarlijke spitsen. Ogbeche en Sol zijn allebei spitsen die een niveau hoger aan kunnen. De ploeg als geheel kan ongrijpbaar zijn. Ze hebben niet voor niks de halve finale van de beker gehaald.”

VVV-Venlo
Er wordt gewaakt voor gemakzucht na de goede overwinningen van de laatste tijd. Onze trainer zegt daar het volgende over: “Dat zou echt een valkuil zijn. En het zou ook nergens op gebaseerd zijn, want het is juist onze kracht dat we altijd scherp zijn. Daar moeten we het van hebben. In Tilburg zal blijken welke kant het op gaat.”

Danny Post zal er in ieder geval niet bij zijn op het veld. De aanvoerder is geschorst vanwege zijn 5e gele kaart van het seizoen die hij kreeg in de wedstrijd tegen VVV. Steijn weet nog niet precies wie ervoor in de plaats komt te staan: “We hebben diverse opties. Maar wie er ook speelt, we gaan voor de punten. Het doel was, is en blijft dat we 34 punten moeten pakken om ons veilig te spelen. Minimaal de vijftiende plaats is het doel. Ik zie ploegen als Twente, Groningen en Heracles echt nog wel stappen maken en punten pakken. Als we veilig zijn, zullen we opnieuw naar de ranglijst kijken en dan bezien wat er nog mogelijk is. Hoe hoger we eindigen, des te meer geld levert het de club op, dus daar gaan we voor. Maar eerst handhaven!”

Clint Leemans had wat last van zijn hamstring, maar er wordt verwacht dat hij gewoon kan gaan spelen morgenavond. Voor de rest zijn er weinig tot geen personele problemen voor de technische staf. Ralf Seuntjens zal moeten opletten, want hij heeft 4 gele kaarten en bij een volgende is ook hij een wedstrijd geschorst.

Vermoedelijke opstelling: Unnerstall; Janssen, Promes, Röseler, Dekker; Leemans, Van Bruggen, Seuntjens; Hunte, Thy en Van Crooij.

Willem II
De ploeg van Erwin van de Looi doet het maar matig. Ze hebben opzich een hele redelijk selectie, maar qua resultaten wil het maar niet lukken. Ze hadden een kleine opleving in november en december, maar daarna is het weer flink teruggezakt. Van de laatste 5 wedstrijden werd maar 1 punt gepakt. Alleen tegen FC Groningen werd een punt behaald. De wedstrijden tegen Sparta, AZ, Ajax en PEC gingen verloren voor de Tilburgers.

Bij Willem II zijn een aantal spelers afwezig:  Etien Velikonja, Jordens Peters en Asumah Abubakar zijn langdurig uit de running. Daarnaast ontbreken woensdagavond ook Giliano Wijnaldum, Elmo Lieftink en de geschorste Ismail Azzaoui. Dat meldt de club op haar website.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 47 competitiewedstrijden tegen Willem II gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 17 keer gewonnen, 11 keer gelijk gespeeld en 19 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 36,17%. In totaal heeft VVV-Venlo 71 doelpunten gescoord en 77 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Janssen
Assistenten: Lapar en Inia
Vierde official: Pérez

Venlonaren.net wenst VVV-Venlo heel veel succes in de uitwedstrijd tegen Willem II! FORZA VENLO

39 Responses

 1. Koelie

  Mijn enige thuiswedstrijd van het seizoen. Er is lichtelijke paniek in Tilburg. De fans eisen een drukzettend Willem II en een overwinning. Van de Looi zal waarschijnlijk verdedigend gaan spelen. Dat wordt bij puntverlies niet meer gepruimd hier, maar is wel verstandig tegen ons team. Ik verwacht dezelfde wedstrijd als tegen NAC. Slecht afwachtend voetbal met hopelijk voor ons weer een late overwinning.

  1. expat

   Ik schat NAC een stuk hoger in dan Wilem II eigenlijk, maar we zullen zien. Verdomd spannend in ieder geval, zo’n wedstrijd die je zou moeten kunnen winnen, dus enkel kan verliezen mocht dat niet gebeuren. Hoop op Van Bruggen in de basis.

 2. Koelie

  Wellicht als we winnen breekt hier weer de pleuris uit zoals een paar jaar geleden toen de bestuurskamer werd bestormd door de W2 hoolies. Verwacht ook niet teveel vriendelijke gezichtjes aan de andere kant van het plexiglas. Maar desondanks gaat de gemeente gaat hier wel voor 20 miljoen het stadion verbouwen. Want alles kan in NL behalve in Venlo.

 3. VVV 4ever

  Vanavond vol vertrouwen spelen maar inderdaad waken voor gemakzucht,
  maar daar heb ik VVV dit hele seizoen nog niet op kunnen betrappen.
  Ik hoop dat Castelen meer minuten krijgt, de twee keer dat hij is ingevallen stichtte hij veel gevaar!

 4. robbaan

  Dit is een type wedstrijd waar VVV geknipt voor is dit seizoen. Een tegenstander die vol voor de winst moet gaan. Geen grotere achterstand oplopen. Wedstrijd controleren, tegenstander uit laten razen en toeslaan op de juiste momenten.
  Dat gebeurde uit bij Excelsior, Roda en Nac en de wedstrijden waar we laat gelijk maakten zeg maar buiten de nederlaag bij Heracles alle uitwedstrijden!
  Ik voorspel een gladde 0-2 overwinning.

 5. markepica

  Ik heb er vandaag niet zo’n goed gevoel over. De eerste helft is wel vaker niet zo goed maar we moesten het al zonder Post stellen en nu ook nog zonder Promes,… het zal lastig worden het tij nog te keren. Maar we zullen zien, zolang er nog een helft komt kan het nog allemaal.

 6. Animal

  Erg jammer , na Feyenoord toch wat onderschatting erin geslopen, staan na vandaag weer gewoon met 2 poten op de grond , tegen AZ weer doorgaan waar we gebleven waren en vandaag schade beperken….nog 6 punten halen

 7. RuiverCity

  Als VVV niet keihard werkt, is het gewoon een simpel ploegje. Zaterdag uit naar AZ wordt ook een zware dobber.
  Steijn moet ze maar eens laten voelen dat DIT niet kan!!!

 8. markepica

  Dit moest vroeg of laat wel een keer gebeuren en ik had al zo’n idee dat het vandaag ging zijn. Gelukkig hebben we een redelijke marge al maar we zijn er nog niet. Deze maar snel vergeten

 9. Tsja het spelletje voetbal bestaat normaliter uit het proberen om doelpunten te maken. Dat is vanavond dan 1 keer gelukt want 1 kans/schot welgeteld in 90 minuten. VVV speelde de laatste uitwedstrijden al vreselijk slecht de eerste elft maar liepen uiteindelijk toch met punten van het veld af maar ditmaal werden ze voor deze baggerinstelling eindelijk eens afgestraft. Ga eens gewoon voetballen man!

 10. mats

  Dit soort wedstrijden ..tja ik had verwacht dat we er daarvan al minstens 15 zouden hebben gehad… maar het is pas de 2e keer dat VVV volledig weggespeeld wordt.

  Maar ja beginnen met Hunte en dan vCrooij brengen voor Promes… dan vraag je om problemen want die twee hebben gewoon niks nul nada rendement..

  Meestal wordt dat gecompenseerd door de anderen maar nu zonder Post en een totale offday van de rest.. tja…

  Wel complimenten voor Dekker. Mooie speler, werkte er hard voor.

   1. mats

    Ja net als alle anderen maar was wel de enige met vechtlust en dat vind ik een compliment waard…

 11. mats

  En ik vind overigens dat je voor die handsbal van die prutser ga dat hij over de bal maait) wel moet fluiten omdat Rienstra er voordeel van heeft (en dan overigens ook weer met geluk scoort)….

 12. Koelie

  Onderschatting, slappe inzet en pech want alles valt voor Willem II wel precies goed en met Promes was het geen dikke nederlaag geworden.
  Misschien in plaats van korting op PEC uit toch maar geld teruggeven voor vanavond? ???? Pettate rape hebben was weer even wennen.

Leave a Reply