VVV-Venlo vindt in Zima gewenste nieuwe doelman

Na het vertrek van Thorsten Kirschbaum heeft VVV een nieuwe, boomlange keeper aangetrokken – Lukáš Zima komt transfervrij over van Genoa FC. De Tsjechische doelman vertrok in 2011 al naar Genoa FC. In de afgelopen 10 jaar in Italië werd hij vijfmaal verhuurd, respectievelijk aan Unione Venezia, Mantova, Perugia en AS Livorno. Hier speelde hij ruim 50 wedstrijden in de Serie B en Serie C (het tweede- en derde niveau van Italië). Ook speelde de 1.96m lange doelman 48 jeugdinterlands voor Tsjechië.
Hiermee lijkt de eerste linie voor komend seizoen compleet: met Delano van Crooij, Bram Verbong en nu dus Zima hebben we, op het eerste oog, drie prima keepers voor de Keuken Kampioen Divisie.

Stan Valckx over Zima: “Lukáš hadden we al langer op de radar staan. Hij is een keeper die aan ons profiel voldoet: groot, technisch onderlegd en iemand die op de doellijn zijn mannetje staat. Met zijn 27 jaar is hij nog relatief jong, maar hij heeft wel een enorme rugzak met ervaring bij zich.

Zima over zijn komst naar De Koel: “Ik ken VVV-Venlo als Eredivisieclub en heb afgelopen seizoen veel van de club voorbij zien komen in het nieuws, ook vanwege de prestaties van Georgios Giakoumakis. Toen Stan Valckx bij me informeerde, was ik eerst wel verbaasd. Maar tijdens de gesprekken kreeg ik een goed gevoel bij de club. Ik kijk er naar uit om deze kans aan te grijpen om me in de Nederlandse competitie te onderscheiden.”

30 Responses

 1. Venlooow

  Ik ben benieuwd. VVV heeft vaker reserve keepers en keepers gehaald die op het 2e/3e niveau van een topcompetitie hebben gespeeld. Wat uiteindelijk een schot in de roos bleek te zijn.
  Ook heeft hij zijn postuur en lengte mee dus hopelijk is het weer een schot in de roos.
  Jammer voor Van Crooy maar wel logisch.

   1. kuebke

    Maakt niets uit Ievel, zoalng de bal maar niet in het doel gaat is het goed.

 2. FC VVV03

  Wel eeuwig zonde voor Craenmehr en Verbong. Die zijn ook geen 17 meer dus die zullen over enkele seizoenen wel bij EVV en Groene ster eindigen. Als er ooit een kans was om eens een jeugdproduct weer onder de lat te krijgen was het dit seizoen. Zegt waarschijnlijk genoeg over hun niveau lijkt me. Leuk voor erbij, niet goed genoeg voor betaald voetbal.

 3. supportertje

  Dit kan wel eens weer een schot in de roos zijn. Lang, groot, goed reactie vermogen, en lijkt mij iemand die zijn mannetje staat in het doel. Hopelijk zal hij het niveau halen van onze beide voorgaande keepers. Voor de KKD zal hij meer als voldoende zijn denk ik.

  1. Leonardus

   Nummer 10 al voor Emmen tegenover 4 voor VVV. Hieruit blijkt natuurlijk wel welke club de meeste ambitie heeft.

   Daar komt nog bij dat er nog 4 spelers nog gaan vertrekken.

   1. Ievel Knievel

    De vraag is of je jaloers moet zijn op een koopclub zonder verder beleid en die draait op vooral een klein clubje mensen die met (zwart) geld smijten. Emmen is wat mij betreft haar sympathieke imago al een tijdje kwijt

 4. Ievel Knievel

  De vraag is of je jaloers moet zijn op een koopclub zonder verder beleid en die draait op vooral een klein clubje mensen die met (zwart) geld smijten. Emmen is wat mij betreft haar sympathieke imago al een tijdje kwijt

  1. Leonardus

   Ik ben helemaal niet jaloers op Emmen. Maar feit is dat de ambitie daar een stuk verder reikt dan bij VVV. Wil je meedoen om de prijzen heb je een degelijke selectie nodig.

   Even opsommen dan maar:
   – geen linksback
   – geen nummer 6 als Post vertrekt
   – geen nummer 10
   – geen linksbuiten
   – geen (2e) spits als Giakoumakis vertrekt

   P.s. Dat zwart geld slaat natuurlijk nergens op, waar haal je die onzin vandaan?

   1. Ievel Knievel

    VVV gaat niet mee doen om de prijzen volgend jaar. Is volgens mij niet de ambitie. Wel mooi mee genomen.

   2. Ievel Knievel

    Het is een bepaald type ondernemer dat de boel runt bij Emmen. Mijn levenservaring tot nu toe heeft mij laten inzien dat daar vaak een luchtje aan zit. Dit type ondernemer. Ik ga even op mijn gevoel af in dezen.

   3. zuid1

    Wat een onzin, 10 spelers halen betekend nog niet 10 keer kwaliteit. Dus omdat VVV de selectie nog niet op orde heeft een kleine maand voor aanvang competitie zijn er minder ambities dan Emmen?

    Wacht nu maar gewoon tot 31 augustus dan zal er vast een goed team staan.

   4. Goodie

    Als die vertrekt, als die vertrekt. Als je tante een lul had was het je oom.

 5. twiggy11

  Groot gelijk Goodie wat boeit mij nou Emmen je bent toch VVV supporter. En Lukas is een prima keeper voor vvv hij is groot en nog jong (27) Dilano is een goede tweede keeper want in het seizoen toen hij eerste keeper was had hij een sterke verdediging voor zich staan maar waren hoge ballen meestal fataal. En we hebben nog een maand dus zal er heus nog wel wat spelers bij komen.

 6. De Realist

  Alles zal afhangen van de verkoop van Giakoumakis. Ik weet niet of het een goed of slecht teken is dat hij nog niet verkocht is. We zullen het gaan zien, al heb ik niet het idee dat VVV de hoofdprijs ervoor gaat krijgen. Ik verwacht niet dat ze meer dan 3 miljoen voor hem gaan ontvangen. Ik denk dat als Giakoumakis verkocht is dat er spoedig een paar nieuwe spelers bijkomen. Wellicht hebben ze al een mondeling akkoord met een paar spelers, maar kunnen ze nog niks, aangezien ze eerst Giakoumakis moeten verkopen.

 7. Godfried

  2-2 dus tegen straelen.

  Er moeten nog minimaal 2 middenvelders bij en twee buitenspelers.

  Het liefst zo snel mogelijk. nog 2 oefenwedstrijden en dan start de competitie al.

 8. En dan is het nog maar de vraag of de oefenwedstrijd tegen Helmond Sport doorgaat. De wedstrijd die ze morgen tegen Dordrecht zouden spelen is afgelast omdat Helmond ‘diverse Corona gevallen’ in de selectie en technische staf heeft.

Leave a Reply