Opnieuw een zeperd in eigen huis: VVV-Venlo verliest terecht van FC Dordrecht

Nadat VVV-Venlo al eerder in De Koel niet van Jong PSV en Telstar wist te winnen, bleek nu ook FC Dordrecht te sterk voor de Venlonaren. Het leek wel of VVV bezig was met een sociaal experiment: ‘Kun je een wedstrijd winnen door de bal voortdurend breed te tikken?’, de conclusie: nee, dat kan niet. Uiteindelijk wonnen de Schapekoppen met 0-1.

Dat breed tikken vat de eerste helft eigenlijk prima samen. Met name Rick Ketting en Simon Janssen durfde het keer op keer niet aan om de bal in voorwaartse richting te passen en kozen voortdurend voor de makkelijkste optie: een tikkie terug! “Alle tied jong!” klonk het al snel vanuit de tribune naast me.
En buiten het saaie, negatieve voetbal van VVV was Dordrecht ook behoorlijk gevaarlijk, zowel Janssen als Tristan Dekker kregen geen grip op de behendige buitenspelers van Dordt. Vlak voor rust kwam daardoor, logischerwijs, ook de 0-1. Brian Koglin liet zich betaald voetbal onwaardig uitkappen door één van die behendige aanvallers, Aliou Baldé, die de bal vrijuit op doel kon schieten. Ook Ennio van der Gouw zat helemaal mis, waardoor de groen-witten op voorsprong kwamen in de Koel.

En is dit dan een realisatiemomentje voor de spelers? 0-1 achter tegen een ploeg waar je, met alle respect, gewoon 2 keer overtuigend van moet winnen. Nee hoor! Het breed tikken beviel dusdanig goed, dat we het nog éven proberen. De waarschijnlijke donderspeech van trainer Rick Kruys verhielp dit spelbeeld in de eerste 10 minuten van de tweede helft. Ineens kon het wel! Eerst was het Carl Johansson – overigens met afstand de beste speler van VVV – met een goede voorzet op de ingevallen Yahcuroo Roemer, die de bal beheerst schoot, maar via de keeper en de kruising ging de inzet, wonderbaarlijk genoeg, niet in het doel van Bossin. En enkele minuten later bracht de Dordtse doelman opnieuw knap redding. Daan Huisman – die werkelijk nog geen bal goed geraakt had – stuurde de bal van randje zestien richting de kruising, maar Bossin wist de bal tegen het aluminium te stoten. Dat waren twee enorme kansen voor de Venlonaren.

En na de eerste tien minuten zakte het spel weer volledig in elkaar. We moesten geluk hebben dat Johansson aangespeeld werd, want dan gebeurde er nog wat, maar voor de rest ging de bal minimaal drie keer op en neer van Janssen naar Dekker. Schrikbarend was de handelingssnelheid van Ketting in de eindfase. Als Ketting werd aangespeeld kon je rustig een nieuwe pils gaan halen, want als je terug kwam, had Ketting (hopelijk) de bal afgespeeld. Op twee kansen van de ingevallen Levi Smans (die wél energie op kon brengen), kwam VVV er niet meer aan te pas. Een terechte nederlaag voor de Venlonaren.

En dan kunnen we het tijdrekken van FC Dordrecht wel de schuld geven, of de inzetten van Roemer en Huisman als “pech” bestempelen, maar we moeten ook realistisch zijn: VVV heeft op dit moment helemaal niets te zoeken in het linkerrijtje. De énige reden dat we de speelronde ingingen als nummer zes komt maar door één ding: mazzel. En nu het geluk dat we hadden tegen Top Oss, Jong FC Utrecht, en Telstar, is uitgewerkt, zien we de ware kwaliteit van VVV – die ver ondermaats is. Er moet wat gaan veranderen.

74 Responses

 1. Gerardus

  Nou zo terecht vond ik het niet. Eerste helft was wel echt slecht, te zacht om uit te drukken. Maar de tweede helft moet je binnen 10 minuten al gewoon voorstaan 3-1.

  Tweede helft ben je ineens stukken beter dan Dordrecht, hoe kan het dat je dit de eerste helft niet voor elkaar krijgt? Braken heeft vgm in de eerste helft 2 keer een bal aangeraakt, dat zegt al genoeg hoe slecht het ging.

  Tweede helft was tenminste vermakelijk, zonde van de onnodige nederlaag en weer op naar donderdag. Zal je zien dat ze op maandag wel ineens van jong Ajax wint.

  1. supportertje

   Geheel eens met het verslag. Ondanks dat ik een geel/zwarte bril op heb, is de realiteit dat er op dit moment ondermaats gespeeld word. Huisman met recht een van de slechte op het veld afgelopen wedstrijd. Vuur was er pas in de tweede helft, waar het al had moeten branden in de eerste helft. Wat helemaal ergerlijk is inderdaad tikkie terug en tikkie breed. Rick zal snel wat moeten veranderen achterin. Koglin kinderlijk eenvoudig uitgekapt. Achterhoede is ook slecht berekend op spelers die snel zijn, vooral als de bal achter de verdediging word gelegd. Al met al gingen de schapekoppen terecht aan de haal met de punten. Waren zeer gevaarlijk in de omschakeling en counter. VVV moet in deze wedstrijden punten pakken, maar laat dit na. Als het zo doorgaat, loopt ook dit seizoen weer af met tegenvallende resultaten, maar zou totaal onnodig zijn.

 2. beek

  Dat krijg je als je als een stelletje zoutzakken met de staart tussen de benen aan zo’n wedstrijd begint. We zijn nog nauwelijks verwend met een beetje fatsoenlijk voetbal in Venlo.
  Het is niet te snappen dat een smaakmaker als Johansson zo lang buiten het elftal gelaten is.
  Waarom wordt Huisman niet veel eerder gewisseld?
  Venema kun je hooguit inbrengen als je op de counter speelt, want die man heeft 0,0 balbeheersing.
  De tweede helft was een stuk beter. Waarom niet zo aan de wedstrijd beginnen?
  Er zijn ook lichtpuntjes.
  Kluskens ontwikkelt zich prima, heeft tenminste drang naar voren.
  Dekker speelde goed.
  Roemer begint weer te draaien. Jammer dat Dekker eruit moest, daarna kreeg Romer geen bal meer. Dat komt door Koglin, dat is geen vleugelverdediger.
  Smans is gelukkig ook weer inzetbaar.
  Helaas begint Braken wat van zijn vorm te verliezen.
  Yasar heeft misschien wel potentie, maar hij moet niet denken bij elke val een vrije trap te krijgen.

  1. Yasar potentie? Op basis waarvan? Het feit dat de verslaggever van ESPN hem in de 7 minuten die van de wedstrijd tegen NAC op tv te zien waren keer ‘uitblinker’ noemde?

   Of omdat hij gisteren een bal die achter dreigde te gaan binnen hield, om hem daarna weer netjes bij iemand in een groen shirt in te leveren?

  2. Goodie

   Yasar terecht in de rust gewisseld, hadden er alleen nog een paar meer mogen zijn. Johansson voortaan rondom Braken laten spelen. Huisman en Braken zijn veel te statisch om samen te laten spelen.
   Wat mij betreft ook altijd Sedlacek opstellen.

 3. Depor

  VVV maakt helemaal geen gebruik van het thuisvoordeel. Ze laten de tegenstander het spel maken en creeren amper kansen. Al drie thuiswedstrijden op rij zien we dit anti-voetbal. Kom op zeg, in De Koel moet er gestreden worden voor drie punten. Deze instelling zie je totaal niet terug in het veld. Alleen maar balletjes terug, niet vooruit durven te voetballen.

  Dit moet echt anders. Zet Braken achter de spits en Venema in de spits. Dan heb je een balvaste nummer 10 en kun je er op die manier uit voetballen. Met Huisman op 10 krijg je geen voetbal in dit elftal.

 4. ponnie veag oet de pan

  Ik leg de schuld volledig bij kruys. Als je in de tweede helft met die wissels wel fatsoenlijk weet te voetballen ben je gewoon met de verkeerde 11 begonnen. We hebben weer een eigenwijze trainer die niet eens een normaal en logischelftal kan opstellen.. toen roemer, sedlacek en venema erin kwamen begon het op het middenveld tenminste te lopen..

 5. Ievel Knievel

  1) Het probleem dat spelers op verkeerde plekken gebruikt worden of niet gebruikt worden, en dat er te veel onsamenhangende wisselingen in de basis 11 en spelopvattingen zijn, speelt al zeker 3 jaar.

  In die tijd hebben we ook 3 trainers gebruikt. Het probleem zit hem waarschijnlijk niet helemaal alleen bij de hoofdcoach, maar waarschijnlijk elders in de staf. De spelersanalyses deugen niet helemaal en zijn niet in overeenstemming met tactische plannen die gesmeed worden. Ook bij VVV is niet alleen de hoofdcoach daar verantwoordelijk voor (als het goed is wel eindverantwoordelijk, al twijfel ik daar bij VVV over), maar de staf als geheel en het technisch hart zijn verantwoordelijk.

  2) Dit VVV is niet beter dan het VVV van vorig seizoen. We hebben dus een beetje boven onze stand geleefd. VVV moet mikken op plek 8 t/m 10 (en/ of een periodetitel), maar zou ook op plek 10 t/m 14 kunnen eindigen. Het is gewoon wat het is. Dit is ook geen tussenjaar meer.

  3) Dat VVV in zee gaat met Betcity toont maar weer eens aan hoe incapabel M.B. is. “Iedereen” doet zaken met Betcity dus meent Marco dat ook te moeten doen. Er is natuurlijk paniek gelet op de financiële huishouding. Dat Betcity gewoon een pauperbedrijf eerste klas is dat daadwerkelijk medeverantwoordelijk is voor forse gokschulden bij met name jongeren (die VVV ook als supporter heeft) en doelgericht jongeren als campangeobject kiest, dat boeit VVV dus geen ene re*t. En dan maar de mond vol hebben over ‘VVV maatschappelijk”. Prutsbaas eerste klas.

  1. Maestro

   Wat een nonsens bij punt 3. Reclame, hoe verderfelijk ook, is wettelijk geregeld. Dus omdat er mensen verslaafd KUNNEN worden, moet het verboden worden? Dan ook feen reclames meer voor dranks, sex, alcohol. Je bent volwassen en verantwoordelijkheid voor je eigen daden. Aan verslavingen liggen bijna altijd andere problemen ten grondslag.

   1. Ievel Knievel

    1) Ik heb het nergens over verboden. IK VIND dat VVV geen reclame moet maken voor ranzige kutbedrijven als Betcity. Dat is 1.

    2) Voor tabak en alcohol geldt ook gewoon regelgeving met betrekking tot het maken van reclame (en heel specifiek met betrekking tot jongeren). De reden: reclame (mensen over halen iets te doen, denken, kopen dat ze uit zichzelf niet snel zouden doen) werkt.

    In het geval van verslavingsgevoelige zaken waarbij (door een bedrijf) bewust op kinderen en jongeren ingepraat wordt VIND IK dat een zeer kwalijke zaak. Het ding van verslavingen is dat je er moeilijk vanaf komt (of niet vanaf komt). Het punt met Betcity is dat ze de grenzen van de wet al heeft opgezocht, er al overheen is gegaan, de wet zelfs al licht overtreden heeft. Een kutbedrijf dus. Mijn club hoeft niet gefinancierd te worden met verslavingen van anderen. Ik zou ook geen tabaksmerk of biermerk (of ander drankmerk) op het shirt willen zien, als het al mocht.

    3) Dat VVV in zee gaat met een gokbedrijf en een bijzonder ranzig gokbedrijf, staat haaks op haar zogenaamde maatschappelijke betrokkenheid, zeker in een regio als Venlo, waar meer sociale problemen spelen dan in andere regio’s. Als je kinderen van de obesitas af wil hebben, moet je ook niet met McDonalds in zee gaan.

    Het is mijn mening. Leuk dat je er anders over denkt. Mag.

    Was getekend: een kind van een gokverslaafde.

   2. Ievel Knievel

    1) Ik heb het nergens over verboden. IK VIND dat VVV geen reclame moet maken voor ranzige k*tbedrijven als Betcity. Dat is 1.

    2) Voor tabak en alcohol geldt ook gewoon regelgeving met betrekking tot het maken van reclame (en heel specifiek met betrekking tot jongeren). De reden: reclame (mensen over halen iets te doen, denken, kopen dat ze uit zichzelf niet snel zouden doen) werkt.

    In het geval van verslavingsgevoelige zaken waarbij (door een bedrijf) bewust op kinderen en jongeren ingepraat wordt VIND IK dat een zeer kwalijke zaak. Het ding van verslavingen is dat je er moeilijk vanaf komt (of niet vanaf komt). Het punt met Betcity is dat ze de grenzen van de wet al heeft opgezocht, er al overheen is gegaan, de wet zelfs al licht overtreden heeft. Een k*tbedrijf dus. Mijn club hoeft niet gefinancierd te worden met verslavingen van anderen. Ik zou ook geen tabaksmerk of biermerk (of ander drankmerk) op het shirt willen zien, als het al mocht.

    3) Dat VVV in zee gaat met een gokbedrijf en een bijzonder ranzig gokbedrijf, staat haaks op haar zogenaamde maatschappelijke betrokkenheid, zeker in een regio als Venlo, waar meer sociale problemen spelen dan in andere regio’s. Als je kinderen van de obesitas af wil hebben, moet je ook niet met McDonalds in zee gaan.

    Het is mijn mening. Leuk dat je er anders over denkt. Mag.

    Was getekend: een kind van een gokverslaafde.

   3. 22 jaar geleden speelde VVV twee seizoenen al met Flamingo Casino op de shirts, en daarna nog drie seizoenen met Super Game. Heb ik nooit iemand over horen klagen toen. Nou is klagen via het internet dat toen nog niet zo uitgebreid was natuurlijk een stuk zichtbaarder, maar toch.

    Maar als we het dan toch over onbetrouwbare sponsoren hebben, dan mag Welkom Energie ook wel genoemd worden. Daar zijn 70.000 klanten in totaal voor 20 miljoen mee de boot in gegaan toen die failliet gingen terwijl ze broeksponsor bij VVV Venlo waren.

   4. Ievel Knievel

    @ Peter

    Supergame en Flamingo vond ik ook al geen porem hebben. Dat heb ik toen nog wel eens in real life tegen mensen gezegd. Ik had toen nog geen internetaansluiting op mijn studentenkamer ook ;). (Waarbij de shirts in de Flamingo tijd ook echt niet tot de mooiste uit de VVV geschiedenis behoren> het waren donkere jaren toen).

    Maar er is nog een flink verschil tussen een fysiek casino (of eigenlijk een gokkastenhal, hoewel gokken altijd redelijk verderfelijk is) en een superlaagdrempelig online gokimperium, die via giga marketingbudgetten veel mensen (jonge jongens) aan het gokken willen krijgen en daarbij dus de randen van de wet opgezocht hebben en er al overheen zijn gegaan.

    Maar mensen die makkelijk oordelen; ik gun jullie niemand in jullie nabijheid en omgeving die (zwaar) verslaafd is. Zo iemand richt namelijk niet alleen zijn eigen leven ten gronde. Zo iemand neemt altijd andere mensen mee in zijn of haar val. Mensen die niks met de verslaving te maken hebben, maar die hun eigen leven wel in scherven zien vallen.

    En je vergelijking met andere discutabele sponsoren: ik denk dat wanneer je jezelf als club zijnde maatschappelijk uitspreekt, iets dat VVV probeert te doen, je inderdaad jezelf vaker de vraag moet stellen of je wel in zee wil gaan met een bepaalde sponsor. Geld dekt niet alles af. Een bepaald type sponsor schrikt ook nog eens andere potentiële sponsoren af.

    Daarbij, VVV zit vooral om geld te springen, omdat ze de afgelopen seizoenen zelf behoorlijk veel behoorlijke blunders begaan heeft, die bij elkaar opgeteld echt miljoenen hebben gekost. Nutteloos.

    Over Betcity, ik heb vanuit het stadskantoor al wel gehoord dat mensen die met de maatschappelijke poot van VVV te maken hebben dit een rare zet vinden. Mensen binnen de gemeente die alle schade die verslavingen bij haar inwoners aanrichten moeten gaan proberen te lijmen en fixen. Vanuit VVV zou dit wel eens als een boomerang terug in het gezicht kunnen komen. VVV probeert via haar maatschappelijke poot zich namelijk van haar beste kant te laten zien, vooral aan de gemeente. Dit, omdat ze de gemeente nodig hebben. Vooral bij de tot stand koning van het verbouwde of compleet nieuw te realiseren stadion. Qua lange termijnvisie dus misschien wel eens een hele domme actie.

    Maar ja, met de Grutterwijkjes in je organisatie had ik eigenlijk ook niet anders verwacht.

    Als de boel instort, ga die dan maar eens uit je organisatie proberen te krijgen. Niemand die ze kan ontslaan, of ontheffen uit hun functies. Zij zullen Marco waarschijnlijk wel slachtofferen om hun eigen hachie te redden. Weet niet of Marco zich dit realiseert?

 6. ponnie veag oet de pan

  @ievel knievel3 aan jouw reacties en opvattingen te zien moeten ze het ook verbieden voor jou om te mogen reageren op fora van venlonaren. Is ook niet goed voor jouw herses..

  1. Ievel Knievel

   @ ponnie

   So far for ampathie. Ik zeg net dat ik ein kind van ein gokverslaafde ben.

   Doot toch ens normaal man.

   Of moet ik dich toevoegen aan ut rieke clubsl*t en consorten?

   Ik had dich wat hoeger zitten. Velt mich taege.

   1. clubman

    Ach gut…Wazel Kwazel wordt nu Calimero…de slachtofferrol…kun je dit gehuil niet beter posten op een patientenforum ipv op een voetbalforum? Straks moeten we nog empathie tonen met je kalknagels.

   2. Ievel Knievel

    Lekker inhoudelijk weer clubsl*t.

    Het zou een beetje kinderachtig zijn als ik de volgende opmerking zou maken: “Hoe is het eigenlijk om Marco te pi*pen? Lekker of toch een beetje een zure bijsmaak?” O jee, nu heb ik het toch gedaan….Wat nu?

    Jij blijft mij nog aanvallen (en de directie en RvC nog verdedigen) als VVV een FC Dordrecht is geworden. Maar maak je geen zorgen, we zijn in ieder geval al een paar seizoenen op weg precies dat te worden. Dankzij behoorlijk mismanagement en wanbestuur.

    Maar succes verder. Als je denkt dat je mij zo de mond snoert, think again. Opvallend hoe een aantal accounts eigenlijk op precies eenzelfde manier reageren. Of gewoon dezelfde persoon onder andere namen, of afgesproken werk. Het boeit me verder erg weinig eigenlijk.

   3. Piet Pala

    @ Clubman

    Lastig he, andere meningen. Laat toch gaan man en vervuil de boel hier niet zo.

 7. spits

  Het is heel heel erg jammer dat vvv met zo’n gokbedrijf in zee gaat. Kennelijk is men daarboven gezwicht voor het ( grote ?) geld en is het niet gelukt om daarvoor een meer normale sponsor te vinden.

 8. Depor

  @Ievel Knievel

  Indien je vader daadwerkelijk gokverslaafd was dan had ie misschien ook niet de gok moeten wagen om zonder condoom te n@%ken. Dan hadden wij in elk geval geen last gehad van die onzin die je hier steeds uitkraamt.

  Forza VVV!

  1. Ievel Knievel

   Jezus, nog zo’n sneue reguurderstoeter. ZIt je me nu echt persoonlijk af te zeiken of mijn vader? Wat een niveautje zeg. En dan zit je nu te giechelen om je eigen reactie als een 13 jarige puber zeker, met een strakke plasser. Moest je ook giechelen na dat vuurwerk gooien vorige week zeker?

   Gaan we het nog eens over VVV hebben of wat? Ben ik nu de afleiding, omdat de resultaten en het spelbeeld toch wel weer wat beginnen tegen te vallen, nadat een aantal jungskes (in hun hoofd) een beetje naast hun schoenen aan het lopen waren en al droomden van VVV structureel in de top 5?

   Of zijn we stiekem trots dat VVV zich verlaagt tot het niveau van knakenfirma Betcity? Past wel bij de algemene status van VVV op dit moment trouwens, dat dan weer wel.

   Misschien moet je eens de directeur confronteren met z’n loze beloftes en zijn “de supporters aan het lijntje houden”- gedrag, zoals op de laatste supportersavond.

   Misschien moet hij eens verantwoording gaan afleggen, hoe het kan dat onder zijn bewind tot 2 maal toe een stadiondossier dichtgeklapt en verneukt is. Er meer dan eens de nodige onrust binnen staf en selectie is en was> die vakkundig onder het tapijt geveegd is. Hoe onder zijn bewind sponsoren weggelopen zijn, door hoe de club zich opstelt. Hoe een clubicoon die VVV als zijn laatste kunstje wilde helpen bij het grofvuil gezet is. Hoe VVV van de nummer 13 in de eredivisie strakjes misschien wel de nummer 13 in de eerste divisie is (hoop ik niet overigens).

   En nee, dat baseer ik niet op 1 of 2 wedstrijden. Ik hoop ook niet dat het gebeurd, want ik heb wel zin in een leuk seizoen van mijn clubje.

   Een leuk seizoen is nog steeds mogelijk met een plek 8 of 9 of een periodetitel. Maar dan is er wel werk aan de winkel en moet er weer even een positieve vibe gevonden worden (en moet er meer vastigheid gezocht en gevonden worden). In de staf bij VVV moet eens bepaald worden wiens tactische visie nu eens doorslaggevend gaat zijn.

   Johansson, Sedláček, Verheijen, Dekker die kunnen heel belangrijk zijn/ worden dit seizoen. Moeten ze wel goed gebruikt worden. De optie Braken achter Venema is een goede. Roemer kan prima gebruikt worden in de 2e helft, als invallende buitenspeler. Deze jongen moet goed begeleid blijven worden, zodat zijn ontwikkeling niet stokt. Een echte linkerverdediger zou welkom zijn in de winterstop. Janssen zou een rol, wellicht als invaller, op het middenveld kunnen gaan spelen. Van Rooijen en de Boer kunnen beiden hun goede momenten hebben, waarin ik de voorkeur voor van Rooijen heb. Beiden moeten echter veel beter begeleid worden in hun persoonlijke ontwikkeling, want ik heb het gevoel dat er eerder een achteruitgang in hun ontwikkeling plaats vindt.

   Bij VVV moet men naar mijn idee echt stoppen met de rare wissels en positiewisselingen. Daar stokt de ontwikkeling van de selectie juist eerder door, in de plaats van dat er groei plaats heeft. Precies zoals we de afgelopen weken meemaken. het spel wordt slechter en slechter. De drive en motivatie dalen.

  2. Ievel Knievel

   En mensen die moeite hebben met wat langere teksten, verbaasd me niks. In Venlo is toch zo’n 25% van de bevolking functioneel analfabeet. Ik had het niveau hier echter wat hoger voorgesteld. Stel je voor dat ik stop met berichten typen, dan heeft 1/5 van de reaguurders op dit forum niemand meer om op te reageren. Dan kan iedereen alleen nog maar de eigen (jeugd-) spelers afzeiken en ja en amen knikken bij alles wat Marco zegt. Succes met de aftakeling van VVV. Fijn dat jullie het ook eigenlijk niks kan boeien.

   1. zuid1

    Je zegt continue hetzelfde. En daar heb je steeds een aantal a4-tjes tekst voor nodig.

    Dat vind ik best bijzonder.

 9. zuid1

  Beste level, je stukken die je schrijft zijn veel te lang om te lezen daar heeft niemand zin in, kort dat eens wat in.

  Verder zie ik het probleem niet van betcity iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen keuzes. Dan zou je ook geen bier en snacks meer kunnen verkopen in het stadion want dat is ook slecht. Net als het spel van VVV dit zorgt voor stress bij de mensen haha.

  1. Ievel Knievel

   En mensen die moeite hebben met wat langere teksten, verbaasd me niks. In Venlo is toch zo’n 25% van de bevolking functioneel analfabeet. Ik had het niveau hier echter wat hoger voorgesteld. Stel je voor dat ik stop met berichten typen, dan heeft 1/5 van de reaguurders op dit forum niemand meer om op te reageren. Dan kan iedereen alleen nog maar de eigen (jeugd-) spelers afzeiken en ja en amen knikken bij alles wat Marco zegt. Succes met de aftakeling van VVV. Fijn dat jullie het ook eigenlijk niks kan boeien.

   1. VeniVidiVici

    VerbaasT me niks inderdaad dat jij ook zelf bij die 25% functioneel analfabeten hoort ….beetje sneu. En als je zo principieel bent over deze sponsor, dan zou ik er es over nadenken om VVV en deze site definitief de rug toe te keren, daarmee maak je echt een game changing statement… win-win situatie voor iedereen. Persoonlijk heb ik geen moeite met deze sponsor, als hiermee de club in roerige financiele tijden geholpen is.

   2. Ievel Knievel

    @ Veni

    Maakt de uitdaging alleen maar groter om te blijven reageren. Als is het maar om jou en een vijftal anderen te irriteren. 😉😉😉 Maar even alle gekheid op een stokje. ik laat me niet de mond snoeren door niets of niemand. Dat blijft zo. Leer er maar mee leven. En ik zal wel eens impopulaire meningen uiten. Ik zelf sta er achter. En dat is het allerbelangrijkste.

    Waar het gezever van een aantal van jou en jouw soortgenoten toe heeft geleid, is dat de ooit smaakmakers van Venlonaren al lang gelee gestopt zijn met zinnige dingen en leuke weetjes neerpennen (ik noem even een Lincoln en een Pavisto, die waren dat gezever van zogenaamd lolligen, altijd cynische lieden en het permanente genoäl al een hele poos geleden beu). De enige die hier eigenlijk zinnige dingen zegt is een Supportertje, zowel voetbaltechnisch, of ten aanzien van de club (en dan ben ik het nog niet eens de hele tijd met hem eens, ik waardeer de reacties). De gemiddelde reactie betreft alleen het afzeiken van eigen (jeugd-) spelers of het afzeiken van anderen die er toevallig een andere mening op na houden. Eigenlijk niks lolligs aan.

    En zo verdwijnen alle mensen die ooit Venlonaren tot een fijne supportersplek maakten, waar andere meningen gewoon gerespecteerd werden, wel van stevige kritiek voorzien werden, maar reacties nooit persoonlijk werden.

   3. Ievel Knievel

    @ Clubbie

    Zegt de man die week in week uit alleen maar op posts van mij reageert en als ik een week niet reageer, actief naar reacties van mij gaat hengelen. Ga zo door. Ik vind het wel vermakelijk. Maar kom eens met commentaar op de wedstrijd, of op de trainer, of op de spelers. Ben wel nieuwsgierig naar hoe je daar eigenlijk eens over denkt.

 10. RuiverCity

  VVV bestaat uit allemaal ideale schoonzonen. Geen enkele speler, ook aanvoerder Braken niet, reclameerde bij de scheids over het tijdtrekken van Dordt. Dat begon al in minuut 50. Scheidsrechter liet zich helemaal inpakken. De keeper was nog het ergste.

  VVV mist overduidelijk flankspelers. Yasar en Roemer zijn van het niveau derde klasse amateurs.
  Dan begrijp ik nog steeds niet wat sommigen in Dekker zien. Komt qua inzicht en techniek zooooo veel te kort.

  Kruijs maakte trouwens met wisselen ook weer blunders.

  Die foto’s van de trainingen, met altijd van die lachende gezichten. Ik dacht dat ze de training met de tong op de schoenen moesten verlaten. Maar ja, ze trainen blijkbaar alleen maar op tikkie terug of tikkie breed. Een dieptepass zie je zelden.

  Bij de eerste 10 eindigen zou een wereldprestatie zijn, maar gaat met deze selectie echt niet gebeuren!
  Als je tegen Telstar en Dordt maar één puntje pakt, hoor je niet in de playoffs thuis.

  Triest….maar het niveau zakt verder en verder.

 11. Oelie op zuid

  Dekker is niet meer die terrier die hij eerst was. Na twee zware blessures is zijn motoriek minder, of hij durft niet meer zo fel te spelen Misschien bang voor weer een blessure? Met Sedlaceck en Johansson heb je felheid en creativiteit op het middenveld. Yassar moet minuten gaan maken bij het tweede/ jong VVV. Daar zal hij moeten groeien. Hij is te zwak voor het eerste elftal. Met Verheijen en Smans en Kluskens heb je leuke bankspelers met toekomst die dmv regelmatige invalbeurten zich kunnen ontwikkelen.

 12. Lucky Luke

  Ongelooflijk wat een droeftoeters zijn sommigen gen van jullie. Ik gun jullie een jaarabonnement bij een goede psycholoog om de onderliggende problemen en frustraties te bespreken.
  Hou het toch gewoon bij reactie op het voetbal ipv elkaar het leven zuur te maken. Er is al zo weinig om plezier aan te beleven de laatste tijd.

  Leef en laat leven!!!!!!!!

  1. Ievel Knievel

   Je mag gewoon spelers afzeiken. Ik zie het namelijk iedere week mensen doen. Of het ergens op slaat is alleen een tweede en daar stel ik vraagtekens bij. Daarnaast wordt er vaak op de man gespeeld (“kan helemaal niks”) en is het het afzeiken vaak geen grondige technische analyse.

   Ik zaag nergens aan stoelpoten van Bogers. Als jij vindt dat mijn inhoudelijke kritiek aan stoelpoten zagen is dan vraag ik me af waarom je dat denkt. Misschien kan je jezelf eens afvragen waarom dat zo op jouw overkomt.

   Ik vraag me meer af waarom jij en anderen keer op keer Marco B. blijven verdedigen. Kan het wel weer herhalen, maar de beste man presteert uitzonderlijk slecht als je de cijfers erbij pakt. Verlies op verlies stapelen (financieel), weglopende sponsoren, iedere keer interne onrust en mensen binnen je personeel die elkaar de tent uitvechten, stadiondossiers waar zo erg mee gerommeld wordt dat alle planvorming keer op keer de prullenbak in kan, ruzie met de gemeente over het een of ander, en veel transfers die mislukken. Meer dan dat er lukken. Maar Marco veegt iedere keer vakkundig zijn eigen straatje schoon. Het ligt altijd aan de ander. Marco stelt zich altijd maar weer afhankelijk van anderen op.

   Zo maar een opsomming van de FEITEN waar de algemeen directeur toch bijzonder eindverantwoordelijk voor is. Op de laatste supportersavond is iedereen weer een dikke worst/ wortel voorgehouden door een directeur die zichzelf continue tegenspreekt. Enerzijds zeggen dat je geen concrete uitspraken kan doen over een eventueel nieuw stadion, maar dat vervolgens dus wel zelf op de agenda zetten in een poging om de kritiek op zijn functioneren te sussen en zijn tijd bij VVV wat op te rekken. Zeg dan niets.

   1. Ievel Knievel

    Mocht je trouwens denken dat in de huidige tijden er een nieuw stadion gebouwd kan worden, zal ik je zelf maar eens achter de oren krabben. Waar in Venlo en omgeving is er grond die geschikt is als bestemming ‘stadion’?

    Bijna alle grote bouwprojecten in het land liggen stil of komen stil te liggen vanwege stikstofnormen. Er zijn geen bouwmaterialen (leveringsproblemen) er is te weinig vakkundig personeel. Energie, zeker bij zo’n groot bouwwerk gaat een heel groot probleem zijn. De inflatie rijst nu al redelijk de pan uit en dat wordt erger. En dan is er nog een naderende halve of hele wereldoorlog. De boel escaleert iedere dag steeds verder de verkeerde kant op.

   2. Het is ook niet gauw goed hè? Je neemt het Marco Bogers kwalijk dat er sponsoren weglopen, maar als er dan een nieuwe sponsor (Betcity) voor terugkomt dan is die niet woke genoeg om op ons shirt te mogen staan.

   3. Ievel Knievel

    @ Peter

    Wat is er in hemelsnaam woke aan moeite hebben met een gokbedrijf? Waar ik dus persoonlijke redenen voor heb. Woke is ook zo’n dom modewoord.

    En die sponsoren lopen weg vanwege slechte en matige communicatie. Als je bestaande sponsoren niet weg lopen hoef je ze ook niet te vervangen door andere sponsoren.

   4. Ievel Knievel

    @ Peter

    Overigens zouden 2 mogelijke locaties voor een nieuw stadion eventueel de oude brandweerkazerne bij Noorderpoort kunnen zijn (geen idee of daar al een herbestemming voor is), of de huidige Fontyscampus tegenover het ziekenhuis, mocht die vrijkomen. Ik heb begrepen dat Fontys aan het onderzoeken is of men gaat verhuizen naar een nieuw te bouwen campus in de gemeente of dat men een nieuwe campus op de huidige locatie gaat bouwen. (De huidige Koel zou gebruikt kunnen worden voor trainingsfaciliteiten, de jeugd en als kantoor).

    2 locaties die min of meer (oude veiling/ Noorderpoort) ook al uit eerdere onderzoeken (waar men bij VVV helaas nu niets meer van wil weten) als geschikte locaties uit de bus kwamen (vanwege ligging aan de rand van Venlo, centraal in de gemeente Venlo, aan verkeersknooppunten bij op-afrit snelweg, goed bereikbaar vanuit Duitsland en goed bereikbaar vanuit Noord-en Midden-Limburg).

    Echter, de huidige periode/ situatie is niet een heel geschikt moment om te besluiten tot ontwikkeling van een nieuw stadion.

 13. Ievel Knievel

  @ Redactie Venlonaren

  Persoonlijk kan ik wel tegen een stootje, dus van/voor mij hoeven jullie niks te doen.

  Maar de zogenaamd lollige aanmoedigingen van sommige puberale peuters hier om mij zogenaamd zelfmoord te laten plegen, alsmede het spugen op mijn vaders graf, na een eerlijk persoonlijk verhaal gaan (behoorlijk) veel te ver, ook al is het in de context van het zogenaamd jolige Voetbal Inside-achtige sfeertje.

  Voor mensen die daadwerkelijk in psychische nood zitten en Venlonaren bezoeken kan dit wel eens een nare confrontatie met de eigen gedachtes zijn. Het zou Venlonaren sieren als ze dergelijke opmerkingen gewoon weg zou halen en dus de verantwoordelijkheid als medium zou pakken en dragen.

  Ook aangezien een flink aantal opmerkingen geen ene reet met VVV, het voetbal, het beleid of de club te maken hebben. Grappig zijn ze ook al niet. Eerder sneu, omdat een aantal reaguurdertjes kennelijk geen gesprek op basis van argumenten kan voeren

  Veel reacties de laatste weken hebben niets meer met het spel, de spelers, staf, club of supporters van doen, maar zijn gewoon kille hatelijke op-de-man-reacties (zonder de mensen achter de acoounts te kennen). Afrekeninkjes. Daardoor leveren de comments nauwelijks nog zinnige bijdragen aan een leuk of interessant gesprek over voetbal op. Zoals gezegd: alleen “Supportertje” onderscheid zich nog op een positieve manier. De rest van de mensen die Venlonaren begonnen zijn en ooit mogelijk maakte is al afgehaakt. Zo gaat Venlonaren, waarschijnlijk net als de club VVV, langzaam een stille dood sterven. Zonde. Grappig dat al de reaguurdertjes alleen maar kunnen afzeiken. Toen er input gevraagd werd gaf men niet thuis.

  @LJ

  Als het je bedoeling is mij de mond te snoeren poging mislukt en die pogingen blijven mislukken, maar blijf vooral doorgaan net als je puberale peuter vriendjes (of jullie zijn gewoon 1 en dezelfde account, wat de reacties nog vele malen sneuer maakt.)

  Een soort Mats-achtige reacties.

  1. 0475

   Helemaal mee een Level. Ik ben het niet altijd eens met jouw meningen maar de manier waarop mede supporters hier op jou reageren is heel triest. Er mogen best meningsverschillen bestaan maar als je zulke opmerkingen maakt hoor je hier wat mij betreft niet thuis. Ik hoop dat er wat aan wordt gedaan door Venlonaren. Al snap ik dat men ook niet de tijd heeft om alle reacties de moderaten.

   1. mats

    Weet je wat pas echt triest is? Mensen die zooooooveel aandacht nodig hebben hier dat ze zelfs ook al heb je al een jaar niks gepost nog steeds completely obsessed zijn met je.

    Serieus Ievel, heb jij wel een leven?
    Ik lees hier nog geregeld mee. De E L L E N G L A N G E en steeds dezelfde sneue posts die jij hier wekelijk plaatst sla ik altijd over…niet doorheen te komen en daarnaast zijn het net berichten van een jengelend kind dat om aandacht vraagt en zijn zin niet krijgt.

    En als je daar op aangesproken wordt ren je weer naar ma.. de moderators hier om om straf te vragen voor iedereen die jouw pijn doet…terwijl je steeds maar roept dat niemand hier je de los lauw maakt…veel zelfkennis heb je ook niet.

    Ik raad je aan om ook eens een tijdje weg te gaan van dit forum. Dan mag jij na een jaar ook voor jezelf bepalen of dit forum er van opknapt of niet. Misschien knap je er zelf ook van op (ik kan het je aanraden) En kom dan nog eens terug als je denkt dat dit forum niet zonder jouw oeverloze narcissistische prietpraat kan.

    Sterkte!

   2. Ievel Knievel

    Beste Mats,

    Volgens mij was het precies omgekeerd met die obsessie. Maar goed. Het kwaaltje waar Clubman ook beetje last van heeft. Altijd maar op mijn posts moeten reageren en zelden tot nooit vanuit jezelf reageren. Net zo persoonlijk op de man en ronduit asociaal en onfatsoenlijk. De oplossing is vrij simpel. Je niet met mij bezig houden en gewoon je mening over het voetbal geven op een nette manier.

    Trouwens. Die posters die nu allemaal op mij in hakken hebben wel wat weg van jouw stijltje. Hmzzzz. Net zo niet over voetbal gaand en net zo op de man. Ben je misschien toch helemaal niet gestopt met posten misschien? Hmzzzzzz.

    Dankje voor je advies trouwens. Ik zal het ter harte nemen.

    Maar ik heb persoonlijk dus niet zo’n last van kleuters of kleuterreacties. Ik zie alleen graag dat het hier of over voetbal of over de club gaat. Dat is mijn punt.

    Als je vindt dat iemand slecht voetbalt, benoem je waarom deze slecht voetbalt, maar je schrijft niet iemand als persoon/ mens af. Dat is mijn mening. Mag je het over oneens zijn trouwens.

    De mensen die vinden dat ik moet ophouden met posten hier (gaat toch niet gebeuren) zal ik eerder eens adviseren om op te houden met reageren op mij of gewoon mijn posts niet te lezen. Dat is namelijk vrij makkelijk gefixed.

    Venlonaren.net gaat naar mijn idee over het geven van een mening over voetbal of de club; en het gaat naar mijn idee hier niet over het afzeiken van mensen met wie je het toevallig oneens bent.

    Maareh, hoe vinden jullie nu eens dat het gaat met het voetbal of de club? Zijn we zo lekker bezig vanaf 2019? Zien jullie een stijgende lijn die ik niet zie? Hoor ik zelden tot nooit uit jullie mond (of vingers)[; en ik ben wel benieuwd eigenlijk.

    Met de fans in het stadion gaat tot nog toe wel goed naar mijn idee, maar met de rest? Ik twijfel.

    Vind je mijn teksten ELLENlang (valt wel mee, ze passen op een half en soms een heel A4’tje) dan raad ik je aan om ze gewoon niet te lezen. Kennelijk is er bij jou na 2 jaar nog steeds de behoefte om mijn posts te lezen. Sterkte ermee.

    En voordat mensen denken dat ik ze censureer. Doe ik niet. Je mag bijna alles typen wat je wil. Ik mag daar vervolgens op reageren, maar het aanmoedigen tot zelfmoord en het spugen op dooie mensen is laag. Lager dan laag. Het moedwillig beledigen van mensen, omdat je jezelf niet kan redden op inhoud is laag. Lager dan laag. Heb je moeite met taal, niet mijn probleem.

    En ik heb altijd geleerd als mensen je persoonlijk aanvallen en uitschelden, dan zijn de argumenten op en zit er waarschijnlijk een kern van waarheid in de dingen die je zegt. Dan gaan ze je op de man aanvallen, omdat het op inhoud niet meer lukt.

    Ook wel typisch dat het online legertje mij wil aanvallen, omdat ik wat kritiek heb op de directeur. Alsof die zichzelf niet kan verdedigen. Als hij dat niet zelf kan, is het ook wel een magere directeur eigenlijk.

   3. Ievel Knievel

    @ Mats

    Ik ren niet naar de moderators vanwege mezelf. Ik vraag aan de moderators (als die er al zijn) of ze grappen en grollen over zelfmoord en het spugen op overleden mensen, het strooien met beledigingen en ziektes niet meer willen gedogen. Nog efkes iets anders.

 14. Koelie

  Manmanman wat een treurnis hier. Allen tegen Ievel. Sommigen zijn blijkbaar overstuur omdat het niet meer zo lekker gaat op de berg. Kom op morgen is de jaarlijkse bekerwedstrijd. En daarna is het bijna weer winterstop.

 15. Mats, goed om weer eens van je te horen…
  Ik hoop dat je hier af en toe weer een bijdrage gaat leveren als het over voetbal gaat. Ik was het zeker niet altijd met je eens, maar je had altijd wel een duidelijke mening!
  En Ievel Knievel, als je een beetje zelfkennis zou hebben, zou je wel iets met de irritaties van veel mensen op het forum hier kunnen doen.
  Je valt erg vaak in herhaling en bent erg breed van stof. Het klopt dat je het dan niet hoeft te lezen, en dat doe ik dan ook niet meer als het niet over de spelers, dan wel de wedstrijd gaat…
  Sommige mensen gaan erg ver en wensen je dood, daar is de nuance dan ook ver weg en gaat veel te ver, maar het zegt wel iets over hoe hoog de irritatiegraad is…

  1. Ievel Knievel

   Wat is veel? Als er 1 iemand is die onder 3 accounts typt, dan blijft het 1 iemand hoor. Verder tel ik 5 mensen die gefrustreerd op me reageren. Ik spreek ook meer dan genoeg mensen in het echt. Weet dat mijn posts gewaardeerd worden.
   Al meer dan 10 jaar (langer als je de voorgangers van Venlonaren meetelt). Online reageren de leuke reaguurders ook goed op me vind ik zelf.

   En mensen die met ziektes en doodsbedreigen dreigen, wat moet ik daarmee? Het is pure intimidatie om me de mond te snoeren. So far voor vrije meningsuiting.

   Het zijn ook niet mensen die Venlonaren verrijken met mooie schrijfsels. Eerder mensen die mensen als Lincoln, Pavisto e.d. hebben wegggejaagd. Gelukkig laten Koelie en Supportertje (en een aantal anderen uit het verleden) hier nog wel eens wat van zich horen . En als mensen geïrriteerd raken door iemand die een mening geeft of omdat iemand veel tekst gebruikt dan hebben zij toch echt zelf een (heel groot probleem), niet diegene op wie ze reageren.

   Kijk, met Ruivercity ben ik het wel eens niet eens. Dat kan. Heerlijk ook om het met iemand niet eens te zijn, maar dan val ik hem of hij mij tenminste niet op een meer dan lage manier op de man aan. Ruiver heeft wel het beste met VVV voor en zich jaren ingezet voor Venlonaren.

   Overigens laat jij in de post waar ik nu op reageeer wel zien op een normale manier te kunnen schrijven.

   De mensen die mij aanvallen doen dit bewust om de kritiek op de AD onder te doen laten sneeuwen. Een tactiekje. Bewust bij de inhoud wegblijven en aanvallen. Op emotie en op de man. hdaadwerklijk triest.

   Over mij hoeft trouwens niemand zich zorgen te maken. Ik vermaak mij uitstekend. Heb een leuk leven buiten VVV en een baan waarbij ik grotendeels mijn eigen tijd kan indelen. Dan weer werk ik in de avond, dan in de ochtend en dan het weekend. Heb gewoon tijd om 2x 10 minuten wat te typen op Venlonaren op een dag en aan mijn hobby te besteden.

   Groet vanaf een redactie 😉

   (En nooit val ik mensen op de man aan. Wel scherp op de inhoud. Als je daar niet tegen kan? Niet mijn probleem. Als je geirriteerd raakt door iemand is de kans groot dat het probleem eigenlijk bij je zelf ligt).

  2. mats

   Ach, wie weet.
   Maar qua voetbal is het niet veel tegenwoordig….meeste is al zo vaak besproken…
   En voor je het weet wordt je een zeker persoon die zich continu herhaalt … Jamais!

 16. mal maar mals

  Wat een gezelligheid mannen! Zullen wij het gewoon bij voetbal houden? Meningsverschillen mogen er natuurlijk zijn. Maar laten we aub niet zo op de man spelen.

 17. RuiverCity

  @IevelKnievel.
  Ik ben het vaak met je eens. Prima dat je jouw (uitgebreide) mening laat horen.
  Beter dan al die ja-knikkers hier op het forum.
  Tevens die (Amerikaanse) visie van Bongaerts snel overboord gooien voor het te laat is.

 18. mats

  Ievel, wat een jank reacties weer in de categorie ‘ik ben goed en zij zijn slecht’ … boehoehoe… huilie huilie….iedereen is tegen me, terwijl ik mezelf juist zo slim en geweldig vind…Jij vindt jezelf veel te belangrijk. Maar ik snap dat zelfreflectie bij narcisme moeilijk is.

  Ik heb hier een jaar niet gepost maar blijkbaar vind jij het dan nodig nog naar mij te verwijzen. Had je mijn aandacht nodig pik?
  Sorry je bent te laat…. ik ben al verliefd op de door jou zo bewonderde supportertje. Lekker puh!

  Deze post is verder net zo zinloos als alles wat jij hier neerjankt! Maar het gezegde ‘wel de splinter in de ogen van anderen zien maar niet de balk in die van jezelf’ is echt nog nooit op iemand zo van toepassing geweest als op jou!

  Verder blaat je maar weer een eind weg. Of ga je ma…de moderators er weer bijhalen ..what fucking ever!

   1. goalkiller

    De volgende thuiswedstrijd moet toch wel behoorlijk wat volk trekken mijns inziens, gezien kaarten massaal door vvv worden weggegeven. Scc, koelkids etc. Te hopen dat ze op het veld ook aan klantenbinding doen en niet als een Oktoberfest bezoeker over het veld lopen.

    @Ievel knievel, mats en de andere toetsenbord helden. Dringend advies, kom de volgende thuiswedstrijd naar beej Jan en drink een pilsje of iets anders met z’n allen gewoon face to face, veel gezelliger. Wat een treurnis hier ….

   2. Ievel Knievel

    @ Goalkiller

    Bin ut met dich ens.

    Ik bin allein neet degene dae treurige teksten typ. Waal vuul tekst.

    Maar good. Ik ben vur pils. Ik trakteer zelfs. We kinnen ut gebroeke.

    Ik zeen alleein bepoalde toetsenbord helden noeïts in de Koel, wannier ze komme, kriegen ze ein pilske van mich.

  1. Piet Pala

   Hey Mats,

   Ben je weer terug? Ga je Venlonaren weer helemaal verzouwen met je reacties die op het zieke af zijn? Het is weer helemaal 2020. Laat je even nakijken man. Manmanmanman.

   Accepteer gewoon eens dat sommige mensen een andere mening hebben. En laat gaan. Buiten dat de reacties van Ievel wat aan de lange kant zijn is er helemaal niks mis mee! Gewoon kritische bijdragen.

   Dat kan je van de reacties van jou (net als jaren terug) en een aantal anderen niet zeggen. Op het zieke af. Waarom reageer je eigenlijk nu ineens?

   1. mats

    Whahahahaha dit is ziek!
    Piet Pala… je zou het willen.

    Maar serieus, jij komt nooit op dit forum, behalve als ik commentaar geef op
    Ievel…

    Ik had het kunnen weten. Anderen beschuldigen van het hebben van meerdere accounts…. maar ik durf mijn handen er voor in het vuur te steken dat jij gewoon sneue Ievel bent.

    Over jezelf laten nakijken gesproken . Jij bent echt niet goed .

   2. mats

    Pardon??!!! Whahahaha een toneelcarrière zit er voor jou ook niet in hè?

    Je bent zo doorzichtig Ievel
    Ik hoop dat iedereen ziet wat voor wappie je bent.

Leave a Reply