VVV-Venlo

“VVV-Venlo wil 2,5 miljoen voor Peniel Mlapa”

De interesse voor Peniel Mlapa is al geruime tijd aanwezig in Venlo. Dat weet ook VVV-Venlo en heeft dan ook de focus gelegd op het verkopen van de spits, zo lijkt het. De vraagprijs ligt op 2,5 miljoen euro. Zo schrijft De Limburger. 

VVV-Venlo lichtte vorige week de optie in het huurcontract van Peniel Mlapa en hij staat nu tot medio 2022 onder contract bij de Venlonaren. Daarmee verzekerde VVV zich van een transfersom bij een verkoop van de spits.

In de krant wordt uitspraken gedaan over verschillende bronnen die het bedrag van 2,1 miljoen vermelden. Ook de onderstaande Turkse bron wist te vermelden dat Beşiktaş geinteresseerd zou zijn in de speler van VVV-Venlo:

Nu leek dat nog wat uit de lucht gegrepen, maar directeur Marco Bogers bevestigt de interesse van de Turkse topclub en zegt het volgende tegen De Limburger: “Wij denken aan een bedrag van 2,5 miljoen euro.’’

Het lijkt erop dat we Peniel Mlapa niet lang meer in Venlo zullen zien als er zulke clubs en zulke bedragen gemoeid zijn. De toekomst zal het ons leren..

 

32 Responses

 1. 077

  Mooie ontwikkelingen voor onze club! Hiermee kan hopelijk weer verder worden gebouwd aan een goede selectie en staf voor komend seizoen. Zijn toch mooie bedragen voor VVV!

 2. RuiverCity

  Dat zou een mooie winstmarge zijn.
  Geld niet steken in een trainer waarvan contract moet worden afgekocht maar in kwaliteit op het veld.

  Streppel schermt met allerlei clubs om maar in de picture te blijven. Laat deze nietsnut lekker in verwegistan zitten.

  1. Noordsupporter

   Waarom zo’n aversie tegen Streppel? Natuurlijk zijn er betere trainers met meer uitstraling. Maar iemand die nergens is ontslagen, lang op dezelfde plek heeft gezeten en het na zijn vertrek nergens beter is gegaan hoeft niet de stempel nietsnut te krijgen.

   1. lucien1978

    Precies dat.

    Hij lijkt wel geobsedeerd.

    Vorig jaar was hij al in gesprek met Vvv en Valckx is net als alle andere clubs die interesse in hem hebben geen stomkop

   1. Hakkentrik

    Mee eens met Chretien, moderator svp ingrijpen. Opmerking van lucien1978 slaat helemaal nergens op en is ook totaal niet relevant voor topic.

 3. idderzienmeining

  Het lijkt er dus inderdaad op dat we Mlapa gekocht hebben om er metéén (dike) winst op te maken. Niks mis mee, helemaal niet omdat zowel VVV als Mlapa hier vanaf dag 1 open kaart over hebben gespeeld. Dezelfde manier van handelen als Eintracht Frankfurt gedaan heeft met Jovic, maar dan met ” ietwat” andere bedragen 🙂

  Ervan uitgaande dat de transfer er komt, heeft VVV dus wat extra centen in de kas. Centen die de club echt niet volledig gaat spenderen aan nieuwe spelers, maar daardoor ontstaan wél extra mogelijkheden om de selectie van kwaliteit te voorzien.

  VVV heeft in elk geval laten zien over ondernemerschap en durf te beschikken door de koopoptie op Mlape te lichten. En komt de transfer er deze zomer niet, dan komt die vólgende zomer wel …

  Dan nog kort even de discussie over de opvolging van Maurice Steijn.

  Streppel wordt hier veelvuldig ” uitgekotst” maar persoonlijk deel ik die meningen niet ! Ja, het is op het oog niet de meest sympathieke trainer maar ik herinner me het spel en de prestaties van zijn vorige clubs en die waren niet verkeerd … zowel bij Helmond Sport, Willem II en sc Heerenveen was de hand van de trainer zichtbaar en zag het positiespel er goed en verzorgd uit. Dus nee … ik heb niet op voorhand iets tegen de komst van Streppel.

  Verder lijken mij van de reeds genoemde namen de heren Robert Molenaar, Erwin v.d. Looi en John v.h. Schip geen juiste keuze.
  Evenals Jos Luhukay die als Venlonaar en ex-VVV speler een perfecte kandidaat LIJKT … ik zal uitleggen waarom ik dat vind –> Luhukay is een trainer die met de harde hand regeert en dit werkt in Duitsland beter dan in Nederland en daarnaast heeft hij vooral gepresteerd met ploegen die bovenin speelden en promoveerden maar met ploegen die (net als VVV) vooral moeten overleven heeft hij uiteindeljjk niet gepresteerd !
  Ron Jans lijkt me juist wél een geschikte trainer want hij stapte destijds op een soortgelijk moment in bij PEC Zwolle en heeft de club uiteindelijk naar een hoger plan getild … iets wat VVV op termijn ook hoopt te bewerkstelligen !

  Dan nog een naam die in mijn hoofd speelt en misschien een interessante optie zou kúnnen zijn: Fred Grim.
  Goed gepresteerd met Almere City en nu weer met RKC Waalwijk en ook een trainer die zijn teams en spelers naar een hoger plan tilt ! Daarnaast heeft hij gewerkt bij de echte top (Ajax) en dus weet hij ook hoe zaken georganiseerd kunnen en zouden moeten worden ?

  Time will tell … ik ben echt benieuwd waar de club mee op de proppen komt !

  Mocht Jay Driessen ook naar de woestijn trekken dan is Dogan Corneille in elk geval voor mij een geschikte opvolger !

   1. lucien1978

    Mlapa is natuurlijk niet de meest technische speler maar hij kan natuurlijk wel voetballen.

    Hij is een echte doelpuntenmaker.

    Huntelaar bijv is ook nooit echt de beste voetballer geweest . Dat hoeft ook niet, als je maar de doelpunten maakt.

 4. kenfen

  Mooie zet van vvv jammer dat hij weg gaat zeer sympathieke speler en goed voor de sfeer binnen de groep maar dergelijke winst percentage kun je niet laten liggen hopelijk krijgt hij een mooie club
  We gaan het zien, nieuwe trainer, nieuwe spelers het is een spannende tijd

 5. robbaan

  Penny is een hele goeie spits, een speler die je niet zo snel meer zult zien in Venlo.
  Bovendien een jongen die goed on de groep ligt. Ik hoop dat hij blijft en zijn marktwaarde nog verder laat stijgen.
  De trainerkwestie zal snel opgelost moeten worden ik hoop op Ron Jans.

 6. chretien

  Zou Mlapa niet naar Engeland willen? Alleen, bij het gevraagde bedrag zullen ze daar wellicht op het verkeerde been gezet worden? De transfersom zou in ieder geval geen probleem zijn. Hij moet natuurlijk wel zelf willen.

Leave a Reply