VVV-Venlo wil Van Crooij én Leemans naar Venlo halen

Het was al een tijdje bekend dat VVV-Venlo graag Vito van Crooij wil terughalen van PEC Zwolle. Nu wordt dat ook bevestigd door De Stentor. Zij melden tevens dat Clint Leemans ook de belangstelling kan genieten van VVV-Venlo. Het duo vertrok twee seizoenen geleden naar Zwolle voor een bedrag dicht bij de 1 miljoen euro.

Over Vito van Crooij zijn ze concreet: de clubs zijn op dit moment in onderhandeling, maar het verschil tussen vraag en aanbod zou nog te hoog zijn. De kans dat we Van Crooij weer in Venlo gaan zien, is nog steeds redelijk groot – mits de clubs eruit komen.

Clint Leemans wordt voor het eerst genoemd en de spelers zou ook in de belangstelling staan van VVV-Venlo. De creatieve middenvelder zou ook weer in het geel-zwart moeten spelen, in het komende seizoen.

Beide spelers hebben nog een contract lopen bij PEC Zwolle. Leemans ligt vast tot medio 2021 en Van Crooij zelfs tot medio 2022. Daar zal VVV-Venlo dus de portemonnee voor moeten trekken en daardoor is een verkoop van Pachonik erg handig.

23 Responses

  1. Grad

   Ik heb (grote) twijfels, of VVV serieus bezig is Leemans terug te willen halen. Ik denk dat het meer een (voorbarige) conclusie is van de sportmedia, immers in een interview van Fox Sports bevestigt de technisch manager van PEC, dat Vito graag terug wil naar het zuiden en dat ze hierover in gesprek zijn met VVV.
   Ten aanzien van Leemans zegt hij, dat hij hierover ook veel gelezen heeft, maar dat hij van geen enkele club, of zaakwaarnemer iets heeft gehoord. Hij zegt verder over Leemans, ‘dat hij nog een contract heeft van van 1 jaar en ze hebben momenteel een selectie van 15 eredivisiewaardige spelers en kunnen hem nu nog niet verkopen, omdat ze hem nog hard nodig hebben en hij krjjgt in de voorbereiding de kans om zich in de basis te spelen’. Ze zoeken er nog 3 spelers in elke linie 1 bij en de rest willen ze nog aanvullen met eigen jeugd.

 1. Depor

  Waarom is iedereen zo negatief over Leemans? Prima speler voor VVV!
  Hij speelde prima bij VVV, alleen zijn laatste jaar was wat minder, maar dat lag niet alleen aan hem, het hele team zakte toen na de winterstop een beetje weg.

  Van mij mag hij absoluut komen. Zeker een versterking voor de selectie.

  Komt er ook nog een nummer 10? Of krijgt Neudecker daar de kans?

  1. lucien1978

   Ik ben niet vaak negatief over 1 speler maar Leemans moet je echt niet aan beginnen.

   Veel te traag . Dan had je v ooijen ook kunnen behouden want die is voetballend veel beter .

   Daarbij zijn de middenvelders die we nu hebben gewoon beter .

 2. Venlooow

  Zouden beiden prima zijn voor VVV. Van Crooy kind vd club.
  En Leemans heeft hier ook een paar jaar gevoetbald. In hem zie ik ook wel een toegevoegde waarde.
  Alleen wanneer word Pachonik (helaas verkocht)

  @Word weet jij of hier nog beweging in zit?

 3. idderzienmeining

  Als VVV erin slaagt om Vito van Crooij terug te halen dan is dit mijn inziens een prima zet.

  Vito van Crooij zal hier echt weer zijn goals gaan meepikken, maar bovenal geeft hij altijd 110% en is het een aanjager op het veld. Met name voorin ontbrak het daar sinds zijn vertrek aan en ik denk dat we door een speler als Vito van Crooij als team sterker worden.

  Vito van Crooij is bovendien een zwervende speler waardoor er voor de backs ruimtes ontstaan op te stomen. Of Vito van Crooij nu vanaf links of vanaf rechts speelt … daar liggen kansen voor Schmitz en Pachonik (of als hij vertrekt Rutten ?) om mee op te komen.

  Voordeel is dat we niet alleen via de rechtsback druk vooruit kunnen creëeren maar dit kunnen afwisselen en daardoor meer kunnen verrassen ? Bovendien kunnen de backs hun krachten verdelen …

  De terugkeer van Leemans is denk ik ook een prima zet. Ja; Clint Leemans speelde zijn laatste seizoen minder dominant dan daarvoor maar is in potentie een geode speler voor een club als VVV. Waarom ? Hij heeft een goede traptechniek en kan de ballen achter de laatste linie leggen plus (en dat is ECHT een toegevoegde waarde) hij schiet normaal gesproken per seizoen een aantal ballen in het netje middels vrije trappen en pingels. Met name uit vrije trappen zijn we sinds zijn vertrek amper nog gevaarlijk geworden en dat terwijl we bekend staan als een fysiek sterke ploeg met veel lengte …. Wellicht gaan we door de komst van Leemans ook op dat vlak beter renderen ?

  Belangrijk is inderdaad wèl – zoals hierboven al benoemd – dat we dan een middenveld hebben wat meters kan goedmaken maar ook een buitenspeler die de ruimte achter zich in de gaten houdt en waar nodig inzakt. Vito van Crooij ?

 4. twiggy11

  De Crooij is prima maar als je voor Leemans gaat had je ook van Ooijen kunnen houden.
  Die breng een stukje meer loop vermogen mee Leemans kon het snelle spel niet belopen.

 5. jurgen

  A.u.b geen Leemans, ik ben niet snel negatief, maar hij heeft het afgelopen seizoen wederom niet laten zien. Hij moet het hebben van zijn traptechniek, maar dat is het dan ook, op vele andere gebieden komt hij tekort. Hij is niveau KKD, geef dan regelmatig een jeugdspeler de kans, we gaan het wel zien en mss zit ik er naast.

 6. OooLGooO

  Beiden spelers zullen een bepaalde toegevoegde waarde voor vvv kunnen hebben. Beiden spelers hebben ook mindere perioden gekend bij VVV. Ik kan me ook herinneren dat v Crooij op een gegeven moment geen man mee voorbij kwam omdat zijn acties te voorspelbaar waren, ook hij liet wel eens zijn mannetje lopen. Maar beiden spelers hebben ook sterke kanten waar vvv profijt van kan hebben. Er even 10 inleggen doet een andere speler Leemans niet even na.

  Ik vind het persoonlijk alleen jammer dat vvv financieel hier de portemonnee voor wil gaan trekken. Hoop niet dat dit een groot bedrag gaat zijn.
  Als ik kijk hoe Fortuna haar de transferinkomsten binnenharkt kan vvv daar een voorbeeld aan nemen. Om jaloers op te zijn.

  Hoe heet die donkere jonge gast ook alweer die 2 jaar geleden op proef was vanuit duitsland en ijzersterk speelde maar geen werkvergunning kreeg. Vvv moet het net als fortuna van potentiële goudmijntjes hebben. Dat zijn mijn inziens beiden spelers niet. Beiden Kosten geld om binnen te halen, maar of zij het potentieel hebben om geld in het laatje te brengen??

  1. Ik heb hier al een keer aangegeven waarom ik de terugkomst van Van Crooij zou toejuichen. Bij Leemans heb ik net als velen mijn twijfels… Mist handelingssnelheid en is een beetje traag zoals hier eerder al genoemd. Als je hem met Post en Linthorst op het middenveld zet, komen we daar denk ik wat snelheid te kort. Daarentegen heeft hij een geweldige traptechniek. En dat missen we wel nu Van Ooijen weg is.
   Maar ik vind hem met zijn traptechniek wel veelzijdiger dan van Ooijen. Die hebben we hard nodig bij afstandschoten, vrije trappen, strafschoppen, maar ook zeker bij corners. De technische staf kent Leemans natuurlijk heel goed, en ik denk dat ze die afweging ook gemaakt hebben. Misschien was van Ooijen een meer dynamische speler, maar ik vond zijn loopacties altijd tot weinig leiden…
   En Leemans scoorde best veel in het verleden, en had ook de nodige asists op zijn naam staan, zowel bij ons als bij jong PSV…

 7. De Koel

  Van Crooij is een topper voor VVV. Een speler die altijd blijft knokken, echt een bijtertje. Leemans komt gewoon voetballend tekort voor de Eredivisie. Hij verbloemt veel door zijn traptechniek, maar zijn handelingssnelheid is te laag.

   1. chretien

    Als ze alleen maar kunnen worden gekocht en er dus een transfersom moet worden betaald, dan zeg ik nee. Teveel risico, beide spelers hebben het afgelopen twee seizoenen bepaald niet laten zien. Daarom schreef ik alleen contract aan te bieden indien er geen transfersom hoeft te worden betaald. Alternatief beide spelers te huren met optie van koop.

 8. Depor

  VVV zou gek zijn indien er betaald zou worden voor deze twee spelers. Er zijn genoeg spelers gratis op te halen. Indien je betaalt is voor dat bedrag nog wel wat beters te halen in bijvoorbeeld de eerste divisie.

 9. Venske

  Welke middenvelder bij vvv heeft meer gescoord dan Leemans? Hij is te traag enz. enz. En daarom staat hij in de belangstelling van meerdere eredivisieclubs. Ik hoop dat hij terugkomt!

  1. lucien1978

   Seuntjes , maar die had ook niet het eredivisie niveau.

   Leemans neemt alle pingels en vrije trappen.

   Als Neudecker , Linthorst of Post de pingels neemt dan zijn ze ook meteen topscoorder.

   Leuk die statistieken. Het valt alleen op dat hij gewoon te traag is .

   Bij Zwolle niet gered en ook bij RKC niet echt geweldig.

Leave a Reply