VVV-Venlo wil zich versterken met verdediger

Vandaag wordt het Voorzittersdiner uitgezonden op L1 Radio. Hierbij spreken de voorzitters over hun jaar en over de ideeën/plannen voor de komende jaren en komt er veel nieuws naar buiten toe.

Zoals verwacht kwam er al nieuws van onder meer Musa en een gezamelijke jeugdopleiding naar buiten. Vandaag wordt bekend dat VVV-Venlo zich in de winterstop wil versterken met een verdediger.

Onze Voorzitter Hai Berden zeg; “Onze kracht dit jaar is de stabiele situatie met de trainers. De ploeg is een echt team, ze hebben zelfvertrouwen, we spelen met een vaste opstelling. De trainer heeft aangegeven dat we versterking nodig hebben in de verdediging. Dat komt onder meer doordat Moreno Rutten regelmatig geblesseerd was.”

Het is onbekend of Stefano Cincotta de gewenste versterking is. De Duitse linksback trainde afgelopen maand een aantal dagen mee met de Venlonaren en staat nog onder contract bij derde Bundesligist Chemnitzer FC. Directeur Marco Bogers zei toen; “Als hij ons bevalt dan gaan we bekijken of we hem eventueel na de winterstop kunnen contracteren. Dan moeten we de mogelijkheid bekijken om hen transfervrij over te nemen.”

Bron: 1Limburg

16 Responses

 1. Ben

  De verdediging is de zekerste linie van VVV, toch? En achter Moreno Rutten staat Tristan Dekker, toch? De trainer zal het uiteraard beter weten, geen twijfel. Ben benieuwd naar het vervolg, van mij mogen ze beginnen. Prachtig voetbal weer. Ik heb de stellige indruk dat voor ons VVV betere tijden gaan aanbreken. FORZA VVV!

 2. Meuske

  Mijn visie zou ook een spits zijn want de verdediging vind ik zeer stabiel en constant. We hebben toch ook nog Korkmaz voor in de verdediging en receuver misstaat ook niet in de verdediging volgens mij. Een echte goaltjesdief die mis ik!!

  1. Dat zou inderdaad de meest logische keuze zijn al snap ik de gedachte achter de visie van onze trainer. Ik denk dat hij op zoek is naar een linksback die aanvallend ook zijn ding kan doen. Roel Janssen is meer een CV.

   Als je de beelden ziet van Cincotta zie je dat hij eigenlijk heel hoog staat. Doordat hij hoogstaat moet de rechtsbuiten ipv aanvallen achter onze linksback aan rennen. Daarvoor heb je een speler nodig die zowel kan verdedigen als aanvallen en iemand die een enorm loopvermogen heeft. Dit is een beetje hoe het Nederlands elftal op het WK speelde en hoe Feyenoord speelt. Hierdoor zal er een blok van 3 ontstaan van CV’s die de tegenaanvallen moeten tegenhouden. Het probleem wat een beetje ontstaan is de laatste maanden is dat alle ploegen heel verdedigend spelen en door traditioneel te blijven voetballen zal er weinig ruimte ontstaan voorin en worden er weinig kansen gecreerd. Hierdoor rendeert de Seun dit seizoen ook een stuk minder en rouleert het meer voorin. Vito en Opoku duiken steeds meer in de punt waardoor Seuntjens terugzakt en meer als spelverdeler op het veld staat. Door een linksback door te laten schuiven komt er een mannetje vrij en meer ruimte voorin. Dus meer ruimte voorin en minder druk via de vleugels in de tegenaanval (vanuit de verdediging aanvallen).

   Daarom werd Bourdouxhe vorig seizoen gehaald. Maar bleek al na een paar wedstrijden dat hij de gedachten van Steijn niet kon omzetten op het veld. Ik denk daarom ook dat een spits overbodig is. We hebben een goede spits maar er is simpelweg geen ruimte voor hem voorin. Door de dubbele dekking is het lastig en wil de trainer het zo oplossen.

 3. RuiverCity

  Ik maak me ook grote zorgen om het middenveld. Danny post staat op 8 gele kaarten. Bij de 10de en elke volgende gele kaart is hij geschorst. Gezien zijn speelwijze verwacht ik dat we hem zeker een flink aantal wedstrijden gaan missen.
  Buwalda kan toch zowel rechtsback als centrale verdediger speler. Wellicht wil hij wel terug.

  Hopelijk levert de samenwerking met West Ham nog iets op. Anders kunnen we die club scharen in het rijtje: FC Porto, en Braziliaanse voetbalschool.

  1. Buwalda is gelukkig bij NEC en komt denk ik niet terug. Dan kan hij zijn carriere bij NEC als mislukt benoemen. Bovendien haal je dan weer een CV. Ik denk dat het echt om een linksback.
   WHUFC kun je denk ik pas wat van verwachten als we in de Eredivisie spelen.

 4. Goodie

  Ik zou eerlijk gezegd niet weten wie er als back zou moeten komen als het die Duitser niet wordt. Een extra middenvelder zou ook niet heel verkeerd zijn. Post zullen we dit seizoen nog vaak gaan missen en we hebben alleen Receveur.

  Overigens las ik dat Red Bull ging proberen om West Ham over te nemen. Kans lijkt me eerlijk gezegd nihil dat dit gaat gebeuren.

 5. Ben

  Aangezien niemand de selectie breed genoeg vindt, is aanvulling zeer gewenst. Laten we het maar vooral aan de deskundigen bij VVV overlaten waar we deze versterkingen nodig hebben. Ben wel benieuwd wat er uit de hoge hoed wordt getoverd. FORZA VVV!

 6. kiekoputspelke

  Ik ben het eens met de visie van Lincoln; ik vermoed dat de defensieve versterking inderdaad een ECHTE linksback moet worden.

  Dan kan Roel Janssen ontlast worden indien nodig want nu komt Moreno Rutten daar te spelen en hij is natuurlijk alles behalve een linksback. Daarom blift Janssen nu iedere wedstrijd staan….
  Ook Roel Janssen is een gemaakte back en feitelijk een echte CV en daar liggen zijn kwaliteiten denk ik.

  Ik vermoed dat de komst van een nieuwe linksback betekent dat Roel Janssen in 1e instantie blijft staan (Steijn zal hem denk ik niet zomaar laten vallen) maar als hij voorbij gestreefd wordt door een nieuwe speler, kan hij denk ik op de bank plaatsnemen.

  Promes en Röseler zijn absoluut de 1e keuze als centraal duo namelijk en dat lijkt me terecht.

  Ben in elk geval benieuwd of het lukt een speler aan te trekken en welke speler het gaat worden dan….want hoe we het ook wenden of keren maar met de keuzes voor de linksback positie is VVV de laatste jaren niet echt (of echt niet) gelukkig geweest !

  Daarnaast hoop ik dat VVV nog ergens een spits kan huren want Opoku zal echt nog wel nodig zijn op het middenveld (alleen al vanweg de hoeveelheid gele kaarten waar Post op staat) en dan moeten we eigenlijk nog een back-up hebben voor Seuntjens.

  Maar ik vertrouw blind op het netwerk van Steijn, Valckx en Berden.

Leave a Reply