VVV-Venlo wilt nieuw stadion op plek van de Koel

De stadionplannen zijn nog zeker niet uit het zicht verdwenen, zo bleek vanmorgen ook weer toen wij de Dagblad de Limburger opensloegen. Het gevoel van verbazing en verrassing bestreek ons, over het nieuws dat VVV-Venlo plannen heeft om een nieuw stadion te bouwen op de plek waar nu Stadion de Koel staat.

Volgens DDL zou een voorwaarde zijn dat de club, de grond waar nu de Koel op staat, voor een ‘leuk’ prijsje zou kunnen overkopen van de gemeente. Een eerste gesprek heeft plaatsgevonden tussen VVV-Venlo en de gemeente Venlo, daar is nog niet veel concreets over te melden. Alleen dat de woordvoerder van wethouder Satijn – die over zulke zaken gaat binnen Venlo – spreekt over een ‘goed overleg’. Het is altijd maar afwachten, aangezien we de perikelen rondom leningen en stadionplannen nog maar al te goed kunnen heugen.

Voorzitter Hai Berden geeft aan waarom het nodig is – en we weten allemaal dat de Koel flink wat charme heeft, maar ook zeker wat gebreken – in de krant. Wellicht heeft de terugkeer naar de Eredivisie ook iets losgemaakt bij de bestuurders op D’n Berg.  Berden spreekt over de veroudering van het stadion, het is hopeloos verouderd. Verder wordt er benadrukt dat dit Eredivisie onwaardig is, supporters en sponsoren kunnen niet fatsoenlijk ontvangen worden.

De grond verkrijgen is van groot belang, omdat dat een soort geruststelling bij de investeerders zou geven. De grond zou dan van de club zijn en de gemeente zou dan niet eventuele erfpachtovereenkomsten kunnen beëindigen, waardoor er grote problemen kunnen ontstaan.

De nieuwbouw zou gefinancierd moeten worden door het bedrijfsleven, en dan zou Berden zelf ook een duit in het spreekwoordelijke zakje doen. Het is maar de vraag hoe het ver het gaat komen, we moeten zeker afwachten. Het nieuwe stadion zou 12,5 miljoen gaan kosten en dat zou een stadion opleveren met 10.000 capaciteit mét behoud van de trap. VVV-Venlo zou met ingang van het seizoen 2019-2020 in het nieuwe stadion moeten gaan spelen

We hebben de laatste jaren al het een en ander gehoord over verbouwingen, nieuwbouw, renovaties etc. Het is zoals altijd afwachten, maar duidelijk is wel dat het dossier stadion weer heropend is.

Bron: Dagblad de Limburger

19 Responses

 1. Godfried

  Dit is inderdaad verrassend nieuws. Ben benieuwd wat er van deze planning terecht komt. Sowieso seizoen 2019/2020 lijkt me een beetje ambitieus. Dat zou betekenen dat ze de komende twee seizoenen én overal goedkeuring over moeten krijgen, de grond aankopen, vergunningen aanvragen, plannen maken, partijen samenbrengen en de volledige bouw starten en afronden, terwijl er gewoon tweewekelijks wedstrijden worden afgewerkt in de Koel.

  Nogmaals, ambitieus. Maar als dat lukt zou het natuurlijk fantastisch zijn. Mits het een echt voetbal stadion wordt natuurlijk. een waar we met z’n allen trots op kunnen zijn.

  1. Realisatie zie ik eigenlijk niet zo mega problemen mee qua bouw. Ik denk dat ze zodra het rondkomt met de grond komende zomer een helft verbouwen, de zomer erop de andere helft. Er gaat denk ik meer tijd zitten in het regelen van verguninngen.

 2. Louis van Gaal

  Zou fantastisch zijn:
  – Een nieuw stadion
  – Op de enige echte locatie : de Koel
  – De Venlose gemeente kan nu iets terug doen voor VVV en hun supporters zonder dat het veel geld kost en daarmee laten zien dat VVV belangrijk is voor de stad.
  Maar eerst zien dan geloven…. ik hoop dat het nieuwe stadion nu eindelijk concreet kan worden. Zou loon naar werken zijn voor veel mensen binnen de club en wat zou ik het Hai Berden gunnen !!
  Hoop dat dit nu ook een nieuwsbericht is wat vele andere Venlonaren overhaalt om er weer bij te willen horen en dat dit een nieuwe boost geeft in de seizoenkaarten van komend seizoen…

 3. Goodie

  Dat er iets moet gebeuren dat mag duidelijk zijn. Alleen vraag ik me af hoe ze dit willen realiseren? Een stadion is niet zo 1 2 3 gebouwd, dus zal er uitgeweken moeten worden naar een ander stadion.

 4. RuiverCity

  Wij zijn echte supporters en staan achter de club. De andere (succes)supporters moet je echter over de streep trekken. Veel mensen wachten met de aanschaf van een seizoenkaart totdat ze aankopen zien. Dan pas beslissen ze tijdens de voorbereiding.

  Ook wordt hier steeds gewezen op het hechte team dat er afgelopen seizoen stond. Klopt helemaal. Maar dat hechte kwam voornamelijk omdat de prestaties goed waren. Als ze dadelijk in de eredivisie een paar keer verliezen dan pas kun je zien hoe hecht dit team is. Ik hoop dat ze dan een hechte eenheid blijven vormen.

  Deze selectie is veel te smal. Zelfs met 4/5 versterkingen heb je een te smalle selectie en moet je terugvallen op jeugdspelers. Dan kun je al erg snel in de problemen komen. Laten we hopen dat nog de nodige versterkingen en spelers voor de breedte bijkomen.

 5. supportertje

  De trap en Hai Berden. Beiden zijn ondertussen iconen van VVV Venlo. Laten daar nu eens zuinig op zijn, en Hai Berden eens waarderen voor alles wat hij voor de club heeft gedaan, en waarschijnlijk nog gaat doen. Ja, niemand is perfect, en ook Hai Berden niet, Maar hij gaat altijd wel voor de club. En dat kun je niet zeggen van veel Venlo naren, die wel feest staan te vieren op de markt. Maar weinig thuis geven voor een actie om een fanzone van de grond te krijgen, of seizoenkaart van VVV.

 6. john

  nu is de locatie wel weer geschikt ?

  2 jaar geleden was alles rondom De KOEL niet geschikt , zoals bereikbaarheid en parkeer gelegenheid.

  ik zeg nieuwbouw op Toplocatie . OUDE VEILINGTEREIN !!. ( tegen over ziekenhuis ) bij de A73.

  1. supportertje

   De plannen waren toen van een ander kaliber. Het is voor iedereen nu wel duidelijk dat een stadion voor 10.000 toeschouwers toereikend is voor VVV. Houd op met dromen en wrijf in je handen als we een nieuw stadion krijgen voor maximaal 10.000 tot 12.000 plaatsen waar de mensen goed kunnen vertoeven. Een betere plek om de tradities voort te zetten is er niet.

  2. Was sowieso een ander kaliber. Toen ging het om een multifunctioneel stadion waarbij bedrijven en winkels en wat voor andere kraam toegevoegd zou gaan worden aan het stadion. Dat is in deze variant allemaal niet waardoor 1 de kosten veel lager zijn, 2 er niet met 1000 verschillende partijen rekening gehouden hoeft te worden met open en gesloten daken etc etc.

   Maar goed qua locatie is de Koel alles behalve geschikt als je denkt aan parkeerfaciliteiten en veiligheid etc noem de buts maar op. Er is geen ruimte en bovendien is er ook nog iets met beschermd natuurgebied achter het stadion. Er is geen ruimte voor meerdere ingangen waardoor er altijd een rondweg moet zijn en dat levert weer op dat vele staadn achter de tribune ipv zitten op de plekken waardoor het oogt dat het leger is. Ook is het een probleem als je wilt gaan werken met tribunes die aan elkaar aansluiten deze zal dan afgekapt worden met een rondweg dus je zou nooit echt de hoogte in kunnen gaan met je tribunes.

   Maar goed voor alle problemen zijn oplossingen. Er zijn dus ook meerder varianten denkbaar. 1 is gewone aanpassing van huidige stadion denk dus aan 3 nieuwe tribunes die aansluiten bij hoofdtribune daarbij denk ik dat het veld een paar meter dichterbij de hoofdtribune komt te liggen zodat het een geheel wordt.

   Andere versie die ik ook bedacht had en dat is echt niet conventioneel en denk ik ook niet haalbaar maar waarom niet een geheel nieuw stadionbouwen op het trainingsveld naast de Koel. Dan maak je van de Koel nu een parkeerplek en boven ook. Het enige is dat het Stadion dan wel echt helemaal verborgen is achter in de Koel.

   Ik ben benieuwd naar de plannen en tekeningen.

   1. rongo26

    Ik snap het punt met de locatie nooit. Via de Duitse kant is het altijd goed bereikbaar, NS station op loopafstand. Er zijn zat voorbeelden van in Nederland slechter te bereiken stadions. Mbt parkeergelegenheid is het niet ideaal, maar daar moet toch wel iets op te bedenken zijn.

    Altijd al voorstander geweest van de koel 2.0. Hopelijk werkt de gemeente nu eens mee

   2. Begrijp me niet verkeerd uit nostalgisch oogpunt is De Koel en de Kaldenkerkerweg natuurlijk het mooiste en onbereikbaar is het natuurlijk niet. Ik ben ook voorstander van de Koel te herbouwen en er zijn zeker genoeg aanknopingspunten.

    Maar er zijn natuurlijk wel wat dingen die verbeterd moeten worden. Loopafstand is het zeker maar het is zeker nog wel een stuk vooral in de winter geen leuk stukje om te wandelen kan ik uit ervaring vertellen. Er rijdt geen een bus richting het stadion daarom is VVV toen begonnen met de bussen tussen het station en stadion te organiseren. Er is geen plaats voor meer parkeerplaatsen waardoor iedereen in de woonwijken daar parkeren. Sommige vinden dat niet erg maar een groot deel kotst het uit. De enige oplossing die ik me daarbij voor kan stellen is of dat er ergens een extra parkeerplaats wordt geregeld maar zou niet weten waar. Naast de Koel is het kamp en aan de andere kant is de tennisbaan. De enige plek die ik me dan kan voorstellen is bij de Kraal maarja dan moet daar wel het veld weg. Of er moet eventueel een parkeergarage komen maar dat kan ik me totaal niet voorstellen dat die voor vele miljoenen gebouwd gaat worden alleen voor een voetbalwedstrijd die een keer in de twee weken gespeeld gaat worden.

    De aanvoer van uitsupporters is belabberd en kruist de supporters van VVV daarom is de veiligheid niet te garanderen en staan er met de meest nutteloze wedstrijden 20 ME busjes.

    Het is absoluut een rolstoel onvriendelijke situatie bij de Koel waardoor de mensen vaak alleen boven kunnen zitten. En zo zijn er nog wel een aantal punten die ik nu even bespaar. Ik denk dat overal oplossingen voor zijn te vinden maar dan moet er vanuit de Gemeente gekeken worden of daar vergunningen voor gegeven worden.

 7. Ben

  Uiteindelijk zal er worden geconcludeerd dat het op de Berg niet kan worden gerealiseerd. Iedereen teleurgesteld, maar niemand vernederd of erger. Uiteindelijk wordt er in 2032 een stadion gebouwd op het oude Floriade terrein. FORZA VVV!

  1. Koelie

   Laat de gemeente maar kleur bekennen. Wordt tijd om perspectief te bieden. Anders club verhuizen naar andere stad. Gemeente is eigenaar van De Koel. Vraagt er een belachelijke hoge huur voor (rapport “van graafeiland”) maar doet NIKS aan onderhoud. Ik vraag me ook af of dit beste optie is voor de club, maar blijkbaar is het de enige. Ben ook heel benieuwd naar de plannen / tekeningen.

   1. Ben

    Wat betaalt VVV aan huur? Wat krijgen ze er voor? Wat moet VVV zelf doen, betalen?

Leave a Reply