VVV-Venlo winnaar van matige pot voetbal tegen De Graafschap

De tweede thuiswedstrijd van het seizoen tegen De Graafschap uit Doetinchem begon voor de Venlonaren niet al te best. Jeffrey Altheer bleek te zeer geblesseerd te zijn om aan de wedstrijd te kunnen beginnen. Hierdoor moest Guus Joppen noodgedwongen naar het centrum verhuizen. Hierdoor kwam Schroijen op de rechtsback positie te spelen. Verre van ideaal voor een linksbenige speler.

De wedstrijd zelf was verre van aantrekkelijk. Beide ploegen zijn duidelijk nog op zoek naar de juiste formatie en nog niet in hun beste doen. VVV kreeg de eerste helft welgeteld één kans en deze werd na een haarscherpe voorzet van Niels Fleuren, die goed was opgekomen aan de linkerkant, mooi via de onderkant van de lat binnen gekopt door Aziz Khalouta. Na deze goal speelde VVV een paar minuten heel aardig voetbal. De Graafschap moest het vooral hebben van diepe ballen op de fysiek sterke spits.

Na de pauze werd het spelbeeld niet veel anders. VVV probeerde wat het kon maar veel leverde het niet op. De Graafschap ging steeds meer drukken, kreeg ook enkele kleine kansjes, maar door goed keeperswerk van Mäenpää bleef VVV op de been. Het lukte VVV niet om een goede counter te plaatsen. Hier ligt een klus voor trainer Maurice Steijn.

VVV wist met moeite de 3 punten over de streep te trekken. Het is afwachten hoe de spelers uit deze wedstrijd komen. Maandag wacht de volgende uitwedstrijd alweer tegen FC Oss.

Punten Selectie
Mäenpää 7: Hield VVV op de been in de tweede helft met enkele goede reddingen. Wel paar keer minder goed bezig met terugspeel ballen.

Schroijen 6: Stond als linksbenige speler rechtsback. Moest daardoor elke keer de bal naar zijn linkervoet brengen. Omdat de Graafschap hier op inspeelde kostte de opbouw aan de rechterkant te veel tijd.

Joppen 5: Niet zijn plaats in het centrum. Zijn sterkte punt, het aanvallend opkomen, komt totaal niet aan bod. Had niet veel moeite met zijn directe tegenstander.

Balkesteijn 6: Hield VVV samen met Mäenpää op de been. Wierp zich paar keer goed voor de bal.

Fleuren 6: Gaf een prima voorzet maar zijn aanvallen waren te zeldzaam vanavond. Verdedigt nog steeds te ver van de man af.

Gijzen 5: Was niet zijn avond. Vrijwel onzichtbaar. Werkte hard maar het was het net niet.

Kruijsen 6: Als verdedigende middenvelder loopt hij veel gaten dicht maar was ook vrijwel onzichtbaar.

Post 6,5: Speelde eindelijk weer eens mee. Werkte hard maar met de rem er op leek het. Hopelijk herstelt hij snel zodat hij maandag weer kan spelen.

Wolters 6: Niet de beste wedstrijd van Randy. Gedreven maar soms té.

Khalouta 6,5: Maakte de enige en winnende goal. Leek na 70 minuten leeg gespeeld. Kan veel meer dan hij vanavond liet zien.

Yuki 4: Speelde een zwakke wedstrijd. Liep de gaten dicht en leed veel balverlies.

Van Crooy 5: Deze jongen speler kon niet het verschil maken. Misschien was een invalbeurt van Nwofor logischer geweest.

Sevinc en Elito speelden te kort voor beoordeling.

Steijn 6,5: Deed zijn best met coachen. Is erg gedreven. Hopelijk houdt hij dit vast. Waarom Nwofor niet gebracht werd was voor mij een raadsel.

Statistieken
VVV-Venlo – De Graafschap 1-0 (1-0)

Scoreverloop: 22. Khalouta (1-0);

Scheidsrechter: Mulder

Gele kaart(en): Gijzen (VVV-Venlo); Pröpper, Will (De Graafschap)
Rode kaart(en):

Opstelling VVV-Venlo:
Mäenpää; Fleuren, Balkestein, Joppen en Schroijen; Kruijsen, Post (74. Sevinç) en Gijzen; Wolters (89. Elito), Khalouta en Otsu (62. Van Crooy)

Opstelling De Graafschap:
Heusinkveld; Will, Pröpper, Van de Pavert en Cavlan; Lazic, Linssen (82. Echcharaf), Koolhof en Tarfi (69. Van Ewijk); Vermeij en Vida (76. Hulst)

Sfeer tijdens de rust

38 Responses

  1. Lincoln

   Ik heb het weggehaald, het stond zo op de website van VVV en op L1. Maar zoals je zegt daar klopt niet veel van. Stadion was echt gewoon leeg. Ik schrok ervan. Er hing wel redelijk wat sfeer voor het eerst sinds lange tijd. Respect voor de mensen die lang zongen en trommelde want dat was ook lang geleden. Het verslag is nu volledig.

 1. RuiverCity

  Probleem bij VVV blijft het middenveld. Dat is niet in balans. Hierdoor komen aanval en verdediging ook in de problemen. Voor sommige spelers is het momenteel nog te moeijk om een bal over 3 meter bij een medespeler in de voeten te plaatsen. Te ens ond ik de voortzetting na een ingooi dramatisch zwak. En ja de Koel wasschrikbarens leeg ……en met dit voetbal zul je geen supporters terug winnen.

 2. LJ

  Het zijn geen supporters die nu wegblijven. Laat die mensen ook maar daar.
  Voetballend is het nog altijd niet om over naar huis te schrijven, maar er wordt tenminste geknokt voor elke meter. En daar begint het bij. Na 1 september moet er een groep staan die in balans is. Pas dan weten we wat we kunnen verwachten.

 3. Goodie

  Op O3 is bewezeb dat daar ook een goede sfeer vanaf kan komen. Over de wedstrijd dan. Maenpaa speelde weer fantastisch (geen verrassing), ook Schroijen en Fleuren vond ik opvallend goed spelen. Op het middenveld en de aanval was het niet goed.

 4. RuiverCity

  @LJ Heb je gezien hoe leeg de ere/viptribune was? Daar moet toch het geld vandaan komen! Sponsoren haken meer en meer af waardoor VVV amper in staat is om spelers aan te trekken. Dus men dient zich wel degelijk zorgen hierover te maken.

  1. Ievel Knievel

   Het zou kunnen zijn dat mensen nog steeds op vakantie zijn; zeker met dit weer.

   Mocht dit niet zo zijn; ik heb verleden jaar een aantal analyses gegeven. VVV heeft vooral te kampen met een imagoprobleem, zeker in de voetbalwereld zelf. Daar is tot op heden nauwelijks aandacht voor geweest. Men heeft geprobeerd mat part time/ freelance voetbaltechnisch adviseurs (die nog niet heel veel hebben klaargespeeld) de sfeer om te buigen. Bij de de die hard supporters heeft dit enigszins gewerkt, daarbuiten niet.

  2. LJ

   De meeste sponsoren die zijn afgehaakt zijn de kleintjes. De grote zijn allemaal gebleven. Er zijn zelfs een paar grote sponsoren bijgekomen. Daar ligt het niet aan. Qua sponsoring zijn de inkomsten vergelijkbaar met vorig seizoen. Grootste probleem in de financiën zijn de TV gelden die fors omlaag zijn gegaan.

   Maar Nwofor drukt het meest op de begroting. Voor zijn salaris alleen al haal je drie prima vervangingen. Dat maakt het team ook beter. Nwofor moet gewoon weg! En als het niet lukt om hem te verkopen, dan laten ze hem maar transfervrij gaan. Dat moet dan binnen een dag of 10 gebeuren. Daarmee heb je voldoende geld voor Janse, Leemans en een nieuwe spits. Ben je ook gelijk uit de problemen.

   1. Koelie

    Zou een optie zijn ware het niet dat hij waarschijnlijk wordt betaald door investeerders. Die willen natuurlijk niet zomaar hem transfervrij laten gaan.

 5. beek

  Wat een waardeloze tweede helft.
  Het middenveld is de zwakke plek, maar wat wil je met die onervaren spelers (die wel potentie hebben).
  Schroijen vond ik nog zo slecht niet. Hij speelt nog wel eens een man uit en is dreigend naar voren.
  De hoop was dat het beter zou worden als Joppen, Post en Otsu terug zijn. Ze speelden alle drie zwak.
  Verdedigend gaat Post nog wel, maar aanvallend is hij zwak.

  1. Lincoln

   Ik persoonlijk vond Schroijen ook niet super slecht alleen hij staat op de verkeerde positie. Rechtsback is gewoon niet zijn plek als je stijf links bent. Het verslag is geschreven door een VVV fan. Hij vond het blijkbaar dat Schroijen niet goed was. Dit betekend niet dat wij niet achter de club staan! Wij staan juist achter de club en de spelers en we steunen ze altijd. Het was geen goede pot voetbal maar wel de 3 punten. Nu naar FC Oss om de volgende 3 binnen te slepen en dan doe je goede zaken.

   1. LJ

    Waarom laten jullie die punten ook niet gewoon weg. Het is de mening van 1 individu. En als je dan toch punten wil toekennen, laat de supporters dan kiezen door zelf een keuze te kunnen maken uit reële punten. En het gemiddelde presenteer je dan op de site.

   2. Lincoln

    Daar moet ik je gelijk in geven en ik ga dit zeker meenemen in de volgende verslagen. We hebben de site vernieuwd maar we zijn ook bezig om zeg maar de verslagen aan te verbeteren. Iedereen ziet de wedstrijd op een andere manier en iedereen heeft zijn eigen mening erover. Negatief of positief. Dank voor je reactie.

   3. RuiverCity

    Bij VI, de Telegraaf en noem maar op gebeurt dit ook door 1 individu. Je kunt het niet eens zijn met een verslag of cijfer. Iedereen kijkt toch anders tegen een wedstrijd of speler aan. Dat is juist de charme, ook van bepaalde tv programma’s.

 6. RuiverCity

  Opbouwend leek Schroijen een aardige pot te spelen maar verdedigend was het zwaar onder de maat. In de tweede helft presteerde hij het, zo vrij als een vogeltje, om in 5 minuten tijd 3x de bal bij een tegenstander in te leveren. Wel eens gekeken hoe Schroijen kopt? Niet dus. Hij trekt als een angsthaas zijn hoofd in.

 7. Depor

  Tja als we Schroijen gaan beoordelen op zijn kopkwaliteiten….
  Hij speelde een prima partij, kwam veelvuldig op en speelde agressie. Dat miste ik bij veel spelers gisteren.
  Van mij had ie een dikke 7 mogen krijgen. Maar goed, aangezien hij niet kan koppen geef ik ‘m maar een 1.

 8. Louis van Gaal

  Doelstelling dit jaar is de de harten en het vertrouwen terug winnen van de Venloosche supporters met herkenbaar aanvallend voetbal . Conclusie : doelstelling gisteren absoluut niet gehaald. Op de manier wordt de koel alleen maar leger,,,

  1. sultana

   Precies het spel wat VVV ons voorschotelt is nog steeds niet om over naar huis te schrijven, ik schrok me gisteren rot toen ik zag hoe weinig toeschouwers er maar waren! VVV doet nog steeds niet aan klanten binding, eerste helft vond ik wel leuk maar de tweede helft was net zoals zo vaak terug zakken op eigen helft? Waarom?? Zoiets kun je doen als je een riante voorsprong hebt maar niet bij een 1-0 voorsprong. Fleuren viel mij positief op, ga zo door Niels 🙂 verder was Maenpaa weer belangrijk zegt wederom genoeg, met alleen een cv halen we het dit seizoen niet. Er moet op alle linies versterking komen maar dat zie ik helaas niet gebeuren, aanvallend stellen we niets voor. Er word te weinig gescoord en dat gaat ons opbreken, jammer dat we Nwofor niet hebben kunnen verkopen want hij is tot nu toe geen toegevoegde waarde voor dit team. Hopelijk lukt het Maurice om daar verandering in te brengen, Steijn valt me positief op. Hij coacht regelmatig druk langs de zijlijn, Yuki en Post konden nog geen 100% geven na hun blessures. Hoop dat Steijn iets moois gaat maken met dit team, heeft denk ik tijd nodig al komen er binnenkort enkele lastige wedstrijden aan met MVV, Sparta en NEC uit! Maandag drie punten pakken en het vertrouwen groeit. Het spel van de eerste helft gisteren laat zien dat dit team het wel degelijk kan, nu nog twee helften proberen vol te houden dan komt de rest hopelijk vanzelf.

 9. Goodie

  Ik vond Sevinc slecht invallen. Ik hoop maandag op de verdediging zoals die van vorig jaar, en dan Post en Schroijen als CM. Schroijen dan links met zijn linker poot, die kan nog voor gevaar zorgen. Nwofor is denk ik puur een mentaliteits kwestie. Khalouta kan ook op de flank, en als je mag kiezen tussen Nwofor en met alle respect van Crooij is de keuze snel gemaakt. De enige manier op Maenpaa misschien binnenboord te houden is door te promoveren. Want wat ik nu zeg meen ik echt: Maenpaa is de beste keeper op de Nederlandse velden. Zo’n keeper zullen we in jaren niet meer krijgen. Maar mijn speler van de week wordt toch Schroijen, zo’n wedstrijd heb ik hem bij VVV nog niet zien spelen. Om over de sfeer terug te komen, op O3 was hij top. Mogelijk ook omdat iedereen die sfeer wilde maken bij elkaar stond (linker vak O3 vanuit O3 gezien dan). Het blijft jammer dat er een groep perse op O5 moet staan. Ze zijn er heen gegaan om de hele wedstrijd te kunnen vlaggen, maar hoe vaak, en hoe hoelang gebeurd dit nu? De sfeer kan zoveel beter, maar het lijkt me een kwestie van haantjesgedrag.

 10. Laurencepro14

  Als uche nwofor nog voor 1 september vertrekt zou muhren een vervanger kunnen zijn maar lijkt onhaalbaar je moet wel zo’n type spits hebben in de jupiler league die makkelijk scoortwat calabro ook deed in 2009 je hebt in deze divisie meer aan zo’n spits als uche en khalouta is ook geen goaltjesmaker

 11. Gerardus

  Gisteren was mijn eerste wedstrijd van het seizoen. En ik ben toch een stuk positiever als de meeste mensen hier. Wat me gisteren vooral opviel was de strijd die geleverd werd en ook de inzet. Dat het dan allemaal niet lukt oke, want deze spelers spelen toch niet voor niets in juup he ? Alleen Yuki vond ik werkelijk niets. Maaempa is waarschijnlijk een van de beste lijnkeepers die er in Nederland rondlopen maar is opbouwend nooit echt sterk geweest. Verder vind ik Steijn ook al een verbetering ten op zichte van Trost, vooral de tactische keuze om met een fysiek sterke speler te beginnen op het middenveld, Kruissen ipv Sevinc. Dit zorgde ervoor dat VVV lang strijd kon leveren op het middenveld. En Kruijssen gaf ook nog eens een hele goede voorassist op Fleuren. Alleen toen er ij de 60e minuut iemand gewisseld werd zakte ineens heel VVV terug waardoor het weer hetzelfde verhaal als vorig jaar werd. Hierdoor kwam de Graafschap ineens weer onnodig in de wedstrijd en moest Maaempa ineens wat doen terwijl hij in de eerste helft maar een of twee ballen had moeten pakken. De 3 punten blijven echter het belangrijkste en als ze ze tegen Oss weer pakken doe je het nog steeds uitstekend. Nu maar hopen dat ze de volgende thuiswedstrijden weer zo voetballen als de eerste 60 minuten dan gaat het vanzelf steeds beter.

  1. Lincoln

   Ik heb het gezien. Zoals eerder al eens gezegd deze mensen zijn bezig met een proces, een nieuwe visie na te streven en dit kan niet van de een op de andere dag. Dit kost veel tijd en moeite. Maar de tijd krijgen ze niet omdat VVV al jaren het verzuimd heeft bij de supporters. Deze mannen zijn geen goden maar hebben verstand van zaken. Met 20 doorlopende contracten is het moeilijk om een nieuwe weg in te slaan. Maar ik ben echt blij met mensen zoals Valckx, Bogers en van der Weiden aan het roer.

   1. Goodie

    Nee, dat snap ik. Uiteindelijk zal het wel goed komen, daar ben ik van overtuigd. Maar wat bedoelt hij met “nog werk aan de winkel”? Gezien waar het niet loopt om een nieuwe speler aan te trekken misschien?

   2. Lincoln

    Ik denk dat het daarover gaat ja! Maar het is afwachten wat er gebeurd. Want rondom Janse is het ook heel erg stil. VVV heeft hem een voorstel gedaan. De laatste geluiden wat ik heb gehoord is dat hij tot vandaag te tijd had om het te accepteren. Als hij niet accepteert dan is het boek gesloten en dan traint Janse ook niet meer mee met VVV en gaan ze beide hun eigen weg vervolgen. Dus dat is even afwachten. En er moeten gewoon nog wat jongens bij. De selectie is erg dun. Te weinig CV’s, als je een keer rood krijgt of een blessure hebt moet je gaan puzzelen zoals afgelopen 2 wedstrijden.

   3. Koelie

    Gewoon net als Roda bij elke rode kaart een nieuwe speler halen.Gemeente Venlo betaalt toch? Oh wacht…

Leave a Reply