VVV-Venlo wint van Achilles en loopt weg van concurrentie

VVV-Venlo heeft vanavond goede zaken gedaan in de Jupiler League. Zelf wisten de Venlonaren
zeer overtuigend te winnen van Achilles ’29 uit Groesbeek. Voordat Achilles goed en wel wist tegen wie het speelde was de stand al 3-0.

De eerste 5 minuten waren wat rommelig maar vervolgens wisten de Venlonaren elkaar makkelijker te vinden. Na 23 minuten keken de mannen uit Groesbeek dan ook vertwijfeld naar het scorebord. Zo’n afstraffing hadden ze van te voren niet verwacht.

Door doelpunten van Vito Van Crooy (prachtige pass van Clint Leemans), Joey Sleegers en Ralf Seuntjens was de wedstrijd al gespeeld. Het was jammer dat VVV na de 3-0 gas terug nam anders was de afgang voor Achilles niet te overzien geweest. VVV-Venlo probeerde het wel maar vanuit het middenveld werd er te weinig druk meer gezet op de tegenstander. Danny Post was blijkbaar bang voor zijn elfde gele kaart, die automatisch weer een schorsing zou betekenen. Tevens speelde Clint Leemans vanavond niet zijn beste wedstrijd voor VVV. Het gevolg was dat veel passes niet aankwamen. Dit had te maken met het verlies aan scherpte en concentratie. Aan de ene kant logisch na zo’n snelle en ruime voorsprong. Aan de andere kant jammer want VVV had een mooie galavoorstelling kunnen neerzetten.

Arsenal-huurling Zelalem bracht nog wat nieuwe power in het Venlose spel. Je ziet bij hem aan elke balaanname dat hij in voorwaartse richting denkt. Hij wil zo snel mogelijk naar het doel van de tegenstander. Het was jammer dat de andere VVV spelers de motivatie niet meer hadden anders had Zelalem VVV op sleeptouw kunnen nemen.

Gelukkig kende VVV de laatste 5 minuten van de wedstrijd toch nog een korte opleving. Er werd weer heel even druk gezet en meteen kon Vito van Crooy zijn tweede doelpunt van de avond laten aantekenen.

De eindstand van 4-0 geeft de verhoudingen op het veld goed weer. Achilles ’29 moet echt gaan vrezen voor degradatie. Een grotere afstraffing werd deze ploeg bespaard. VVV heeft na vanavond een voorsprong van 14 punten op naaste concurrent FC Volendam. De ‘Jong’ elftallen tellen we voor het gemak maar even niet mee.

Morgen kan de selectie lekker carnaval gaan vieren in de Venlose binnenstad. Dat hebben ze wel verdiend. Daarna meteen weer de focus op Jong-FC Utrecht. De Venlonaren hebben nog 19 punten nodig in de resterende 11 wedstrijden om promotie te bewerkstelligen.

Namens Venlonaren wensen we de selectie, technische staf en alle supporters een fijne Vastelaovend! Laten we hopen dat dit feest een voorproefje is van een mooi VVV feest later dit jaar!

Verslag geschreven door RuiverCity.

Statistieken
VVV-Venlo – Achilles ’29 4-0 (3-0)
Scoreverloop: 6. V.Van Crooij (1-0), 9. Sleegers (2-0), 23. Seuntjens (3-0), 87.  V.Van Crooij (4-0).
Gele kaarten: Thoone (Achilles ’29)
Rode kaarten: –
Toeschouwers: 4.411

VVV-Venlo: D. Van Crooij; Janssen, Promes, Röseler, Dekker; Leemans (56. Zelalem) , Post, V.Van Crooij; Hunte (60. Resida), Seuntjens en Sleegers (86. Tashima).

Achilles: Te Loeke; Beijer, Edge, Stankov; Surmeli, Van Steen, Dekkers, Omar (46. Van de Beek); Versteegen (61. Amaarouk), Smajic (77. Popalzay) en Thoone.

30 Responses

 1. Ben

  Eindelijk kunnen ee aan de vastelaovend beginnen. VVV bedankt voor deze overwinning. Vaak is dit weekend een slecht weekend, maar nu dus top. Een extra biertje vanavond moet kunnen. FORZA VVV!

 2. De Koel

  Het was niet al te best, maar zelfs op halve kracht was VVV veel te sterk voor Achilles. Al kwam Achilles er toch een paar keer goed uit. Is lang geleden dat een tegenstander zoveel mogelijkheden kreeg.
  Maar alle concurrenten verloren punten, dus het was een mooie vrijdagavond.

 3. De Koel

  Verder viel me Zelalem in positieve zin op. Die jongen is duidelijk gewend om hoog tempo te spelen en snel te combineren. Hoefde ballen steeds maar 1 keer te raken. Bewoog ook veel en was vaak aanspeelbaar. Voetbalt ook steeds naar voren. Jammer dat hij niet altijd begrepen werd door zijn medespelers, maar dat komt wel.

 4. Meuske

  Vasteloavend Saamuh!! Trots op de mannen, dit gaat gewoon niet meer fout en we kunnen ons op gaan maken voor zeker een jaar Eredivisie voetbal. Probeer die Zelalem maar te behouden voor volgend jaar dat word een toppertje!!! Forza VVV

 5. J@ski

  Slim en goed gespeeld, en ben natuurlijk super blij en trots op dit VVV. En ja, de kans is wel erg groot dat we kampioen worden, alleen vind ik het irritant dat die gasten dat nu al blijven zingen. Bloemen pas bij de finish heren! Je weet het maar nooit, fijne carnaval allemaol????

  1. marcel

   je kunt alle prijzen (p/o ticket, stier en periodetitel) maar 1x winnen. in dit geval komt er weer wat extra’s bij kijken (dankzij de jong-teams). Om het sparta-scenario te voorkomen (een team wat 3e/4e/5e wordt omdat er jongteams bovenin de periode staan), kan niet de periode meer overnemen.

   normaliter werd een periodetitel ten alle tijde uitgereikt in de periode. omdat sparta enkele jaren geleden achter NEC en jong team(s), de eerste was op die stand die daar recht op had, wonnen zij de periode terwijl ze toen volgens mij 16e stonden en dus feitelijk ook in die periode niet echt goed presteerden (3e of 4e). daarom vervalt de periode als men nu lager dan plek 2 komt te staan in de periode.

   de play-off plek gaat dan op het eind bij de 4 p/o tickets voor de hoogst geklasseerde teams op de ranglijst zonder periodetitel. dat worden er nu dus 5.

   Het geld van die periode titel wordt verdeeld over de clubs in de juup (weet niet of er een verdeelsleutel aanhangt of dat iedereen evenveel krijgt)

 6. pavisto67

  Goed gedaan mannen, prima prestatie.

  gat 14 punten, eigenlijk 15 als je het doelsaldo meerekent. 11 wedstrijden te gaan, max 33 punten nog te behalen door VVV en de concurrentie. 33 punten – 15 =18 punten. VVV moet nog zes keer winnen dan is promotie een feit, en elk punt dat de concurrentie laat liggen, hoeft VVV dus ook minder te behalen. Ik schat in dat je met nog 4 overwinningen er haast wel bent…..die andere clubs gaan natuurlijk nog behoorlijk steken laten vallen.

  VVV-NAC zou wel een mooi affiche zijn om de titel binnen te slepen, maar dit komt wellicht nog iets te vroeg. Dromen mag….

 7. Goodie

  VVV had de wedstrijd na zo’n 20 minuten al beslist. Je scoort 4x en houdt wederom de 0 ondanks dat het spel niet heel sprankelend was. De concurrenten maken het VVV ook niet heel erg moeilijk. Dit zie ik eigenlijk niet meer mis gaan.

  4400 bezoekers bij een voorsprong van 11 punten? Treurig aantal eigenlijk. De sfeer vond ik ook niet best helaas. Waar ligt het aan dat de sfeer bij uitwedstrijden beter is dan thuis?

 8. kenfen

  Ik vond de sfeer wel meevallen en ook het toeschouwers aantal voor een vrijdagavond voor carnaval en tegen de nr laatstToen in de tweede helft het spel duidelijk minder werd, bleef men toch zingen. Alleen die tune bij opkomst verschrikkelijk dat kan toch beter. En die blije van Houtenstraat mag wat mij betreft ook ingeruild worden

  1. marcel

   viel ook wel mee, de impact van carnaval heeft ook invloed op het repertoire. dus er werden ook veel carnavalsliedjes gezongen waar niet iedereen aan meedoet. Dus niet zo als de laatste weken, maar er werd dus zoals je zegt wel gezongen. Het was gewoon ‘gezellig’. de wedstrijd en omveld (carnaval) was er dan ook niet echt na.
   Wat ik dan wel een verbetering vind: voorheen hoorde dan vaak hele tribunes kletsen. het geroezemoes van onderling kletsen is in elk geval wel degelijk vervangen door zingen. dit was gewoon een carnavalswedstrijd, daar is trouwens niets mis mee hoor, moet ook kunnen.

   vwb de opmerking over uitwedstrijden. wellicht wat meer mensen bij elkaar in een vak die willen meedoen, die misschien normaal thuis op meerdere plekken door het stadion staan?

 9. bear664

  Vond het jammer dat het spel na de 3-0 wat bleef steken … het hadden er zo maar 11 kunnen worden als men scherp gebleven was.
  En ook vond Zelalem er nou niet echt uitspringen … heeft een half uur mee mogen spelen, maar heeft niet veel extra gebracht.
  En hij snapte blijkbaar niet dat je als team het publiek bedankt … liep in eerste instantie zomaar met Achilles het veld af … is dat in het buitenland niet gebruikelijk ?

  1. RuiverCity

   Zelalem zal niet blij zijn dat hij zo weinig speelminuten krijgt. Volledig terecht. Mijn inziens een van de beste VVV spelers op dit moment. Dat liet hij vrijdag in die 30 minuten zien. Elke bal is bedoeld om zo snel mogelijk bij het doel van de tegenstander te komen. Zijn handelingssnelheid is 10x sneller dan van een Sleegers, Leemans etc. Jammer dat Steijn het niet aandurft om de ‘gevestigde orde’ te wisselen voor hem. Post en Zelalem op het middenveld…..dat is pas smullen! Venlo wordt op dit moment een groot talent onthouden…………

 10. LJ

  De grootste tegenstander voor VVV in de race om promotie is de club zelf. Als tijdens het eerstvolgende meetpunt van de licentiecommissie blijkt dat de club nog steeds de zaken niet op orde heeft en blijft zitten in categorie 1 zal onverbiddelijk een puntenaftrek volgen. Dat kan flink oplopen afhankelijk van de afwijkingen. Je moet er niet aan denken om op deze manier punten in te moeten leveren.

  1. Vorige meetpunt was alles in orde, als dat zo zou blijven en dat is zeer waarschijnlijk het geval gaan we naar Categorie 2. Dat betekent niet dat je dat alle zorgen voorbij zijn want nog altijd heeft VVV een tekort op de begroting. Een promotie zou dit natuurlijk wegwerken.

   1. Ben

    Een promotie zou dit (tekort op de begroting) natuurlijk wegwerken? Ik vraag me de laatste tijd juist af hoe verder?, mocht het inderdaad zo zijn in geval we promoveren. Gaan de inkomsten dan beduidend omhoog? De toeschouwersaantallen zijn ondanks dat VVV het hele jaar boven meedraait, teleurstellend laag. Die zullen in de eredivisie, behalve bij 3 wedstrijden, niet veel hoger zijn, toch? Enige indruk hoeveel inkomsten VVV extra krijgt na promotie om in de eredivisie te spelen. Ik dacht dat de tv gelden voornamelijk zouden gaan naar de “groten” in de eredivisie en de kruimels zijn voor de kleintjes. Een nieuwkomer als VVV zou nog minder krijgen?
    FORZA VVV!

   2. Als Eredivisieploeg wordt je wedstrijd altijd live uitgezonden dus naast dat je daarmee een hoger bedrag krijgt voor televisiegelden wat echt beduidend hoger is, is de exposure ook hoger waardoor sponsoren zich eerder geneigd voelen om een sponsorschap af te sluiten. De begroting zal hierdoor waarschijnlijk rond de 5 miljoen komen ipv 3. Hier gaat het er niet om of je wel of niet onder speelt. Ook al zijn de toeschouwersaantallen lager dan normaal de aantallen stijgen wel. Als je dit allemaal optelt zal die 5ton tekort ook weggewerkt worden. Daarnaast als je degradeert heb je recht op degradatie televisiegelden die per jaarbasis afgebouwd wordt. VVV heeft dit seizoen voor het eerst na de degradatie geen recht meer op de degradatie televisierechten waardoor de begroting erg laag is.

   3. Ik snao zeker dat mensen zich afvragen of de zorgen weg zijn zodra we in de Eredivisie spelen. Ik denk dat je als club gewoon op deze voet verder moet gaan, met weinig middelen slim inkopen en vanuit daar doorbouwen. Niet te gek doen en vooral creatief zijn, anders zijn we terug bij af. De laatste degradatie heeft heel veel pijn gedaan en dat voelt iedereen die VVV een warm hart toe draagt.

 11. RuiverCity

  VVV kan zich geen salarissen van 300.000 euro meer veroorloven zoals destijds voor o.a. Gentenaar en Paauwe. VVV zal met het netwerk van Valckx heel slim moeten inkopen/huren. Met dit elftal kom je zeker te kort in de eredivisie. Wellicht dat de samenwerking met West Ham nu wel iets gaat opleveren. En hopelijk kunnen ze Zelalem dan nog een jaar huren al denk ik dat die zelf niet meer wil.

 12. LJ

  Van de top 5 wint alleen Ajax. MVV en Volendam verspelen weer punten. Bij winst in en tegen Utrecht loopt het verschil met echte concurrenten op naar 16 en 17 punten.

 13. festina lente

  promotie naar de eredivisie is nu wel bijna zeker. maar hoe nu verder. je zit in categorie 1 met beperkte financieele mogelijkheden. Komt de hulp uit japan in de vorm van spelers en sponsors ???. Met honda en yousufi is dat ook gebeurd. blijf nog steeds met de vraag zitten wat er met het geld van musa is gebeurd.???

   1. Goodie

    Is mij eerlijk gezegd niet opgevallen. Stiekem hoop ik op een terugkeer van Mäenpää. Zal in Engeland zeker niet verkeerd verdienen, maar kan me niet voorstellen dat hij vrolijk wordt van 90 minuten keepen in 2 seizoenen. Daarnaast staat Brighton op koers voor promotie en dan zullen er toch flink wat nieuwe spelers bij komen.

   2. VenloVVV

    Dat zou heel erg mooi zijn! Misschien te mooi om te realiseren! Wat was dat een topkeeper zeg!!

 14. RuiverCity

  Ik hoop toch dat ze er bij VVV alles aan doen om kampioen te worden. Geloof maar dat ze in Amsterdam azen op een dubbel kampioenschap van zowel het eerste als Jong. Dat zou een unicum zijn in de voetbalwereld. Als de afstand tot VVV zo kort blijft zal men in Amsterdam steeds meer ‘eerste elftalspelers’ inzetten.

  Hopelijk houden ze bij VVV goed de ogen open en eens te informeren naar een Parzyszek (De Graafschap) en een Sander van der Streek (Cambuur) mochten die ploegen niet promoveren. Absoluut eredivisie waardige spelers.Een nieuwe eerste keeper is absoluut een must.

  Maar goed eerst nog 6 overwinningen behalen de komende weken….

  1. LJ

   De deelname van de jong teams aan de JL was al een gedrocht en dat wordt steeds erger. Volgend jaar zal jong AZ de plek innemen van Achilles en de komende jaren wil ook Feijenoord een jong team aan de competitie toevoegen.

   Deze teams doen gewoon voor spek en bonen mee aan de competitie hebben niets te winnen of te verliezen en spelen eigenlijk alleen maar vriendschappelijke wedstrijden, maar kunnen wel kampioen worden. Wie verzint eigenlijk zo iets?

   Naar mate de competitie vordert zal de kracht van de jong teams afnemen, omdat spelers maar max 10x voor het eerste mogen uitkomen en daarna niet meer in jong.

   Daardoor mag bijvoorbeeld maandag Zivkovic niet meedoen met jong Utrecht. Hij is zijn plek kwijtgeraakt aan Kerk, maar heeft al meer dan 10 duels in het eerste gespeeld.

   1. Gerardus

    Ik zou de regels ook strenger maken. Spelers die al 50 competitieduels hebben gespeeld in een eerste elftal mogen nooit meer mee doen met een Jong elftal of een interland hebben gespeeld in een land dat bij de eerste 50 op de ranking staat bijvoorbeeld. Want zulke spelers hebben niets maar dan ook niets in de juup te zoeken.

    Daarnaast lijkt het mij als Jong Ajax kampioen wordt dat de regels toch een stuk strenger worden en zou dit dan wel een voordeel opleveren voor de normale ploegen in de Juup.

Leave a Reply