VVV-Venlo wint belangrijke wedstrijd van FC Oss

VVV-Venlo heeft goede zaken gedaan in strijd voor de Play Offs en de derde periode van de Jupiler League. De Venlonaren wisten in Stadion de Koel namelijk met 2-1 te winnen van FC Oss. Na een matige eerste helft wist VVV-Venlo toch de wedstrijd te beslissen door 2 doelpunten in 3 minuten van Aziz Khalouta.

VVV-Venlo begon met een ongewijzigd elftal tegen FC Oss. De intentie was na een minuut al duidelijk, naar voor voetballen en vol voor de winst gaan. De eerste 20 minuten had VVV-Venlo een licht overwicht en er ontstonden een aantal kansen voor de Venlonaren. Zo was Platje dichtbij de openingstreffer maar zag hij zijn inzet van de lijn gehaald worden door een verdediger van FC Oss.

Ook FC Oss had zo nu en dan zijn kansjes. Na een hard schot vanuit de tweede lijn stond onze doelman Niki Mäenpää weer fantastisch te keepen en redde hij VVV voor een achterstand. Hierna volgde nog een aantal kleine kansjes voor Oss maar ook dit leidde niet echt tot gevaar.

Na ongeveer 20 minuten kwam abrupt het overwicht van VVV-Venlo tot einde. Er volgde een matige en slordige fase. Dit kwam de wedstrijd niet ten goede ook FC Oss was enorm slordig met het balbezit waardoor een rommelige fase ontstond. Het spel werd steeds slechter en slechter en ook de solide verdediging van VVV-Venlo ging in de fout. Na al eens gewaarschuwd te zijn met een te korte terugspeel bal op keeper Niki Mäenpää van Robin Buwalda. Was het na 36 minuten raak voor de Ossenaren. Nu was het Promes die de bal te kort terugspeelde op de Finse doelman waardoor hij in de problemen kwam. De doelman schatte de bal verkeerd in en kwam half uit, waardoor Istvan Bakx van FC Oss de bal voor leeg doel kan intikken. 0-1 voor FC Oss en de Venlonaren leek volledig de weg kwijt te zijn. FC Oss werd sterker en sterker waardoor er ook kansen kwamen voor de 0-2.

Gelukkig klonk het rustsignaal waarna de woedende Maurice Steijn de selectie kon aanspreken op het spel en veranderingen kon aanbrengen. Gelukkig hadden de Venlonaren nog 45 minuten de kans om de achterstand weg te werken.

Maar ook vlak na rust was het FC Oss die de grootste kansen creëerde. Echter stond onze doelman telkens op de juiste plaats om de ballen vrij eenvoudig tegen te houden. Waardoor het 0-1 bleef.

Toch was de ploeg van Maurice Steijn de tweede helft wat energieker waardoor de Ossenaren steeds verder teruggedrongen werden. VVV begon weer het overwicht te krijgen en de wedstrijd te domineren.

De 52ste minuut was misschien wel het keerpunt van de wedstrijd. Randy Wolters moest gewisseld worden na een vervelende val op zijn schouder. Vito van Crooy verving de linker buitenspeler en bracht iets extra’s in de wedstrijd.

De druk werd steeds groter en groter van de Venlonaren en er werden een aantal grote kansen gecreëerd. Zo werd een hard schot van Nijholt gekeerd en kopte Voorn rakelings naast het doel. Het doelpunt wilde maar niet vallen.

Tot in de 71ste minuut, Melvin Platje gaf een pass op Khalouta. Met wilskracht wist de Venlonaar zich langs de verdediging van FC Oss te worstelen en schoot hij de gelijkmaker binnen. De supporters begonnen de ploeg te steunen en het stadion begon te kolken. Nog geen 3 minuten later stond VVV-Venlo op voorsprong. Ook dit keer was het Aziz Khalouta, dit keer was het een geluksdoelpunt maar ook deze tellen. Een schot van Nijholt kwam per ongeluk op het lichaam van de Venlonaar en viel achter de doelman van FC Oss.

De laatste fase van de wedstrijd was VVV-Venlo heer en meester en ontstond er veel ruimte. De goed invallende Van Crooy had nog een aantal acties waardoor de score wellicht vergroot had kunnen worden. De wedstrijd werd afgefloten en VVV-Venlo wint de belangrijke wedstrijd van concurrent FC Oss.

Net als de uitwedstrijd is Aziz Khalouta de matchwinnaar. Met zijn twee doelpunten is de Venlonaar heel belangrijk voor VVV-Venlo. We kunnen wel stellen dat Aziz, FC Oss een fijne tegenstander vindt.

Aankomende vrijdag volgt alweer de volgende wedstrijd voor VVV-Venlo. Dan nemen de Venlonaren het in Almere op tegen Periode kampioen Almere City FC. De ploeg van Maurice Steijn zal vol vertrouwen afreizen naar Almere.

VVV-Venlo staat door de winstpartij op FC Oss 10de in de Jupiler League met 7 punten achterstand op plek 5 en nog een wedstrijd te goed. Ook in de derde periode doet VVV-Venlo goede zaken. De Venlonaren staan namelijk 3de in de periode.

Statistieken
VVV-Venlo – FC Oss 2-1  (0-1)
Scoreverloop: 36. Bakx (0-1); 71. Khalouta (1-1); 74. Khalouta (2-1)
Gele kaart: (VVV-Venlo); Janssen, Jansen, v/d Sluijs (FC Oss)
Toeschouwers: 3.800
Scheidsrechter: Dhr. J. Boterberg

Opstelling VVV-Venlo:
Mäenpää; Maksimenko (90. Balkestein), Buwalda, Promes en Joppen; Post, Nijholt en Voorn; Wolters (52. Van Crooij), Platje en Khalouta (90. Kruijsen)

Opstelling FC Oss:
Koopmans; v/d Sluijs, v/d Herik, Balk, Janssen (64. Jansen), Mathieu (67. Snijders), v/d Ouweland (84. Falkenstein), Opoku, ten Den, Bakx, Kamaci

33 Responses

 1. supportertje

  Was vanavond een draak van een wedstrijd. De eerste 20 minuten waren leuk van VVV zijde en beloofde wat voor de rest. Helaas na deze 20 minuten was het met het voetbal van VVV zijde gedaan, met als klapstuk een tegengoal van Oss door geblunder achterin. Je kon het zien aankomen, en het gebeurde ook. Drama. Tweede helft werd het er niet beter op, maar VVV zette aan en met knokvoetbal kwamen ze op gelijk spel en zelfs ( gelukkig ) op voorsprong. Het was niet echt de avond van mooi voetbal, maar als je slechte wedstrijden ook over de streep kunt trekken, dan verdien je het ook. Dus voor knokken chapeau, en het winnen chapeau, maar jongens wat was het weer billen knijpen, en word je niet blij van dit soort voetbal. Vito deed het trouwens wel goed vond ik kwa inzet en bal verovering. En zelfs een mooie en vlijmscherpe voorzet. Was voetballend zeker het aanzien waard. Vraag mij alleen af waar de scherpte van Platje is.

 2. bear664

  Wat een draak van een wedstrijd …
  Regelmatig lopen onze spelers over het veld als een kip zonder kop …
  Passes komen nauwelijks aan en de ballen worden maar wat doorgekopt en doorgespeeld zonder dat men ook maar enigszins weet waar de ploeggenoten staan.
  En wat was met name Randy Wolters slecht bezig … een voorzet van links die bijna op de Kaldenkerkerweg terecht komt, zo ontzettend hard … En dan is het al heel wat dat hij de bal überhaupt afgeeft.
  Ook zijn blessure heeft hij alleen maar aan zichzelf te danken. De keeper van Oss had de bal al klemvast en nog moet Randy zonodig op zijn rug duiken … hij mag blij zijn dat hij niet zijn nek heeft gebroken.
  Gelukkig dat het uiteindelijk toch nog goed is gekomen met de 3 punten, maar de wedstrijd was het aanzien niet waard.

 3. Goodie

  Tot een minuut of 70 was het niet aan te zien. Vlak voor de 1-1 begon VVV pas langzaam te voetballen, maar vooral te knokken. Gelukkig was Oss nou ook weer niet zo geweldigen heeft VVV de achterstand kunnen ombuigen. Vito van Crooij viel goed in, heeft in de wedstrijd meer laten zien dan Wolters en dan mag ook gezegd worden. Daarnaast vond ik Post en Voorn toch wel uitblinken. Voorn was voetballend nog niet echt geweldig, maar die ging elk duel vol aan.

  1. supportertje

   Daar heb je gelijk in, normaal ben ik niet zo voor Vito, maar toen hij in het veld kwam hoorde hij gelijk bij de uitblinkers. Ging het duel vol aan en veroverde vaak de bal en liet zich niet zo maar het bos insturen. Liet ook voetballend zich duidelijk zien en wist wat hij deed in andere wedstrijden waar hij een basisplaats had rende hij als kip zonder kop over het veld. Dat nu duidelijk anders. En inderdaad Post, Voorn, Nijholt zijn op de goede manier aanwezig, en daar kunnen we blij mee zijn. Daar in tegen was de achterhoede in deze wedstrijd niet betrouwbaar en dat betaalde zich uit voor FC Oss. Wat waren die een zwakke afspiegeling t.o.v. de voorgaande wedstrijden. Ik hoop dat toch niet zo vaak mee te maken, slecht voor mijn hart.

 4. Boris

  Voorn was dramatisch. Liet zijn tegenstander (zeker in de tweede helft) continu langszij komen en voorzetten
  Kalouta man van de wedstrijd? Wat heb ik gemist buiten die twee doelpunten? Post en Promes waren de beste VVV-ers.
  Verder een groot compliment voor de invalbeurt van van Crooy.

 5. Meuske

  Vind Wolters al een tijdje een drama en vind dat het tijd word voor even te banken en Elito een kans te gunnen als hij fit is. Platje heeft ook echt niet meer de vorm te pakken, je ziet af en toe nog lijpe dingen van hem maar de afronding ontbreekt iedere keer.

 6. beek

  Met deze spelers kan VVV beter 4-4-2 spelen. Kaloutha is geen echte buitenspeler en over die andere buitenspeler zullen we het maar niet hebben. In plaats van Wolters van Crooij of Elito op het middenveld zetten.
  Oss voetbalde veel gemakkelijker dan VVV. Ik heb de indruk dat onze spelers technisch de minderen zijn.
  Er moet maar eens goed op de ingooi geoefend worden. Die leidt steeds tot balverlies.

 7. ger

  Dit is mijn eerste reactie op Venlonaren,
  Ik erger mij eigenlijk al een tijd aan de negative reacties op venlonaren.
  Mijn mening is dat het gisteren zo slecht nog niet was, natuurlijk lieten ze zich kennen op
  het einde van de eerste helft.
  Maar het eerste half uur was zeker niet slecht en helaas zonder doelpunt.
  Maar de inzet van de spelers was toch super, er is toch gevochten.
  Dat niet alles lukt lijkt me normaal, anders stonden we niet in de Jup.
  En wat Platje betreft, ik denk dat hij gisteren een puike wedstrijd voetbalde waar hij een
  doelpunt had verdiend.

  1. bruudje

   Ik weet niet welke wedstrijd jij hebt gezien, maar het was toch echt behoorlijk slecht.. Op basis waarop verdient Platje een doelpunt?
   VVV heeft in de eerste helft 1 halve kans gekregen, wat denk ik meer dan genoeg zegt. Het minimale wat verwacht wordt is inzet tonen! Ik denk dat het team voorin nog tekort komt om echt potten te breken. We hebben teveel momenten voetballers waar het vaak lang duurt voordat het moment er een keer is.. Spitsen zijn voetballen en vooral tactisch ook net te zwak om dit VVV naar een hoger niveau te krijgen (zie doelsaldo). Ben wel erg blij met Voorn en Nijholt… Als deze jongens wat meer ritme hebben kunnen ze dit elftal nog wel richting nacompetitie loodsen.

  2. supportertje

   Welkom op de site Ger, soms zijn er inderdaad negatieve reacties, maar meestal zijn we gewoon kritisch. En dat mag natuurlijk, daar is deze site nu eenmaal voor. Het klopt VVV was in de 20 minuten niet slecht, maar op het moment dat Promes zich even blesseerde, en hij met Niki de bal een paar keer heen en weer speelde, was de concentratie weg. De 25 minuten die daarop volgden waren gewoon slecht, met als resultaat de onnodige 0-1. Maar inderdaad gelukkig herpakten ze zich en met knokvoetbal toch gewonnen. Platje werkt hard, maar mist op dit moment de scherpte, want hij heeft zeker de kans gehad om te scoren, maar miste daar, waar hij normaal wel zou scoren. En daar is hij natuurlijk wel voor gehaald bij VVV.

 8. Ben

  Ik ben me rot geschrokken van onze anders zo betrouwbare achterhoede. Jonge, jonge, maar goed dat die spelers van Oss niet bij de les waren, of hadden ze alleen maar pech? Ben wel tevreden over de inzet, is prima en in de Jupiler kun jer daar blijkbaar een heel eind mee komen, Vito viel inderdaad goed in en Platje vond ik ook prima, met iets meer geluk had hij er 2 of 3 ingeschoten. Ik zie hem er in de rest van het seizoen er nog genoeg maken. Met het middenveld dat we nu hebben kunnen en gaan we sowieso aanvallender spelen.
  Alleen, zoals wij van iedereen kunnen winnen, kunnen de andere teams ook zo maar van ons winnen. Met onze passie kunnen we een heel eind komen. Tactiek zal ook een grote rol spelen en laten we vooral geen enkel team onderschatten. Komende wedstrijden, uit tegen Almere en graafschap worden moeilijke wedstrijden.
  FORZA VVV!

 9. roermond

  Resterend programma 3e periode:

  Sparta – Jong PSV
  FC Emmen – Sparta

  FC Emmen – NEC
  FC Emmen – Sparta

  Jong Ajax – Roda JC
  RKC – Jong Ajax
  Jong Ajax – FC Den Bosch

  FC Oss – Achilles ’29
  Jong PSV – FC Oss

  De Graafschap – MVV
  De Graafschap – VVV-Venlo
  Jong FC Twente – De Graafschap

  Alemere City – VVV-Venlo
  De Graafschap – VVV-Venlo
  Roda JC – VVV-Venlo

  Het moge duidelijk zijn dat VVV-ke het zwaarste programma heeft. Maar come on Venlo..Forza VVV. de wedstrijden zullen toch eerst gespeeld moeten worden…

  1. supportertje

   Als ze in Almere en bij de Graafschap kunnen winnen, dan verdienen ze het dat we in grote getale meegaan naar Roda om ze aan te moedigen. Het is dan tijd om in een konvooi met bussen daar onze club aan te moedigen en te steunen. Zou mooi zijn als we daar weer eens zouden zijn met 1000 man. Maar het is een beetje een droom denk ik, want ik kan mij niet meer herinneren dat we met zoveel man daar waren, maar ik hoop wel dat het gaat gebeuren.

   1. Ben

    Winnen bij Almere en Graafschap? Dat zou absoluut top zijn. Ik droom er van, maar daar hou ik het dan ook bij. Ik ben al blij, bijna zeker te weten, dat de huidige selectie bereid is 100% te geven. FORZA VVV!

   2. supportertje

    Dat staat boven kijf Ben die 100%. Dat laten ze nu zien en dat is nodig ook. Maar als ze beide wedstrijden weten te winnen, moet we zoveel mogelijk mensen proberen te mobiliseren zodat we daar echt kunnen laten weten, dat VVV er is met zijn SUPPORTERS. Dan is het tijd dat we daar achter onze ploeg gaan staan en ze opzwepen om het onmogelijke, mogelijk te maken..

 10. marcel

  @ger gister was zo slecht nog niet? kom op zeg, je mag in een thuiswedstrijd toch meer verwachten dan wat VVV gisteren liet zien. Wat het meest frustrerend is, is dat ze na rust even gas geven (knokken, vroeg druk zetten), met direkt resultaat. Jammer dat dit niet vaker opgebracht kan worden. dat zijn ook de momenten dat het publiek er achter gaat staan, en ja men kan wel altijd blijven roepen: dat moet altijd, maar dat kunnen we dus ook zeggen van wat er op het veld gebeurd.
  voor wat betreft de rest: gewonnnen in 10 minuten gas geven. Khalouta man of the match? niet alleen vandaag maar ook de voorgaande wedstrijden (en ja ik heb ze allemaal 90 minuten gezien), een van de allerslechtsten. dat ie tegen twente scoort, en nu weer 2 x tegen een bal aanloopt is een kwaliteit, maar dat je de overige tijd zowat met 10 man speelt…………..

  1. sultana

   Precies Marcel, Khalouta man of the match omdat hij 2 doelpunten scoort, hele wedstrijd niet gezien. Maar op het juiste moment stond hij gelukkig voor ons op de juiste plaats, hoe we winnen dat boeit me niet maar wederom hebben we 3 belangrijke punten gepakt. Post vond ik persoonlijk sterk spelen gisteren, het zal zwaar worden de komende 3 wedstrijden maar als ze er ongeschonden doorheen komen kunnen we voorzichtig gaan dromen van een vol uitvak bij Alemania FC 🙂 ik zal er zeker bij zijn forza VVV

   1. Goodie

    Ik ben er ook zeker bij. Ik probeer zeker met een man of 4-8 te gaan. Wordt weer eens tijd voor een goed gevuld vak.

   2. supportertje

    Ik ben er ook bij, en probeer wat extra mensen mee te nemen. Maar ik ben bang dat het mij alleen lukt als de komende twee wedstrijden gewonnen worden. Maar als dat zo is, dan droom ik ook van een vol bezoekers vak bij Roda. En ik word helemaal gek als ze daar ook zouden winnen. Dan zuip ik de kroeg leeg die avond als we terug zijn in Venlo.

 11. Ben

  De wedstrijd bij Roda wordt niet de moeilijkste wedstrijd, maar we moeten vooral zorgen dat we de twee wedstrijden in Almere en Doetinchem kunnen winnen. Laten we ons vooral concentreren, altijd, op De eerstvolgende wedstrijd. FORZA VVV!

 12. ger

  Ik ben het wel in grote lijnen eens, en zeker over de man of the match.
  Maar het alleen van een negative kant te zien is het ook niet, toch.
  Maar als ik zie hoeveel meer nu in het team zit dan voor de jaar wisseling.
  Is dit toch zeker wel positief.
  Als ik gisteren zie hoe Platje voor in de weer is om de bal te veroveren, doet me dat deugd.
  Dat nog niet alles goed gaat klopt, maar ik hoop dat dat nog gaat komen.
  En het kan ook dat ik het verkeerd heb gezien, maar in het eerste half uur kwam vvv toch goed voor het doel.
  Nijholt kreeg de bal net niet goed voor een schot, en een paar minuten later ook Platje.
  Ik ga er ook vanuit dat als goed zou gaan we nu op nummer 1 zouden staan!

  1. supportertje

   Ger, VVV deed het ook goed, alleen lieten ze het na een minuut of twintig hangen. En Platje werkt hard, daar is iedereen het over eens, alleen hij vergeet te scoren. Hij heeft op dit moment de scherpte niet.

 13. Zeker wete

  Mooi wedstrijdverslag voor een erg magere thuiswedstrijd!! Vind ik wel mooi!! Maareh de realiteit…Op de eerste en laatste 15 min na miste ik goed voetbal maar ook passie en strijd bij mijn cluppie. Vooral Khalouta speelde in mijn ogen erg zwak en de twee doelpunten verbloemen dat mooi. Vooral die armgebaren tegen zijn teamgenoten vind ik irritant en vaak onterecht ook. Platje speelt vrijwel elke wedstrijd op zijn manier toch verdienstelijk. Sleurt, trekt gaten en werkt toch hard. Veel beter dan die ´ luie hund´ die we in het verleden nogal eens hadden in de spits. Post speelde weer verdienstelijk net als Buwalda. Nijholt viel niet erg op maar heeft toch beslissende acties. Gaan we nog heel veel lol aan beleven. Met vertrouwen verder!

   1. Goodie

    Lincoln, je doet het geweldig man. Er zullen er weinig zijn die de site zo goed zullen beheren als jou. Gewoon zo door gaan 😉 .

 14. brise continu

  Hoelang ga je eigenlijk naar VVV…supportertje…8 weken??
  Tis nog niet zo heel lang geleden dat t uitvak vol zat in Kerkrade….

  pssst…zo ff sprietse!!

Leave a Reply