VVV-Venlo wint eenvoudig van Alemannia Aachen

Afgelopen zaterdagmiddag speelde VVV-Venlo achter gesloten deuren een oefenduel tegen de Duitse Regionalliga club(4e niveau) Alemannia Aachen. Met het oog op de competitiehervatting aankomende zaterdag was dit de generale repetitie voor de de heren van Maurice Steijn die afgelopen week in eigen stadion op trainingskamp waren.

Zonder aanwinst Romeo Castelen voor wie de wedstrijd nog te vroeg kwam en met nieuwkomer Emil Riis Jakobsen op de bank begonnen de Venlonaren zeer goed aan de wedstrijd. Na iets meer dan 1 minuut gespeeld te hebben stond de teller al op 1-0. Het was Leemans met een afstandsschot die mocht juichen. VVV probeerde hierna door te drukken en snel het verschil te maken maar helaas lukte dit niet.

Aachen die na 10 minuten van de schrik bekomen was begon hierna aardig te voetballen. VVV lieten de gasten lekker het balletje rond tikken maar zorgde ervoor dat Aachen niet gevaarlijk werd. De Duitsers waren te lief en legde het vooral op fysiek vaak af. De wedstrijd sukkelde hierdoor naar het einde van de tweede helft. Maar toch was het VVV dat nog een keer mocht juichen voor het rustsignaal. De Venlonaren kwamen met een zeer goede aanval tot een voorzet waar Torino Hunte probeerde in te koppen maar hij werd met twee handen in zijn rug geduwd. De scheidsrechter bedacht zich geen moment en floot voor een strafschop. Met Leemans achter de bal weet je bijna 100% zeker dat deze kans wordt omgezet in een doelpunt en dat gebeurde ook. Hierdoor eindigde de eerste helft in een 2-0 voorsprong.

Na een aantal wisselingen bij beide elftallen begon VVV wederom veel sterker aan de wedstrijd. Na een goede aanval over meerdere schijven was het Torino Hunte die tot een schot kwam. De bal kwam precies in de hoek waardoor de keeper van Aachen kansloos was. Deze klap kwam Aachen niet meer te boven en VVV werd steeds sterker en sterker. De Venlonaren speelde letterlijk het elftal van Aachen kapot. De Duitsers kwamen overal te laat en VVV liet zien goed het spel te kunnen maken door rustig de bal rond te tikken. Het niveauverschil werd steeds duidelijker maar de Venlonaren waren vaak slordig in de afronding waardoor de score op een 3-0 stokte.

De Venlonaren mochten gelukkig nog een keer juichen in deze wedstrijd. Het was Lennart Thy die al wat kansen om zeep had geholpen die een streepje achter zijn naam mocht zetten. Na gekap en gedraai was Thy het zat en schoot met een droge knal op doel en viel binnen.

Al met al een prima wedstrijd en een prima resultaat. Aanstaande maandag speelt VVV nog een oefenduel. Dan spelen de Venlonaren vooral met de reserves tegen eersteklasser SV Venray.